Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #167698 üzenetére
Akkor mi az a 17 cm?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #167694 üzenetére
Legyél türelmes!
A házimozi egyik legfontosabb alapszabálya szerint a hangdobozoknak egy bizonyos gyártónak, egy bizonyos családjából kell származnia!
Az is betartandó, hogy hangdobozokat, pláne centersugárzót nem szabad szűk polcra beszorítani. Légtér kell nekik.
A belépő topikban éppen egy 50000 forintért kínált Bronze centersugárzóra hívták fel a figyelmet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #167695 üzenetére
A kép leírása alapján te az impulzusokat importáltad. Az import/export measured response-t keresed, de ha túl halkan mértél, nem biztos, hogy be tudja tölteni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
alphamooncam
őstag
válasz VoidXs #167693 üzenetére
Generic cím alatti első gombbal exportáltam, amin az a felirat olvasható, hogy "Export curve ( e.g. for calibration )"
Ha jól gondolom, akkor ez az ami EQ nélküli - kalibráció nélkül feliratra gondolván.
Akkor viszont jól csináltam.
Most meg importálnám vissza a wav fájlokat, de valamiért nem tudom újra megjeleníteni Cavernben az eredeti mérési eredményeket.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #167690 üzenetére
Két megoldás is van. Egyik az Export curve, amit Ctrl + I tölt be REW-be, és nincs rajt EQ, de a room simulation is jó, ha kiszeded a pipát a dobozból, ami mellette van.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #167691 üzenetére
Csakis Bronze centersugárzót vegyél!
Valami elcsatolás mindenképpen kell a hangdoboz alá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Évek óta meg vagyok elégedve a monitor audio bronze sztereó hangfal párosommal. Gondolkodom viszont, hogy legalább egy center sugárzóval kiegészíteném a szettet.
Ehhez hasonló tv állványra szabad egyáltalán helyezni centert vagy értelmetlen? Esetleg az üveg és hangfal közé rakni valamit ami stabilizálja vagy tompítja az esetleges rezgéseket?[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #167689 üzenetére
El mondanád pontosan, hogyan kell úgy kiexportálni Cavernből a mérési eredményeket, hogy az csak a csupasz választ tartalmazza - ja és persze a REW számára is emészthető legyen?
Köszi
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #167682 üzenetére
EQ nélkül felkúsztak a magasak 5 dB-t?
Az Impulse_X fájlok akkor jönnek létre, ha szobaszimulációt exportálsz, és gyárilag EQ-zza őket, ha ezt nem kapcsolod ki mellette.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #167686 üzenetére
Nem vagy kókler, csak folyamatosan önigazolsz ezzel a semmitmondó grafikonnal.
Ha a rendszered jelenlegi EQ nélküli tudását akarod megmutatni, akkor tedd közzé az mdat fájlt.
Te is írtad korábban, hogy a kettő közt nem csak a "basszuscsapda" hanem a dobozok elhelyezése is változott. Számomra akkor lenne hiteles a dolog, ha nem nyúlnál az égvilágon semmihez, még a mikrofonhoz sem, csak kivinnéd a szobából a monstrumot és úgy mérnél előtte-utána és megosztanád simítás és túlméretezett skála nélkül. Nyilván nem várom el, hogy ezzel fáradj, de ennek lenne értelme.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Tamoo #167685 üzenetére
Milyen hibát rejtek el?
Azt próbálom demonstrálni, hogy 35 és 75Hz között volt egy óriási luk, kioltás, amit nem elektronikusan korrigáltam. Mit nem lehet ezen érteni? Ott a grafikon, magáért beszél.
Psy filter meg a legjobb tudomásom szerint azt szemlélteti, ahogy mi emberek hallunk, nem pedig ahogy a mikrofon hall. Erre gondoltál, mint hibarejtegetés?!
szerkesztve:
Értem, szerinted kókler vagyok, és az orránál fogva vezetem a nagyérdeműt.
Rendben. Mit szeretnél látni?
...vagy esetleg eljössz meghallgatni, hogy ne csak nézzük a grafikonokat és csépeljük a semmit egymást vádolva!
De ha tudsz jobbat hajrá, vevő vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #167684 üzenetére
Elfér csak nem tudom mi értelme ha minden hibát elrejtesz és ezzel próbálod demonstrálni, hogy nincs szükséged EQ-ra.
Erről az jut eszembe, hogy amikor a kókler elmegy rendszert kalibrálni és mutat a megrendelőnek egy grafikont 1/24-es simítással utána meg végeredményként egy Psy simítást hogy ugye mennyivel jobb lett és elkér ötvenezret.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Tamoo #167683 üzenetére
"Aki meg kicsit is kapisgálja a témát az tudja, hogy ez egy nesze semmi fogd meg jól grafikon. "
Tökéletesen látod a helyzetet.
Pontosan ugyanannyit ér - egyébként szerintem sem semmit nem mond arról hogy valójában milyen minőségű a rendszer, - mint a többi EQ-val kiegyengetett frekvenciaválasz grafikon, ami ide korábban be lett másolva.
Többek között Te is elkövetted ezt itt párszor, szerintem elfér az enyém a Tieid mellett.
Egyébként meg nem akarok semmit eladni, tökéletesen látod, magam gyönyörűségére alkotok, magamnak.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #167682 üzenetére
Rosszindulat nélkül, de ennek mi értelme van?
Egy teljesen laikusnak esetleg lehet villantani vele, ez ilyen marketing szintű előtte-utánna grafikon, nem mintha Te bármit is el akarnál adni. Max az igazadat.
Aki meg kicsit is kapisgálja a témát az tudja, hogy ez egy nesze semmi fogd meg jól grafikon.
Ne haragudj meg de ezt muszáj voltam leírni. Az egyesítés részét meg nem is értem.
Psy simítással sem látom értelmét grafikonokat mutogatni.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Quetz #167680 üzenetére
"A Cavern most úgy számolja a korrekciót, hogy a normál hangfalakat 10dB-vel lejjebb tolja? "
Nem.
Tegnap, mikor Bence jelezte, hogy van fenn friss, javított verzió, letöltöttem most először a Cavernt.
Igazítottam a processzoron, késleltetés ( távolság ) és hangnyomásszint kiegyenlítés ügyben és az alábbi eredményt kaptam, természetesen EQ nélkül.
Mérés Cavernel történt, majd, hogy össze tudjam hasonlítani a régi mérési eredményekkel, importáltam a REW-be.
REW-ben az LFE-t 10dB-el vágtam, majd mind a hat frekvenciválaszt áteresztettem egy szűrőn (psy), majd egyesítettem a hat diagrammot egybe - kék.
Szerintem nem annyira rossz. Már ha mindent jól csináltam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #167680 üzenetére
Mondhatni, hogy kb. így számol. Először mindent egy szintre húz, amihez hozzáadja a választott szabványt, ami subra mindig 10 dB-t tesz, majd ezután addig húzza őket le, amíg a csúcs úgy nem alakul, hogy ne fordulhasson elő clippelés. A sub hangerővel már lehet EQ APO alatt is játszani, illetve ha feltekered az erősítőt, akkor mindent utána tudsz húzni APO alól, nem kell újramérni.
-
Quetz
őstag
válasz Tamoo #167657 üzenetére
A Cavern most úgy számolja a korrekciót, hogy a normál hangfalakat 10dB-vel lejjebb tolja?
Ha igen, akkor az jutott eszembe, hogy ez esetleg lehetne egy kapcsolható opció. Mivel sok esetben a teljesen más végfok van a mélynyomókhoz meg a hangfalakhoz, lehetne ott is játszani a hangerővel. Annyi plusz munkát jelentene kalibráció során, hogy végig kellene mérni az EQ-zott csatornákat még egyszer és utánállítani az SPL-t.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz kezo0 #167676 üzenetére
Én aztán nem vagyok ilyenre érzékeny, csak nem értem a problémát.
A haladóba szerintem belefér ha érteni akarja az ember, hogy mi miért van.
Akkor úgy kérdezem, miről szeretnétek beszélgetni, mit hiányoltok?A rakhatok-e virágcserepet a hangdoboz tetejére meg hány centiméter kell az erősítő fölött témákat hagyjuk meg a kezdőbe szerintem. Mi lenne a "közép-haladó szint"? Szerintem kb. ez ami itt van most.
#167677 mpo: Aki csak használja és nem ez a hobbija az nem olvas fórumot.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Tamoo #167673 üzenetére
Úgy látom, nagyon érzékenyek a mérnök urak... Humorérzékük meg aztán végképp az x tengelyhez tart – hogy stílszerű legyek. Pedig ezt csak egy kis csipkelődésnek szántuk. (Persze tudjuk, hogy is van az a mondás minden viccnek a felével. )
Egyébként anélkül, hogy beleolvasna az ember, elég nehéz eldönteni valamiről, hogy érdekli-e. Csak mondom. De már sokat fejlődtem: bizonyos kulcsszavak és grafikonok feltűnésekor tudom, hogy az nem az én terepem. És nem mindenki akarja ezt a szakmát megtanulni. De ahogy mondani szokták, én kérek elnézést.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Quetz
őstag
Letöltöttem újra az umik-1 kalibrációs filet, ez a különbség:
Régi:
Sens Factor =-2.834dB, SERNO: XXXXXXX
"Auto-generated 90-degree calibration file for use with nanoAVR DL"Új:
"Sens Factor =0.166dB, SERNO: XXXXXXX"
"Auto-generated 90-degree calibration file" -
VoidXs
nagyúr
-
denesdr
addikt
Cavernben lehet változtatni kézileg az előre beállított targeteken, esetleg egyedi targetet kreálni?
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Vicarious1 #167660 üzenetére
Vagy egy „Házimozi hangmérnököknek” topikot... És akkor mi maradhatnánk itt.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Quetz
őstag
válasz Dorian #167662 üzenetére
Gondolom azért, mert ez volt 2013-ban a csúcs Denon AVR. Az utána következők már nem rendelkeztek ezzel a tulajdonsággal. Azoknál a modelleknél jött vissza a lehetőség a lekapcsolásra, ahol több csatornát tudott dekódolni az AVR, mint amennyi végfokkal rendelkezett. Azonban még akkor is csak a front jobb/ball volt normális választási lehetőség.
A 3700/4700 viszont középkategóriás cucc, ezért is tartom nagy jelentőségünk, hogy a funkció megjelent ebben az ár kategóriában. A 8500 azért jobb, ott külön külön csatornánként állítható, a többinél meg mindent vagy semmit alapon működik.
-
aktív tag
válasz Tamoo #167616 üzenetére
és #167613 VoidXs köszi szépen.
Pont nem sokkal később meg is találtam Fapaci oldalát, írtam is neki.
#167614 ctrlaltdel13 úgy kis sörpénz.
Amúgy ezért is bosszantó most ez a vírusgenya, mert nem egészséges pár órás összeröffenéseket, sörvirslihangfalsokzeneésfilmrészlet estéket szervezni..
-
Khaosz55
addikt
Az Emotiva XPA-9 Gen3 9 csatornás milyen minőséget képvisel? Mert arra gondoltam, igaz nem most majd egyszer proci és egy ilyen végfok. Nem tudom nem ismerem az emotiva-t.
-
Vicarious1
aktív tag
Ajajj, létre kellene hozni egy "Házimozi közép-haladó szinten" topicot is.... Úgy átmennék
-
-
Quetz
őstag
válasz python1 #167633 üzenetére
Ahogy Tamoo is írta, a Denon szintet lépett azzal, hogy a DAC szekciót lekapcsolhatóvá tette a végfokokról.
Bekapcsolt végfokkal ezt kapod:
Kikapcsolt végfokokkal pedig két nagyságrenddel jobbat:
Ez nem sokkal marad el az Emotiva RMC-1-től.
A jitter teszt elmarad az Emotiva értekeitől:
És az Emotiva topikból hiányzik a "zeneiséget" jellemző 32 multitone teszt az 1.9-es firmware-el, csak a Denonhoz találtam:
Szóval jobb az Emotiva mint a Denon? Hangminőség szempntjából egyértelműen jobb. De nem 4x jobb, amennyiszer többet kérnek érte, és az elérhető végfokok 90%-t a Denon is kitudja szolgálni úgy, hogy nem lesz gyenge láncszem.
Ha pedig valaki bevállalja, hogy DIY módon old meg dolgokat a hangminőségért cserébe, az vesz egy multichannel DAC-t vagy hangkártyát, ahol ilyen értékeket kaphat, messze maga mögött hagyva bármelyik high-end gyártót:
-
VoidXs
nagyúr
válasz Skyner #167650 üzenetére
Írtam egyet, teljen a doksi
-
VoidXs
nagyúr
válasz Skyner #167650 üzenetére
Az API-hoz GitHub-on van, abból pedig többnyire látni, mik kerülnek a driverbe. Azért nem szoktam írni, mert már sokszor megfogadtam, hogy több verzió nem lesz. Csak most épp nem tetszett pár dolog, amiket tegnap este átírtam.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz zsozso1 #167645 üzenetére
Régen egyszerűen annyi volt a polaritás, hogy ha felfelé áll a 100% impulzus, akkor +, ha lefelé, akkor -. Az új verzióban fázis alapján dönt, kiszámolja a legnagyobbat, és ami 90 fokkal alatta van, az lesz -. Ha megnyitod a verbose paneleket (IR-window alatti második opció), akkor látod fokban a fázist. Új dolog még ott az RT60 és a minimális frekvencia, amit tud a hangszóró.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dorian #167638 üzenetére
Ez még egy régi verzió, az újban már nem zajos a sub, és időnek írja a tengelyt, lásd zsozso1 képei. A polaritások sem rosszak már, ha közel vannak 90 fokhoz, nála viszont látványos az ellenfázis.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #167641 üzenetére
Jó kérdés. Én nagyon kíváncsi vagyok a refis verzióra, de hallani kellene...
Attól függetlenül, hogy a zártnak ilyen fosul néz ki itt az impulzusválasza, még baromi feszes, jó a hangja.
Refisből most ahogy volt időm 12"-os hangszóróra méretezgettem dobozt, hát az kb. úgy nézett ki, hogy 450x600x500mm (széles x magas x mély), ez kb. a 15"-os zárt mérete. Viszont ha a nagyobb hangszórót akarja az ember reflexes dobozba akkor az már elég méretes.
Nekem az jött le, hogy mi elég hasonló hangnyomással mozizhatunk, meg nálatok is nyitott a légtér hátrafelé. Ha csak a hangnyomást nézzük én azt mondanám vagy egy zárt 18" ami tovább hajtható (árban ez jön ki a legjobban) vagy 2db zárt 15" vagy 2db 12" reflex.
Lehet megalománnak tűnik a T12 után és úgy gondolod fölösleges lenne, de egyáltalán nem az. Én nem mozizok durva hangerőn és nincs is túlhúzva a mélyem, így az 1db zárt 15" elég a filmek 80%-ához, a 20%-nál ahol nem fukarkodtak az LFE csatornával pedig nagyon határon van. Nem koppan fel, de a max lineáris kitérés fölött is dolgozik.Polaritást passzolom. Még egyszer sem pipáltam be.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Tamoo #167639 üzenetére
Ok, hát akkor ez ilyen. Lehet érdemes Ultimaxból refiset csináltatni? Bár az még nagyobb dög lenne gondolom.
És ha össze vissza írja a polaritást - de ugye valójában nem úgy van - akkor most pipáljam be a correct polarities-t vagy sem?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kisi
aktív tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #167638 üzenetére
Vízszintes tengely idő lenne.
Enyém is ilyen gyászosan néz ki. Betudtam a zárt ládának ... ezért néznék meg egy reflexeset, annak tuti nem ilyen az impulzusválasza.
Polaritást nálam is van hogy össze-vissza írja, de van hogy csak a bipólnál "téved". Utóbbin persze nem csodálkozok.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Impulzusválasszal kapcsolatban van bennem pár kérdőjel:
Cavern mérés ezt mutatja:1. A vízszintes tengelynek nem időnek kellene lennie? Frekvenciával ez hogyan értelmezhető?
2. Mélynyomók esetében ez a fullpocsék, zajos eredmény normálisnak számít?
(3.) Polaritásaim továbbra is össze vissza vannak, számomra érthetetlen okból. Fizikailag biztos, hogy jól van minden bekötve, mégis L-R-C, SL negatívnak, RL, RR, SR pozitívnak jelzi mélynyomót is pozitívnak, pedig ott a bekötést még el se lehet bszni.
Akusztikai okot nem látok, programhibát nem feltételezek, mérési hibára nem tudok mire gondolni, az meg tök kizárt, h gyárilag belül ilyen arányban össze-vissza lennének kötözgetve.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
válasz Quetz #167632 üzenetére
Egyszer olvastam magától Trinnov csapatától, hogy a sok liszencelés miatt annyi az annyi, mert rengetegen beleálltak, hogy mi kerül annyiba egy PC-s megoldásba.
Visszatérve a Danonok végfokaira, lehet tudni, hogy valóban mik a valós adatok, mert ha tényleg így lenne, zárható is bármilyen fórum.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Callisto #167628 üzenetére
Az sosem volt kérdés, hogy a legtöbb PC-s bemérés jobb korrekciót csinál, mint bármilyen házimozis proci. Ettől sajnos a SINAD nem javul, hanem a korrekció mértékétől még romlik is. Persze ez nem változtat azon, hogy eleve teljesen jók, belépő kategóriában is.
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz python1 #167617 üzenetére
PC-n Audiolense pl. jobb korrekciót csinál, mint a sokmilliós Trinnov DSP.
Ezt nem én állapítottam meg, mert nekem nyilván nincs Trinnovra valóm, hanem többen is írták külföldi audio fórumokon, akiknek van."A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Quetz
őstag
válasz denesdr #167625 üzenetére
Megnéztem, az új Denonok lekapcsolt végfokok mellett 180W-ig hozzák a Hypex nagyságrendű THD+N-t, az NC502mp modullal. Ha pedig duplázódna a rca2xlr kábel esetén a feszültség, akkor a maximumot is kitudják hajtani a végfokból. hmmm... le kell győznöm a sötét oldal csábítását.
-
-
denesdr
addikt
válasz Tamoo #167623 üzenetére
Na, akkor az a 2.26V kimenő fesz RMS értek a teszt szerint.
De a Hypex balanced bemeneti jelre adja meg a csúcs kimeneti kimeneti szintet, tehát még az is lehet, hogy unbalancedből fele akkora fesz kell csak a max kimeneti jelhez, de ebben nem vagyok biztos.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz Tamoo #167621 üzenetére
Kérdés, hogy mit is mértek a hangkártya kimenő feszültsége címszó alatt. Egy NC252MP modulnak 1.66V kell RMS-ben vagy 2.34V csúcsban a maximális kimenő teljesítményhez. Egy NC500MP-nek kell 2.35V RMS vagy 3.32V csúcsban.
Ha az a 2.26V RMS érték, akkor még majdnem egy NC500MP-t is teljesen ki tud szolgálni a hangkártyád. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Quetz #167619 üzenetére
1. Ebbe belefutottam én is hogy hallottam az egérmozgást a magasból, akkor is ha nem volt egér és telefonról mozgattam a kurzort távoli asztallal. (csak fullra tolt gainnél vált elfogadhatatlanná). Azt hittem a pc zajos, de a földhurok miatt volt ez is. Erősítőről leválasztottam a földet, pc-n keresztül földelve van, így megszűnt minden zaj, csak a minimális erősítő "hiss" maradt.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Quetz #167619 üzenetére
Köszi!
Szerencsére ezek a problémák mára nem zavarnak bele a felhőtlen PC-s processzálásba, de az a fránya atmosz, az még nem megy sajnos.
Most kicsit más téma, mehet mindenkinek is elmélkedésre.
Az avx-en volt mostanában téma a dB érték vesztések korrekciózás miatt.
Nálam köztudottan gyönyörű síma összefüggő falfelületek vannak 0 korrekcióval, viszont kalibrálás során legyen az ARC, MCACC, Audyssey stb, midíg 0dB környékére lőtte be a hangsugárzók dB szintjét, és minimális beavatkozással csaknem tökéletesen tudom a mozit hallgatható szintre emelni. Szöget ütött a fejembe ezzel kapcsolatban VoidXs elejtett mondata, miszerint , de lehet csak én értettem félre, hogy valamivel nagyobb térérzrzetet kapunk, ha nincs agyon csillapítva a helyiség. Ezt én most meg is erősítem, és nem lesz nálam sem különösebb akusztikai hókusz pókusz, mivel jóval nagyobb teret tudok a nappaliba varázsolni jelenleg így. Nálam lehet fordított a fizika, de nem érzem azokat a problémákat mint mások, hogy pl halkan nincs dinamika, vagy a center lenne halk, vagy a tér lenne szűk. -
Quetz
őstag
Hát, elég vegyes
1. A legutolsó hangkártyámat, ami egy Asus Xonar dg volt asszem, 8 éve raktam ki, mert felerősítette a pci bus kommunikációt. Hallottam az egér mozgást, a hdd működését. A problémám az, hogy nehéz látatlanban megmondani, fogjod-e ezt tapasztalni egy új htpc esetén. Lehet, hogy ma ez már egyáltalán nem akadály
2. A második probléma forrás, hogy kevés mérési eredmény található, és nem biztos, hogy ki fogja tudni hajtani a végfokot. Egy Hypex modulnak akár 2.6V jelszint is kellhet a maximális teljesítmény eléréséhez.
3. A Harmadik problémám a PC. Windows/MAC oprendszerekre elérhető a Dirac live, Audiolense, Acourate. Ugyanakkor Windows esetén képtelen voltam megoldani, hogy mindig bekapcsolt állapotban menjen a gép, vagy normálisan működő standby legyen. Amikor átmentem Linuxra, akkor ott tökéletesen ment minden. Viszont az EQ és a hangrendszer kezelés még fapadosabb, nehézkesebb mint a másik két OS-en.
A SINAD csak az első dolog, amit megnéznék egy audió eszköz esetén, ha rossz a SINAD, akkor nem foglalkozom vele, ha jó, akkor jöhet a többi mérés. A legjobb SINAD értékek hangkártya esetén a Monolith HTP-1, Emotiva RMC, Denon X4700 szintjén mozognak. Érdekes kérdés, hogy van-e értelme szívni a PC-vel, vagy szimplán veszel egy AVR/processzort és még Atmos is megmarad mint lehetőség..
Ha ezt a három problémát le tudja valaki küzdeni, akkor szerintem simán ki lehet hozni high-end hangzást PC-ből is. Végül is, azoknál is pont azt fizetjük meg, hogy a mérnökök több ezer órát beleöltek abba, hogy egy működő cuccost rakjanak össze.
DIY vonalon és tavaly óta külső USB dacokat nézegetek, de bevallom, még nem értek hozzá, hogy egy Motu mondjuk hogy működne a rendszerben. Meg kéne szerezni egy multichannel dirac live trialt pc-re, de egyelőre csak a sztereó elérhető.
-
VoidXs
nagyúr
Életemben egy processzort hallottam elérni a PC-m szintjét, tehát a csak műszerrel mérhető területre lépni, ez volt a StormAudio ISP MK1. És akkor még belépő PC-ről beszéltünk.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz BBéci #167606 üzenetére
Nézd meg a Nord weboldalát: https://www.nordacoustics.co.uk/nord-one-hypex-mp-multichannel
Az 5 csatornás 150W @ 8ohm verzió £1,224 + Áfa. Ez valószínűleg két sztereó és egy monó modulból épül fel. De konfigurálhatsz magadnak szabadon 2-8 csatorna között is végfokot, kérheted lábakkal vagy rack füllel, stb...[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
A legtöbben tapasztalat vagy kérdezgetés után tanultunk, felejtsd el az ilyen képzéseket, inkább kérdezz itt, tanulhat belőle más is. Amiket hirdetnek otthoni felhasználóknak, azok semmit sem érnek, csak el akarnak adni valamit vele, néha rossz tudást adnak sok pénzért, és legtöbbször az sem ért hozzá, aki beszél. Ami valóban számít (installeri képzések például a Dolbytól), azok ingyenesek, de meghívásosak.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz VoidXs #167607 üzenetére
Az NC-MP modulok datasheetjéből:
"Balanced or unbalanced
All Hypex modules are completely balanced for optimal performance. The modules can be connected to an
unbalanced source. To do this correctly, please read our application notes: ‘Dealing with legacy pin 1
problems’ and ‘Amplifier signal input wiring’." -
aktív tag
válasz VoidXs #167609 üzenetére
ok, köszi, akkor ennek tükrében folytatom. Még keresem a szub megfelelő helyét a nappaliban.
rew: -30dB
erősítő: -25dB
szub level: 0dB
szub poti: 12óránAmúgy van aki szokott vállalni erről arról "képzést"? Szívesen befizetném magam pl egy REW rejtelmei beszélgetésre, mert olvasom én itt a súgóját meg nézem a youtube-os videókat, de sok dologról azt sem tudom mit csinálok csak várom, hogy majd jobb lesz
És persze jónak tartom a tapasztalati úton való tanulást, de.. -
VoidXs
nagyúr
Ez teljesen normális, ha halkan mérsz. Minél tovább tolod a hangerőt, annál kisebb különbségek lesznek, de vigyázz azzal, hogy ne kínozd a működési határáig a hangszórót, mert akkor azért lesz hibás a mérés.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz VoidXs #167601 üzenetére
ok, ez most lehet, hogy hibahatáron belül van..
és persze nem sikerült produkálni a tegnapit, hogy megmutassam Pedig tegnap sokkal nagyobb különbségek voltak és úgy felbosszantott, hogy mindent kikapcsoltam és elkezdtem könyvet olvasniKöszönöm, átnézem majd. Amikor meglett a 2x4HD a rew online súgójával indultam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Tamoo #167605 üzenetére
Ha ugyanaz az ár, az nagyon gyanús. Az XLR-hez olyan DAC vagy szimmetriát előállító áramkör kell (utóbbi a rosszabb). Szerencsés esetben csak lusták voltak egyszerűbb áramkört adni RCA-hoz, és inkább kifizettetnek veled olyan alkatrészeket, amiket nem is használsz, rossz esetben nem igazi az XLR. Hallottam már, hogy házimoziban nem mind igazi, de ezt nem tudom igazolni, mert sosem mértem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Tamoo #167605 üzenetére
Elhamarkodottan írtam, önmagában az XLR bemenet kevés, a belső felépítésnek szimmetrikusnak kell lennie.
Abból három darab belekerül 2100 euróba, plusz szállítás, nekem annyit nem ér. Akkor inkább egy ötcsatornás, AB osztályú végfokot választanék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
Első körben néz meg, mindent jól állítottál-e be: https://www.dropbox.com/s/51jpnxet3bvew2k/REW%20101%20HTS%20Current%20Version.pdf?dl=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest