- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarkanyolo2
őstag
válasz sarkanyolo2 #70905 üzenetére
Sziasztok!
A 45°-os mosógép kivezetés felheggesztés sikerrel járt végül. Maradt a könyök, csak egy 20-30mm-es könyök kellet, jól ráhúzva. Köszi mindenkinek!
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
inf3rno
nagyúr
válasz lemmy71 #70994 üzenetére
Köszi! Nekiesnék még a tartály és a kagyló cseréjének is, de jön majd a szerelő, aztán neki is kell hagyni valamit. Kíváncsi vagyok mennyire gányolja majd össze. Leginkább a kagyló van most furán, mert nincs lecsavarozva, csak szilikonnal van leragasztva. Az eddigiek alapján szerintem az újjal is ez lesz.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Stylewars_kp #70993 üzenetére
Azzal is lehet, a lényeg, hogy a chipre ne menjen rá a dzsuva. Én gyűjtöm amúgy a régieket, tabletek, telefonok szereléséhez jó kiakasztani vele a pöcköket.
Buliban hasznos! =]
-
lemmy71
őstag
válasz Essejó #70974 üzenetére
Megmondom őszintén én nem néztem még ezeknek a sarokszelepeknek a "tömszelencéjét" de szerintem olyan bagatel árú egy komplett sarokszelep hogy én nem buherálnám hanem csere. A régi tolózáras csapoknál és persze a méregdrága csaptelepeknél kicserélném a (tömítést betétet)
#70977 inf3rno
Ügyes vagy gratula Igen abból a wc tartályból úgy látom hiányzik a bekötő csonk#70979 Stylewars_kp
Én mindig hagyományos szilópisztóllyal vékonyan kinyomom, utána virágpermetezővel enyhe szappanos vízkeverékkel megspriccelem és ujjal elhúzom[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem az új szerzemények közül amit legjobban szeretek az ez lett: [link]
Direkt gyorsrögzítőset akartam, ami elég ritka meg drága, de megérte. Az ablakhoz és ehhez a cső szereléshez is ezt használtam, nagyon hasznos.Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
alcsa
senior tag
válasz Stylewars_kp #70979 üzenetére
A jobbak fagyipálcikával húzzák .
-
TheProb
veterán
Pont tegnap néztem a Progresszív Burkoló erről szóló videóját.
Spoler alert: "Fagyis pálcikára" esküszik. Neki talán lehet hinni.[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
inf3rno
nagyúr
Na ez olyasmi, mint amit én is mondtam: [link] Viszont én nem tudom, hogy a szilikon működhet e. Mármint a legnagyobb gond ezekkel, hogy szinte bármit használsz rátapad, aztán utána már nem tudod szépen kihúzni, mert árkot húzol bele. Igaz én csak szárazon próbáltam eddig, szappanos vízzel lehet, hogy minden jó.
Buliban hasznos! =]
-
emre
veterán
válasz Stylewars_kp #70983 üzenetére
Hát nem tudom, nincs benne gyakorlatom.
De megvan mit kerestem eredetileg, ha nem azonnal kell szerintem ennyiért megéri kipróbálni.: Ali link
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
imibogyo
veterán
"Aki vízhez teflon szalagot használ az meg dilettáns kókler."
Hát basszus nektek nem lehet megfelelni. Mindig azt mondjátok, hogy nem elég gányok, barkácsok a munkáim, erre itt van ez a mondatod. Hát én az egész házban a vízszerelést ilyennel oldottam meg. Hát akkor mi ez ha nem gányolás (egyébként 3. éve hibátlanul megy a rendszer...). -
emre
veterán
Hasonlót láttam nem rég, de az olcsó kínai verzióját most nem találom.
(#70982) imibogyo
Aha, persze értem én.....
Ezt most csak azért mondod hogy javíts a megítéléseden.
Mondjuk ha azzal jól megcsináltad akkor te bármivel (is) tudsz tömíteni.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
inf3rno
nagyúr
Na ez engem is érdekel. Nekem se nagyon jött még össze normálisan semmivel. Arra gondolok, hogy lehet kapni ilyen konyhai műanyag spatulát, talán az működhet bevizezve.
Buliban hasznos! =]
-
Stylewars_kp
őstag
Ki mivel szokta szépen elhúzni a szilót? Most készülök kiszilózni a fürdőket meg a konyhát. Szilóztam már, de nem 15 dobozzal. Van valami hatékony kis eszköz a lehúzásra vagy maradjon a kezem+szappanos víz?
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
inf3rno
nagyúr
válasz lemmy71 #70972 üzenetére
No kitekertem, ilyen, ami benne volt:
Ez meg az oldalsó része:
Gumit egyáltalán nem látok benne. A csőben kender kóc volt a tömítés. Rápróbáltam párszor a teflonnal, mire sikerült ráérezni. Elég sokszor letekerte róla, ha nem volt elég szorosan rajta. Utána csináltam egy nyomás próbát fedlap nélkül, aztán újra szereltem fedlappal. Mint kiderült az új tartályt hiányosan adta el az Obi. Nem feltétlen az ő hibájuk, lehet, hogy kilopták belőle, vagy a gyártó hibája. Majd visszaviszem, aztán meglátjuk. Wc ülőkénél is ugyanígy jártam anno. Nekem kellett valami csavart kókányolni hozzá. Na a lényeg, hogy a mostani tartályban sem működik az elzáró, ahogy a régi szelepen sem, ezért most letörtem az oldaláról egy darabot, és bevezettem a csövet, aztán majd a sarokszeleppel zárom el, amíg nem cserélem a tartályt. Ideiglenesen ez így jó, mégsem ömlik a víz folyamatosan a túlfolyón, meg nem utolsó sorban topikhű is.
Íme:
Köszönöm a segítséget mindenkinek![ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
emre
veterán
válasz TheProb #70968 üzenetére
Nem a vagizás a lényeg, hanem egy csomó munkához tudni kell egy kézzel tartani és bekapcsolni a flexet.
Oda egy kétkezes cucc alkalmatlan. Egy ilyen kétkezes aldiban vásárolt 125-ös flexem nekem is van, de fingom nincs mennyire jó cucc ugyanis a kicsi hyundai-t használom szinte mindenhez.Barkácsboltokban 115-ös az elterjedtebb, olcsóbb de silányabb minőségben, kisebb választékkal.
Ha nem eldobhatót szeretnél akkor 125-öst veszel.Acél vágáshoz 1,1-1,25 szélességű vékony korong kell.
A szélesebb és a lamellás vagy legyezőkorong a csiszoláshoz való, utóbbival finomabb munkát lehet végezni.
A szegmentáltak különböző ásványi anyagokhoz valók, (kő, beton, csempe stb..)(#70975) rosejbli
Ez így van, csak ha 1" és ez feletti méretű elemekkel dolgozik valaki akkor nem túl gazdaságos.
Illetve 3/4" alatti és réz elemekhez sem szokás kócot használni, mert könnyű vele szétfeszíteni az idomot, de aki ért hozzá az azzal is megoldja.[ Szerkesztve ]
-
rosejbli
senior tag
Bármilyen vízcső tömítésre ez a loctite zsínór a legjobb megoldás szerintem is. Igaz, hogy nem olcsó, de tartósabb éis mint a kenderkóc és könyebb is vele dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
lemmy71
őstag
válasz Ciccuka #70969 üzenetére
Nálam csak mofémes sarokszelepek vannak, van amit 25 éve és van 15 évvel ezelőtti is felszerelve, egyikkel sincs problémám, igaz nem is nagyon tekergetjük, kivéve a garázsban lévő sterimob csatlakozást
inf3rno
Szerintem a tiéd is roppantós (kúpos), de ha rajta van a csövön a kúp akkor a hagyományos sarokszelepbe is jó. Amúgy vannak olyan sarokszelepek ami ezekhez a vékony azt hiszem 1/8 -as csövekhez valóak, ahogy Essejó is mondja. Nekem is ilyen a fenti fürdőmnek a mosdókagyló bekötése, anno a gyári csomagban (mofém) volt minden féle kúp a bekötéshez. -
Essejó
veterán
Igazándiból faggyúval szokás kenni a kócot Gumiám pasztából meg a Ződet használjuk a vízhez, nem csak fogyasztásihoz, én még a wc csésze vízöblítőcső dugóját is megszoktam kenni vele, vagy pl lefolyó szifon tömítéseket is. A piros az gázszereléshez való.
"Aki vízhez teflon szalagot használ az meg dilettáns kókler." Hú hallod akkor az esetek 99,99 %-a az. Amikor mondtam neki, hogy a szalag helyett inkább teflon zsinórt kéne használni, majdnem elküldött. Egyébként nagy gyakorlatom van "vízvezeték szerelő" utáni javításokban.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
TheProb
veterán
Nem akarok egy kézzel "vagizni", biztonságosabbnak érzem a 2 kezes használatot.
Laikusként nem tudom, hogy mi a lényegi különbség a 2 tárcsaméret között. A LIDL 125-ös tárcsákat kínál a géphez.
Ami még nem tiszta, hogy mi a különbség a "sima" vágó- és a nagyolókorong között."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
inf3rno
nagyúr
válasz Inhouse #70956 üzenetére
Ja közben rájöttem én is, hogy valszeg arra gondolt. Van új cső meg tartály, ami kompatibilis, az a része nem gond. Csak ha már kicserélem a tartályt, akkor jó lenne, ha ez a régi szelep is menne, mert nem zárható, és abban sem vagyok biztos, hogy rámenne e az új cső. Gondolom már szétment benne a gumi teljesen, azért nem tudom elzárni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
emre
veterán
válasz PROTRON #70962 üzenetére
Aki tud kóccal tömíteni az nem használ hozzá semmit.
Aki vízhez teflon szalagot használ az meg dilettáns kókler.
Kócot szoktak kenni zsírral szigorúan fűtéshez. Fogyasztási vízhez gumiám használható kóc mellé."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
PROTRON
addikt
válasz macilaci78 #70960 üzenetére
Az a szaki is használ zsírt, azzal keni meg a kócolás előtt a menetet, majd a kócolást is. Majd ráteker még 1-2 réteg teflon szalagot. A kócolás esetén a későbbi csere nehézkesebb, ezért szokta így csinálni, mivel a teflon szalagos tömítés könnyebben letekerhető, alatta meg a kenderkóc tömít. Ha csak kócot használsz akkor 2x akkora mennyiségre van szükséged belőle és nem is lesz annyira szép az eredmény (már ha hatékonyan akarod cisnálni).
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Tothg86 #70957 üzenetére
Nekem az van kb 2 éve. Nincs minden nap a kezemben, de eddig mindenre is jó volt, amire használtam. Még légkulcsra is rátettem 1-2 bitet és a 1/2"-os szárat robogószerelésnél.
PROTRON: kenderkócot legfeljebb zsírral szokták megkenni, hogy csússzon. A teflonszalag felesleges. Én legutóbb 7,5 éve használtam radiátornál, azóta sincs semmi baj vele. Nagy becsben őrzök még egy kb 50 centis, kb ceruzacvastag kendermadzagot a garázsban szükség esetére.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Inhouse #70935 üzenetére
A TV-k sűrűsége kb megmaradt: a régi Thompson sztereo TV-m kb 80 cm széles, 50 cm magas és 50 cm mély, hozzá 45 kg. A régi 22" Belinea CRT monitorom 23 kg volt, a mostani céges Samsung 22" TFT 2,9 kg, de a Belinea tárfogatába belefér 8 db.
-
PROTRON
addikt
válasz lemmy71 #70950 üzenetére
Tudom mellékes, de láttam olyat hogy teflon zsinór helyett teflon szalag és kender kóc keverékét használja. Mivel a teflon anyaghoz képest a kenderkóc ahogy vizet kap megduzzad, és onnantól kezdve örökélet tömítés, a legkülső rétegként rátekert teflon szalaggal meg könnyebb betekerni és megfelelő szögbe állítani. Persze én még nem próbáltam, de az elvet megértem.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #70949 üzenetére
A Loctite dobozán rajta van, hogy hogyan kell. Fontos a tekerés iránya, különben ledúrja. Ha nincs a menetek széle becakkozva, érdemes hosszanti irányban párszor, pár helyen meghúzni fűrészlappal. A mennyiséget elsőre lehet, hogy nem egyszerű eltalálni. Ha kevés, nem tömít, ha sok, akkor meg nem tudod rátekerni.
Essejó az elmenő oldalra gondolt, nem arra, ahogy a falban levő csőre csatlakozik. Annak az oldalnak is egyeznie kell, ha használni akarod. Ha csak az a cél, hogy legyen a falban egy elzáró, akkor elég, ha az a tömítés sikerül.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
emre
veterán
válasz TheProb #70941 üzenetére
Azt azért még döntsd el, hogy egy vagy kétkezes gépet akarsz. A linkelt parkside-ot egy kézzel nem lehet használni. Illetve elég a 115-ös vagy kell a 125mm-es korong?
Amúgy nekem ennek az öregapja van, több mint 10 éves."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Essejó #70953 üzenetére
Ha ropis lenne, akkor lenne hatszög alakú anya, ami odaszorítja a gyűrűt, de itt én nem látok ilyet. Úgy tűnik, hogy csak egy kerek csőbe van becsavarva a sarokszelep, ahol meg találkoznak, ott valami fehér anyag van tömítésnek. Fényképet nem tudok lőni róla jobbat sajnos.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #70947 üzenetére
Az előbbit mobilról írtam és ott nem tudtam képet lopni hozzá, most meg gépről nem engedi szerkeszteni.
Tehát hogy lásd a különbséget:
a Ropis csatlakozónál a kúpos lyukba kell bedugni a csapfelöl jövő rézcsövet, és ráhúzni a roppantógyűrűt és úgy felcsavarni a sarokszelepreés a Flexinél meg a flexi cső hollanderét csavarod fel a sarokszelepre, a cső másik felét meg betekered a csapba. Viszont a te rézcsöved nem tekerhető ki a csapból ergó a flexi cső nem helyettesítheti.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Az első képen a sarokszelep elmenő része az úgynevezett roppantó gyűrűs, a második képen meg a manapság használatos fémszövetes flexi csőhöz készült sarokszelep van. Az elképzelhető hogy a másodikhoz is van ropigyűrűs csatlakozó, de erre az üzletben (szerelvény bolt) kérdezz rá.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
őstag
válasz inf3rno #70949 üzenetére
Tekerd végig a teflon zsinórt veszel egy dobozzal és hosszú évekig eláll a szekrényben
-
inf3rno
nagyúr
válasz tupacamaru #70948 üzenetére
Köszi! Holnap megpróbálok szerezni hozzá. Ezt úgy képzeljem el, hogy csak a menet egy részén van teflon zsinor, és az elejét betekerem, aztán ha már beljebb jutott, akkor jön a teflonos rész, ami letömíti, vagy a teljes menetre tekerjem rá? Remélem stimmel a menet, különben meg vagyok lőve, de gondolom ez szabványos lehet.
szerk:
Ja közben megtaláltam: [link] Nagyjából az egészre el lehet oszlatni.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tupacamaru
veterán
Elvileg, ha a menet egyeznek, akkor igen. Teflonzsinórt szoktak mostanában rátekerni. (Loctite 55)
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
inf3rno
nagyúr
Szeretnék biztosra menni, amennyire lehet:
Szerintetek ez csak annyi, hogy az egyiket kitekerem, a másikat meg betekerem, vagy van valami extra dolog? A menetet nyilván nem tudom lemérni azon, ami bent van, de a külső átmérő közvetlenül a menet előtt 21.2mm annál, ami bent van és 20.8mm az újnál. Ez gondolom azt jelenti, hogy passzol a kettő, de kéne valami tömítő anyag. Ahogy nézem valami fehér trutymót belegányoltak a régibe is (van nagy felbontású kép, ha esetleg az segít valamit), de fogalmam sincs, hogy mi az. A szilikon kétlem, hogy elbírná a víznyomást. Sajna nem tudom megvárni a szerelőt, mert nem tudom elzárni ezt a sarokszelepet, bárhogy próbálkozok, és minden nappal drágább lesz a vízdíj...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Pete55555
addikt
Köszi mindkettőtöknek, maradok a Geko-nál
Egyébként ház körüli barkácsoláshoz, meg kb mindenhez is kell, de nem ipari szinten. Illetve autószereléshez. Kisebb 1/4"-es szettje van, de abban sincs minden, és elég régi már, illetve van 1/2 szettje is, de az is kb 25 éves, fele hiányzik, ami megvan meg már elég viseltes, azt akarnám leváltani, így elfér a Geko 94 darabosa.
...Szeretem leracsniztatni...
-
A Zéé
addikt
válasz Pete55555 #70943 üzenetére
Mihez kellene neki?
1/4" készlet elég, ha csak kicsi bütyköléshez, lakásban előforduló gépek, bútorok berendezések szereléséhez kell. 1/2" készlet meg ezekhez már nem igazán való, hiába van hozzá 8-as fej is. A "szép" meg az az egészben, hogy pl. autó bütyköléshez már mindkettő elférne.
Emiatt az első tűnik a jobb választásnak, de ennyiért nem tudom milyen lehet. Én sokat vergődtem rajta tavasszal, mert mindegyik készlet olyan, hogy 1-1 valami nekem fontos dolog hiányzott belőle. Ha most kellene venni ezt a készletet venném. Tavasszal még 35k felett árulták ezt a szettet. Tudom, hogy a duplája annak, amit linkeltél, de ebben a gyertyakulcsok kivételével benne van minden, ami kellhet az átlagos otthoni szerelgetéshez.Just a simple Lineman...
-
Pete55555
addikt
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
"Néhány ezer forintos" flex-re milyen gépet ajánlanátok? Hétfőn lesz Parkdise 9e-ért, de nem olvastam eddig róla túl jó véleményeket. Esetleg itt is van valakinek tapasztalata ezzel a konkrét modellel? Ha valóban szar, akkor milyen jobb alternatíva van?
Eddig vígan megvoltam sarokcsiszoló nélkül, most viszont salgó lábakat kéne vágnom és arra ez tűnik a legjobb megoldásnak. Mivel tényleg nagyon adhoc használnám, ezért nem szánok rá különösebb összegeket.Köszi előre is!
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Submarine
senior tag
Sziasztok!
Csapágy témában kellene egy kis iránymutatás, autószerelő topikban szabin vannak.
Generátorban a két alábbit kellene cserélni:
Első:
NSK B17-102DG36
⌀17,0 ⌀47,0 14,0
Hátsó:
SKF BB1-3036
⌀17,0 ⌀35,0 10,0A helyi boltban az alábbi kettő kapható a kívánt méretekben:
nagyobb: FAG 6003-2RSR-C3 (1530Ft)
kisebb: Koyo 6303RS C3 (960Ft)
Mindegyik mélyhornyú golyóscspágy, porvédővel.
A két új amint kiderítettem a C3 jelölés "Normálnál bővebb csapágyhézag"-ot jelent.
Valamint a leírásukban 11-12.000 a max fordulatszámuk amin használhatóak. De volt ahol többet is írtak.
Ki szabad ezekre cserélni a gyárit, vagy ajánlatosabb specifikusan generátorcsapágyként árult példányokat venni?
Az árakat nem merem arányossági alapnak venni a minőség tekintetében, mert látni ugyanazt a duplájáért is a neten. -
DonDennis
senior tag
válasz Inhouse #70937 üzenetére
Igen köszi szépen, hogy mondod! De szerencsére nagyon sok videót néztem róla, hogy-hogyan kell szakszerűen! (bár vicces, hogy pont a legfrissebb legprofibb videó hagyja ki ezt a nagyon fontos lépést! Bauhaus)
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
DonDennis
senior tag
válasz Inhouse #70931 üzenetére
Bocs csak home officeban megy az emailezés egész nap ott meg magázódás ment és bennem maradt
Samus: Köszönöm, igen porotherm tehát akkor meggyőztél, hogy jól néztem ki én is a vegyi bűbelt szitával.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Inhouse
őstag
válasz Barret001 #70934 üzenetére
Igen, valószínűleg ez és a belepakolt plusz okozza a drámai különbséget, de a plazmák óta szokatlan a fülnek ekkora súly. A furcsaságot az is segíti, hogy a tendencia is azt mutatja, hogy csökken a TV-k sűrűsége a fejlődés során. A 215cm-es pedig egy igen új darab lehet. De az már tényleg libegne, ha nem lenne rendesen merevítve. Talán már nem is a szokványos hajlított bádoglemezzel van megoldva, hanem zárt szelvényekkel.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
darvinya
titán
-
Ha van lehetőséged, akkor átmenő furat, túloldalt bevésve a falba, ráglettelve nem látszik. M10, önzáró anyákkal, atom biztos.
A többi anyagtól függ. Panelben a betondűbel (horgonycsap) maximum fallal együtt jön a TV. Kisméretű téglában is játszik, de téglában kell fúrni. Ha porotherm jellegű (blokktégla), akkor vegyi dűbel szitával, csak és kizárólag.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
DonDennis
senior tag
válasz Inhouse #70926 üzenetére
Tudja direkt ezért választottam a Hama 118057 tartót - elég masszív darab és nagyon nem olcsó, de 90 col és 60kg-ig van hitelesítve. Az én tv-m csak 85 col és 45 kg, szóval bírnia kell. De akkor szerintem biztosra megyek és vegyi dübellel rögzítem, az elvileg ipari felhasználásra van nem hobby célre tehát azzal biztos túlbiztosítom.
A forgatás annyi lesz, hogy kicsit lesz csak elhúzva a faltól - kb. 5-10cm és kb. 10-15 fokot jobbra hajlítva mert úgy kellemesebb lesz nézni a kanapéról, és hogy ezt beállítottuk többet nem is nyúlunk hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ki akarom cserélni a wc-t tartállyal, cseréppel mindennel. Szerintetek ez mennyire megoldható házilag? Kell hozzá valami speciális szerszám?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
batyuska100
senior tag
válasz cinemazealot #70924 üzenetére
Az már nem tv, hanem mozi!
-
Inhouse
őstag
válasz DonDennis #70923 üzenetére
Egy ilyen TV már sokszázezres (milliós?) érték, ne a felfogatáson múljon már. Minél stabilabb legyen, méretezd inkább túl, mint alá. Az állvány tudja ezt a súlyt és méretet? Az, hogy a VESA méret stimmel egy dolog... Ekkora TV-t mi a fenének kell elhúzni a faltól és forgatni? Nem életszerű, és nem is oldható meg olyan könnyen.
Üdv Inhouse
-
darvinya
titán
válasz DonDennis #70923 üzenetére
Faltól függ az egész.
Porózus téglához kitöltő ragasztó kell, hozzávaló aljzattal.
Ha tömör beton, akkor min. 100mm-es M12-es dübel, vagy 150mm-es M10-es dübel.
Ez túl biztosított, de minden 10cm faltól való távolódással 45kg+10kg erő nehezedik a rögzítőre.
Az más kérdés, hogy maga kar mennyire bírja.És 43"-os Tv-m is ilyen, de a karból az összes műanyagot kukáztam, mert az biztosan nem fogja sokáig tartani olyan szögben, stb.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
DonDennis
senior tag
Bocsánat, hogy ezzel fárasztalak titeket de a szomszéd kicsit elbizonytalanított. Ő 14cm hosszú fém dübelel tette fel a tv-t.
Szerintetek melyik a jobb megoldás?
1., Rögzítődübel Fischer SXRL 10x140 hatlapfejű
2., 120mm Szitahüvely + TYTAN VEGYI DÜBEL EVO I + Fischer FIS GS M10 x 120 K injekciós horgonycsavarA tv-nek állítható (ki-be) mozgatható állványa lesz és 45kg lesz a tv (215cm). Elvileg a SXRL csavarok is jók téglába, de nekem a vegyi dübel biztosabbnak tűnik, de ha azt mondjátok feleslegesen költök rá mert 4-6db közötti Fischer SXRL is elég akkor az nyilván olcsóbb és egyszerűbb nekem.
Nagyon köszönöm.
-
sarkanyolo2
őstag
Köszi Urak! Holnap jelentek mi lett a vége.
[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz sarkanyolo2 #70916 üzenetére
Ha levágod, lehet, hogy meg fog már szorulni, de derékszögben indul majd a cső a falból...nehéz gumicső és még víz is lesz benne. Szerintem vegyél egy derékszögűt, ami megszorul és így lefelé indul a cső, ahogy kell. Nekem se a mosógépnél, se a mosogatógépnél nincs rajta bilincs, még nem jött le szerencsére. Mondjuk elég durván szorult a falból kiálló bűzelzárós csonkra.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
macilaci78
nagyúr
.
[ Szerkesztve ]
-
-
hotkar
aktív tag
válasz sarkanyolo2 #70911 üzenetére
A mosógép szennyvízcsövének vége pontosan egy 32-es PVC csőbe illik bele nálam. Az a fehér bizbaz, amit szorongatsz, nem tudom, mi.
A 32-es csövet meg becsatlakoztattam a mosdószifon elé (ugye a kevésbé büdös oldalra), és így élünk 15 éve.
Persze, 15 éve is voltak ilyen modern cuccok, de én autodidakta módon szereltem mindent. Amibe beleillett, abba beledugtam. Ha nem lehetett beledugni, akkor ráhúztam.
A szennyvízszerelés titka a jó hőlégfúvó.
-
Inhouse
őstag
Neked meg nincs is vastagabb rész? Zöldsárga szigszalaggal fel kell bővíteni!
A bilincs nem tud körkörösen zömíteni túl sokat, rogyni fog, ha ennyire lötyög.Üdv Inhouse
-
alcsa
senior tag
Vágd le a könyöknél, akkor talán rászorul a maradék csonkra.
-
hzsolee
őstag
Anyósomnál van ilyen golyós bizbasz (nála is bilincses megoldás) Nálunk én nem így oldottam meg...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Tecsö. 4:30 körül birkózik vele. Vagyis kell rá egy bilincs....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
sarkanyolo2
őstag
válasz Inhouse #70906 üzenetére
Mint aki sose szerelt hasonlót, mondom jó lesz ez, és mm-re ki is adta, de hát nem. A hollandert rá is lehet csavarni, csak a 45 fok miatt para, meg a 16-26-ös bilincs is kicsi hozzá...
Igen a kád szélébe van beépítve ez a szifon csatlakozós, gondolom ott van benne valamilyen golyós megoldás, mert nincs büdös az elmúlt 2 napba mióta lecsatlakoztattuk az előzőt.
-
Inhouse
őstag
Szerintem nem jó hozzá, meg kellene szorulnia. Mondjuk én a 45 fokot sem értem, 90fok szokott lenni. Illetve ide egy ehhez való fali kivezetés szokott kerülni, benne a bűzelzáró golyóval. Vagy nem jól nézem mi is ez?
Üdv Inhouse
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Bárki mosógép szerelésben otthon van, nagyon kíváncsi lennék erre.
-
inf3rno
nagyúr
válasz lemmy71 #70903 üzenetére
Én excenteres csiszolót fogok használni rá. Kívül nagyon rondán lepergett, muszáj lecsiszolni. A fa sem az igazi, de úgy tűnik közelebbről, hogy azért annyira nem rossz. Fa pótlóval majd kitöltöm a réseket. Szerintem holnap csak csiszolok, aztán holnapután festem le, ha tisztázódott, hogy milyen festék van itthon. Valszeg fehér lesz kívül belül, mert abból a festékből maradt. Lazúr azt hiszem már nincs, csak ezért meg nem akarok most venni már semmit. Persze, gumit is teszek bele újat, azt is vettem. Sőt még az ajtóra is vettem öntapadós szalagot körbe, hogy zajszigetelt legyen az is. Kíváncsi vagyok az mennyire válik be.
Buliban hasznos! =]
-
lemmy71
őstag
válasz inf3rno #70902 üzenetére
Ezek a hungaroplan üvegek bnv nagydíjasok voltak anno a mai üvegekre ez már nem mondható el Az új low -e üveg biztosan jobb lesz de annyit nem fog bírni mint ez De ha már így nekikezdtél akkor cseréld ki körbe az ablakszárnyon a gumit, tuti kemény és valószínűleg tiszta festék. Ezt szépen feltudod újítani, ha már új üveget raksz bele, én hőlégfúvóval leszedném a festéket (pikk pakk lejön) ahol hibás szeg vagy ütődés színes pácolható gittel javítható utána két réteg vékonylazúral lekened. Olyan lesz mint az új
Tavaly a lamellázott garázskapumat újítottam így fel, öt réteg különböző zománc festék volt rajta, bele került néhány napba meg egy pár sörbe mire elkészült [link][ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ja ami még érdekes, hogy az utolsó képen, mintha 89.11. lenne beleütve, szóval akkor készült az üveg. Nem véletlen, hogy már nem szigetel és patakokban folyik róla télen a víz. Plusz a gumi hiánya miatt is beszökik a hideg. Az új low-e üveg, két rétegű az is, remélhetőleg sokkal jobb lesz. Három rétegűt túlzásnak tartottam volna erre az ablakra, bár nem drágák azok se.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
No nekem végre minden szerszám, alkatrész megvan az ablak megtákolásához, úgyhogy neki is kezdtem. Ez volt a régi kinézete:
Első körben a pántokat cseréltem. Az alsó bukópánt nem volt rossz, de úgy gondoltam akkor már legyen egyforma, úgyhogy vettem két új bukópántot. Kicsit trükkös volt, hogy mekkora távot tartson a pánt a keret és az ablak között. Kinyitva alul 20mm volt, felül 18mm. Az újjal nem tudtam 21mm alá letornászni, mert akkor már szorult, de így is csukható, nem lett belőle gond. Fúrnom is kellett, mert amit vettem annak 8mm-es lyuk kell az ablakban, a réginél meg 6mm volt. Belenyomtam faragasztót, ahogy javasoltátok, mert felül repedt volt a fa hosszában. Nem tűnik úgy, hogy használt neki, legalábbis még mindig lötyög egy kicsit felül. Nem tudom, hogy ez a repedés okozza e, és nem tart elég jól, vagy az, hogy le van törve egy darab az ablakból. Eredetileg a fát is cserélni akartam, de ahhoz most nincsenek meg az eszközeim, az asztalos meg azt mondta, hogy ő is inkább megtákolná, és nem cserélné a fát benne. Mondom akkor megcsinálom én, mert tákolni én is tudok. Na mindegy, maradt ilyen, a fa ragasztó más szempontból viszont jó volt, mert adott egy kis kenést a pánt becsavarásához. Vettem egy pontozót is mostanában, azzal tekertem be a pántot, pont beleillett a lyukba. A lötyögés egyébként úgy jelentkezik, hogy becsukásnál rezeg egy kicsit, meg ha felül megrángatom, akkor is mozog egy fél mm-t. Teszek majd bele gumit is, abban reménykedek, hogy az majd beszünteti ezt a jelenséget.
Alulról lefeszegettem a lécet, valami elég fura kapocs szerű dolog tartotta. Vettem szeget, majd a következő lécnél már az lesz. Ami még érdekes, hogy a széle 45 fokban van elvágva. Én arra gondoltam, hogy inkább 90 fok lesz nálam, mert később egyszerűbb lesz lefeszegetni, ha esetleg újra szerelni kell, és a lécet sem kell széttörni miatta. Így nem tart majd annyira, de a szögek remélhetőleg elegek lesznek.
Azt vártam, hogy az üveg és a fa közötti rész ki van töltve, vagy egyáltalán nincs is hézag, helyette ez fogadott:
Tök fura, egyedül bal oldalt tartja egy kis darab léc az üveget. Az új üveg elvileg pont beleillik a keretbe hézag nélkül. Az a terv, hogy szilikonnal töltöm ki a maradék kis hézagot, illetve a külső részen is szilikont teszek az üveg és a fa közé, hogy egyáltalán ne tudjon beszökni a hideg az üveg és a fa között. Vettem is UV és penész álló szilikont. Elvileg olyan sokkal jobb idő már nem lesz idén, úgyhogy ezen a héten kicserélem az üveget. Egyelőre azon agyalok, hogy először inkább festeni kellene a keretet, mert akkor biztosan nem kenem össze vele az új üveget. A régi üveg a sarkokon berepedt egy kicsit, amikor feszegettem a lécet de vettem üveg vágót, és van egy villanyóra szekrény és egy ajtó, amibe jó lesz majd így is méretre vágva. Arra gondoltam, hogy majd a ragasztásnál levágom róla a léceket. Remélem nem töröm össze.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- OTP Bank topic
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest