Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz dunkel #125035 üzenetére
Szívesen olvasnánk valami olvasnivalót, hogyan sikerült a szeánsz...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
nagyúr
válasz bexinho23 #125197 üzenetére
Hát, azért nem pár száz forintosról van szó, de pár ezresért már ugyanolyat kapsz, mint a linkelt. Szemezgess. De én alapvetően hazai beszerzés-párti vagyok, viszont egyes műszaki termékeknél durva különbségek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
válasz liszi70 #125196 üzenetére
Köszi. Igen, Ebayen rengeteg pár száz forintos konvertert lehet találni. Sajnos azokról korábban nem olvastam jókat. Pontosabban voltak olyan termékek, amik nem is működtek (vásárlói tapasztalatok). Így lehet inkább mo-i beszerzést fogok megejteni.
Esetleg van olyan topik, ahol átalakítókkal kapcsolatos témákról van szó? Mert eddig nem találtam olyat, ahol érdeklődhetnék ezügyben. Ezért is jöttem ide.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bexinho23 #125193 üzenetére
"Olyan megbízhatóan működik az általad linkelt típus is, mint egy 16 ezres?"
Nem a megbízhatóság itt a fő kérdés, hanem az analóg hangminőség. Természetesen van különbség DAC-ok hangminősége között, de a te esetedben a tévé hangjának a "Logitech hifi"-re küldése nem igényel különösebben cizellált hangminőséget. Ha kevés a zsé, íbéjen is körülnézhetsz, sokkal olcsóbban megkapod az efféle kis átalakítókat, igaz, nem "magyar" beszerzés, meg a gari is kérdésesebb.
De ez inkább a belépő topik témája.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bexinho23 #125193 üzenetére
Jól értelmezted.
A megbízhatóságról itt nem kapsz információt, házimozi erősítőt vagy processzort használunk, nem efféle konvertereket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #125188 üzenetére
Az csak a procira jutott.
De igazad van,ezen a szinten már lehetne rajta..
-
bexinho23
őstag
válasz mivamma #125192 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Tehát ha jól értelmezem a képet, a konverter bemenetére az Optikai kábelt (amit a TV-ből vezetek ki) dugom, a kimeneti RCA-ra pedig a hifiből jövő RCA-t. Így akkor minden hang átmegy a hifire, ami a TV-n van.
Ezen konverterek közül melyiket érdemes venni? Olyan megbízhatóan működik az általad linkelt típus is, mint egy 16 ezres?
-
mivamma
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #125189 üzenetére
Amikor az xmc-1 gen2 megjelent, akkor, ha jól emlékszem összesen 2 márka (datasat, emotiva) volt, akik használták a diracot otthoni cuccban.most már datasat, barco,theta, arcam, emotiva, sonic, audiocontrol használja. Ha igy haladnak mindenben lesz 2-3éven belül.
[link][ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy a jelenlegi problémámra itt hamar megoldást találhatok. Remélem tudtok segíteni, mert tanácstalan vagyok.
Eszközök:
TV (nincs jack és RCA kimenet) - [link]
Hifi (nincs optikai csatlakozó) - [link]
PS4 (csak a kontrolleren van jack, amúgy HDMI-n megy az adat)
Laptop (van jack és HDMI)Probléma:
Szeretnék hangot kapni a hifin TV-n keresztül.
Miért? Mert PS4 HDMI-n kapcsolódik a TV-hez (csak kontrolleren lévő jack--hifi jack kapcsolattal lehet hifin hang), laptop szintén így kapcsolódik a TV-hez (itt audio kábellel hifi jack--laptop jack megoldott a probléma), Digi setup box--TV (HDMI-vel kapcsolódik, itt egyáltalán nem tudom a hangot hifire lőni).Kérdésem:
Van olyan jelátalakító megoldás, hogy TV-ről kihozzak hangot a Logitech hifire? Így egy csapásra megoldódna minden gondom, mert Setupbox, PS4 és laptop is menne hang mindenféle kábelezés nélkül... -
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #125188 üzenetére
Többet értek volna a 100wos végfokok helyett valós szimmetrikus kijáratokkal. Bár sztem mozicuccoknál nem túl jellemző a valós szimmetria. Nomeg atmos helyett inkább két v több külön subkezelést választanám.
Kitől vették a bélést?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Új H osztályú(!) Audiocontrol vas.
Na erre kíváncsi lennék.
-
Norbi 72
veterán
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
Quetz
őstag
válasz dantambt #125173 üzenetére
A klipsch hangfalakat mindenképp hallgasd meg vásárlás elött. Technikai paramétereik nagyon szimpatikusak, de a hangzásviláguk megosztja az embereket, pl Johny Cash - Hurt feldolgozása annyira torzított a végén, hogy nekem az már sok volt(maga a felvétel is torzított, de a klipsch erre még rátett egy lapáttal).
-
-
gabo01
őstag
Kizárólag mozira használva azonos áron melyik a jobb választás az Onkyo tx-nr818 vagy a 3008?
A hdmi mindkettőn cserélve és hűtőzve! -
fehér_ember
addikt
válasz Joshi #125166 üzenetére
Ennek az egész témának amúgy a kezdő résznél lett volna a helye, csodálkozom hogy még nem orroltak meg ránk az itteniek.
Én örülnék a helyedben annak ha valaki próbára akarna neked vandamme vagy másmilyen hangsugárzókábelt adni, mert pl. ha semmi különbséget nem hallanál a mostani piros-feketédhez képest (ami akár elő is fordulhat) akkor egyből spórolna neked és nem kellene tovább vacillálnod.
Én biztosra akartam menni (persze közben azt is tudtam hogy valami nem az igazi a sztereó erősítős zenehallgatásnál; kicsit fárasztó és mélyhiányos volt a hangzása) ezért vettem hi-fi szériás vandamme-ot és szerencsére segített.
Viszont ha neked semmi bajod a rendszered hangjával vagy pl. zenét se nagyon hallgatsz, akkor lehet tök fölösleges váltanod és nem fogod majd azt gondolni, hogy pénzt dobtál ki (ismét; kábelre).[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz gabo01 #125162 üzenetére
Amennyire ki van emelve minőségileg a Mad Max hangja, annyira gagyi lett a szinkron. Nekem azért furcsa ez, mert úgy vettem észre, hogy a beszéd nem szokott probléma lenni. Lehet hogy inkább az effektekre hegyezték ki a hangsúlyt és beáldozták az egyéb sallangot. Na nem mintha a Mad Max ne lenne nézhető akár beszéd nélkül is, mert nem kimondottan egy elmét megmozgató alkotás, de akkor is gagyi a magyar szinkron.
(#125163) Ragadozó nem próbára kell, egyszerűen csak egy jó kábel kellene. Van értelme egy 290+235 dobozhoz túlvariálni a kábel témát vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz Joshi #125161 üzenetére
Jó az a van-damme, de inkább a hifi szériást belőle...még lefogom próbálni másik banánokkal is.
Eddigi tapasztalataim vele: a mélye nagyon jó, valahol már túl sok is, de a magas és közép tartomány nagyon lelaposodik, de ebben lehet bűnös nálam a ribbon magas és a belső ezüst kábelezés.
Merre laksz? Próbára átvihettem és két kácsást is...több féle is van itthon...
KovyBoy: felhőatlasz magyar HD-és hangja pl. jó...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
KovyBoy
tag
válasz Joshi #125158 üzenetére
Ez csak szemelyes tapasztalat, de pl. a mad max-et magyar szinkronnal szentsegtores vegig nezni, annyira jo (lenne) az eredeti hangja (hatrany persze, hogy akkor olvasni kell).
De sajnsos altalanossagban is kimondhato, hogy kb. az osszes film eredeti dts-hd ma, vagy dolby truehd hanggal elvezheto igazan, a magyar szinkronok fenyevvekkel jarnak mogottuk (mar, ha a minoseg a kerdes).
Szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #125157 üzenetére
A sub érvényesülése úgy értendő, hogy azért érezzek valamit. Nyilván nem az a cél hogy csak mély legyen, de azért ha kell akkor üssön. A Mad Max-nél pl azt vettem észre a BD50-es verziónál, hogy a beszéd nagyon halk volt a Magyar szinkronnál. Ez csak nálam volt így, vagy ez mindenkinél érzékelhető volt?
-
fehér_ember
addikt
-
dantambt
tag
Egy ilyen kombóhoz mit szóltok, panel lakásba lesz. Ez lesz az első komolyabb házimozim.
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #125152 üzenetére
"Így tényleg jobban néz ki, habár én felcserélném a subbal akkor legalább széjjelebb is kerülhetnének a frontok (mert így meg már túl közelinek tűnnek) de tény hogy így kell a legkevesebb kábel előre .
Várd meg mit mond még Predator."
Az volt az első verzió amit kipróbltam, de valahogy nem volt az igazi. Én úgy vettem észre, hogy minél jobban oldalra rakom a subot annál jobban érvényesül. Ha nem volna a jobb oldali szekrény az volna a tuti. Próbáltam bal oldalon is, de a szoba adottságai miatt az még annyira se járható út. Ma megnéztem a Mad Max-et többed magammal és nem volt panasz. -
Joshi
titán
válasz fehér_ember #125152 üzenetére
Azóta átrendeztem a nappalit, ha a hátsó polcokhoz is akarok kábelt akkor bizony sok kábel kellene. Akkor kérjek Vandame Black kábeles ajánlást mondjuk szerelve jack csatival?
ui.: nekem a most linkelt képen látható elrendezés jött be a subot illetően.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Joshi #125151 üzenetére
Úgy látom nem kevés kell. Ha szoktál zenét is 2.0-ba vagy 2.1-be hallgatni rajtuk akkor szerintem vegyél vandamme-ot, egyenlőre csak a frontokhoz, dugók nélkül. A régivel legalább majd össze is tudod mérni bejáratás után.
Kipróbáltad végülis a sub-ot a tévészekrény és a vitrines közt is (az utóbbit jobbra tolva)?(#125154) Joshi
Így tényleg jobban néz ki, habár én felcserélném a subbal akkor legalább széjjelebb is kerülhetnének a frontok (mert így meg már túl közelinek tűnnek) de tény hogy így kell a legkevesebb kábel előre .
Várd meg mit mond még Predator.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Ragadozó #125149 üzenetére
Jbl studio 290+235c+220, ezekhez már szeretnék valami minőségi de nem túl drága kábeleket venni. Főleg a frontokhoz és a centerhez akarok jobb kábelt venni, de úgy általában jó lenne most költeni a témára, aztán ha esetleg feljebb váltok akkor se keljen kábelt cserélni.
-
fehér_ember
addikt
válasz Joshi #125147 üzenetére
Nekem hi-fi series van 2,5mm²-es (~1500Ft/m), az említett Black Series Tour Grade-et nem próbáltam, de mivel általánosságban is jónak mondják a Vandamme-okat ezért nyugodtan bevállalható. Nem tudom mennyi pénzed van rá, milyen mennyiség kell. Kérdezd meg e-mailbe hogy banánozva is kérhető-e. Persze biztos van olcsóbban is bevállalható. Ha visszaolvasol itt vagy akár a hifis topikba, sokszor van szó hangszórókábelekről. Ha mindenképp dugózva kell hangszórókábel, akkor a kácsánál tuti tudsz úgy is rendelni, olcsó banánheggyel forrasztva, zsugorcsövezve. Persze nem feltétlen muszály banándugóval használni, anélkül is működik. Illetve te is vehetsz olcsón banánhegyet vagy banándugót, és forraszthatsz vagy csavarral rögzítheted a kábelvégekre.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #125134 üzenetére
Az 1250 Ft/m ár nekem még beleférne, akkor ez bevállalható kábel, vagy inkább nézzek valami mást? Egyébként a kábeleket lehet banán dugózva is kérni? Ha igen akkor az jó minőségű?
-
Pepszi
tag
válasz fehér_ember #125139 üzenetére
Igen, chord.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz fehér_ember #125139 üzenetére
Szerintem jól tippeltél.
(amúgy tök ugyanaz a két kábel csak más felirat került rá kívülről )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #125138 üzenetére
Az én tippem meg chord carnival silverscreen
-
fehér_ember
addikt
válasz Joshi #125125 üzenetére
Én december elején kértem árajánlatot akkor a Black Series Tour Grade 2x1,5mm² 806Ft/m; a Black Series Tour Grade 2x2,5mm² 1247Ft/m volt.
(#125118) Joshi
Olvastam blogban, ahol próbálták a hifi-series 6mm² "hagyomágyos" 2-erest és ezt a 8-erest (ahogy Ragadozó képein is láthatod), és ez utóbbit egyesek még jobbnak is vélték. Úgyhogy aki teheti próbálja csak ki.[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz dgyuri0123 #125131 üzenetére
Jól emlékszel.
-
csiki_89
csendes tag
Hello egy samsung ue40h6400 as lenne jobb választás vagy egy Sony kdl 40w705c ,géphez kellene, képminőség számít inkább okosrendszer nem
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #125124 üzenetére
Ebből nekem nem a 8 eres hanem a 2 eres kellene, gondolom az olcsóbb, ha jól rémlik akkor ~3-400 Ft/m.
[ Szerkesztve ]
-
lacima
tag
válasz Nemir Ombe #125117 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
Ragadozó
Ármester
válasz Joshi #125118 üzenetére
1-2 hét szerintem...addig is párom járatja a tv-boxxal Nekem is kell idő, hogy letudjak ülni hallgatni, elsőre teljesen más, mint a kácsa kábelem...de ott bi-wire volt, most a hídak visszakerültek.
Ez igazából színpadi kábel, azért a több ér pár, otthon lehet használni bi-amp-ra vagy bi-wire-ra is...itt nem tudom van-e anyag különbség a kábelek közt, de van olyan hangszórókábel ami több féle anyagból készül. pl, arany, réz, acél, karbon réz, stb...
Egyik ismerősömnél Vertere hangszórókábel van, abból is nagy szériás, hát az már nem a mi árkategóriánk, tényleg piszok jó...
bajnokpityu: kölcsönbe van...nem tudtam válogatni inkább a vertele-t kértem volna el Nem messze lakik tőled Komoly rendszere van...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Joshi #125118 üzenetére
Mert ezek (gyárilag) több doboz összekötésére,a professzionális hangtechnikához használt/készült kábelek. (minél kevesebb kábel legyen lehetőleg a szinpadon/teremben/stb-ben)
Neked egy 1000-2000Ft közötti Inakustik is megfelel(het),de válassz olyat,ami neked tetszik .... szerintem.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz Ragadozó #125116 üzenetére
"...nálam is Van Damme van most, Black Series Tour Grande 268-582-000 8x2,5"
Arra kíváncsi lennék, kb mikorra várható a vélemény?ui.: annyit elárulhatnál, hogy miért van szükség 8 érre egy kábelen belül? Nem tudom elképzelni hogy ez hogy működik, mivel egy hangszórónak 1 érpár kell normál esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lacima #125072 üzenetére
Ha usb dac-nak használod,akkor max. a hd zone hdmi-n kap(hat)sz képet. (az usb dac zenére van benne,lekapcsol mindent ami nem kell hozzá)
Pure Direct-nél csak a 2 front szólhat,a sima Direct-nél csak a “hangszinszabályzást” kapcsolja ki a hsz-k állítahatók (ha úgy se,akkor valami sw hiba van próbálj egy teljes gyári visszaállítást majd sw frissítést)
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz Ragadozó #125112 üzenetére
Én vettem 3db Audioquest Pearl HDMI kábelt, de semmi különbséget nem véltem felfedezni egy mezei, de ránézésre aránylag jó minőségű kábellel szemben. Sőt nekem ez a Pearl kábel nagyon vékonynak tűnik, azt hittem ennyiért vastagabb a szigetelés. Persze ettől még lehet jobb egy vastagabb noname kábeltől, de azért na. Egyébként a kábelcserét csak azért ejtettem meg, hogy nyugodtabb legyek. A subhoz is vettem egy Audioquest Back Lab kábelt hogy teljes legyen a kör. A következő beruházás valószínű Van Damme kábel lesz a hangszórókhoz, aztán a kábel témát lezárom magamban.
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #125109 üzenetére
Asszonyt sikerült nekem is rávennem egy kis összehasonlìtósdira pár napja. A vége az lett, hogy a lényegi rész után örömzenélgetett még magának úgy 2 órát.
Ha a jitter kiküszöbölés is megvolt (már amennnyire lehetséges), akkor már csak az a fránya táp marad nekem ötletnek, hogy mi okozhatta a különbséget.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #125109 üzenetére
".... ha nem is tudta megfogalmazni mit hall, de hogy más, azt elismerte."
Csináld azt, hogy azt mondod, kicseréled a kábelt. De nem cseréled, csak úgy csinálsz. Lehet akkor is fog "hallani" változást.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #125108 üzenetére
Évekig én se foglalkoztam a hdmi kérdéssel. Pont az elméleti lehetetlenség miatt. Most úgy voltam,h leellenőrzöm gyakorlatban. És van difi, nem is elhanyagolható. Páromat azért hozzam be, mert van aki nem hisz nekem, hisz biztos akarok hallani valamit, akkor fogok is. Ö meg kajak nem akar hallani. És hallott. Megfelelő koncertet kerestem neki, és ha nem is tudta megfogalmazni mit hall, de hogy más, azt elismerte.
De jelen esetben még ötletem sincs, miért lehet difi. Jittert nem tudok felfogni hdmi esetén, de lan, usb esetén se mindig magyarázható jitterrel. Xmc meg komoly jitter kezeléssel működik.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Quetz #125106 üzenetére
Hallottál már a jitterről?
TMDS alapja is micsoda? Egy bizonyos frekvenciájú órajel. Ezen a "ritmuson" utazik a kép és a hang is. A kép szempontjából lehet nem számít, ha ebben a ritmusban van egy kis eltérés, ingadoás (kétlem), hang esetében viszont számomra evidens, hogy ha az időzítés nem jó, akkor a DAC nem fogja tudni hajszál pontosan ugyan azt a hangot visszaadni, ami a forrásban volt. Ez torzításként jelenik meg a kapott hangban, amit csak akkor veszünk észre, ha sikerül csökkenteni a mértékét.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
-
Quetz
őstag
válasz Patice #125104 üzenetére
A projektor.hu-n található egy ismertető a HDMI szabvány fejlődéséről. A lényeges rész az, hogy "A technológia az audiojeleket olyan módon továbbítja, hogy megváltoztatja a hullámhosszukat, és mintegy „ráülteti” az átviteli vonalon futó videojelek közötti szakaszokra." Levonható tehát a következtetés, ha a sokkal nagyobb adatmennyiségű videó jelet változás és hiba nélkül átviszi a HDMI technológia, akkor az audió jel sem torzulhat.
-
gabo01
őstag
A 3008-as Onkyo-nál is szokott lenni hdmi probléma?
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #125097 üzenetére
Nem is akartalak megemlíteni, de sejtettem, hogy nálad most ehhez hasonló nagy dolgok történnek.
(#125098) Patice
Nem csodálkozom. Hardverek gondos összeállatása igényekhez illetve felhasznált szoftverekhez, szoftveres setup és táp a legfontosabbak, többi nem lényeg. Nálam hang jobb szokott lenni, mint kép, vagyis nagyobb a difi (placebó difi, ki tudja már ). Kív leszek...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Rode NT1-A mikrofon szett
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest