Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Amit megköszöntél, az nem segítség, hanem erdőbe vezetés!
Ha van rá lehetőség, vedd ki a sarokból a hangdobozt!
A dipólnak szüksége van a mögötte lévő fal támogatására ahhoz, hogy el tudja látni a feladatát. De ha túl közel van a hátsó fal, akkor olyan visszaverődések keletkeznek, amik teljesen elrontják a hangzást. Tehát a lehető legrosszabb hely a sarok.
21-22 éve vettem az első dipól hangdobozpáromat, van némi tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hash99 #66497 üzenetére
Nem, még véletlenül sem kell a háttérsugárzóknak a front hangdobozokkal egyvonalban lenniük. Miért pont 60 centivel legyenek a hallgatói pozíciónál hátrébb? Honnan vetted ezeket a csacsakaságokat? Szögeket szoktak ajánlani, ami 90-110 fok közötti.
A frontsugárzók elhelyezése függ a hallgatói távolságtól, de figyelembe kell venni az oldalfalakat is, azoktól legyenek legalább 60-100 centire. Ugyanakkor a háttérsugárzókat célszerű az oldalfalakra (vagy azok közelébe) tenni. Máris megdőlt az általad említett egyvonal.
Semmiféle hangdobozt nem ajánlott sarokba tenni (esetleg szubládát)! A dipólok ideális helye az oldalfalakon van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz hash99 #66497 üzenetére
Szuper, köszi a segítséget.
igen az egyik sarokban van, szerintem mindegyiket dipolban hagytam ,még nem volt időm vele kísérletezni. De azért majd megpróbálom változik e valamit ha megjön a másik center.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hash99
senior tag
Aha így értem. Az van hogy 5.1-nél nincs kifejezetten hátsó hangfal csak oldalsó. Hátsók csak 7.1-nél vannak. Szerintem a bemérés korrigálja ha nagyon hátra vannak pakolva a dobozaid de az ideális az lenne ha kb 60 centivel lennének csak hátrébb mint a hallgatói pozíció és kb a frontokkal egyvonalban. De szerintem mérd be így és próbáld ki nem hiszem hogy sokat fog számítani.
Még annyi hogy ha sarokra vannak rakva az fx-ek akkor érdemes kipróbálni dipoleban azt olvastam hogy azt jobb szereti saroknál ha simán falon van akkor meg bipole.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hash99 #66495 üzenetére
Érdekes megoldás, kicsit félrevezető. Ezek szerint akkor amiket oldalra jelöl, azok a hátsóknak felelnek a jelen esetben. A kép szerint amit back -nak jelöl az lenne a valós elhelyezése nálam, d e ugye azt nem lehet aktiválni, csak akkor ha az oldalsó surroundokat aktiválnám.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hash99
senior tag
Ahogy írták is ebben az esetben az oldalsó az igazából hátsó oldalsó a back meg az lenne ami közvetlen mögötted a képernyővel szembe lenne. A képen szerintem így is mutatja amikor beállítod legalábbis nálam így van szintén denon-al. Az fx-ek kb 40 centivel vannak mögöttem illetve fölöttem mindkét oldalt a falon oda kötve ahova te is kötötted.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz szivacs1987 #66492 üzenetére
Téves, 5 percig volt jó, aztán megint elkezdett búgni
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz szivacs1987 #66489 üzenetére
Ez alapján megoldottam egy ilyennel.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
gab1ka
senior tag
Közvetlenül oldalra szerintem csak 7.1 felállás esetén kerül hangszóró és egyben ebben a felállásban érvényesülnek a hátsók is, azaz a surround back-ek. 5.1 felállásban a "hátsók" surround left és right-ok. Jól kötötted be, csak nem oda tetted fizikailag őket ahova szánva lettek.
-
félisten
Tudnátok adni egy kis segítséget? Szóval 2 nap alatt megjöttek a hangtolók, az FX bronze és egy majdnem Bronze 150 center is. helyette egy Monitor C 150 jött. Nem vettem észre mert ugye ez is C150 meg nagy betükkel a dobozon Monitor Audio, ráadásul Dió színben is jött. Kibontottam, nézegettem majd levettem az előlapot és ért a meglepetés, hogy narancssárga membránok bámulnak vissza rám. Írtam emailt az AV box ügyfélszolgálatának, remélem gyorsan le tudom zongorázni a dolgot, és nem fognak akadékoskodni.
Szóval most elakadtam a hátsó hangszórók beállításánál. Denonom még nem volt, bekötöttem a Surroundokat a Surround helyére a center után egyből , kék színű a hátsó részen a megjelölése.
A menüben a beállításnál végig megy hogy van e front , jobb- bal stb, majd amikor hátra ér rákérdez hogy oldalra elhelyezett surround van e. Rányomok , hogy nincs erre utána nem adja fel a hátsót, -csak úgy ha arra nyomok hogy van- hanem elkezdi bedobálni az atmos hangfalakat és ennyi.
valamit nem vettem észre vagy a hátsó falra szerelt surroundokat nem a kék színezett csatlakozásba kellene bekötni , hanem a barnába ?[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy volt eddig egy Marantz SR6010-em (nem földeléses iec) és egy Vincent Audio SV-234 (földeléses iec). A Marantz trigger out össze volt kötve a Vincent trigger injével. Így bekapcsolt a Vincent mikor a Marantz -ot bekapcsoltam.
Lecseréltem a Marantz -ot egy Marantz SR7013-ra (nem földeléses iec) , és ugyanúgy bekötöttem a trigger outot. A probléma az, hogy mindegy hogy az trigger out 1 vagy a trigger out 2be van bedugva a mono jack kábel, akkor is zúgnak a hangfalak (csak a Vincentre kötöttek, a Marantzra kötöttek nem). Az SR6010 esetében nem volt ilyen gond. Ha kihúzom az összes hdmi-t, akkor is zúg. Hiába állítom be, hogy pl zone 2 bekapcsolása feleljen a triggerért, akkor is csak akkor kezdenek el zúgni, ha a main-t bekapcsolom. Egymás melletti konnektorba vannak bedugva. Ha nincs bedugva a trigger, akkor szépen zaj nélkül szólnak a hangfalak.
A segítséget előre is köszönöm.A felállás: PC hdmi Marantz hdmi tv (Marantz - Vincent 2xRCA + trigger jack)
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz jambiyya #66485 üzenetére
De gondolkodtam csak mindig azonnal akarom ha elindul a bogár és nem tudom kivárni hogy procihoz jussak (használtan). Mivel most vettem az anthemet, azért egy fél évet szeretnék együtt élni vele legalább aztán meglátjuk.
Mondjuk proci esetén kellene vennem még 4 csatorna végfokot is ami megint nem 2 forint.
A másik ami meg elbizonytalanít hogy az egyik anthem avm60 proci hirdetésben azt írta az eladó hogy 1120-asról váltott peocira és egy kicsit hozott neki a hangon dinamikában. Szóval nem tudom megérné e. Főleg hogy most is alig alig van különbség az arcam és az anthem között. Árban meg a duplája.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mettek
addikt
válasz jambiyya #66483 üzenetére
Nem mérésen alapult a megállapítás hanem fülre. Teszteltem zenével, filmrészlettel 10 percen belül a két avr-t.
De mindkettő bemérésre került a saját korrekciós szoftverével illetve mindkettő csak előfokként üzemelt.És nem mondanám egyértelműen hogy az anthem jobb. Inkább azt hogy azt hogy anth talán jobb mozin, rosszabb zenén és anthem több szabadságot ad testre szabás terén.
A távirányitója pedig egyértelműen az arcamnak jobb. Nem is értem az anthem ezt hogy gondolta. Egy kínai android boxhoz kb jobb távot adnak.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz jambiyya #66477 üzenetére
Az avantgarde centere mögött elbújhat a MA silver c350-ese?
Értem én az önigauolást ha már egyszer megvett valamit az ember de ne legyél elvakult.
Volt quadral platinumom, ascentem is..aztán monitor audio és én hirdetem a silver c350-es centert is. A silver center mellett megvettem avx-ről egy Quadral Aurum Base Prestige VIII centert is (kíváncsiságból) aminek a fizikai paraméterei elég tisztességesek és újan 800ezer körül volt. Bekötöttem és nme hittem el amit hallok, azt hittem valami elromlott annyira gyatrán szólt a silver centeremhez képest. Ment is vissza az eladónak.Ettől függetlenül grat az új hangfalszetthez, biztos jól fog szólni, én is szerettem az ascentet.
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
-
embe
nagyúr
Sziasztok!Esetleg van valakinek Denon X3600H erősítőhöz magyar nyelvű kezelésije PDF formátumban? És azt elküldené a privátban megadott email címemre.Köszi előre is!Tárgytalan..... van nekem. Tudtam hogy van ... csak nem sejtettem.
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
félisten
A spektornál el tudam helyezni őket oldalra és felülre, de átrendeztük nappalit, így már nehéz ügy lesz.
Meglátom, még egyelőre jöjjön meg az 5.1 szett többi része, aztán kitalálok rá valamit.jambiyya : Azt a gyönyörű fekete 5.0 szettet vetted meg Ürömről?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ízlés kérdése, szerintem totál értelmetlen és felesleges a frontsugárzók fölé hangdobozokat tenni. Atmosnak nem ott a helye, a front height nem valós, csak kikevert vagy mátrixolt valami.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Onkyo TX-NR717 erősítőhöz szeretnék vásárolni opcionális usb-s bluetooth adaptert. Megnéztem, hogy Onkyo UWF-1 típus kompatibilis vele. Viszont ez már kivezetésre került, nem kapható újonnan. Tudom valamivel helyettesíteni? Csak a gyári adapterek jók hozzá, vagy egy sima usb-set is rádughatok? Valamilyet szeretnék venni hozzá, mert az hiányzik nekem egyedül.Köszönöm a segítséget!
Üdv.
spgabor -
félisten
válasz arcitec #66467 üzenetére
sajnos egyelőre nem tudom máshogy kivitelezni, maximum mennyezeti tartókonzolokkal tudnám,mert bal oldalon nincs oldalfal, egybe nyitott a nappali/ étkező/ konyha. .
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
-
arcitec
addikt
Annyit javasolnék, hogy NE a frontok fölé akkor már, hanem a hallgatói pozícióra egy síkban kb .. Nyilván az ideális az az lenne, ha közelebb kerülne (a plafonon a hallgatói pozícióhoz)
Bár remélhetőleg a Dolby ajánlását láttad, az elhelyezésre...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
félisten
válasz arcitec #66460 üzenetére
Igen, egyelőre a mennyezet és szemben lévő oldalfal találkozásához teszem megdöntve az álló frontok fölé, valahogy így, csak ott a Vogel's fogja tartani őket.
Elméletileg szeptember környékére végzek a terasz beépítésével, abból tervezek moziszobát. Ott a plafonba lesz építve 2 pár majd, ami erre alkalmas, a C50 megy oldalra surroundnak , ha kevés lesz akkor eladom és cserélem 100 ra. Előre bevezetékezem az egészet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz mr. bryan #66458 üzenetére
Hozzászólnod volt Kár. Felnőtt emberek vagyunk szerintem.
Egy 4 tagú családban egy közös élettérben, ahol a napunkat töltjük figyelembe kell vennem a párom igényeit is. vagy nálatok nem így működik egy párkapcsolat?
A pénzemet amiért dolgozok arra költöm amire akarom
Megfogadtam az építő tanácsokat, lesz egy Klipsch Sub( 112 SW) elrejtve. Nagyon is megérte a váltás már most is, mivel ezt a hangzást kerestem alapból legalább, minimum.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
A masik amin elgondolkodhatsz hogy megelégedsz a dolby digital hanggal amit miért ne tennél ha csak sztereód van és akkor nem kell hdmi-s legyen az erősítő, elég ha optikaivemenet van rajra. Így minden forrást, pl pc hdmi-vel rádugsz a tv-re és a tv optikai kimenetéből viszed a hangot a sztereó erősítőbe.
-
mettek
addikt
Ez a hangfal 4 ohmos szóval nagy teljesítményű, ténylegesen 200 watt per csatornás erősítő kell hozzá.
Az ilyen hdmi-s sztereó erősítők ritkák és drágák is (én 300ezertől látok ilyeneket). Olcsóbban megúszod ha házimozi erősítőt veszel haaználtan. Csak arra kell figyelni hogy tudja a 4k hdr-t ha ilyen a tv-d.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Ha rossz helyen kérdezek elnézést érte és "tegyetek" irányba
Sztereo rendszer összerakásához keresnék Ethernet, wifi, BT -t tudó HDMI bemenetekkel + legalább egy HDMI kimenettel rendelkező erősítőt hozzánemértékőnt saját kútfőből kinézett Heco Superior 760 Presto hangfalpárhoz
Felhasználás:
60% zene - hálózati forrásból, HDMI-n keresztül PCről lejátszva
20% TV adás - optikai bemeneten keresztül
20% filmek (sokcsatorna nem érint) - HDMI-n keresztülread-only mode on the forum
-
félisten
válasz jambiyya #66454 üzenetére
Köszi ,így világos. Erősan hajlok a 112SW re. Az lesz a vége hogy megveszem mindkettőt ,mert szeretnék komplett bronze szettet de tartok ettől az MA subtól.
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
Nem tudok semmi rosszat mondani róla, volt nekem is (500-as szett dipólokkal). Arra akartam utalni, hogy ne mondd hogy nem váltasz másik márkára, vagy ha ez a cél, akkor ne inkább hallgatózz, mert ár/értékben van jobb, de ez ugye az én magánvéleményem.
Ettől függetlenül sokáig jó lehet, vagy akár végállomás is, tényleg nem akarom elrontani a kedved, sry ha ez jött le.Sub: 112SW-t válassz, ha Klipsch lesz. Nálam egyébként a 115SW sem volt sok a MA mellé.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gino20 #66451 üzenetére
Köszi, ránézek. nekem E-9F volt elötte. igen olvastam az MRW ről hogy nem túl jó, a Bronze 6G teszteket is néztem , ott azt írták, hogy jobb lett. Mondjuk semmi extra. Árban elég jó, 150 ezer újan,de azt hiszem akkor marad más gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Nem tudom mekkora lehet a különbség az MRW-10 és a W10 6G között, de nekem az MRW borzasztó nagy csalódás volt. Simán elvérzett pl a greenland végén, amikor jön az üstökös: pufogott, pafogott, zörgött, vagyis egyszerűen elfogyott, de más forrás esetén is folyamatosan elő jött ez az érzés és ehhez nem feltétlen kellet agyon hajtani.
Ezt váltottam Dali E-12F-re és számomra ég és föld a különbség (ha lehet így fogalmazni, akkor olyan mintha több kategóriát léptem volna fel, pedig árképzés alapján 1 kategóriára tippelnék).
Jófogáson van egy ha esetleg érdekes lehet számodra [link] -
félisten
válasz jambiyya #66444 üzenetére
Nem egészen értem ezt miért írtad az első részt sem és az árat sem.
Tisztában vagyok vele hogy vannak ennél sokkal jobb hangsugárzók, ettől függetlenül örülök neki egy kicsit.Tamoo : ok köszi , megpróbálom meggyőzni magam.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz jambiyya #66444 üzenetére
Szoktam látni eladó használt quadral-okat. Viszket a tenyerem ilyenkor, hogy venni kellene...
b.
Ha ebből a kettőből választanál, akkor inkább a 112 SW. De sztem ajánlani fognak mást is(Monolith, SVS, Elac pl)[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
-
jambiyya
őstag
Lehetőleg ne hallgatózz sokat és főleg ne silvert, vagy más márkát, ami kategóriáját tekintve a bronze fölött van.
Egyébként magam sem akartam elhinni, de pl. déli szomszédunknál 285k forint körül lehet 5.0 bronze szettet kapni...Ctrlaltdel: Signo Avantgarde. Nem akarom túlhype-olni a dolgot, de tök más kategória, mint amik előtte voltak, főleg ami közvetlenül előtte volt és azt hittem nagyon jó. Döbbenet, pedig még be kell járatni, állítgatni, stb. de a magasai, közepe, részletezőképessége. Huhh. A basszus az elhelyezés miatt sok, de majd foglalkozok azzal is. Mondjuk úgy sok, hogy közben nem folyik, nem torzít. Denonnal úgy tűnik nagyon jó párost alkotnak. Emellett extrém feleségbarát, asszonypajtinak is nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ma megrendeltem a C150 centert és a Bronze Fx hátsókat. remélem nem 11 nap lesz a kiszállítás,mint írták.
Subnak a Bronze W10 6G-t akarom megvenni, elméletileg javították a hibáit az új genben. MI a véleményetek róla? Jó lenne ha dizájnban menne az MA-hoz Dió színben.
Atmosnak pedig a Bronze C50 pár lesz befogva.Nagyon meg vagyok elégedve a Bronze 500 - zal, egyszerűen imádom .Azt hiszem nem fogok erről a márkáról váltani. De persze már most motoszkál bennem az, hogy létezik egy Silver széria is
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Power17 #66380 üzenetére
Volt ilyen Denon erősítőm. Nálam egy ettől régebbi Yamaha erősítőt váltott. Az USB és HDMI csatik miatt cseréltem akkor, de nem bántam meg. Hangzásban is jobb volt, nekem jobban tetszett.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
BBéci
legenda
válasz Power17 #66420 üzenetére
"a Magnatnak volt egy 17cm-es sub alul"
Tévedés, az egy sima mélysugárzó."elég gyenge ezért árulták SUB-al"
Nem, nem azért! Házimozihoz kötelező a szubláda.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
ada19
senior tag
2.0 esetleg 2.1? Szerintem a soundbar az esetek túlnyomó részében csak akkor jó döntés ha a kompaktság az elsődleges szempont. Egyéb esetben aktív 2.0 pl. Kanto Yu6, vagy egy 2.0 pl. 2x Klipsch RP-160M és egy erősítő hozzá. Egy használt sub simán belefér még ebbe a keretbe, pl. Elac 3010 vagy Dynavoice Thunder T12 többször volt mostanában 100k körül.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Apukáméknak szeretnék házimozi rendszert vásárolni TV, sorozatok (netflix) nézéséhez.
A keret kb. 300.000 E Ft, egy 25m2-es szobába lenne.
Nekünk itthon Dali spektor 6 és Yamaha erősítő van, ők nem szeretnénk ilyen "nagy hangfalat" a szobába.Érdeklődnék, hogy milyen rendszert, szettet ajánlanátok?
Nem tudom, hogy ilyen árkategóriában össze lehet-e rakni értelmes rendszert (később sem szeretnének több pénzt), vagy vegyünk inkább egy hangprojektort; Samsung Q900A-t néztem.
Köszönöm
-
VoidXs
Topikgazda
Ez nem szándékos, hanem sajnos belülről láttam, hogy milyen nagy fejetlenség van, és mennyire nem tudnak időben elkészülni semmivel. Az ilyen összecsapások manapság a teljes IT iparban mindennaposak lettek.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quqesz
nagyúr
válasz Power17 #66420 üzenetére
Nekem volt anno Sal ugyan ilyen elrendezéssel, volt mélye, de teljesen más lett egy Klipsch-el. És nem abban, hogy ez húdenagyotszól, hanem lett tere a mélynek. Ezt érdemes még figyelned, valamint a közép hogyan szólal meg a Jamo-n. Mivel csak 2 utas, 2 mélyközép és egy magas lesz benne (megjegyzem nekem is ilyen a Klipech R820f), másképpen szólal meg a közép tartomány(és lehet jobb v rosszabb is)
-
hakos1987
őstag
Korábban írtam (dühöngtem) ebben a fórumban is emiatt. Külső lejátszó supportjával napokig leveleztünk a hiba miatt, szívtam a beállításokkal... Végül kb. véletlenül akadtam rá a redditen a megoldásra. De ez mi, hogy ennyire titkolják?! Direkt megnéztem, sehol nem említi az Onkyo, se használatiba, sem az oldalaikon. Röhej, pedig enélkül nem sokat ér az egész.
Más: Onkyo TX-NR686-om van. Mióta megvan, szívok a bug-okkal: néha "NET" módban nem jelenít meg képet, kifagy a Deezer, megakad, stb. Valamint van applikácjója, ami nekem nagyon fontos, mivel a Zone 2 a terasz, így kintről telefonról tudom vezérelni az erősítőt és tartalmat lejátszani. Csakhogy az app sokszor nem látta hálózaton az erősítőt, így cseszhettem. Mindkét hibára a megoldás a rendszeres soft reset volt a bekapcs gombbal, kb. heti 2x.
A jó hír: pár hete jött rá firmware update (korábbiakat is mindig felraktam) és végre 2 év után először teljesen hibamentes lett! Sosem gondoltam volna, nagyon elment korábban a kedvem az Onkyo-któl, de így már más. Az biztos, többet az életben nem frissítem már 😃Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Power17
tag
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, van-e valaki, aki segíteni tudna, de hátha.
Adott egy Harman Kardon AVR 165 erősítő, aminek a hangerőszabályzója kicsit "megkergült". Olvasgatva a neten az egyik lehetséges megoldás az a javításra (ha szerencsém van), hogy ki kell tisztítani a "tekerőt". A szétszedés egy ideig ment is, azonban a tekerő részét nem tudom, hogyan lehetne szétkapni. Robbantott ábra sem sokat segített... Ha valaki tudna okosat mondani (esetleg valaki már csinált ilyet), annak előre is nagyon köszönöm a segítséget.Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Power17 #66406 üzenetére
Igazából a mostani erősítőddel hallgasd meg és ha tetszik csak akkor vedd meg. Így van mihez viszonyítanod és eldöntheted te neked megéri-e. A mostanin külön van mélynyomós rész alul, hogy ennél jobb lesz-e a Jamo jó kérdés. Ráadásul a Jamo csak 2 utas, lehet hangzásban hiányos lesz neked, meg kellene hallgatnod emiatt is.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz I'am Dony #66408 üzenetére
Pontosan. A legnevetségesebv az volt, amikor nemrég valaki úgy állította, hogy a 100k-s rendszereket csak tudatlanok keresik, hogy korábban ő keresett itt ugyanannyiért.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
félisten
válasz Power17 #66406 üzenetére
Szerintem erről nem biztos, hogy tapasztalnál komoly előrelépést a másik szetthez képest ,bár nehéz tudni, neked mi jön be. A Magnat van olyan gyártó mint a Jamo így olvasgatva , bár a képek alapján a kettő közül én is a Jamo-t venném..
Én is pár hete dobtam le az állam a belépő Polk Audió T50 szett hallatán.[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz Power17 #66409 üzenetére
Sajnos nem fogod megúszni a hallgatózást. Ha Te jobbnak hallod a Jamot, akkor az jobb és kész. Mindenképp zene és mozi is legyen a próba pakkban.
A sub kérdésnél viszont sajna tényleg az van, hogy mozihoz kell. Azok a Jamo frontok tényleg mélybajnoknak tűnnek, de amint a rendszerbe illesztesz a subot, Te is hallani fogod. -
-
I'am Dony
őstag
-
I'am Dony
őstag
Hahó...
Belépőszint..., mindenki profin született, ugye?
Miért fáj ennyire, ha valaki kérdez vagy van rossz véleményeken alapuló bizalma???
Mindenki a "hifisó" zsűrijében vagy szubok között nőtt fel?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest