Hirdetés
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz MasterMark #41173 üzenetére
"1.3 1080p-ra specializálva"
talán azért mert mostanában az 1.4 a menő..?(#41201) MasterMark: igen , közben én is láttam... hááát. nem biztos, hogy 3d-hez ilyet vennék
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #41198 üzenetére
Egyébként ha jól értelmezem itt a dolgokat, ez is High Speed kábel. 1.3-tól már az. A Standard kábel csak 1080i-re ad garanciát.
Switch Tax
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #41194 üzenetére
Amikor még nem létezett az a minősítés, miért ne vették volna meg? Csak a BD 3D nem megy át rajta, az sincs túl régóta. Nekem is ki kellett cserélni a 15 méteres Profigoldot, aminek 5 éve 50000 Ft volt az ára, mert akadozott a 3D.
(#41195) MasterMark
Hogy jön ide a frekvencia? Adatmennyiségről van szó.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Jó ajánlat "Újat" keresőknek...
-
BBéci
legenda
Mert nem High Speed, nem megy át rajta tökéletesen a 1080p 3D.
(#41191) spiky03
Óvatosan bele kell fúrni a pénzérme közepébe.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Egy gyors kérdés.
Hangfalak/hangfal állványok alá milyen tüske a javasolt?
A szimpla hegyes, vagy a gömbfejű?
A hegyes alá kell valami alátét/pénzérme, hogy ne álljon a padlóba, ilyen kell a gömbfejű alá is ha azt választ az ember?
Haver most ezen gondolkodik, mert így a takarításnál nem karcolná össze a parkettát.Természetesen minden építő javaslatot szívesen fogad.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
ProdyG
őstag
válasz Sefter #41186 üzenetére
abszolút nem, még talán a Lektort mondanám jobbnak, ha szigorúan csak zenéről beszélünk, de nagyon kábeltől függött nálam. az egyik kábellel sokkal jobb volt a Dali, a másik kábellel (amit végül megtartottam), már a BX is szépen szólt.
de összességében a BX jobban tetszett, szimpibb volt. A BX szerintem szép, a Lektort meg kifejezetten csúnyának tartom, és ez is elég sokat számított nálamigen, Daliból csak frontok voltak, ez is visszatartó erő volt, mert nem tudtam volna emberi áron megszerezni a Lektor szett többi tagját...
[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
Sikeresen összeállt a Monitor Audio BX 5.1-es rendszerem, vettem jó kis kábeleket, egyetlen dolog maradt még hátra, a 2 hátsó BX2 alá kellett valami állvány. gondoltam veszek/csináltatok valamit, 15-20 ezerért (már ennyit is sajnálnék alapból állványra), de aztán találtam valamit, aminek nem tdutam ellenállni:
Monitor Audio Gs10 Stand.
Egy ilyet szereztem be AVX-ről, passzol a márkanév, és nagyon jól néz ki és elvileg a "hangzása" is jó
gondolom a tudása nem igazán fog kijönni BX2 esetében (főleg, hogy azok csak hátsó surround dobozoknak vannak használva mozizásnál), de azért nem lesz rosszMindenkinek köszi a segítséget, a sok választ, ezen topic nélkül nem ment volna
(még biztos lesznek majd kérdéseim, de lassacskán próbálom lezárni magamban egy időre ezt a hi-fi dolgot, mert bele lehet őrülni ) -
Chrys_
addikt
válasz Oldfighter #41168 üzenetére
A kanapé a szoba közepén van, én is gondoltam már kétirányú oldalsó hangfalakra. Van Polk Audio-nak ilyen doboza, ami passzol a fentebb említettekhez?
-
cekkk
veterán
Mert nem kell senkinek ennyiért
Tamoo vedd meg ezt a kábelt
Pityu
http://www.kacsa-audio.hu/hirek-tesztek
Ennyi van össze szedve nekik[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
MasterMark
titán
Ez meg mitől van így leértékelve?
Switch Tax
-
Marci79
senior tag
Egy érdekes kérdésem lenne.
A vga-m-on lévő Displayport-ba van bedugva egy Passzív DP-HDMI átalakító. A HDMI kábelt bedughatom az erősítőbe? Nem okoz benne károsodást? A tv-n az erre jelölt aljzatba van most dugva. Azt hiszem DVI/HDMI a csatlakozó aljzat neve.
A kártyán nincsen HDMI csati. A kép és a hang miatt szeretném át dugni az erősítőbe a kábelt."Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #41169 üzenetére
Félreértesz. Ha szarabb, akkor én se szívesen nézem/hallgatom. Azért nem zavarna, ha eladnám, mert nem igazán veszek észre változást vele/nélküle.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #41150 üzenetére
Az egyes számú az az volt,h elérte az átviteli határt, mert rossz a drót, és inkább hibajavitást küld a cucc,mint adatot.
értem én ezt,hogy mit szoktak csinálni a kábelgyárak, csak azt nem, hogy hogyan lesz ebből jobb kép,hang?
bitperfekt usb audio átvitelt tud a fröccsöntött százforintos drót is.tápkábelt sem értem, miért működik, miközben sztem bármely nemsüket haverom simán vakteszteli a láncomban őket.
Toobee: jó Nektek, amikor megizlelek egy jobb kábelt, megszokom, ha kölcsönadom valakinek,addig inkább nem kapcsolom be a sztereot, és csak mozizok. (Ott nincsenek elvárásaim). Kevés időm van újabban zenét hallgatni, elvárom, hogy az a kis idő élményt adjon, és ne degradálódjon le szokol rádióvá.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz Chrys_ #41156 üzenetére
Amennyiben elég nagy a helyiség ahol mozizol és a hátad mögött is van bőven hely ( széles a hátfal is), akkor az oldalfalakra nézhetsz valami dipól hangdobozt ( márkán belül érdemes megnézni) és az A1-eseket meg hátra rakod. De természetesen az A1-esek se rosszak oldalsó hangdobozként.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Dorian
félisten
válasz Toobee #41163 üzenetére
Ezért nemigen tudunk mi korrekt összehasonlítást végezni. Más részről felmerül -vagyis én ezt vallom hifiben is- hogy ha 1-2 perc elteltével nem látunk/hallunk különbséget, akkor ha elméletben van is, a gyakorlatban tökmindegy és az olcsóbbat kell venni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Toobee #41160 üzenetére
Ha jól emlékszem Béci is hasonlította AQ Cinnamon-nal és nem volt észrevehető különbség. De majd mindjárt jön és mondja a tutit
Hétköznapi halandóknak -két HDMI kimenetes BD player híján- elég nehézkes az összehasonlítás a dugdosás miatti áramtalanítás miatt.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Toobee
veterán
Nekem 1 m-es van belõle. Ellenfélnek meg egy Audioquest Cinnamon. Talán egy kicsit jobb az AQ. Viszont, ha ilyen talánok fogalmazódnak meg bennem, akkor nem biztos, hogy ér 16000 Ft-tal többet az AQ...
Megjelenítõ: 51D550. Forrás: HTPC, elõtte meg a Dune Duo. A tv kalibrálva van. -
-
-
Peak
addikt
válasz Patice #41152 üzenetére
Teljesen jó választás.
Én egy "prémiumabb" HAMA kábelt vettem 3 méterest 6000 forintért, lapositott, rohadt merev, hálós bevonattal, na azzal még soha nem tapasztaltam hangpattogást se képi hibát. Szerintem az pont a technikai határon van.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
Szerintem ez a kábel semmivel sem jobb, mint a mediamarktban kapható fémkosaras, kötegelővel összefogott ömlesztett HAMA.
Én rámennék egy 15k körülire.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #41147 üzenetére
2 számú magyarázat?
Mi az első?
Én ezeket a hangzásbeli és képi képességeket fizikai, fizikai-kémiai összefüggésekkel, jelenségekkel és tulajdonságokkal "magyarázom magamnak".
A vezető anyaga és annak tisztasága az egyik alap.
A vezető szigetelése, az alkalmazott szálak vastagsága, geometriai elhelyezkedése is rengeteget számít.
A vezetőt árnyékoló borítás és egyéb finomságok, amiket a nevesebb gyártók szoktak alkalmazni a felső kategóriás kábeleikben szintén sokat tud jelenteni.
De mindez csak megfelelő érzékenységű rendszerben érvényesül.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Peak
addikt
Nézd, én sem fogok elkezdeni vitázni, mert ezen a területen a hívők aránya a valóban jószemű szakemberekhez képest jelentősen nagyobb. Úgy 99%-ra teszem.
De 720p-s 8gigás MKV forrásanyaggal HDMI kábelt tesztelni kb. annyia ciki és szakmaiatlan (szánalom), mint a dózsagyörgyúton ferrarit meg lamborghinit összehasonlitó tesztelni.
Annak a képe akkora szemét, hogy a 23"-os hálószobai TV-n is hányok tőle, főleg mikor melléteszik a lossless HD hanganyagot. Akkor meg már nincs túl messze a majd' huszonéves DVD mpeg2 kódolástól.
Szóval számomra eleve nem mérvadó az ilyen tesztelőbrigád.De megint nem teljesen értem a fennakadást, nem azt mondtam, hogy egyforma lesz, csak azt, hogy nem kell aggódnia az 5 m hossztól egy normális kábel esetén.
Egy gagyi 5 méteres esetén hangpattogásra, kimaradásra lehet számitani BD50 esetén, de egy jobb kábellel már nem kell ilyen miatt aggódni.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Z_A_P
addikt
Egy 8 gigas 720p mkv az igencsak "jonak" szamit, sokkal gyakoribb a 2-3-4 gigas!!
A PC-mbol jon ki egy (talan) 7m-es HDMI az erositobe. Nos, egy nagyobb bitrataju MKV-nel akadozott a hang (Pearl Harlbor)!
A medialejatszombol egy 1m-es hdmi megy az erositobe, ugyanaz a film siman ment ott.A gepbem I7 + 5870-es Radeon. Aki nem vagja: ez egy igencsak felso kat-os cucc a mai napig.
Tehat ketlem, hogy a vga vagy a cpu volt keves. A kabel volt a ludas sztem. De nem merem 100%-ra mondani, mert nem probaltam ki meg, hogy a hosszu hdmi kabelt rakom a medialetszoba, es azon is akadozik- a hang. De sztem igen.[ Szerkesztve ]
OK
-
bajnokpityu
félisten
Azt nem értem, hogy ha többen beszámolnak sima MKVk(kihrélt 720as 8gigás) esetén is különböző képű HDMI kábelekről, akkor miért van difi, ha nagyon messze van a sávszélesség elméleti határától?
Nem szoktuk érteni a koax, USB,akármilyen kábelek között miért van hangi difi. Ráadásul ha ugyanabból a drótból analóg kábelt gyártunk, hasonló hangi hatást szoktunk észrevenni.
Szóval várok egy 2-es számú magyarázatot. de no flém, tényleg jóindulatúan vitáznék.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #41144 üzenetére
Jaja, inkább be is zártam mondhatni még az elején. tiszta vicc. Kár minden gombnyomásért.
Peak: Akkor véleményed szerint mondjuk EZ "mindenre" elég lehet az 5m-es hosszt is szem előtt tartva?
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Nem feszegeti.
A BD50 ripeknek mindössze a kb 40-50% a képi információ, és a többi meg a 42 db szinkron és felirat.
Nincs akkora bitrate, hogy egy normális kábelen elfogyjon a jel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Tamoo
MODERÁTOR
Jelenlegi ötlet ami felé húzok, hogy kap a mostani konfig egy hdmi-s videókártyát + egy másik kisebb ssd-t amire felmegy egy külön OS kizárólag médialejátszásra. Egy ideje akarok már egy "silent" házat, aztán CM Silencio 650-en úgyis van "multiboot" kapcsoló. Pont menő lenne ehhez az elgondoláshoz.
Köszi a felajánlást, de öcskös buszozik.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Valamelyik piackutató ( ) topiktársnak esetleg tuti tipp 5m-es HDMI kábelre? Van jobb alternatíva/"lehetőség" a kácsás KCS-HH-nál? Nem szeretnék sokat költeni erre, de azt lehetőség szerint okosan.
(#41136) cekkk: Jaja. Már rágódok rajta egy ideje, hogy mi legyen. De még most sem vagyok 100%-ig biztos hogy hogy variáljak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oldfighter #41133 üzenetére
+1.
Chrys_: bocsi ez felett átsiklottam... Dali Ikon-t hozzátenném,zenénél jobb, vagy a KEF Q szettjét:ami zúzos rock kivételével megfelelő lehet (nem ismerem a külföldi árakat).[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
-
Tuto
tag
Elolvastam a leírását de mivel nem vagyok angolból tökéletes, vártam volna megerősítést.
Kérdezni egyébként tényleg egyszerűbb, de használható választ kapni nem(#41121) Toobee
Ha melegíteni akrom igen(#41124) Thuglife
40eft 1 év garival, szerintem jó vétel.(#41125) Sanci38
Köszönöm neked a konstruktív gondolatokat újra , ez már építő jellegű (nem leépítő mint mástól )Ha tudtok értelmes lehetőséget ennyiért dobjátok a linket
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A nagy teljesítmény nem csak azért kell, hogy hangos legyen. Sőt, azért kell legkevésbé.
(#41126) soldi3r
Nem.
Ja, hogy ingyen. Akkor talán.[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
egy denon 3801-re erdemes alapozni?
tudom, hogy regi, koltozes kozben elvesztettek a tavironyitojat es odaadnak, csak 2-300km-t kellene autoznom erte[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
törölt tag
Nehéz a beállitásuk,az erőtlenségük mellett. Erőtlen itt nem azt jelenti hogy wattszegény hanem hogy pl mély nélkül alig érteni a párbeszédet,és ha hangositod,üvölt csak és szétesik a tere-robbanásokkor pláne Garipapir megléte nem helyettesiti a hangzást... sőt: használt nálam annyiból jobb hogy már bizonyitott.
Thuglife: +1, inkáb annyiért egy hazsnált belépő vagy alsó vagy régi közép denon vagy Onkyo..[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Akkor meg várj türelemmel, mert itt nem kapunk érte pénzt hogy válaszolunk neked.
Ami benne van a leírásban azt tudja. Ne legyél rest elolvasni ha nem kapsz valamiről választ.
Vagy ha ennyire érdekel, hívj fel egy boltot és kérdezd meg.Jah de ezért már tenni is kéne nem csak kérni mi?
-
Tuto
tag
Nem hiszek a leírásnak, a gyakorlati tapasztalatotokra inkább adnék
Találtam egy jó vételt ezért voltam/vagyok ilyen türelmetlen , bocs(#41118) Sefter
Ezt használtan találtam még garival, és a bolti ár alatt , ezért csapnék rá(#41119) Thuglife
Köszönöm a választ, meggondolom (nem kell nagy teljesítmény 15nm a helyem csak)[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Okè. Akkor a c6 maradok. Köszi mindnkinek.
-
Tuto
tag
HK AVR156 ról van tapasztalata bárkinek?
15 nm térbe, hmi célokra lenne.
-
Chrys_
addikt
Nekem is kellene egy kis segítség hangfalválasztásban:
Onkyo TX-NR818-hoz, főleg filmnézéshez, zenét nem nagyon hallgatok (ezért is választottam ezt az erősítőt), audiofil sem vagyok. Úgy kb 1500€-ig (max. 2000) néznék 7.1-hez, sub viszont nem kell (az aktuális megmarad). A szoba kb. 20-25nm, most pontosan nem tudom, már régen mértem.
A vásárlás nem sürgős. -
Sefter
veterán
Össze lehet párosítani, de ahova C8 méret kell, oda a C1 kicsi lesz hátra,,,(inkább c2)
(#41103) MasterMark
Ez alatt mit értesz...? Szorul, vagy mi?(#41104) tomic
Nekem a 25-öt is szépen beszólja a C6...(én is agyaltam a C8-ra cserélésen, de közbe sikerült beállítani az erősítőt rendesen.. )[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
MasterMark
titán
Ez a Kácsa kábel rendesen megtépi a csatlakozókat ám.
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest