Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebell
senior tag
Szevasztok,
segítségre lenne szükségem, mivel több szem többet lát.Összekapartam 160e Ft-ot, erősítőre. HDMI 1.4- ARC Funkció, Net-radió és 2
Optikai bemenet alap követelmény nálam. (és persze vmi komolyabb belső)165K-ért lenne egy Harman Kadon AVR- 365-ös HM erősítő, szerintetek ez jó vételnek számítana? (vadiúj és 2 év Gari, ) és szerintem teljesítménye is van a vasnak.
Mivel nem nagyon találtam olyat a használt piacon ami szóba jöhetne, erre a típusra gondoltam.
Esetleg vki megcáfolna? Vagy tudna ajánlani vmi jó kis vasat?
köszi
üdv.
Laca -
Marci79
senior tag
válasz kigyi_23 #40497 üzenetére
Google fordítóval olvasgattam a lengyel véleményeket. Dicsérgetik valóban. Szállítással 32K. "Érdekes".......
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
kigyi_23
addikt
válasz Marci79 #40496 üzenetére
Ezen az áron ne várj tőle kompromisszum mentes hangzást. Lengyel fórumokon találhatsz róla véleményeket (én egy szavukat sem értem ) Nagy nehezen találtam róla műszaki leírást, de már ott sem írt a gyártó nagy számokat aminek a valóság valószínűleg még alávág rendesen. Yamaha BD szettel szórták a lengyelek ott a vásárlói értékelés szerint sok csillagot kapott, de mindenképpen javasolnám az egyik boltban ahol árulják hallgasd meg, ha van raktáron, mert ez gyanúsan olcsó
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Marci79
senior tag
A Prism Onyx 100-as szettről tud valaki valamit? [link]
Nemigazán vannak infók róla."Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Pan21
csendes tag
egyébként nem egyfolytában sistereg hanem néha elhalkul utána újra de többségében sistereg
-
Pan21
csendes tag
válasz Oldfighter #40491 üzenetére
kipróbáltam másik dobozzal is de ott is sistereg
-
Oldfighter
senior tag
-
-
Pan21
csendes tag
Üdv Mindenki!
Segítségeteket kérem.
Van egy H/K 460-om de észre vettem, hogy van egy kis alap sistergése (főleg a centernek) mit tudok ellene tenni?[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
-
spiky03
veterán
válasz Oldfighter #40477 üzenetére
Köszi az infót.
De a jelenlegi Yamahámtól azért csak jobb hangminőségben az a Pioneer, ha jól gondolom?
Mert erre jutottam, hogy lehetséges, hogy elég lesz nekem is egy olyan vas, mint havernek a 1403-as kis Maranzt, mert én azzal is amíg ott volt nálam teljesen jól elmozizgattam.
Már csak akkor az kellene, hogy jó áron eltudjam adni a Yamahamáat, és megtudjam venni pl azt a Piot, mert azért az árért szerintem teljesen jó vétel.
Vagy rosszul gondolom?Nekem az a lényeg, hogy mozin jól szerepeljen, a zene rész az teljesen másodalgos, mert nem szoktam elülni az erősítő elé és úgy zenét hallgatni, csak bekapcsolom a rádiót vagy valami zenét és közben meg gépezek, vagy akármit csinálok.
Azzal a Pio-val ugranék szintet?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
bajnokpityu
félisten
Buffalo 66 7/10
Kissé elvont film, de nekem pl bejött, végig járt az agyam rajta. Ugyanakkor jóval hosszabbnak éreztem, mint az 1:50es valódi hosszúság.
-
Thomas16
tag
válasz MasterMark #40480 üzenetére
Ez lenne a meglévő hangfal:
http://www.auditekcorp.com/auditek/product/SJ-8520.htmlTV még nincs hozzá, most van tervbe véve, ezért is tájékozódok.
-
Thomas16
tag
válasz MasterMark #40476 üzenetére
Akkor hogyan tudom a meglévő hangfalakat egy tv-hez csatlakoztatni?
Közé kell egy erősítő? -
Oldfighter
senior tag
válasz Thuglife #40473 üzenetére
Na erről írhatsz nyugodtan többet is. Bár már ott tartanék, hogy én is a bejáratási időt koptatnám.
Spyki03: Majdhogynem egálban vannak. A Marantznál nem beszélhetünk úgymond alsó kategóriás készülékekről, mert a minőségük ( és felszereltségük) jószerivel más márkák középkategóriás modelljeivel van egy szinten. A teljesítményt lehetne górcső alá vetni, de gyakorta azt se használja ki az ember egy átlagos nappali körülményei között.
[ Szerkesztve ]
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Működne az a dolog, hogy a tv-re rádugok egy usb-s külső hangkártyát, amibe menne az 5.1-es hangrendszer?
-
spiky03
veterán
Erről mik a vélemények: Pioneer VSX-820
Mekkora előrelépés lenne nekem a jelenlegi Yamahához képest? Gondolom azért lenne valamennyi?
pl a 1403-nas Marantz-hoz képest hova lehet helyezni?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Thuglife
senior tag
Napról napra szebb az Aviano-k hangja.... A Denon mindent kihoz belőlük!
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #40471 üzenetére
Az infláció egy fogyasztói kosár áremelkedése, és speciel szerintem eléggé torzít, mert más a mi fogyasztói kosarunk, mint egy nyugdíjasé mondjuk...
Amúgy a technikai cuccok árában nem nagyon volt infláció, a fejlődés miatt, és persze amiatt mert már mindent a távol-keleten gyártanak...Ami viszont számít, az az árfolyam. 2001-ben 300 Ft fölött volt a dollár árfolyama, aztán ez lement 2007-2008-ra 150 Ft-ra is, most pedig 225.
Tehát a 900 dolláros ár nagyjából klappol a 340 e Ft-os mo-i árral, ha hozzáveszed a magyar áfát, meg azt, hogy nálunk némileg drágább minden.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fuxk4567
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám van hogy bekapcsol az erősítőm de nincs hang, bármit csinálok hangot nem ad le.
Sony str de 595-ös erősítőről van szó -
BBéci
legenda
-
Dorian
félisten
válasz kristofsk8 #40458 üzenetére
A villámnak károkozáshoz nem kell közvetlenül becsapni az elektromos vagy antennahálózatba. Néhány száz méteres körzetben becsapó villám indukció miatt simán tönkre tehet érzékeny elektromos berendezéseket. (villámcsapás másodlagos hatása). Ez ellen csak a megfelelő lakásbiztosítás "véd".
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
válasz kristofsk8 #40460 üzenetére
Nem, de egy próbát megér. Miért nem digitálisan van rákötve? Lejátszóban a passthrought be kell állítani ha 5.1-et akarsz.
Switch Tax
-
kristofsk8
csendes tag
válasz MasterMark #40459 üzenetére
kábeleket még nem 3 jack kábellel van összekötve, digital opticaival nem adott zajt , de ilyenkor csak 2.0 -át érzékelt. Még megpróbáltam az alaplapi hangáratyát, nem érzékelte a 2 szélső hangfalat , tesztnél a hang meg nem is ment!
túlfeszültségtől a jack kábel is roncsolódhatott?
-
MasterMark
titán
válasz kristofsk8 #40458 üzenetére
Kábeleket próbáltad cserélni? Más forrással is csinálja?
Switch Tax
-
kristofsk8
csendes tag
Helo!
Lehet rossz helyen teszem fel a pc-s hangfalszettes kérdésemet!Lenne egy problémám a Z5500 hangfalammal. Két nappal ezelőtt k*rva nagy vihar volt és végig be volt kapcsolva a hangfalam a számítógépemmel együtt ( konnektor le van védve áramkicsapódástól).
Egyszer csak azt vettem észre egy nagyon közeli villámcsapástól hirtelen elkezdett búgni a center és a két hátsó hangfalam. Szoftvert azt újraraktam a creative xfi fatality hangkártyámon, de ugyan úgy megy a zúgás. Ha az segít csak akkor erősödik fel a zúgás ha a panelon a hangerőt növelem, és ha átrakom a chanelt akármire (stereo, prologic) akkor nincs zúgás, csak direct 6 chanelen!
Szerintetek mi lehet a probléma én a panelra gyanakszom?
Egyáltalán kihez tudnék fordulni aki ért az ilyesmihez, mert ez nem egy egyszerű hangfal!
Előre is köszi -
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #40443 üzenetére
C-300? BD lejátszáson kívül 5-ös. Az csak 3-as.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,végre megvettem a dobozokat Monaudio Zeusz, és most a következő vásárlás a HM erölködő lenne,mit tudtok javasolni ezekhez a dobozokhoz,a végső cél a házi mozi,de zene is fontos lesz.
Zero Defect.No Compromise !
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #40452 üzenetére
jövő hétvégére kölcsön tudok adni egy Dune base 3.0-át...ha érdekes...
Psn ID: sefter_hun
-
törölt tag
válasz MasterMark #40449 üzenetére
egyik gombnyomásra kiirta mellé, még valamelyik +/- al állittani is lehetett
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #40452 üzenetére
NAS nem jött nálad szóba?
Akkor nem kellene ilyesmikkel foglalkoznod, csak hálózatról tolni.
Így meg akár egy 101-es is elég lenne, ha HDMI-n menne minden.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bajnokpityu
félisten
popi eleve sambának hivja, hogy most linux v winfos alatt megy, az gondolom mindegy, ugyanúgyh ivják a "belső hálózatot".
Hihetetlen, hogy mennyire kevés médialejátszó van 3.5ös HDDvel,normális áron. 2.5össel nem lennék beljebb, mert akkor meg winyót kéne venni,szóval kezdem feladni...
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #40447 üzenetére
Igen, passzív, jó a képe. Összehozhatjuk majd valamikor. Megbeszéljük.
-
nuke7
veterán
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #40447 üzenetére
A korábbi Smart D1. Stabil, jó minőségű, tud Ful BD-t, de 3D-t nem.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
"ÉS azt sem tudom mire, mi az a média lejátszó, amiben van belső winyó, samban másolhatok, olyan jó a képe,mint a popinak, és minimum olyan stabil is (A210)."
Átvigyem egyszer a Dune 301-esemet kicsit nyomkodni?
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Akkor ez olyan anomália mint nekem a Musiland - Essence
(vagyis nem egészen, de szintén megmagyarázhatatlan)[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Popcorn denonnal, laptop emotivával adott ki hangot, de ami a cél lett volna, hogy popi az emo procival - na az nem jött össze.
Pedig feltűnő az emotiva DAC ár/érték aránya, meg szerettem volna venni Toobee emo elő+rotel végfokát. De az úgy már sok pénz lenne, hogy még a popcornt is cseréljem le miatta. ÉS azt sem tudom mire, mi az a média lejátszó, amiben van belső winyó, samban másolhatok, olyan jó a képe,mint a popinak, és minimum olyan stabil is (A210).
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #40440 üzenetére
Miért, mi volt ez a popi - emo dolog?
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #40440 üzenetére
bajnokpityu: Azért vicces volt, hogy a Popi meg az Emo nem akarták az igazságot.
Maradj már! Van olyan, hogy beszopódik az ember. Én is pontos voltam, mint Tibi bácsi labdája.
Tamoo: HDMI-n a Popi-ból érkező audiojelet nem volt hajlandó érzékelni az Emo. Laptopról szólt.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #40437 üzenetére
bajnokpityu: Tegnap mindenki levesébe beleszartak egy kicsit. Néha van ilyen is, égésről pedig szó sincs.
Más, mindenki:
McCormack DNA-1 @ 580$ vs Classé CA-150 @ 770$
Nálam eddig a McCormack a nyerő. Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #40430 üzenetére
Sok volt a tegnapi napom. Rühellem, amikor valami beleszarik a levesembe, miközben vendéget látok. Égek ilyenkor,mint a reisstag.
Gyurci:nem voltál itt,amikor az a kurta digi koax irányfüggősége miatt totál hazavágta a hangot. Később kiderült, h fordítva használták elmúlt hetekben. Popi vs Emo az megesik, de digi jobban zavart...
[ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje már rendelkezem egy 5.0 -ás m62i-m6ci-m60i szett-el H/K 360-nal és most szeretném kiegészíteni egy sub-al. A szoba 20nm-es és filmezés a tevékenység 99%-ban.
Nem értek hozzá ezért írok ide, ha esetleg van még valami tényező amit nem írtam akkor szóljatok.
Használtban gondolkozom és olyan 50-60k az összeg amire gondoltam.Pl. EZ megfelelő lehet nekem?
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #40423 üzenetére
80 (nekem volt anno)
-
t-bali3
senior tag
A Denon 3802 a mai új Denon kínálathoz képest körülbelül hol helyezkedik el hangminőségben?
Ahogy nézem ára 900$ körül volt, ami azért nem olyan eget-rengető, míg a típusszámozása magasnak tűnik. -
xtremetuning
addikt
válasz MaTTeS #40428 üzenetére
Látom, mindenki felébredt.... a jelszó : Pityunak egy szót se !
tomic : háát, azt egy picit hosszadalmas lenne leírni, így ha nem haragszol, nem részletezném.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
tomic
addikt
válasz xtremetuning #40415 üzenetére
Milyen szetten hallgattátok?
-
MaTTeS
senior tag
válasz xtremetuning #40407 üzenetére
Én is köszönöm a meghívást. Hatalmas élmény volt.
-
Patice
nagyúr
Köszönöm ezt az alkalmat is. Ismét egy élmény volt. Ja, nem. Kettő.
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #40423 üzenetére
A menüjében megtalálod a választ.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
Ha small-ra állítom, akkor meddig vágja le a basszust? (Onkyo TX-DS484)
(#40424) BBéci: Nem igazán.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Wharfedale VR-100 frontokkal és VR-1c centerrel mi a jobb beállítás? Mind a kettő large ahogy az erősítő gondolja, Sub plus üzemmód vagy mind a kettő small és a sub a 80Hz alatti hangokat egyedül szólaltatja meg? Jamo sub 200 a mélynyomó, Pioneer VSX-422 az erősítő.
-
sayoo
csendes tag
-
nuke7
veterán
-
gyurczy
őstag
válasz xtremetuning #40410 üzenetére
Gondolnám én, de piásan nem vezetek, a nejzet meg erősen itthon van és kevéssé díjazná, ha lelépnék ma, főleg, hogy ma már hallgatóztam egyet. Meg kell kötni azokat a kompromisszumokat.
Legközelebb, ha lesz olyan. Marhára kíváncsi vagyok.
-
xtremetuning
addikt
válasz gyurczy #40408 üzenetére
Nekem is most szólt a nejzet, hogy lelép.... 1 óra még belefér, ha gondolod.
Jaaaa a pálesz, az más...[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz Sefter #40406 üzenetére
Tényleg nem értetted a lényeget?
Új belépő erősítő áráért megkapja azt a Marantzot.
Aminek csak akkor van értelme, ha hozzáillő hangdobozokat kötnek rá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyurczy
őstag
Kicsit később is szólhattál volna.
Tarts máskor amikor szabad vagyok.
Szerk: plusz minyima 1 óra az út, ha most indulnék is. Pedig...
Szerk2: Ja és vacsi előtt toltam egy páleszt. Meg mindjárt tolok utána is egyet.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Valaki, aki free és zenét hallgatna ? Lehet tartok egy nyílt estét.....
-
Osynho
addikt
Üdv!
Van egy Klipsch KSW12-es subom. Egy ideje nem valami erős, inkább csak brummog és már közepes hangerőnél is "zizegős" hangja van. Ez tekercs hiba lehet? Ha megnyomkodom a membránt nem ad semmi hangot. A másik gondom vele, hogy zúg. Stand by-on is. Ezen kívül, ha áramtalanítva volt egy ideig és utána bekapcsolom, akkor magától puffog, durrog egy ideig, majd abbahagyja (mindezt bemenő jel nélkül). Ez meg gondolom erősítő hiba.A kérdésem az, hogy ebben hány ohm-os a hangszóró? Most szétszedtem, de nem találtam erre utaló adatot. part no: K-1071-A, model no:121241, vendor code: 1125. Ezek vannak egy matricán. Az az ötletem, hogy bekötöm a kocsiba egy próbára, gondolom baja attól nem lehet. A másik ötletem, hogy ha kuka a hangszóró, akkor cserélném. Mehet bele 4 ohmos sub? Vagy, ha ez javítható, kb mennyi egy tekercselés?
Amit érdekesnek találtam, az a kábelvastagság. Vagy inkább vékonyság. 18AWG-t ír a kábel, ez, ha minden igaz, 0.823 mm2. Ez szerintem vicces egy subwoofernél. Gondolom érdemes cserélni mondjuk egy 2,5-es kábelre.
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
Aki belépő erőlködőt keres, annak alternatívaként.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Marci79
senior tag
Köszi! Az lesz szerintem. Hanyagolom a Magnat sub-ot, hallgatva a tanácsokra.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Ed Parker
nagyúr
válasz spiky03 #40401 üzenetére
Mér mi van ha moziban laksz a családdal?
Túl van azért ez egy kicsit misztifikálva, nem elég hogy kifizetnél egy horror összeget a cuccért, még nekem kellene könyörgöm hogy lécci' engem is válasszatok ki
El kéne dönteni a szerepeket, hogy ki van kiért?[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nah ez kell nekem.
IMAX
Mondjuk jelenleg az össz 35 nm-en nem férne el.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest