Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    No nekem végre minden szerszám, alkatrész megvan az ablak megtákolásához, úgyhogy neki is kezdtem. Ez volt a régi kinézete:

    Első körben a pántokat cseréltem. Az alsó bukópánt nem volt rossz, de úgy gondoltam akkor már legyen egyforma, úgyhogy vettem két új bukópántot. Kicsit trükkös volt, hogy mekkora távot tartson a pánt a keret és az ablak között. Kinyitva alul 20mm volt, felül 18mm. Az újjal nem tudtam 21mm alá letornászni, mert akkor már szorult, de így is csukható, nem lett belőle gond. Fúrnom is kellett, mert amit vettem annak 8mm-es lyuk kell az ablakban, a réginél meg 6mm volt. Belenyomtam faragasztót, ahogy javasoltátok, mert felül repedt volt a fa hosszában. Nem tűnik úgy, hogy használt neki, legalábbis még mindig lötyög egy kicsit felül. Nem tudom, hogy ez a repedés okozza e, és nem tart elég jól, vagy az, hogy le van törve egy darab az ablakból. Eredetileg a fát is cserélni akartam, de ahhoz most nincsenek meg az eszközeim, az asztalos meg azt mondta, hogy ő is inkább megtákolná, és nem cserélné a fát benne. Mondom akkor megcsinálom én, mert tákolni én is tudok. Na mindegy, maradt ilyen, a fa ragasztó más szempontból viszont jó volt, mert adott egy kis kenést a pánt becsavarásához. Vettem egy pontozót is mostanában, azzal tekertem be a pántot, pont beleillett a lyukba. A lötyögés egyébként úgy jelentkezik, hogy becsukásnál rezeg egy kicsit, meg ha felül megrángatom, akkor is mozog egy fél mm-t. Teszek majd bele gumit is, abban reménykedek, hogy az majd beszünteti ezt a jelenséget.

    Most egyelőre így néz ki:

    Alulról lefeszegettem a lécet, valami elég fura kapocs szerű dolog tartotta. Vettem szeget, majd a következő lécnél már az lesz. Ami még érdekes, hogy a széle 45 fokban van elvágva. Én arra gondoltam, hogy inkább 90 fok lesz nálam, mert később egyszerűbb lesz lefeszegetni, ha esetleg újra szerelni kell, és a lécet sem kell széttörni miatta. Így nem tart majd annyira, de a szögek remélhetőleg elegek lesznek.

    Azt vártam, hogy az üveg és a fa közötti rész ki van töltve, vagy egyáltalán nincs is hézag, helyette ez fogadott:

    Tök fura, egyedül bal oldalt tartja egy kis darab léc az üveget. Az új üveg elvileg pont beleillik a keretbe hézag nélkül. Az a terv, hogy szilikonnal töltöm ki a maradék kis hézagot, illetve a külső részen is szilikont teszek az üveg és a fa közé, hogy egyáltalán ne tudjon beszökni a hideg az üveg és a fa között. Vettem is UV és penész álló szilikont. Elvileg olyan sokkal jobb idő már nem lesz idén, úgyhogy ezen a héten kicserélem az üveget. Egyelőre azon agyalok, hogy először inkább festeni kellene a keretet, mert akkor biztosan nem kenem össze vele az új üveget. A régi üveg a sarkokon berepedt egy kicsit, amikor feszegettem a lécet de vettem üveg vágót, és van egy villanyóra szekrény és egy ajtó, amibe jó lesz majd így is méretre vágva. Arra gondoltam, hogy majd a ragasztásnál levágom róla a léceket. Remélem nem töröm össze.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák