- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaci9204
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Onyko Sr 875-ös és a hűtésén gondolkozom mivel fűt rendesen .....Vettem egy 23 cm-eres 12 V-os PC ventilátort .
Ezt a ventilátort egy Samsung telefontöltő 5V-ös 1 A-os kimenetére ráköthetem egy átalakított USB kábellal ?A telefontöltőt az erősítő hátuljába dugnám és amikor bekapcsolom az erősítőt akkor be is kapcsolna a ventilátor is.
Az 1 A-es kimenet nem ütheti ki a ventilátor motort ?
Azért lenne jó az 5V- mert akkor külön nem kellene feszültség szabályzót beépítenem.Vagy muszáj egy 12V-os táp meg egy Ventilátor (fesz) szabályzó.
Köszönöm előre is
-
BBéci
legenda
válasz
Herceg0413 #142745 üzenetére
Melyik Sonus faber?
-
Herceg0413
újonc
Szeretnék véleményt kérni.
McIntoshoz szeretnék aktív Meridian DSP 8000 / DSP 7200 vagy pedig passzív hangfalat Sonus Faber.A kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb?
Az aktív hangfal vagy a paszzÍv??
Én úgy gondolom az aktív, mert minden egyes hangszóróhoz a hozzá kalibrált erősítő tartozik, így szinte maximális hatásfokot érve el. Nem utolsó sorban nem kell hozzá 2 McIntosh végfokot venni ha házimozit szeretnék csinálni.
-
Herceg0413
újonc
Sziasztok!!!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy digitális aktív hangfalat szeretnék egy McIntosh MX-122-höz venni. Meridian DSP7200 és a többi házimozi hangfallal. Viszont azt mondták, hogy Sonus Faber passzív hangfal jobb választás lenne...
De én úgy gondolom a Meridian jobb választás...
Kinek mi a véleménye? -
crips15
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #142743 üzenetére
Köszönöm. Hát a Marantz SR7010 már túl van a büdzsén. Így akkor marad a Denon avr 4300H
Szerintem azzal is elleszek egy darabig.
Még1x köszi a választ.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Tamagocsi123
tag
Amok vannak szakértői beálitás résznél a tvn: hdmi bemeneti formátum :bitfolyam vagy PcM
Digitális kimeneti audioformatum: PCM, dolby digital, DTS neo2:5 -
mettek
addikt
válasz
Vikthor #142737 üzenetére
szerintem ARC alatt arra gondolt hogy a hdmi oda vissza tudja küldeni, fogadni a hangot. Ha a tv a forrás akkor nem kell optikaizni, mert a hdmi-n keresztül küldi a tv a hangot az AVR-be.
(#142738) crips15
A marantz részletes "zenei" de vékony hangú, legalábbis nekem az volt. Hiányzott belőle a teltség. Én a Denont választanám de ízlés kérdése.
-
válasz
BBéci #142735 üzenetére
Ja hát nem egy példa volt már rá, mikor linkeltem másét és úgy tették ki a hsz-emet mint macskát sz@rni, abból okulva toltam neki privit, de ha itt lehet, akkor ezt jó tudni.
Nekem a 4K érdekes lehet a jövőre nézve, ha kéne most tuti a 4520-ra cserélném a 4308-amat. Plafonra szerelt atmoszdtsx meg nem hoz lázba egyáltalán.
ARC alatt érted az Anthem szobaakusztika korrekcióját? Vagy úgy általában érted? 4520 már Audyssey Pro, sztem azt a 35 rongyot akár meg is érhetné a profi kalibráció, ki tudja.
-
virkir
veterán
válasz
BBéci #142735 üzenetére
egy AVR-4520-at el tudnék viselni. Láttam hirdetésben 240000-ért,
Ebay.de? Általában 200k alatt mennek el. "Pl egy volt jó vétel." Most is fut két licit 100-200€-nál tartanak. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #142734 üzenetére
Miért törölnék? Csak saját hirdetést nem szabad linkelni.
Hetek óta töröm a fejemet, milyen erősítőt vegyek. Alapvetően elő/végfok a cél, de egy AVR-4520-at el tudnék viselni. Láttam hirdetésben 240000-ért, megfontolandó. 4308-at, bármennyire kiváló darab, a kora miatt nem vennék, lassan 10 évesek, ami persze nem jelenti azt, hogy nem bírnak ki még ugyanannyit, de némi rizikó van bennük, Ráadásul ragaszkodom az ARC-hez. -
crips15
csendes tag
Sziasztok!
A nagy kérdés. Kérlek segítsetek.
MARANTZ SR6011 vagy Denon AVR-X4300H?Előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
Tamagocsi123 #142729 üzenetére
Ha van lehetőség rá, akkor egyértelmű, hogy HDMI-vel érdemes csatlakoztatni a tévét a házimozi erősítőhöz. De jelen esetben azt sem tudjuk, rendelkezel-e házimozi erősítővel?
-
Tamagocsi123
tag
válasz
Nemir Ombe #142727 üzenetére
Akkor hogy a legjobb ossze kötni hdmi?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #142724 üzenetére
Jobb =/= hangosabb, sőt, a halkabb általában azt jelenti, hogy nincs rajt semmi rontás. Általában ha a kimenet DD, akkor jelennek még meg opciók.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamagocsi123 #142726 üzenetére
A régi is optikán volt összekötve....? Mert azon túl sok minden (kb. semmit) lehet állítani "hangügyileg" ....
-
Tamagocsi123
tag
Ott mar nezelodtem. A regi tv amikor ott atalitottam akkor hangosabb dinamikusabb letta hazimozi hangja most meg semmi.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #142724 üzenetére
tv hangbeállításoknál nézelődj nálam samsung tv-n audióformátum néven lehet a kimenetet állítani amitől változhat a hangerő
-
nuke7
veterán
válasz
kenwood3 #142718 üzenetére
Nem tudom, hogy a rendszered milyen (meg igazából a mélynyomót se) de a cutoff-ot én - ha jók a hangfalaid - lefelé tekerném kicsit - és próbálgatnám h mikor jó.
phase ha front közelében van a mély és feléd néz akkor szerintem egyes állás az auto-power meg kinek milyen az ízlése...
-
nuke7
veterán
Hello,
Tudtok valami jo áru és jó minőségű hdmi switchet?
Projektor 10m-es kábellel van csatlakoztatva, és Xbox és Radeon rx480 között valtanék ...
Esetleg néha - néha Apple tvSwitch nélkül minden szép és jó - számítógépre néha duplán kell csatlakoztatni - de egy 4 ezer forintos 3in1out 1.4 hdmi-s switch-el az Xbox iszonyat zajos/Csíkos lett és a pc-t meg se jeleníti...
Ötlet..?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #142719 üzenetére
Lehet, hogy az előzőnél be volt kapcsolva a DRC (éjszakai mód vagy hasonló hülyeség a neve), de jobb nélküle.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy vasaroltam egy uj Samsung tv készüléket az lenne a gondom hogy optikai bemenettel ha össze kotom a hazi mozit a tv vel sokkal halkabb mint a régi tv ami szinen Samsung volt. Mitől lehet ez? Köszönöm
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Van 1 kb 10 eves hazimozi rendszerem aktiv melysugarzo al. Van egy 2,5 eves gyerekem es a szuletese ota nem nagyon hasznaltuk. Most szeretnem ujra beuzemelni, de emlekszem ra, higy egy jo nehany honappal ezelott a melysugarzon ossze vissza kapcsolt/tekert mindent. A kerdesem az lenne, higy hiva kellene rajta visszaallitani a dolgokat, mert a hangeron kivul a tobbit nem igazan tudom mire valo. Itt egy kep a hatuljarol [kép]
A valaszokat koszi! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
mettek #142715 üzenetére
Ezeknél az Elac sub-oknál a bemérő rendszer az igazi "truváj" (de persze a megépítési és alkatrészminőség "se kutya"), mivel sokkal pontosabban dolgozik, mint a "kommersz" AVR-ekbe épített megoldások, így a "hangok legalját" sokkal könnyebb rendberakni .... nálam pl. eddig (a "kommersz" AVR-ek közül) a Pio-k tudták a legjobb "subbeállítást", de ennyire pontosan azok se .... mikor cseréltem a CXR200-ra oda kellett az önbemérős sub, mert az AVR ilyen téren elég "buta" (a nappalit meg nem akartam körbepanelezni), tökéletes volt mellé .... a jelenlegi AVR-emben meg Dirac van, amihez meg elég egy "buta" sub is, a többit meg intézi az AVR .... szóval röviden: teljesen rendszer/hely/egyén függő, hogy kinél mennyivel fog jobban szólni, de az biztos, hogy a megépítési minőségre nem lehet panasz ....
-
mettek
addikt
Bécitől és Nemir Ombétől kérdezném hogy a sub2070 radikálisan jobban/nagyobbat szól mint egy t12 vagy csak szebben, mashogy? Most eleg jo aron 900euroert meg tudom rendelni de azert gondolkodom rajta. Koszi.
-
rootmin
tag
válasz
migabi24 #142703 üzenetére
Biztos jól szól ebben az akusztikai disztópiának is beillő hipszter szobácskában.
Valószínűleg pont ilyen környezetbe veszik meg ezeket a kábeleket, ahol fícsör, ha valami még pár millával megdobja a számlát, nehogy már a szomszéd rendszere drágább legyen
A Focal is biztos sejti, hogy nem feltétlenül hifibolondok veszik csak ezt a termékcsaládot...
(a kép a hivatalos stock galéria része) -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok, hátha itt valaki tud válaszolni is, a kezdő topikban senki..
Akinek van tapasztalata a kérdéses Elac subokkal kapcsolatban?
Az elac 2050 és 70-között nagy különbség van hangban? egy 20nm. - es nappaliba nem sok egy 2070? Elég nagy az árkülönbség.
Esetleg más zárt konstrukció? Ez a kalibrálórendszer nagyon szimpatikus.
-
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #142701 üzenetére
[link]
Hangfal kábeleid is lecserélheted akkor már, és szerintem ezzel jobban járnál. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #142700 üzenetére
Ejha, micsoda linkek
Az indok, mintha magam olvasnámEzek fenyeben a tehén ürülék is 'finom' lehet, végtére is egy millió légy nem tévedhet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest