Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Hoppá köszönöm. Ha sikerül megvalósítani a soundbar -> házimozi cserét, akkor erre figyelni fogok.
Amúgy a jobb minőségű erősítő által nyújtott különbséghez nem kell jóval komolyabb hangfal szett is? vagy hallható lenne már pl a linkelt Jamo szetten is ha mondjuk az általad minimum javasolt V685 helyett egy 1060..80 hajtaná? -
Gino20
őstag
Nem bánnám ha atmos képes lenne, de nem értek hozzá, így a yamahához sem ragaszkodom csak ezt találtam. Nézegettem az 1000-es sorozatot. RX-A1050 még most is elérhető újonnan, de 400k. RX-V585 is atmos képes, de az újonnan is kevesebb, mint a fele és azt gondolnám, hogy az elég lehetne a számomra viszont hangfal ügyben nem vagyok előrébb. Ilyesmi szettben / árban (ami atmos képes is) ha jól látom csak a Jamo S 800-as széria létezik. Van egy ,,egyszerűbb" Onkyo kisebb hangfalas szett is, de az esztétikailag sem tetszene.
aerosmith: Jelenleg Samsung HW-Q90R-t
-
galaxys80
veterán
A front helye korlátozott. Ide vagy 1.5 méterrel feljebb tudom tenni.
A sub-ot, majd tesztelgetem. Korábban hátrább volt, ott mintha jobban szólt volna. Viszont ott meg a sub és kanapé közötti légvonalban belelógott kicsit egy fotel. Ez gondolom úgy nem a legjobb. Vagy sub esetén az mindegy?[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Bocs, ezt aerosmith-nek szántam.
Emagnál még olcsóbb...350ezer. Ezen az áron best buy, és ha megjallod kb leesik az állad csak vedd figyelembe hogy a szedett filmek atmos hangját lehet bukod de akkor is van olyan hangporgram benne ami kikeveri atmos-osra.
Minden irányba sugárzó hangszórónak külön lehet állítani a hangerejét.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
aerosmith
őstag
[kép] Alprajz, méretezve, átrendezés nem opció.
5en simán elférünk a nagy kanapén párhuzamosan.
60 colos FHD TV optimális nézési távolsága 3m körül, az épp megvan.
Ezért keresnék valami olyan settet ami nem kerül egy vagyonba de mégis jobban szól a tescós kínai házimozi seteknél.
Nem várok hangzási csodát 7m2en, de a truehd meg atmos mkvk meg néha 1-2 DSD128 jó volna ha ütősen szólnának. -
BBéci
legenda
Nem szerencsés, sőt, kifejezetten káros tippelgetni és úgy minősíteni valamit.
Mi a különbség a tüskék, alátétek között? Egyértelmű a válasz: a hangdoboz által nyújtott hangminőség. Baromira, kurvára mindegy, hogy ezt mi okozza, mert azért fejlesztjük a rendszerünket, hogy jobb hangzást kapjunk, azzal magunknak örömet szerezzünk. Ha ezt a pluszt egy szett tüskétől kapjuk, akkor annak örülünk.
Akik vitatják a kiegészítők hatását, azoknak a jelentős része soha életében nem hasonlított össze semmit, csak a levegőbe böfögnek. Akik kipróbáltak néhányat, de nem hallottak semmi érdemlegeset, azoknak vagy a rendszere nem volt alkalmas a különbségek megmutatására, vagy a hallásukkal van baj. Vagy valóban nem volt semmiféle látható vagy hallható változás, mert olyan is előfordulhat, de attól még nem szabad kijelenteni, hogy egyáltalán nem működik.
Megesett, hogy ketten álltunk egy tv előtt, az illető el volt ájulva az általa csodálatosnak tartott képminőségtől. Kapásból megmutattam három digitális artefaktot, amiket akkor már egyértelműen látott az emberke is, de addig nem vette észre. Fogalma nem volt arról, mit kell nézni, mitől jó, vagy rossz a kép.
Hallásra ugyanez vonatkozik. Centersugárzót is úgy érdemes tesztelni, mint bármilyen más hangdobozt. Olyan kiváló minőségű hanganyagokat, elsősorban akusztikus hangszeres és női éneket tartalmazó zenét kell hallgatni, amit nagyon jól ismerünk.(#51004) Quqesz
Azért volt jó a locsolócsöves példa, mert a szóban forgó esetben a slag végén, a ráillesztett szórópisztolynál semmiféle érzékelhető változás nem lesz. Ahogy egy belépő házimozi rendszerben sem, ha félmilliós tápkábelt kap az erősítő. De ha azt az erősítőt egy csúcskategóriás lejátszó és hangdobozok közé illesztjük és úgy cserélgetjük a tápkábelét, szinte biztosan lesz hallható különbség.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Kipróbáltad a SuperSpikes-okat, összehasonlítottad 200 forintosokkal? Ha igen, milyen hangdobozzal, milyen erősítővel, milyen lejátszóval, milyen hanganyaggal, milyen kábelezéssel? Ha a rendszer felbontóképessége alacsony, hiába illesztesz be az egyik alkotóelem helyére valami sokkal jobbat, alig valamit, vagy semmit nem fogsz hallani belőle.
Ha egy 20 méteres 1/2 colos locsolócső valamelyik végére, vagy akár a közepére beiktatsz egy kétméteres egycolost, mi fog változni? Szerintem semmi.
Hasonlítottam a SuperSpikes-okat más, azonos funkciójú kiegészítőkhöz és nem adtam vissza, hanem megtartottam, kifizettem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Előrehoznám az esti holt időben feltett kérdésem.
Azzal kiegészíteném, hogy két alapja van a felvetésnek:
1. 3 év alatt vajon fejlődik-e annyit az erősítők piaca, hogy egy alap sorozat csúcs erősítője hozza az Aventage sorozat alsóbb szinten lévő erősítőjének a tudását (amire nekem ténylegesen szükségem van, azaz elég).
2. Az AV online tesztje szerint (gondolatom alátámasztandó) az RX-V685 magasabb értékelést kapott csillagok szerit házimozira, mint az RX-A840 3 évvel korábban.
-
Broncho
újonc
A két szett között oriási a különbség árban is, ha 7.1-et szeretnék. Jelenleg nekem ez nem férne bele. Tudom, hogy ennyiért ( kb 200e) nem sok lehetőség van, de most ebből kell gazdálkodni. Továbbá az is kérdés számomra, hogy ekkora szobában nem lenne e túl sok? Azt olvastam az összefoglalásban, hogy az is lényeges szempont, és ekkora térben nem feltétlen megfelelő a "túl" erős szett. Ha nem, lehet akkor marad az 5.1 és az a szett, amit te használsz..
Megkérdezhetem, mit nem szeretnek abban, ahogy együtt szólnak? Milyen panaszokat hallottál?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
" Ezzel a gondolatmenettel csak annyi a bajom, hogy a tanácsot adók többsége úgy tesz javaslatot, hogy az általa elért minőségi szintet tekinti olyannak, ami nem szar."
Valóban létezik ez a jelenség.. Viszont itt van pl Zsoika, és Elaci akik szerintem, nagyon jó ajánlásokat szoktak linkelni, az ő rendszerük is durván túlmutat a belépő szinten, mégis segítenek bárkinek.. Aztán amikor valamelyikük beszámol valamilyen fejlesztéséről, vagy tapasztalatáról, akkor meg megy a burkolt fikázás, cáfolás stb.. pont azoktól akik most a védelmükbe veszik szegény kérdezőket, akiket a csúnya rossz hifisták elüldöztek, mert nem az ő szintjükön vannak
Nem akartam neveket írni, de túlzás azt állítani bárkinek, hogy csak egy ember az aki segítséget nyújtana..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
" holott lehet anno évekig ő is a minimum alatt volt elégedett a rendszerével."
Voltak nagyon belépő rendszereim, azonban olyan szinten zavart a "sz@r" hangzás, hogy pontosan ez a jelenség késztetett a továbblépésre.
Személy szerint ettől a felesleges pénzkidobástól szeretnék megóvni mindenkit..[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Az ezüst tartalmú kábeltől pedig elvileg magasba húzó hangot kellett volna kapnod. Én sem hallottam változást a tápkábel cserénél, illetve olyan kis mértékűt hogy az simán lehetett placebó.
Sőt....elsőre még sokkal rosszabb hangot kaptam, de végül kiderült hogy a lejátszó bűne volt.
Kíváncsi vagyok ha megjön az Oehlbach sub kábel, mekkora változás lesz mély hangban a mostani Inakustik Prémiummal szemben.....gyanítom nem sok és nem a kábel miatt, hanem azért mert kezdő, belépő, alsó/közép kategóriában szerintem nem lehet kihallani. -
Hohocali
aktív tag
Az ilyen munkák, mint a fűnyírás, erősen eszközfüggő. Ha valami olcsó fűnyírod van, akkor szenvedhetsz vele egy napig akkora területen. Apósnak van egy "beülős" John Deere fűnyírója, kb. 1 óra alatt letolja a kb. 2000 nm-t. Persze ehhez egyszer be kell ruházni, de utána szórakozásnak is felfoghatod, hogy vezetgetsz a kertedben.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
arcitec
addikt
De el vagy tévedve, Egy kábeltől várod a csoda hangzást. Ugyan már.... Hangfal,erősítő a sorrend, majd egy jobb minőségű kábel, pl réztiszta, jó szigetelés(de nem a kábel okán fog jól szólni,vagy nem jól szólni ....
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
Szeretnék a mostaninál nagyobb kertet, amiben ping-pong asztal, bográcsos sütögető elfér, de fűnyírás szempontjából ez pont megfelelő, kb 200-220 négyzetméteren tologatom a gépet. Kényelmesen, a faház kinyitásától annak bezárásáig két óra alatt végzek a munkával. Azért lenne jó egy automata fűnyíró, mert az akár naponta végigmehet a gyepen. Három nap után már bántják a szemeimet az egyenetlenségek.
Akinek teher a fűnyírás, az költözzön a belvárosba.
Viszont a házimozi rendszeremre (szinte mindenkiére) bőven ráférne a fejlesztés. Kellene SuperSpikes a háttérsugárzók alá, meg ugyanide valami jobb kábel, mert a jelenlegiek messze vannak attól, amit igazán jónak tartok. Ez csak a jéghegy csúcsa, nem sorolom fel, miket szeretnék még ezeken kívül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
gboszi
senior tag
Már irtam csak rosszkor mert pont ment egy ilyen ki hány éves és akkor ki a tapasztaltabb vita. De
Magasabb bitrátás filmeknél akadozott a lejátszás, idő után nézhetetlenné vált. NAS-Lejátszó-Erősitő-Tv a lánc,
hosszas tesztelgetés után elvileg a Denon 3312 erősitőm a hibás. Volt film ami DD-ben ment, de HD hangsávval már nem, aztán inkább sehogy.
Ötlet, hogy merre induljak el? Szerviz? Egyébként mi lehet a baja?
KösziIgen lekötöttem az erősítőt ugy ok volt.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
-
Csabi1984
addikt
-
-
jaszy76
aktív tag
Köszi!
Egyébként a nappali ilyen formára történő átrendezésének elindítója a házimozi volt. Ha ez nem lenne, akkor maradt volna minden a régiben, csak festés lett volna. Szóval a szórakozásomnak köszönhető, hogy ötletelt az ember a praktikusabb elhelyezésért és berendezésért. -
attiss66
senior tag
Köszi. Akkor első körben szerintem meg fogom rendelni ezt a 60 cm magas sarokelemet, ebből kettőt egymás felé, úgy lesz 20x20x120 cm magas, mert a frontom 92 cm magas. Akkor ez a sarokba elég lesz, remélem. Ja, és pont narancssárga, a szoba majdnem olyan színüre van festve, ahol a házimozi van, napsárgára. A többit pedig megrendelgetem majd abból, amit Nemir emlitett,
Olvastam egy cikket, amiben tuningolják a Wharfedale valdus 400-at[link] .
Keresztváltót cseréltek rajta/mert állítólag nem biztosít kiegyenlített hangzást az eredeti/ és magas sugárzót és a dobozon belüli vezetékeket profikra. Ez eddig rendben is lenne, csak akkor gondolom a center és a peremsugárzó magasát és vezetékét is cserélni kell, hogy egyformán szóljon.A hangfaltüskékkel is vacilálok, valaki azt írta, hogy fagombokkal/fafiókokhoz szekrényekhez van eredetileg esztergálva, is lehet kísérletezni és lehet jobbak, mint az acéltüske, ezt írja, na majd kiderül. Ha nem jó a fagomb, akkor acéltüskéket esztergáltatok.
Megmondom őszintén, a plafonba nem szeretnék csillapító anyagokat eszkábálni, mert hogy néz az úgy ki. A falra lehet, mert a szövet, amivel be van vonva a cucc, festményszerű rajzolatos szövetet kell rá tenni és mint festmény is funkcionál.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Elhiszem, hogy jobb lett, de magamnak csakis szakember által kimért helyekre, általa ajánlott anyagú, méretű, formájú akusztikai elemeket szeretnék. Van szoftverem, mikrofonom, mégsem merek belevágni. Ajtóra és plafonra tutira kell valami visszaverődés gátló, plusz basszuscsapdák.
Audyssey Pro is lesz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Mérés igazolja a hatékonyságát? Milyen tól-ig frekvencián csillapít és hány decibelt? Nálam a 35-50 között kellene mérsékelni a szubbasszus szintjét.
Bár azt egy jó EQ megoldja, olcsóbb és szebb is.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Na akkor meglehet én is ezt a szivacsot keresem. 90kg/m3?
Ja, értem, azt hittem, hogy másféle szivacs is volt benne, te a szövetre gondoltál a másik anyagra. Tehát ez a szivacs bevált nálad a basszuscsapdaként.
Írok privátban, hogy hol lehet ezt beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Úgy értelmeztem Dorian írását, hogy 40 kilós volt a legsűrűbb azok közül, amikkel találkozott, amit kipróbált, nem a katalógusban látottakra értette. Az is lehet, hogy tévedek.
-
Dorian
félisten
A legnagyobb sűrűségű szivacs amivel találkoztam 40 kg/m3. Próbáltam, 200 Hz-ig volt csak hatékony, pedig a mélyek ez alatt kezdődnek. Kőzetgyapotból létezik 50, 70 kg/m3-es, ezek már csillapítanak mély frekvenciában is, ugyanakkor a teljes spektrumban nagyjából egyenletesen. (A 90 kg/m3-es-már közepeknél is, de főleg magasaknál reflektív felületként jelentkezik, csak tervezetten, mélyfrekvenciás csillapításra alkalmas helyekre és módon javasolt.)
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
"Egy belépő szintű (200k) alatti reflexes sub egy elég mélyre menő de nem csiliókba kerülő 5.0 rendszernél nem ad akkora pluszt. "
Ezt konkrét példákkal tudnám cáfolni, de félek, a "csilliók" alatt nem ugyanazt értjük.
Munkám során elég sok 200000 forintnál olcsóbb szubládát használtam és mindegyik jelentős pluszt adott, úgy hangnyomásban, mint élményben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Bármelyik Intel driver alapbeállításon tönkreteszi a hardveresen dekódolt képet, nézz csak rá a beállításai megfelelő részére. Bőrtónus-javítás, és hasonló hülyeségek lesznek.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
Ennyit változtat, de tekintve, hogy az AVR jóval lejjebb kezdi el vágni, már olyan alacsony jelszinten és olyan magas frekvencián produkál különbséget, hogy teljesen mindegy legyen a beállítás. Nem erre az esetre van ott az a kapcsoló.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Ha kipróbálás nélkül, távolról meg lehetne mondani, melyiket válaszd, akkor nem lenne két lehetőség.
Esetedben tök mindegy, mert az erősítő menüjében állítod be a vágást.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
A crossover freki nyugodtan legyen maximum, mert ha mindkét helyen ugyanarra az értékre állítod, akkor már 6 dB-t esik ott 3 helyett. A slope a vágás "ereje", hogy milyen gyorsan esik a frekvencia emelkedésével. Ugye a vágás nem igazi vágás, hanem folyamatos esés, éles átmenetet csak SuperEQ-val lehet. Elég a szimpla kábel. Ha viszont két subot akarsz az x2000-hez, azt már csak Y-nal tudod megoldani, és ilyenkor az önbemérés is kuka.
-
zsoika
addikt
Nálam is padlófűtés van lent ,mert szeretem ha télen nem hideg a kő(nyáron meg pont az esik jól) és könnyű tisztántartani . Padlófűtésnél a kő a legjobb hatásfokú. Fönt a laminált parkettánál falfűtés van.....az kissé melegebb érzetű, így ott csak a gyerekszobában van szőnyeg, meg a nappaliban.
-
BBéci
legenda
Jártam olyan lakásban és cseppet sem tetszett. Létezik olyan parketta, amit padlófűtéshez ajánlanak, az még mindig jobb, mint a rideg, barátságtalan kő. Igazából a teraszomra is faburkolatot kellett volna lerakatni, de ami késik, nem múlik.
(#32324) Dolphine
Ezzel az erővel lakhatnánk sziklabarlangban is.
Az allergia eléggé nyomós érv, de azoknak, akik kőburkolatú lakásban élnek, csak elenyésző százaléka szenved attól a nyavalyától.Ez házimozis topik és egy szoba berendezésének megítélésekor elsősorban házimozis szempontokat veszünk figyelembe. A jó hangzás legnagyobb ellensége a kőpadló és a csupasz falak, a nagy ablakok. Tehetnek oda sok tízmilliós berendezést, az is csak töredékét fogja megmutatni a tudásának.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Igen, ez biztos így igaz...
Csak azért írtam 40-et, mert említette, hogy nem akar sokat költeni, és szerintem a listaárban 80-90000-es mélyláda, már jobb eredményt tud nyújtani mint a frontok...Jelen pillanatban egy Boston A. PSW250-et használok....
Nem mondom, hogy nincsennek hibái, viszont azért nem cserélem le, mivel nem tudom megfelelően elhelyezni a jelenlegit sem...
10%-on van a hangerőpoti...[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
Ha a házimozira szánt összeg nem elegendő egy normális rendszerre, logikus alternatíva egy jó soundbar.
Viszont szerintem is ostobaság kijelenteni, hogy 20 négyzetméterre felesleges állódobozokat betenni. Bizonyos körülmények között valóban jobb lehet egy állványos pár.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
Erővel nem lesz baj és a zárt kialakítás miatt elég gyors és pontos. A mély hangok alja nekem nagyon hiányzott.....ezt úgy vettem észre ,hogy előtte egy basszus reflex ládám volt és az 24Hz-ig ment le. Az Oblivion filmnél amikor ellövik a kötelet és visszaesik Tom Cruise van egy "tengermély" basszus....ott konkrétan hiányzott 1mp hang a végén(ami a másik mélyládánál megvolt).
Elég nehéz beállítani a kis hkts-t....ne lepődj meg ha az erősítő sokkal messzebbre méri mint valójában. Nekem volt hogy 8m -re tette a kb 3,5m re lévő ládát. Majd hívj fel telefonon ha megvan és segítek.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Maradnék a 200 nál(bár az elég ritka), mert a 210/230 panelja típushibás.
Nem vészes...csak egy 1W-os ellenállást kell kicserélni és 3db kis kondit, illetve van egy olyan hibája is hogy sípol az LFE bemeneten. [link]
Nálam a sípolás nem jelentkezett, de az ellenállást cserélni kellett.....a 200-assal nem volt semmi bajom.Ha 210/230-asból látsz hibását hirdetve akkor 10eFt körül nyugodtan megveheted mert 99% hogy ez a baja és javítható. Ha v.kid németben akkor [link] kis alkuval 40€ ért is elhozható.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Addig is megpróbálhatod a harman kardon hkts200 sub zárt mélyládát.
Használtan 25-30eFt és elég korrekt hangja van ....mivel 200W az erősítő része. Ha összegyűlt a pénz egy jobbra, akkor ugyan ennyiért el is tudod adni.
Zárt kialakítása miatt gyors és pontos,de sajnos nem megy elég mélyre(45hz környéke) .....így hiányzik a mély hangok alja. -
Quetz
őstag
A specifikáció szerint (35Hz alsó határfrekvencia, 100w-os végfok) egy szatellit szett mellé még hasznos is lehet, de ha már normális álló hangfalaid vannak akkor szerintem nem éri meg beruházni rá.
Én olyan mélynyomót vennék, ami lemegy 20Hz-ig, akár azon az áron is, hogy még egy évig spórolok rá. -
őstag
Konkretizálnám akkor a kérdésem, mert így nagyon nem csigázott fel senkit.
Szóval akkor esetleg Emotiva BasX S8 bass reflex változat, vagy meg lehet kockáztatni az Emotiva BasX S10-es zárt változatot? Ahogy olvastam a zártból csak nagyon drágát érdemes venni. Ez nem az, azért kérdezem.
Esetleg hasonló ajánlat van valaki részéről? Irányként az SVS SB12 már a nekem túl drága kategória.
Előre is köszi.
-
BBéci
legenda
Nem címeztem másnak, csak annak, akinek a neve a mondat fölött szerepelt. Nem beszólás, hanem sommás vélemény. Mi köze ehhez az életkoromnak azon kívül, hogy bőséges tapasztalattal rendelkezem?
Ha nem tetszik, megteheted, hogy számodra láthatatlanná teszed a hozzászólásaimat.Ha netán sértő volt az a mondatom, akkor elnézést kérek!
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
Akkor neked hazudtak is.
Engem csak "hátulról" közelitettek meg azzal, hogy ők hivnak fel azzal a cimszóval, hogy "ne legyen kellemetlenség, ne menjek be hozzájuk", mert nincs kábel.
Nem akartam mondani, hogy a kellemetlenég már ott megvan, hogy megredeltem valamit, amit mégse tudok megvenni/megkapniNekem azt mondták, hogy promóciós ár volt és természetesen már rég elfogyott, és nem is lesz belőle soha többet, szóval még véletlen se rendeljem újra.
De esetleg választhatok hasonló áron valamit a webshopból....kösziTelefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
VoidXs
Topikgazda
Nyilván jobb eredményt hoz egy kalibrált vagy egyszerűen jó mikrofon, de a mikrofonok hibái sokkal kisebbek, mint a hangszóróké, sokkal könnyebb jót gyártani (a kalibrálómikik csúcsa, a Beyerdynamic MM1, mindössze 50000 forint, ez olcsóbb egy jobb belépő hangszórónál), így a legalja kategóriát leszámítva ellenőrzésre bármi jó. Annyi problémád lehet, hogy ha kombó Jack-es a laptopod, kelleni fog egy elosztó, de az 500 forint.
-
VoidXs
Topikgazda
Nem jó taktika, mert semmi köze a végeredményhez. Ha nem azt látod, csak a szűrőket, akkor a kiindulási állapot hiányában semmit nem tudsz mondani róla. Miért ne lenne mikrofonod, ha AVR-es bemérést csinálsz?
(#30822) rudi77: Bármilyen lejátszóval működik Windowson, van belőle Equalizer APO-ban is használható VST (Cavern Splitter), példa konfiggal.
-
Nemir Ombe
addikt
A kábel szerkezetére .... mint írtam ....
.... a piros szálak lakkozottak, ezért szigetelnek ezeket vagy lekaparod/levegyszerezed vagy kihagyod (levágod) .... de először le kell tekerni őket a tömör szálakról és akkor csak az utóbbiakat használni ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
-
Bakus
tag
Amit írtál azzal nem is vitatkoznék, és tisztában vagyok vele, hogy biztos nehéz az olcsók közül ajánlani, de mint már írtam tartsuk tiszteletben mások korlátait legyen az anyagi vagy eszmei.
Anno én is egy bögre szettel kezdtem még valamikor a kétezres évek elején majd azt hamar cseréltem egy belépő komponens szettre ami meg is felelt addig amíg nem futotta komolyabb rendszerre, mivel igényem is volt a jobb hangra."A víz örök, de a gép változik"
-
Bakus
tag
Véleményedet elfogadom és a "idejön, beírja, hogy mondjatok profi rendszer 200-ért, aztán amikor nem kap tanácsot, megsértődve távozik" teljesen egyetértek ezzel kapcsolatban veled, de itt azért sokan nem veszik figyelembe mások anyagi és egyéb preferenciáit. Ismét saját példa, érdekel a házimozi az autó hifi, PC vízhűtés és a saját szakmám is megélhetéstől függetlenül. Na már most ha mindenből a legjobbat akarom akkor a világ összes pénze se lenne elég rá , meg kell húzni a határokat mire mennyit költenék, mennyit engedhetek meg (addig nyújtozz ameddig a takaród ér).
Tanácsokat én is elfogadok és nem is vitatkozom a profikkal, de ha valaki idejön egy elképzeléssel, hogy 150 ezerért nézett xy erősítőt plusz 200 ezerért yz hangfal szettet, akkor inkább abban segítsetek neki, hogy ezért az összegért milyen más alternatíva van ami esetleg jobb lehet és nem kapásból egy félmillás erősítőt és egy 1.5 milliós hangfal szettet ajánlani helyette.
Továbbá sokan nem is akarnak feljebb lépni mert az ő igényeiknek az olcsóbb is megfelel, továbbá ha a tapasztalt kollégák nem is hallotak valamit mi alapján mondanak róla bármit is, csak az ára alapján. Attól, hogy valami olcsó még nem feltétlenül hulladék.[ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
'Egyedül,a “bögreszett szar, hülye vagy” tanács megy (ugye Elaci?'
Naa, azért én soha nem mondtam senkire hogy hülyeDe tény hogy én valóban vegig jártam a lépcsőfokokat, és nem véletlenül értek egyet a nagyok véleményével
Steady74: az utolsó mondat, mindent visz
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
makoss
veterán
Jó, de itt most nem a hangminőség a lényeg, hanem az, hogy milyen sűrűn tesznek fel egy egy adott hangsugárzóról videókat, ami azt jelenti, hogy igenis meg vannak vele elégedve.
Nem hi-fi-vel kapcsolatban, inkább egyéb számítástechnikai cuccoknál sokszor hasznos volt a youtube nálam. Néhány videót azért érdemes megnézni, mi hogyan van beállítva, hogyan néz ki.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest