- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
villifog
tag
válasz Ciccuka #78861 üzenetére
Nálam ezek szóba sem jöhetnek. 2 érzékelős amúgy sem. Én sem Optrel-t használok, de a szememet azért többre becsülöm, mint, hogy ilyen pajzsokat vásároljak, akik meg ilyet szeretnének ŐK vegyenek ilyet.
Nekem nem kell ajánlani, nekem van olyan ami megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
válasz Ciccuka #78754 üzenetére
Volt idő, mikor elhittem, hogy ezek tényleg ilyen talált dolgok, de rá kellett jönnöm, hogy megrendezett az egész. Leharcolt gépeket raknak szemétkupacokba, hogy "véletlen megtalálják"...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Ciccuka #78548 üzenetére
Tavaly télen sokat állt csillaggarázsban és érezhetően többet tekert az önindító reggelente, főleg 3-4 nap állás után. Dízel, izzítógyertyák cseréje megoldotta.
Tavalyelőtt nyáron a generátor adta meg magát, addig a Környéken villanyautós üzemben mentem, max 40 km és utána Lidl okos töltő a garázsban. Emlékeim szerint 12V körül mutatta a töltő mindig, mikor rádugtam.
Nyilván nem bír ki mindent egy akku, de élete során 1-2 botlás belefér.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
darvinya
titán
válasz Ciccuka #78388 üzenetére
5V-al nem megyek semmire, mikor 20V-os a laptop.
Ezért a lámpáért 1000Ft-ot adnék alapból, dehogy 6000Ft-ot, azt kizárt.#78390
Tetszetős, de ahhoz képest mivel indít, a végere összeszámolva jó drága mulatság lenne.
Csak kinézete tetszik, csak eszeveszett drága lenne.Samus
Van aksi a laptophoz, csak cellát kellene cserélni.
Már cellák is vannak, de sehogyan sem tudtam.rávenni magam 2év alatt, hogy kúcseréljem.
Sok macera, miközben így egyszerűbb.
Van 4Ah aksim, azon fog valójában.üzemelni.
Kicsit nagyon ráuntam, hogy ilyen aksi, olyan aksi, s csak szív az ember vele.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PROTRON
addikt
-
lemmy71
őstag
válasz Ciccuka #78269 üzenetére
Ez az én felújításom 12 évvel ezelőttről, de csináltam egy kék fehéret is ha vendég gyerek érkezne géppark
-
törölt tag
válasz Ciccuka #78255 üzenetére
Nem semmi! Átmenő... A túloldalon meg a kabátot akasztom rá!
Mi úgy rögzítettünk fel bojlerhez hasonló nehéz dolgokat, hogy kifúrtuk a falat mondjuk 16-os fúróval, telenyomtuk gyorsankötő betonnal, abba nyomtunk egy 10-es menetes szárat, és 1 óra múlva már úgy tartott, mint állat!Dübelragasztó (kétkomponensű) a becsületes neve az említett gyorsankötő betonnak!
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz Ciccuka #78077 üzenetére
Jó kérdés , de van ott több folyadék is, pl valami elektrolízis is zajlik ott.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Bergeon+30496
De gondolom voltak nem mágnesezhető saválló alkatrészei is, a réz, bronz, alu, arany és egyebek mellett.
https://youtu.be/LNfPMxB6neI
első komment
"I’ve had the same broom for 25 years - it’s only had 19 new heads and 17 new handles."
"Ugyanaz a seprűm van 25 éve – csak 19 új fej és 17 új nyél van rajta."Ro55 rozsda átalakítót ismerem régóta, de nagy átalakításokat nem vettem észre, mígnem a pincében lévő gázcsöveket, amik vagy 10év alatt szépen bebarnultak a száraz finomszemcsés rozsdától el nem kezdtem vele lekenni.
És voltak helyek ahol képes volt a régi fémszínűre visszahozni a csövet, ezen belelkesedve átkentem vagy háromszor és szépen vissza szürkült a vascső.
Tehát működik, de baromi lassan, a használati is kitér rá, hogy a legjobb ha áztatjuk a kívánt vasdarabot, vagy ha kenegetjük akkor folyamatosan nedvesnek kell lennie az anyagtól.
https://claudiart.hu/hu/termekek/ro-55-rozsdaoldo/ro-55-hasznalata/A vízkőre meg van háztartási sósav akár 30%-os is az még a jövő hetet is feloldja.
A spricnis vízkőoldók, nem olyan vadak, de azért, mert ha a 20-on 30%-os sósavat rajta felejted a csaptelepen akkor elszínezi a krómozást maradandóan.
A másik, hogy a házi asszony kisebb eséllyel gyárt klórgázt, ha közvetlen egymásután használja a klóros és sósavas cuccokat. -
Inhouse
őstag
Fenntartással kell kezelni az ilyen videókat. Ha ilyen vékony rozsdásodásra hajlamos fém alkatrészek ilyen rozsdásak, azokból vagy nem marad semmi a rozsda eltávolítása után, vagy legalább használhatatlan lesz, csak gondolj a kis apró fogazásra és a precízségre, ami ide kell. A rozsda nem kívülről mászik rá a vasra, hanem annak anyagából keletkezik. Ha eltávolítod, annyi elfogy az eredeti anyagból. Vannak rozsda visszaalakító anyagok, de nem mindenható cucc az sem. Az a rozsda, ami leseperhető, már sosem lesz újra vas ilyen módszerrel. Tehát anyagvesztés nélkül nem fog menni.
A valós dolgok közül egyre kevésbé ajánlják a rozsdamaró néven elhíresült Ro55-öt, csak ahol nem számít a durvaság. Én le szoktam drótkefézni, a laza részeknek menniük kell. Aztán tisztítás, zsírtalanítás és Korant festék. De Rolexet nem javítok!
Lassan eljön az idő ezeknél a videóknál, hogy egy embert szednek ki a betonból és újraélesztik...Üdv Inhouse
-
lemmy71
őstag
válasz Ciccuka #78087 üzenetére
Nem vitázni akarok, de előbb próbáld ki és majd utána írj véleményt, amúgy meg én a vakrozsdáról beszéltem ha egyáltalán tudod hogy mi az. A krómpaszta önmagában is egy polírozó anyag, jó pár tubussal elhasználtam már, nem viccből ajánlottam. Ha meg átette magát rozsda a krómrétegen, akkor azt már polírozhatod ítéletnapig.
Krómozott felület tisztításáról volt szó, nem pedig egy festetlen rozsdakráteres vasdarabról.
Azt meg hogy a Kromofág rozsdaeltávolító, sehol sem írtam
Vízkőoldóval kapcsolatosan is tévedsz, mert rengeted jó szer van a piacon. Itt van pl. a Panda olcsó és pillanatok alatt leszedi a vízkövet, évek óta ezt a szert használjuk a fürdőszobában és a garázsban a gránit padló tisztítására -
darvinya
titán
-
lemmy71
őstag
válasz Ciccuka #78079 üzenetére
Krómról max a vakrozsdát tudod leszedni, arra elég egy olcsó preventes krómtisztító paszta vagy egy szappanos párna is jó, bár azzal csak óvatosan. Ha átrozsdásodott a króm, akkor annak már annyi
-
-
őstag
Nem szabad elhinni mindent az internetről, főleg olyan oldalakról, amik bullsh*t videók virálissá tételével keresik a kenyerüket. Bocsi, ez nem ellened irányul, hanem az összes ilyen 9gag/5minutes-craft/etc. oldal ellen.
Tudniillik idetalált ez a videó, kikapcsoltatta az adblockerem (alapból bekapcsolva tartom, és ha a content megérdemli, hogy a készítője anyagi hasznot húzzon belőlem, akkor kikapcsolom) megnéztem, és konstatáltam, hogy full fake. Nem is ugyanazok az alkatrészek vannak összerakáskor benne, mint szétszedéskor.
Vannak egyébként különböző rozsdátlanítási módok, de semelyiktől ne várj további polírozás nélkül ilyen hatást.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
PROTRON
addikt
válasz Ciccuka #76515 üzenetére
Nem tudom merre fele laksz hogy probléma az alkatrész utánpótlás, de hidd el hogy az a pár tucat nem oszt nem szoroz, idővel ígyis úgyis kellettek volna, ellenben ha a szerszám megbízhatóbb tényleg jobban jársz.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
salaud
aktív tag
válasz Ciccuka #75964 üzenetére
Van a munkahelyemen egy pont ilyen powerfix készlet. Blankolófogónak jó, másra nem.
A tartozékok minősége pedig pocsék. Ne sajnáld túlzottan.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Dani_kp
addikt
válasz Ciccuka #75961 üzenetére
Nem akarok kötözködni, de még a mai napig nem írtad meg, hogy mire is akarod használni... így nehéz segíteni .
Nekem 3 különböző krimpelőm van, mind más célt szolgál, de még be kell szerezzek még egyet, szóval ez ilyen. Egy eszközzel úgy sem lehet megoldani mindent.https://ingatlan.com/33821564
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #75884 üzenetére
Lidl Krimpelőfogó-készlet
How To Use Crimping Plier Set Powerfix
Recenze Parkside Krimpovací kleště PCZS 231 A1 a Odizolovač kabelů
Bargain lidl parkside crimping pliers set
Parkside Crimping Pliers Set - Unboxing and Review
Parkside lidl crimping tool set. Pinza crimpatrice. Pinza spellacavi. ottimo prodotto qualità prezzoYato YT-2313 fogó ugyanennek néz ki és ahhoz nem jár tartozék
Lehet nem olyan rossz ez. Visszavittem, de lehet nem kellett volna. A tartozékok miatt lehet megérte volna mégis csak. Egy ilyen multifunkcionális krimpelő fogóval vagy ezzel a modernebbel ki lehetett volna egészíteni.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Dani_kp
addikt
Ha érvéghüvelyezni kell, akkor semennyire, mivel csak 1 ponton tudod egyszerre rászorítani a kábelre, ellenben tökéletes kábel blankolásra. Nekem van ilyenem és imádom, de csak az utóbbira.
Érvéghüvelyezésre másik szerszámot vettem: [link]
Kérdés, hogy Te mit is szeretnél csinálni.https://ingatlan.com/33821564
-
csabulaxi
senior tag
A "másfajta" az érvéghüvely préselő.
A Lídis meg inkább kábel csupaszitó míg szigeteletlen érvéghüvely préselni eléggé szar vele, szigeteltet sem túl kényelmes"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
lemmy71
őstag
válasz Ciccuka #75741 üzenetére
Két lehetőséged is van, az 125p polskinak pont ilyen a váltógombja, vagy valami hydralikus rakodó gép van tele ilyen karokon lévő gombokkal
A második lehetőség, veszel valami olcsó gagyi poll billiárd golyó készletet, megcsiszolod megfúrod az egyik oldalát és menetes perselyt hajtasz bele. Voalá, kész az egyedi gömbfogantyú
Vidéken van még egy olcsóbb megoldás is ha rozsdamentes golyókat szeretnél. Meglátogatod a helyi vasgyűjtő telepet MÉH keresel egy bazinagy csapágyat és szétvered a helyszínen. A golyókat elviszed egy esztergályoshoz két sörrel a hónod alatt és pikk pakk belefúrja neked az M10 -s menetet[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz Ciccuka #75694 üzenetére
Nekünk a Honeywell van beépítve. Amikor felújították a fürdőt, ajánlotta a vizes. Csőtöréskor elég sok szutyok kerülhet a rendszerbe, ezt tuti, hogy kiszedi, de az ilyen-olyan rozsda vagy más anyagdarabkákat is felfogja.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
cinemazealot
addikt
Van értelme, nekem is van ilyen. Minap kíváncsiságból kinyitottam az alsó leeresztő szelepet, és elég komoly mennyiségű szottyos víz jött ki belőle, míg végre kitisztult. Az egyetlen baj vele, hogy most csöpög (valószínűleg a leeresztés során valami szmötyi beszorult), amit egyszerűen képtelen vagyok megszüntetni, akárhányszor nyitom és zárom el újra.
-
imibogyo
veterán
Nekem egy komolyabb méretű (majdnem mint egy régifajta szódásüveg) cserélhető szűrős van a házban bekötve és bizony rengeteg "dolgot" kiszed a hálózati vízből (jut eszembe, ideje lenne cserélnem a szűrőt ). De ha ma csinálnám, akkor sorba kötve oldanám már meg. Persze nem venném meg a gyárit marha drágán, hanem vennék kettőt-hármat az először linkeltből és azokat kötném sorba...
-
PitLee
őstag
válasz Ciccuka #75021 üzenetére
Ez olyasmi, mint egy fújható színes zsugorfólia.
Nem örök életű, de ha valaki havonta új szint akar kipróbálni itt a lehetőség.
Ahogy a videó végén van elvileg úgy később a többit is lelehet szedni.
https://youtu.be/0r7xvBSqhOE
Van olyan ország ahol nem zavarja annyira a jardokat ha más színű az autó, mit a forgalmiban van. -
lemmy71
őstag
válasz Ciccuka #74264 üzenetére
Szappanos dörzsi
Vagy vidd el a mágushoz, ha a doki rozsdamentes verdáját kitudja kasznizni, akkor a te kenyértartód sem jelenthet neki gondot -
PitLee
őstag
válasz Ciccuka #74264 üzenetére
Ha tényleg rozsdamentes és csak valami fémeszköz, benne vagy rajta maradt és az hagyta rozsda foltot, akkor egy enyhe savas tisztító leviszi. pl a sprickolós flakonos fürdőszobai vízkőoldó, persze utána alapos öblítés, mert szaga nem épp rózsás.
Vagy meglehet próbálni biológiai cuccokkal, citromsavas, málnaecetes ..ect[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
-
pjen
félisten
válasz Ciccuka #73637 üzenetére
Abban az időben még nem volt ez a földelési, érintésvédelmi cirkusz.A vasalóban, tűzhely lapban cserélhető porcelán gyöngy szigetelésű fűtés volt.A csöves rádió sasszén rajta lehetett a 220 esetenként.A földelést esetenként a vízvezeték képezte, ha volt egyáltalán, panelban nem.A Fi reléről nem is igen hallottunk, az épületek AL vezetékkel voltak szerelve pedig akkor is voltak nagy fogyasztók.Nova tűzhely,bojler, mégsem halltúnk halomra és nem is volt elöerjedt a lakástűz elektromos változata.
-
hzsolee
őstag
válasz Ciccuka #73220 üzenetére
Hát akkor cumi. Vagy együtt élsz azzal, hogy látszik a kiszedés nyoma, vagy kell venni hozzá valahol. Gondolom a betét sz@r és ha már azt kell venni akkor árukapcsolás gyanánt vegyen még valamit a paraszt...
Szerintem aki ezeket a gyárban szerelte, annak a szája sarkában mindig volt egy kaján vigyor...
- Hehehe, ezt most ide benyomom, aztán beszoptátokA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz Ciccuka #73212 üzenetére
Mi a cél? A "tekerő" leszedéséhez nem kell kivenni... Ahhoz csak le kell rántani. Utána belülről kitolható valszeg. Csavart mostanában szerintem nem raknak bele, csak az átlátszó műanyag bigyó tartja...
Én tűvel szoktam ha nagyon muszáj, de az is látszik. Esetleg meleg takonnyal ragasztasz rá valamit, amivel talán kihúzható...
Használ még valaki ilyen csapokat?[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
lemmy71
őstag
válasz Ciccuka #70969 üzenetére
Nálam csak mofémes sarokszelepek vannak, van amit 25 éve és van 15 évvel ezelőtti is felszerelve, egyikkel sincs problémám, igaz nem is nagyon tekergetjük, kivéve a garázsban lévő sterimob csatlakozást
inf3rno
Szerintem a tiéd is roppantós (kúpos), de ha rajta van a csövön a kúp akkor a hagyományos sarokszelepbe is jó. Amúgy vannak olyan sarokszelepek ami ezekhez a vékony azt hiszem 1/8 -as csövekhez valóak, ahogy Essejó is mondja. Nekem is ilyen a fenti fürdőmnek a mosdókagyló bekötése, anno a gyári csomagban (mofém) volt minden féle kúp a bekötéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.