Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
Holnapután érkezik az Arcam
@Rihard83: a topic nem foglalkozik kompakt rendszerekkel.
Amúgy ha legalább azt leírod, milyen lejátszóról van szó, akkor lehet, többet tudnánk segíteni. Az 5.1 HDMI-n, optikain, digitálison és 5.1 analógon (több megoldása is van) is át tud menni.
PC-n mi adja tovább a hangot?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sittes79 #102874 üzenetére
Nekem is ilyen van.... Az erősítő, hozza az alapkategória elvárásait, de semmi több, a sub egész jól szól, viszont a többi hangfal egy vicc. (Teszem hozzá, nem rosszabb mint az összes többi bögreszett)
A frontokat, és a centert lecseréltem, a hátsók, és a sub maradt. Viszonylag most már egész " tűrhető".
Persze ne felejtsük el, hogy mindössze 100 e körül volt így, az egész, ahhoz képest, ár értékben van.
Nekem teljesen megfelel mivel, kis szobában van elhelyezve, és a szomszédok így is magyaráznak... -
Rihard83
tag
Sziasztok!
Gondolom sok hozzáértő van köztetek azért is fordulok ide, még mielőtt belekezdek kábelek vásárlásába. Van egy 55" Tv-m egy 5.1-es blue-ray házimozi rendszerem és van a számítógép. A tervem az hogy Pc-ről nézzek filmeket. Na már most jól számolom hogy 2db HDMI kábelre lesz szükségem? A tv-t és a Pc-t HDMI-vel összekell kötnöm, meg a tv-t az 5,1-es rendszerrel? Emígy volt egy audio kábelem amivel összekötöttem a PC-t és az 5.1-est de az 5.1 hang nem jött átt minden hangszóróbol minden hang jött egyszerre. HDMI kábel a megoldás?
Köszi előre is.
-
Cseneles
őstag
válasz Norbi 72 #102880 üzenetére
Én -10-ig bírtam ki az 1007-el de azt már élvezte az egész lépcsőház
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Lecserélném szeretett genius hangfalaimat.
Ezt néztem ki, mennyire ajánlott vétel?
Pioneer HTP-072
PS4, PC, thome-os set top box lenne rákötve.
Köszi
-
nagyúr
válasz PrinceHerceg #102870 üzenetére
"túl van a 10-edik X-en!"
Mit vársz tőle? Ahhoz képest, hogy elmúlt 100 éves, még tök jól működik!
-
törölt tag
válasz nagydom1991 #102866 üzenetére
mindenképp nagyobb terhelhetőségűt ez erősitő teljesitmnyénél. Melegszik az erősitő,?
-
ManUnited
aktív tag
válasz PrinceHerceg #102860 üzenetére
"Utolsó kérdésem pedig, hogy csak most vettem észre, hogy ha a fülemet a frontjaim tweeter-éhez közelebb teszem enyhe sistergést hallok, ami a hangerő állításával ugyan nem változik, de mindentől függetlenül jelen van! Ez egy alap jelenség, vagy kezelhető probléma?"
Kíváncsi leszek a válaszra, ez a jelenség nálam is tapasztalható.
-
nagydom1991
csendes tag
Hello, egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy jvc rx-7022r típusú erősítőm, és hogy ahhoz milyen 5.0 vagy 5.1 hangrendszert (viszonylag új, tehát amit még a boltokban lehet kapni) tudnátok ajánlani, mert a mostani hangcucc mellett állandóan leszabályoz az erősítő
-
robi222
senior tag
Szerintetek létezik olyan hanganyag frekvenciaszámmal megadva ,amit ha lejátszok eggyesével, akkor az equalizernek ,akkor utána tudok álítani a mérőmikrofonnal?
A pionak nem szeretem az auotomata eq mérését, mert az nekem túlzottan lapos.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz PrinceHerceg #102862 üzenetére
Várj meg egy DAC-os embert.Én nem foglalkozom ezzel.
-
Norbi 72
veterán
válasz PrinceHerceg #102860 üzenetére
Az elsőre: Semmilyen zajt nem szabad hallanod.
A harmadikra: Lásd első pont.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Vajon kialakulhat aktív mély, DAC, H.M erősítő és PC közt földhurok, mert ha pl az erősítőm és a mélyem egyszerre áram alá van helyezve akkor erősebb tápzajt produkálnak mind a ketten. Ez vajon természetes jelenség, vagy földhurka?
A másik kérdés, hogy a DAC-om hibajelző ledjei olykor-olykor valamiért villognak 1 - 2 secig is. A jelenség bekövetkeztekor pedig idegölő recsegés, pattogás hallható a hangsugárzókból. Ez inkább hálózati zajforrásoktól lehet?
Utolsó kérdésem pedig, hogy csak most vettem észre, hogy ha a fülemet a frontjaim tweeter-éhez közelebb teszem enyhe sistergést hallok, ami a hangerő állításával ugyan nem változik, de mindentől függetlenül jelen van! Ez egy alap jelenség, vagy kezelhető probléma?
-
Norbi 72
veterán
Dunkel:
"Küldted" ezt a Nils Lofgren,és Nain inch nails számot nekem.Meghallgattam term. Pure Audio-ban,valamikor gyere át,mert...meg kéne hallgatnod itt is.
-
Slash20
tag
Kb így nézett ki, élőben nem tűnik nagynak.
-
Slash20
tag
válasz Vikthor #102854 üzenetére
Még nincs meg, csak láttam egy helyen mahagóniban+szövettel, de hallani nem hallottam. Kisebb szobába szeretnék két hangfalat, kíváncsiságból érdekel hogy egy ilyen "nagyobb" mit tud. Mély tartományok fontosak lennének, viszont jó lenne ha nem szokolrádió minőségűen szólna.
-
Slash20
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi hangfalról, esetleg valakinek volt már ilyen?
Jamo Cornet 100iv
(Made in Denmark Long Term Power 200W Short Term Power 300W Impedance 8 Ohm)Zárt hangfal.
Zenére denon erősítővel mennyire lehet jó egy ilyen? Magas tartományok élvezhetőek, vagy inkább csak a mély dominál. Hangja nem kopogós? -
ferko0726
tag
válasz Norbi 72 #102846 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!!
Egyébként mi a különbség ezen típusok között Denon AVR- 2803, 2805, 2807, 2808, 2809 ...stb.
Én ahogy "vizslatom" igen csak "hasonszőrűek" pár minimális difivel..... van ezeknél komolyabb hangzásbéli vagy bármilyen számottevő különbség?
Szimpatikus hogy ezek még "made in japan" testes vasak és csak denon......
Egy DENON AVR 3802 típussal is hasonló hangzást produkálok ugyanazon hangfalakkal és kábelezéssel.... nem -
Norbi 72
veterán
válasz Norbi 72 #102844 üzenetére
Picit drágábban nagy Pioneer?
Jókat írnak róla,THX Ultra minősítést kapott.
-
ferko0726
tag
Erre valaki valamit....
-
nagyúr
Érdekes kompánia ez a Totel Kft... Hétfő reggel hívtam és írtam emailt is, ma is és tegnap mondták telefonban, hogy délután reagálnak az emailemre, skypeon is írtam, de semmi az ég világon, mintha nem is írtam/szóltam volna nekik...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Norbi 72
veterán
válasz Pityke78 #102837 üzenetére
Az utóbbi időben kicsit feledésbe merült erősítőm előkerült
Milyen értékek vannak még a szekrény mélyén?Ez egy nagyon komoly mozivas!
Sajnos a kérdésedre nem tudom a választ,pedig nekem is Onkyo-m van..a beállításoknál lesz a bibi.
És minden hdmi a szörnybe,és onnan a tv-be.
-
kabar
senior tag
válasz Pityke78 #102837 üzenetére
A régi Onkyokon tényleg 0-80-ig volt a hangerő (pl:TX-DS575X, stb), de most minuszból indul alapbeállításként a hangerőállítás, és tán +20-ig megy, de nekem már régen volt. Ettől még lehet, hogy gond van nálad. Impedanciállítást, beállításokat megnézted/ellenőrizted?
(#102839) Norbi 72
Hacsak nem akar valamit erősítő nélkül nézni. Emlékeim szerint nem keveset fogyaszt a dög. A 608-on is 0-80 a hangerőtartomány?[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ismertek olyan emberkét, fórumtársat, akinek Onkyo TX-NR906-as erősítője van?
Az utóbbi időben kicsit feledésbe merült erősítőm előkerült és szeretnék egy-két dolgot megkérdezni a használata, lehetőségek kapcsán.Tegnap összedugtam egy médialejátszóval, illetve a TV hangkimenetét is rákötöttem, de valami nem stimmel.
Annyira halkan szólt, hogy olyan 60-as értékre fel kellett vinnem a hangerőt, hogy normálsian, érthetően szóljon és ha jól tudom a max hangerő 80 körül van.Amúgy a médialejátszó optikai kábellel volt összekötve, a TV pedig sima RCA kábellel.
Remélem csak valami beállítási probléma, ezért kellene egy kis segítség.Illetve a HDMI keresztüli képtovábbítás is érdekelne. Eddig a PC-ből HDMI-n keresztül ment a TV-be a kép és a hang coaxiális kábelen az erősítőbe.
De ha lehetséges és nincs minőségbeli veszteség, romlás, akkor inkább a képet és a hangot is HDMI-n keresztül vinném az erősítőbe és onnan egy másik HDMI-vel a TV-be a képet.Vélemény?
Köszi
-
kabar
senior tag
válasz Norbi 72 #102834 üzenetére
Basszuscsapda plüssmackóból? Ezt az időszakot kell megbecsülni mivel a fiatal asszonynál még plüssmackó, utána meg virágcserép. És azért a plüssmackó kevésbé káros a hangfalra is mint a locsolás. Viszont nézeteltéréseknél kevésbé hatékonyan dobható.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Norbi 72
veterán
válasz JohannZimu #102831 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
dio001
tag
válasz devil-k #102832 üzenetére
Jól van na, nekem nincs külön szobám hozzá és mint ismeretes...párom csak dobozoknak látja. Szerinted ha berakom a tv elé az utolsó dobozt akkor mit fog mondani? és melyik plüss fog kikötni rajta? esetleg egy damaszt mintás rakott hangfal terítő? :-)))))))))))) Ha benyögöm hogy, Életem a tv mögé a falra raknék még egy hangelnyelő basszuscsapdát....mit szólna?
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
dio001
tag
válasz sixer66 #102825 üzenetére
Most hogy írod, hogy falra dörrenti a hátsó lyuk a hangot...lehet nekem is kell valamit majd oda tenni! :-)
Ui: 1 bolond százat csinál... amugy elnézve hogy hova teszem a sub-ot nekem mindenhova nyomni fogja a hangokat! :-)
[ Szerkesztve ]
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
sixer66
senior tag
válasz Dorian #102828 üzenetére
Akkor egy kérdőjellel módosítanám a felelőtlen megnyílvánulásomat.
"Mivel hátra sugárzó reflex nyílása van már mindenképp indokolt a hangelnyelő szivacs beszerzése a falra, mert a frontok is küldik neki a falnak a "basszust", amitől szép visszhang alakul ki. ?"
Vagy csak simán úgy. ahogy van hülyeség, amit mondtam, de akkor kérlek javíts ki, nem szégyen a tapasztaltabbtól építő szavakat hallani, de ha eleve hülyeséget mondok, mivel nem vagyok a helyes információ birtokában, nem is tudom min kellene elgondolkodnom.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
sixer66
senior tag
válasz MarDani #102818 üzenetére
Teljesen laikusként azon is elgondolkodtam, hogy a Klipsch R10 11kg csomagolás nélkül a Polk PSW110 pedig 15kg. Azért is mondom, hogy laikusként, mert egyből arra gondoltam, hogy a mágnes miatt esetleg, mert az MDF lap nem szokott vastagabb lenni és annyival nem nagyobb, hogy indokolja a +4kg-ot.
Viszont a Klipsch-nek egy kisebb 8" hangszóróval megáldott subwoofer-ét nagyon dícsérték ezért is gondoltam, hogy ezzel a 10" -al nem lesz problémám, bár márkán belül is vannak alsó/közép/felső kategóriák, így a méret megint csak nem lehet szempont. Az se baj, sőt elvárásom, hogy a mostani Heco szettemnél összeségében "utősebb" legyen, mert második félévben a hangfalszett cserét is tervezem és nem akarnék újra sub-ot is cserélni.
Meglátjuk bejáratás után hogyan muzsikál, mivel a sub-oknak is kell egy bejáratási idő.
Mivel hátra sugárzó reflex nyílása van már mindenképp indokolt a hangelnyelő szivacs beszerzése a falra, mert a frontok és küldik neki a falnak a "basszust", amitől szép visszhang alakul ki.Van ebből a szivacsból "best buy" ?
-
MarDani
csendes tag
válasz sixer66 #102770 üzenetére
Majd érdekelne véleményed az R10-ről. Szintén Sub vásárlás előtt állok. Eddig én is Polk psw 110-et néztem, mivel Polk TSX330-as 5.0-ás szettem van. Gondoltam a Polk 110 menne hozzá és itt sokan dícsérték ár/érték aránya miatt. De ez a Klipsch R10 elbizonytalanított.
Szerintetek melyik jobb vétel?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Proson mélynyomó (R10 vagy R12) vásárlásán gondolkodok.
Van valakinek tapasztalata ezekkel?
Esetleg BA SUB10 II vagy Polk PSW110?Szobaméret: 35-36 nm.
Köszönöm!
S3x, hifi & rock and roll
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz mivamma #102809 üzenetére
Az Audio TV out kikapcsolása nekem csak az AVR újraindításáig oldotta meg a helyzetet, tegnap próbáltam.
Sztem ha hazamegyek megpróbálok egy resetet az Onkyo-n és ez lesz az első funkció amit kilövök, utána állítom csak be a többit. Sztem vmi Murphy-be futottam bele. (Az első két hétben semmi gondom nem volt, azután kergült meg, hogy frissítettem a TV szoftverét, amitől a TV ugyan jobb lett de előjött ez a "feature". Lehet lenullázom mindkettőt a fárszba és beállítom őket nulláról. Bár lenne jobb dolgom is. )Szerk.: A manual-t én is átnyálaztam, már kb fejből vágom az egészet. Ettől függetlenül köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
válasz Mooka-Miki #102804 üzenetére
Szia!
Ez segítség?
" In the following cases, the settings for "Sp Config" cannot be changed:
– Headphones are connected.
– "Audio TV Out" is set to "On".
– Speakers for which "Sp Config" are set to "No" or "None".
– Mute (MUTING) is set.
– "HDMI CEC (RIHD)" is set to "On" and you’re listening through your TV
speakers. "[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
nucky30
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 5.1-es rendszert a számítógépemhez. Mindenképp a használt piacról érdekelne, maximum 40 ezret tudnék erre a projektre szánni. Ajánlanátok pár típust ebben a kategóriában ? Leginkább a Sony-k felé nyitnék, de bármi más jöhet
-
Egon
nagyúr
válasz manoska #102760 üzenetére
Köszi neked is, de ahogy nézem, ezek a tartók jóval nagyobb dobozokra vannak méretezve (az én hangfalaim csak kb. 5 kg-osak), ezért vannak kétségeim, hogy mennyire mutatna jól (monduk a szorítós része a hangfal oldalán vagy elején...).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Dorian #102759 üzenetére
Thx, felteszem a kérdést ott is.
A lakás berendezéséből adódólag, nem megoldható az állványozás (és szekrény tetejére sem tudom feltenni, bár nem tudom hogy az mennyire jó megoldás)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Mooka-Miki
senior tag
Újra üdvözletem a fórumlakóknak!
Lenne egy olyan problémám, hogy az Onkyo TX-SR333-am letiltja a hangszórók beállítását (ki vannak szürkülve a menüben), hogy ha bekapcsolom a TV-t. Ilyenkor az erősítőn felvillan, hogy <TV Speakers>. Pedig ez ordas nagy hazugság, hiszen csak az erősítő hangfalai szólnak, ha kipróbálom a TV hangjai is azon szólalnak meg, hiszen beállítottam rajta, hogy ARC-on küldje vissza a hangokat.
Maga a tv: LG 47LB650VMit lehetne ezzel tenni? Tegyem át a TV-n a HDMI-t valamelyik nem ARC-os csatlakozóba és akkor az erősítő nem fogja azt hinni, hogy a TV hangszórókat használom?
Gyanítom, hogy ez az egész a TV hibája (fals infót küld a házimozinak) és azért gondolok erre, mint megoldás. Vagy egyéb ötlet? -
taknyí
senior tag
válasz Norbi 72 #102792 üzenetére
MM-os német kábel, egyik eren fehér csík, a másikon szöveg. Nyíl nincs, ami az irányt mutatná. Tényleg számít, hogy balra vagy jobbra sodortat kötsz a piros illetve a fekete csatiba. Az megfigyeltem, hogy a kábelen az egyik ér balra a másik jobbra tekeredik...
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
ferko0726
tag
válasz devil-k #102796 üzenetére
Sziasztok!
Házimozi erősítőt szeretnék venni, egy kollégánál egy Denon AVR-2803 néztem ki.
Zene és film egyaránt menne vele, talán zenére többet lenne használva, "állítólag" ez a típus egészen korrekt zenehallgatásra is....
A "pénzike" igen bekorlátoz, kb 45-55 ft az ami rendelkezésre áll....
Kérném segítségeteket és állásfoglalásotokat.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest