Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenix
csendes tag
válasz Ed Parker #4198 üzenetére
Én csak Marantzot hallgattam egy darabig nekem 1 sr3001 volt,csak 1312és1311hez tudok valamit mondani az tény hogy az új Denon jobb,mint az én Marantzom volt.
A Marantznak nyíltabb volt a magasa az én fülemnek jobban bejött.Az a baj ha nem ugyan abban a helységben és nem ugyan azon a hangfalon szól nehéz megmondani melyik jobb az embernek.Meg mindenkinek más tetszik más hogy hallunk,Nekem jobban tetszik a Marantz. -
-
fenix
csendes tag
Bocs ezt nem én mondtam csak elkel ismerni hogy ha csak 1 kicsit is de jobb a Marantz én is ezen a véleményen vagyok.
Alapból a Marantz erősítőket túlmisztifikálják. Mindenki annyira High-End-nek tartja, hogy el sem gondolkozik azok elérhető árú termékein. Pedig vannak szép számmal. A listaáruk valóban borsos, mint minden valamire való erősítőnek. Tény, hogy ők nem akarnak 50-100eFt-os erősítőt építeni. Bárcsak mások sem tennék ezt. Az egyes kifutó típusok viszont meglehetősen kedvező áron érhetők el. -
fenix
csendes tag
-
fenix
csendes tag
A tesztet elvégeztük az Onkyo-val, a Denon-al, és a Marantz-al is. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy a Marantz-al szólt a legjobban. Az Onkyo-val teljesen megbolondult. Előtört belőle az állat. Ütött vágott, rombolt. A magasait viszont nem villogtatta. Picit szólt csak csilingelősebben, mint a másik két erősítővel. Senki sem érezte bántónak, vagy túlzónak.
-
fenix
csendes tag
Mordaunt Short Aviano szett hangképe meglehetősen egyenletes. Nem akar a magas sugárzóból szólni az énekhang, és a szett további elemeivel is nagyfokú linearitást mutat. Kívánja az erősítőt, de egy Onkyo TX-NR609-essel, vagy egy Denon AVR-1912-essel vagy Marantz NR-1602-essel már el lehet vele lenni. Ennél lejjebb viszont nem szabad adni. A Denon, és a Marantz hangkaraktere nagy fokú hasonlóságot mutat, a nagyobb energia többletet viszont ugyanúgy hálásan fogadja, mint minden más.
-
-
Fuji82
tag
Ha esetleg nem lesz elegendő a tv médialejátszója akkor milyen médialejátszót ajánlotok?
Amiket szeretném ha tudna:
-ne fagyjon le,
-csatlakoztatható legyen hozzá külső merevlemez,
-Onkyo AVX-390 házimozihoz és Panasonic TX-P42G30E plazma tv-hez szeretném.Ezek a főbb kritériumok.
Nagyon megköszönném ha ajánlanátok 1-2 típust.
Köszi előre is!
Fuji
-
-
Fuji82
tag
Sziasztok!
Hallottam, hogy valahol itt a prohardveren lehet letölteni különböző kiterjesztésű videofájlokat amik médialejátszók tesztelésére hivatottak. Szeretném letesztelni, hogy a TV-m médialejátszója tud-e kiadni a házimozim erősítője fele 5.1-es hangot.
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Fuji
-
fenix
csendes tag
válasz bajnokpityu #4168 üzenetére
Én most nem azt mondtam hogy szar a Denon csak azt hogy nem csak a Denon a jó, mindenkinek ízlés dolga eldönteni mit vegyen.
-
Gabesz87
veterán
válasz Ed Parker #4166 üzenetére
A Pio 520-al mégis mi baj lenne? Én mondjuk nem vagyok szakértő, meg én még csak nézelődöm, tervezgetem az első házimozimat, de én jókat olvastam róla. Belépőkategóriában, alapnak szerintem jó. De ismétlem, nem értek hozzá, szóval ha erre valaki értelmesen rácáfol, akkor lehet hogy mást nézek, csak mondjuk jó áron van, ez is vonzó benne. Sokan mondják hogy nem lehet kapni, keress mást. Google a barátod...szemfülesnek kell lenni, és az ember talál.
-
Rebell
senior tag
Kérdés,
az 1.4 hdmi csatik ugyebár viszik a képet és hangot egyaránt. Ha a T-home set top boxot kötöm az erősitőre és onnan viszem tovább a jelet tovább a TV-re (UE40D6100), akkor csak akkor lesz hang, ha az erősítőt is bekapcsolom? és ha az erősitő ki van kapcsolva, akkor se kép se hang? és a Tv-ről visszafelé az erősitőre a jelet/hangot csak optikai kábellel tudom viszavinni? Denon 1611 esetében?
igazából, PC miatt 2x optikai csatit igényelnék.
úgy látom itt mindenki elfogult, márka ügyében.
[ Szerkesztve ]
-
Rebell
senior tag
koliz1 Köszi,
tényleg részletes a felsorolás, mostmár tényleg nemtudom, hogy milyet vegyek.
axwel18 : nem rossz ez a Denon sem, de reménykedtem, hogy azért 100K alatt maradok. (mondjuk van alatta is), de lehet hogy én vagyok elfogult , de nekem több helyről és beszélgeés után az maradt az emlékeimben, hogy a Denon nem a legjobb választás (de gondolom erre most sokan ráfognak cáfolni) , ezért inkább HK felé nézelődtem.
A Mostani Obsidian 600 szett marad évekig, ezért kell 1 olyan erősítő ami jó, és nem ösztönözz arra, hogy lecseréljem a mostani szettet.
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
válasz Gál István #4154 üzenetére
Bocsánat, lehet félreérthetően fogalmaztam.
Eddig akitől hallottam, mindenki azt mondta, hogy sokat javít, úgy értettem, hogy "amennyire mondják".A mély hangokkal túlzott problémám nincs (persze lehetne rajta javítani), sokkal inkább némi visszhanggal.
Azon javíthat valamennyit?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Gál István
senior tag
Amennyire mondják? Eddig engem inkább látatlanban kiröhögtek ezzel a megoldással - persze úgy hogy nem is hallották a rendszert - minthogy ódákat zengtek volna róla. Egyébként igen, nagyon jó főleg a sarokban elhelyezett hengerek segítenek a mély hangok kezelésében.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Gál István #4144 üzenetére
Amúgy tényleg annyira jó, mint amennyire mondják?
Jelentősen beleszól a hangba?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Nagyon köszönöm a felajánlást, de az szerintem nekem nagyon kevés lenne. Mármint darabszámra.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
redhunter
senior tag
Tud abban valaki segiteni hogy egy TX SR 607-nek használtan mennyi lehet kb a piaci ára?Lenne egy eladó de a haver nem tud dülőre jutni hogy mennyiért hirdesse meg.
PSN - RedFoxHun
-
Gabesz87
veterán
Nem értem miért ilyen veszett drágák ezek:S Szerintem olcsóbban kijövök ha keresek egy asztalost, aki barkácsol nekem 2-t
Amúgy köszi a linkeket!
[ Szerkesztve ]
-
knorbi77
tag
Polk PSW tulajok! Van olyan aki esetleg tudja, hogyha leveszem az elejéről a rácsot, akkor az visszarakható-e? Mert láttam videókat ahol nincs fent rajta, és találtam is egy rövid leírást mire kell figyelni amikor leveszem, még nem vettem le, csak kíváncsi lennék, mert ha nem lehet visszatenni, akkor azért még meggondolom.
-
Gál István
senior tag
Köszönöm!
Gabesz87: A tv "feljebb" van Én MA gyári állványokat használok link ez elég drága, de lehet kapni Atacama Nexus 6i állványt jóval olcsóbban: link
TCr: A hengereket Fodesztől link vettem, kemény szivacs anyagúak. Nekem maradt még belőle 20-30 darab, ha kell akkor odaadom ingyen, csak nem a világ közepén lakom... "Mester" nevű ragaccsal rögzítettem a hengereket.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Gál István #4136 üzenetére
Na, én pont így szeretném "kidekorálni" a falam a frontok mögött.
Eddig nem láttam még rá igényes megoldást, de a Tiéd tetszik, ízléses.Megkérdezhetem, hogy hol vetted ezeket a henger szivacsokat?
És mivel ragasztottad fel?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Gabesz87
veterán
Hol a TV?
Ilyesmi hátsó hangfaltartókat hol lehet kapni emberi áron? Mert néztem párat, és nagyon durva összegeket láttam. 50-100e között
-
robi-k
őstag
Gyönyörű
-
DjKoxi
senior tag
-
Rebell
senior tag
Lenne még 1 kérdés,
keresek a neten mint állatt csiptetős kábelbefogóba helyezhető kábel banándugót, de valahogy nem találok. Nem tudnátok valami Linket dobni, ahol vékony végű és legalább 2*2,5 kábel fogadására képes dugót lehet kapni? (be Wiring miatt)
A normál banándugú túl vastag a csiptető részbe.
köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
proson vagy inakustik szub kábel az elterjedt még itt többnyire, ezek lényegesen olcsóbbak is. Lehet jobb a kácsás, de ha nincs ideálisan elhelyezve a szub, nem vagyok benne biztos, hogy sokat ér az "előnye". Nem tudom többieknek mi a véleménye erről.
Ha elmész meghallgatni a Klipsch-et, lehet némi alku alapot képezhet, hogy már valószínűleg javítva van. Láttam, hogy hirdette korábban avx-en csak hibásan (feltéve ha ugyan ez volt).
[ Szerkesztve ]
-
Tomics
addikt
válasz #09634560 #4125 üzenetére
Kicsi és keskeny Kb 15 nm. Panel. Tehát a szomszédokat nem akarom kifüstölni Szerintem ezt a Klipsch RW8-at meghallgatom, itt van tőlem 15 km-re. Bár ez kicsit már drága, mert maximum 50 ezret akartam rákölteni kábellel együtt. A sub 47, kábel nem fog kijönni 3 ezerből Apropó kábel. Ezt néztem ki, ez megfelel? Vagy esetleg más jó, olcsóbban?
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Köszi mindkettőtöknek
PH! addikt since 2004
-
Tamoo
MODERÁTOR
Klipsch RW8 Nem hallottam még, de nem biztos hogy rossz cucc, elvileg Gyöngyöstől nincs túl messze, én lehet meghallgatnám.
-
Rebell
senior tag
válasz Csabroncka #4117 üzenetére
Köszi az infót,
igazából, azt lenne jó tudni, hogy milyen fajta erőlködő illene a hangfalszettemhez.
WF Obsidian 600 HCP. Denon-al lett a MM kiprobálva és halható a különbség számomra, valahogy az 5-6 éves erősitőm nem olyan kifinomult, mint én azt igényelném.de nem igazán szeretnék, túl sokat költeni. ezért is max 80-90 Ft-ra gondoltam .
És, hááát igen, jó lenne, ha mindegyik kábelt tudnám banándugóval is rögzíteni, és az 1.4 HDMi ami hangot ill. képet egyaránt tud továbbítani.
Szivesen várok még ajánlatokat, hogy mivel helyettesíthetném a mostanit erőlkködőt.
Szép napot
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #4117 üzenetére
"A termék már nem kapható."
-
Csabroncka
addikt
Szia, a VSX-520-ról tudok nyilatkozni.
1. belépő szint révén tudd, hogy mit várhatsz tőle ennyi árért!Én tudtam mit akarok, milyen minőségben így a belépőszint tökéletesen megfelelt számomra, tudva tudván, hogy hangdobozokra sem lesz 200-300 ezer forintnál több pénzem.
Ennek tudatában, csak ajánlani tudom! HDMI csatlakozók száma bőven elég, a kimenetek programozása (HDMI, KOAX, OPTIKA, ANALÓG) rendben van, dekódolás tökéletesen működik, rádió és RDS ok, távirányító könnyen megtanulható, bár a részletes programozáshoz a USERm kell .
Egyet sajnálok, hogy csak a frontokra van csavaros kábelrögzítés, a többi csíptetős.
Ár/érték arányban teljesen korrekt, a fényes fekete előlap nekem nagyon tetszik, igaz vitrines helyen tartom, a porosodás hamar meglátszik rajta.
itt vettem anno >> (korrekt bolt)
Nézd meg a Denon-okat, vagy Onkyót azokat is nagyon dicsérik a belépőszinten.[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Backrau
aktív tag
Értem, hát én a Digitális házimoziban olvastam kb egy hónapja a Studio 180-ról, ott nagyon dicsérték, de persze szét fogok nézni. ES szériát hallottam már élőben, mert munkatársamnak olyan van egy yamaha aktív méllyel. Mindenképpen meg kell hallgatnom a Studiokat is. Majd kiderül, hogy mi lesz, nyár még messze van, addig tudok nézelődni. Inkább akkor az erősítőben segítsetek, de még én is utánaolvasok, hogy az AVR-265-öt vegyem meg 150ért vagy az AVR-360at 145ért. Mindenképpen H/K-t szeretnék.
-
Viper26
nagyúr
Asszem köze lehet a hangsáv halkulásának ahhoz, hogy stream-en megy a film...legutóbb mikor észrevettem kicsit szétesett a kép, és akkor halkabb is lett pár másodpercre.
Ha így megy tovább szét kell néznem Dune fronton.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
MaTTeS
senior tag
válasz Backrau #4109 üzenetére
Nem erősebb, szimplán ahogy Peak is írta az újaknál teljesen másképpen számolják a teljesítményt. Így hogy több van ráírva jobban eladható, közben ugyanannyit tud mint a korábbiak, nagyjából mindegyik kommersz gyártó ezt alkalmazza, csak a H/K most tért rá át, jelentősége nincs.
Viszont a Studio helyett az ES szériát venném. Múltkor hallottam és nagyon érces/fémes magasai voltak Studio 180-nak.
-
Halasi38
csendes tag
válasz Backrau #4109 üzenetére
Vigyázz! Az új Studio 190 széria nem a régi STUDIO L -el egyenértékű. Azt hiszem Proteusaudio tesztelte, az avx-en volt is róla szó, hogy jól megkeverték a kategóriákat.
Emlékeim szerint az új Studio 190 kb. a régebbi E szériának felel meg és gyengébb az ES-nél. A régi Studio L890 helyett most kb a Studio 590. Olvass vissza az AVX-en! -
Backrau
aktív tag
Hát akkor az AVR-265 vadabb jószágnak néz ki és ha Studio hangfalakt akarok, akkor nem árt ha kicsit vadabb az erősítő is. Lehet, hogy most hülyeséget kérdezek, de ami xx5-re végződik azok az új szériás erősítők lennének? Mert pl az AVR-265 erősebb mint a 360-as, a 365ös erősebb a 460asnál.. Jól gondolkodom vagy badarságokat beszélek?
-
Rebell
senior tag
-
Rebell
senior tag
Szevasztok,
1 hete ruháztam be Wharfedale Obsidian 600 HCP 5.0 szettre. Aiwa AV DV 75 erősítővel használom, szép meg jó meg minden, viszont elgondolkodtam hogy lecserélem vmi újabb fajta erősítőre .
Milyen erőlködőt ajánlanátok ehhez a Szetthez? HDMI 1.4 legyen ami képes hangot és képes továbbítani.
Köszi előre is.
-
Tomics
addikt
Sziasztok!
Magnat Motion 130A sub mennyire illene a következőkhöz?
Dali Concept C2, C1, Center + Denon AVR 1604.Használtan keresek mélysugárzót hogy teljessé váljon a fent említett rendszerem. Nem kell sok szufla, mivel panelban lesz, de azért adjon szép mélyeket. Ezért 30 ezer forintot kérnek. Megérné? Esetleg tudtok olyan hirdetésről ami jobban megérné? (maximum 40 ezer ft-om van rá, + kábel + futárkodással 50)
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Backrau
aktív tag
válasz python1 #4098 üzenetére
Rendben, igazat adok nektek, el is döntöttem, hogy veszek egy pár Studio 190-et, fel is vettem a kapcsolatot a fentebb említett személyel a vaterán. Későbbiekben, meg veszem hozzá a többit. Lehet buta kérdés, de egy Studio 180 mennyire felelne meg háttérnek a Stodio 190 mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest