Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dirkam
tag
válasz
PrinceHerceg #139599 üzenetére
A TV-ből a hang szerintem mehet a HDMI kábelen (ARC): [link]
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Egy Samsung KS9000-es TV egy DENON AVR X2000 erősítő irányába csak optikai kábellel tud digitális hangot kiadni magából ugye, mert a samunak nincs HDMI kimenet, csak több 2.0-ás bemenete?
Továbbá, ha az említett erősítőt csak 5.1-ben kötöm be, akkor a maradék két csatit le lehet tiltani, h ne dolgozzanak hiába, illetve minek van az előlapon USB port, ha nincs beépített médialejátszója a Denonnak?
Én most azt gondoltam, h egy BD játékosról kötöm be az erősítő akármelyik bemenetére és a monitor out-ról, mint egyedüli HDMI kimenetről küldöm tovább a TV-nek a képet, így kinyerve a hangot az erősítő felé, továbbá a képet a TV felé... működne vajon az elképzelésem?
Köszi a válaszokat!
-
dirkam
tag
válasz
MasterMark #139594 üzenetére
Rendben, köszi.
-
BBéci
legenda
válasz
rottenbull #139595 üzenetére
OPPO nem engedte, hanem saját maga játszotta le, a NAS csak háttértárként funkcionált, ami a dolga.
-
dirkam
tag
válasz
MasterMark #139583 üzenetére
És akkor mi erre a best practice? Így ez úgy tűnik, hogy hiába tud mindent az AV erősítő, ha már előtte a NAS a szűk keresztmetszet.
-
dirkam
tag
válasz
rottenbull #139584 üzenetére
Mire gondolsz pontosan? Esetleg az AV receiver is tud olyat, hogy médialejátszóként betallózza a fájlokat, stb?
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #139589 üzenetére
Mondjuk arra emlekszek, hogy valahogy csak atment a rendszeren a mult evi nyaralasi video valogatas, de most nem ugrik be hogyan. Az pedig a NAS-on volt.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
rottenbull #139588 üzenetére
Nem jól gondolod ....
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #139585 üzenetére
Ugyan en csak zeneket jatszok le NAS-rol halozaton at, gondolom a filmekkel is boldogulnak az enyemnel ujabbak.
Minosegbeli romlast nem vettem eszre. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #139586 üzenetére
Végülis ha valakinél az a "cél", akkor jó megoldás ....
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #139585 üzenetére
Hogy mégszarabb legyen, és mégcsak videót se tudjon nézni róla.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
rottenbull #139584 üzenetére
Az miért lenne jó ....!!??
-
dirkam
tag
Sziasztok!
A következő kérdésnek próbáltam utánajárni, de nem igazán sikerült egzakt választ találni, remélem itt sikerül.
Ha van egy minden földi jóval ellátott AV erősítő (pl. Onkyo TX-NR676E), amihez a tartalmakat egy QNAP biztosítaná HDMI-n keresztül, akkor számít, hogy az adott QNAP tud-e egyáltalán 4K-t, azt 30Hz/60Hz-en tudja, stb? Vagy ilyen esetben az AV receiver megold mindent?
Előre is köszi a segítséget!
-
VGYke
addikt
válasz
krx21 #139578 üzenetére
TV nem mai darab, Samsung 55"
Sub elhelyezés kérdés: első körben jó helyen van ott ahol a fényképen van, vagy tegyem az asztal és az első hangfal közé? Tudom hogy próbálgatással lehet az igazi helyet megtalálni, de valahonnan el kell indulni... -
BBéci
legenda
válasz
mettek #139574 üzenetére
Az EVO3 egy jókora széria neve, beletartozik a Premier és a 469000 forintos Syncro is.
Hasonlítottam Premiert Optimumhoz, tisztán hallható volt a különbség. Igaz, nem házimozi erősítővel, hanem 850000 forintos Musical Fidelity sztereóval.(#139573) iTis
Milyen (pontos típus) készülékekhez akarod használni? -
iTis
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi tápelosztóval, illetve tápkábelekkel kapcsolatban van valakinek bármilyen tapasztalata?
Tápelosztó: http://audiocentrum.hu/spd/unas_134513/IsoTek-EVO3-Polaris-halozati-tapeloszto-es-szuro
Tápkábel: http://audiocentrum.hu/spd/unas_717696/IsoTek-EVO3-Premier-halozati-kabel-15-m-IEC-C15
Akinek esetleg van személyes tapasztalata, megosztaná velem a véleményét az fenti termékekkel kapcsolatban?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
hami85
tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre teszem e fel kérdésem.
Harman Kardon erősítőm szeretném lecserélni (avr165) egy újabb típusra 161S vagy 171S milyenek ezek az új erősítők, van valakinek tapasztalata?
Köszi előre is. -
Petykó78
tag
OK, köszi szépen nektek is.
Jó kis brummogtatós hétvége lesz ez, kíváncsi vagyok melyik szomszéd jön át hamarabb. -
Dorian
félisten
Lényeg, h olyan filmeket, jeleneteket válassz, ahol nem csak és feltétlenül sok mély van, hanem az minőségi is.
-
Petykó78
tag
Srácok, köszi szépen mindenkinek a tippeket.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rottenbull #139564 üzenetére
Bocsi, nem is neked akartam írni hogy azt mondják nincs mély hang itthon, csak akik nalam jártak, keveseltek, de kiderult, szerintem a zuhogó, dübörgő, agyudorreno mélyet hiányoltak.
Én ezt a mely hangot érzem, határozottan, és nem hallom
A mellkason érzem a mely hangot, olyan csontig hatoló, mint a téli nagy fagy.
Nagyon durva jó érzés, ha fogalmazhatok így -
rottenbull
őstag
válasz
Lacielvtárs #139563 üzenetére
En nem tudom, nalad mi a helyzet, de nalam az van, hogy ezeknel neha nem tudom, hogy hallom e vagy erzem a melyet.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rottenbull #139562 üzenetére
No ezt meg is hallgatom most azonnal
Szerk : még hogy nincs elég mély hang nálam
-
rottenbull
őstag
A War of The Worlds-ben amikor az elso tripod kimaszik a fold alol, meg a kompos jelenet az, ahol mindent kezbe kellett kapjunk. Szerintem a hazat elemelte az alapjarol a szub.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Csabroncka #139559 üzenetére
+1, főleg az elején mindjárt
War of the Worlds, villamlasos jelenet, no az kiporolja a szubot... -
Petykó78
tag
Sziasztok!
Sub kábel tesztelésére milyen anyagot (film, koncert, zene) ajánlotok?
SVS SB12-NSD láda, AQ Irish Red és Klotz MC5000 a két résztvevő. A győztest küldeném AQ Boxer ellen. -
mp54
senior tag
válasz
PrinceHerceg #139552 üzenetére
Én úgy tudom: L=live=fázis...
-
migabi24
nagyúr
Köszi, a válaszokat
-
migabi24
nagyúr
Az erősítő tápkábelénél melyik betű is jelöli a fázist, egyszer már kiderítettem de elfelejtettem
-
jeni
félisten
Úgy tűnik ez a Castle Knight 5 hangfal már ragályos lett egyesekre,meglettek vele fertőzve.
-
kezo0
addikt
Bevallom, én bizony a rackben sorakozó berendezések némelyikének nem vagyok tisztában a rendeltetésével, de ha tényleg szükség van ennyi holmira a házimozihoz, akkor kell még pár cuccot vásárolnom.
This Home Theater Makes You Rethink Your Priorities in Life -
BullZeye
veterán
válasz
Nemir Ombe #139545 üzenetére
Merevség, ridegség gondoltam befolyásolja.
2 front hangfal közül az egyik új fajta, a másik régi, a kérdés erre irányult, hogy nem lesz e hátrány ez, és ugyanúgy fog szólni mindkettő?Mivel tényleg nem értek hozzá, IT-sként memóriákat tudom felhozni, ha 2 egyformát veszel fél éves gyártási különbséggel, esélyes, hogy instabil lesz a rendszer, ezért érdemes KIT-et venni, hogy ezt kiküszöböld.
Asztalos ismerős egy képet látott 300 km-re innen, szóval megbocsájtható bűn, ha az alapján nem ismeri fel.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BullZeye #139544 üzenetére
Szerinted milyen befolyása lehet a hangra, hogy éppen több vagy kevesebb festéket fújtak kívülről a dobozra vagy megváltoztatták a betűtípust/cimkéket, ha a hangszórókészlet/elektronika/egyéb belsőségek/doboz vastagság ua. .... de mivel (ha jól értelmeztem) egyiket sem hallottad eddig, ezért nincs mit aggódnod a hangjuk (esetleges különbsége) miatt ....
(az "asztalos" ismerősödnek meg üzenem, hogy a fafurnért azért illene felismerni .... ill. azért is lehet más a "textúra" mert csak nagyritkán egyforma 2 fa, a műanyagfólia viszont mindig uo. ....
)
-
BullZeye
veterán
Múlt héten megjött Castle Knight 5 5.0 set, erősítő még 3 hétig nincs.
Elméletileg csak a doboza kapott vizet (ezért volt ilyen áron), gyakorlatilag viszont az egyik hangfal több helyen penészes volt, küldtek egy újat.
Az új szériaszáma 1700 körüli, az előző 900 körüli volt. Az újon nagy betűkkel rajta van hátul, hogy made in china, és a textúrája is más (közben asztalos ismerős kiokosított, hogy nem festik, vákumfóliás inkább), hiába fekete, olyan mintha egy-két réteggel több festék lenne rajta, a barázdák alig látszanak, egymás mellé téve a 2 hangfal nem nagyon hasonlít egymásra.
Egyrészt ez mennyire normális, szokott lenni ilyen nagy eltérés 2 ugyanolyan hangfal között?Mivel tesztelni, kipróbálni nem tudom, kérdésem az lenne, hogy okozhat e problémát, ha 2 hangfal gyártása között ennyi idő telt el? (általában költség csökkenteni szoktak termékeknél a gyártásnál, és emiatt aggódom, de hangfalaknál semmi tapasztalatom sajnos).
Ti mit tennétek a helyemben, van okom aggódni? Csak azért kérdezem, mert annyi mindenre vigyázni kell, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a hangfalból, nem szeretném, ha már a hangfalnál elvérezne a dolog.
-
mettek
addikt
Sziasztok!
Pécsi házimozis kollégát keresek aki projektorral mozizik és lenne kedves megmutatni nekem egy vetítést.
Nagyon fontos lenne mert 55col tv-ről váltanék projira (hw65-re). Ha nem is ezt a minőséget látnám, azért szeretném hozzávetőleg belőni az élményt, képminőséget, méretet.
-
VGYke
addikt
válasz
szivacs1987 #139537 üzenetére
Köszönöm, teljesen korrekt a leírásod!
Már csak azon gondolkodom, van-e jelentősége annak, hogy a talpat íves oldalával a hangszórók felé, vagy egyenes oldalával a kangszórók felé erősítem fel, mert lehet úgyis-úgyis
A képen az egyenes van hátul, na de van-e jelentősége?
Még egy kérdés: mire szolgál a hangfal mellé csomagolt kesztyű? -
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
ONKYO TX-NR545-öt vagy TX-NR555-öt ajánljátok?Mi a különbség a két erősítő között, mert én nagyjából csak a külsején veszek észre.
Köszi szépen!
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
VGYke #139536 üzenetére
Szerintem így kell összetenni
1. hegyes csavaros fém(láb) hegyes végére megy a piros, ha kell
2. ezt a lábat betekered az aljzat négy sarkába, a képet alapulvéve úgy, hogy felfele álljanak a tüskék
3. a kis csavart és alátétet összeteszed, és úgy beleteszed az aljzat közepéhez közelebbi 4 lyukba, hogy a menetes fele legyen lefele (ezekkel lehet hozzácsavarozni a hangfal aljához)
4. ugyanezen 4 kis csavarnál a hangfal és az aljzat közé megy a piros fölötti alátétRemélem jól gondolom, és érthetőre sikeredett.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Olyan fórumlakó társakat keresek, akik találkoztak már, vagy tudnak instrukciókat adni Castle Knight 5 hangfalakkal kapcsolatban.
Megvettem őket.
Nem azért mondom, de csomagolás (külön antisztatikus zacskóban a hangfal), stb. példa értékű!
Keményfedeles leírások között még spéci kesztyűt is mellékelnek:
Egy dolgot nem mellékeltek, ezek szerint ezt mindenkinek tudnia kellene
A hangfalhoz jár egy talp, amit össze kell szerelni, de nincs róla rajz, mit hová.
Szerintetek mit hová, hogyan?
Tudtok segíteni? -
deja vu
addikt
Köszönöm a tippeket!
-
robi-k
őstag
-
deja vu
addikt
válasz
Nemir Ombe #139529 üzenetére
Kössz! Az a baj, hogy ezek kifutott erősítők, egyedül a Vincent kapható. Ahogy látom ezek még nem olyan drága erősítők, szóval nem menne rá a gatyám.
Írtam hifisbe, ha gondolod válaszolhatsz arra is. Egyébként várható, hogy lesz megint 450-ért új Ref. 7? De ahogy mondjátok 600 ezer sem sok érte, de azért 150 ezer is pénz. Eddig nem tudtam, hogy olyan olcsón is volt ez a Canton a tudásához képest.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
deja vu #139528 üzenetére
Azért az ajánlott (valós) 180W egy kicsit túlzás, nálam egy Yamaha a-s 1000 hajtotta a Ref 7-est, bőven elég volt erőben .... viszont alapesetben (áthidalókkal) 4 Ohm a Canton, erre (is) érdemes figyelni ....
(erősítőben nálam volt előtte a fenti Yamaha, Marantz 8003, Vincent SV 500 is, mindegyik máshogy volt jó, de ez már inkább ízlés kérdése is .... nekem a Yamaha tetszett vele a legjobban, nem árt ha egy kicsit "nyugodtabb/meleggebb" hangú az erősítő hozzá ....)
-
robi-k
őstag
válasz
deja vu #139526 üzenetére
Egy jó és erős erősítő javasolt, mivel a Vento Ref 7 érzékenysége csak 88.5 dB.
Tranzisztoros esetében legalább legyen 180W AB üzemben, de jobb lenne egy 30-50W körüli "A" osztályú erősítő.
Csöves esetében felejtsd el az SE-t (nem fogják tudni meghajtani, túl "nehéz" terhelés ez az SE-nek), csak PP jöhet szóba, kb 25-30W kimenő teljesítménnyel rendelkező csöves PP erősítő már megfelelő lesz és még marad tartalék is. -
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #139518 üzenetére
Természetesen nem tisztem megvédeni Kenand-ot, de szerintem a "cserkó kivitelben bő száz rongy a felár..." és a valódi furnér használatának és árának az összevetése lehetett a háttérben, nem pedig az egész hangfal elkészítése.
Rottenbull:
Bevallom, csak a francia filmeket szeretem.
Pl a Se Dio vuole vagy a Das experiment a francia filmgyártás két legnagyobb remeke.
De mint mondtam, abbahagytam. -
Pazolini
senior tag
válasz
deja vu #139513 üzenetére
Vento Ref 7 jó választás. Nemir és Béci is hitet tettek korábban mellette. Hifi topikban is a legajánlottabbak egyike. Én a nagy akció idején jutottam párjához 445-ért, miközben 1,3M a listaára.
Side sur. helyére került egy fejlesztés után a rendszeremben, de a beállításoknak köszönhetően gyakran sztereózom vele, mert komolyabb zenehallgatási célokra is kiváló. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
kenand #139516 üzenetére
Akkor "uccu neki" 2-3nm-ből tudsz "hajtogatni" magadnak egy olyan dobozt mint a Referece-é, pácolod, lakkozod, dobsz bele pár hsz-t meg némi elektronikát; kész is a "házi 7K" és pár 10e Ft-ból meg is van .... tiszta hülyék ezek a németek, hogy nem igy csinálják és ráadásul van pofájuk ennyit kérni érte ....
-
rottenbull
őstag
válasz
kabar #139510 üzenetére
Aham, tok realis a blockbustereket szidni, es francia csaladi filmeket bedobni.
Mintha dramak es kellemes kis vigjatekok nem jonnenek az amcsiktol.
Mar ugye olyanok, amik valosagos, jol megirt karakterekkel, erdekes es eletszeru sztorival, remek zenevel birnak.
Persze eleg lenne azt irni, hogy te csak a francia filmeket szereted. -
deja vu
addikt
válasz
Norbi 72 #139511 üzenetére
Én azon agyalok, hogy a Canton Reference 7 DC-t megveszem nemsokára, mondjuk karácsonyra. Az gondolom nem sokkal marad el ettől, ellenben 600 ezerből megvan újonnan a pár.
A másik opció a Cambridge Audio CXA80 + Focal Aria 948 800-850 ezerből külföldről.
Mindenképpen meg fogom hallgatni itthon őket ha már ennyit kiadok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Canton Reference az nem magasabb színvonal mint az Aria, tehát mondjuk az Electra, Sopra kategória? Tudom, sejtem, hogy más a hangjuk, nem erre irányul a kérdésem.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #139509 üzenetére
Inkább a kollégája,nem egy család.
-
kabar
senior tag
válasz
rottenbull #139494 üzenetére
Az "Én meg mostanában úgy csinálom..." és a "... csak egy vélemény.." ráadásul mindez egy fórumon nálam azt jelenti, hogy nem törvény, csak egy vélemény. Az életemben az eltöltött időt meg értékesebbnek tartom statisztikák, és reprezentatívnak tekinthető minták vételénél. Így is túl sok időt töltöttem már értéktelen, semmitmondó filmek előtt. Mint ahogyan nem próbálnék ki 100 pár dzsunka kínai zoknit sem, hogy utána elmondhassam, hogy gyorsan kiszakadnak és még izzadok is benne. Se időm, se pénzem nincs rá. Nem néznék meg még egy hasbro, vagy marvel filmet azért, hogy akkora baromságokat nézzek, értelmezhetetlen történettel, ezerszer lerágott karakterekkel, közepesen tehetséges színészekkel. Nekem már (saját vélemény) a legtöbb amerikai filmekben műnők, mű férfiak, játszanak műanyag színek előtt, műproblémákkal, műanyag hanggal, műanyag zenével, olcsó, helyzetkomikummal. Semmi sem természetes, és a legtöbb esetben köze sincs a valós élethez, problémákhoz, magyarázatokhoz. Egy La famille Bélier vagy Un bonheur n'arrive jamais seul-ben vagy Les Entouchables-ben, vagy Se Dio vuole vagy éppen Das experimentben nem, vagy jóval kisebb mértékben érzem ezt. És nem mentik meg a világot, sohasem létezett fegyverekkel, nem törnek az autók, nem halnak halomra az emberek, nincsenek szuperképességek. Számomra a jó mozi lehet pl az En solitaire-ben egy szénszálas hajótesben az óceánon, a hullámoktól ölelve száguldás. Kép, és hang, az érzés egyben. De különbözők vagyunk, és én ezt is elfogadom, de ezzel láthatóan nincsen mindenki így... És ezzel be is fejeztem az OFF-ot.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #139507 üzenetére
Meg nyílván nagy(obb) a lehetőség a rosszabb "selejtarányra" is .... a festettnél, ha hiba van lehet glettelni/csiszolni/festeni/lakkozni újra, a furnéros/lakkozott változatnál ez annyira nem egyszerű ....
(ezért is létezik "pár" furnérozott, de végül mégis feketére/fehérre festett "változat" ....
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #139504 üzenetére
Jó cucc ....
.... pár hete hallgattam az 1K-t, el is bírnám viselni otthon csak az ára tartott vissza ....
(no meg az eléjé "kötelező" többi elektronika ára is ....
)
.... de majd csak akciózzák előbb -utóbb ....
Vikthor:
De még mekkora "genyóság" hogy gyönyörűen lefurnérozzák (nem "csak" festik, mint a feketét/fehéret) és lakkozzák és ezért felárat mernek kérni .... "a szemetek" ....(egyszer egyet meg kellene nézned élőben is ....
)
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #139498 üzenetére
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
eboostr #139501 üzenetére
+ Van még a Demolandia is, bár gondolom már ez is megvolt a legtöbb kollégának!
-
eboostr
aktív tag
A Demo-world mellet, új veszteségmentes film trailer oldal:
[thedigitaltheater.com]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Autós topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!