-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
daninet #63844 üzenetére
Lehet kapni annyi pénzből jó hangú erősítőt, de leginkább kifutott modelleket, vagy használtat. Amit újonnan annyiért adnak, az sajnos kompromisszumos. Bár belépő szinten vagyunk, ezért feltételezem, hogy nincsenek túlzottan magas elvárásaid.
A Klipsch hazai forgalmazójánál alighanem akad olyan hangdoboz, amilyennel rendelkezel, az üzletükben többféle, árban szóba jöhető erősítővel meg tudod hallgatni. -
daninet
veterán
Sziasztok!
1000 EUR-ig keresek AV Reciever-t. Fontosabb a jó hangzás, minthogy 8k legyen meg mindenféle általam nem használt dolog. Főleg 1080p tartalmat nézek, 5.1 hang.
Legalább 100W kellene csatornánként és 4 hdmi bemenet.
Klipsch RP szériát hajtok majd vele.Elkezdtem nézelődni, de azt se tudom merre induljak
Minden vacak rá van írva minden erősítőre, rendes review-t alig találni. Valami támpontot ha tudtok adni megköszönném.
-
sapex
tag
válasz
I'am Dony #63840 üzenetére
Sajnos nincs rá biztosítás , ezért csak garancián túli szervizelésbe tudnák javítani, mivel a villámkárban sérült terméket garanciaban nem javítanak. Ha ezt választanám ki kellene küldeni Csehországba x időre ,a javítási költséget sem tudom mennyi lenne ezért gondolkodtam el egy B megoldáson.
-
sapex
tag
Köszönöm a gyors választ.
Tudnál segíteni abban a dilemaban hogy az avr390esemen tönkrement a media streaming része , és kiváltó alternatívaként egy st60ban gondolkodom, viszont sokan ajánlják BlueSound Node lejátszóját.
Mivel árban az Arcam majdnem háromszorosa felmerül a kérdés hogy meg e éri ezt a felárat . -
BBéci
legenda
Az ST60 kimenetei közül egyértelműen az XLR-t választanám, de sajnos az AVR390-nek nincs olyan bemenete. Ebből az is következik, hogy valami másik erősítő illene hozzá. Ha abból kell főzni, ami van, akkor próbáld ki az analóg RCA kimenetet, majd a koaxiális SPDIF-et és a továbbiakban azt használd, amelyik jobban tetszik.
-
sapex
tag
Illetve még egy kérdés lenne, ismeri valaki a Bluesound Node streamert. Mi a véleményetek róla?
-
sapex
tag
Segítségeteket szeretném kérni hogy mi a legjobb módja egy Arcam AVR390 es egy Arcam st60 összekötésének. Melyik ki/bemenetből lehet kihozni a legjobb minőséget?
-
spiky03
veterán
válasz
Kapanyél #63831 üzenetére
Igen tudom, csak ez 10 ezerbe került.
De vehet Harmonyt is, én csak mondtam, hogy van más lehetőség is.
Én mondjuk telón meg tableten használom, távirányítók meg a fiókban vannak.
Teló kb mindig kéznél van. Nah meg a házban kb bárhonnan eltudok indítani vele bármit.
Pl nappali vetítésnél a redőnyöket is lehúzza, nem csak a rendszer kapcsolja be. -
Tamoo
nagyúr
Klipsch R-115SW. Megnéztem vagy 10-15 tesztjelenetet amiket szoktam. Nem mondom, hogy nincs följebb, de nem tudok belekötni. Nem volt puha az alja, nem brummogott, nem volt lassú egyáltalán.... ütött, voltak energiák, némi chest slam is. Igazából nem tudok rosszat írni róla. Racionálisan azt tudom mondani, hogy az én szobámban az én rendszeremben ez kielégítő. Az megint más, hogy nem racionálisan meg azon agyalok, hogy hogy helyezzek el négy szubot.
Ez a hobbi része a dolognak. Kíváncsi vagyok hogy hová lehet fokozni még az élményt.
De ha őszinte akarok lenni, a dupla szubos felállásra is racionálisan azt kell mondanom, hogy itt nálam nem volt jó ár/érték arányú fejlesztés. Ha valaki kérdezi azt mondom, hogy jobb, de hogy megérte-e ... nem, de nem bánom.A Klipsch magában és LCR-ekkel.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
picit off, de talán itt vagyok a legközelebb. van egy Arcam AVR250-es erősítőm, amit nagyon szeretek. sajnos távirányító már nincs hozzá és amióta nincs infrás telefonom, azóta az irányításával meg vagyok lőve. vettem a minap egy Qilive univerzális távirt és márka kóddal még meg is találja, csak működni nem akar. tanítani nyilván nem lehet gyári távkapcs hiányában.
van esetleg ötletetek, hogy hogyan tudnék működő távirányítót vadászni hozzá és nem feltétlen vagyonokért?
köszi előre is, ha akat tipp!
-
I'am Dony
őstag
válasz
mola21 #63814 üzenetére
Nehéz és könnyű kérdés is egyszerre, amit leginkább a szoba dönthet el. Ideális helyiségben, ahol nincsenek hatalmas gondok egyértelműen a CA-t választanám. Viszont az ilyen optimális szoba nem túl gyakori, ezért jól jöhet a Denon bemérő rendszere, amivel a másik nem rendelkezik és hiába szólna egyébként szebben, ha a szoba elrontja.
-
sapex
tag
Sziasztok.
Rég voltam már itt , még annó egy nagyon jó kis hazimozi szettet raktunk össze (arcam avr390+svs12nsd+dali oberon7) ,amivel nagyon meg vagyok elégedve mind házimozi ,mind a sztereó hang téren.
Viszont sajnálatos dolog történt, egy villám csapás következtében az erősítő ethernetes része tönkrement. Kérdésem az lenne hogy tudtok e olyan szervizt ,vagy bárkit , aki ezzel a hibával tud valamit kezdeni ,mivel gondolom ezt garanciában nem javítsák?
Már végső elkeseredésében nézegetni kezdtem az Arcam hálózati lejátszójat az St60t , hogy az váltaná ki az erősítőmben ezt a részt. Nemtudom hogyha ezt meglepném javulna e még valamit az amúgy is tökéletes hangminőség ,viszont ha igen az mindenképpen motiváló tényező lenne.
Szivem szerint ha nem túl költséges a javitasa , akkor inkább az mellet voksolnak,mivel ezen részével is tökéletesen elégedett voltam az erősítőnek.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
BBéci
legenda
válasz
mola21 #63814 üzenetére
Erre a kérdésre egyértelműen CXR200 a válaszom. Ha minden szempontot nézünk, akkor kiegyenlítettebb a párharc, a Denonnak is van esélye a győzelemre.
Mindkettőt másfél-két hónapig használtam.
Amikor a CA-t visszavittem, a boltban összehasonlítottuk Primare SPA23-mal, ami messze jobban szólt sztereó zenével. Ismertem azt is, de akkora különbségre nem számítottam. -
Gino20
őstag
válasz
beholder00 #63811 üzenetére
Ez a fajta kompakt megoldás szerintem sajnos kihaló félben van (vagy már ki is halt) pedig sok "felhasználó" igényeit ki tudta elégíteni. Lehet tévedek, de bontatlanul pl nagyáruházi üzletből talán már nem is tudsz ilyen áron ilyen 5.1 szettet vásárolni sony/lg/samu.......vonalon.
Ilyesmi használt piacon lesz vagy esetleg outlet üzletből pl [link]
Vagy ezt a kihaló félben levő rendszert esetleg egy ilyen [link] hangprojektorral tudod kiváltani, ami bővíthető akár szatellit/surrond hangfalakkal [link] -
Saughassy
aktív tag
válasz
Kapanyél #63809 üzenetére
En NR1504et használtam évekig, amit Denon x3700h ra cseréltem. Nagy a különbség hangminőségben, még úgy is, hogy a frontokat már a 1504nel is egy külön vegfok hajtotta, amit megörökölt a Denon is.
Hogy ez kinek mit ér meg? Senki sem mondja meg helyetted. Rengeteg plusz szolgáltatas van, de arra tényleg azt mondom, hogy felesleges. Felesleges az Atmos, talán még a hd hang is.
A dinamika, a sokkal jobb tererzet és részletesség ami megjött a váltással. Az nekem sok pénzt megért.
-
mola21
tag
Zenére melyik erősítő lenne jobb Denon AVR X7200Wa vagy Cambridge Audio CXR200?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
beholder00 #63811 üzenetére
A passzív mélynyomó miatt ez nem cserélhető könnyen. A legolcsóbb BT + Spotify megoldás a Denon X540BT, de minimum kellene egy végfok a subhoz. Anyagilag sokkal jobban jársz a teljes cserével, még ha használtpiacon is nézelődsz.
-
beholder00
tag
Sziasztok!
Sajnos megadta magát egy [Samsung HT-J4500] típusú házimoziból a központi erősítő egység. Szerelő szerint az alaplap kuka, javíthatatlan. Tudtok esetleg ajánani helyette valamit? Hangfalak megvannak, nekem elég volt ez hangzásban. Ami fontos igazából, hogy bluetooth vagy Spotify legyen rajta, mivel erről szoktunk zenét hallgatni a filmek mellett.
Remélem tudtok segíteni. Köszönöm előre is.
-
gab1ka
senior tag
válasz
PeterVargaMa #63805 üzenetére
Lehetséges hogy meg lett kavarva kicsit az adott HDMI bemenethez tartozó hangforrás az AVR-ben, azért nincs hang.
Anno a nem pont ugyanilyen, de Yamaha avr-el nálam a ps4-en mindenféle extra beállítás nélkül is jó volt minden, első körben biztosan visszakapcsolnám azt a lipsyncet is.
Ha az erősítőbe megy a PS4 HDMI-n, akkor a hangbeállításoknál érdemes lehet a bitstream helyett az 5.1 PCM-et használni, az az érintetlen formátum, bár nem hiszem hogy nagyon kihallanád ezt, de ha már adott a lehetőség akkor miért ne.
Esetleg próbáld ki egy másik HDMI bemenetre kötni a ps4-et, illetve a Dolby Digital bitstream formátumot kerüld, mert a mai napig bugos és feltűnően késik úgy a hang a többi lehetőséghez (DTS, PCM) képest. -
Kapanyél
őstag
Mivel nem tudom kipróbálni egyiket sem, így nehéz eldönteni, hogy melyik a jobb, vagy érdemes-e többet áldozni rá, mert valamelyik út annyival többet adna.
Az biztos, hogy a jelenlegi legnagyobb tudásút/kompatibilitásút szeretném, mert 10 évig biztosan nem lesz cserélve.
Tehát továbbra is kérdés, hogy jobb-e annyival az SR, hogy megérje a felárat a slim NR-hez képest, vagy az NR esetleg csak papíron tud mindent, de egy X2700 vagy S960H ezerszer jobb volna? És hogy hozzájuk képest egy ONKYO hol helyezkedik el hangzásban?
Hiába hallgatom meg ezeket külön-külön; ugyanott ugyanazokkal a hangsugárzókkal és szobában kellene. Na erre nincs lehetőség, ezért vagyok kíváncsi a tapasztalatokra. -
MadKet
tag
Sziasztok,
Van egy Denon avr-x1000 -es erősítőm ami most megadta magát. Bekapcsolom, megpróbál elindulni a szokásos módon, de aztán rögtön kikapcsol és pirosan villog a led.
Rákerestem hogy mit lehetne csinálni, első körben lehúztam a hangfalakat, de ugyanaz a szitu. Van esetleg valami amit meg tudok próbálni még mielőtt szervizbe vinném?
Köszi előre is a segítséget!
-
BBéci
legenda
-
Kapanyél
őstag
Üdv!
Most jutottam el oda, hogy a régi 5.1 erősítőmet lecseréljem egy mindent-tudóra.
A kiszemelt egy Marantz NR-1711, ami 7.2 és csak papíron tudja a 4k120p-t, de az annyira nem izgat, inkább csak a tudat, hogy ennyi pénzért egy bugos "szart" kapok.
A kérdés, hogy ti mit választanátok?Jelenleg Dali Concept 10 frontok és surroundok vannak, meg két aktív mély, center nélkül (nem fér el sehol). Ez az eddigi 5.1-et durván kiszolgálta, mindenre rákevertem az LFE-t, a frontokra meg a centert. A subokat pedig a frontok magas jelszintjéről hajtottam, mert stereohoz úgy a jó.
Ezt a jövőben kiegészíteném még 4db mennyezeti hangsugárzóval, tehát azt Atmos Virtualizációt is ki tudnám valamelyest használni. Ezért is esett a választás erre a kis erőlködőre.
De vajon jobb-e annyival egy SR5015 a maga szofisztikáltabb áramköreivel? Vagy inkább dobjam a márkanevet, és Denonból vegyek eggyel jobbat? Vagy szarjak az egészre és a legújabb Onkyo-t válasszam, ami már tényleg tudja a HDMI 2.1-et?TV-n nézek Netflixet, onnan jönne vissza ARC-n keresztül, ami. Ill. CoreElec-es playerről jönne a többi áldás, legfőképp HDR10+ és DV anyagok.
Érdemes elgurítani a gyógyszert és utána szaladni egy SR6015-nek? Vagy szarni a térhatású hangra, mert bőven elég a mezei 5.1 és inkább adjunk a hangminőségnek?A héten még akciós pont az NR1711…
-
PeterVargaMa
újonc
SZiasztok
Segítségért folyamodnék, előre is nagy köszönettel
Meglett az Erősítő (yamaha rx-v4a )és a hangfal szett (Jamo S809) is, 2 napja bűvölömde két problámán csak dadogva vagy sehogy sem jutok túl, eért kérném a segítségeteket.
Amin nem jutok túl az a PS4. Simán HDMI-vel összedugtam, kép van , hang nincs. Kikapcsoltam az erősítön a lipsyncet (valaki írta itt a fórumban hogy az megoldotta neki, nekem sajnos nem) Illetve a PS! esn is átállítottam bitfolyamra Dolby DTS (Persze a többit is kipróbáltam) de semmi. 2 kábellel is próbáltam, ismeretlenek a szekrény aljából. Van valakinek valami megmentő ötlete?
Amin Túljutottam az a YPAO, nem látta a mélyládát (Jamo S810) szóval most manuálisín beállítottam , és így hogy ráadtam az extra bass-t már hallom is, de nem így kellene ennek szólnia, Van valami ördögi tipp vagy varázsbab rá?
Egyébként a rendszer szépen szól, MP3, WAW, FLAC hibátlan.
És hogy ne csak kérjek hanem adjak is valamit :
Belefutottam hogy a külső ssd-t nem kezeli el a Yamaha, aztán persze kiderült hogy csak FAT32-FAT16 os eszközöket kezel el. A windows meg ezeket max 32GB-ig formázza... Nekem ettől több kellett. SZóval fogtam a 256 GB-s külsö SSD-t és ráengedtem egy Rufus nevű progit, ami szépen Fat32 re leformázta nekem, rátoltam olyan 32.000 Filet, KB 200 GB, és olvassa viszi a Yamaha szépen. A beolvasás is viszonylag gyorsan megtörténik.
A Program itt található https://rufus.ie/hu/ Örülök ha segíthettem, meg persze annak is ha valaki nekem segít
Legjobbakat! -
VoidXs
Topikgazda
válasz
CoroStar86 #63801 üzenetére
-
Gombinyó
őstag
válasz
CoroStar86 #63799 üzenetére
[link]
Ez lesz a te topikod sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest