-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
Janaboy #103097 üzenetére
A hangdobozok többsége lehetővé teszi a kettős erősítést/kábelezést, de azt nem kötelező kihasználni. Akinek van hozzá kedve és kábele, egy próbát megér.
Ha olyan a madzagod, aminek az egyik, erősítő felőli végén kettő, a másikon 4 ág van, annak a bekötése értelemszerű: pluszokat a pluszokba, mínuszokat a mínuszokba. A jelölések többfélék lehetnek,azért nem írtam például pirosat és feketét. -
Janaboy
veterán
válasz
BBéci #103094 üzenetére
Én tudom, hogy az erősítő nem tud biampot, ezért kértem olyan bekötést, ahol úgy van összekötve, hogy az erősítőbe bekötődjön tehát 4(hangfal)->2(erősítő).
Amúgy a kábel, ami most hozzá van, nagyjából így van kötve:Hangfal
|__| |__|
....| |
....| |
....| |
ErősítőAmúgy szívesen kipróbálnék több kábelt, de nem tudom, hogy Nyíregyházán hol jutnék hozzá úgy hogy kipróbálási lehetősséggel!?
Mellesleg sokat olvastam erről a Van Damme kábelről itt a fórumon, az is jó lehet -
BBéci
legenda
válasz
Janaboy #103091 üzenetére
Szerintem azzal az erősítővel teljesen felesleges kettős kábelezéssel kettős erősítéssel kísérletezni. Inkább vegyél a dupla kábel árából valami jobb minőségű szimplát.
(#103087) dualcore
Az említett elhelyezéstől nem is fordulhat elő kopogás, és visszhang. Honnan vetted ezeket?
Az a nagy büdös helyzet, hogy a szubláda helyét nem lakberendezési, hanem akusztikai szempontok alapján kiválasztani. Konkrétan, oda kell tenni, ahol a legjobban szól! Ám ennek megállapítására egy olyan ember, aki élete első házimozi rendszerét építgeti, az 99 %, hogy nem képes. Legalább valami viszonyítási alap kellene, ami nem egy hangprojektor. -
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Korábban volt linkelve egy kötés a biamp esetére, de most nem találom az istennek se a képet!
A lényeg, hogy adott Mission m74i front, m5c center és m72i szett, a lényeg, hogy egy Onkyo TX-SR505e-be lenne követve, ami ugye nem biampos!
Írjátok már le nekem légy szíves hogy kössem be (vagy képet)..csak a biztonság kedvéért!
Front hátuljáról képVan hozzá előre kötött banándugós kábel, de ez nem biztos, hogy jó (házilag volt), arról sajnos most nincs képem! Ezt a kábelt valószínűleg cserélni fogom, bár állítólag nem volt olcsó: QUE Profile 4x4 Made in UK van ráírva! Erről a kábelről tud valaki valamit mondani?
Köszi!
üdv -
Jaded
őstag
Olvasgattam délelőtt a leírását az erősítőmnek és feltűnt az, hogy "auto crossover detecting". Ez lenne az, hogy felismeri magától, hogy milyen impedanciájú hangsugárzók vannak rákötve?
-
törölt tag
válasz
ZSZS-CMSC #103043 üzenetére
Azért én felsorolok néhányat rangsorolást rád bizom milyen kritériumok alapán rangsorolod:
Agyagtisztaság,(itt 9-esekkel mérik pl 4-kilences tisztaságú) fajlagos vezetőképesség, impedancia, fajlagos ellenállás,hullámimpedancia, alkalmazott szigetelőréteg dielektromos állandója, mágnesezhetőség, mágneses fluxus,rácsállandó, pn-np átmenetek gyakorisága..
Van még jó pár és sok nem publikus/nehezen érthető nem szakmai fülnek.. lényeg hogy az egyik oldalon kapott jelet minél hübben adja vissza a másik oldalra.. szupravezetés sok mindent megoldana.. -
whatnot
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gigi01 #103022 üzenetére
nekem volt Yamaha-m is meg most Onkyom van. (TX-SR508)
én plusz egyet adnék az Onkyora.
nekem az Onkyo hangja jobban tetszik.
ilyen volt a Yamahám -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Wharfedale WH-210 mélyládáról van valakinek tapasztalata?
Megér 30000Ft-ot?
Vagy ha nem akkor tudtok valami jó mélyládát ajánlani 90-100w körüli teljesítménnyel 30-35000Ft értékben?
Ennyiért ilyen teljesítménnyel gondolom csak használt jöhet szóba... -
demars
addikt
Onkyo tx-nr 809 vagy onkyo tx-sr876 ?
Milyen lényeges különbség van a két vas között?
Első 175 ezer, második 125 ezer. Alkudni minden bizonnyal lehet mindkettőnél... -
Gigi01
őstag
Onkyo TX-SR607 jó erősítőnek számít?
Vagy nézegettem a Yamaha RX-V377-et újonnan.
Mivel amiket kinézek,mind messze vannak,és nem akarok ráfázni.
Bár az Onkyo is csak úgy oldható meg.
Ugye a boltit még vissza is lehetne küldeni,így megtörténne az otthoni lehallgatás. -
rajzol01
tag
válasz
dualcore #102991 üzenetére
Pure audioban nálam is tompa a sztereo zene (Onkyo 876+JBL ES80). Sztereo-n javul de nem az igazi. Manual EQ-t bekapcsolva, tone feljavítva már ok, de én használok Subot is, hogy koncertszerű legyen az élmény. Dinamic EQ-val a legütősebb, de az eltorzítja a sztereo zenét,főleg az énekhangot. Filmet viszont csak azzal. én.
-
ManUnited
aktív tag
válasz
liszi70 #103006 üzenetére
Most végeztem egy kis összehasonlítást, és arra az eredményre jutottam hogy ha halkan hallgatom akkor jobban tetszik a "feljavított" hang, hangosabb hangerőn viszont sokkal jobban szól a pure direct. Több hangszert, hangot hallok ki a zenéből és szebben is szólalnak meg. Sajnos ezt ritkán fogom tudni kiélvezni, nem túl szomszéd kompatibilis így a hangerő.
De jó hogy feljött a téma, így legalább megtudtam hogy így is tud szólni az erősítő + hangfal párosom.
-
kabar
senior tag
válasz
liszi70 #103006 üzenetére
Nekem is hasonló érzésem volt régen a NR906 esetében, és betudtam, hogy ennyire házimozira van. Utána ugyanazt az erősítőt rátették egy másik hangfalra (egy jóval öregebb azt hiszem ELAC-ra), és hát hogy is mondjam... A különbség megmaradt a két hangzás között (Pure és sztereó), de annyira megjöttek a hangok, hogy a színezést abszolút nem kívántad. Szóval szerintem függ a hangfalaktól is.
A Yamahámnál már nem érzem, hogy akkora különbség lenne, de én csak Straight vagy Pure-ban hallgatom. Pedig az sem milliós erősítő.Dio 001
Régi az az ES80? Mert ha nem még alakulhat a hangja. -
válasz
ManUnited #103001 üzenetére
"Lehet hogy el van "rontva" az ízlésem, és már a feljavított hangzást szoktam meg."
Abszolút lehet, én is írtam ezt. Szerintem a "feljavított"-at is tedd idézőjelbe.
"Akkor ezek szerint ezek mind belépők?
"
Igen, ezek döntően belépők. Látod, rövid időn belül előkerült Pioneer, Denon és Onkyo modell is, tehát nem márka-specifikus a dolog. Nyilván nem a Pure Direct elve szar, hanem egy bizonyos erősítő-szint alatt a megvalósítása. Ha szar egyáltalán, mert itt van ugye a személyes faktor, hogy ki, milyen ecseszett lúdnesszes hanghoz van hozzászokva, amihez méri a Pure Direct természetes hangzását, "laposságát".
-
dio001
tag
Érhetek el jobb hangzást a frontoknál ha dupla erősítést használok? Denon 2310+JBL ES 80
-
ManUnited
aktív tag
Pure Audio módban én is tompának érzem a hangzást. Pio 1122. Sima stereoban viszont nagyon tetszik. Lehet hogy el van "rontva" az ízlésem, és már a feljavított hangzást szoktam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged