- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fokukac #157499 üzenetére
Én ezeket a szolgáltatásokat megúsztam 2500ft-ból👍
Vettem ,egy fentebb képen is beraktam, jack/rca átalakítót rádugtam a Galaxy S10+ra az rca-t meg a CD bemenetre és mindent tudok a telefonról streamelni😁 Tidal/Spotify/ internet rádió/ stb...és mind ezt jó minőségben prezentálja! Plusz a telón lévő rengeteg FLAC zenéimet is gyönyörűen tudom így hallgatni👍 -
fokukac
nagyúr
válasz
Thuglife #157493 üzenetére
Ne a TP-linkből indulj ki. A Chromecast Audio-nak teljesen jó minőségű a DAC-ja, és a jelszintje, azaz analógon jack-RCA kábellel is jó hangja van egy jó rendszeren.
egy optikai jack-Toslink átalakíóval pedig optikai jel kiadására is képes, így ha az erősítődben minőségi DAC van, még szebb lesz a hangja.
Kezeli a HD hangokat is (24 bit / 96kHz).
Tudsz rá küldeni stream-et telefonról, pc-ről.Amúgy ha mindenáron újabb / modernebb szolgáltatásokat szeretnél, itt a fórumon is árulnak egy kis Marantz 610-est, ami amellett, hogy sztereó és van SW out-ja, van benne spotify kliens, airplay, sőt, upnp-n is lehet rá zenét küldeni számítógépről és telefonról is, továbbá hálózati lejátszó is.
-
-
skoos
őstag
Sziasztok,
Kis Digi probléma merült fel. Szüleim elköltöztek (mi költöztünk az Ő lakásukba). TV-t mi nem nézünk, így a set-top-boxokra (2db) sem tartottunk igényt. Ezeket elvileg összedobozolva elrakták, de most a szerződés lemondásakor nincsenek meg.Mit tudunk tenni? Mennyi bírságra számítsunk?
-
-
Thuglife
senior tag
válasz
Patice #157492 üzenetére
Én is nézegettem, de nem találok a Denon-on jack csatit... A Chromecaston meg az van csak...RCA meg gyengus volt TP-Linkkel...
Közben ezt találtam, amin van optikai kimenet.
Viszont lehet tényleg egy új médialejátszót nézek, mert a Dune már nem az igazi...Esetleg erről van valakinek véleménye, tapasztalata?
-
Patice
nagyúr
válasz
Thuglife #157484 üzenetére
(Google) ChromeCast Audio kell neked.
Vagy ha ezt már nem tudod beszerezni, akkor iEAST AudioCast M5.BT-re nincs javaslatom, nem használok ilyesmit.
-
dave118
senior tag
válasz
tha_answer #157488 üzenetére
Bocs, Thuglife-nak akart menni a válasz.
Ha csak zenére használnád akkor pl: ez. +jack-RCA átalakító.
(#157489) Thuglife:
-
Thuglife
senior tag
válasz
tha_answer #157488 üzenetére
Egy Dune HD Lite 53d a média lejátszóm de már elég elavult szegény... Lehet egy új medialejatszo lenne a megoldás amire tudnék streamelni spotiról.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Thuglife #157484 üzenetére
Egy Audioquest Beetle kell neked. Elég jó minőségben tudja telefonról BT-n venni a zenét és küldi tovább optikán az erősítődbe.
-
dave118
senior tag
-
tha_answer
őstag
hello
hdmi to rj45 -re mit ajanlotok?
thx
ps: 2 tv plusz egy projectort kene osszekotni egy geppel, lehet h 30 meterre is, de inkabb szamoljunk 50m kabelhosszal, mert nem lehet legvonalban kihuzni. -
Thuglife
senior tag
Sziasztok! Már sok éve nem követtem a házimozi témát, mert elégedett voltam a rendszeremmel... Na jó, jelenleg is teljes megelégedéssel használom de szeretnék spotify / bluetooth képes erősítőt. Tudnátok nekem ajánlani HASZNÁLT erősítőt ami ezt támogatja? Esetleg egy Denon típust, amelyet érdemes lenne lecserélni a jelenlegi Denon AVR-3806-osomra? Nem muszáj 3-as családnak lennie, bőven elég lenne a 2-es is. A rendszer egy Mordaunt Short Aviano 5.0 és egy KEF mélyláda. Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
mettek
addikt
válasz
Quetz #157478 üzenetére
Pont most gondolkodom rgy ilyen Nord 3csatornás végfokban. Ezzel lenne meghajtva a front és a center de egyelőre csak egy Marantz 7013 avr elé tudom kötni. Nem tudom hogy érdemes-e így beleugrani. Éreznék e lényeges minőségi ugrást. Nekem fontos lenne hogy a center erős, tiszta legyen.
-
-KP-
addikt
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #157476 üzenetére
Abszolút igazad van, az érzékenység nagy szerepet játszik. A számok amikre emlékszem, hogy 89dB érzékenység mellett (ilyen az Arendal illetve a Quadral CHROMIUM STYLE 8) 3m távolságban 300W körüli teljesítményt kíván referencia hangerőn. Ez alatt 10dB-vel tehát csak 30 körül.
Azzal szokták még indokolni a külön végfok használatát, hogy sistereg a magas sugárzó, mert a végfoknak van saját zaja. A Crown is ilyen, de fél méterre már nem hallani, pláne 3-ra, tehát ebből az indokból sem cserélnék.
-
Quetz
őstag
válasz
szaki1986 #157474 üzenetére
x4300-at használok + Crown XLS0502-t a frontoknak. Ez a felállás ugyanazt nyújta 0-ás hangerőn, mint a Crown nélkül -10-en. Torzítás nélküli hangzás, elementáris dinamikával. A végfok ahhoz kellett, hogy az utolsó 10dB-t ki tudjam hozni a rendszerből. Ezért merem mondani, hogy -10-ig jó az AVR magában.
Ha tényleg eltudod adni bukó nélkül a végfokot, akkor próbáld ki, nincs veszteni valód. A frontokat viszont továbbra is vágnám, mert a mélyláda legnagyobb előnye, hogy nem kell a kép mellé raknod, hanem elhelyezheted ott, ahol a legjobban szól.
-
szaki1986
tag
válasz
BBéci #157464 üzenetére
Köszi a választ!
(#157465) Quetz: Igen, én is ezért gondolkodok az egészen, mert hangerő limitációba nem ütközök, nincs olyan gondom, hogy nem elég hangos fullra kicsavarva sem a rendszer. Viszont sok helyen azt írják, hogy mennyivel több dinamikát hoz egy ilyen végfok beépítése a rendszerbe, plusz stereo-n zenét hallgatva is hoz előrelépést. Akár a frontokat se lenne szükséges pl vágni 80-on. Az más kérdés, hogy emiatt jobban szólna-e mint a mostani beállításon. Azt tudom, hogy jelenleg ez a 80-as vágás szól a legjobban.
Akusztikai kezelés nálam most egyelőre a hátsó falra tett 3 db 110x65x6 cm-es akusztikai panellel "le van tudva", az oldalsó falakra a szoba kialakítása miatt nem tudok mit rakni. Ez is amúgy jelentős javulást okozott. A jövőben majd még a plafonnal akarok vmit kezdeni (diffúzor, panel, stb.).
Lehet az lesz, hogy használtan keresek vmit 100 körül kipróbálásra, aztán ha nem hallok különbséget akkor jobb esetben bukta nélkül el tudom adni.
-
válasz
zsoika #157469 üzenetére
Dorian aláírásában van az igazság csak nálam ez nem 15 hanem 40 év😁
Idézem..."Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
"
-
smiti
veterán
válasz
Lacielvtárs #157435 üzenetére
Szia!
Ez elindul magától az erősítő bekapcsolásakor vagy külön be kell kapcsolni?
-
zsoika
addikt
válasz
N.YCityBoy #157467 üzenetére
A jót 1x kell megvenni
Sajnos én sem így építem a rendszert. -
Thom!
veterán
Audyssey nekem segített, flat használom 12nm szobában.
-
-
Thom!
veterán
válasz
N.YCityBoy #157462 üzenetére
Nincs bajom vele, van más is amit kiakarok próbálni.
-
Quetz
őstag
válasz
szaki1986 #157442 üzenetére
A -10 hangerő azt jelenti, hogy maximum 20-30W teljesítményt ad le a Denon csatornánként. Szerintem ezt felesleges végfokkal támogatni. Ugyanakkor a rá szánt összegből valószínű, hogy a hallgatói helyiség teljes akusztikai kezelése kivitelezhető, ha ez még nem történt meg.
-
BBéci
legenda
válasz
szaki1986 #157463 üzenetére
Attól függ, milyen rendszerről van szó. Denon AVR-X6300-hoz én nem tenném oda. 4500H-t nem hallottam, csak az elődjeit, azokhoz talán passzolna, de általánosságban más hangkarakterűek az Emotivák, mint a Denonok. Tehát egy ilyen lépéssel nem biztos, hogy előre lépnél, inkább oldalra, kivéve a teljesítményt, mert abban bővelkedik az A-5175.
Mit ajánlok helyette? Passz. Tutira valami használtat az eredeti árának feléért. -
-
dave118
senior tag
válasz
Dorian #157458 üzenetére
Babakarámmal kapcs. szerencsésnek mondhatom magam, a hangszórók sose érdekelték (grillek természetesen fent vannak), egyedül az AVR-t és a lemezjátszót kellett megtanítanom neki, hogy nincs nyomkodás. Sikerült elérni hogy odamegy, rámutat, és elkezd táncolni ha zenét akar hallgatni
Nem is a lakberendezés oldalról érdekel, hanem hogy ki milyen akusztikai kezelést eszközöl. Főleg azoknál akik drasztikus pozitív hatást értek el.
-
Dorian
félisten
válasz
dave118 #157457 üzenetére
Nem titok, este csinálok fotót. Nem lesz lakberendezés-magazinba való, mert van még dolog a berendezéssel (motoros vászon felszerelése, diffúzor és elnyelők legyártatása, elhelyezése, a jobb oldali függöny már meglévő, azt még némileg át kell varrni, stb.Ill. a képbe eléggé bezavar a cucc köré húzott babakarám, anélkül sokkal jobb az összkép, de most még ez le pár évig.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #157452 üzenetére
Akkor most csupasz üvegfelületek verik vissza a hangot?
-
Dorian
félisten
Végre megjöttek a függönyök, modern jellegű normál függöny, ill. fekete black-out sötétítő. A tévé melletti két oldalt fedi le, és a rá merőleges falra ~160 cm szélességig, földig érően.
Nos, brutál a különbség így a plazmát nézve is, pedig nem világosak sem a falak, sem a menyó, alig várom a vetítést.+ Nem kicsit esztétikusabb, otthonosabb így a nappali.
-
Thom!
veterán
válasz
Lacielvtárs #157445 üzenetére
Mennyire halk?
-
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
szaki1986 #157442 üzenetére
Én egy Vibavoice által épített 7 csatornás végfokot használok jelenleg.
Előtte volt "D" osztályú crown 1502-m is.
Mozin hozta amit kell, de sztereón nem voltam vele kibékülve, + minimális alap zajt vitt a rendszerbe.
Ez kapcsoló üzemű, de zenén sokkal jobban tetszik így a hang.
Ha már ebben gondolkodsz, a teljes front szekciót tanácsos.
A centernek is kell, nálam úgy lett egységes a hangkép mozinál.
Szóval 3 vagy 5 csatornás indulásnak.
Nálam a sorrund is azon van, de ott nem vettem észre változást a sima avr hajtás után.
Értelemszerűen az atmosznál még kevésbé hallanád.
Hogy van-e értelme neked kell tudnod, meghallgatás és mérlegelésés, lehetőleg saját környezetbe. -
szaki1986
tag
válasz
ctrlaltdel13 #157431 üzenetére
Hali!
Megkérdezhetem, hogy milyen végfokot használsz?
Eljátszottam a gondolattal, hogy én is megtámogatnám, legalább a frontokat végfokkal. Csak nem tudom mennyi értelme van...
Általában -10dB-nél hangosabban nem szoktam hajtani, az nálam már általában az elég hangos szint. Így is lehet értelme beleugrani ebbe a végfok témába?A jelenlegi felállás: Denon X4500H + quadral Chromium Style 8 front + Style 1 center + Phase R6 háttér + 4x CASA C6 a plafonon + SVS SB-3000. Szóval egy 5.1.4-es rendszerről van szó.
Ki mit ajánlana egy ilyen rendszer mellé végfok terén, ami nincs nagyon elszállva árban?
-
Thom!
veterán
válasz
Milyen hűtés ez?
USB-n megy? -
Ijk
nagyúr
Mennyire normális jelenség hogy a Pioneer VSX-832 erősítőm reléje néha kattan lejátszás közben? Nem váltok semmit az erősítőn, és a hang sem akad meg, csak hallom néha random kattanni a relét.
-
balu28
csendes tag
válasz
arcitec #157436 üzenetére
Köszi a választ.
Tudom, hogy ez az Avantage széria alja és az 1060-ast tartja mindenki igazi Avantage széria kezdetének a másik DAC miatt, de azért csak ez is meg tudná hajtani őket. A nappali nagysága miatt (30-40 nm) meg nem vehetek kis szettet szerintem, most egy Celestion 5.1 rendszerem van (F30+F10), filmeknél szeitnem egész jó, de zenénél, főleg nagyobb hangerőnél kevés ekkora térbe.
Azért is kérdezem, mert most olyan szettre szeretném lecserélni, ami kihozza a maximumot ebből az erősítőből, mert az erősítőt nem szándékozom mostanában cserélni. Az Ikonok használtan kb 400-450 körül mennek, ha feleslegesen adok ki ennyi pénzt, akkor meghallgatok más opciót is, ami olcsóbb és nem költöm el feleslegesen a pénzemet -
Quetz
őstag
Most jutott eszembe, hogy közeledik a Brexit, és ha valaki szeretne jó minőségű végfokot baráti áron, akkor érdemes megnézni a Nord Acoustics Hypex végfokait.
Részletes mérések itt találhatóak a 2 csatornás változatról: Review and Measurements of Nord One NC500 Amp
-
zsoika
addikt
válasz
Szava "veterán" !
Most vettem észre, hogy frissültek a PH rangok.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #157433 üzenetére
A világon semmi nincs kompromisszum nélkül.
-
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #157431 üzenetére
Azért az X4xxx kicsit alacsonyabb kategória...
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Thom! #157427 üzenetére
Én is ezt hittem addig az x4300-ra, de mikor megtámogattam minden csatornát egy végfokkal, akkor egy új világ nyílt ki.
Mind zenén mind mozin olyannyira más hangzást kapsz, ég és föld.
Én imádok relatív hangosan zenélni, mikor simán avr hajtotta a dobozokat egy szint felett már üvöltésnek éreztem, szét esik a zene stb.
Na most viszont a dobozok korlátjáig tekerhetem és örült dinamika, hangerő, és tiszta hangkép van.
Ja és 0 melegedés az avr-en. -
mettek
addikt
válasz
N.YCityBoy #157420 üzenetére
Occo kínai oldalon mint pl aliexpress lehet kapni bluetooth adaptert amin van optikai kimenet. Igy máris lesz bluetooth kapcsolatod az erősítővel ha amugy ezt nem tudja a készülék. De sztem működhet a kábeles megoldás is.
Amit linkeltél azért lesz rosszabb mert ezzel az rca kábellel a telefon dac-ja fog dolgozni ami iszonyatos minőség romlást fog okozni. Ha hdmi-n küldenéd a jelet akkor az avr dac-ja dolgozik.
-
balu28
csendes tag
válasz
BBéci #157413 üzenetére
Milyen 5.0-as szettet ajanlanal hozza, akar ujonan, akar hasznaltan, amit ki tud hajtani? A nappali 30-40 nm korul van, ha hozzavesszuk az egesz legteret. Az erosito listaara 300ezer volt, bar tudom, hogy tularazott volt, en sem annyiert vettem, ezert gondoltam, hogy az ikonok kb jok lehetnek hozza.
-
válasz
N.YCityBoy #157420 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
arcitec #157418 üzenetére
A normálist úgy kell érteni, hogy nem rendellenes, mindegyik melegszik, de attól még érdemes mozgatni körülötte a levegőt.
Az íróasztalomon a laptop mellett folyamatosan üzemel néhány külső merevlemez. A hőmérsékletük HDS szerint 41-42 fok, ami mindenki szerint normális, ennek ellenére egy kis ventilátorral fújatom őket, amitől 35-36 fokra állnak be. Engem ez megnyugtat.(#157424) arcitec
Semmire nem érdemes következtetni abból, ami a hátlapjára van írva. Ezt számtalan mérési adat ismeretében állítom. -
Thom!
veterán
Azt meg kell mondjam van ereje a Denon X6300-nak mondom 70 környékén, 80 max 90 lehet a vége ehelyett 100
-
Ha már itt vagyunk nekem is lenne egy kérdésem😀
Vettem ugye ezt a Pioneer SC LX82 típusú vasat, kérdésem, hogy ha veszek egy USB C/HDMI átalakítót az megoldás lehet, hogy az androidos telefonomon lévő zenéket illetve Spotify/Tidal-t használni tudjam ha ezt bedugom valamelyik HDMI bemenetre?
Mert ugye van ezen USB bemenet, de csak iPhone-al működik plusz az iPhone-ra nem lehet FLAC formátumú zenéket feltenni, legalább is a lányomnak iPhone van megpróbáltuk,de nem ment! Plusz utálom az iPhone-t tehát csak ezért nem fogom lecserélni a telefonomatVagy ha ez nem működő képes ,van valami alternatíva erre, hogy az Androidos telefont csatlakoztatni lehessen valahogy?
-
-
BBéci
legenda
válasz
Thom! #157416 üzenetére
Azt sokáig nem tudtam, milyen a 32 fokos szoba, sajnos tavaly ilyentájt megtudtam, amikor Villánykövesden klíma nélküli hotelszobában kaptam szállást. Majd' megdöglöttem.
Itthon 27-nél indul a klímaberendezés, de még 25-re hűtött szobában is meglehetősen meleg az AVR/erősítő/processzor (mikor mi van üzemben) teteje. Fűtési szezonban 21 fokra szoktuk állítani a termosztátot, olyankor bármeddig rajta tudom tartani a kezemet a készülékeken. -
Thom!
veterán
válasz
N.YCityBoy #157415 üzenetére
22fokos szoba vs 32fokos szoba nem mind1!
Köszönöm urak!
-
-
-
Thom!
veterán
Denon AVR X300 tulajoknak szeretnék feltenni kérdést, főleg 4000/5000/6000 szériás kapocsolatban.
-
válasz
dave118 #157408 üzenetére
Évek óta egy több mint 20 éves vasat nyúzok egy Pioneer VSA E06 személyében, megfordult nálam nagyon sok más erősítő, de hangzásban nem tudta semmi lenyomni, eddig...😁
Már tudok írni véleményt👍 Összefoglalva, nekem tökéletes mindenre és nagyon elégedett vagyok a hangjával és az egyéb szolgáltatásokkal amit nyújt! A 20 éves vas után nekem minden újdonság, leginkább zenére használom, biztos sokan hülyének néznek ez miatt, de egész egyszerűen nekem a sztereó erősítők nem jönnek be ,sem külsőleg sem amit nyújtanak! Zenére biztos jobb egy sztereó, de itt legalább van alternatíva ha esteleg a későbbiekben ki akarok építeni egy mozit! És szerintem pl ez a Pio simán hozzá egy felső közép kategóriás sztereó hangját!
-
dave118
senior tag
válasz
N.YCityBoy #157403 üzenetére
Nekem ugyanez volt az LX76-al. Azóta is endgame nálam, pedig kipróbálnék szívesen valamit a klasszikus angol urak közül, de mindig lebeszélem magam
Majd írd meg a véleményed kicsi "járatás" után. Nálam zenén is rendkívül jól teljesít, fel is számoltam a sztereó vonalat. -
Gaben360
senior tag
Üdv!
Ti melyik subot részesítenétek előnybe és miért?
Velodyne Impact 10, vagy JBL Studio 250p? -
balu28
csendes tag
Sziasztok,
egy Yamaha RX-A860 erősítőhőz jó párosítás lenne egy teljes Dali Ikon MK1 (5.1) szett?
-
-
WaterWave
veterán
válasz
N.YCityBoy #157400 üzenetére
Milyen árban veszed a pio-t? Mert láttam 2012-es utolsó ismert ára 4 fölött..
-
Thom!
veterán
Valaki használja:
Audyssey Multeq editor app?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest