-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
Igen, volt ilyen kérdés, de az egész Sefter felvesétől indult. Ha a nagy gyártók egybe gépeinél húzzuk meg a felső kategóriát, akkor a CA még mindig csak középkategória, másrészt ugyan összefüggésben van a kapott hangminőség a kifizetett készpénzzel, de inkább lőjük be a kategóriákat a hang, mint a pénz alapján. De ha ennél az analógiánál maradunk, és megnézzük a Denon palettáját, az X500 90e, a csúcs pedig az AVR4520 800e Ft-os árral. Ennek fényében akkor az X2000 180-ért még simán alsóház. Ehhez egy valamirevaló 5.1 simán 4-500e Ft a topicos ajánlás szerint is. Tisztességes drótozással ellőhető 750e Ft úgy, hogy nem vagyunk a középkategóriában.
Lehet Nektek már vicc kategória, de sokan örülnének neki.
Ez hogy jön ide? Az, hogy ki mit engedhet meg magának nem releváns információ azzal kapcsolatban, hogy a házimozinál mit nevezünk belépő, közép vagy felső kategóriának.
A problémát egyébként abban látom, hogy maga a kategorizálás sincs normálisan meghatározva. Ha a belépő és a középkategória között nincs semmi, akkor vagy a belépő kicsi, vagy a középkategória túl széles.
-
Patice
nagyúr
Valakinek már az is elég, ha a hátsókat és a szubot nem kell külön bekábelezni. A tápkábelt meg könnyebb elrejteni.
100-ből újonnan csak itt csúfosan "bögreszett"-nek nevezett egydobozos valamit fogsz tudni venni. Ezekkel itt nem foglalkozunk. Pénzkidobásnak ítéljük.
Használtan már lehet 100 körül használhatót venni, de ki kell fogni, ki kell várni és nézegetni kell a használt hírdetéseket.
(#82396) BBéci:
(Tokaji...)
-
Gabor1123
tag
válasz
MasterMark #82369 üzenetére
Itt arra gondolsz hogy amiket felsoroltam (dvd, aux stb...) azoknál be kell állítani hogy a jel éppen a koax kábelen jön? Ez megvan. Beállítottam mindegyikhez. Az hogy melyiket választom mindegy? Kell még valamit állítanom, vagy innen kezdve ha a film 5.1 hanggal van, akkor felismeri és kódolja?
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #82388 üzenetére
Ha már ELAC, akkor náluk a belépő az 5.1 Systems, aztán sorban a Cinema, 50, 60, 140, 190, 240, 400, 500. 250-ből egyelőre nincs center, ezért azt említeni sem érdemes, ha házimoziról beszélünk.
A Focal sem jó példa, mert azok közé tartozik, akik nem játszanak az alsóbb ligákban.
Erősítőből a Denon, Pioneer, Onkyo, Yamaha bőven 100000 alatti árakkal indulnak.(#82395) bisiz
6 (5.1) üveg finom ital: francia konyak, bor és pezsgő, muzeális Tokaji aszú, 30 éves whisky.
Ameddig lehetett kapni, a JBL SCS 178 számított jó vételnek. Hasonlóról most nem tudok. -
Patice
nagyúr
A vezeték nélküli hangfalak esetében csak a jel az, ami vezeték nélkül utazik. Az erősítést ebben az esetben beépített egységek adják (tehát aktív dobozok), amihez pedig kell áram.
Azaz minden hangsugárzóhoz tartozni fog egy hálózati kábel is. Amit valahová csatlakoztatnod kell.
Szóval becsapós ez az egész wireless dolog.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #82388 üzenetére
De lényegében azt kérdezted mi jön ki annyiból amit írtam én meg arra válaszoltam. (Lehet Nektek már vicc kategória, de sokan örülnének neki.)
Ha ott húzzuk meg a kategorizálás felső határát ahol korábban "javasoltam", akkor amit írsz már középkategória... (Béci is ezt írta).
Vihetjük a felső kategóriát 100millára is, de mi értelme egy kalap alá venni... Ezért mondtam hogy sok értelme nincs ennek az egésznek.... Lehet ezen vitatkozni csak semmi értelme.
-
gyurczy
őstag
Én ezt értem, de nem az volt a kérdés, hogy mi a legkisebb ár, amiért még kapni AVR+5.1-et, hanem, hogy az 1 millió az melyik kategóriába fér bele. Lehet, hogy jóval felette van annak, amiért bármit is kapni, de ettől még a belépő szint teteje. A középkategória a két gyártónál maradva mondjuk a CA651+ELAC 250-es sorozatánál kezdődik, de mondhatnék akár X3000-es Denont is, és 800-as Focal szériát is, közelebb lesz az a 2 millához, mint az 1-hez, és még mindig csak a középkategóriánál vagyunk.
És ha már belementünk, az Anthem kisebb procija, ami lehet, hogy be sem fér a felsőházba 2 misi, és meg se mukkan, ha nem teszel mellé még legalább 4-et.
-
bisiz
tag
Sziasztok!
Wireless házimoziból milyet ajánlotok? Árban egyenlőre nem gondolkodtam. Lényeg, hogy jó minőség legyen.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Sefter #82383 üzenetére
& gyurczy: : Nem mondtam hogy ugyanaz. Most nem vagyok naprakész, meg emelkedtek kicsit az árak de példának jó az első szettem amit újonnan vettem, végülis nem volt rég. 90e Mission mv8 cinema pack 5.0 + Polk Psw110 60e + Pio VSX421 55e, teljes kábelezés 20e...
Felfelé kerekítve legyen 230eMondjuk ez egy erősen belépő szett, de már lehet házimozinak csúfolni.
-
válasz
mata89 #82381 üzenetére
ha zenélni is akarsz AVR-en akkor vegyél komolyabb vasat, és igen ég és föld a TSI sorozat az RTiA7-el szemben, persze, hogy az RTi inkább már a minőségi osztály felé kacsintgat... Érdemes a hangfal csere, amúgy nem csak pure audio módban lehet 2.0-át kihozni ott van a sima Standard mód is vagy a same as source azt annyi hangfal szól ami a forrásban van s nem több.
-
mata89
csendes tag
Sziasztok!
Onkyo 609-es erősítőre egy Polkaudio Tsi 400-as szett van rákötve. Zenét ugye csak Direct illetve Pure audio módban lehet használni úgy hogy 2.0-ás legyen. De így minden hangszínszabályzó nullás állásba kerül és ezáltal a zene olyan semmilyen, semmi mély nincs. Nagyobb hangerőn egy kicsivel jobb a helyzet, de így sem sokkal, nekem ennél több kellene.
Kérdésem mit cseréljek le az erősítőt vagy a hangfalat?
Van olyan erősítő (plenon, Harman Kardon vagy Marantz)) amelyiken külön van 2.0 hangmód ahol lehet rá mélyet és magasat is adni manuálisan?
Illetve ha erre az Onkyora kötnék egy Polkaudi RTi A7-est, akkor mennyivel lenne jobb a helyzet a mostaninál? -
Tamoo
nagyúr
-
Patice
nagyúr
Azt nem mondta, hogy az erősítőn kell legyen az USB. Ha már gép (~PC) is a források között van, akkor nem nagy dolog az USB-t abba dugni és úgy lejátszatni a géppel, és analóg kijáraton kiküldeni.
Telefonról ismegoldható a füles kimenettel a dolog. Csak egy jack-2RCA kábel kell hozzá. Ahogy a PC-hez is.
(#82374) Tamoo:
ValhallA Ákos által átszerelt Coincident CST-1-es hangfalkábel ilyen banánokkal az erősítő oldalon és ugyan ilyen anyagú (kinézetű) villákkal a hangfal oldalon + CuAgSS IC kábel.
-
gyurczy
őstag
válasz
Sefter #82375 üzenetére
Sefter: Simán helytálló megállapítás. Új áron 5.1 + erősítő 1 milláért nem a legolcsóbb, amit lehet kapni, de a középkategóriától messze van.
Tamoo: Egy kis Cambridge (551 290e listaár), meg alap JET-es ELAC (190-es, 3400€ listaáron az 5.0) lazán belekarcol a millába, kábelezéssel biztosan, és az még mindkét gyártó kínálatának alsó harmada.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Sefter #82375 üzenetére
Megjelenítővel.... esetleg. De attól függ hogy nézzük ezt a kategorizálást: Hájendig' vagy hájendet' is belevéve...
Én meghúznék egy felső kategóriát ott ahol a kommersz gyártók pl. Pio, Denon nagy egybegépei vannak. Afölött meg kár ezekkel egybevenni a kategorizálást. De ez csak a személyes véleményem.
-
Gabor1123
tag
válasz
Patice #82365 üzenetére
Restart megvolt, spdif - et továbbra is nem csatlakozottnak látja ,de a jel átmegy! :-) Azerősítőn kell valamit állítanom, vagy tudja magától hogy kódolnia kell? Van valami beállítás ami kellhet? Az erősítőn tudom választani a DVD, aux, music, tape stb... opciókat, mindegyiken szól. Ezeknek van jelentésük? Azt hogy meg van-e az 5.1hogyan tudom tesztelni?
-
Gabor1123
tag
válasz
Patice #82356 üzenetére
Tényleg egyszerű, még nekem is sikerült! :-) A gyári kivezetést alakítottam át, amivel eddig nem ment. Most megszólalt a hd digital audion keresztül, viszont az eszközkezelő még mindig azt írja hogy nincs eszköz csatlakoztatva. Az összes helyen ahol állítani lehet csak 2 csatornát lát és a tulajdonságok között is csak ennyit ír maximumnak. Lehet hogy ez jó isiígy és a többi az erősítő dolga?
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #82358 üzenetére
Köszi!
Talán akkor még nem vittem túlzásba.
Lehet nálam is kéne egyet hallgatóznod... -
Maxell014
senior tag
Sziasztok
A kérdésemnek egy része lehet hogy nem fog ide tartozni. Barátomnak a szülei szeretnének venni valami hangrendszert. A legfőbb cél a zenehallgatás volna és nem tudják eldönteni, hogy hifitorony legyen vagy erősítő hangfal párral. Volna mikor gépről szólna vagy telefon, pendrive mikor micsoda. Ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mi volna a jobb ? Ha erősítőt mondotok akkor hangfallal együtt maximum 70-80 ezernél ne legyen több.Előre is köszönöm !
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #82346 üzenetére
És ahol nem működik jól, azt hogyan nyílvánul meg? Ki lehet hallani?
Nálam van pár helyen ródiumos csati a rednszeremben, azért kérdezem.
(#82345) Gabor1123
Pedig tök egyszerű. Vettem egy ilyet (tudom, túl "jó" ehhez, de nem akartam, hogy ez legyen a szűk keresztmetszet), a középső részébe megy az SPDIF jel, az elálló forrfülre meg a föld. A kábel, amivel bekötöd majdnem, hogy lényegtelen, olyan kis távolságról van szó. Nekem volt itthon pár centi habia (ezüst) kábelem, abból használtam kb. 2x15 centit. A másik vágükre meg raktam olyan kis csatikat, amivel az alaplapi tűre rá lehet húzni.
Az RCA csatit meg egy űres hátlapra raktam. Kifúrtam, a helyére csavaroztam és kész is volt az alalapi tűske kivezetése -
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #82352 üzenetére
Ugyanolyan Supra-ra mint a hangfalkábelem. Ráadásul amikor felvilláztam megint egy kis visszalépést éreztem.
De lehet tévedek és most hogy már bejáratódott és visszacserélném más lenne a helyzet (új volt a villa is és a kábel is). Mindenesetre az első benyomások a rézdarabok lecserélése után inkább negatívak voltak.
Ilyen volt amúgy: KÉP
Ha legközelebb variálok, tuti megint ilyesmi jumperekkel fogok próbálkozni. -
Tamoo
nagyúr
Na mert a szorítós dugóban, villában nem oxidálódik a kábel vége.
-
Gabor1123
tag
válasz
Patice #82342 üzenetére
Én is úgy gondoltam hogy működnie kellene, mivel sehol a neten nem találtam semmilyen különleges beavatkozást ami kellene neki... Az egyetlen amit nem tudok tesztelni, az az átalakító, de még minimális sérülés sem látszik rajta. Ezért is gondoltam rá hogy mégis csak kellhet a hangkártya. Csak ott nem tudom melyik kimenet a jobb? Vagy esetleg mindegy?
-
Patice
nagyúr
válasz
Gabor1123 #82341 üzenetére
Fura, működnie kellene. Már csak a csatlakozóra tudok tippelni, hogy esetleg az hibás, vagy valamelyik kábele nem jó.
(#82340) Norbi 72:
Arany - melegebb hangú, ródium - semleges, természetes ("őszinte"). Ezüst - általában azt mondják rá, hogy magasba húzó, én inkább azt mondanám rá, hogy részletes.
De ez csak amolyan általánosítás és csak elég magas szinten számít a csatlakozók bevonata.
-
Gabor1123
tag
válasz
MasterMark #82284 üzenetére
Ez tényleg jó ötlet volt köszönöm! Sikerült megtalálnom mit mihez kell kötni, viszont nem jön ki semmi hang. A bekötést több helyen is ellenőriztem, mindenhol ugyanúgy írták. Az is biztos hogy jól kötöttem be. Az egyetlen hely a gépen ahol megtaláltam az spdif - t az az eszközkezelő, ott azt írja hogy nincs eszköz csatlakoztatva. Talán jobb lesz ha feladom és veszek egy hangkártyát. Ebben az esetben melyik csatlakozást ajánlanátok? Optikai, vagy koax?
-
xtremetuning
addikt
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #82329 üzenetére
Köszönöm neked is a segítséget.
Hát igen kicsit drágábbak, mint amit én linkeltem.
Igaz 4 db banán kell csak, nah meg 4 db villa majd.Mert valami ilyen kialakításra gondoltam: [link]
Így ugye a hangfalkábel banánokat bele tudom dugni.
Nah akkor majd a 3. projekt ennek a megvalósítása lesz.
@(#82330) Toobee
Köszi a segítséget.Igen tudom, hogy az használható megvalósítás a dugónélküliségre.
De azért 1 év alatt csak veszek 4 dugót meg 4 villát.Legalábbis remélem. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #82328 üzenetére
Akkor inkább ez. (Vagy picit drágábban a ródiumos, vagy aranyozott, esetleg a fekete házas, aranyozott) Nem olcsó, tudom, de ez biztos nem lesz szűk keresztmetszet a rendszeredben. Nem megfizethetetlen kategória.
-
törölt tag
válasz
hétalvó #82296 üzenetére
Ez a helyiség nappali és mozi vagy moziszoba (lesz)? Ha utóbbi, akkor nagyon slendrián dolog polcról, bambuszról és ki tudja milyen koncepció alapján elhelyezett diffúzorról beszélni. Sokkal inkább hangelnyelésben, falkezelésben gondolkodnék első körben - esetleg szakember segítségét kérve -, aztán kezdhetsz előröl mindent. Valószínűleg nagyságrendekkel más, jobb hangzást érnél el, mint hónapok alatt tartó elemek cserélgetésével, tologatásával, próbálkozásokkal. Amiről te gondolkodsz, nappaliban kivételezhető tűzoltás, jó esetben optimalizálás, mozihelyiségben pedig akusztikán történő spórolás, ami ugyanakkora szelet a tortában, mint az emlegetett sub, nélküle nincs mozi. Nem beszélve, hogy a rendszered minőségi elemei egymás alá, kiegészítve dolgoznak egy eredményért, amit sosem érhetnek el ilyen körülmények között.
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #82321 üzenetére
"Minden előadónak a linearitás az, ami jó."
Mióta megvannak a kis RX1-esek nálam, azóta sokkal jobban tetszenek a régi elektronikus zenéim is, mert középben jók azok a kis dobozok.
Bladi óta meg úgy minden jó lett.
Eleinte kicsit fanyalogtam, nem hozta azt, amit reméltem, de észhez kellett térnie a rendszernek. "Megszokta" az új felállást a láncom, talán 'összejáródott' az új IC, az új DAC, meg az erősítő analóg bemenete is.
A mélyek a dobozhoz képest meglepőek. Fene se gondolta volna, hogy tudnak ezek ilyet is. Nem, nem megy mélyebbre tőle, de sokkal pontosabbak és már mélyben is részletező lett a hang.
-
BBéci
legenda
válasz
devil-k #82320 üzenetére
Azért elengedhetetlenül fontos az élő zene hallgatása, mert kizárólag ahhoz lehet viszonyítani, azt lehet kiindulási alapnak, etalonnak tekinteni.
(#82321) xtremetuning
"Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ahhoz a minőséghez, amit hallottam tegnap, teljesen felesleges a beryllium electra és a parasound."
Erre írtam tegnap, hogy hiába a csúcsminőségű alkotóelemek, ha vacak az akusztika, nincs velük azonos szinten a lejátszó. -
xtremetuning
addikt
Egyébként érdekes dologra lettem figyelmes a hozzászólásaitok olvasása közben, ami elgondolkodtatott :
mindegy, hogy milyen zenei stílust hallgattok. Nem stílusra kell építeni rendszert. Minden előadónak a linearitás az, ami jó. Kalkbrenner is vicces tripla dózis méllyel és Carl Cox is. Egyiknek sem áll jól, ha magasba húz és nincs közép. Tudjátok, a középben lakik az énekhang is.....
Ha az nincs, akkor Győzikét is agyon csapjátok és Bocellit is.
Azzal pedig ne magyarázzuk, hogy nem hallgatunk akusztikust, csak elektronikust. Azt is úgy kell megjeleníteni (lehetőleg!!!), ahogy ők keverték anno. Akkor lesz meg a hangulata.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ahhoz a minőséghez, amit hallottam tegnap, teljesen felesleges a beryllium electra és a parasound. Úgy, hogy a tulaj kábelez, aljzatozik, tehát tényleg szeretne a minőség irányába lépni. Nekem ez fájt a legjobban. PONT
szerk. : na mire leírom, Papi beelőz.....
-
devil-k
nagyúr
Soha ne mondd, hogy soha.
Az akusztikus koncertes hozzászólásodra én is igennel bólintok, az képzi igazán az ember fülét (ilyen téren is).
(#82322) BBéci
Főleg, ha a koncert hangosítás is csapnivaló. Manapság egyre több ilyenbe lehet belefutni, leginkább a magyar előadóknál. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #82308 üzenetére
Ha az akusztikus zene úgy szól a rendszerén, mintha a hangszerek ott lennének a szobában, akkor remekül fog szólni az elektronikus is, pontosan úgy, ahogyan a koncerteken, ahogy azt a szerző/előadó megálmodták. Olyasmi, mint a tévék kalibrálása.
(#82316) devil-k
Szerintem azért kiváló példa, mert Győzikét sehol nem fogod megtalálni olyan hangminőségű felvételen, mint Bocelli zenéit. -
devil-k
nagyúr
-
mp54
senior tag
válasz
Patice #82311 üzenetére
az ember ízlése, megítélése változhat.
Igen, és ha "megérdemli", akkor segíteni kell neki a változásban. Ő pedig vagy elfogadja vagy nem.
Ha pld. valaki jónak tartja hallgatni telóról Győzike énekét, akkor meg kell neki mutatni. hogy hogyan szól pld. Bocelli egy "normál" sztereó rendszeren. (röviden: ízlés formálás, hallani tanítás).Egy haladó kezdő
-
Patice
nagyúr
Ti most komolyan ízlésről vitáztok?
Ha valakinek a loudness-es hang jön be, akkor csak tegye, saját dolga. Sokan vannak még így a mozi világában.
Az már más kérdés, hogy az ember ízlése, megítélése változhat. Lehet, hogy pont ilyen vélemények miatt. Akkor újra lehet gondolni az egészet és lehet meglesz az az előrelépés, amit a mozi gazdája várt, keresett minden fejlesztés kapcsán, de eddig nem sikerült megtalálnia. És egy ilyen esemény után talán tud tovább haladni, mert jobbra vágyik.
Itt a fórumon nagyrészt a 'lineáris' hangzást (átvitelt) 'kedveljük', ez a mérvadó úgy nagy átlagban, de ettől elég nagy kilengések vannak szerintem pont az egyéni ízlések miatt. Mindenki úgy hangolja a rendszerét, ahogy a saját fülének tetszik.
És ez így van jól.
Ha mindenkinek ugyan az tetszene, akkor mindenkinek kb. ugyan az a cucc lenne otthon. Az meg unalmas. Kihalna a hifibogár!
Nem lenne miről itt csámcsogni!
(#82296) hétalvó:
Megnéztem a linkelt képedet. Háttőőő, elég csupasz minden. K**a jó cuccok, de hol egy rendes állvány a készülékek alá? (Tudom, mondtad, hogy dolgozol rajta) Falak csupaszok, tudom, ezt is írtad, de tényleg kezdened kell vele valamit és utána a rendszerhez nyúlni. Újra beállítani. Bemérni.
Szerintem nem diffúzorokat kéne felrakni, hanem hangelnyelő paneleket. Vagy teljes falborítás mondjuk tőlük.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
A közeljövőben vennék egy Onkyo TX-NR636 erősítőt. Eddig itt nézegettem, de a megjelenés óta csak 1-2.000 Ft-tal lett olcsóbb. Tegnap találtam egy megbízhatónak tűnő boltot, ahol jóval olcsóbb. Utánanéztem és szinte csak dicsérő vélemények voltak erről az üzletről.
Van bárkinek pozitív, vagy negatív élménye ezzel kapcsolatban?Köszi!
-
Dorian
félisten
válasz
hétalvó #82296 üzenetére
Fogd fel úgy, hogy Xt az "abszoludt hang"-hoz képest adta a jellemzést, mint maximalista. Így is lehet, de életszerűbbnek tartom a rendszer árához képesti minősítést.
Béci:
Kérdés, hogy aki mondjuk nem szereti a hangszeres, akusztikus zenét (mert mondjuk inkább az elektomosat) azt miért kell érdekelje hogy azok hogyan szólnak.Üdv,
az ördög ügyvédje -
-
spiky03
veterán
Jól van nah. Én is csak ember vagyok.
Egy kérdés így hirtelen mindenkitől.
Az mennyire probléma mondjuk ha a jumperolást csak a kábellel csinálom és nem rakok a végükre banán vagy villás dugókat?
Jó lehet az úgy is, hogy csak simán rátekerem a szorítót, mint az erősítő hátulján található dugóknál pl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- HOPPÁ! Samsung QE65Q8FAAU - 65" (163cm) QLED - 2025-ös modell - 4K Q8F Vision AI Smart TV
- Jamo HCS 606 5.1 házimozi hangfalszett
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest