- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
AIAI...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
kyle23
tag
Gondolom majd akkor az összes lapka gyártónak megemelkedik az alapanyagár igen komolyan, míg a hazai majd olcsóbban veszi. Elég érdekes dolog azokat rugdosni, akik nélkül nincs alapanyag, és nincs chip gyárt@s olyan mennyiségben, ami a mai piacot kitudja szolgálni, de majd az idő eldönti, ki fog nagyobb mélytorkot kapni....
-
-
.LnB
titán
"lapkákka' "
Ez már ilyen szleng duma?[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Duck663
őstag
Tajvolt, Tajvan, Tajnincs... aztán jön Dél-Korea is. Nemrég láttam egy rejtett kamerás videót, amiben az Észak-Koreai nőt megkérdezték, hogy te északról vagy? Amire az volt a válasza, hogy csak egy Korea van. Olyan ez, mint amikor valami combosabbat eszünk, és elkezdi odabent átrendezni a dolgokat, kezdetnek.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
-
Duck663
őstag
válasz E.Kaufmann #6 üzenetére
Ebben pont egy szál gerincesség nincsen. Hol gerinces az, hogy más iparágak működőképességét teszed kockára? Megjegyzem, hogy ezzel együtt emberek százezreinek megélhetését! Mindenki meg fogja érezni, ha nem lesz chipgyártás, nem csak az árakon fog meglátszódni, hanem nem lesz, mert nem lesz miből. Főleg itt Európában, chipgyártás nincs, chiptervezés nincs, alapanyag nincs, de amúgy kellene mindenbe is. Bilibe lógó kezeket látok. Majd vesszük Amerikától mi, mint az LNG gázt, csak győzd kifizetni.. Milyen más utat? Versenyképesen nincs más út, vagy addig amíg elérjük valami más technológiával a versenyképességet, menjünk vissza a kőkorszakba? Uniós képviselő vagy? Ott születnek ilyen színvonalú gondolatok. Közben meg Európa gazdaságilag húzóállamában, Németországban, csak idén eddig több, mint 10000 vállalkozás csődölt be.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
-
Duck663
őstag
válasz E.Kaufmann #8 üzenetére
Egy deka gerincesség nincs benne, főleg hogy ezzel provokálod a konfliktust! A konfliktus provokálása nem nevezhető gerincesnek, egy cseppet sem.
Igen, pont úgy néz ki, hogy a kínaiak törekszenek erre. Mégis milyen nyelvet tanulnak többen, Kínait vagy.... ?Mi az ami most van? Totális amerikai függőség. Volt egy Nokia el...-át ma amerikai telefonokat veszünk, amerikai processzorokat használunk, (legalább az ARM-et nem hagyták felvásárolni, de félig az is nevezhető annak) amerikai operációs rendszerrel, asztalon és mobilon egyaránt, amerikai közösségi oldalakat használunk, most már amerikai gázt is használunk, mármint nyugatabbra. Mi ez ha nem totális függőség? És ezek után, még a gazdaságot is igyekeznek lépten-nyomon elcseszni, hogy amerikai termékeket is vegyünk, jó drágán, a olcsó kínaiak helyett. Európának meg minek bármi is, csak fizessünk, legalábbis amíg van miből. Nem történt más, mint az egyik függőséget leváltották, jó magas áron egy másikra. Ezzel nem kellene büszkélkedni. A padlóról felkelni nem lesz könnyű, az biztos, és már úton vagyunk afelé.
[ Szerkesztve ]
-
kyle23
tag
válasz E.Kaufmann #8 üzenetére
Ez nem könnyű, ez lehettelen. Gondolom tudod/tudja mindenki, mibe kerül ezeket az anyagokat kibányászni és finomítani. Na most ezt, soha a büdös életben nem fogják a kis EU-ban megoldani, megcsinálni. Ha már egy szaros aksigyárért + a BMW miatt remegés van Debrecen mellett, ami már csak végterméket állít elő behozott anyagokból, mi lenne, ha még vmelyik országban menne a bányászás? Amerikában sem fognak bányákat nyitni, mert akkor az idióta sötétzöldek kb élve fellógatnák mindenkit, még ott is, pedig sok minden el van most nézve a sötétzöldeknek.
-
hapakj
senior tag
-
Duck663
őstag
Szinte az összes eszköznek van amerikai kötődése vagy így, vagy úgy. OS? Az iPhone sem Amerikában készül, akkor az nem amerikai? Dehogynem. E-mailed hova van bekötve? Totális a függőség.
Mibe kerülnek chipek? Autók, telefonok, TV-k, mosógépek, okosórák, mindenbe van, mindenbe kerül. Nem kopó alkatrész, ja csak elavul, és vegyél újat, tudod piacgazdi van. Ha nem avul el, majd megoldják okosban. Inkább ma már azt kell megkérdezni, hogy mibe nem kerül valamilyen chip. Már a kutyákban is ott van az azonosító chip. Már a négylábúak is pórázon vannak, a szó minden értelmében.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Az iPhone sem Amerikában készül, akkor az nem amerikai? Dehogynem.
- mi? én is azt mondtam, hogy az iPhone amerikaiE-mailed hova van bekötve?
- Bekötve? Szerintem oda, ahol a servert üzemeltetik. Van teljesen magyar emailcímeim is. több is.Egy autó, mosógép, vagy TV így igazából mitől avulna el? Persze, ha az emberek szaladnak mindig legújabbat venni, akkor persze, hogy megvan az igény. De szükség van erre? Én nem kb egy éve vettem olyat amibe uh, chip kellett s abba is bőven elég egy több éves cucc. Szóval azon is teljesen reális elgondolkodni, hogy miért van ekkora függőség és miért lenne kötelező bárkitől is függni.
-
hapakj
senior tag
Nah akkor már az is.
Most így elgondolkodtam, s a legtöbb cucc amit vettem utóbbi időbe, s chip van benne, s baja lett, meg elavult, megszűnt a támogatás az mind kínai. Szóval valszeg kína sem akarja tökön lőni magát a chipgyártással, ha leginkább ő építkezik az elavultatásra
Japán, amerikai, koreai cuccok viszont köszönik szépen sok éve kifogástalanul működnek.
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Bocsi, figyelmetlen voltam. A mai nap kezd kicsit sok lenni, egy pár hétre le kellene tennem az internetet.
Oké, és hol van a szerver? Csak neeeem?! De! Még az EU-s előírásokat sem hajlandók betartani.
Attól, hogy igyekeznek azzá tenni, így vagy úgy. A média is tolja az arcodba. Mondjuk rám nincs hatással. A telefonjaim 6 és 8 évesek. Az autóm is lassan belép az első X-esek társaságába, de büszkén mondhatom, hogy abban még igazi lóerők kaparják az aszfaltot, nincs kipufogógáz visszanyalás, meg részecskefojtogató, nem beszélve arról, hogy 4 hengerrel és majdnem két literes lökettérfogattal falja a benzint, miközben nem füstöl, nem köhög, nem kell minden apró sz@rság miatt szervizbe hordanom. A TV meg hehehe 12 éves és legutóbb akkor volt bekapcsolva, amikor volt az olimpiai (megnyitó) volt, és az első sokkhatás után nyomtuk kifelé, és azóta is csak a por fogja.
Látod ez a baj, hogy azonnal rohannak megvenni a legújabb porfogót. Mert "szükségük" van rá. De valóban? Ez is egyfajta függőség, kell a legújabb, mert... minek is? Ha a legújabb akármid van, többet fogsz keresni? Jobb jegyeket hoz a gyerek? Az asszony ritkábban kérdezi meg, hogy "kövérnek látszom ebben a ruhában?" Nem. Csak már rá vannak szoktatva és nem tudnak, nem akarnak ellenállni. Eszembe jutott egy jelenet egy filmből. [Amit birtokolsz, az birtokba vesz!] Hát, azt hiszem kijelenthető, hogy a birtokba vétel megtörtént.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Oké, és hol van a szerver? Csak neeeem?! De! Még az EU-s előírásokat sem hajlandók betartani.
- Biztos vagyok benne hogy a magyar email címeim szervere Magyarországon van. Egyébként meg az összes amerikai szolgáltatásnak is biztosan vannak az EU-ban is szerverei. Egyszerűen amerikával az adatkapcsolat tulajdonképpen nem gyors. Munka miatt kellett tényleges átküldeni gigabájtokat Amerikába, hát fel kellett készülni, hogy ez több órás folyamat lesz.Ha ilyen a hozzáállásod, akkor nem értem mi a gond, ha szívóznak kicsit Kínával és ez összességében kicsit visszaszorítja a fogyasztói társadalmat. Win-win nem?
-
hapakj
senior tag
válasz Kacsakompot #22 üzenetére
S az mit számít, hogy amerikai kernel van rajta? Ha jól tudom az Android open source nem? Tehát mindenki tudhatja mi fut a telefonján. Vagyhát mindig ez a legnagyobb érv az opensource cuccok mellett, hogy safe, mivel mindenki láthatja a forráskódot.
Új hozzászólás Aktív témák
- (AKCIÓ) ELADÓ LG 32GS95UE-B !!!
- Keychrone K3 Pro
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 6800 16GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Új Lenovo 16 Flex5 WQXGA 2in1 Touch Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen5 8645HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest