- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz Vikthor #164801 üzenetére
Semmi extra nincs a dologban, csak 16:9-es kép és flaggel elzárt DTS:X hangsáv. A frissítés engedi ezeknek a lejátszását, miközben amúgy ezer éves formátumok, ennyi a nagy különbség.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
python1
veterán
válasz Dorian #164799 üzenetére
Tulajdonképpen kismegszakítót nem tudja megkerülni a mérőóra miatt, tehát a mért ágon 1 megszakító biztosan lesz.
Nálam 4mm2-es jön a nappaliba, ott egy kismegszakító dobozba megy, és mivel rack szekrényben lesz minden, minden fogyasztó kap egy kismegszakítót, 2,5mm2-es lengőkábelen keresztül, igy bármikor le tudom választani a rendszerről, akár egyesével is.
Nem akartam egy elosztót terhelni a 8kw-nyi végfokkal , természetesen a forrás (PC), vetítő, töltők, switch mind másik fázisról táplálkozik..[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz BBéci #164798 üzenetére
Kismegszakító nélkül tuttomal egy értelmes villanyszerelő sem fog bekötni direktből villanyóráról. 4-es új vezetéket nem tudok bekötni mivel térkövet és fél házat bontani kell.
Már csak azért is értelmetlen nálam mert a villanyórától a betáp kábelem a házban lévő elosztóig 4db 20-as vezeték. Onnan a kismegszakítóig szekrényig 4 db 6-os vagy 10-es most fejből nem tudom.
Tehát az megvalósítható, hogy erről a lekötésről azaz a 20-as vezetékről megszakítókkal behúzok egy új be tápot az erősítőknek külön külön fázisra.
1. fázis rotel+cav.
2. Fázis sub végfok
3. fázis 2. sub.
Így kikerül mindent.Ha kell behúzok innen 2.5-es vezetéket, de 4-est kicsit durvának tartom, de majd vélőméztetem villanyszerelővel ha nem túl vastag mehet. Főleg úgy, hogy 3X1-es be tápkábel megy az erősítőbe + az erősítőben sem nagyon van 4-es vezeték, meg persze ott az a fing üvegbiztosíték is.Regisztrált eon szerelő volt kint mert meg kellett mérni a távolságot a villamos szekrény és a külső eonos utcai házaknak létesített elősszekrény között a 3X25 amper miatt. Felmerült, hogy túl nagy a távolság és nem lehet 3X25A. Náluk földben megy a vezeték. Kérdem tőle milyen átmérőjű réz vezetéket használnak? Mondja semmilyent, mindenhol alumínium vezeték van mert drága réz és a súlya is túl nagy. Inkább vastagabb aluval mennek mindenhol. Ilyenkor szokott eszembe jutni a méregdrága 1méteres be táp kábelek 99,999999999% tisztaságú 2,5-4mm-es rézből illetve speciális anyagokból. Értem én csak nézzük mi van előtte meg utána.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Aki szeretne 15-s ultimax-t venni, az most megteheti, mert kb. 5 perce lett raktáron (8db) a www.soundimports.eu-n én is előrendeltem kb. 4-5 hete....
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #164799 üzenetére
Egyrészt a villanyórákban, pontosabban hozzájuk kapcsolódva is van védelem, másrészt beiktatható, beiktatandó egy kismegszakító.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunaqua
addikt
válasz Vikthor #164801 üzenetére
Ebből nem tudtam meg,hogy megkapta vagy nem?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #164805 üzenetére
Szó sem volt arról, hogy nincs kismegszakító. Valamit félreértettél.
Mi alapján tartod durvának a négyest? Próbáltad, tesztelted valaha, valahol?
Nem kell nézni, hogy mi van előtte, mert az utolsó 1-2 méter számít. Ráadásul fordítva kell rátekinteni, a készülék szemszögéből az első 1-2 méterről van szó.
Olvasd el ezeket: [link]!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Tamoo #164782 üzenetére
Khaosz55
Sorry, ezt nagyon elbalf@szkodtam.
Több értéket ír a fogyasztásmérő egymás után és benéztem egy nullát....
Nem hagyott nyugodni a dolog, ott volt gyanús, hogy nem ehet 250W-ot idle.
Most rámértem újra, a teljes rendszerem fogyasztása (projektor nélkül), 2db Crown XLS1502, Denon 4308 + PC (vga nincs benne) együtt a legdurvább jeleneteknél sem ugrott 450W fölé. Ezen meg meglepődtem, hogy milyen kevés. De ennek inkább örülök.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Tamoo #164813 üzenetére
Nagyon gyanúsnak, hihetetlennek véltem a korábban leírt számokat, de nem akartam vitatkozni, ezért szó nélkül hagytam.
(#164805) Khaosz55
Folytatva az előzőt, íme egy biztosíték a sok közül: [link].
Valamint némi szöveg: [link], [link].[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ctrlaltdel13 #164817 üzenetére
Most épp koncertvideó megy azon a hangerőn ahogy nektek is demóztam. Ez így 194W. Az elosztó van beledugva.
Ebből a PC kb. 50W, A Crown meg 25-30W/db. Vicces...
Már muszáj volt leellenőriznem, úgyhogy rádugtam a 2000W-os hőlégfúvót is, arra 1900W körül mért. Szóval jól működik. Mondom, nehogy megint hülyeséget írjak.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Tamoo #164813 üzenetére
Wow Köszi, én is néztem 1700W peak fogyasztáson / DB.
Ha jól tudom az XLS1502 hídba van és sub-ot hajt meg?
Most már én is megméretem műszeresen a biztosítéknál ha kihajtom sub nélkül mennyi lesz a max.Akkor azért érdekes, mert valahogy kevésnek tűnik ha pl az XLS1502 tesztet nézem RMS teljesítmény alapján. 1 db is többet eszik RMS-ben teszt alapján mint amit írtál a fullra.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #164821 üzenetére
Az egyik hajtja a szubot hídban, a másik pedig a két frontot.
Ha nincs "romboló" effekt, akkor ilyen 25-35W között eszik csak amikor az első led pislákol rajta. Amit tegnap benéztem 1700W-nak az valójában 170W volt és csak a szubot hajtó Crown-t mértem magában egy durva effektnél ahol mondjuk 3 led már felvillant rajta. A 4. led a piros clip.Ami fotót felraktam most 194W-al, ott is csak az első ledek pislákoltak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Khaosz55
addikt
válasz Tamoo #164822 üzenetére
Neked is ultimax-od van ?
Különben még 20-25 éve mikor haverokkal buliztunk és össze hoztuk a cuccokat. Egy elosztóba dugtunk ha jól emlékszem castone 1200 2db meg caston 500-as illet egy 400-as quad, keverőpult stb és nem volt probléma. Pedig az AB osztályú radiátorok voltak, ha minden igaz. Mindegy megméretem. -
powerup2
addikt
Hangfal állvány töltésére szolgáló cuccot hol érdemes venni mi a jó ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #164823 üzenetére
Nyilván nem csak az utolsó 1-2 m számít, de az a legfontosabb.
Van magyarázat, ami engem - vessetek meg miatta - egyáltalán nem érdekel, mert attól nem leszek boldogabb, attól nem fogom sem jobbnak sem rosszabbnak hallani a rendszeremet.
Kipróbálom, ha pozitív változást hoz, akkor hurrá, tudom hogy mire nincs pénzem (volt nálam 5-600000 forintos tápkábel), ha nem hallok semmi különöset, akkor még nagyobb hurrá.
Ezt feltétlenül olvasd el: [link]!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #164823 üzenetére
Nem, nincs villamosmérnöki magyarázat, ez csak a kamu audio brandek hülyesége, a marketingeseken kívül csak pár egyszerű pszichoakusztikai trükkel átvert laikus osztja őket. Ha megnézed, kik dolgoznak ezeknél a cégeknél, konkrétan nincs a listán senki mérnöki végzettséggel. Ha viszont olyan cégnél nézel körül, ahol tényleg olyanok dolgoznak, akik bizonyítottan értenek az elektronikához (azaz van róla diplomájuk és ezáltal nyilvános diplomamunkájuk), akkor a termékek közt nem találsz kábelt a legolcsóbbakon kívül, jó okkal.
A Harmannál is majdnem lett demó, hogy mennyire nem számít a kábel és sok más, csak lemondták, mert a sok hifis úgyis bemagyarázta volna, hogy milyen körülmény nem teljesült a különbség előállásához. Ugyanez volt, amikor a Dreamcinema tesztre meghívták a sok kábelest, nyilván kiderült, hogy ötletük sincs, melyik van bekötve, de azóta osztják, hogy "amúgy 2 méter alatt nincs különbség" (pont kapóra jött, hogy rövid kábeleket vittek), előtte nem került ez elő.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-KP-
addikt
Floyd Toole véleménye a dolgokról:
https://youtu.be/zrpUDuUtxPM?t=976
Aki nem tudná, ő JBL Harman csoport egyik vezető fejlesztő mérnöke.
Akit nem érdekel, annak kb. fél perc, de érdemes végighallgatni az egészet az elejéről.
[ Szerkesztve ]
-
Q
senior tag
Urak, ha van köztetek aki hangáteresztő vászonra vetít, felvenné velem a kapcsolatot privátban? Vásárolnék de előtte infót gyűjtenék! Köszönöm!
Eladó: Runco LS5
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #164829 üzenetére
Szerintem egy db 15"-oshoz hídban tökéletes az XLS 1502.
Behringerrel nem volt dolgom, azzal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. A venti cserélhető, én inkább az esetleges alapzaj miatt aggódnék ha nem procit használsz hanem AVR-t RCA kimenettel, de jó eséllyel az is lecsökkenthető egy erősítőn beállított LPF szűrővel, rosszabb esetben egy 20-30eFt-os jelszintkonverterrel.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Tamoo #164835 üzenetére
Az a baj, hogy az XLS1502 ugyanannyi, mint az NX6000D. DSP-je gyenge, és egy nagy szubot lehet hajtani vele. Az NX-ben van egy elég jó dsp, nem kell hozzá minidsp pluszban, és két darab nagy szubot is meg lehet hajtani vele. Sőt, amcsiknál elég gyakori, hogy sorosan, vagy párhuzamosan 4 db Um15/Um18-at vagy valami egyéb hangszórót hajtanak egy darab NX6000-el.
-
ctrlaltdel13
őstag
Vesézzétek még, legalább megkönnyíti a döntést😊.
Nincs senki a fórumon, aki nx6000d-t használ?+ Valaki azt az áram dolgot le vezethetné.
Nekem nem jön ki a matek arra a közel 200 watt felvett teljesítményre.90dB érzékenység, 3 méter távolság, 90dB hangnyomás
7 hang doboz+1 szub.
-50watt pc.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz ctrlaltdel13 #164837 üzenetére
Hány ezerszer írjam még le, hogy én azt használok?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ctrlaltdel13 #164837 üzenetére
Az a 194W koncert közben volt ahol nem volt sok mély, így:
két Crown 2x25W, PC 50W, AVR 94W (5 doboz szólt akkor 100Hz-es vágással ... de leginkább csak a frontok).
Amikor benyomtam a Pacific Rim-et, meg a kapitány és katona ágyúzós jelenetét, akkor ment fel 450W-ig. De még ez is ref hangerő alatt volt, messze nem volt semmi maxon tolva (az EQ APO-s korláttal nehéz is ) .(#164836) -KP-: Nem vitás, hogy az NX6000D-nek van a legjobb ár/W aránya és a DSP is előny.
(#164840) I'am Dony: Az bizony nagyon szűkös. RMS-ben mondjuk tud 650W-ot és ráadásul szubot nehezebb hajtani. A hangszóró maxa 1600W, így jobb ahhoz méretezni az erősítőt, nem alulról karcolni az RMS-t. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Én is nézegettem kezdek a nx6000d felé hajolni. A venti csere is egyszerű, egyből azzal kezdeném. Igazából még ráérek. Csak pár kérdés, olyan probléma nincs, hogy bekapcsolva alapzajosa mélynyomó ?
Illetve mi a hivatalos megnevezése nx6000d hangsugárzó csatlakozónak ?
RAC-n küldeném a jelet, még nem tudom, majd ,hogy RCA - XLR vagy RCA-6,3Mono Jack kábelt készítsek majd hozzá.
Olyan opció menüben nincs, hogy egy jel forrással mind a két oldalát meg lehet hajtani? Tehát egy db kábel lenne a jelforrás ?
"párhuzamosan 4 db Um15/Um18-at" akkor leterhelik simán 2 ohmra és ha ez megy az jó hír.
-
Q
senior tag
Köszi, én is így gondolom, csak szövött jöhet szóba.
python1
Köszönöm, egy próbát megérhet.
A kereskedők nem erőltetik meg magukat, hogy árajánlatot küldjenek, ha már a webáruházban nem tüntetik fel az árakat. Egy helyről kaptam eddig, onnan viszont a levelem elküldésétől fél órán belül. Csak hát meglepett az összeg.Eladó: Runco LS5
-
I'am Dony
őstag
válasz Tamoo #164841 üzenetére
Lehet, hogy csak 650W? A gyári oldalon 4 Ohm hídra 1000 W van megadva. Egyre inkább úgy érzem belevágok én is, az írásaid alapján
Nálam csak 1 db. lenne, és nem szeretnék fölélőni sem. Másrészt amiket mértél fogyasztási adatokat, hát azok alapján sem vagyok benne biztos, hogy kellhet több.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Khaosz55 #164842 üzenetére
De van ilyen opció. A crown xls-ben is van. Én is egy darab kábellel használom. Ha felmész a berri oldalára letöltheted az appot és végig tudod kattintgatni hogy mit tud. Azzal viszont számolj, hogy nagy a masina áramfelvétele. legalábbis induláskor. Nálunk mindig pislog egyet a lámpa mikor bekapcsolom
A Marty szubok "atyja" pedig itt ír arról, hogy lehet a 20hz-es highpass filtert még lejjebb vinni.
https://www.avsforum.com/threads/how-to-extend-the-high-pass-filter-below-20hz-in-dcx2496.1461489/
Ez elvileg működik bármilyen dsp-vel.
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
-KP-
addikt
válasz I'am Dony #164844 üzenetére
Azok az értékek pillanatnyi csúcsértékek. Ezt is írtam már sokszor, beheringernél a ráírt értékek kb. 2/3-át kell venni az lesz az RMS.
Még az Inuke szériáknál megadták az RMS értékeket, de igyekeztek mindenhonnan eltüntetni. De ugye ami egyszer a netre felkerül.... Az NX-nél már sose adták meg, de ugye köztudott, hogy NX=Inuke, csak a készülékház más, és újítottak a szoftveren, maga az erősítő ugyanaz.
NU6000DSP
RMS
Stereo
8 Ω per channel, stereo 1100 W
4 Ω per channel, stereo 2200 W
2 Ω per channel, stereo —
Bridged mono
8 Ω —
4 Ω —
SystemNU3000DSP
RMS
Stereo
8 Ω per channel, stereo 315 W
4 Ω per channel, stereo 620 W
2 Ω per channel, stereo 1040 W
Bridged mono
8 Ω 1250 W
4 Ω 2075 WNU1000DSP
RMS
Stereo
8 Ω per channel, stereo 110 W
4 Ω per channel, stereo 210 W
2 Ω per channel, stereo 380 W
Bridged mono
8 Ω 430 W
4 Ω 750 WNU6000
RMS
Stereo
8 Ω per channel, stereo 1100 W
4 Ω per channel, stereo 2200 W
2 Ω per channel, stereo —
Bridged mono
8 Ω —
4 Ω —NU3000
RMS
Stereo
8 Ω per channel, stereo 280 W
4 Ω per channel, stereo 550 W
2 Ω per channel, stereo 1100 W
Bridged mono
8 Ω 1100 W
4 Ω 2200 WNU1000
RMS
Stereo
8 Ω per channel, stereo 100 W
4 Ω per channel, stereo 200 W
2 Ω per channel, stereo 400 W
Bridged mono
8 Ω 400 W
4 Ω 800 W@Tamoo: nem mértem ki, mert nincs mérőm. Csak ezért pedig nem akarok venni. Tudom, skót vagyok
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest