Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bundaska
aktív tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata Elac sub 2025-el? Használtan most meg lehetne egyet fogni 75-ért (elvileg pici hibával).
-
VoidXs
Topikgazda
Rengetegszer került már elő, hogy mekkora pszichológiai marketing az egész házimozizás, itt írtam róla, ki is próbálhatod.
-
Quetz
őstag
Objektív mérések hiányában ezek a "tesztek" pont a szubjektív értékítéletünket befolyásolják. Szerintem a kábelek tesztelése során a kábeleket kell mérni, a hangfalak mérése túl sok plusz változót visz a történetbe. Például ilyenre gondoltam:
A mélynyomó megítélése már csak azért is problémás, mert elég kicsit előre hajolnom otthon és már mást hallok. És akkor még nem beszéltünk az "expectation bias"-ról.
Külön érdekes, hogy míg te elveted a méréseket, addig pont a gyártók azok, akik rengeteget mérnek, tesztelnek, különben nem tudnák hozni az elvárt minőséget. Kitartok tehát amellett, hogy syubjektív véleményezés mellett igenis szükség van objektív mérésekre is.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Nemir Ombe #30594 üzenetére
Tér: korrelációméter, dinamika: vannak rá LU-alapú pluginek.
-
Nemir Ombe
addikt
Pár éve próbálkoztunk olyannal, hogy pl. hsz kábeleknél csere után a freki változásait mérni, de annyira nem volt köze a hang valódi változásához, hogy ez alapján szinte bámit vehetne bárki .... de ha valaki egyszer rájön, hogyan lehet mérni hangok terét, a színpadképet, a dinamikát (nem a hangerőt!), stb és nem csak a kicsit több/kevesebb magasat vagy mélyet, azt én is szívesen elolvasnám....
-
Quetz
őstag
válasz
Nemir Ombe #30576 üzenetére
Csak egyszer lenne már egy teszt, ahol a szubjektív vélemény mellé mérés is társulna...
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #30582 üzenetére
Kipróbálni mindenképpen érdemes valami jobbat, komolyabbat. Szeretem az Oehlbach kábeleket, kiváló az ár/érték arányuk, nekem is van tőlük IC-m és szeretem.
Listaáron 5-600000 forintos mélyládához az XXL Sub Xtreme illik. -
bundaska
aktív tag
válasz
Vhiktor #30551 üzenetére
Szia!
Akik írtak neked, sokkal nagyobb tapasztalattal bírnak mint én, aki laikus. Nekem pontosan ez a Yamaha hangfalszett van (nem hallottam más, sokkal drágább és jobb hangfalakat, ezt leszögezem). Nekünk teljesen megfelel, szerintem szépen szól.
Viszont kicsit a linkelt oldal cselesHa külön veszed meg az 5.0-s szettet (mondjuk innen link) és külön veszed meg hozzá az YST-SW012-t (ami le van értékelve 30k-ra), akkor 10k-t megspórolsz (Én bevallom, így vettem meg január végén). (Igaz, az általam linkelt oldalon azt írja, nem rendelhető, de egy kérdést megér) Ha emellett maradsz, szerintem így vedd meg, nagyobb szubbal.
Viszont (nekünk 25nm-es, nyitott amerikai konyhás nappaliban van) a szub nagyon kevés, 20nm-en nem tudom, mit produkálna (én kipróbáltam, rákötöttem a PC-re (~12nm a szoba) elég szépen szólt kevesebb mint fél hangerőn). Igaza van az itt leírtaknak, szubot szoba mérethez kell venni.
Most szeretnék másikat venni, csak még hezitálok rajta, hogy milyet, mekkorát vegyek és mennyit költsek rá (újat, vagy használtat).Nekem ennyi a tapasztalatom eddig, egy nem túl drága HM-val.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Nemir Ombe #30576 üzenetére
Igen meglesz, Mesti
csak még a holnapot meg kell várnom. Tudod a Qed..
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #30580 üzenetére
Nem akarlak semmire rábeszélni, de egy olyan szubládáhhoz, amikről most szó van, bizony még jobb kábel kellene, például AudioQuest Husky. Körülbelül olyan különbséget hallanál, mint amit Dony mesélt.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #30578 üzenetére
Eszméletlen jó a hangja, lassan három hete használom, de sok pénzt kérnek érte. Az is igaz, hogy még így is kiváló az ár/érték aránya.
Jelenleg jobb vétel 330000 forintért az ELAC SUB 2070. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Petikusz #30574 üzenetére
Úgy biza'persze hogy van értelme
A nagyok nem csak azért írjak, amit írnak, hogy kopjanak a billentyű feliratokI'am Dony: látod, anno en is igy voltam a kábel csere témával, de gondoltam teszek egy próbát.
Azóta minden kábelem cseréltem, annak ellenére hogy 'semmi értelme' -
I'am Dony
őstag
válasz
Petikusz #30571 üzenetére
Igen Peti! Megkövetlek téged.
Valóban a sajátom alapján ajánlottam neked is. Mert tényleg jónak hittem Ill. nem rossz csak van sokkal jobb. Ha még nincs kibontva a tiéd, dobd fel az apróba - amíg elmegy leveszem az enyémet
- ez a minimun. A szub cseréről végképp letettem, mert számomra tökéletes és mindenre elég így, ahogyan most már van.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Lacielvtárs #30568 üzenetére
Köszi Lacos! Kár lenne tagadni ezen a téren be kell látnom megtértem.
Saját magam tapasztaltam meg, mert végre tudni akartam, hogy csak mókusvakítás és business vagy tényleg hallhatóak a különbségek és megéri a felárat. Azért is nehéz dolog ez a csere-bere, mert a tesztekben írnak mindent - sok ugye a marketing és fizetett cikk - csak míg nem hallod, igazából fogalmad sincs miról is szól. Nekem legalábbis nem volt, de megvilágosodtam. -
I'am Dony
őstag
Kábel témában egy kis szösszenet.
Ma megérkezett az új szub kábel egy Oehlbach NF 214 Sub formájában. Amit váltott az egy Inakustik Star volt. Annyian mondták ill. minden tesztből az derült ki, hogy mennyit hoz egy jobb kábel végül csak rászántam magam. Nagyon pesszimista voltam eleinte, mert azt gondoltam úgysem hallani ki egy ilyen rendszeren ill. ha valami változás lesz is, az minimális vagy placebo stb. stb.
Hát Urak miután kicseréltem és bekapcsoltam letérdeltem tőle. Össze nem lehet hasonlítani a kettőt. Olyan hangok, részletek jelentek meg, amikről eddig nem is tudtam, hogy vannak. Ezen felül sokkal energikusabbak, pontosabbak, ütősebbek, de nem túlzó értelemben - nehéz pontosan megfogalmazni - lettek a mély hangok.
Egyszóval minden forintot megért.Ezzel a két kábellel van csak tapasztalatom. Az elsőt is hallgattam jó darabig és azt hittem jó, mert annak tűnt referencia hiányában. Harmadik kábelem nem lesz.
Csak azért firkantottam ezt ide, mert nyilván többen is járnak hasonló cipőben, hallgatják ami van. Én sem hittem benne, de nagyon rosszul gondolkoztam.
Beszerzésre javaslom a német amaz...-t, ahol az 5m volt akcióban 68 Eur
-
LakiTomi
tag
Álló frontsugárzósat én sem tudok újonnan jobb ár/teljesítményűt. Kérdés az AVR, milyennel lesz hajtva és hány m2-en lesz használva. Esetleg szóba jöhetnek a HKTS szettek még, ha nem fontos az álló front. Utánna már 200 000 Ft felett JBL Arena, Magnat Monitor 2002, Castle Knight 3, Dali Spektor, Q Acoustics 3050 szettek, vagy más akciós tételek ajánlottak véleményem szerint.
-
Magnat
veterán
Köszi a választ, és mi fogja megsínyleni a távolságot, a hangerő v a minőség?
Emlékeim szerint csináltam 12 métert (5+5+2) jack csatikkal arra, h a tv hangját rátegyem a gamer fülesemre a pc line in-jén a gép hangjára keverve, az teljesen jó volt, csak sajna azt nem tudom már, h az vonalkimenet volt-e v vmi erősített. (Egyébként nem ültem olyan messze a tv-től, csak a falon vittem el kerülővel)
-
Magnat
veterán
Üdv,
félig off a kérdés, de nem találtam jobb topikot: meg tudná vki mondani, h egy számítógép alaplapi vonalkimenete hány méteren nem "fárad el"? Nem kell különösebben jó minőség, egy raktárban ami pincében van nincsen vétel fm sávon és ezért internetrádiót szeretnék kitolni vmi aktív hangfalra, de a gép ahonnan a jel jön, kb 15 méterre van onnan, ahol a zajt kéne kelteni.
-
LakiTomi
tag
válasz
Vhiktor #30556 üzenetére
Nekem Supreme 2002-es szett van kicsit átcsinálva házilag-keresztváltó, kábelezés, kitömés. Az általad írt Magnat szett nem rossz, de a centernek szörnyű doboz hangja van, kilóg a sorból. Akkor inkább ajánlom a 202-eseket, mint center. A Yamahát nem ajánlom. Gyenge mélysugárzó, a frontoknál hiányos a középtartomány, a háttér és a center gagyi kategória.
-
Petikusz
tag
Ha valakinek nincs hely a subwoofernek 😁😁[link]
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Költözés közben az egyik hangfal megsérült kicsit.
A mélykozep középső részén lévő kör benyomodott, de maga a membrán sértetlen. Ha jól gondolom ez csak takaró szerepet tölt be.
Szabad így használni, vagy inkább ne?Bénán körbeirtam, aztán végül feltoltodott a kép is.
-
Petikusz
tag
Közben relatív megoldodott. Nem lesz speaker B.
Továbbá sry most latom hogy haladóba irtam. A belépőbe akartam. -
Petikusz
tag
Sziasztok! egy amatőr kérdés! speaker B re állítottam gondolván hogy így akkor elől szól a 4db hangfal, mert jelenleg a háttér sugárzókat rátettem a frontokra.
Az erősítő hátoltalán a megfelelő helyre átkötöttem, de meg se nyikkan... mit csináltam illetve mit tudok rosszul? -
Norbi 72
veterán
válasz
johnywalker #30537 üzenetére
Nekem volt 608-asom,hibátlan volt.
-
cucumber87
tag
válasz
Nemir Ombe #30539 üzenetére
Akkor ez is ? [link]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
cucumber87 #30538 üzenetére
Írtam, hogy szinte bármi jó, ami belefér a keretedbe ....
-
cucumber87
tag
válasz
Nemir Ombe #30516 üzenetére
Köszönöm én is így terveztem, bevallom azt se nagyon értem egy hang leadashoz hogyan jön az FPS szám. Tudnál esetleg egy ilyen erősítőt ajánlani nekem?
A tvm hála istennek felső közép kategóriás. -
Norbi 72
veterán
válasz
markussandor #30525 üzenetére
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok
Adott egy lg ht503th-dh házimozi. Nincs sajnos távirányító. 4db univerzálissal meg félig meddig hozzávalóval próbálkozok. Sikerűlt valami setapot elérni de ott semmi értelmeset nem lehet állítani. Sajnos nem tudom usb-re vagy auxra vinni. Csak rádió vagy dvd/cd mód közt lehet választani. Kérdésem az lenne mit tehetek ilyenkor és esetleg nem e tud valaki távirányítót hozzá?
Köszi
-
Quetz
őstag
-
I'am Dony
őstag
válasz
markussandor #30527 üzenetére
Tudtommal a 4K hoz ez elegendő. Ha HDR nem fontos. [link]
-
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #30525 üzenetére
Elnézést, kifutottam a szerkesztési időből...
Sztornó az előző erősítő, most vettem észre, hogy csak HDMI 1.4a-t ismer...
-
markussandor
senior tag
Az ajánlott modelleket böngészve bukkantam rá erre, a tesztek alapján kiváló készülék, van valakinek személyesen tapasztalata vele?
ONKYO TX-NR808Árban is megfelelő lenne, és ez új, garanciális!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #30523 üzenetére
Jaa, igy már világos
[kép] -
johnywalker
őstag
válasz
Lacielvtárs #30522 üzenetére
Nem paradoxon az a kettő...Az egyik a malacperselyre vonatkozik, a következő pedig az élvezeti faktorra vonatkozik már
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #30521 üzenetére
Az utolsó két smile, paradoxon
De így van, vagy igenyunket faragjuk, vagy a penztarcankat -
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #30519 üzenetére
Sokszor van az, hogy vagy az igényeinkből engedünk, vagy a lehetőségeinket bővítjük.Magyarán feltörjük a malacperselyt...
Sok itteni elvtársnál megtörtént már ez, magamat is beleértve... -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
cucumber87 #30514 üzenetére
Ha a PC-t és a PS-t a TV-re dugod, onnan meg egy optikai kábelt az AVR-be akkor nem kell 4K-s erősítő, szinte bármi jó .... igaz így nem lesznek HD és Atmos/DTS:X hangok, de szerinten nem is fog hiányozni egyik sem ....
-
hash99
senior tag
válasz
cucumber87 #30514 üzenetére
40ért nem hiszem hogy találsz 60-70 körül lehet találni de az is csak 30 fps-ig megy vagyis a ps pro-d nem tud majd 60 fps-t kinyomni. A rendes 2.0-s hdmi támogatást az új készülékek tudjá azok pedig 100 alatt nem nagyon lesznek.
-
cucumber87
tag
válasz
johnywalker #30513 üzenetére
Meg is kaptam a választ mert 4k tvre lenne rákötve, számitogépen szeretnék uhd-filmet nézni és a ps pro is rá lenne kötve. Akkor keresek tovább tényleg ez a baj hogy abszolut nincs ezekről fogalmam de olyan mximum 40 ezer forintot szeretnék rászánni. A fentebb belinkelt hangfalszethez.
Aki esetleg tud még belinkelni megfelelő tipust nagyon megköszönöm
-
johnywalker
őstag
válasz
cucumber87 #30512 üzenetére
A kinézett erősítő nagyon szép állapotú és jó hangminőséget szolgáltat azon az áron, anno az egy nagyon elfogadható készülék volt.Azt azért vedd figyelembe hogy jó 10 éves darab.Nem is ez a probléma vele, hanem az hogy még nem rendelkezik egy legalább 1.3-as Hdmi-vel sem.4K-s Tv-hez egyébként is 2.0 kellene.A fő kérdés akkor, hogy mivel "etetnéd" az erősítőt, mi lenne a forrásod.Én már nem vennék Hdmi csati nélkülit avr-t.
-
cucumber87
tag
válasz
johnywalker #30505 üzenetére
Köszönöm! Leírásból kiindulva akkor ez jó vétel lenne?
-
-
BBéci
legenda
válasz
dave0825 #30507 üzenetére
Az a "sal" kábel ruhaszárító kötél helyett tehet jó szolgálatot, esetleg valakit megkötözni, például azt, aki árulja. Hangtechnikai célra alkalmatlan. A villanydrótot is felejtsd el!
Valami ilyesmi a minimum, amiért pénzt szabad adni.
Nem állítom, hogy nincs olcsóbban elfogadható, de sajnos nem ismerek olyat.Csak a viszonyítás kedvéért, mi az AVO-nál ilyet használunk a tesztelések során: [link]. A 2x3 méter ára 620000 Ft. Látsz rajta extra szigetelést? mert én nem.
Ne érts félre, eszemben sincs ilyen drágát ajánlgatni belépő rendszerhez. Ismerem a Heimdall 2-t, nagyon sok rendszerben használtam, hasonlítottam olcsóbbakhoz, drágábbakhoz. -
dave0825
őstag
Úgy olvastam régebbi hozzászólásokat, és mostanában is írtátok, hogy 2x1,5-es kábel elég lesz a HKTS 5-höz, a 2 hátsóhoz lesz a leghosszabb, kb. 12m. Találtam szigeteltet, nem audiofil minőség, de a szett sem, úgyhogy ehhez képest kérdezem, hogy jobb, mint a sima 2x1,5-es hangszórókábel? A szigetelt talán jobb, nem? A másodikra máshol azt írják, hogy rézbevonatú alumínium, az nem igazán hangzik tiszta réznek.
Az elsőt rendelni tudom, a másodikat személyesen felénk. -
Norbi 72
veterán
válasz
markussandor #30492 üzenetére
Distance:hangfal távolság.
Natív 4K-s vas,Denon.
-
johnywalker
őstag
válasz
cucumber87 #30504 üzenetére
Ez jobb ha fordítva működik, és te kérdezed konkrét kinézett készülékszériából, mi ajánlott inkább, és mi az ami kevésbé.Jah és és elnézést az előbbi márkakavalkádból méltatlanul kihagytam a Denon-t!
De kérdésedre, egy két ajánlat: [link], [link], [link], [link] Távkapcsoló, leírás hiánya esetén sanszos hogy nyugati lomtalanításból származó a készülék, viszont ha kifogástalan működésű akkor el lehet rajta gondolkodni.. -
cucumber87
tag
válasz
johnywalker #30502 üzenetére
Köszönöm szépen!
tudnál ajánlani hozzá konkrét tipust ?
-
Panna001
csendes tag
válasz
Hohocali #30460 üzenetére
Köszönöm válaszod! Meg is néztem az oldalakat amit linkeltél, az egyiken elmentem a fizetesig, kíváncsi voltam h mennyiért szállítanak Magyarországra és 30eurot írt biztosítva DHL - el ! Ez reális ár, azt hittem jóval magasabb a szállítási költség! Német garancia van gondolom ugyanúgy?
-
johnywalker
őstag
válasz
cucumber87 #30501 üzenetére
A szett(ed) értéke hozzávetőleg 20-30 Ezer Ft.De ez nem a beárazós topik...
Nem kell túlspiláznod a dolgot, vegyél használtan a jofogas-on, hifiapro-n, vagy az avx-en egy használt 5.1-es erősítőt.4K-s Tv-hez is hoozákötheted Hdmi-csatin keresztűl.Viszont, ha ez lenne a fő szempont akkor egy komolyabb, korszerűbb kellene.Jóval zsebbenyúlósabb lenne a téma...40-50Ezer Ft-nál gondolom úgysem szánnál rá többet..Lehet Pioneer, HarmanKardon, vagy Onkyo vagy Yamaha márkájú is, már ha csak a csönd elűzése a cél...
Amire figyelj oda, hogy mindenképpen hallgatsd meg rendszerben működés közben.Tehát nem az esztétika a fő szempont, hanem hogy megfelelően és kifogástalanul működjön. -
cucumber87
tag
Sziasztok!
Előre vetiteném hogy házimozi témában maximálisan analfabéta vagyok ezért a segitségeteket kérném!
Fél órája egy nagyon kedves barátom költözés miatt megkérdezte nem e fogadnák e el egy 5.1-es hangfalszettet. Gondoltam biztos valami logitech hozza erre beálitott velük (kábelekkel együtt):
Kérlek mondjátok el a véleményeteket róluk, mivel van itthon 4k tv és ps milyen erősitőt ajánlanátok hozzá ami méltó (úgy, hogy most nem tervezek sokat rászánni.
Illetve azért érdekelne ennek a szettnek kb mennyi az össz értéke?
A segitségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest