Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuto
tag
válasz
Atomgeszi #189680 üzenetére
:-)..na ez szerintem már tényleg "parasztvakítás".....analógot digitalizáltunk, kódoltuk, digitális, kódolt jeleket csomagokbapakolva hálózaton közlekedtetjük.....aztén ezt visszafejtjük.... csomagkésleltettést tudom csak elképzelni minőségromlással kapcsolatban (ha már digitalizálva van), erre lehet figyelni, de egy otthoni hálózatnál , főleg, hogy már gigás hálózatok vannak, értelmetlen ez is, így audiophile routolás számomra csak egy újjabb irány amibe milliókat lehet beleölni fölöslegesen....A hálózati táplálás és annak szűrése ami valamiféle értelmet képvisel, de itt is meg kell találni az egészséges középutat, mert milliókat lehet rá költeni
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #189400 üzenetére
A lényeg látszik a válaszokból. Kétféle van, az egyik a "wow, tök jó volt", a másik az "elbuktam/elbuktak, de ez totál nem azért lehet, mert a kábelesdi hülyeség, hanem valamit rosszul csináltatok". Innen ered az is, hogy "két méter alatt nem lesz HDMI-k közt különbség", mással már nem tudták megmagyarázni a burkuknak, hogy igazuk van.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #189375 üzenetére
Minden rendszeren "hallani", a mikrofon egy mobil hangjából is meg tudja mondani, hogy melyik szól. Az ember nem képes egyszerűen rá.
-
python1
veterán
válasz
Atomgeszi #189298 üzenetére
Fèm profilt soha nem tennèk lakásba, de így vagyok a gipszkartonnal is, ha már egyszer kell, akkor pedig tűzállót használnèk, sokkal merevebb, nehezebb ès hanggátlása is jó
Ahová èn használtam, ott kapott alá 22mm- es OSB lapot, arra pedig sűrűn csavaroztam, ragasztottam . -
I'am Dony
őstag
válasz
Atomgeszi #189131 üzenetére
A Dirac annyiban veszi figyelembe, hogy az AVR setupban beállított csatornaszámot méri meg, ugye ezért is nem tudsz külön 2.0/2.1 mérést feltölteni.
Azonban van több opciód több pontra mért Dirac mellett is. Szerintem a legrosszabb a Dirac OFF. A másik ami már jobb, hogy a jobbos függönyt lehúzod 500 Hz-re, így a leggázosabb tartományban kapsz kezelést, felette pedig nem szól bele. A harmadik, hogy nagy vonalakban leköveted a hangsugarzóid átvitelét, ha az amúgy tetszik. Ezzel teljes tartományban korrigál a szűrő, de jelentősen nem változtatod meg az eredeti átvitelt. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #189131 üzenetére
Zenéhez sokan azért nem használnak kalibrációt, mert két hangszórónál még nem nehéz térképzetet kalibráció nélkül összehozni, ez csak mozinál kötelező (ott szinte 0 az esélye annak, hogy a szoba engedi az összhangot). Aztán meg megfelelően jó hangszórókkal a szoba azon torzításával szól, amit az agyad nagyon jól ki tud ütni. Ezek érthető érvek, próbáld ki kalibrációval és nélküle is, hogy melyik tetszik. Mellékesen létezik a Cavern Smoother target curve-je, ami pont a két eset legjobb tulajdonságait hozza össze: marad a szoba hangja, de a két hangszóró közt csak kalibrációval elérhető összhang lesz hibátlan virtuális centerrel.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Atomgeszi #189113 üzenetére
Igen és nem. Igen, mert sztereónál vízszintes mikrofon pozíció célszerű, az ahhoz illeszkedő kal. fájlal és ez nyilván minimálisan eltérő eredményt mutat a 90° fokoshoz képest. Másrészt nem, mert: az akárhány.1 mérése tartalmazza a frontokat is. Nem tudsz külön sztereo Dirac mérést csinálni, mert ahhoz változtatnod kellene a hangdoboz kiosztást, aminek következtében törlődik a korábban feltöltött több.1-es szűrő.
A mozira bemért többpontos eredményből viszont más jellegű célgörbével készíthetsz zenésebb profilt egy másik slotba. -
spiky03
veterán
válasz
Atomgeszi #188858 üzenetére
Ez DDP-s hang.
Én az Atmos és a DTS-HD-ra értettem, aiknek ezek az adatai elvileg.
ID : 4
ID in the original source medium : 4352 (0x1100)
Format : MLP FBA 16-ch
Format/Info : Meridian Lossless Packing FBA with 16-channel presentation
Commercial name : Dolby TrueHD with Dolby Atmos
Codec ID : A_TRUEHD
Duration : 2 h 2 min
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 3 238 kb/s
Maximum bit rate : 4 485 kb/s
Channel(s) : 8 channels
Channel layout : L R C LFE Ls Rs Lb Rb
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 1 200.000 FPS (40 SPF)
Compression mode : Lossless
Stream size : 2.77 GiB (10%)
Title : English TrueHD7.1
Language : English
Default : No
Forced : No
Original source medium : Blu-ray
Number of dynamic objects : 11
Bed channel count : 1 channel
Bed channel configuration : LFEAudio #5
ID : 6
Format : DTS XLL
Format/Info : Digital Theater Systems
Commercial name : DTS-HD Master Audio
Codec ID : A_DTS
Duration : 2 h 2 min
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 4 101 kb/s
Channel(s) : 8 channels
Channel layout : C L R LFE Lb Rb Lss Rss
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless
Stream size : 3.51 GiB (13%)
Title : English DTS HDMA7.1
Language : English
Default : No
Forced : NoDe gondolom, ha tudtam volna még plusz hangerőt adni a hangfalakra, akkor élvezhető lett volna az eredeti hang is.
@#188859devil-k
Ez a legelterjettebben van, a Nmagonés a neve az, amit küldtem Twisters - Végzetes vihar 1080p REMUX.
-
python1
veterán
válasz
Atomgeszi #188687 üzenetére
Lehet tégla, öntött beton, fa tömbbök mint lábak, a gumibak a padló és az emelvény közé kell, ez a fajta gumi a legjobb.
Az Obiba lehet kapni ilyen gumit, és ha már ott jársz, hátúl ahol a kerti cuccok vannak szoktak lenni gránit, betonkockák ezeket le is festheted detonfestékkel vag be is csomagolhatod tetszés szerint.
Egyelőre ez jutott az eszembe. -
-
BBéci
legenda
válasz
Atomgeszi #188582 üzenetére
Semennyire, mert az nem ajánlás, hanem egy sematikus rajz.
Az előzőhöz: a sarok jó helye lehet a szubládának, ezerszer jobb, mnt két akármi közé beszorítva Viszont az nem szerencsés, ha a tv állvány nevű bútorhoz közel vannak a frontsugárzók. Legalább 30 centit hagynék közöttük.
-
skippper
senior tag
válasz
Atomgeszi #188300 üzenetére
Én ezt Home Assistanttal csináltam meg. Egyszerű szabály, hogy a TV állapotváltozására ugyanolyan irányba váltson az erősítő is meg az okoselosztó, amibe a végfok és a mélynyomó van dugva. Nem kell hozzá se CEC, se HDMI, csak egy Raspberry Pi (vagy bármi más, amin elfut egy HASS)
-
I'am Dony
őstag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #188035 üzenetére
A célgörbe egy beállítás a kalibrációban, amit a Cavernnek nem célja előállítani, de az is meg tudja enni. A kész korrekció szűrők, szűrőgörbék, illetve késleltetések halmaza, ezeket nem lehet sehogy a Diracnak megadni, hiszen pont az a lényege, hogy ezeket kiszámolja neked.
-
Gino20
őstag
válasz
Atomgeszi #187713 üzenetére
Én meg néha azon agyalok, hogy visszaváltok egy Arcam AV40-re
.
Amúgy ha vennél pl egy itt istenitett X3800-at, akkor csak annyit javasolnék, hogy azt online tedd meg, mert úgy lesz 14 napod visszaküldeni, ha csalódást keltene.
#187714BBéci: és az alacsony pre-amp-ra ott van még a Lexicon, Parasound és még biztos van pár végfok, ami jó hozzá.Amúgy egy AVR550/20/21 teljesítménye kb mindenre is elég egy átlagos helyiségbe és nem igényel végfokot, de itt mégis mindig csak a pre-amp van emlegetve pedig egyszer már le is lett írva, hogy miért halljuk olyan rohadt jónak azt az ócska AVR-t.
"elolvastam a cikket, és itt a válasz, hogy miért hallottátok néhányan mégis jól (I'am Dony, itt a válasz): csak a pre-amp kimenete borzalmas, miközben az erősített kimenetei kiemelkedők. Én teljesen végfokolva hallgattam, ezért volt olyan zajos, de ha magában van, tökéletes." by: Void -
Quetz
őstag
válasz
Atomgeszi #187709 üzenetére
Az Arcamokkal az az egyik baj, hogy 0.9V körül maxol a pre-amp kimenetük, felette clippelnek. Én vennék egy Denon 3800-t és black friday környékén kiegészíteném Dirac DLBC-t 1 sub-os licenszel mert akkor 30% kedvezménnyel adják. A Denon most külföldön 1k euro alatt beszerezhető. Késöbb, ha akarod kikapcsolt belső végfokok mellett processzorként is használhatod.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Atomgeszi #187709 üzenetére
Én ezt a splittert használom [link] . Nem olcsó de jól működik. Igaz csak 4K60-ba tudom tesztelni mert annyi a max amit a házimozi processzor tud. Én házimozi processzor után kétfelé dobom a jelet. Egyik a TV a másik meg a projektor.
Splitter Audio részét sem használom, mert nem kell nekem. -
BBéci
legenda
válasz
Atomgeszi #187696 üzenetére
A PS5 miatt nem érdemes lecserélni az egészen kivételes hangú Primare AVR-t. Ráadásul azzal remek összhangban vannak a hangdobozaid. Megoldás lehet valami HDMI elosztó; kép a tévébe, hang az AVR-be.
Ami hiányzik, az a szobaakusztika korrekció, mert bármennyire szuper hangú az SPA23, jelentős előrelépés lenne valami diracos vas. De csak olyan, amelyik alapból nem visszalépés a Primaréhoz képest és azokat nehezen lehet megvenni 1 millióért. Például ott az SPA25 vagy az Arcam AVR21 -
-KP-
addikt
válasz
Atomgeszi #174678 üzenetére
Ezen mi a különleges? Nem tudom hol voltál az utóbbi 7-8 évben. Audiofil ssd, audiofil sata kábel,audiofil switch,router, audiofil lan kábel és csomó egyéb "nyalánkság" látott napvilágot.
A legújabb audiofil trend, hogy 4 vagy 8 darab switchet kell egymás után kötni, és jobb lesz tőle a hang.
Audiofooloknál nincs megállás.
-
Dorian
félisten
válasz
Atomgeszi #173672 üzenetére
Csatlakoznék a kérdéssel:
Nálam esetenként (mondjuk 10-ből 1x) az fordul elő, hogy ha leér alsó végállásba a motoros vászon, akkor az AVR kikapcsol és pirosan villog a főkapcsolója. Azonnal be lehet kapcsolni manuálisan, de magától nem kapcsol vissza. Ez talán vmi védelmi mód lehet? Mi okozza?
A slusszpoén az, hogy az AVR a villanyórától külön ösvényen kapja az áramot, a vászon tápja pedig nyilván nem onnan. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Atomgeszi #94333 üzenetére
"Mivel rengeteget nem szeretnék rákölteni, illetve úgyis lakásról van szó, vékony falakról, nem kell brutálisan szólnia."
Én nem tudom, sokan jönnek ezzel a hangerő sz*rsággal.......De most komolyan, látott már valaki olyan erősítőt, ahol le volt "forrasztva" a hangerő gomb?????
Na meg addig örüljön az ember amíg a lakásán tudja hallgatni a készüléket, mert ugye a baromfiudvar kellős közepe elégé sznob kultúrára vallana.
A negyvenezer forintot meg már nem is kommentálom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Atomgeszi #94333 üzenetére
Használtan a 40 kifut vagy egy régi belépő erősítőt vagy egy szubot. Szóval ha a legalapabb cucc is kell, a 40-et megszorozhatod legalább 3-al.
Vagy használtan kerítesz 50 körül egy Logitech z5500-at.
40ből még a számítógépes csipogók topikban is sztereót ajánlanának neked, nem házimozit. Ez meg itt a sznob topik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest