Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a meglévő mozimon mit lenne érdemes fejleszteni.
Ezek vannak:
Onkyo tx nr656
Canton gle 90 frontok, gle455 center, gle 420 hátterek, as 125.2 sub
Oehlbach kábelezés
lejátszó: sony bdp-s6700
szoba kb 20 m2
70-30% film, zene
lejátszó: sony bdp-s6700 -
zsoika
addikt
Maradnék a 200 nál(bár az elég ritka), mert a 210/230 panelja típushibás.
Nem vészes...csak egy 1W-os ellenállást kell kicserélni és 3db kis kondit, illetve van egy olyan hibája is hogy sípol az LFE bemeneten. [link]
Nálam a sípolás nem jelentkezett, de az ellenállást cserélni kellett.....a 200-assal nem volt semmi bajom.Ha 210/230-asból látsz hibását hirdetve akkor 10eFt körül nyugodtan megveheted mert 99% hogy ez a baja és javítható. Ha v.kid németben akkor [link] kis alkuval 40€ ért is elhozható.
-
válasz
zsoika #31694 üzenetére
Köszönöm! Ez nagyon jó ötletnek tűnik. Hiába nem megy mélyre, nem is az a fő lényeg. Kölcsön kaptam egy Yamaha YST-SW215-öt, ami sokszor nem tetszik, ahogyan szól, viszont a nagy frontok szárnyalnak, mióta lekerült róluk a mélyhang megszólaltatásának terhe.
Keresek valahol egy használtat ebből.
-
zsoika
addikt
Addig is megpróbálhatod a harman kardon hkts200 sub zárt mélyládát.
Használtan 25-30eFt és elég korrekt hangja van ....mivel 200W az erősítő része. Ha összegyűlt a pénz egy jobbra, akkor ugyan ennyiért el is tudod adni.
Zárt kialakítása miatt gyors és pontos,de sajnos nem megy elég mélyre(45hz környéke) .....így hiányzik a mély hangok alja. -
válasz
zsoika #31692 üzenetére
Ahogy nézem a B&W 610-et linkelted. Sajnos az is a keret felett van. Úgy látszik igaza van a korábbi hozzászólónak. Még kell gyűjtenem, ha olyat szeretnék, ami jó. Azt hittem ilyen kicsi szobába nem lesz drága egy mélynyomó, de nem a méret számít valószínű.
Most max. 60k volt a keret. Akkor még gyűjtögetek. Köszi a segítséget neked is!
-
Elar
senior tag
-
AMD Power
titán
Ezt fogom megvenni.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #31684 üzenetére
Nem telefonról írtam, hanem laptopról. Simán elrontottam, az én ügyetlenségem az oka.
Köszi a javítást! -
Quetz
őstag
A specifikáció szerint (35Hz alsó határfrekvencia, 100w-os végfok) egy szatellit szett mellé még hasznos is lehet, de ha már normális álló hangfalaid vannak akkor szerintem nem éri meg beruházni rá.
Én olyan mélynyomót vennék, ami lemegy 20Hz-ig, akár azon az áron is, hogy még egy évig spórolok rá. -
Üdv! Boston Acoustics CS SUB10 II-ről valaki tud mondani véleményt. Az av-online-on csak az 5.0-át tesztelték, a mélynyomó kimaradt. Köszi!
-
Petikusz
tag
Ilyesmi van valakinek? [link] mi ennek a szakmai neve? már mindenhogy beirtam a googleba, hogy itthon tudjak venni, de még véletlenül se dob be semmit. remélem itt van aki tud ebben segíteni....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #31668 üzenetére
Egyébként jól mondod, így nem áll meg az élet ha az egyik kidolne a sorból
Meg így jöttek sorba, és soha nem gondoltam rá hogy ebből van 4 lemezes is, jó áron...
Amúgy most hogy mondod, az ingadozás mindig nagy fájlok esetén jelentkezeik, csak azért nem tűnik fel nekem, mert nalam nincsenek kis fájlok -
NwL
tag
Pioneer 5.0 S-ES21TB Passzív hangrendszer, 150W RMS Erről vélemény? Megéri ennyiért?
(Erősítő: Pioneer VSX-422) -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #31667 üzenetére
Hát szerintem nem sok értelme van, de te tudod. Mondjuk így meghalhat bármelyik kettő, nem áll meg az élet.
De közben most olvasom, hogy forgalomnál leesik neked a sebesség, ami eléggé fura, mert ez azt jelenti, hogy a routerbe épített switch nem bír ekkora forgalmat. Biztos, hogy forgalomnál esik le? Nem esetleg a NAS cache-e töltődik meg, vagy csak simán ingadozik a dolog a fájlméret miatt?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #31666 üzenetére
Nem, mert mobilon megkeresem ami épp kell, és akkor tudom az elérési utat és minden megvan.
Meg amúgy kisebb nagyobb túlzással, de rendet tartok rajtuk és kb tudom melyiken mi található meg -
MasterMark
titán
(#31623) Lelahel: De igen, ez már ránézésre is rossz.
(#31625) Ez meg a világ hülyesége. Amennyiért azt vetted már normális hangú rendszert is kaptál volna.
(#31627) Ez a topik nem arról szól, hogy kinek mi felel meg. Valakinek a blútuszos kis csipogó is megfelel, attól még nem fogja senki házimozinak ajánlani... Hiába felel meg neki és terjeszti, hogy de ez jó házimozi.
Meg mi az, hogy "mindenki más és mindenki másra tart igényt"? Mármint van aki sok pénzért rossz hangot akar, vagy mi? Bár tőlem aztán lehet valakinek ez az igénye, de az nem egy szakmai topikba való, és pláne nem való ajánlásnak az ilyesmi.
Az hogy neked az az adott dolog jó vétel volt, azt senki nem kérdőjelezheti meg. És azt sem, hogy neked tetszik. Azt viszont már igen, hogy "a hangja fasza". Ez gyakorlatilag azt jelenti a mostani közvéleményben, hogy jó sok felső-basszus kiemelése van. Nem baj ha amúgy szarul szól, meg valódi basszus nincs is benne de legalább hangos ami van, meg csilliárd Wattos. Pláne a TV, vagy egyéb más csipogókhoz szokott nagyközönségnek már ez a kis hatásvadász felső-basszus is lehengerlő lesz, meg juj de jól szól. (Az tény, hogy a TV-hez képest jobban szól... Csak épp ennyiért már tényleg jól szólót is lehetne kapni.)
"Maximumra nem teszem mert a szomszédok biztos szólnának." Senki nem tekeri teljes hangerőre a házimoziját. Sőt a normális házimozik már halkan is nagyon jól tudnak szólni. A szomszédok pedig egy hangosra állított tévé miatt is szólhatnak. Ez nem jellemzője a jó hangnak, hogy de a szomszédok is szólnak érte, akkor csak jó lehet.(#31651) Jegesmaci81: Nem routertől függ a másolási sebesség! A switch kapcsolási-kapacitásától függ, hogy mennyi forgalmat tud átengedni, de a leggagyibbak is simán kiszolgálnak egy olyan hálót, ahol egyszerre csak 1-1 másolás megy pl. Neki azért lehet gyors, mert egyrészt valószínűleg gyorsabb vinyói vannak, másrészt ha RAID 0-ba rakod a vinyókat, akkor minél többet raksz így annál jobban gyorsul az írási sebesség.
Nálam 112 MB/s-nél maxolódik a másolás a gigabites hálón. [kép]ELACielvtárs: Nem problémás 3 NAS-t menedzselni?
-
Quetz
őstag
válasz
Kicsimix #31659 üzenetére
Én az erősítő + hangfalszett összeállításra szavazok. Az S7805 árából kijön egy új erősítő + használt 5.0 hangfal szett. Igaz, a 7805-höz van "mélynyomó" is, de az csak egy 80w-os végfokkal rendelkező, 20cm átmérőjű hangsugárzóval ellátott mélyládának csúfolt valami, szerintem egy normális álló hangfalpár több mélyet fog produkálni neked. Normális mélyládát pedig tudsz később venni ha kell.
-
Quetz
őstag
válasz
Kicsimix #31663 üzenetére
Köszi a segítséget! Angolul találtam hasonló infót, de mivel nem használok win10-t, nem akartam beírni, mert nem tudtam ellenőrizni, hogy működő megoldás.
Ahol találtam, ott nem volt elég bekapcsolni a cifs klients, hanem még "NetBIOS over TCP/IP"-t is engedélyezni kellett, ha jól értem. -
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Hát én nem tudom, de nem tudom elérni sem a NAS-t sem a openwrt, sem a média boxomat. vagyis semmi hálózati kapcsolatot nem tudok létrehozni. Már írtam a topikba de ott sem tudtak segíteni mer egy tegnapi frissítés jött és annyi. Ha megadom a nas elérési útját akkor arra hivatkozik, hogy samba 1 és nem támogatott.
tegnap előtt véletlenül egy 32 bitest raktam fel azon még minden meg volt. Tegnap gyalultam és ment fel a 64 bites Máj.01 feltöltés, és már azonnal frissített és nincs semmi elérhetőség, habár olvastam, hogy az első 15 napban ha kell akkor még elérhető de ez nem az új telepítésre vonatkozik. lehet, hogy fel kellene rakni egy régebbi verziót és ott beállítani a hálózatot és aztán frissíteni. -
Kicsimix
őstag
válasz
Lacielvtárs #31654 üzenetére
SMB1 és windows 10-hez..
Ha ezeket visszakapcsoljátok akkor megszűnnek az SMB1-es problémák.
De nem emiatt jöttem : )
Erről esetleg vannak tapasztalatok? : [link]
Vagy jobb alternatívákat tudnátok mondani?
Szemeztem egy Onkyo TX-NR676-al is amihez külön kellene hangfalakat vennem. Mit ajánlanátok hozzá?Köszi
-
Bakus
tag
válasz
Jegesmaci81 #31644 üzenetére
Majdnem teljesen mind1 mit veszel csak gigabites legyen a hálózati csatlakozása akkor UHD-nál egy kiszolgáló felé biztos nem lesz probléma kettőről már nem tudok nyilatkozni, full HD 3 kiszolgálónál szintén nem probléma.
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #31654 üzenetére
A Zyxel-nek kellene lépni és frissíteni, hogy meglegyen az SMB2 és akkor már menne kis kanyarral a dolog.
-
Beni2360
félisten
válasz
Jegesmaci81 #31648 üzenetére
Óvatosan az otthoni hálózatokkal mivel a legújabb win 10 frissítéssel megszűnnek a hálózati elérések legalább is az újonnan telepített rendszernél. Én 2 napja raktam a gépet és nem lehet belső hálózatot létre hozni.
Itt egy cikk róla. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #31651 üzenetére
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #31650 üzenetére
Köszönöm a választ! 100MB/sec nagyon jó! Gondolom egy bika routered is van hozzá! NálamPC-ről Pc-re max 40-50MB/ sec megy.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #31648 üzenetére
105-110 MB/sec a másolási sebesség.
Azért van három, mert sok a hdd
Nem akadozik róla a film, még az UHD sem, próbáltam.
Ha több eszköz csatlakozik hozzá, azt is ki tudja szolgálni.
Persze kell hozzá megfelelő gigabites belső hálózat.Beni2360: elkestel
Úgy kötötte be ahogy írtad -
Beni2360
félisten
válasz
adamcsik #31636 üzenetére
Hát az összeállításod rossz!!!
A BD lejátszót ( média lejátszót) dugd az avr-be - az avr kimenetet oszd el a tv és a proji közt . Ez nálam működik több mint egy éve. Így nálam akár mindkét lejelzőn megy a kép. De mivel a TV elé engedem le a vásznat így a TV ki van kapcsolva. Semmit nem kell állítani magától osztja a képet.
Látom rájöttél a megoldásra. -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #31647 üzenetére
Neked miért van 3? :-) Mekkora sebességgel tudsz rá vezetékes hálózaton belül másolni?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #31644 üzenetére
Szia, zyxel NAS326 [kép]
Szerintem ár /érték arányban világbajnok, persze átlag otthoni felhasználásra -
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok! Bár nem közvetlenül kapcsolódik a kérdésem a házimozihoz de mégis a mozizással kapcsolatos vélemények érdekelnének. Itthonra szeretnék egy NAS-t vásárolni. A kérdésem az lenne hogy kizárólag multimédiás tartalmak megosztására mennyire alkalmasak és melyik az amit már érdemes megvenni ilyen célra. Fontos lenne, hogy akár UHD film se akadozzon a hálózaton. Ne legyen hang elcsúszás, ne essen szét a kép, stb.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #31639 üzenetére
Megoldottam az erősítő hdmi ajzatba dugatm a Blu-ray lejátszót és az erősítő kimenetéből az elosztó bemenetébe a kábelt és az elosztó kimenetére a TV-t és a Projektort így már át viszi az 5.1-et és jelzi az erősítő hogy Dolby vagy DTS a hangformátum
-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #31632 üzenetére
Az nagy gáz volna ,de hála istennek akkor nincs ilyen gond.
-
NwL
tag
Sziasztok!
Amatőr házimozizó vagyok, hozzájutottam egy Pioneer VSX-422 erősítőhöz hangfalak nélkül.
Ehhez keresnék, akár használt, jó ár-teljesítmény arányú 5.0 hangfalszettet. Mélynyomót egyelőre nem tervezek. 20 m2-es panelszobában lesz elhelyezve, egy 40" falra szerelt Samsung TV mellé. Médialejátszónak egy HDMI kimenetes 905X-es androidos kínai médiaboxot használok Libreelec-el, amin a számítógépről max 1080p filmeket, sorozatokat nézek főleg. Eddig a TV saját hangszóróját használtam, szóval nagyon nagy igényeim nincsenek.Amit kinéztem:
1,
ELTAXvagy hasnonló használtan:
2,
magnatEbben az tetszik hogy nem nagy, de ez a félelmem is vele, hogy gyengébb mint az első.
Enyhén szólva nem vagyok pro a témában, úgyhogy lehet nagyon mellé lövök
nem hallottam még egyiket sem élőben.Ha vannak tippjeitek tanácsaitok, azt megköszönném.
Max 70k a keret, de az se baj ha használtan 40-50 körül lennének alternatívák.Köszönöm a segítséget!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Azt írta hogy elosztó nélkül atmegy az 5.1-es hang...
Szerintem az elosztó a ludas.
adamcsik:
Próbálja meg felcserelni esetleg a kábeleket, vagy csak próba idejére csak egyszer az egyik hdmi kabel legyen bedugva az elosztoba, majd a másik hogy kideruljon hogy mindkét out aljzaton kimegy e az 5.1... -
adamcsik
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #31635 üzenetére
Az elosztó bemenetébe megy a Blu-ray lejátszó az egyik kimenetébe a projektor a másikba az erősítő és az erősítőn keresztül kapja a képet a tv Hdmi-n
-
adamcsik
aktív tag
Üdv! Van egy Pioneer VSX 422 erősítőm és az a problémám hogy HDMI elosztóval nem viszi át az 5.1es hangot (csak ez első két hangfal szól) de ha elosztó nélkül kötöm rá a Blu-ray lejátszót akkor átviszi az 5.1es hangot mi lehet a probléma?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zsoika #31630 üzenetére
Hát arra en is kíváncsi leszek
Amúgy egészségügyi ok miatt mentem dokihoz...
Azon bosszankodtam hogy szerda ebredesre eldugott a bal fülem, így két három nap kínlódás után elmentem, és 'szörnyű dolgokat' hallottam (jobb fulemmel csak, monoban elég gáz az élet ) , tapasztaltam
De ami a lenyeg hogy kimostak a fülem, most gyógyító dugasz van benne es hétfőn megyek vissza kontrollra.
Utana jöhet a teszt, addigra megjön a nyeremény hdmi kabelem isAmúgy pont azon bosszankodtam hogy végre összeállt a korrekt hangú rendszer, és erre megsuketulok
Ez lett volna az igazán öngól magamnak vagy az 'élet bosszúja'
De szerencsére nincs ilyen gond, mert már agyaltam kire hagyatekoljam a rendszerem... -
zsoika
addikt
válasz
Lelahel #31627 üzenetére
Persze! Ha neked és neki megfelel akkor oké.
Megnéztem a Sony HT-RT4 specifikációját és azt írja:
AZ ERŐSÍTŐ CSATORNÁI
5.1 cs.
LPCM (2 CS. / 5.1 CS. / 7.1 CS.) HDMI-N KERESZTÜL
Igen / Nem / NemEzt úgy kell érteni hogy nem szól 5.1-ben csak sztereóban az 5.1 hangfal?
Jigsaw04: Igen. Uncsitesóm is a MM-ben vette....nem hallgatott rám,de végül is elégedett vele és ez a lényeg.
ELACielvtárs: Na erre én is kíváncsi leszek...ha jobb akkor megyek én is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
No urak, ma voltam fuleszeten
Napokba majd tesztelem mennyit javul a rendszerem ennek köszönhetően
Nemir Ombe, akit rég láttam itt írogatni, ajanlasaval -
törölt tag
válasz
zsoika #31626 üzenetére
Egy kollégám is nemrég vett egy hasonló bögreszettet.
Elötte hosszasan kérdezgetett, hogy szerintem mit lenne érdemes vennie...
A keret 150 körül volt.
Hosszas keresgélés után ajánlottam neki, egy használt Marantz erősìtőt, meg egy Polk RTI szériás állványos hangfal párost...Hiábavaló volt a fáradozásom, mert egy MM-os "szaktanácsadó", illetve a kihelyezett hiitelügyintéző gyorsan rábeszélte egy Samsung 1500w-os "csúcsgépre"..
Érdekes ez....
-
-
zsoika
addikt
válasz
Lelahel #31625 üzenetére
Uncsitesómnak Sony BDV-E6100 van és hiába mondtam neki hogy 170eFt -ot nem ér, megvette.
Egy használt 100eFt -os szett többet ér, de azt nem adják hitelre. -
Lelahel
csendes tag
válasz
MasterMark #31618 üzenetére
Nekem ilyen van és nem rossz.
-
törölt tag
válasz
makinen #31620 üzenetére
" Tudom, elvileg az 5.0 hangfalak egy szettből kell álljanak, de én szeretnék egy jobb centersugárzót a rendszerbe. Lesz ez valamilyen negatív hatással az erősítőre és/vagy a többi hangfalra?"
Próbálj az egységre törekedni, de ha mégsem sikerül, akkor sem okoz semmiféle fizikai problémát...
-
zsoika
addikt
válasz
makinen #31620 üzenetére
Szia. Kérj kölcsön egy aktív ládát és próbáld ki hogy a Pre Out nem szállt e el.
Menüben kell beállítanu/engedélyezni ...nem ismeri fel automatán szerintem.Mehet rá azonos impedanciájú, de center nem okoz bajt az erősítőnek csak hangban eltérhet (kilóghat) a többitől és az zavaró lehet.
Próbálj meg azonos hangszórókészletűt venni .....pl.ha selyem dóm sugárzó van az 5.0-ban akkor a centerben is az legyen. -
makinen
csendes tag
Sziasztok!
Nyilván totál amatőr lesz a kérdésem, de ennyire nem értek hozzá és nem volt még ilyen problémám.
Thomson DPL560HT 5.1 erősítőm sub kimenete elszállt egy ideje és (lehet röhögni) most jutott csak eszembe, hogy megnézzem, van-e PRE OUT SUB kimenete is... És van!
Namármost korábban az 5.1 kimenettel (passzív mélyláda) használtam az erősítőt.
Ha aktív mélyláda kerül a rendszerbe, az 5.0 hangfalakkal együtt az is működni fog? Más szóval, a rendszer érzékeli az aktív subwoofert és kiadja rá a jelet a kimeneten?. Esetleg az erősítőn van erre beállítás?Más:
Tudom, elvileg az 5.0 hangfalak egy szettből kell álljanak, de én szeretnék egy jobb centersugárzót a rendszerbe. Lesz ez valamilyen negatív hatással az erősítőre és/vagy a többi hangfalra? Természetesen hasonló teljesítmény és azonos ellenállási jellemzők mellett.
Köszönöm a segítséget! -
MasterMark
titán
válasz
AMD Power #31616 üzenetére
Az a baj az a 100 ezer forintos egybe "házimozi" semmire se "elég". Inkább úgy mondanám, hogy semmire nem jó. Bár végülis szólni szól, de hát a TV is szól.
Egyszerűen nincs értelme pénzt költeni olyanra.
szerk.: Az a gond amúgy, hogy azoknál az egybedobozos szetteknél az ár nagyrésze nem arra megy, hogy jól szóljon. Sőt semmi nem megy arra. A legócskább cuccokból összepakolják, de csillogjon szépen, meg nézzen ki jól, meg tudjun sok felesleges szolgáltatást.
Ja és tízezer wattos legyen. Mintha attól jó lenne.De ettől nem lesz még normális hangod se, nem hogy jó.
Ellenben egy normális házimozi célja a jó hang elsősorban. És csak utána a csilivili.
-
törölt tag
-
Oxy.kiraly
tag
Köszi!
Ez ami nem volt tiszta, azaz bekavart:
"Továbbá a DLNA-val lehetőségünk adódik a távoli eszköz vezérlésére is, így például a hálószobában lévő PC-ről küldhetünk képet a nappaliban elhelyezett tévére, illetve ez visszafelé is működik, tehát a tévéről is elindíthatjuk a lejátszást."
Neked is minden jót!Üdv
Oxy 2018 -
Quetz
őstag
válasz
Oxy.kiraly #31609 üzenetére
Mindig csodálom, hogy 2018-ban az emberek képtelenek élni az internet adta lehetőségekkel. Nem véletlenül mondom évek óta, a google a barátod. És a barátod ezt a linket dobja első találatnak: DLNA, az ismeretlen ismerős - PC World
-
virkir
veterán
válasz
Oxy.kiraly #31609 üzenetére
A NAS egy hálózati tároló amin az van amit szeretnél elérni hálózaton.
Az újabb erősítők amik hálózat/DNLA képesek azok legfeljebb hangfájlokat tudnak önállóan lejátszani, belső hálóról vagy internetről.
Ami neked kell az egy normális médialejátszó ami futtat egy KODI-t vagy saját rendszere képes normálisan kezelni a film fájlokat. -
virkir
veterán
-
Oxy.kiraly
tag
válasz
MasterMark #31608 üzenetére
Köszönöm, de ezzel a válasszal nem vagyok beljebb...
-
MasterMark
titán
válasz
Oxy.kiraly #31607 üzenetére
Valami nagyon nagy kavar van nálad, hogy mi mit csinál.
-
Oxy.kiraly
tag
Sziasztok
Sok helyen olvasom, hogy az új HM rendszerekbe be van építve a DLNA. Ez mit takar?
Van egy Zyxel NAS-om, jelenleg arról futtatom a Torrentet illetve nézem a filmeket.Na itt jön a kérdés, hogy a HM hogyan használja a DLNA-t? A HM -in keresztül is el tudom érni a hálózaton lévő anyagot, vagy továbbra is a NAS-on keresztül férek hozzá?
Sokszor van, hogy a NAS-ba épített lejátszó nem kezeli megfelelően a feliratot.
Köszi! -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Egy kb 20-23nm szobába kéne nekem házimozi Főleg az Xbox illetve a zene hallgatás miatt. A keretmaximum 100e Ft. Mit ajánlanátok?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
szpal17 #31598 üzenetére
Mérd meg a késleltetésed valami ilyesmivel.
-
Gtaati
őstag
Köszönöm a válaszaitokat!
Nálam is az volt a probléma, hogy mivel szekrénysor két szélére kerültek a hangfalak, a szekrénysor súlya miatt nem egyenletes a laminált padló, így jött ez az ötlet, 5cm vastag gránit lapok, melyekre tettem 4 db filc korongot, hogy ha netán mozgatni szeretném a hangfalakat akkor a gránit lappal együtt tegyem és ne tegyek kárt a laminált padlóban. Egyébként számomra ami észrevehető volt, hogy a mély hangok javultak, illetve hogy hangzáskép is észrevehetően jobb és határozottabb lett, sajnos ezt hallani kellene, nem tudom jobban megfogalmazni
A szintezés valóban nem volt egyszerű és időigényes volt, de a hangfalak és lap sem billeg, elég stabil lett
Ilyen képet találtam a neten, ahol van tüskealátét a lap és a tüske között, erre gondoltam:
Az én szerzeményeim és a kivitelezés:
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest