Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz Tamoo #124588 üzenetére
Koszonom a tanacsot.
--------------------------------------
Amator kerdes. Eladtam a PC-m, a videokartya HDMI-vel volt osszekotve az erositovel. Par napig meg nem veszek uj PC-t maradhat a HDMI kabel PC feloli oldala szabadon? Az erositoben bedugva hagytam. Viszont az erosito be lesz kapcsolva a tv adasok miatt.
Maceras lenne kihuzni az erositobol a HDMI kabelt, azert nem akarom, ha nem muszaj. A szabadon maradt vegehez termeszetesen semmit nem erintek. A fa asztalon van rajta. -
KovyBoy
tag
Nédda, így is lehet blankolni. Még ha kevés esetben is életszerű, azért maga a kreativitás díjazandó.
-
törölt tag
Bocsi ha hülye kérdés, de szerintetek a mérőhangok hangereje okozhat túlterhelést, vagy károsodást a hangfalakba??
-
BBéci
legenda
válasz balazs1022 #124593 üzenetére
Míves darabok, elismerést érdemel a munkád.
De azt tudni kell, hogy a drága, 80-100000 forintos gyári állványok sem biztos, hogy a legjobbat hozzák ki egy adott hangdobozból. Ezért szoktuk ajánlani a hozzájuk tervezett darabokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balazs1022
őstag
Kb 65cm magas. Az alapanygok kiselejtezett bútorlapok, kimaradt pvc cső, néhány csavar. Kb, ami pénzbe került, az a festék (kb1000ft_1db), tüskék (kb 600ft_20db), fólia (1200ft_1x2m). Összesen kb 2800ft-ból meg volt a 2 pár állvány.
Ha másnak nem, ötletnek jó. Szebb mint egy polc és elég stabil is
-
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #124575 üzenetére
Rengetegszer leírtuk, hogy Y kábel a régebbi, LFE bemenet nélküli szubládákhoz kell.
"Erősítő LFE kimenetét a sub LFE bemenetére kötöm. Az erősítő sztereó L kimenetét a sub L bemenetére kötöm."
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz rayoliviero #124587 üzenetére
Szerintem is jobban jársz egy polccal + döntésnek, elcsatolásnak a mopad ahogy Gabesz írta.
Nem csak arról van szó, hogy a magas állványt felborítod. Alapból imbolyogni fog egy kicsit, nem lesz stabil. Ha már a hangminőséget említetted, na annak ez biztos nem tesz jót. Ha meg ilyen magasságban stabilat/masszívat akarsz az 30e-nek többszöröse.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz rayoliviero #124580 üzenetére
Azért a 80 cm feletti állvány nem feltétlenül stabil... (elég lehet egy óvatlan porszívózas) Szerintem jobban járnál egy megfelelő méretű fa polccal, amin kényelmesen forgathatod is a dobozokat (többünknek így van megoldva a hátsó szekció).
Ha esetleg dönteni is akarod, akkor pl. egy auralex mopad segítségével az is megoldható.
-
devil-k
nagyúr
-
lemmy9
őstag
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #124581 üzenetére
Csináltatni akartam, de kértem árat AVX-en Sir Leslie-től, még akkor egy 60 cm-est ajánlott, de bolti árra jött ki a legegyszerűbb (31). Közel annyira, mint a Norstone, ami 35 a Netdepónál. Kicsit sokallom az árát ennek a Hub audionak (Sir Leslie gyártja).
fehér_ember: Jobban tetszik az állvány, jobban néz ki. És azt arra fordítom, amerre akarom. Elvileg szebben is szól vele a hangfal.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz rayoliviero #124580 üzenetére
Minek állvány ott van neked a fal.
Csak azzal rontottad el hogy a konzolokat nem a dobozok hátuljára, hanem az oldalára kellett volna tenned és akkor fajinul a füled irányába nézhetnének a hangszórók. Vagy ha már mindenképp hátulra tetted akkor a legszélére és úgy szintén nézhettek volna a füled irányába a dobozok elejei.(#124583) Gazsi00
Fülmagasság (~115cm) felett 60-90cm-re egy állványon úgy hogy még ráadásul a füled irányába is nézzenek. Ha bűvész is vagy, akkor talán menni fog a dobozoknak hogy az élükön egyensúlyozzanak, leesés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Akkor ha már úgy is szó volt róla, akkor megkérdezem, hogy ha az erősítőmön bekapcsolom a szubládát. Normál módba van rakva. A frontok Large-ra állítva. Csak sztereó zenét küldök rá. De ilyenkor is szól a szub. Ilyenkor mégis mi a búbánat szól rajta?
Gazsi00: Csináltatni a legegyszerűbb.
Switch Tax
-
rayoliviero
veterán
Magasabb hangfalállványt hol lehet kapni surroundokhoz? Már a 80 cm magas sem gyakori, nem még felette. 60 cm-es van mindenhol.
-
MasterMark
titán
válasz balazs1022 #124574 üzenetére
Ami nincs hangfal, azt ki kell kapcsolni a menüben, és akkor normálisan lekeveri neked. Ehhez nem kell Pro Logic.
Switch Tax
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #124576 üzenetére
Vagy próbáld meg a tv optikaija helyett a fejeskimenetét használni, no nem mintha érdemes lenne, de arról tudsz pro logic-ot.
-
balazs1022
őstag
válasz fehér_ember #124576 üzenetére
Köszönöm szépen. így már világos. Még most kezdtem ilyen komolyabb cuccokat használni.
Eddig ezeket kukáztam össze: (sony-akat teljesen fel kellett újítani, szürkék voltak és sérültek, + építettem hozzá állványt, az erősítőt meg ismim szerezte németo-ból., a láda meg jó pár éve vatera-ztam potom áron, de csak most tudom igazán használni. Most állt össze minden. -
fehér_ember
addikt
válasz balazs1022 #124574 üzenetére
Tudod hogy nem megy, hiába is kérded. Az erősítőd nem fog a valódi 5.1-ből ál 5.1-et keverni, és a tv sincs felkészítve arra hogy az 5.1-ből csak 2.0-át továbbítson (PC-n simán menne). Akkor inkább az erősítőd menüjében, ne konfigurálj centersugárzót.
De 5.1-nél is találhatsz lehetőséget a beszédérthetőség javítására, akár az effektek mérséklésével akár a centersugárzó hangerejének variálásával akár a magas mély hangok arányának megváltoztatásával, illetve 2.0-ba vagy 2.1-be bizonyára minden további nélkül át tudod tenni DD esetén is.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
nézegetem a sub kábelokat de ezt a Y kábeles sub jelkábelt én nem értem. Mire jó ez? 1RCA megy az erősítőbe és 2 DB a Subba? Vagy 2 RCA az erősítőbe pl LFE +R vagy L és utána megy egy RCA a subba?Nekem régi az erősítőm egy Marantz SR 7000. A következő képen kötöm össze a subbal.
Erősítő LFE kimenetét a sub LFE bemenetére kötöm. Az erősítő sztereó L kimenetét a sub L bemenetére kötöm.
Ha 5.1-ben nézek filmet akkor az erősítő az LFE csatornára küldi ki a hangot és vágatlanul megkapja a sub. Nekem ez jött be idáig.
Ha zenét hallgatok akkor az erősítő az LFE csatornára nem küld jelet, hanem a sztereó kimenetre küldi a jelet és így kb 70Hz körül megvágom és így pont jól illik a frontokhoz.
Én ezt az Y kábelt nem értem. Egy értelmét látom ha za erősítőnél az R vagy L-be kötöd az egyiket a másikat az LFE kimenetre. Utána meg a sub valamelyik bemenetére. Persze ebben az esetben ha L vagy R-re kötöd akkor vágni tudod ha LFE-re akkor meg vágás nélkül megy a jel. (Az én subomon ha LFE-re kötöm a jelet nem avatkozik bele nem lehet vágni)
-
balazs1022
őstag
válasz #09634560 #124559 üzenetére
Szia!
5 hangfalam + egy aktív sub. A SUB: "YES"-re van állítva az erősítőben, de még filmezéskor nem használtam (ki volt kapcsolva).
Zene hallgatás: Jack-ről kapja a jelet (laptop, telefon), vagy rádiót használok. Ekkor be lehet kapcsolni a Pro logicot. Bár ilyenkor fölösleges mert csak Stereo-ban hallgatok zenét.
Filmnézés: LG TV, a Tv usb-ről játsza az *.mkv filmeket. A tv-n van optikai kimenet, ezzel van összekötve az erősítő.
Azért szeretnék Pro Logic II-t használni, mert a center részt (a beszédet) jobban kiosztja a 2 front-ra. Sajnos a centerem a leggyengébb darab. Azt hisze a Dolby Digital az amivel most szól.
-> így néz ki a tv-vel összekötve. (csak AUTO-n szól, PCM-en és DTS-n nem)
-> Ezt a két beállítást szeretném használni
-> más bemenetnél jó a Pro Logic II
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #124565 üzenetére
Persze, hogy pont fordítva, mint ahogy írtam is most már kétszer. [link]
#2 [link]
Mains - Large
Sub - LFE
In this setup, the mains run full-range, no bass is redirected to the sub from the L/R channels. The sub only gets the LFE channel. The crossover setting in this setup is ignored.Mains - Large
Sub - LFE+Mains
In this setup, the mains run full-range as before, the sub gets the LFE channel. However, in this arrangement the frequencies below the mains crossover setting are sent the mains AND the sub. This is the so-called "double bass."Mains - Small
Sub - LFE or LFE+Mains doesn't matter
Here, the mains only play frequencies above whatever their crossover is set to. Anything below the crossover is redirected to the sub. The sub plays the LFE channel and the redirected bass from the mains regardless of what you set it to.#3 [link]
A dupla basszus, vagy LFE + Main opciót a házimozi erősítők gyártói találták ki kompromisszumként az olyan felhasználók számára, akik „megsértődnek” azon, ha a házimozi erősítőjük menüjében a hangsugárzóik „Small” beállítást kapnak. Ilyen módban a fő (front) hangsugárzók megkapják a teljes frekvencia tartományt, és a mélynyomó is megkapja a (szerk.: frontokra szánt) meghatározott frekvencia alatti hangokat. Azaz a front hangsugárzók és a mélynyomó is kapnak mély hangokat. A probléma ebben az esetben a frekvencia átfedés a frontok és a mélynyomó között, amitől a (szerk.: frontokra szánt) mély hangok hangereje megduplázódik és terjengőssé, dübörgővé kezd válni.Két dolgot kell megjegyezni és akkor nem lesz gond:
1. LFE+Main-t nem használunk
2. frontokra csak akkor kerül rá az LFE hangsáv ha nincs subwoofer (subwoofer = OFF)[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #124561 üzenetére
Nem volt említés arról, hogy történik-e a szubládán frekvencia-vágás, vagy sem.
(#124562) mhmpista
Az én értelmezésem szerint az LFE + Main azt jelenti, hogy a frontsugárzók megkapják a teljes frekvencia-tartományt, plusz az LFE csatorna jelét is. Ez utóbbit természetesen a szubláda is megkapja a center és háttérsugárzók alacsony frekvenciás jelével együtt, amennyiben azok nem Large-ra vannak állítva.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mhmpista
aktív tag
válasz dunkel #124564 üzenetére
Témába vág esetleg, múltkor megnéztem az Interstellart megint... az "új" subbal.
Az elején nekem is folyamatosan állítgatnom kellett a hangerőt, mintha szarul lenne beállítva a hangmérnökök által, azt hiszem itt is volt téma. Majd átállítottam a frontokat 40es vágásra LFE + maint pedig csak LFE re és hirtelen megszűnt minden zavaró mély túltengés. Valszeg így tesztelték. Jobb lett sokkal. De csak ez a film, utána visszaállítottam az itt ajánlottakra. amúgy. De érdemes próbát tenni akit zavar a sub masterelése a filmnek.[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
válasz Nemir Ombe #124548 üzenetére
"Tamoo-nak igaza van abban, hogy LFE+ Main módban a sub jelét is megkapja a front."
Nem fordítva? Tehát ilyenkor a front 80 alatti jelét kapja meg a sub? LFE + 80 alatti. Nem?
-
BBéci
legenda
Egy ideig LFE + Main beállítással moziztam, de a szubláda frekvenciaváltója minimumon, 40 hertzen volt. Ott kezdett el szólni, ahol a frontsugárzók halkulni. Aztán kipróbáltam a 80 hertzes vágást, amit egyértelműen jobbnak találtam, azóta is úgy állítom be az összes erősítőt.
-
törölt tag
válasz balazs1022 #124526 üzenetére
egy kérdés: mennyi hangfalad van és van-e subod? Csak ugy müködik és a távval kell előhozni.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz gabo01 #124555 üzenetére
4308-végfok közt a vdc-nek biztos helye van nálam.
A sztereó a kérdéses. (Audio GD - Musical Fidelity) De ott is egész szépen teljesít ez az olcsó kis kábel. Perpillanat itthon csak egy Furutech-el tudom összevetni illetve egy valamivel drágább vdc-vel.[ Szerkesztve ]
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Tamoo #124550 üzenetére
Igaz, de Krisztiánnak van "normális" jack dugója ? Nameg szereléssel, mindennel alig lenne olcsóbb, mint az Inakustik. Csak az meg nem VDC.
Én most is az "olcsóbbikat" használom. Eléggé magasra kellene tenni a lécet, hogy lecseréljem, annyim viszont nincs rá, de talán meg sem érné az én rendszeremben.
"csak a zene van"
-
gabo01
őstag
Köszi Neked is! Minden képen ki fogom próbálni vágva is!
A végfokomat szerencsére nem nagyon viseli meg a frontok hajtása van benne bőven tartalék, úgyhogy emiatt nem aggódok!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #124549 üzenetére
vdc-t lehet jack-el is szereltetni. Az lehet, hogy jobb mint ezek és olcsóbb is.
Most hogy erősítőt cseréltem, megint bajban vagyok, hogy melyik IC kábelt használjam. Héten az olcsóbbik vdc-vel zenéltem és elég jól teljesít.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz gabo01 #124543 üzenetére
Tamoo-nak igaza van abban, hogy LFE+ Main módban a sub jelét is megkapja a front. Ennek a beállításnak gyenge sub esetén vagy extrém helyzetben (nagy helység) van/lehet jelentősége, értelme. Minden más esetben a csatornák minél jobb elválasztása (lenne) a cél.
A frekivágásnak pedig nem a dobozok vagy a bennük lévő hangszórók mérete miatt van/nincs értelme, hanem a mély hangok levágásával tehermentesít(het)ed az erősítőt, így jobb hangminőség érhető el, még akkor is, ha frontokat külön erősítővel/végfokkal hajtod.
Persze ezek nem "kőbe vésett szabályok", mindenképp úgy hallgasd ahogy neked jobban tetszik.
(#124546) Remete1
Egy kis felárért "plusz lelki nyugalmat" kapsz, hogy a jobb minőséget vetted.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
-
-
-
gabo01
őstag
-
gabo01
őstag
válasz python1 #124530 üzenetére
Köszi a választ!
Nem gondolkodom proci/végfokban mert egyrészt nagyon nehezen férnék el az állványomon másrészt a frontokat most is a sztereó rendszerem végfoka hajtja! Meg aztán elég zsebbe nyúlós is lenne egy proci/végfok kombó azt az árkülönbözetet inkább vetítő+vászonra költeném! -
gabo01
őstag
válasz Vikthor #124527 üzenetére
Valóban! Igazából nincs semmi gondom a 3808-al csak a jövőre nézve nem lenne rossz a 2 hdmi kimenet és az 1.4-es hdmi!
Meg lehet beállítási/akusztikai probléma de a hátsó szekció tűnik nagyon visszafogottnak.Most beszéltem Bajnokpityuval és arra jutottunk, hogy nem lesz egyszerű normális áron feljebblépni!
Igazából talán az Arcam AVR600 és a Denon 4308 merült fel vagy én még az Onkyo 3009-5009-re gondoltam.
-
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Van egy Denon 1306 házimozi erősítőm. Az a kérdésem, hogy miért nem tudom beállítani a "Pro Logic II" hangzást?
A jel optikai kábelen megy. A Signal-nál 2 lehetőség van: Digital és DTS, ezek közül a Digital világít. Amúgy ha pl Rádiót hallgatok akkor engedi a "Pro logic II"-t.
A Bemenetnél ezek vannak: Auto, Pcm, Analog, Ezek közül az Auto világit. Ha többire állítom akkor nem is szól.Már végig nyálaztam a használati útmutatót, de nem jöttem még rá a megoldásra.
Remélem más is használ ilyet és tudja, hogy lehet a Pro L II-t bekapcsolni. -
gabo01
őstag
Ha minden jól megy nemsokára megyek meghallgatni egy Anthem MRX-510-et!
Sajnos nincs lehetőség a saját rendszerben való kipróbálásra így nem fogom tudni direktben összehasonlítani a Denon 3808-al!
Erős az agyalás, hogy megéri-e vajon a több mint dupla pénzt! -
gyerecske
senior tag
Erről a szettről és márkáról mi a véleményetek?
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #124512 üzenetére
Azt lehet meg is rendelem Rendeltetek már innen?
-
blakey
titán
válasz patow #124513 üzenetére
A minősége nem de a stabilítása igen.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
patow
senior tag
Sziasztok ,hálózati kábelről jobb a minősége a zenének mint ha wiffin keresztül szólna, vagy mindegy?
-
dz1
tag
válasz Nemir Ombe #124510 üzenetére
Köszi a linket. Az általad megadott hififabrik-os linken van marantz 6009-es, 649euroért jó vételnek tűnik, még alszok rá egyet. Üdv. dz1
-
Nemir Ombe
addikt
Nem rosszindulatbòl céloztam a “Focal-ok cseréjére” csak a “fórum sajátossága”,hogy általában régebbi csúcsvasakat ajánlgatnak,ha igényli a rendszer többi eleme,ha nem. (de ez most mindegyis )
Szóval,a linked sajna nem működik (nálam legalábbis) de a marantz 7009 jó választás lehet (kb. 950€),kicsit feljebb denon x5200 (1100€ körül) vagy kb ennyiért van pioneer lx58 is. Ezek között inkább ízlés, mint minőség különbség van.
Esetleg nézz körül itt is (szállítanak mo-ra is) [link]
A Focal-okhoz elég lehet egy 6-os Marantz vagy egy x4 Denon is,de ha annyit szánsz rá amit írtál inkább a javasoltak közül válogass.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
dz1
tag
válasz Nemir Ombe #124467 üzenetére
A Focal-okat azért jegyeztem meg,hogy “érezze” az érdeklődő,hogy később azok is “cserére szorulnak” ha komolyabb avr-t vesz vagy ha nem tervezi a cseréjüket,akkor elég lehet “szerényebb” erősítő is.
Akkor szerinted ebből a listából melyiket érdemes venni a 716v focalaimhoz? A Marantz sr7009 itt elég jó áron van, és úgy látom, hogy DHL futárral szállítanak egész europába.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz gyerecske #124503 üzenetére
Hangsugárzóknál kevésbe kell szerintem tartani a használtaktól, de megértem persze, ha újat szeretnél.
Én ebben az esetben kinéznék pár keretbe beleférő szettet valamelyik hazai forgalmazónál, aztán fognám az erősítőmet és elmennék azzal együtt a bemutatótermükbe meghallgatni (pl. a Streamaudionál is van erre lehetőség).
-
Dorian
félisten
válasz gyerecske #124505 üzenetére
Elsősorban a hangminőséget vedd figyelembe, az érzékenység eltérések szélsőségektől eltekintve nem igazán lényegesek. Ill. hogy egy erősítő hogy tud hajtani, az nem csak a ráírt Wattszámtól függ.
Nemrég pl. hallottam 2x45W-os erősítőt ~80m3-es helyiségben 86-os érzékenységű hangdobozokat tökéletesen (ebből a vizsgálati szempontból a tökéletesen = hangosan és pontos mélyhangokkal) meghajtani.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- Corsair Void Elite Carbon USB RGB
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest