Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
válasz Nemir Ombe #124898 üzenetére
Ezt én sem teljesen értem hogyan működik hatásosan.Gyurczitól ezért is kérdeztem rá az anyagok pl egymásra helyezéséről.Kicsit vissza olvasva a fórumon olyat találtam,hogy alul gyapot,felette háromszög alakú szivacs van.Nem igazán értek hozzá,de nem tudom,hogy a hang miként hatol át a szivacson? A szöveten oké,hisz hangfalak előtt is akusztikus szövettel van bevonva a borítás.
Amire én gondoltam panel készítésre az az erre direkt készített szivacs bele rakása lett volna.Ilyenre gondoltam. Ezt meg be szerettem volna vonni akusztikus szövettel,és valami képet rányomtatni.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Meg ne haragudjon senki,de az “akusztikai paneleken” (na azért nem mindegyiken) nagyon jókat szoktam nevetni.
Már akkor is mikor a felhasználó “telerakja” a szobát ásványgyapottal/üveggyapottal(!) (már enyhén asztmásoknak is különösen ajánlott) majd ezt a “kiporzás ellen” bevonja egy sűrű(!) szövésű anyaggal (ergo rátesz/ráhúz egy jó nagy hangvisszaverő felületet),majd mindezt még “bevonja” egy újabb festett/nyomott/ragasztott képet tartalmazó szövetréteggel,azaz egy még komolyabb “hangvisszaverő felületet” hoz létre.
Vagy csak én “látom” rosszul??!!
Hmm ....
-
tomic
addikt
válasz gyurczy #124893 üzenetére
Gyapotot találtam ami hangszigetelő tulajdonsággal is bír. Pl ezt találtam.De ettől egy kicsit idegenkedek. Mivel kell ezt bevonni,hogy ne okozzon eü károsodást? Vagy ezt ahogy árulják használható és bátran bevihető a lakásba? Írtak már itt a fórumon mindent emlékezetem szerint.
Több anyag egybe helyezésére azt érted,hogy pl ha 10 cm vastagsággal dolgozunk akkor mondjuk alulra teszek egy 5-6 cm vastag gyapotot ,felülre meg mondjuk egy háromszöges szivacsot?
Akkor a kép készítését miként érdemes megoldani, Igazából ebből az apropóból kezdenék bele az egészbe.Lett volna egy két elképzelésem ami feldobná a szobát.
-
spiky03
veterán
válasz tomic #124892 üzenetére
Én ezt tervezem majd feltenni a falra. [link]
Csak még a kereteket kell megcsinálnom hozzá.Nekem nem lesz semmivel sem tömve. Azt az infót kaptam, hogy ezek is jobbak, mint a csupaszt fal, vagy a jelenlegi kis kép.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
gyurczy
őstag
válasz tomic #124892 üzenetére
A nyomtatással óvatosan. Csak akkor jó, ha a szövetet nem "tömíti" el. Szublimálás csak bizonyos anyagokon működik, ebben a méretben pedig nem tudom csinálnak-e más technikával.
A bélés tekintetében én kőzetgyapotra voksolnék, vannak kifejezett akusztikai szigetelések, ezek hangcsillapításáról valószínű több infót találsz. Lehet több anyagot is használni egy panelen belül.
Első körben szerintem majdnem mindegy miből csinálod, javítani fog. Nekem a 60x120-asok 14/db körül álltak meg, ha jól emlékszem, de keress vissza, anno beírtam mindent.
-
tomic
addikt
Akusztikai panel készítésére szánnám el magam.Egyenlőre csak informálódok,hogy miből is lenne érdemes csinálni. Illetve megéri-e vele vesződni. Ugye avx-n van aki erre szakosodott,de nincs kedvem kivárni,és az árai kicsit elriasztanak.Arról nem is beszélve ha ő meg tudja csinálni, akkor én(mi) miért ne.
A kérdésem az lenne ,hogy milyen bélést ajánlott be tenni? Az itt is többször emlegetett kőzetgyapotot,vagy egy direkt erre a célra készített szivacsot.A gyapottól kicsit tartok,bár mintha említve lett volna hogy valamivel be lehet vonni.A szivacs meg ugye drágább.
100x50x10cm képekre gondoltam,és ebből lenne 3 db.Így még a szivacs is beleférne kb 100 eurómba.
A végén mindenképp be szeretném vonni szövettel,és valamilyen képet rá nyomtattatnék.Nem tudom érdemes lenne-e esetleg egy kicsit drágább akusztikai szövetből készíteni?Bár nem tudom a nyomtatás mennyire van rá hatással. -
Patice
nagyúr
válasz Dorian #124878 üzenetére
Szerintem az alsó nagy falra menjen a TV és így a majdani vászonnak is lenne helye a falon. Ezzel együtt ugyan azon a 6,24 m-es falon lenne a két front is, így az oldalfalaktól bőven lenne távolság, mögötte kezelhető a fal és van helyed előre is húzni és elég egységesen terítene a két front, így mozin és sztereón is szépen kifutnák magukat. Mélynyomónak is lenne megfelelő helye, akár a másodiknak is.
Bal oldali falra mehet szekrény, jobb oldalon a két ablakhoz növényzet + függöny.
Nagy fallal szemben a középen lévő ajtó két oldalára mehetnek a hátsók állványra, akár szimmetrikusan elhelyezett szekrények/polcok mellé.
Középre kanapé + mondjuk két fotel. Vagy a meglévő L-alakú kanapétok is jó lesz. Asszony ettől az ötlettől biztos frászt kap majd, de így lenne a sweet point a legmesszebb az oldalfalaktól, így érne a legtöbb közvetlen hang és nem is lennél messze a TV-től.
Szerintem.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
nebulo5
senior tag
válasz Nemir Ombe #124886 üzenetére
Nem igazán... Térképen (ha beillesztés van) mindig tudni lehet, mert van rá szabványosítás. De egy alaprajz részleten, ha nincs a komplett rajz sarkában feltüntetett irányjelzés illesztve, nehéz meghatározni. Persze, ez nem annyira fontos számomra, csak a nevesített égtájakról olvasva, felmerült a kérdés bennem. Hiszen, tisztába vagyok vele, hogy eddigi "pályafutásom" során, csak annyit tanultam, hogy sejthessem, mennyi mindent nem tudok még.... (de legalább, nem restellek kérdezni és nem adom a mindentudót! )
És tényleg bocsi! Nem kötözködésből kérdeztem, csupán kíváncsiságból!
[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
Irigyellek benneteket! Honnan lehet arról a "képről" tudni, hogy merre van dél, észak.....?
(vagy esetleg nem kapcsoltam be a topic motor iránytűjét.... )Üdv: nebulo
-
Dorian
félisten
Köszi az eddigi ötleteket!
Párom lakása, nagymamájától örökölte. Költözés még nem most lesz, hanem 1 vagy 2 év múlva, mert nagyon szeretünk a sajátomban lakni, de ha lesz gyerek, akkor már itt nem férünk el. Ill. gyakorlatilag ezt fullra fel kell újítani, de olyan szinten, hogy a fürdő és konyha is máshová kerül, stb. Viszont most volt időm felmérni, megrajzolni, és bevallom, hogy a leendő nappali optimális méretei felizgattak hifis-mozis szempontból
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Úgy látom eléggé leült a topik. Addig is, amíg nem lesz más téma, adok egyet
Ezt a nappalit kellene mozi és sztereó célra berendezni, hogy élhető is maradjon. A megjelenítő egyelőre marad 50"-os plazma, későbbiekben lehetséges vászon.
A front hangfalak pozíciója a fő kérdés, pl. faltól való elhúzási távolság. Mivel úgy tűnik biztosan az ablakok elé kerülnek, kell is távolság, hogy odaférjen és kinyithassa őket az ember. Viszont az 50"-t sem szeretném nagyon messziről nézni, nagyon max 3 m.
A kisebb dupla szárnyú ajtó áthelyezhető, így szinte biztos ütközne a bal sorrounddal.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
"Egy tiszta hangod van - interjú Zányi Tamással, a Saul fia Oscar-díjas hangmérnökével" [link]
Aki kíváncsi és nincs képben hogy működnek a filmes hangkeverések, annak érdekes olvasmány.
-
fehér_ember
addikt
válasz Simivok #124868 üzenetére
A telefon jele túl gyenge. Tehetsz a házimozi erősítő és a telefon közé előerősítőnek egy fejhallgatóerősítőt, de mivel a telefonok hangminősége se túl acélos (még a jobbaké sem), ezért nem biztos hogy érdemes ilyenre költeni (én is bejártam ezt az utat, azért mondom azt, hogy nincs sok értelme).
Inkább vegyél egy régebbi jó, mp3-at is lejátszó dvd lejátszót, írd ki lemezre a zenéket és hallgasd úgy, az is sokkal jobb lesz, mint a telefon, hát még ha gyári cd-ket játszol le (én így tettem). De egy normálisabb hangkártyával akár már pc-s zenehallgatással is próbálkozhatsz, az is simán lekörözi a telefont.[ Szerkesztve ]
-
Simivok
senior tag
Hello
Adott egy Panasonic SA-HE200 erősítő. Rákötöttem a telefonomat, de nagyon halk. -42dB-nél ha filmet nézek, vagy rádiót hallagatok az erősítőn, akkor hangos, de a telefonom ennél a hangerőnél csak suttog.
Mi lehet a baj? A telefon túl gyenge hogy meghajtsa az erősítőt?
Galaxy S23 256GB Cream
-
BBéci
legenda
válasz PrinceHerceg #124862 üzenetére
Mi abban a furcsa? Németországban 549 euró, itthon 179990 Ft. Semennyivel nem drágább, ha az Áfa különbséget is figyelembe vesszük.
(#124865) robi-k
Mit tippelsz, mennyiért fog elkelni?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
Ha valaki egy jó, 3D képes HM "vasat" keres, annak ajánlom a figyelmébe ezt a 3D-re upgrade-lt DENON AVP-A1HD erősítőt
-
arcitec
addikt
válasz Tamoo #124857 üzenetére
Egyébként , kvázi erre gondoltam, hogy aki rendelt honnan, mert az tuti működik.
Egyébként a rendelések, amiket említettél a sub és gariztatni kellett? Ki cserélte ki az elektronikát ,
de lehet az más téma...
Gondolom ez is mond valamitGet fast shipping and excellent service from eBay Top-rated sellers.
Top-rated seller
www*kolumbus24*com (50375 ) About www*kolumbus24*comde árban ez a jobb a tiéd[link]
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Dorian
félisten
válasz PrinceHerceg #124860 üzenetére
Amennyi időt, energiát már elpazaroltál -ráadásul eredménytelenül- annak a moddolására, hogy a olcsó mélyládád elfogadhatóan szóljon, ha ezt az időt munkával töltöd már rég megkerested volna egy tisztességes, jó minőségű sub árát...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz PrinceHerceg #124860 üzenetére
Nem értem, mi a bajod?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
arcitec
addikt
válasz BBéci #124854 üzenetére
Látom elvileg van ebay-en több is, a TE ajánlásod etalonnak számít....
Mint vélemény , mint megalapozott tudás , nem is kételkedem és meg is rendelem ..
De , az ebay vásárlás gondolom bevállalható??!! Még nagyobb összegben innen nem vásároltam
azért merem ezt is megkérdezni, szerinted? ( és elnézést ha ezt a kérdést is feltettem) ...
De hát jobb az óvatosság ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #124853 üzenetére
Nem kell nagydoktori a szubládák beállításához, elhelyezéséhez, némi tapasztalat azért nem árt.
A megnevezett két szubláda egyike sem méltó sem az erősítőhöz, sem az OPTICON szetthez, simán elrontanák azok hangzását. Ajánlom a Németországban rendkívül baráti áron kapható SVS SB12-NSD-t. [link] Ennél jobb vételt mostanában nem láttam. Az ne zavarjon, hogy a linkelt oldalon már nem rendelhető, pár helyen még akad belőle, volt erről szó itt pár napja.
A gyárilag megadott frekvencia-átviteli értékek nagyon sokszor messze állnak a valóságtól, főleg az alsóbb kategóriákban, ezért azokkal ugyanúgy nem érdemes foglalkozni, mint az erősítők teljesítmény adataival.
Ha egy szubláda 6 decibeles eséssel megszólaltatja a 25 hertzet, az már jónak mondható. Az is, ha 30 Hz-nél még nem kezd esni a szintje.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz BBéci #124852 üzenetére
Tehát a megoldást, célszerű gyakorlott szakemberre bízni...
De az előzőekben említett "1" megoldásra, ( ami gondolom azért olyan rossz nem lenne) alanyok megfelelőek lehetnek abból is melyik, illetve a jelzett konfigurációhoz lehetne jobb? ( nem drágább )Apropó az hogy működik, kül paraméterek a frekvenciaátvitel szempontból hol több - hol kevesebb
mi a jó - jobb pl (Hz):32 - 225 vagy 25-250 , ezt nem tudom és nem találtam infót
Köszönve...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #124851 üzenetére
Valóban - az esetek döntő többségében - jobb hangzást lehet összehozni két szubládával, de az elhelyezésük, összehangolásuk picit bonyolíthatja a helyzetet. Az erősítőd nem tudja a kettőt külön kezelni, tehát az sem könnyíti meg a dolgodat. Ha a kettő mellett döntesz, inkább zártak legyenek, mint reflexesek.
Az erősítőd 1 csatornán mérve, 1 kHz-es mérőjellel, magas torzítás mellett ad le 180 wattot, tehát ennek említése értelmetlen és felesleges, nincs köze a szubláda választáshoz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz BBéci #124850 üzenetére
Szia
25m2 a szoba kb 65m3 légköbméter, Onkyo TX-RZ800 Dali Opticon tervezet ...
A 2 mély azt hallottam valakitől , hogy az az igazi, nem u.a lenne hanem kettő kicsi,
tehát a jelzett tervezett fele 2* , bár nekem egyszerűbb az 1 ( nyilván user szint )[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #124849 üzenetére
Ha a kettő kicsire ugyanannyi pénzt szánnál, mint az említett nagyok valamelyikére, akkor felejtős.
Mekkora a szoba és miféle 180 wattos erősítőről van szó?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
Sziasztok..
Sub választásában kérnék szépen tanácsot ( sugallatot ) kiszemelt alanyok:
Polk Audio PSW 125 illetve Klipsch Reference R-12SW vagy esetleg más???? Szoba 25m2 kb lég 65m3
Esetleg kettő kicsi? De, ez egy másik kérdés lehetne már
180w-os erősítő lenne mellette 7.2
Köszönve ...[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
Marantzéknál megjött a DTS-X gyáriszoftver-frissítés.
-
Zafi
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat Folyt. köv. belépő szint. de most inkább iszok még 1 sört és elgondolkozok miért nem vagyok milliomos
-
Ragadozó
Ármester
Hangsugárzókból nézz szét a használtak között is, kicsi a rizikó...
A további kérdéseidre is szívesen válaszolunk, de a belépős topikban tedd fel, és link gombot (ha van rá mód a böngésződben) használd. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124840 üzenetére
Értem. Ez a 'menj el hallgasd meg' ez mindig olyan lutri. Ezt az én lakásomban lehetne eldönteni! És isten igazából nem tudom hol lehetne meghallgatni ezt a kombot.
Azért írtam ide mert gondoltam ti jobban tudjátok! -
Nemir Ombe
addikt
Biztos lenne valami “javulás” és más “lenne”,de nem lenne akkora,mint a ráköltött összeg. Csak erre akartam célozni.
De menj el és hallgasd meg,hogy szerinted mekkora a különbség és az neked megér-e annyit.
(amúgy,mivel ez nem a “belépő topik”,szerintem senki nem fog jó szívvel ilyen kategóriát ajánlani,de ki tudja..... )
Nem melleseleg egy cca. 150e-es AVR-hez sem passzol/ajánlott egy 120e-es 5.0.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
axwel18
senior tag
válasz Nemir Ombe #124835 üzenetére
Azért szerintem ahhoz a Magnathoz képest ég és föld lenne.
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124837 üzenetére
Fogalmazunk másként! Szóval feleslegesen költenék el kb 250-300k Ft-ot olyan nagy javulás nem lenne?? Kivéve az extra dolgoktól wifi, m.mikrofon...... stb
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124835 üzenetére
Ezért írtam csak http://www.edigital.hu/Hangfal-szett/WHARFEDALE-QUARTZ-Q7/Q1/QC1-5.0-hangsugarzo-szett-fekete-szinben-p444792.html Sajnos nem tudok 1 hangfal szett minden egyes komponensére százezreket költeni! Most akkor ez így is annyit ér mint pl. 100k bármilyen hangfal szett???
-
Nemir Ombe
addikt
Nem nagyon lennél vele “előbbre”,de ha tetszik vegyél olyat.
Új áron kb. 300e,használtban (ha kifogod) 150-180e környékén tudsz venni olyat,amit már “lehet hallgatni”, ez alatt, főleg új áron, csak “pénzt költesz”,mert kb. ua. kapod mindegyik gyártónál csak “más csomagolásban”.
Természetesen vsz.
Hmm ....
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124833 üzenetére
Ja ezt sem írtam 100-120k
pl. egy ilyen WHARFEDALE QUARTZ Q7/Q1/QC1 5.0[ Szerkesztve ]
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124831 üzenetére
Oké köszönöm akkor nem komplikálom a dolgot.Hangfal ügyben tudsz valamit ajánlani?
-
Nemir Ombe
addikt
Azokhoz a Magnat-okhoz felesleges komolyabb AVR-t venned. De ha később cserélni akarod őket, akkor van értelme.
Az, hogy Pio, Denon, stb, ebben a kategóriában inkább ízlés dolga, azt vedd, ami neked tetszik. (bár itt a fórum többsége inkább Denon párti, de végül Te fogod használni/hallgatni )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Zafi
tag
válasz Norbi 72 #124828 üzenetére
Jó oké. Bár nem írtam le pontosan, de pl. beállítás van mérőmikrofon vagy nincs ha van akkor tényleg hasznos-e, hangzás, stb stb. Tehát, hogy 140-160k környékén mit érdemes venni!?Meg a meg lévő hangfalhoz jó e még 1 komolyabb erősítő? Vagy ha nem akkor milyen márka és tipus irányában induljak?Ja most egy Kenwood KRF-V4060D van.
-
BBéci
legenda
válasz ithomas #124824 üzenetére
Szerintem érdemes, nekem is KCS-HH van behúzva a falba, de ha tehetném, még jobb minőségűre cserélném.
Azt viszont nem garantálom, hogy belépő kategóriás vetítőn is jelentős különbséget fogsz látni, ezért feltétlenül próbáld ki mindkettőt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zafi
tag
Sziasztok!
Szeretnék 1 új h.erősítőt venni. Pioneer VSX-830-re gondoltam, de szeretnék biztosra menni, ezért kérdezlek titeket! Hasonló árban ill. tudásban van e jobb? Egyenlőre egy magnat 990 szett van+ magnat aktív 30-as mély.
Előre is köszi a választ -
nagyúr
válasz ithomas #124824 üzenetére
"Ha csak a képminőséget nézzük, akkor érdemes a 2* annyiba kerülő Kácsa KCS-HHT15 HDMI kábelt megvenni a KCE-HHT15 helyett?"
Képminőség miatt nem, de a 15 méter már elég hosszú ahhoz, hogy jobban oda kell figyelni az átviteli képességre. Hozd el kipróbálásra először az olcsóbbat, és ha átmegy 15 méteren minden, ami neked kell, nem jelentkezik akadás vagy kihagyás, akkor jó, és felesleges a drágább.
[ Szerkesztve ]
-
ithomas
őstag
válasz Joshi #124823 üzenetére
Te nem, de esetleg másoknak akár hasznos is lehet ez az info.
Ha már itt vagyok kérdezek is:
Ha csak a képminőséget nézzük, akkor érdemes a 2* annyiba kerülő Kácsa KCS-HHT15 HDMI kábelt megvenni a KCE-HHT15 helyett?
15m távolságnál belépő szintű FHD projektor esetén.[ Szerkesztve ]
Real eyes realize real lies!
-
patow
senior tag
válasz Nemir Ombe #124821 üzenetére
"Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek."
[ Szerkesztve ]
-
patow
senior tag
-
ithomas
őstag
válasz Joshi #124818 üzenetére
A Sony is tudja ezt, pl a DN860 és DN1060 biztosan.
Sőt, ami szerintem egy nagyon kulturált dolog, hogy NFC is van benne, így csak odaérinted a telefont/tabletet az erősítő előlapjához, és azonnal meg is történt a párosítás.Stream music from receiver to wireless headphones.
Stream your favorite music from the receiver directly to a pair of compatible Bluetooth headphones, a great solution when the rest of the house is asleep.
[ Szerkesztve ]
Real eyes realize real lies!
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #124816 üzenetére
Vanak olyanok amik kifelé is tolják. Még hangprojektorból is van olyan.
[ Szerkesztve ]
-
Ombi5
őstag
válasz MasterMark #124799 üzenetére
Jogos ,elnezest... tul sokszor meg nem olvastam, igy nem ragadt meg a fejemben..
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #124812 üzenetére
A zene akkor okoz kellemes perceket, ha rá tudok figyelni.
Rádióból szóló zenét nem is említettem, az szólhat bármikor, úgysem figyelek rá, mert MP3.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #124810 üzenetére
Már sok éve megállapítottam, hogy számomra értelmetlen úgy zenének szólnia, hogy nem figyelek rá. Megesett, hogy ugyanazt a számot 3-4 alkalommal tekertem vissza, vagy indítottam el újra, mert fogalmam sem volt arról, hogy mi szólt az elmúlt percekben. Akkor meg minek, inkább legyen csend. Még fórumozás közben sem indítok zenét.
-
Joshi
titán
válasz BBéci #124809 üzenetére
Próbáltam azt is, de tényleg nem az igazi.
Szerintem kikapcsolódásként teljesen jó, pl főzés vagy egyéb olyan tevékenység mellett ami eleve kizárja azt hogy kellőképpen odafigyeljen az ember a hangzásra, teljesen jó. Amit észrevettem, hogy fontos a lehető legkisebb távolság, de ez sem meglepő ha vezeték nélküli kapcsolatról beszélünk.
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #124808 üzenetére
Bocs, félreértettelek!
Arra gondoltam, hogy Bluetooth-on küldesz zenét az erősítőre.Ettől függetlenül, a vezeték nélküli fej- és fülhallgatókat messziről kerülöm, pedig volt nálam tesztelésre 100000 forintos is.
-
Joshi
titán
válasz BBéci #124807 üzenetére
Pl késő este nem igazán lehet nagyobb hangerőn TV-ézni vagy mozizni, na erre való ez a megoldás. Azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy miben előnyösebb a vezeték nélküli kapcsolat. Még mindig nem az audiofil hangzás a cél, szóval egyszerűen csak működjön.
"Ez olyan,mintha full HD tévére VHS-ről küldenél filmeket."
Azért nem kell túlozni, nem egy 10k-ás fejhallgatóról van szó, de amúgy se a kiváló minőség a cél.Egyébként én naivan azt gondoltam, hogy a BT erősítők tudnak kezelni fejhallgatókat is, mert azért néha jól jönne ez a funkció. Sajnos a BT kimenet nem működik rajtuk, nem lepődnék meg azon, ha néhány éven belül ez is megoldódna.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #124806 üzenetére
Mi indokolja azt, hogy ne használd ki a rendszered tudásának, hangminőségének maximumát?
Ez olyan,mintha full HD tévére VHS-ről küldenél filmeket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Acheron
őstag
válasz Joshi #124804 üzenetére
Fordítva nem, ez csak vételre való. Arra a célra, amire neked kell, én ezt használom, a TV fejhallgató kimenete megy bele, és egy BT hangszóróra megy a jel. (sajnos a Sony TV BT csatlakozása nem kezeli a hangot)
Ez a szerkezet egyébként adóként és vevőként is funkcionál, így elvileg kiváltaná az előző kütyüt is - vevőként még nem próbáltam, arra már be volt üzemelve a Philips.
Egyébként ezek teljesen jók a régi technika "okosítására", de nyilván nem ők lesznek a legerősebb láncszemek a hangtrendszerben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest