- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
Érdekes dolog, csináltam közben egy kábelcserét: a vastag IXOS kábelt lecseréltem egy véknyabb CHORD Carnival Silverscreen (parallel) kábelre, és a MA BX6 hangja sokkal szebb lett, a magasak magasak lettek. A mély viszont nem veszett el. Egyértelműen érződik a különbség.
A BX6 amúgy is öblösebb hangú, mint a Dali, így ez a kábel jobban áll a BX-nek, a vastagabb kábel meg a Dalinak állt jól. Így speciel nem is nagyon érzek különbséget a 2 hangfal között... mindkettő nagyon jó cucc...
Én így összességében a Monitor Audio-t tartom meg, mert ahhoz van mélyládám és jobban tetszik a világos színe, plusz mindig is szimpibb volt valamiértFolyamány: van egy eladó fekete Dali Lektor 6 hangfalpárom, 5 év garival!
-
Dorian
félisten
válasz
TVMaci #39294 üzenetére
Valahogy nehezen tudom elképzelni, ahogy a lehulló hajszál fogja magát és bele mászik a hangdobozba.
Vagy ha a barátnődnek ilyen haja van, akkor vigyázz, hogy csak tükörből nézz a szemébe
A por az meg csak por. Nemrég járt nálam egy topiktársunk, nézegette a hangdobozaim, aztán rákérdezett: nekem másfajta hangszórók vannak beépítve? Akkor döbbentem rá, hogy néha a hangszórókat sem árt portalanítani. -
TVMaci
tag
válasz
ProdyG #39262 üzenetére
Most, hogy így a sokadik képet látom tőletek.
Szeretném megkérdezni, hogy mindannyian leveszítek a szövetet a hangfalak elejéről?Csak mert én egy igen hajhullós nővel élek együtt, és persze ott a por is, személy szerint tartok picit attól, hogy a "lyukakba" belemásznak ezek a nemkívánatos elemek.
Egyértelműen jobban néznek ki "háló" nélkül, de azért mégis aggódom ezek miatt.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #39292 üzenetére
Sztereó, de a felébe sem került és tényleg drámaian szarabbul szólt az Onkyo. Éppen előtte hasonlítgattam Onkyo elő/végfokot Emotivákhoz. Ott is leszerepeltek a japánok.
(#39291) Ed Parker
A legolcsóbb belépő erősítőjük és mégis az történt, amit írtam.
Nálunk a tesztelés során nagyon jól szerepelt az utódja, a 316BEE. [link] -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #39289 üzenetére
Privátban írd meg a nevét! Hátha ismerem.
Ezzel a véleményével kiállította a bizonyítványt azokról a szaklapokról, mert hozzá nem értő embereknek adtak teret.Ha fontos a zene, akkor ne vegyél Onkyót. A 608-at porrá alázta a NAD 315.
-
cintula187
addikt
Nőket hagyjuk ki a HM témából!
Pedig hangfalakat készít/tuningol...
És szaklapoknak is írt ő is évekig.Na de visszatérve. Használtak közül elvitték az onkyo 609 et is amit terveztem venni. Ha nem lesz nekem tetsző új akkor a még mindíg MA BX2 -höz melyik passzolna inkább? Pio vagy Denon?
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #39285 üzenetére
Az ismerősöddel inkább a nőkről beszélgessetek, mert a házimozi erősítőkről fogalma sincs. Csak vigyázz, nehogy ugyanígy értsen a csajokhoz is, mert akkor töke lesz a menyasszonynak!
Ha fontos a zenehallgatás minősége, akkor hagyd a francba a drága és új erősítőket! Ugyanannyi pénzért legalább egy kategóriát ugorhatsz, ha 2 éves (garanciális, mert pl. a Pioneerokra 3 évet adnak) használtat veszel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cintula187 #39285 üzenetére
Az ilyen általánosításoknak baromira nincs semmi értelme/alapja.
-
Thuglife
senior tag
Melyik médialejátszó éri meg az olcsóbb kategóriában, amin van koax kimenet?
-
Patice
nagyúr
válasz
Slowman #39251 üzenetére
Szerintem a használt piacon kellene majd szétnézned, ha olcsón akarsz jót vásárolni a TV mellé.
JBL SCS-178-as 5.1-es szett időről időre feltűnik, vagy Sony Pascal 835-ös szett hasonló árban.
Használtan nézel hozzá egy HDMI-s erősítőt és kész. Így 100k-hoz közel megállhat használtan.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #39262 üzenetére
A Lektor6 talán egy picivel följebb lehet mint a BX6, de akár ízlés is dönthet. Az RX-től mindenesetre bőven elmarad.
Sok múlhat az erősítőn, némileg kevesebb a kábelezésen. De ettől függetlenül nagyon jó helyzetben vagy, hogy így tudod összevetni őket.
A külső, illetve hogy most olyan a mélynyomó is, ne befolyásoljon szerintem! Hang alapján dönts! -
eddig csak jókat olvastam a Pioneer LX55 lejátszóról, esetleg valakinek van itt tapasztalata, hogy alátámassza?
-
ProdyG
őstag
Jelenleg így néz ki a nappalim:
A 2 versenyző:
- Dali Lektor 6
- Monitor Audio BX6
2 napja hallgatom őket (amennyire időm engedi), mindkettő király, de valahogy a Dalit érzem jobbnak. Tisztább, a magas hangok magasabbak, a BX inkább a mélyre megy rá, ahogy figyelem. Mennyire múlik ez erősítőn vagy kábelezésen? Ki lehet hozni a BX-ből többet?
egyáltalán partiban van ez a 2 hangfal? vagy a Lektorhoz inkább az RX-et kéne hasonlítani? bármilyen észrevételt tanácsot szívesen fogadok
A BX6 külsőre sokkal jobban tetszik, és ahhoz passzolna a mélynyomó is... -
-
törölt tag
válasz
Slowman #39251 üzenetére
A mai erősitők már küldenek-fogadnak HDMI képet-hangot tehát ez ne legyen probléma.
Létezik 100 körüli összegért Onkyo egybeszett azt nézd meg, tetszik -e és ha igen akkor szerintem kiszolgálhat téged.
32"-on tényleg 1.3 a HD és a HD ready távolság határa.
Én is szemüveges vagyok, sőt: gyanitom az enyém jóval erősebb a tiednél, de még odafigyelve simán meglátom a HD-nem HD különbséget amenyiben fullHD az adás és a sok helyen linkelt képernyő-nézési távolságon belül vagyok.Béci: valóban az a kategória de ha csak a tévénél jobb hangot akar, kiszolgálhatja, majd rájön magától, mint néhány fórumtárs,, hogy hangfal-és később erősitő-upgrade bizony sokat dob az élményen.. Használtan enyiből ha nem is DSLR, de kompakt vagy szerencsés esetben, régi nagyvasat kifogva tükörreflexes minöségű hangot kaphat.
-
BBéci
legenda
válasz
Slowman #39251 üzenetére
Ne legyél durcás, mert gátolja a szövegértésedet!
Azt senki nem vitatja, hogy látod az xVid és a HD közötti különbséget.
Azt magyaráztam, hogy a full HD-nak csak akkor van értelme, ha az adott képméretnek megfelelő távolságból nézed.
2005-óta fotózom DSLR-rel, írtam szaklapokba fényképezőgép teszteket, tudom, miről beszélsz.
A 100000 forintos házimozi hangrendszer az átlagos mobiltelefonnal készített fénykép kategóriája.A topik címe: Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható. Ezért Neked is házimozi erősítőt ajánlunk, ami fogadja a Dune-ből érkező HDMI kábelt, leveszi, dekódolja és erősíti a hangot, a képet pedig továbbküldi a tévédnek.
-
Parson
addikt
válasz
Slowman #39251 üzenetére
Alapvetően szét kéne nézni a piacon, hogy milyen ársávban mozognak ezek a rendszerek. Meg egyáltalán milyen igényeket kell tudnia kielégitenie hardware-csatlakoztathatóság szintjén. És akkor máris rájön az ember, hogy az a 100k az alap. És még a PC-s 5.1 megoldásnál sem sok érte. Egyszerűen ez van, itt tart a piac. Álmodozni persze mindig lehet, de a realitás már más kérdés...
-
Slowman
aktív tag
A képminőség javítás az alatt kell érteni, hogy eddig CRT tévén néztem xvid filmeket. Nem vagyok egy nagy pixel kukkoló mind emellett szemüveges is vagyok, de én látok némi különbséget a HD ill. xvid filmek között még ezen a TV-n is
, így nem tudom miért csak 1.3m lenne releváns a javulás. Egyértelmű, hogy akinek 65" TV-je van és több 100k-s hangfalszettje az nem érti, hogy milyen minőségről beszélek. Mint ahogy én sem értem azokat az embereket akik mobillal fényképezgetnek egy nyaralás alkalmával, és feszegetik a témát, hogy melyik telefon csinál jobb képet. De ezt a témát nem itt kell boncolgatni szóval itt le is zárom ezt a dolgot.
Nyilván nem 100k-s rendszert szeretnék vásárolni, csak a TV doboz hangját szeretném jobbra cserélni. - nem tartom nagy ötletnek a TV áránál drágább hangrendszert vásárolni -. Most mondhatnám, hogy 30-40k vagy alatt, de lehet ezért nincs is normális értékelhető hangfal pár sem nem hogy rendszer.(nyilván nem stúdió minőség a cél, hanem otthoni filmezéshez jobb hangzás stb. de ha nem lesz releváns a javulás nincs fölösleges ennyim se
)
Pontosan ezért kérdeztem rá, hogy milyen lehetőségek vannak, mert nekem semmilyen tapasztalatom sincs ebben a témában, ha most itt valaki belinkel egy 200k-s cuccot, hogy ez alatt ne is gondolkozzon senki hangfalba akkor már le is teszek arról, hogy a közeljövőben ilyennel foglalkozzak.
Most lehet hülyeséget kérdezek, de a Dune-n csak egy HDMI van ha jól emlékszem, és azt most befoglalta a TV, nem tudom hogy fogom akkor a TV-t összekötni ha a hangfal lesz a Dune-be? -
KisTücsök
addikt
A Focal Chorus és a Cobalt széria között nagy különbség van? Chorus frontok (715) meg center (cc700) mellé elvetemült dolog lenne Cobalt surroundokat (Sr800) tenni?
-
törölt tag
válasz
MPeter87 #39240 üzenetére
Mi irjak: fémesebb, csattanósabb, idegenebb ezt hallani kell és más erősitővel is meg kell hallgatnod ha nem tudsz mihez viszonyitani. Van akinek bejön, de soknak nem. Ezt nem mérlegelhetem helyetted, ettől függetlenül tetszhet is neked..
Direct Mode: amikor amit kap azt adja le, csak a távolság és a mély-magas konverziót végzi el, az Audyssey nem nyul bele a hangképbe, se nem fog bekapcsolni egyik hanbtér (pl DPL II) se, ez sztereónál érdekes mert ott csak 2 hangfal szólal meg. -
BBéci
legenda
válasz
Slowman #39246 üzenetére
Nem lesz egyszerű, mert ahhoz, hogy egy 32 colos tévén lásd is a full HD felbontás által nyújtott többletet, 1,3 méterről kell nézned. Viszont akkor a centersugárzó a képedbe ordít és a frontok is túl közel lesznek.
A TV-101-nek nincs más hangkimenete a HDMI-n kívül, tehát olyan készüléket kell venned, ami azt fogadja. Vagy lemondasz a surroundről és sztereót, vagy HDMI bemenetes hangprojektort választasz.
Azt nem árultad el, mennyi pénzt szánsz a hangrendszerre. -
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy Samsung UE32EH5300, + van egy Dune HD TV-101. Mióta HD minőségbe tudom nézni a filmek, a jó minőségű kép mellé kicsit gyengének érzem a TV "hangszóróit".
Teljesen tapasztalatlan vagyok a témába, így segítség kéne, hogy még is merre induljak, sőt még azt sem, hogy mi az az árkategória amiért érdemes pénz kiadni. Nem ragaszkodok az 5.1-hez, első körben valami 2.1-re gondoltam (itt jobban láttam olcsóbbat de talán jobb minőségűt), de 5.1 is jöhet, vagy hangprojektor is, de az olcsóbbak nem hiszem itt jók lehetnek. Mivel a TV sem a csúcskategóriás modellek közül való, valami hozzá árban, minőségben passzoló hangfalszettre gondoltam. Van valami Best-buy?
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Vadi új hangfalaknál kb mennyi a bejáratási idő? Ha van egyáltalán. -
solti
senior tag
Hali, sajna nem lehet a WDTV Live-on szájszinkront, pedig sokszor kérték már a WD-től, mert nem igazán egyedi probléma
A "sorcsi"-ért "bocsika"Telefonról írtam, és ott ez volt a legrövidebb... lehet, hogy 30 évesen már gáz leírni
De akkor a lényeg a lényeg, hogy inkább Onkyo-ba ruházzak be, és azt fejlesszem, mert a VSX 422 nem túl jó? A HKTS 5-ről meg sejtem, hogy belépő szint alatt van... -
MPeter87
őstag
Úgy tűnik másé lesz a Denon 1912
, amit kinéztem, úgyhogy szeretném kikérni a véleményeteket, hogy a 1912 helyett egy H/K 360 jó lehet egy Polk PSW 110 subbal és ezekkel a Mission hangfalakkal?
-
Patice
nagyúr
válasz
Neszójábe #39195 üzenetére
Szerintem még várj. Nemsokára itt van A Dolby Atmos, az Auro 3D 11.1 meg már a küszöbön.
-
ldave
félisten
válasz
#09634560 #39213 üzenetére
Köszi, az Onkyo nekem is szimpatikusabb. Amúgy ezeket a kis hangfalakat fel lehet akasztani a falra esetleg egy szög vagy valami konzol segítségével (mint egy faliórát vagy képet)?
@cintula187: most miért? gondoltam átütök egy szöget az egész dobozon, hogy ottmaradjon a falon, nehogy letépje má' a gyerkőc!
-
törölt tag
Sorozatot jelent de én se repesek az ilyenekért: gyerekesnek tartom. Mondom ezt 16 év értelmi sérültek mellett való gondozás után.. Béci "szavai" közül 1-2 elfogadható van, többi "genetikai hulladék".
-
BBéci
legenda
válasz
Neszójábe #39216 üzenetére
Ebből arra lehet következtetni: "ahhoz, hogy egyszerre szóljon a házimozi/tv hangszóró, 30-at kellett állítani", hogy valóban nem halkítja le a TV-t, ami hatalmas hiba!
De attól még gyakran megesik, hogy a kép és a hang nincs szinkronban ezért állítani kell a "lip sync"-et, ahogy Sanci mondja. -
törölt tag
válasz
Neszójábe #39214 üzenetére
Sztem nem visszhang a problémája, hanem un. ajakszinkron-csúszás. ami értelmezés szerint a hang fázis-szinkronjának való eltérése a képhez képest. Ezt lehet állitani: lip sync néven van az erősitők menüjében. Pl. épp az emlitett ajtócsapódás vagy lővés zaja eltér a látottól, késik.
-
törölt tag
létetik 120 magasságában pár Onkyo, ezeket is csak ugy merem ajánlani ha vállalsz késöbbiekben egy hangfal-upgrade-t (tehát lecseréled majd egy jobbra, amint megteheted) magad is rájössz miért.. Pioneer 422 elég alap gép de márvállalható, ennyiért én inkább ezt venném.
ldave: Onkyo erősebb valamivel, de állohangfalas dobna nagyot a szobán, bögrék csak éppen jobbak.. 15-16 nm. felett már azt tennék mindenképp. nem azt jelenti hogy használhatatlan csak különbség nagyob mint az árkülnbözet ami egy álló és szatelithangfalak között van. Uj tipus május elején várható de árban magas lenne sztem. Anyiból ez megvan egy Onkyo 414-el egyetemben. -
ldave
félisten
Szeretném feldobni a nappalink (panelszoba) egy házimozi rendszerrel és első körben ezt a két típust néztem ki: Denon DHT-1312XP és Onkyo HT-S4505. Egy PC és egy PS3 lenne rákötve, később talán egy Wii U is. Nincsenek túl nagy elvárásaim, csak annyi, hogy a pénzemért egy normális ár/érték aránnyal rendelkező rendszert kapjak, a TV saját hangszórójánál gondolom végülis mindegyik jobb. Van valami, ami miatt az egyik jobb lenne, mint a másik?
(Év elején már jártam itt, de hátha azóta változtak a dolgok, jön esetleg valami új típus, amire érdemes várni vagy ilyesmi) -
solti
senior tag
válasz
Parson #39210 üzenetére
A kb 30ms-et onnan vettem, hogy mikor a tv-t kötöttem optikán a házimozira, akkor ahhoz, hogy egyszerre szóljon a házimozi/tv hangszóró, 30-at kellett állítani, és akkor nem volt visszhang. (TV-n lehet állítani, mennyit késsen optikán a hang). Egyébként pl ajtóbecsapódásnál, lövésnél, beszélgetésnél (lipsync) zavaró, bár feleségemet abszolút nem zavarja, észre se vette volna, ha nem mondom, de engem zavar
Együtt lehet vele élni, kb 1 éve megvan már ez, csak gondoltam tennék ellene, ha van rá mód, és nem kerül (annyira) sokba.
-
Parson
addikt
-
solti
senior tag
Sziasztok, teljesen új vagyok a témában, ezt előre jelzem
Otthon mostanság van egy WDTV Live-unk, egy Samu D6100-es tévénk meg egy philips házimozi (dvd) szett (hts 3568). A probléma az, hogy kezdem unni, hogy a TV-n késik a kép, és a hangot nem tudom késleltetni, hisz a házimozi nem tudja (30ms kb ami kéne). Összekötve úgy van, hogy a wdtv-ből hdmi-n megy a kép a tv-be, optikán pedig a házimoziba. (tv nem tudja a hdmi-n kapott jelet optikán tovább küldeni, próbáltam).
A probléma megoldására valószínűleg kéne vennem egy erősítőt, hangfalakkal, mást nem nagyon találtam. Mint sokan mások, én is a vsx-422-t néztem ki HKTS-5 hangfalakkal, de nem nagyon dícséritek az erőlködőt, meg gondolom a hangsugárzók is elég belépő kategória.
Amire kéne: 95% film/sorozat, 5% mp3 a szoba pedig kb 13nm...
Kb egy 100-120 a költségvetés, szerintetek találok ennyiért rendes megoldást? vagy inkább maradjak annál ami van, mert ennyiből nem lehet kihozni semmi értelmeset. Előre is köszönöm! -
TVMaci
tag
...és ha a Zensor 1-ket hátraraknám és néznék oldalra dipólt?
Nem tudom ez mennyire kivitelezhető, mert ilyenkor felrémlik az amit pont tőled olvastam, hogy több márkából összerakott rendszer már nem szett, hanem hangfalak egyvelege.
De mégis, a dalijaimhoz milyen dipól illene, illetve illene egyáltalán a fent leírtak ellenére egyáltalán?
-
-
Neszójábe
senior tag
válasz
#09634560 #39196 üzenetére
Technincs SA-DX930.
26k használtan?!Jesszusom... Ki az aki 5.1-es dts erősítőt vesz százezerért (bár nem tudom, árulnak-e még ilyet), amikor 26k-ért ilyet kapni...
Köszönöm a válaszokat. Pár éven belül nagyobb nappaliba költözünk, szerintem akkor lesz a csere, ha már 7.x, használjuk ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest