Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Tamoo #165656 üzenetére

    "A legutóbbi SPL grafikonodra reflektálva. Ennyi változást elő tudok idézni én is azzal, hogy 20cm-el arrébb rakom a mikrofont meg félig kinyitok egy ajtót."

    OK. De akkor arra adj magyarázatot, hogy nincsenek, eltűntek a jellegzetes beszakadások, kioltások.

    Ezt ajtónyitással, meg bútorátrendezéssel hogy tünteted el?!

    Helmholz rezonátort nem véletlenül kell méretezni a szálas elnyelővel szemben, mert az előbbi sokkal nagyobb hatásfokkal, és viszonylag szűk sávban dolgozik.

    "Mennyiség mellékes? 15dB kiemelés az SPL-en nem jó. Ha megszokja a füled elvagy vele, saját tapasztalatomból tudom, de attól még nem jó."

    Milyen utózengés mellett?!

    "A torzítás sem véletlenül ugrik meg ott."

    Torzítási csúcsot én valamivel 40Hz fölött látok 2018-as és 2020-as mérésnél is. Hangnyomásnál, meg pont hogy itt tűnik el a kioltás.

    Nálam ez azt jelenti, hogy szub 40Hz körül önmagában torzít, és szubcsapda 40Hz körül dolgozik a leghatékonyabban. Én a grafikonokból két különböző történést olvasok ki.

    "Én a sok kis módosítás összességének tudom be ezeket a változásokat, nem annak hogy jól sikerült ez a rezonátor. "

    OK. Akkor Neked sem és másoknak sincs más dolga, mint sok kicsit változtatni azért, hogy eltűnjenek a kioltások, meg az utózengés a felére csökkenjen.

    Miért nem olvasok - mihovatovább mérésekkel dokumentálva - naponta itt olyan sikerekről beszámolókat, hogy vki arrébb tett egy-két vázát aztán tökre jó lett?!

    Tőlem mindenki maradhat nyugodtan a saját kis komfortzónájában, csak amikor kimutatható az eredmény, akkor azt ne tagadjuk már legalább!

    Mikor jössz át hallgatózni? :P

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák