- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Mok28
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy törött monitorból kiszerelt led dióda sor amit fel szeretnék használni, mert pont elférne egy megvilágítandó helyre. A monitor gyári alaplapjáról tökéletesen működik, de egy idő után sajnos automatikusan kikapcsol (ezt kijelző nélkül nem lehet átállítani). Az lenne a kérdésem hogy ezt hogyan lehetne működésre bírni a monitor alaplapja nélkül? A led sorból 6 vezeték jön ki, 1 piros, a többi szürke. Ezeket már próbáltam közvetlenül a tápról beüzemelni több kombinációban, de nem reagált egyikre sem. Persze megoldhatnám a világítást led szalaggal is, de az jóval szélesebb, így nem fér be, ráadásul a fényereje is jóval gyengébb. Köszi.
-
válasz Paul64 #68294 üzenetére
Kompresszor van, de nagyon alkalmi használat, és csak 1.5kW motorteljesítményű.
Másik kérdés. Kaphat-e külön Fi relét a melléképület/garázs köre, ami független a lakástól? Ezt szaki csinálná, csak érdemes-e megkeresnem emiatt.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Vezetékezés, terhelhetőség szempontjából mennyire jó megoldás, ha 10m 3x1.5 MBCU után elágaztatásnál már 3x2.5 vezetékkel mennék tovább még 10+5 métert?
Ez a rész külön jön a padláson keresztül a ház másik végében lévő mellékélületbe (külön cső, külön kismegszakítóval a táblában), innen egyébként jelenleg is tovább megy az áram ki tudja min a garázsba, én ennek húznék új vezetéket, illetve mennék tovább a mellette lévő tárolóba (ott csak világítás miatt). Nincsenek komoly gépeim, és nem is lesznek.
Van értelme vastagabb vezetékkel tovább menni, vagy elég az 1.5 is?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
moleculez
veterán
[kép] - függöny karnis tartó. Maradék ágylécből, radiátorlakkal fújva. AS szabvány szerint készült egy nagy kézifűrésszel, és faragasztóval. Teszi a dolgát. Majd veszek rendesen, átmeneti megoldásnak jó.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
-
tomcat78
őstag
A cégnek elvileg jó neve van.... De konkrétan ez a 221-es nem túl jó...... Én szögbelövőhöz használtam egyet kb 2 hétig. Annyit bírt felújítva. ( azt hozzá tenném, hogy másfél évesen került hozzám, egy ács csapattól) Aztán inkább vettem egy másikat, másik gyártótól, amivel nincs gond, van rendes szerviz háttér, és még csöndes is. Szerintem az a kerti sütő elég jó opció....
Amúgy felhasználástól függően 80ezer alatt nincs értelmes kompresszor. Persze nem hobby célra gondolok. Arra nekem sokáig egy einhell ment itthon, és elégedett voltam vele."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
fant0mi
őstag
válasz macilaci78 #68285 üzenetére
Lehet beneztem a kerdest. Kitamasztonak irtam, nem a kapu zart allapotat rogziteni, hanem mikor nyitva van, akkor ne csukodjon be.
Szerk.: Igaz nem fembol, hanem kemeny gumibol.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz fant0mi #68272 üzenetére
Ha ez utcai nagykapu, akkor az ellensúly a járda felől van, bárki alányúlhat és belökheti a kaput rossz szándékkal.
Rossz szándék nélkül is eleshet valaki, aztán ha nincs megfelelő biztosításod, akkor nagyobb a sz@r, mint képzelnéd.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lemmy71
őstag
Az enyémen a motor műanyag ventilátorja adta meg magát, elfordult a tengelyen. Kölcsönadtam egy havernak az meg nem vette észre hogy a lapát áll, így a tekercselésnek annyi lett, de hát ilyen a barátság Az elektromos kapcsolót és nyomásszabályzót én is elraktam, amikor vágtam szét a tartályt akkor látszódott hogy a végét járja. Belül egy két helyen már rohadt, pedig kívülről semmi sem látszódót. A kompresszor rész és a henger még "jó" kint van az ócskavas kupac közt. Ha itt lennél a szomszédban azt mondanám hogy vidd és boldogulj vele, de én nem bajlódok a postával, szerintem nem ér annyit
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz Essejó #68280 üzenetére
Hasonló cég van itt is, de lényeges szempont hogy mennyibe kerülne a felújítás, mert szerintem eredeti alkatrészekkel is közel egy új ára lenne.
Meg akkor már olyant nézek aminek a hajtókara nem csak egy rúd és tányér, hanem rendes dugattyú csapszeggel, gyűrűkkel."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
-
emre
veterán
A henger gatya, majd egy milis válla van, kell bele új dugó is meg csapágyak, és szelep tömítés.
A villanymotor működött, de a szar csapágyak miatt iszonyatos hanggal. Talán csak a tartály és a szabályzó része elfogadható állapotú. Kaposvári vagyok, én innét nem viszem sehova.
Ha olcsón jutok csapágyakhoz akkor lehet megmekkelem a dugóját hogy még dolgozzon egy kicsit.(#68276) lemmy71
Köszi!
Szerintem új állja helyét, mondjuk ingyen volt, bíztam benne nincs nagy baja, de ahogy látom tényleg felesleges a felújításával bajlódni.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
imibogyo
veterán
válasz fant0mi #68272 üzenetére
Igen, jó ötlet. Más is mondta már. De egyébként nem nekem lesz, csak egy gyors ötletadó volt a topiktársnak, amiből elindulhat és továbbgondolhatja a dolgot.
Mivel a kerítésig még nem jutottam el a felújítással, ezért nekem olyan kiváló (értsd szar) nagykapuim vannak, hogy minden pozícióban automatikusan rögzítik magukat a szárnyak, semmilyen kitámasztásra nincs szükségem. Még szélben sem mozdulnak el...
-
lemmy71
őstag
-
emre
veterán
Tud valaki olyan boltot ahol kompresszorhoz hengert lehet venni? Balma /Abac/ Sirio 221-es a típus.
Egy olasz oldalon találtam csak hozzá cuccot. Tartok tőle hogy nem érdemes felújítani. Mondjuk gépkönyvet sem találtam hozzá.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #68269 üzenetére
" egyik haverom pénzérméket használt." Én is,sikerrel
-
fant0mi
őstag
válasz imibogyo #68226 üzenetére
Ne zard le a veget, hanem hatra hosszabbitsd meg a nyelvet, a hatso veget lehet sulyozni, igy az eleje ala nem kell rugo.
Mint egy nem kiegyensulyozott libikoka. Nehez hatulja megemeli a nyilazott elejet. Automatan bekampozodik ahogy nalad is, kiszabaditani a kapuszarnyat ugy, hogy az ember picit ralep a nyilhegyre.
Igy nincs erzekeny elem ( a rugo telemegy kosszal, hoval, elrozsdal, elfarad). -
lemmy71
őstag
válasz inf3rno #68268 üzenetére
Másfélszer ötcentis farostlemez csíkokat szoktak vágni a lábnélküli szekrényeknek és azokkal szintezik. Régen a bútorgyártók minden szekrénysorhoz adtak egy maréknyi ilyet, vagy már eleve kartács szeggel szekrények aljára voltak szegezve és csak levetted ahol túl magas volt a padló.
-
inf3rno
nagyúr
Van valami útmutató szekrényajtók beállításához? Esetleg van ötleteket, hogy mivel tudnám kiszintezni a szekrényeket. Lejt a talaj, aztán eléggé össze-vissza állnak, betonozni meg most nem akarok.
Buliban hasznos! =]
-
Paul64
tag
válasz Sándor -P20- #68266 üzenetére
Régen a férfi a kardfogú tigrissel harcolt az asszonyért, ma az ablak kilinccsel!
-
lemmy71
őstag
válasz V.Stryker #68258 üzenetére
Persze hogy jó alufelnihez is felcsavarozás után ellenőrzöd nyomatékkulccsal vagy egy fixszárú crovával De azok a dobozban lévő fejek nem igazán alufelnikhez valóak, mert azzal gyönyörűen levered majd a felniről a fényezést Vegyél valami [hasonló] szettet, lényeg hogy teflon vagy valami lágy műanyag legyen a fejen.
Amúgy 19 ezerért nem olyan rossz vétel -
-
V.Stryker
nagyúr
Véleményetek szerint a dobozban lévő dugókulcsok alkalmasak alufelnihez is?
-
-
moleculez
veterán
válasz Dauerstage #68254 üzenetére
További részletekért az ülés alatt, blokk körül, alváz körül valami azonosítónak lennie kéne, típusszám kíséretében.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
emre
veterán
válasz Dauerstage #68254 üzenetére
TGB vagyis Taiwan Golden Bee a gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
Dauerstage
tag
Sziasztok.
Tudom hogy nem ide tartozik, de hátha valaki felismeri az emblémát. Az istenért nem találok hasonlót sem így azt sem tudom hogy milyen gyártmányú. A táblácskája csak (ax 50) típust ír meg gyártási időt(1994). A kutya márkája árokparti , a bojler-é hajdu. Nekem a robogó-é kellene. Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
"Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
imibogyo
veterán
Jelentem tökéletesen működik a gyalugép. Össze sem hasonlítható a munka minősége (semmilyen értelemben) a kis gyalugépemmel.
Elég szürreális élmény a 15 cm-es szélességű anyagot úgy gyalulni, hogy csak "lazán" sétálok az anyag mellett miközben egy kézzel fogom a közel 10 Kg-os gépet (vicces, hogy fényképen milyen kicsinek néz ki) és kvázi elsőre is tökéletes felületet kapok végeredményül. Ma nagyságrendileg 2,5 órám volt foglalkozni a gyalulással és ezalatt az idő alatt 10 darab 6 méteres 7,5x15-öst és 1 darab 5 méteres 15x15-öst gyalultam meg mind a négy oldalon (plusz még behordtam egyedül az összes lambériát és tetőlécet is a műhelybe). És mindezt úgy, hogy közben egyedül vagyok a teljes feladatra, tehát magamnak pakolom és forgatom az anyagot és egyedül is hordom le a kész darabokat a műhelybe.
Sokkal-sokkal lassabb munkatempóra számítottam, azt hittem kell majd vagy 2-3 hét (napi 1-2 órával számolva, mivel ugye dolgozom is minden nap) mire mindent meggyalulok egyedül, de ha így haladok, akkor szerintem jövő hétvégére készen leszek minden gyalulási munkával és hétvégén talán már kezdhetem a végleges méretre vágásokat, a szarufa díszítések és horgolások bevágását és még nagyon-nagyon optimistán talán a felületkezelést is (de igazából ha erre már nem jut idő, de a többivel végzek már akkor is nagyon elégedett leszek a jövő héttel).
-
hegegabi80
addikt
Közben én is haladtam kicsit a hinta project-el.
legyalultam a gerendákat, mivel ezek tetőről maradtak meg és natur volt meg zöld gombaölőszeres.
Hétvégén átcsiszolom öket, kapnak alapozót meg latúrt.
de kicsit elgondolkoztam, mert ezek 10x15ös gerendák, lehet hosszab félbe kellett volna vágni és elég lett volna a 10x7,5. Így maradt volna még a csúszdához is. Bár így meg tuti jó erős lesz. -
Barret001
addikt
válasz schlaci #68245 üzenetére
Én egyedül csináltam 2 házat.A lényeg: Egyszerre kell csinálni a teljes felületet,nem sávokban! Ha csak sávokban lehet megcsinálni,akkor vagy több ember,vagy elválasztásos megoldás. Az összetoldás látszani fog,a belekevert "görgető" gyöngyök miatt.Azok tartják a vastagságot.Lépcső lesz a toldásnál.
-
csudri
őstag
Diszperzitet fel lehet hordani szivacshengerrel vagy csak a szőrös jó? Nem nagy felület, csak javítanom kell valamit a garázsban.
-
A Zéé
addikt
válasz schlaci #68245 üzenetére
pedig egyedül nem lesz szép. Ezeket a sz.rokat sokan kell, és gyorsan felhordani. Ha vállalható felületet akarsz kapni, akkor minden állvány szintre egy ember, és 2-3 emberenként egy segéd, aki keveri-odahordja az anyagot. Egy órán belül úgy elkezd húzni, hogy nem tudod már összedörzsölni. Ilyen 20-30 fok közti hőmérsékleteknél meg még hamarabb kezd kötni.
Tudok mutatni fényképet, hogy néz ki akár a tervezett, akár a spontán munkahézagról. Egyik sem szép.Just a simple Lineman...
-
schlaci
csendes tag
A házunkon az egyik falat próbaképpen hőszigeteltem, egyedül. Most kellene felvinni valamilyen gyártmányú, kapart hatású, színező vékonyvakolatot. Ezt is egyedül szeretném csinálni, ezért olyant akarok venni, amely lassan köt, hogy az egyes területeket össze lehessen dörzsölni, és az összedörzsölés helye ne látszódjon meg utólag. Régen dolgoztam nemesvakolattal, akkor is egyedül. Mivel az 5-10 mm vastagon lett fölvíve, ott nem volt gond a lassú munka, az összedörzsölés. De ilyen vastagságú záróréteget hőszigetelésre nem lehet fölvinni, valószínűleg a nagy súlya miatt. Régen a nemesvakolatokba műgyantát nem tettek, így lassú volt a kötésük. Ma viszont minden a vékony rétegről és a műgyantával való feljavításról szól. Javaslat? (Azt ne írjátok válasznak, hogy fogadjak iparos brigádot.)
-
batman.
senior tag
válasz macilaci78 #68237 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Jelentem: a codegen szereti a betont.
Teszt lement, előbb csak egy féladagosat kevertem, de másodikra megküldtem, és bírja! Minimális vízszivárgás volt, de szerintem ez begyógyul.
Semmi akadálya a hétvégi betonozásnak.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
csudri
őstag
Megkért a nejem, hogy csináljak a gyereknek táblát, amire rajzolhat krétával, csináltam.
[kép][ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
Egy kis inverteressel követtem el. Igen az ív a lemezszéleket "lenyalta".
Ez volt kéznél, gondoltam egy próbát megér. Mielőtt nekikezdtem felmerült, hogy esetleg átég, gondoltam akkor beáldozok egy régi pc ház oldallapot. Át is égett, de "bepötyögtettem".
Lassan Mekk Elek leszek. Az elvárt eredményt eddig hozta, ha nem folyik belőle a beton akkor jó lesz. Délután teszt.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
do3om
addikt
válasz batman. #68230 üzenetére
Ez komoly
Azért olyan lemezzel lyukat befoltozni ami perforált, egy tápegység borítása
A hegesztés ha nem valami jó kis co másak sem lenne egyszerű, elrozsdált vékony anyag, az a táp is vékony az Ívhegesztéshez.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
batman.
senior tag
Szevasztok!
Rég jártam erre. Talán negyedik alkalommal használtam a hegesztőgépem, muszáj volt, mert a talicska alja szitára kezdett hasonlítani. Tisztában vagyok vele, hogy a megfelelő képzésen ez kb. vicc, de a hétvégi betonozáshoz talán megteszi. Kalapáccsal végigvertem stabil a "varrat". Lehet későbbiekben majd veszek bele vastagabb lemezt, és megkérem a karosszériás ismerősömet, csinálja ő. De ez esetben még az is lehet kap egy réteg festéket.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Flowtation
őstag
Üdv srácok!
Épül a faházikó, viszont kellene egy ilyesmi, 50x100-as méretben, viszont nekem olyan kellene amit a kanton lévő pallóra rá tudok akasztani, tehát nem csak a belsejébe tudom felfúrni, hanem fordított U alakú az egyik fele. Még egy pallódarabot tennék középre, a két hosszú rész közé, viszont csapolni nem igazán akarom. Egyáltalán létezik ilyen akasztós cucc? Persze minden megoldás érdekelne, Ti hogyan oldanátok meg.
Nem tudom érthetően írtam-e le, remélem értitek a balf@szságomat.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
lemmy71
őstag
Ha jól áll a kapud akkor elég ha két cetire lóg ki a pálca, két centi már tökéletesen zár.
Amit itt imibogyo linkelt az egy egyszerű kapukitámasztó, azt régen rugó nélkül ollós (súlyzáras) megoldással készítették, nekem is úgy van a telephelyen, csak kirúgom a kaput és be is akad. Bár a rugó is jó, igaz én nem spirál rugót tennék, hanem inkább egy kis féderlapot -
-
imibogyo
veterán
Valami ilyesmiben gondolkodnék (a végét is le lehetne zárni, csak így jobban látszódik minden alkatrésze + szerelhető is marad). Csak egy pl. 20x40-es zártszelvény kell hozzá, 1 csavar tengelynek, 2 csavar a rögzítéshez, 1 rugó, meg egy "nyelv" mondjuk laposvasból, vagy vastag-lemez(ek)ből. Ez szerintem barkács felszereléssel is bőven kivitelezhető. Lenne még mit csiszolni a terven és lehetne bőven továbbfejleszteni is (állítható magasság, külső lefogatások stb., de most ennyi energiám volt rá).
-
válasz lemmy71 #68222 üzenetére
Ez azért gond, mert a pálca így leérhet nyitás közben a füves részre (csak két csík az autóbeálló, középen és két oldalt füvesített), ami problémássá teszi a mozgatását. A kapu pedig alacsony (1.5m), a hosszú pálca nem túl szép (mondjuk a kapu sem ).
Tolókapu nem lesz, nem úgy van tervezve az udvar, a jelenlegi járda a tolókapu (ha lenne) végénél lenne, idővel automatizálni akarom a kaput (miután eljut odáig a felújítás, hogy ráérek(=jut rá keret) a kapuval foglalkozni) kétszárnyú mozgatóegységgel, csak áthidaló megoldásként akarok kitalálni valamit.
-
inf3rno
nagyúr
válasz macilaci78 #68220 üzenetére
Valószínűleg sokkal jobban tartana így oldalról, mint felfelé megfúrva. A jelenlegi simán kiszakadhat, oldalról meg valószínűbb, hogy a gyűrű vagy a csavar törik el, és nem a gerendát gányolja szét, ha túl nagy a terhelés.
Buliban hasznos! =]
-
imibogyo
veterán
"Auto gate catcher"-ként sok ötletet találhatsz, de a legtöbb nem az európai elrendezésű kapukhoz van kitalálva. Talán még egy ilyet lehetne a legkönnyebben hozzáigazítani a középső elhelyezéshez, de ennek is "kifelé" lenne a nyitó nyelve. Sőt, még inkább egy ilyesmi elrendezésből lenne neked a legjobb. Ezt nem nagy szám lekoppintani sem...
Én fordítva gondolkodtam egyébként. Nem a lábamhoz vittem le a nyitást, hanem a kart hosszabbítottam meg egész fel hasmagasságig. Így hajolgatás nélkül is könnyű a nyitás. Mondjuk ez is átmeneti, mert szeretnék majd tolókaput farigcsálni, de még nem jutottam oda, pedig mindenem megvan a művelethez.
-
Kétszárnyú kapunak a rögzíthető szárnyát (amire leszúrható pálcát vagy tolózár féleséget szoktak tenni) szeretném úgy megcsinálni, hogy becsukáskor kattanjon a helyére, nyitáskor pedig lábbal nyitható legyen az alkalmatosság, ami rögzíti. Milyen aránylag készen kapható zárszerkezetek vannak, amit kis mókolással ilyenre lehet alakítani?
-
macilaci78
nagyúr
válasz csudri #68215 üzenetére
Így jobbra-balra elcsúszkál, mármint ha fél seggel ül valaki a hintába, az nem fog vízszintes maradni. A felső gyűrűkön duplán vinném át a kötelet.
Ha nem sajnálod a gernedát, akkor én keresztben fúrnám meg valami nagyobbal (20-30 mm) és alulról egy szemes menetes csavart tennék fel fakötésű alátéttel.
M8×100-as meg is teszi. A jelenlegi lyukat megfúrod 8-10-es fúróval, oldalról meg egy 30 mm átmérűlyű lyukat. Az M8 csavarhoz a fakötésű alátét kb 26-28 mm átmérőjű, rá egy önbiztosító anya, hozzáférsz egy cilláskulccsak ráfogni, alulról meg behajtod a csavart. Ha nagyon precízkedni akarsz, akkor alulról egy anyával és alátéttel rákontrázol. Sose szakad ki a fából.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
inf3rno
nagyúr
válasz csudri #68215 üzenetére
Kötélből túraboltban, hegymászós boltban lehet erőset kapni, ha esetleg nem bírná a terhelést. Amúgy ennél dinamikus terhelés van, ha te is beleülsz, akkor én soványnak érzem ezt a két csavart, de ez inkább csak megérzés, nincs akkora rutinom... Végülis a gyerek alatt tutira nem szakad le, mi meg úgyis kibírjuk. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
csudri
őstag
válasz macilaci78 #68212 üzenetére
Na, bezsíroztam, szart sem ér, marad az imibogyó által linkelt köteles megoldás. Mármint nem az, hogy felkötöm magam - bár lassan érik már - hanem beiktatok egy kötelet.
Átvetés meg ilyenek nem játszik, mert tetógerendába tekert szemescsavarról - végre kigúgliztam - van szó. Ezért nem játszik a karabiner csere sem, mert nem tudom felrakni.
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #68208 üzenetére
Nekem a zsírozás nem vált be. A melegtől megolvad és a reszelékkel (mert azért az keletkezik) elkeveredve egy "szép" fekete malaj lesz rajta. Mivel nem állandóra van, ki kell akasztani, ezért amikor megfogtuk, összekentük magunk vele. Amikor én kerestem műanyag betétes hinta "csapágyat", akkor olyan árat kaptam, hogy abból évekig cserélem az elkopott karabínereket.
Üdv Inhouse
-
emre
veterán
válasz csudri #68206 üzenetére
Egy évben kétszer feltöltöm a műhelyt olajokkal, sprayvel, ragasztóval stb....rengeteg olyan holmijuk van kicsi pénzért ami ha hirtelen kell macerás a beszerzése.
Számomra egyedül a fúró-vágó üregelő spray vagy zsír hiányzik a kínálatból.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz csudri #68202 üzenetére
Például így is megoldható. De egyszerű az a megoldás is, hogy az egy csuklópont helyett beleraksz 2-5-öt (lánc pl.)... A jobb hintahorgok pedig eleve egy műanyag közdarabbal rendelkeznek, de akár karabinert is tudsz így venni, nem túl nagy összeg. Normálisan bezsírozva is zavaró a hangja egyébként? Nekem csak egy sima karabiner+függesztő szem párosítás volt sokáig az udvaron, de egyáltalán nem volt észrevehető hangja...
-
csudri
őstag
Mit lehetne hintagyuru es a karabiner közé rakni, hogy ne legyen ilyen iszonyat hangja, ahogy surlodik egymashoz a ket fem?
-
macilaci78
nagyúr
válasz betyarr #68200 üzenetére
Kevered a kettő megoldást.
A gyári egy ilyen szögvasból és egy rá merőleges tengelyből áll. A szögvas L alakban áll, az alsó, vízszintes részére meg egy valamilyen átmérőjű (tán 8 mm) tengely áll ki oldalra. A szögvas van felcsavarozva a fa keretre. Porfestett, de a hegesztési varrat nincs eldoglozva.
Mivel a fórumtárs leírásából egy, a keret oldalára csavarozható rudat képzeltem el, így jött az ászok csavar ötlete. Ezt a torx bit segítségével be tudja hajtani a fába, elég vastag ahhoz, hogy ne deformálódjon és elég hosszú a menetes része, hogy két csavar közé egy megfelelő méretű csapágyat fogjon, vagy ahogy fentebb ajánlották, akár több csapágyat egymás mellé.
A kérdés csak az, hogy a fa bírja-e, vagy elreped a furat mentén a teher alatt.betyarr: még CAD rajzom is van olyan ágyszerkezetről, amit szekrényből lehet lenyitni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.