- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dio001
tag
Vagy vegyem az R10-et Boxer kábellel? :-) Vagy R12 és "csak" Irish Red kábel... Nem mondta senki hogy ilyen nehéz sub-ot venni... :-)
-
dio001
tag
válasz
Tamoo #102695 üzenetére
Köszönöm Tamoo!
Én is erre emlékeztem. Nálam a szoba több mint 20 nm, inkább 22-24 nm. Azért írtam a 18-20-at mert a HM körbe négyzetbe inkább ez a valós. Ha rosszul értelmezem akkor javítsatok. Bár titkon R12 felé hajlok (pár év múlva nagyobb szobát tervezek 20-25 nm), de biztos be érném a z R 10-el is.
-
Slash20
tag
Sziasztok!
Van valaki, esetleg nem tudtok valakit, aki megválna egy Jamo S418 HCS3-szettől?
Nagyon megtetszett, bár nem is nagyon látok hasonlót 60-90e közötti kategóriában. Esetleg tudtok még ajánlani hasonló szettet? -
whatnot
őstag
Na, az eladó az Arcamot bizalmi alapon saját költségére postázza nekem és ha kellően, hiba nélkül tudtam tesztelni, akkor utalom neki az árat.
Ha hibás, akkor én saját költségemre visszapostázom.
Ez így már határozottan pozitív. -
-
dio001
tag
Üdvözlet Urak!
Most akciós a Klipsch R10 / R12 számomra nagyon vonzó árra csökkentették. 18-20 nm-re illik venni a nagyobbat? (R12) illetve mely kábel ajánlott hozzá? Linkelem őket:
[link] Klipsch R10
[link] Klipsch R12
Kábelek: [link] AQ Black L.
[link] AO Irish Red
Kell ehhez a rendszerhez a drágább kábel? (profilomban olvasható)
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Csabroncka #102672 üzenetére
NP! Én manapság amúgy is inkább a belsőt nézem, vagyis a kondikat, IC-et stb... és ha nem ELNA esetleg Nichicon típusokat látok, mint a sajátban, akkor sírva fakadok a röhögéstől!
By the way, kifogom próbálni az ezüst madzagot is, hátha hoz a konyhára valami!
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #102673 üzenetére
Egy Sonus fun ajánlotta ma az AVX-ről, hogy mivel szerinte nem fogok emberi árban megfelelő méretű Sonus centert kapni próbáljam ki mert lehet tettszene!
Még nem tudtam kipróbálni és mivel a biztosabb Mosonmagyaróváron van ahol a srác már mindent eladott mellőle csak a vétel után itthon tudom meghallgatni!
Nagy rizikót nem látok benne mert kis bukóval szerintem gyorsan eladható ha nem lenne jó! -
Norbi 72
veterán
válasz
gabo01 #102668 üzenetére
Használ vagy használt már valaki 2 polcsugárzót összekötve centerként?
Ilyet még nem is hallottam...
Várjál egy Sonus centerre,a 2 doboz pedig mehet háttérnek.
Szerk:Ezek talán passzolnának hangkarakterben az épített frontjaimhoz!
Mi az hogy talán?
Meg se hallgattad őket?
-
Csabroncka
addikt
válasz
PrinceHerceg #102666 üzenetére
Nem állítottam, hogy rossz lenne (a maga kategóriájában biztosan jó). Azért írtam a feljebb váltást, mert 100%-ék, hogy egy középkategóriás mozivas, de még a 60-ért AVX-en hirdetett Arcam 250 is a földbe döngölné, hidd el!
Tök felesleges ezért a kábelre szórni a pénzt....
-
gabo01
őstag
Uraim lenne egy furcsa kérdésem! Használ vagy használt már valaki 2 polcsugárzót összekötve centerként?
Mivel úgy döntöttem, hogy a hangfalépítési projectet el sem kezdem a várható költségek és az esetleges későbbi eladásnál fellépő óriási bukó miatt elkezdtem nézegetni a Sonus dobozokat. Ezek talán passzolnának hangkarakterben az épített frontjaimhoz!
Kaptam tegnap egy olyan öteltet hogy vegyek 2 pár Sonus Faber Concertinot és az egyik párat használjam centerként mivel nincs elérhető áron olyan Sonus center ami kellő méretű lenne a szobámba! -
Oldfighter
senior tag
Srácok, csatlakoznék azokhoz akiknek bejött a Gentleman MTV Unplugged koncertje. Ritka az ilyen színvonalú anyag, főleg ami a HD hangsávot illeti.
Maga a zene is fantasztikus; laza, végig dúdolható, kiváló két óra kikapcsolódás.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Csabroncka #102657 üzenetére
A SONY erősítőm sem épp rossz vas, plusz igazából nem keveslem most sem a magasat, csak arra vagyok kíváncsi, hogy vajon hozna-e valami pluszt egy kis ezüst? Próba szerencse, mi?
-
Norbi 72
veterán
Uraim,ugye jól gondolom,hogy negatív irányba nem befolyásolja ez a csati az olcsó Hama kábeleim hangzását?Ha egy picit pozitív,akkor örülök is mellé.
-
gboszi
senior tag
Ha nem jó a topik, szoljatok, hogy hova
Olyan kérdésem lenne, hogy az 5.1-es rendszer hangfalait úgy tudnám (sajna úgy kell) elhelyeznem, hogy a hátsók 90fokot zárnak be a tv-vel, ami elvileg még jó. Viszon magasabra kell tennem mint az ülő magasság, kb olyan 150 cm lenne az alja, s akkor egy picit lefele sugározna, valami jó kis konzol segítségével.
Ez igy nagyon gáz lenne? Vagy mi a szabály ilyenkor, mire törekedjek? Sajna muszáj ennyire feltennem.Köszi
-
Csabroncka
addikt
válasz
PrinceHerceg #102649 üzenetére
Akkor sajnos erősítő fronton kell feljebb lépni, másképp nem megy!
-
A Totel szerintetek tud szerezni hangerőszabályozó tekerő műanyagot?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Pöttön #102652 üzenetére
Én személy szerint nem értek annyit a subokhoz, ezért is vettem én is márka azonos mélynyomót. Mondjuk nálam szempont volt, hogy mekkora a teljesítmény és membrán átmérő, és hát a dizájn sem volt utolsó szempont!
Ettől eltekintve még akár jó is lehet a Magnat, mert nagyon sok ember hajt ilyen ládát... szóval olyan rossz csak nem lehet!
De még várj meg másik kommentet is, mert vannak itt nálam tapasztaltabbak is ezen a téren!
-
Pöttön
őstag
válasz
PrinceHerceg #102651 üzenetére
Lehet hogy túlzó érték (sőt biztos is
), a kérdés csak az hogy megérhet e ennyit, vagy inkább ne kötődjek ennyire a márkához, és nézzek valami használtat?
Ebben az esetben tudsz valami jobb vételt ilyesmi árba ajánlani?(#102650) XenHai: Majd ha meg lesz le írom a tapasztalataim.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Csabroncka #102619 üzenetére
Ott van minden bőséggel, csak mivel a front falaim lágy dómmal vannak ellátva, gondoltam egy kis csiszolás még rájuk férhet!
Bááár lehet, hogy csak Hi-Fi manó nem bír magval ismét!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ha minden a terv szerint megy akkor lecserélem a Thomson erősítőmet egy Onkyo TX NR 607-re vagy 608-ra.
Utána meg majd egy aktív mélyet szeretnék venni, a jelenlegi Aiwa helyett.
Ezekről mi a véleményetek, megérik az árukat? :
Magnat Monitor Supreme Sub 201A, Magnat Monitor Supreme Sub 301A
Azért szeretnék Magnat-ot mert az 5.0-ás szettem is az. És akkor már színben és márkában hozzá passzolót szeretnék. -
sixer66
senior tag
Egy Yamaha RX-V1067 hangzásvilága melyik hasonló árfekvésű és felszereltségű HM erősítővel lehet egy szinten?
-
B-L-A-C-K
titán
-
Borisz76
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
rayoliviero #102631 üzenetére
Nem kell 3 bútor lap, elég egy, és az alá csinálsz 3 talpat olyan magasságban amilyenben kell, nekem is így volt a hangprojektor miatt...
Bár a TV falra konzollal megoldás szerintem is jobb ötlet, én is most fogom felrakni...
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #102624 üzenetére
"Szerk: nem akarom feltenni a falra a tv-t."
A lapos tv falra való, a talp csak egy kényszermegoldás!
-
törölt tag
válasz
Nálam is ez volt a gond amikor megvettem a centert, én a tv fölé csináltattam haverral egy polcot, és azon van.
Tudom, hogy alatta jobb volna, de nem volt rá lehetőségem. -
paperboy01
csendes tag
válasz
BBéci #100535 üzenetére
Szia. Végülis megcsináltam, amit irtam, és sokkal jobb lett mint volt. Szerintem volt értelme. Kb 1 órámba és 500 Ft-omba került. Felszabadult a fejhallgató kimenetem, nincs ujabb kütyü a tv mellett csak 2 polchangfal jobbra balra. Ennel jobb csak házimozi rendszerrel lehetne, de azt nem szeretnék. A polchangfalak ugyanugy 6Ohm/15W-osak, igy szerintem képtelenség túlhajtani a TV "gyengítőjét" (Egyébként tényleg semmi erősítőre emlékeztető alkatrészt nem láttam a panelon, szoval nyilvan semmi extra nincs benne) Ha ez kevés lenne akkor még akármikor tehetek rá bármilyen analóg régi erősítőt, vagy akár házimozit az optikai vagy HDMI bemenettel. Szerintem simán megért ennyit, főleg, hogy mennyien szenvednek azzal, hogy lespórolják ezt a pár csatlakozót.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
3 db fekete bútorlapot kell vágatnod.
1. olyan széles és mély mint a TV állványod teteje.
2. Ahány cm magas a Jamo Centered + 2-3 cm és az állványod mélysége.Hasamra ütök példa: 1 db 60x40 cm, 2 db 15x40 cm
Aztán otthon szépen összecsavarozod és voála !
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Házisárkánytól "elkéred" azt a vastag vágódeszkát melyen a vasárnapi rántott húst szokta kiklopfolni és a tv alá rakod.
Érdemes tényleg valami egyszerű emelvényt fabrikálni a tv alá bútorlapokból.
-
dunkel
őstag
válasz
Tegyél valamit a TV talpa alá ami kellőképpen megemeli. Pl. vágatsz méretre bútorlapo(ka)t.
-
KisTücsök
addikt
válasz
A TV alá pakolsz valamit.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Egyik sem jó ötlet...
Egyszerű a dolog. TV fel a falra konzollal és a centernek lesz hely, ahol most van. Ennél jobb megoldás nemigen van. A centerre nem pakolhatsz, nem dughatod a TV mögé és a földre sem rakhatod.
(#102626) KisTücsök
Akár. -
Rbert
aktív tag
válasz
Oldfighter #102613 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
-
Csabroncka
addikt
válasz
PrinceHerceg #102604 üzenetére
A Dalik szeretnek a magasba húzni, nem tesz jót nekik az ezüstözött kábel (ezt meg is tapasztaltam). Amikor rákérdeztem itt a fórumon akkor is a vastag rezet javasolták.
(forrás analóg oldalon viszont ezüstözött IC kábelt használok jelenleg - ennek cseréjén még gondolkozom)
Egy rövid kérdésem van: a fejhallgatódról hogyan szól a DAC? Nem a sztereoképre vagyok kíváncsi, hanem önmagában a hangtartományra?!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
KisTücsök #102610 üzenetére
Minden éjszaka : takarítás + a beérkező megrendelések elkészítése.
Hetente 1X minden gépet kihúzni a helyéről és ott is kitakarítani.
Havonta 1X Full takarítás forró oldószeres nagynyomású géppel.
Minden éjszaka a 2 db grillapot ( kb 200 fokos ) zsíroldó vegyszerrel sterillé varázsolni.
Minden lóf@sz cuccot elmosni.Nemhiába lett a kezem is kiütéses...pedig kesztyűt is használtam.
Elmentem bőrgyógyászhoz, komplett allergiavizsgálatra és láss csodát nem vagyok allergiás semmire.
Akkor miért olyan piros kiütéses a kezem...ráadásul rohadtul viszket.De ez már a múlt.Mióta nem vagyok ott kutya baja a kezemnek.
-
agabe
addikt
Aki most keres belepo es annal valamivel magasabb szintu erositoket az most nezzen szet az avx-en, mert tegnap is kerult fel jopar ami egesz jo arazasu (es persze legtobbje alkudhato meg valamennyire), a legolcsobb meg 25ezer, es mar az is jo egy kezdo hangfalszetthetz kisebb szobaba ahol nem kell 500-600 (tenyleges) wattal hajtani a dobozokat.
(#102598) Borisz76:
Megyek oda munanelkulinek -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Mennyiből lehet összeállítani egy belépő szintű 5.1 rendszert ami már tudja a DTS HD és TRU HD hangokat?
5x4-es szobába kellene nem kell,hogy hangos legyen csak szépen szóljon.
Most egy kompakt rendszerem van ,azzal is meg vagyok elégedve de már eljárt felette az idő.
Ajánlatokat is szívesen fogadok.Köszönöm előre is.
Üdvobi
-
válasz
PrinceHerceg #102604 üzenetére
Az ezüst kiemeli a magas tartományt, így lehetne megfogalmazni...
Tegnap voltam hallgatózni Csabroncka-nál, nagyon jó hangú rendszert tett össze
nagyon tetszett
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Csabroncka #102539 üzenetére
Szia!
Forrás oldalról tökéletesen elegendő a magas tartomány, csak szimplán úgy gondoltam, hogy hátha csiszolna valamit a dolgon egy kis extra ezüst! Amúgy DAC-ról hajtom sztereóban az adatlapomon lévő erőlködőt, ami a többi tuningolt Wharfedale cuccnak adja a lelket!
Azt egyébiránt hogy érted, hogy elviselhetetlen volt az ezüst madzag nálad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged