Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz Atomgeszi #188858 üzenetére
Ez DDP-s hang.
Én az Atmos és a DTS-HD-ra értettem, aiknek ezek az adatai elvileg.
ID : 4
ID in the original source medium : 4352 (0x1100)
Format : MLP FBA 16-ch
Format/Info : Meridian Lossless Packing FBA with 16-channel presentation
Commercial name : Dolby TrueHD with Dolby Atmos
Codec ID : A_TRUEHD
Duration : 2 h 2 min
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 3 238 kb/s
Maximum bit rate : 4 485 kb/s
Channel(s) : 8 channels
Channel layout : L R C LFE Ls Rs Lb Rb
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 1 200.000 FPS (40 SPF)
Compression mode : Lossless
Stream size : 2.77 GiB (10%)
Title : English TrueHD7.1
Language : English
Default : No
Forced : No
Original source medium : Blu-ray
Number of dynamic objects : 11
Bed channel count : 1 channel
Bed channel configuration : LFEAudio #5
ID : 6
Format : DTS XLL
Format/Info : Digital Theater Systems
Commercial name : DTS-HD Master Audio
Codec ID : A_DTS
Duration : 2 h 2 min
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 4 101 kb/s
Channel(s) : 8 channels
Channel layout : C L R LFE Lb Rb Lss Rss
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless
Stream size : 3.51 GiB (13%)
Title : English DTS HDMA7.1
Language : English
Default : No
Forced : NoDe gondolom, ha tudtam volna még plusz hangerőt adni a hangfalakra, akkor élvezhető lett volna az eredeti hang is.
@#188859devil-k
Ez a legelterjettebben van, a Nmagon és a neve az, amit küldtem Twisters - Végzetes vihar 1080p REMUX.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
válasz Atomgeszi #188687 üzenetére
Lehet tégla, öntött beton, fa tömbbök mint lábak, a gumibak a padló és az emelvény közé kell, ez a fajta gumi a legjobb.
Az Obiba lehet kapni ilyen gumit, és ha már ott jársz, hátúl ahol a kerti cuccok vannak szoktak lenni gránit, betonkockák ezeket le is festheted detonfestékkel vag be is csomagolhatod tetszés szerint.
Egyelőre ez jutott az eszembe. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #188589 üzenetére
Azzal és REW-vel a hangdobozok optimális helyét tudod meghatározni, hogy milyen panelt hová, azt nem. Tudtommal. Illetve a mikrofon sok mindenre alkalmas, de nem gyere cipó, hamm bekaplak egy akusztika mérés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #188584 üzenetére
Azt írtam, hogy a szubládának sokkal jobb helye van a sarokban, tehát semmi szín alatt ne tedd a frontsugárzók közé!
A hangdobozok mögötti falat csillapítani kellene, a kő akkor is negatív hatású, ha nem sík felület. Akusztikai panel kellene oda!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #188582 üzenetére
Semennyire, mert az nem ajánlás, hanem egy sematikus rajz.
Az előzőhöz: a sarok jó helye lehet a szubládának, ezerszer jobb, mnt két akármi közé beszorítva Viszont az nem szerencsés, ha a tv állvány nevű bútorhoz közel vannak a frontsugárzók. Legalább 30 centit hagynék közöttük.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
skippper
senior tag
válasz Atomgeszi #188300 üzenetére
Én ezt Home Assistanttal csináltam meg. Egyszerű szabály, hogy a TV állapotváltozására ugyanolyan irányba váltson az erősítő is meg az okoselosztó, amibe a végfok és a mélynyomó van dugva. Nem kell hozzá se CEC, se HDMI, csak egy Raspberry Pi (vagy bármi más, amin elfut egy HASS)
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
-
VoidXs
nagyúr
válasz Atomgeszi #188035 üzenetére
A célgörbe egy beállítás a kalibrációban, amit a Cavernnek nem célja előállítani, de az is meg tudja enni. A kész korrekció szűrők, szűrőgörbék, illetve késleltetések halmaza, ezeket nem lehet sehogy a Diracnak megadni, hiszen pont az a lényege, hogy ezeket kiszámolja neked.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Vhiktor
veterán
válasz Atomgeszi #188022 üzenetére
Blackmagic design video capture card talán? HTPC és madvr esetében használják, így a pl egy media box képe is átfuttatható madvr-en (netflix és társai is). Azt nem mondom, hogy atom stabil és hogy nagyon felhasznűló barát.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Gino20
őstag
válasz Atomgeszi #187713 üzenetére
Én meg néha azon agyalok, hogy visszaváltok egy Arcam AV40-re .
Amúgy ha vennél pl egy itt istenitett X3800-at, akkor csak annyit javasolnék, hogy azt online tedd meg, mert úgy lesz 14 napod visszaküldeni, ha csalódást keltene.
#187714BBéci: és az alacsony pre-amp-ra ott van még a Lexicon, Parasound és még biztos van pár végfok, ami jó hozzá.Amúgy egy AVR550/20/21 teljesítménye kb mindenre is elég egy átlagos helyiségbe és nem igényel végfokot, de itt mégis mindig csak a pre-amp van emlegetve pedig egyszer már le is lett írva, hogy miért halljuk olyan rohadt jónak azt az ócska AVR-t.
"elolvastam a cikket, és itt a válasz, hogy miért hallottátok néhányan mégis jól (I'am Dony, itt a válasz): csak a pre-amp kimenete borzalmas, miközben az erősített kimenetei kiemelkedők. Én teljesen végfokolva hallgattam, ezért volt olyan zajos, de ha magában van, tökéletes." by: Void -
Quetz
őstag
válasz Atomgeszi #187709 üzenetére
Az Arcamokkal az az egyik baj, hogy 0.9V körül maxol a pre-amp kimenetük, felette clippelnek. Én vennék egy Denon 3800-t és black friday környékén kiegészíteném Dirac DLBC-t 1 sub-os licenszel mert akkor 30% kedvezménnyel adják. A Denon most külföldön 1k euro alatt beszerezhető. Késöbb, ha akarod kikapcsolt belső végfokok mellett processzorként is használhatod.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Atomgeszi #187709 üzenetére
Én ezt a splittert használom [link] . Nem olcsó de jól működik. Igaz csak 4K60-ba tudom tesztelni mert annyi a max amit a házimozi processzor tud. Én házimozi processzor után kétfelé dobom a jelet. Egyik a TV a másik meg a projektor.
Splitter Audio részét sem használom, mert nem kell nekem.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #187696 üzenetére
A PS5 miatt nem érdemes lecserélni az egészen kivételes hangú Primare AVR-t. Ráadásul azzal remek összhangban vannak a hangdobozaid. Megoldás lehet valami HDMI elosztó; kép a tévébe, hang az AVR-be.
Ami hiányzik, az a szobaakusztika korrekció, mert bármennyire szuper hangú az SPA23, jelentős előrelépés lenne valami diracos vas. De csak olyan, amelyik alapból nem visszalépés a Primaréhoz képest és azokat nehezen lehet megvenni 1 millióért. Például ott az SPA25 vagy az Arcam AVR21Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz Atomgeszi #174678 üzenetére
Ezen mi a különleges? Nem tudom hol voltál az utóbbi 7-8 évben. Audiofil ssd, audiofil sata kábel,audiofil switch,router, audiofil lan kábel és csomó egyéb "nyalánkság" látott napvilágot.
A legújabb audiofil trend, hogy 4 vagy 8 darab switchet kell egymás után kötni, és jobb lesz tőle a hang.
Audiofooloknál nincs megállás.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Atomgeszi #174678 üzenetére
Áh, a klasszikus "tegyünk egy amúgy a hangot semennyire nem befolyásoló alkatrészre szép nagy kondikat, mert azt hiszik az 1970 óta tananyagot se látott hifisek, hogy ezek a jók, miközben amúgy ha már minőség, az SMD sokkal jobb".
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz Atomgeszi #174152 üzenetére
15-ös jó két emberes lépcsőzni vele külön izgalom lehet
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Atomgeszi #174149 üzenetére
kocsiba elfér aztán meg két emberes feladat a mozgatása
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
-
VoidXs
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz Atomgeszi #173672 üzenetére
Csatlakoznék a kérdéssel:
Nálam esetenként (mondjuk 10-ből 1x) az fordul elő, hogy ha leér alsó végállásba a motoros vászon, akkor az AVR kikapcsol és pirosan villog a főkapcsolója. Azonnal be lehet kapcsolni manuálisan, de magától nem kapcsol vissza. Ez talán vmi védelmi mód lehet? Mi okozza?
A slusszpoén az, hogy az AVR a villanyórától külön ösvényen kapja az áramot, a vászon tápja pedig nyilván nem onnan.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Oldfighter
senior tag
válasz Atomgeszi #94333 üzenetére
"Mivel rengeteget nem szeretnék rákölteni, illetve úgyis lakásról van szó, vékony falakról, nem kell brutálisan szólnia."
Én nem tudom, sokan jönnek ezzel a hangerő sz*rsággal.......De most komolyan, látott már valaki olyan erősítőt, ahol le volt "forrasztva" a hangerő gomb?????
Na meg addig örüljön az ember amíg a lakásán tudja hallgatni a készüléket, mert ugye a baromfiudvar kellős közepe elégé sznob kultúrára vallana.
A negyvenezer forintot meg már nem is kommentálom.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #94333 üzenetére
Használtan a 40 kifut vagy egy régi belépő erősítőt vagy egy szubot. Szóval ha a legalapabb cucc is kell, a 40-et megszorozhatod legalább 3-al.
Vagy használtan kerítesz 50 körül egy Logitech z5500-at.
40ből még a számítógépes csipogók topikban is sztereót ajánlanának neked, nem házimozit. Ez meg itt a sznob topik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest