Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz KisTücsök #41098 üzenetére
Éppen sztereó zenén remekel, abban tud többet, mint amiket felsoroltam. Mozin nincs akkora előnye, de megkockáztatom, hogy a maiak közül, 500000 forint alatt nincs ellenfele. Sztereóban még rá lehet tenni egy százast. Ez nem csoda, hiszen a listaára 2000 euró felett volt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz KisTücsök #41091 üzenetére
Mindkettő ajándék annyi pénzért. 10 hónapig használtam AVR300-at, szuper hangú erősítő, simán veri a Denon AVR-3808-at, de még a 4310-nél is jobb. A 700x Marantzokat is lealázza.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dave567
addikt
válasz MasterMark #41095 üzenetére
hdmi 1 re dugtam és az erősítőn is beállítottam hogy hdmi 1, na de az NVIDIA vezérlő pultban nem is meri fel, azt írja hogy nincs eszköz rá dugva.
Pedig már frissítettem legújabb driver-re, hangoknál is be van állítva a digitális, de nem tudom elő varázsolni
Na se baj egyszerre mindent nem akarhat az ember[ Szerkesztve ]
-
Leo66
csendes tag
Marantz Sr 6006 milyen zenére és mozira? Vagy inkább Denon 2311?
-
Oldfighter
senior tag
Plusz hangszórót kapott, hogy nagyobb helyiséget szolgáljon ki. Ezt neked kell mérlegelni, ha kevésnek érzed a 6-os erejét. A hátteret vele együtt érdemes lecserélni egy nagyobbra, bár most hirtelen meg nem mondom van e olyan, hogy Concept2-es. Múlt korábban azt hiszem ezt benéztem már egyszer.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
BBéci
legenda
válasz ProdyG #41082 üzenetére
Általános tapasztalat szerint optikaiból drágábbat, jobbat kell venni, mint koaxiálisból, de nem lőssz mellé, ha ugyanannyit költesz arra is. Ajánlom a KáCsa Audio választékát.
Már a Dune TV-102 is olyan hangminőséget ad, ami megfelel a rendszered színvonalának.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ProdyG
őstag
köszi, és koax kábelt is ebben az árkategórában keressek? vennék már egy úttal azt is...
illetve ez nem teljesen idetartozó téma, de akkor ha már hangfalra meg erősítőre ennyit költ az ember, akkor kérdés, hogy milyen médialejátszót/HTPC-t érdemes használni, hogy tényleg rendesen ki legyenek használva a hangfalak...
-
tomic
addikt
Érdeklődnék Dali Concept 8 Front pár, használtan megér 25-30e többet egy ugyancsak használt Concept 6-nál?
Miben más a 8-as?
A másik ami még érdekelne, a 8-as Conceptet össze lehet párosítani a Concept 1-el és a Centerrel?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KisTücsök #41073 üzenetére
Igen, megér annyival többet.
(#41076) ProdyG
Van különbség a lejátszók hangminősége között, ez abszolút egyértelmű. Függetlenül attól, hogy milyen formában megy ki belőlük a jel. Optikai kábelből olyat válassz, amit méterenként kb. 3000 forintért adnak.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Érdeklődésként a következő szetthez milyen kategóriás erősítő passzolna a leginkább?
Mordaunt-Short MS904 + 905C + 902 -
KisTücsök
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat. Meglátjuk. Valamelyiket jó lenne megszerezni. Ez alá viszont nem mennék. Egy 753-as NAD lett volna, de elvitték pont aznap, így jött most szóba - igaz, kicsit feljebb - ez a két Arcam. Pénzszűkében sanszosabb, hogy csak a 250-es lesz.
-
ProdyG
őstag
A Pioneer vsx-1017 erősítőmhöz (Monitor Audio BX hangfalakkal) szeretnék optikai kábelt venni. sajnos csak optikai kimenet van a médialejátszómon...
mennyi pénzt érdemes ilyen kábelre szánni az én rendszerem esetében? egyébként maga a médialejátszó lehet rosszabb vagy jobb minőségű a digitális audio jel kiadását illetően? vagy csak maga a kábel számít?erről a kábelről hallott már valaki, illetve ajánljátok? - Oehlbach Hyper Profi Opto cable.
köszi
-
KisTücsök
addikt
Lenne egy olyan kérdésem (ismét, és mostanság lehet hogy sok lesz), hogy az Arcam 300 megér 30 ezerrel többet a 250-hez képest? Focal Chorus lesz a szett.
-
Dave567
addikt
Tisztelt uraim!!
Meg jött az erősítő avr255 nagyon komoly kis cucc Viszont olyan kérdésem lenne, van hozzá leírás tudom csak nem nagyon vágom az angolt, hogy Pc-ről szeretném kiküldeni a hangot egy jack- rca csatlakozón az az analógon a hangot, de az istenért se akar meg szólalni, az erősítőt át raktam AUX-ra de ott azt írja ki hogy OPTICAL/COAX és nem tudom hogy kell át rakni analógra.
Üdv -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam erre alkalmas topicot ezért itt kérdezem meg: Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet JVC TH-S66-os típusú házimozi rendszerhez távkapcsolót kapni?
Tudom, hogy univerzális távkapcsolóval is használható, de most kifejezetten erre lennék kíváncsi. A választ köszi előre is![ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
MasterMark
titán
Úgy tudtam az a legjobb ha jobb és bal oldalnál egyenlő hosszú a hangsugárzó kábel. És hátulra is.
Mivel nekem az erősítőm nem középen van, hanem "bal oldalt" ezért ott felesleg keletkezik.
Ezt össze szabad tekerni esetleg? Vagy érdemes elkülönítve rakni?[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
TCr
veterán
válasz MasterMark #41064 üzenetére
Nincs annak felesleges része, ha mégis lenne, vágd ki!
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
MasterMark
titán
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #41062 üzenetére
fiókba rakom, hogy a gyerek elő tudja vadászni
Itt nincs olyan kábel, aminek ne lenne mintkét vége bedugva (kivéve a tesztelés alatt levők). De kéne nekik valami komoly audiofil polc,ahol megpihenhetnek,mielőtt feszültség alá kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Ti hogy oldjátok meg a felesleges kábel elrendezését?
Switch Tax
-
Peak
addikt
"Képzeld fiam, most néztem ki neked egy fasza NAD T775 erősítőt a gyerekszobába!"
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Parson
addikt
válasz bgeorgooo #41053 üzenetére
Bocs, hogy kijavitalak akkor, de az 'általános' kifejezés pont hogy nem csak elektronikusra, hanem minden műfajra vonatkozik. Általános megoldás = mindenrre ad megoldást. Pont ez az amit 'olykor' nehéz megvalósitani, főleg minőségi eredményeket elérendően.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
bgeorgooo
csendes tag
Ez milyen? http://hardverapro.hu/apro/onkyo_tx-sr_607_fekete/hsz_1-50.html
-
bgeorgooo
csendes tag
válasz Sefter #41045 üzenetére
A váltás oka először is az mert ennek az erősítőnek ami nekem van van egy elég durva alapzaja, amit halkabb jeleneteknél zavaróak. Másodszor a hangminőség fejlődését szeretném elérni, nem mai darab ez az erősítő. HDMI nincs rajta, ez is hiányzik már. Jelenleg ezek a hangfalak állnak rendelkezésemre: Polkaudio Rti A3 frontnak, Polkaudio CSi A4 center, Polkadudio PSW 110 sub és végül a hátsók egyenlőre csak házilag gyártott dobozok. A "moziszoba" nem túl nagy 15nm, és projektoron nézem a filmeket.
-
Thuglife
senior tag
válasz bgeorgooo #41041 üzenetére
Árban egy tól-ig-et adj meg légyszíves, különben ilyen atomerőműveket fogunk ajánlani.
Milyen hangdobozok lesznek rákötve?
[ Szerkesztve ]
-
bgeorgooo
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Sony STR-DE545 5.1 -es házimozi erősítőm van, ezt szeretném lecserélni valami újabbra.
Tudnátok ajánlani használtban vagy akár újban párat?
Nagyon szépen köszönöm előre is. -
KisTücsök
addikt
Volt szó róla még anno (legalábbis ha jól emlékszem, de az biztos, hogy olvastam róla), hogy már az sem mindegy, hogy a falban milyen vezeték fut a villanyórából. Erre mit ajánlotok? Amit odaadok a villanyszerelőnek és mondom, hogy akkor ezt kösse be.
Más: Monitor Audio MSW10-et hallott valaki? Milyen?
-
adodaniel
őstag
válasz soldi3r #41033 üzenetére
"DENON LINK
Egy árkényolt sodrott érpárú (STP) RJ-45 illesztőkábel egy Denon Link alkalmazásnak megfelelő A/V erősítőhöz történő csatlakozása során a kiegyenlített jelátvitel alacsonyabb feszültséget biztosít, mint a koaxiális vagy kiegyenlítetlen kábelek. Mivel a DENON Link alkalmazás sokkal hatékonyabban zárja ki a külső zajokat, így a lehető legjobb minőségű és sebességű jelátivitelt garantálja. A DENON Link felület képes nagy minőségű LPCM 24-bites, 192kHz-es, 2 satornás és 96kHz-es, 24-bites, többcsatornás digitális kimenetet támogatni. Mivel a Denon Digital Link technológia alacsony feszültségű megkülönböztető jeladást (LVDS) alkalmaz, lehetővé teszi a felhasználás során 0.3 Vpp értékű differenciál feszültségnél a 1,2 Gbps-nél magasabb átviteli kapacitás biztosítását. Kattintson ide a DENON LINK 4. technológia részletesebb leírásához." Forrás -
soldi3r
veterán
a denon 3805-oson milyen funkciot tolt be a lan csatlakozo?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Dave567
addikt
Uraim nagyon szépen köszönöm a válaszotokat Ahogy írtam 5.1-et szeretnék a későbbiekben összehozni, csak hát úgy ahogy a fizetésem engedi.
Tehát akkor bevállalhatom a hangfalakat, nem fogok mellényúlni? -
BBéci
legenda
válasz szasza74 #41024 üzenetére
Nem lesz jó!
A házimozi egyik alapszabálya - a topik összefoglalóban is olvasható - hogy a hangdobozoknak ugyanannak a gyártónak, ugyanabból a családjából kell származnia. Ez különösen az elülső három hangdoboz esetében rendkívül fontos.
Egyik topiktársunk, Dorian nem tervezte a Concept center tuningoltatását, csak a frontokét, de annyira eltérő lett a hangzás - az egy család ellenére - hogy kénytelen volt azt is megcsináltatni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz gepeszgyerek #41025 üzenetére
25 nm.-re szerinted jó?? És biztos vagy bene, hogy épp belépőt akar venni?? Miben különb a Wharfi szettől??Miért ajánlod ha szettben nem tetszik neked??Neki is mozira kell..
[ Szerkesztve ]
-
gepeszgyerek
csendes tag
válasz g.osseus #40993 üzenetére
Szia!
Hangfalnál én javasolni tudom Neked az Onkyo SKF 4800-as álló hangfalait. Nekem kb. 2 hónapja van meg és szerintem nagyon szépen szól az árához képest. Mediaban volt akkor 39e/ pár. Szettben nem érdemes mert a center és a polc sugárzái nagyon kicsik és szerintem nem szólnok jól, de az állók nagyon jó vétel.
Nekem egy Pio VSX-527 mellett szólnak, nagyon nem vvolt még lehetőségem meghajtani őket,de egyszer kifogom próbálni.
Én ugyanebben a cipőben jártam, aztán haver angliából 53e Ft-ért elhozta 5 év garival az erősitőt, szóval ha ismerősöd van odakint érdemes tárgyalni vele, mert felébe megúszod az építkezést.
Richersound itt érdemes szétnézni, nekem is innen van. -
Csabroncka
addikt
-
BBéci
legenda
Nagyon sok házimozi erősítő távirányítója képes több készülék vezérlésére, ezért mindig ki kell választani, hogy melyiknek adsz parancsot. Illetve nem mindig, mert megjegyzi a legutolsó gombnyomást.
-
Csabroncka
addikt
válasz szasza74 #41016 üzenetére
Csak is használtan!
Alighanem mostanában kategóriájának egyik legjobb ár/értékkel bíró példánya
zszp5: a legtöbb erősítő esetén vannak beprogramozható funkció gombok (BD, DVD, CD...stb, fix gombok (hangerő, hangeffektek, hangmódok), és az erősítő menüjét kezelő gombok (ezek ugyan azok amikkel a többi komponenst is vezérled számok és a középső kezelő rész. Ezt jellemzően szintén funkciógombbal tudod kiválasztani, vagyis elvileg a távon van egy receiver gomb (funkció gomb) és akkor fogod tudni az előbb említett vezérlést használni. Egyébként pedig user manual...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz szasza74 #41016 üzenetére
A topiklakók közül többen használnak olyat és elégedettek vele.
De csakis Concept frontsugárzók közé ajánlott beilleszteni!!![ Szerkesztve ]
-
szasza74
tag
-
spiky03
veterán
válasz Oldfighter #41014 üzenetére
Ennyije van, de megbeszélte, hogy vsz lefoglalózza a többit is, így meglesz majd neki a szett.
Reméljük sikerrel jár és szerencséje lesz.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Igen azt láttuk mi is.
Hát ő sem ad értük annyit, ezért veszi meg az MR2-t, ha minden jól megy.
Holnap még oda telefonál, hogy van-e hozzá center, mert ugye azért az is számít, hogy egy családból származzanak.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Nah
Ma voltunk a StreamAudio-nál hallgatózni, ismét.
Halgattunk jó pár hangfalat, haver keresi az ideállisat a kis Marantz 1403-ához.Amiket hallgattunk:
- Monitor Audio BX2
- Monitro Audio M2
- Elac 53.2
- JBL ES20
- Dynavioce DX-5Igen kicsit nagy a szórás köztük.
Ami havernak tetszett és a buxájának is megfelel az a M2.
Szerintem is jó választás, persze a BX2 még jobb lenne, de ugye ott 100 ezer egy pár.
Szóval én is ezeket tervezem majd venni egyszer ha megéesz az erősítő meg a pénz hozzá.
Elac, Monitor Audio vagy a JBL, igaz én frontoknak állót szeretnék, ő meg ugye csak polcokat keresett.Reméljük jól döntött, meg majd én is azt fogok.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
zszp5
csendes tag
Sziasztok,
tudna nekem valaki segíteni, hogy hogy tudom egy Harman Kardon AVR 235ös erősítő távirányítóját beprogramozni, hogy tudjam használni az erősítőhöz?
Köszi
Zoli -
-
Dave567
addikt
Úhhh bocsánat nem válasznak szántam..
-
Dave567
addikt
válasz Oldfighter #41001 üzenetére
Üdvözlet ismét!!
Lenne még egy fontos kérdésem, már kaptam mondjuk rá választ, de azért érdekelne a többi fórumozó véleménye is.
Lenne 1 pár JBL Lx 800-as hangfal, avr 255-höz mi a véleményetek róla?[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz #09634560 #40999 üzenetére
Jó lenne, de ahogy Sefter is írja, a pénzösszeg egy lejátszóval is számol. Én 50-60e körüli erősítővel számolnék ( elégé alapkategória újonnan), 30-40e-ért valami médialejátszót néznék ( a körülményekre való tekintettel jobb ötletnek találom, mint egy Blu-ray lejátszót), a maradék összegből, meg valami 5.0-ás szettet, mondjuk itt konkrétan akár a népszerű ár-érték aránnyal büszkélkedő Proson Event szettet. A maradék mehetne kábelekre, aztán utána első körben gyűjtenék mélynyomóra. Ennél lejjebb kár lenne adni, és szerintem nagyon nem is lehetne.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest