- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #164248 üzenetére
Ugye nem kérdéses, melyik állítás szimpatikusabb az átlagemberek számára?
1. A te 20000 forintos lejátszódnak ugyanolyan jó a kép- és hangminősége, mint az egymilliósoknak.
2. A te lejátszódnak a kép- és hangminősége olyan messze van az egymilliósokétól, mint Makó Jeruzsálemtől.(#164250) Quetz
Amikor filmet nézünk, zenét hallgatunk, azok a tökéletlen érzékszervek juttatják az agyunkba a külvilág információit. Ami tetszik, ami élvezetet okoz, azt szeretjük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz gab1ka #164249 üzenetére
Csak ez lehet a jelenség mögött, amennyiben tényleg van jelenség. Helyi dekódolással valóban lehet javítani (ezért is tud a PC mindent könyörtelenül megverni), de ez egy házimozis láncban pár kivételtől eltekintve a rosszabb út. A kép természetesen helyben dekódolódik, ott mindig van különbség, hacsak nem ugyanaz a library és az összes beállítás, de az ritka. Amíg viszont a mikrofon nem mond a hangról semmit, addig az ilyen beszámolókat a legkevésbé sem érdemes pártatlanként kezelni. Vagy igazolni akarják maguk felé tudat alatt, hogy megérte feleslegesen sok pénzt elverni, vagy üzleti érdekeltségű a megnyilvánulás.
Jigsaw04: A YouTube minden platformon más kódolást használ, PC-n majdnem tömörítetlen, máson akár 32 kbites AAC is lehet.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz BBéci #164251 üzenetére
Ha csak ennyi lenne, akkor nem lenne annyi csalódott vásárló, aki az akusztikailag optimalizált, EQ-val tovább javított és kalibrált rendszert meghallgatva megveszi annak egy vagy több elemét, majd otthoni használat után kéri vissza a pénzt, mert pocsékul szól.
Ebben hibásak az úgynevezett szakújságírók is, akik egyéni véleményüket írják le, amit az olvasóik objektív tényként vesznek.
A helyes út az lenne, ha objektív mérések párosulnának szubjektív véleménnyel, ám ehhez a legritkább esetben áll rendelkezésre a megfelelő anyagi háttér és szaktudás. Az is természetes, hogy az a tesztelő aki lepontozza egy forgalmazó termékeit, nem fog több demó eszközt kapni, mert a forgalmazó anyagilag ellenérdekelt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #164254 üzenetére
Ugyanolyan ez, mint a filmkritikusok vagy gálák helyzete. Ajándékozzák őket a forgalmazók, mert kell az olcsó marketing, de ha megnézed a véleményeket egy Metacritic (fizetett) és IMDb (nézői) skálán, a kettő közelében nem lesz egymásnak, főleg a kisebb marketingbüdzséjű filmeknél. Sajnos az átlagember annyira nem gondol bele ebbe, hogy miért is kerülnek ki a nagyobb oldalakra ennyire támogató írások.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
gab1ka
senior tag
válasz BBéci #164251 üzenetére
Szerintem az első jobban tetszik az embereknek, mert a második egy rém eltúlzottnak tűnik, a szakmaiatlanságról nem is beszélve.
@VoidXs: Épp pár napja beszéltünk/beszélgettetek a pc hangkártya/avr hangra gyakorolt hatásáról, ezért is feltételeztem hogy hátha nem mindenkinél ugyanazt jelenti a bitstream kifejezés.Ennek a vitának egyszer már a kereszttüzébe kerültem anno, szerintem pont valami hasonló félreértés miatt.
-
VoidXs
nagyúr
Igen, az egy béna film, de ettől még az emberek többségének véleményét tükrözi, és kb. így értékeli a legnagyobb eséllyel, ha valakinek megmutatod. Emellett a Metacritic sokszor 10 ember véleménye sincs, és szinte csak blockbustereket értékelnek magasra, miközben az IMDb-n sokszor többszázezer szavazat érkezik.
-
Dorian
félisten
Kicsit tesztelgettem. Valòban egy kicsit kevesebb a mèly, mint optimális volna. Szerencsère nem nagyon, ha fèl-1 èv mùlva cserèlek szubot, az is simán belefèr.
Sztem bemèrèshez kèpest kicsit feljebb csavarom a potit 'oszt jònapot.Ès teszteltem, hogy ìgy most a hanggátlò ajtòval komolyabb filmes hangerőnèl sem hallatszik fel a fenti hálòkba, csak nèha egy nagyon halk mèlyfrekvencia.
Másik:
Mièrt lehet az, hogy 24/192-n pattog a hang? 24/96-on a filmek már nem, csak a youtube, főleg a reklámok.
Gyenge a proci? HDMI kábel nem bìrja a kibontott sokpontegyet? Windowst kellene ùjra telepìteni?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Quetz
őstag
válasz adamsfamily #164258 üzenetére
És akkor kell két pohár boros audiofil tápkábel, meg józan tápkábel, hogy minden körülmények közt jó legyen a hang?
Mindenestre például érdemes belenézni ebbe: Making a Good Loudspeaker – Imaging, Space and Great Sound in Rooms
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
nagyúr
Oppo 203 egyik napról a másikra már nem játszik le USB pendriveról filmeket. Próbáltam a hátsó USBről és másik pendriveról is, nem javított a helyzeten. Ahogy egy teljes factory reset az Oppon sem. Úgy sem megy ha a pendriveon csak 1 darab filmnek a fileja van. Az Oppo menüjében csak pörög az a karika ott a képernyő közepén kb a végtelenségig. Miért? Valaki tapasztalt ehhez hasonlót?
Most csinálok egy rendes nem quick formattot a pendriveon és áramtalanítottam az Oppot (powercycle). Hátha vagy marad a nátha...
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz robi-k #164266 üzenetére
"Próbáltam a hátsó USBről és másik pendriveról is, nem javított a helyzeten."
Egyik napról elromlik a pendrive amiben nincs mozgó alkatrész, ráadásul nem gagyi kínai, hanem HyperX? És más platformokon meg hibátlanul megy? És az összes többi pendriveom is elromlott így hirtelen hibás lenne? Hááát, még gyere valamivel, mert nem győztél meg.
Sajnos nem tudom, hogy mi a tosz történt valójában, mert 2 dolgot csináltam egyszerre.
1. Teljes normál formázás a pendrivera, NTFS default allocation size
2. Oppo 203 powercycleMost jó. Ennyit a hibás pendriveról. Azért köszi, hogy reagáltál legalább.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Dorian
félisten
válasz VoidXs #164262 üzenetére
Ok, a rendszerfrekit, átteszem 24 p-re a filmek miatt, a tyutyubos pepa malac pattogása meg nem annyira érdekel.
Esetleg a jelenlegi 4-ről 8 -ra való memória bővítés számíthat valamit? Ez egyszerűen kivitelezhető. (Alaplappal együttes procicsere gyakorlatilag új gépet jelent, mert lehet, hogy akkor a (analóg) tápoláshoz is hozzá kell nyúlni)
HDMI kábel sávszélessége biztos nem jelent problémát kibontott adatfolyamnál?
Amúgy ha jól gondolom, semmit nem vesztek a 24/96-tal a 192-höz képest, hiszen a HD formátumok is ilyen felbontásúak.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
Üdv újra,
Concept Centerre hogy tunék villás hangszórókábelt rögzíteni? Van valami trükk amivel lejön ez a műanyag burkolat?
Köszi.
Switch Tax
-
Quetz
őstag
válasz mettek #164272 üzenetére
Az intelligens tápnak ezt a kódot kell futtatnia minden képponton, hogy javítsa a kontrasztot:
factor = (259 * ($contrast + 255)) / (255 * (259 – $contrast))
colour = GetPixelColour(x, y)
newRed = Truncate(factor * (Red(colour) – 128) + 128)
newGreen = Truncate(factor * (Green(colour) – 128) + 128)
newBlue = Truncate(factor * (Blue(colour) – 128) + 128)
PutPixelColour(x, y) = RGB(newRed, newGreen, newBlue)
És mivel a "$contrast" egy állítható változó, ezért minden képkocka esetében végig kell scannelnie a képet, hogy megállapíthassa az optimális értéket. Majd utána a képminőség javító HDMI smart kábelnek ugyanez a dolga, csak ő nem tudja scannelni a képet, csak az aktuális 3 bitnyi információt amit átvisz.
Hát, nem lennék egyik eszköz helyében sem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dorian #164268 üzenetére
Nem a kép, hanem a hang frekijére gondoltam. A kép is jó, ha szinkronban van, de ott akkor sincs baj, ha egész többszörös, hangnál viszont ez 4-5-szörös teljesítményigény, mert nincs rá hardveres gyorsítás. A 96 kHz bőven elég, nagyon ritka a 192-es anyag.
(#164264) Jigsaw04: Igen, de ez hogy jön ide?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #164276 üzenetére
Biztos, de ha Cinema Cityben nézed, akkor a jó hangélményről már le is mondtál, én sajnos kénytelen voltam a Westendbe menni, ahol a limiter notóriusan fog.
[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
nagyúr
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Denon X6200W
Az figyeltem meg, hogy a Front falon lévő hangfalaiba nem megy ki a hang.
De a test tone alkalmával viszont igen szóval a kábelezés rendben .
Biztos hogy valamire én nem figyelek oda vagy átsiklottam fölötte.
- A másik kérdésem az lenne, hogy a HEOS-t hogy tudom aktiválni is mire tudom használni?
Nem kioktatást kérek hanem segítséget!
Előre is hálásan köszönöm!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dorian #164287 üzenetére
Igen, a YouTube legtöbbször 44.1 kHz, de támogat 48-at is. Utóbbinál viszont nem használunk lassú spline interpolációt, van rá gyorsabb és okosabb módszer.
[ Szerkesztve ]
-
Mizurichi
tag
Üdv!
Egy gyors kérdés. Velodyne Digital Drive DD-12, zárt sub, vagy esetleg egy Elac sub2070, a jobb választás, 26nm-re?
Válaszokat előre is köszönöm. -
lucky07
aktív tag
Még mindig nem tudok rá jönni miért nem szól a Front Height speakerek
Nem értem![ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
ctrlaltdel13
őstag
A Heos app-ot töltsd le a telódra és onnét tudsz mindent irányítani.
-
lucky07
aktív tag
válasz ctrlaltdel13 #164293 üzenetére
A magassági nem szólal meg de test tone-nál adható rá a hang meg le is vehető.
De zene vagy bármi közben nem szól vmiért.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
lucky07
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest