- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuntics
aktív tag
Igen,itt is görbe minden,de még én sem csinálom meg. Majd ha mégegyszer kizárom magam
Kenőanyag is megy majd bele természetesen.
De lenne még egy kérdésem. Adott egy laptop,amiről hiányzik 3 csúszásgátló. Szereztem hozzávaló talpakat csak megfelelő ragasztó kellene. Gyárilag kétoldalú ragasztó volt,de annyit nem akarok vele szöszölni. A probléma,hogy 3 különböző anyag találkozik, gumi, műanyag, meg a magnézium ház. Olyan ragasztó kellene,ami egyiket sem kezdi meg
-
inf3rno
nagyúr
válasz bécy888 #68890 üzenetére
Nem túl esélyes. Senki nem vesz már tálcát pont emiatt, hanem mindenki csempéz .A csempe alá szoktak betenni egy szigetelő réteget. Nézz be bármelyik fürdőszoba szalonba, ott le van írva a módszer, és találsz hozzá anyagot is. Olcsónak nem lesz olcsó.
Buliban hasznos! =]
-
A Zéé
addikt
válasz bécy888 #68890 üzenetére
nem. A pur-hab felveszi a vizet.
Csak a sziló lesz a jó, de ha mindig elválik, akkor lehet, hogy fel kell venni a tálcát és valahogy stabilizálni kell, mert túl sokat mozog. Vagy tényleg nem megfelelő a felület előkészítés. Csont száraznak, por, zsír és koszmentesnek kell lennie, különben nem tapad oda. a felülethez.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
válasz kuntics #68886 üzenetére
Az egyik szobám nekem is ilyen, nálam a gond, hogy a tokban a fogadóvas kicsit kifelé áll, ezért a nyelv hiába mefy hátra, marad pár tized. Az ajtót erősen elfelé irányba húzva (kilincsnél) nyílik. Egy kalapácsütés megoldás lenne, de még nem vitt rá a lélek.
Más. Mai gány.
Szigetelésben kellett csövet vinni. De lépésálló lap van fent, azt nem egyszerű kikaparni. Apósomék haza, most vették, a felújítás megy épp. Anno már csináltam házi EPS vágót, azon gondolkodtam, hogy tudnám felhasználni. Aztán jött a szikra.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
gyors segítség kellene,remélem van valakinek egy jó tippje.A helyzet a következő:
Albérlet,éppen halat sütöttem,de nincs elszívó,ezért bezártam a szoba ajtaját. Na az ajtó most úgy is maradt,nem tudom kinyitni kulcs természetesen belül. Üveges ajtó,de azt a megoldást a végére hagynám kilincset egyébként tudom mozgatni rendesen,szerintem a nyelv akadhatott/szorulhatott meg valahol -
imibogyo
veterán
válasz csudri #68875 üzenetére
Nekem fémből van hasonló, de az egyik legjobb beruházásom volt. Idén tervezem még 6 darabbal tovább bővíteni a sort (lényegében végig a műhely teljes hosszában), mert annyi apróságom gyűlt össze az évek alatt, hogy már-már káoszba fullad a dolog, muszáj ezeket legalább valamennyire rendezetten tárolnom...
-
-
Gézengúz
addikt
válasz Toby888 #68872 üzenetére
Nem a diletáció miatt van, annak idején ( 8 éve ) én vágtam be ide a térkövet, nem púposodik fel, de a hangyák jönnek ezerrel és a fal is felszívja a nedveséget.
( Amúgy kurva meleg van )
A Zéé
Sóder volt eddig is, de mostanában mindig kitúrják a hangyák. Már elegem van.
Közben vettem egy kis vödör bitugélt, nejlonzacskó kivágott sarkából telinyomtam a réseket. Jónak tűnik, majd kiderül mire elég.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz PROTRON #68869 üzenetére
Nem, ő írt valamit, hogy aksi pakkal és tápegységgel is működne, nem is kéne szünetmentest venni hozzá. Én nem vagyok meggyőzve róla, de nem értek hozzá. Én is inkább szünetmentessel oldanám meg. Annál általában rákötöd USB-re, és magától lekapcsol 10% töltöttség alatt.
Reggie0
Ha a gép alatt azt érted, ami feltolja a felhőbe a felvételt, akkor azt nincs sok értelme kamerák nélkül járatni. Ha meg már szünetmentest teszünk alája, akkor jóval egyszerűbb rákötni a kamerákat is, mint külön tápegységet szerkeszteni nekik.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
csudri
őstag
[kép] Végre ossze tudtam rakni. Kis ez+az még lesz vele, de a nagy része kész.
-
-
Gézengúz
addikt
Házfal és térkő közötti hézagot mivel szüntessem meg? Építők boltjában találtam ilyen bitugél akármit, de a pár kg. 13000ft volt.
Illetve most, hogy rákerestem találtam ilyet.
Ennyit már kiadnék érte, ha nincs valakinek jobb ötlete.
Csak úgy szimplán szurkot nem kapok valahol?
Tudom valami útépítő brigád kéne
Na még ez is, ez itt van helyben.
Jók ezek ilyen célú felhasználásra?
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz inf3rno #68868 üzenetére
Tudom, hogy letezik, csak nem tul elterjedt, nem kapod meg csak ugy out of the box.
Akksipakk nem a gepnek kell, a kamerakat meg nem izgatja a toltottsegi adat, sem az, ha kivagjak alola a tapot. smarthome/iot detto. A gepnek kell csak a szunetmentes, mint ahogy irtam.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz inf3rno #68866 üzenetére
Akksi alatt a szünetmentes aksiját érted? Azért van amikor a hibernálás nem megoldás, meg hát elvileg amikor megy a gép akkor én is a közelben vagyok szóval nem "hirtelen" és "automatán" kell lekapcsolni, csak mondjuk visszaérni a mosdóból, esetleg kivárni hátha az ELMŰ üzemszünet csak 10-20 percig tart. ;)
Azért gondoltam arra hogy a LEDszalagos világítás ne a munkaállomás szünetmenteséről menjen, mert ha a gép megeszi a kapacitást akkor nincs fény.
Továbbá ha a ledszalag valahol beázik és csinál egy rövidzárt akkor sem jó ha a géppel egy szünetmentesen csinálja.
De ennyi erővel mehetne a ledszalagos körbe egy sima kínai töltésvezérlő a led tápegység után, amire rakok pár lipo aksit. Csak nem akarom ennyire szétszedni a hálózatot.Azért gondoltam (megfelelően eldugott) szünetmentesre mert a biztonságtechnikai elemek egyenként nem fogyasztanak sokat, ugyanakkor kameránál fontos a minél hosszabb áthidalási idő.
De mindenképp köszi az ötletelést, azon a zselés aksis áramkorlátozott tápegységes történet jól hangzik.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Reggie0 #68867 üzenetére
Manapság már létezik titkosított swap. Meglep, hogy nem hallottál róla. A kamerát és az SBC-t én PoE-vel látnám el árammal, úgy csak egy PoE switch-et kell rádugni a szünetmentesre. Az aksi pakknál nem biztos, hogy egyszerűen megoldható, hogy megkapja a gép a töltöttségi adatokat. Le is kell tudni kapcsolnia, ha túl alacsony az aksi töltöttsége.
Buliban hasznos! =]
-
Reggie0
félisten
válasz PROTRON #68865 üzenetére
Minel tobb cucc van bekotve ra, annal konnyebb egy rovidzarral lekapcsolasra birni a szunetmentest, mert elobb fog ehhez eszkozt talalni. En nem a kamerak melle raknam a vilagitast es az okosotthont, az mehet a pc melle.
Foleg, hogy kameranak es rogzitonek, ha te takolod ossze, akkor eleg nehany 12V-os zseles akksi, es aramkorlatozott 13.8V-os tapegyseg, nem kell komplett szunetmentes.
(#68866) inf3rno: Es ha megis elviszik a gepet, akkor a memoriakepben ott lesz az osszes kulcsod/jelszavad kiirva, amit eppen akkor hasznaltal.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz PROTRON #68865 üzenetére
Hibernálással nem lenne jobb? Elvileg ki lehet írni a memória képet lemezre, aztán leállítani a gépet, később meg visszatölteni. Gyakorlatilag még nem próbálkoztam vele, de pl ha belőnéd ezt arra az esetre, ha 50% alá merül az aksi, akkor nem kéne rohangálni, hogy elmentsd vagy leállítsd. Bár ha online munkát végzel, ahol lejárhat a munkamenet, akkor ez nem segít valami sokat.
Buliban hasznos! =]
-
PROTRON
addikt
válasz inf3rno #68864 üzenetére
Pontosan ezért lesz nekem idehaza 2 szünetmentes, az egyiken lesz a biztonságtechnika+okosotthon+biztonsági-ledes-világítás megfelelő áthidalási idővel a 2 webcam, rpi4, 2db router (hátha nem annyira alapos a betörő), 4m led szalag számára.
A másik szünetmentesről megy majd a munkaállomás, 2 gpu+x299platform+ 1 db monitor lazán elkér teljes terhelésen üzemelve 700 W teljesítményt, amit még szépen módosít a szünetmentes kapacitásának számítási képlete hogy azért legyen félórám visszaérni mosdóból és elmenteni mindent lekapcsolás előtt.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
inf3rno
nagyúr
válasz PROTRON #68860 üzenetére
Nem, már 10 éve volt, és azóta össze is vesztünk az illetővel. Ma már jóval egyszerűbben meg lehet oldani, annyi féle SBC van leírással, mindennel. Na, akkor végülis megoldható sim kártyával is a videozás. Nem baj, ha felgyűlik rá a pénz, elajándékozod valakinek, akinek szüksége van rá, te meg veszel bele egy újat, aztán kész. Az áramra kell még figyelni, mert simán kinyomják a villanyórát. Arra szerintem valami szünetmentest be kéne iktatni, meg ugyanúgy valami jelzést mobilra, ha elmegy az áram.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
PROTRON
addikt
válasz Barret001 #68861 üzenetére
Azzal indul a video hogy felszáll és csak az instabilitás miatt veszít a magasságából, nyílván maxos napsütés kell, de a 3 rotor miatt nem tudja tartani a megfelelő szöget a napelem számára ami szintén probléma.
Oké hogy sok az átverés a tecsőn ezért vigyázni kell az online videókkal mondta Petőfi, de ebben az esetben pont nincs értelme.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz inf3rno #68857 üzenetére
Én is valami hasonlót tervezek itthonra mint tartalék rendszer ha egy betörő lelőné a szolgáltató kábelét akkor is legyen valamilyen felvétel felküldve online helyre.
A kütyüvel kapcsolatban nem tudnál pontosabbakat írni? Mert én majd rpi4-re kötött webcamerák anyagait használnám, annak van szabad usb portja.
A feltöltőkártyás simek úgy mennek, hogy vagy fél vagy 1 évente (összegtől függően) fel kell tölteni, továbbá adott feltöltött időszakban legalább pár percet le is kell beszélni róla különben törlik.
Az én szolgáltatómnál 1 GB netet alapvetően 1640ft határozatlan időre, de 3.5 GB csomag 3.5k huf.
Aztán majd néz az ember 3-4 év elteltével hogy 10 ezer forintok ott pihennek a kártyán.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
do3om
addikt
válasz inf3rno #68857 üzenetére
Valamit majd kitalálok, internet ha lenne akkor egyszerű, csak így..... Annak nincs sok értelme hogy veszi aztán hetente van arra járva. Szóval valami online kell de ahoz gondolom net mindenképp.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
inf3rno
nagyúr
Ismerős összerakott valami kis kütyüt sim kártyával, kamerával, mozgás érzékelővel, aztán amikor nyílt az ajtó, akkor küldte a képet MMS-ben, hogy ki nyitotta ki. Nem tudom árban ez mennyi, de gondolom SBC alapon megoldható 50 pénz alatt, maga a sim kártya meg lehet ilyen feltöltő kártyás olcsó valami, aminek nincs havi díja. Ezeknél viszont nem tudom pontosan, hogy hogyan van, de mintha olyat olvastam volna, hogyha x ideig nem használod semmire, akkor törlik a rendszerből.
Buliban hasznos! =]
-
Barret001
addikt
válasz Marcsello31 #68854 üzenetére
Kizártnak tartom,hogy ez a kis szar repül...Néhány mA nem fogja azt a 3 motort meghajtani.
-
do3om
addikt
Milyen megoldás lenne jó ha egy üresen álló házhoz kamerát szeretnék rakni? A probléma hogy internet nincs, tehát valami mobilos megoldás kell de olyan aminek alacsony a havidíja.
Ami kell, telefonról lássam mi van, mozgatható, mozgásérzékelő riasszon telefonra.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Marcsello31
őstag
válasz Barret001 #68845 üzenetére
Ja jó félék vannak fent láttam én is. Az maradt egyenlőre, hogy lássak 1et élőben rendelek egy kész darabot, hogy lássam hogy van összerakva stb. HA már élőben látom a működését, értelmét, akkor van értelme az építkezésének. Más téma. Láttam a youbuon azt, hogy elkezdtek mini napelemes drónokkal kísérletezni, ami tovább megy mint 15 perc, sőt ha napos az idő akkor egész nap el van, és csak 6V kel neki. :Đ [link]
-
Dani_kp
addikt
válasz hotkar #68850 üzenetére
Az a baj az már nagyon régen volt . Mondjuk ideje akkor felfrissíteni a nem létező tudást .
Stylewars_kp: ezer szeretjük ezt a topicot
Grave444: kövezz meg, de nem tudom miről beszélsz, ez egy telefonos alkalmazás?
szerk.: most, hogy újra elolvastam látom, hogy igen...Elektrodroid. Csak kicsit egybefolyt a szöveg.
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #68837 üzenetére
Első kérdés hogy a bejövő 3 fázis elágazása hogyan valósul meg a gyakorlatban? Mert ha nem társasház, akkor a külön mérőkhöz illene külön jönnie a villanypóznáról a bejövő fázisoknak. Az extrém mértékű feszültség ingadozást illene kivizsgáltatni az ELMŰVEL, persze csak akkor ha amúgy mind a két fogyasztó teljes terhelésen (matematikailag összegezve) belefér a bekötött és megfizetett teljesítménybe, nehogy az ELMŰ vizsgálat mérő leszereléshez vezessen.
A susogás elemzéséhez szerintem mindenképp kellene a "szomszéd" aktív közreműködése, hogy órákon át lehessen tesztelni. Először úgy hogy mindent lekapcsolnak, legalább fél órára, hogy van-e susogás. Aztán a 2 lakást egyként kezelve, egyesével bekapcsolni maxra a nagyobb fogyasztókat majd legalább legalább fél-1 órán át együttesen járatni, hogy kiderüljön mikor ér a terhelés arra a fokra hogy a szellemek a falban elkezdjenek susogni...mármint ha tényleg van.
Nehogy valahol a falban egy, a szomszéd rokonhoz tartozó régi kötés a feszültség ingadozás miatti rendellenes igénybevétel következtében, a rossz kapcsok miatt tüzet okozzon.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Dani_kp
addikt
válasz Barret001 #68835 üzenetére
Már a fentebb linkelt kettőt berendeltem nincs 1k. együtt. Az általad linkeltel túl egyszerű lenne, semmi kihívás , plusz majd 3k., annyit meg egy kíváncsiság/teszt/gyakorlás motivált dolog miatt, nem szánnék rá. Inkább több részletben szórom el a 3k.t .
Más, 14-16V 3-4A-ből, milyen és mennyi ellenállással tudnék 5V 1A-t elérni?
Inhouse: köszönöm .
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
cinemazealot
addikt
Telefon mikrofonjával és Spectroiddal próbáltam "hallgatni", de nem találtam semmit. Kontroll gyanánt odamentem a bácsi képcsöves tévéjéhez is, és annak viszont "látszott" még az üresjárati (kikapcsolt) trafó zaja is.
A szikrára viszont én nem gyanakodnék, mert abban az ágban elvileg nem folyhat nagy áram. Sőt gyakorlatilag semmi, mert abba a konnektorba pont nem volt bedugva semmi. Hacsak nem a hálózati betápon átszivárgó tranziensek okoznak valamiféle áthúzásokat a sz@r alu kontaktusoknál.
-
Ribi
nagyúr
Esetleg az alu vezetékek a falban a szar érintkezésnél enyhén szikráznak és azt hallja?
Nincs a környéken valaki aki meghallgatná? -
Barret001
addikt
Nincs a bácsinak agyi érszűkülete? Az szokott okozni megmagyarázhatatlan hangokat.
-
Barret001
addikt
válasz Marcsello31 #68836 üzenetére
Bármilyen anyagból lehet,csak ne TÖMÖR legyen! Sokan sparay "tubust" használnak elvágva méretre.Abból szinte bármilyen méret található.
Pl zárolajozó jégoldó egész kicsi dugattyúhoz is jó -
cinemazealot
addikt
Elektromos kérdés: miért susog a vezeték, ha a szomszéd fogyaszt?
Van egy idős bácsi ismerősöm, aki egy régi parasztházban él együtt egy fiatalabb rokonával. A ház hosszúkás, utcafronti részben a bácsi, hátsó részben a rokon lakik. Gyakorlatilag két független háztartásról van szó független mérőórákkal. Utcai oszlopról bejön a szolgáltató kábele (3 fázis) nagyjából a két lakrészt elválasztó főfal fölé, majd a padlástérben elválik a bácsi órájához és a rokon órájához (személyesen még nem néztem meg, de ez a mondás). A ház a falu hálózatának végén van, ezért néha a feszültség extrém alacsony szintre tud csökkenni. A rokon ráadásul sok elektromos készüléket használ (hősugárzó, villanybojler, elektromos befúvású/adagolású/vezérlésű pellet-kazán), és amikor ezek mennek, a bácsi susogást hall a konnektorok felől. A vezetékezés a bácsi lakrészében szinte biztosan 100% alumínium.
A bácsit a susogás az őrületbe kergeti, nekem viszont rossz a fülem (kb. 12 kHz fölött már nem hallok), így nem tudom beazonosítani a jelenség okát. Mi lehet ennek a hátterében? A hősugárzó és villanybojler nagyjából fix ohmos fogyasztó, a pellet kazán esetleg okozhat tranzienseket, viszont ezek is mind a másik lakás hálózatán üzemelnek. Nagyobb áram a bácsi vezetékein elvileg nem folyhat. Akkor mi okozhatja?
-
Marcsello31
őstag
Hali Barret001
Esetleg hungarocel? Az a legkönnyebb, bár nem tudom hogy hogy lenne képes megmozgatni egy kis cd lemezt ami a korongot helyettesíti..
Submarine
Hali olyanom azt hiszem nincs, de körbenézek, most már ott tartok hogy külföldről veszek egy készet, hogy lássam hogy néz ki, mi kel hozzá, stb.
[link]
Ezen az oldalon egész jók vannak, ahogy elnézem tartós anyagból, csak kérdés hogy a póstát hogy álja. Szemet gyönyörködtető számomra ez:
[link][ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz Dani_kp #68833 üzenetére
Én ilyen panelt használnék! [BT erősítő]
-
Dani_kp
addikt
Talán lassan lesz időm megvalósítani a bluetooth hangszóró építését és az lenne a kérdésem, hogy tervek szerint 2 kibelezett hifi hangszórót akarok majd bele, ahhoz kell vennem még pluszba valami olcsó "erősítőt" is akkor hozzá?
Bluetooth modul: [link]
Mondjuk egy ilyen: [link]https://ingatlan.com/33821564
-
Barret001
addikt
válasz Marcsello31 #68829 üzenetére
A dugattyú lényege,hogy habkönnyű legyen! Ezt a gipsz szerintem kizárja...
-
Submarine
senior tag
válasz Marcsello31 #68829 üzenetére
Hi! Esetleg egy nagyobb szénkeféből ki lehetne faragni.
-
Marcsello31
őstag
válasz Barret001 #68825 üzenetére
Szia! De, még egy invertert is rákötnék, hogy jöjjön a 220, egy házat szeretnék el láni vele. . Nem csak kíváncsi volnék a masinára és a működésére, meg megszeretném építeni. vicces hogy elég neki csak a hő"részben" hogy beinduljon a gépezet. De, nem lehetetlen a telefon töltése sem, csak nagyon gyors fordulat számú gép kéne ahhoz. de Csak mint szórakozás érdekelne semmi extra. Szerinted a gipsz és szén por bírná a meleget, megkötés után?
-
PROTRON
addikt
válasz Barret001 #68825 üzenetére
Igen, ezt a video kreátora is kifejtette (tehát hogy ténylegesen telefon töltésre nem alkalmas a projekt) ha figyelmesen olvasgatunk a commentek között.
Mondjuk nem tudni hogy a fenti kérdező mekkora paraméterekben gondolkodik, de az is igaz hogy nem véletlenül nem árulnak ilyen elven működő nap energiával hajtott mobil töltőket még designer boltokban sem.
De pl.: iskolai projektnek teljesen menő ilyennel megjelenni fizika előadáson.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
Barret001
addikt
válasz Marcsello31 #68824 üzenetére
Ugye nem a termelt áramot akarod hasznosítani? Mondd hogy nem! Ekkora gépet 1 db led dióda is taccsra tesz.A videón a telefon nem azt mutatja hogy töltődik,hanem azt,hogy feszültség lett rákapcsolva a bemenetére.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Szeretnék egy stirling motort összerakni azt a típust, amelyik nem zajos,
ott vagyok elakadva, hogy dugattyút kellene készítenem szénporból, de azt mivel ragasztom össze, ami hőálló is, gipsz?! Ennél a motornál a dugattyú a lelke mindennek, Ere volnék kíváncsi, hogy ezt mivel rakta össze?
[link] Egy jól megépített halk és gyors fordulat számú stirling motorral, 7Voltot már ki lehet nyerni, ha összekötjük egy kismotorral ami pl 12Vos, és generátor módban használnám, arra meg egy töltés vezérlőt ennék és kész,ennyi. Egy példa: [link] a dolog működik, de a méretezés ami nagyon fontos.Én egy szén porosdugatyúra gondoltam. -
Inhouse
őstag
válasz PROTRON #68821 üzenetére
Abból indultam ki, hogy a megrendelő egy végfelhasználó, nem kell értenie az ilyen munkákhoz. Ő fizet, a mester dolgozik, amíg nincs kész.
Amit írtál, arra a szintre nagyjából felhozható a javítás, de én ezt nem sok segítségnek éreztem volna.
Senki nem szeret olyan munkát befejezni, amit más kezdett el. Ők feldobnak gyorsan pár gipszkarton lapot, hogy felvehessék a pénzt. Aztán aki jön hálózni, glettelni, festeni az meg hazamegy első nap sűrű felmenők emlegetése közben... Ha valaki elkezd egy munkát, akkor jobb, ha ő csinálja végig, szerintem. Akkor talán magával nem tol ki és tényleg jó lesz a végeredmény. Lehet, hogy csak nekem vannak ennyire rossz tapasztalataim a "mesterekkel"?Üdv Inhouse
-
EXIEZ
senior tag
válasz Barret001 #68813 üzenetére
Ráforrasztottam a 18650-eket szépen a powerbank modulra. Elvileg 1,5A és 2A leadásra képes a két USB-n keresztül. Valamiért azonban nem működött. Feltételezve, hogy a cellák fel voltak töltve, nem azoknak van baja, hiszen sosem voltak beépítve.
Egy step-up szerintem jobb választás lipo töltőmodul mellett. Köszi azért
-
PROTRON
addikt
válasz Inhouse #68819 üzenetére
Ha szabad belevauzni laikusként.
Számomra feltűnt a fentiek alapján hogy eltérő állapotot jelölnek meg az emberek a "kész" fogalom kapcsán.
Szerintem a legtöbben a "kész van", arra értik ami neked az 1. napon fejezetben van.
Tehát akit idéztél, ott is írta hogy a kartonos végzett az ablakcserét követő tehát én azt mondom hogy "laikusként" a fal vissza lett javítva, struktúrálisan használható. És igazából ez az amit még simán vállalniuk kellene az alap árazásban nyílászárócsere alatt, mert eddig a pontig még nincsenek szubjektív tényezők a képben. Tehát hogy ne süvítsen át a szél az ablak körül, illetve hogy a fal síkjáig ki legyen javítva, és ez időbe is beleférne ( a Te általad írt folyamatban sem azzal kezdted hogy "1. nap várok 24 órát a cserét követően mielőtt felragasztanám a táblákat"). De nyilván az eredeti állapotra hozás az már más tészta.
A festés és az ahhoz szükséges előzetes kezelések már mindenkinek egyéni ízlése szerint mehet, az már tényleg nem feltétlen része a struktúrális kialakításnak. Sokan arra se adnak hogy rendesen ki legyen festve a házuk, sokszor látni hogy éveken át a glettelt, vagy még glettelés előtti állapotban vannak falak miközben rendesen lakja adott család.
Társasházaknál aztán még szörnyűbb a helyzet, villamosmérnökként rengetegszer látom hogy, fővezeték csere után a vésés nyomvonala ki lett javítva, de nem kapott a fal rendes festést...évtizedeken át.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
törölt tag
Üdv!
Műanyag felület alapból ezüstre volt festve, ami az évek során karcos volt. Ezt én finoman kicsiszoltam, majd ezüstmetál festékkel ködöléssel 2 réteggel lefestettem. (Prisma Color akrilfesték)
Még 1 hétig száradni hagyom, lakkot nem fújtam rá. Másik, hogy alapozót nem használtam, mert anélkül is szép lett a végeredmény. Mivel tudnám karcállóbbá tenni lakkozáson kívül? Alapozó nélkül nem fog leperegni a festék szerintetek? Nem lesz sokat fogdosva a felület. -
Inhouse
őstag
és (#68788) Essejó
Gyerekek! A műveletek egymást követik. Ezek mind olyanok, hogy van száradási idő, tehát újra mondom, hogy nem lehet normálisan megcsinálni 1 nap alatt, hiába írjátok. Annyit írtam, hogy napokig tart. De nem azért, mert ennyi meló, hanem mert várni kell...mindenkinek, nekem is, nektek is.
1. nap, felragasztottam a táblákat a habragasztóval. Bár pár perc alatt meghúz, van ennek is használatija, 24 órát ír a teljes száradásra.
2. nap. Mivel én polisztirol tábláztam, arra nem mehet a glett, kellett hozzá való ragasztóból egy réteg, a hálóval. Ez nehezen szárad, mivel nem fal, ami szívná a vizet.
3. nap Aztán jöhet a glettelés. Ennek is kell száradnia...sőt ez ugye nem megy egy rétegben, 2-3 gelettelés, csiszolás.
x. nap. Aztán jöhet a festés, ami a leírásokkal ellentétben egy rétegben ritkán sikerül elfogadhatóan, és ennek is száradnia kell. További 1-2 nap.
Ekkor van készen, lehet visszapakolni, beköltözni. Persze a festést ne várjuk el tőlük, de az előtte elvégzendő munkák is több naposak. Elnéztem volna valamit?
Ugyanez gipszkartonnal sem egy délután.Üdv Inhouse
-
Dauerstage
tag
válasz M0ng00se #68810 üzenetére
Ha jól látom ennek nálad az alsó zanéron kellene elhelyezkednie. A célja pedig hogy ne nyitódjon ki magától az ajtó. Ha mind a 2 műanyag ugyan így néz ki és nem fordítottja egyik a másiknak akkor felejtős hogy a másik oldalra átszereld.
"Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
Barret001
addikt
Ez nem jó neked,de valami hasonlót keress!
[powerbank electronic] -
-
M0ng00se
őstag
Hello.
Tudom, hogy nem ez a legjobb topik ennek, de itt tudom hogy vannak sokatlátott szerelők.
Van egy indesit hűtőnk, amiről letörött egy pöcök alulról.Szerencsére a papíroknál volt belőle még egy darab, de amikor átoperáltam arra hogy a másik oldalról nyíljon sikeresen eltörtem azt is. A lényeg hogy stimmel minden papír alapján, viszont alul a fagyasztó részénél amint becsukom kinyílik az ajtó 1-2 másodperccel később.Létezhet olyan ,hogy most az a fele van a zsanéroknál amelyik eddig a másik oldalon volt, és mivel nincs annyira összenyomódva elnyomja magától a hűtőt?Ha más nem holnap megpróbálom visszarakni az eredeti oldalra...
szerk.: ez a cucc törött le
[ Szerkesztve ]
V6
-
EXIEZ
senior tag
Üdv szakik!
Újabb kis felújítás jönne szóba, megerősítés kellene:Akkupakk felújításról lenne szó. 2db 18650 lenne párhuzamosan kötve, mivel inkább a mah számít. A töltést 1db ilyennel valósítanám meg: [link]
Kérdésem lenne, hogyha ennek a ketyerének az OUT pontjaira kötöm a gépet, aminek ~5V kell a működéshez, akkor minden jól fog működni? (ha jól emlékszem itt az out résznél 5V-t ad le )
Úgy olvasom, hogy ez a cucc 3A-nál többet nem enged az akkuknak --> "Overcurrent Protection Threshold: 3 A"
talán 2A-t vesz fel a gép folyamatosan, ezt bírja is egy 18650, viszont a védelem, plusz hogy a töltőlapka bírja-e ezt az kérdéses.
Nem gányolni akarnám, viszont ez szerintem egy egyszerű járható út lenne, plusz ezek vannak is itthon. Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
A kérdés, hogy ti hogyan oldanátok meg?
A vakolatlan képen látszik, hogy az ablak alatt van 12 cm hungarocell (azt már glettelték valamivel.) Elmérték, így emeltek az ablak padlótól való távolságán.Szerelném fel az ikea bútort. Eszembe jutott, hogy bajban leszek, ha ebbe esik a sín.
Igen. A második kép a próba fúrás. Ott már hungarocell van.Hogyan legyen rögzítve a konyhabútor? 2 ablak van. 2x270cm hosszúak. Kétoldalt már van tégla, amibe tudok rögzíteni.
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
Essejó
veterán
válasz #21346560 #68798 üzenetére
Após anno egy öreg ház bontásánál szerezte, eredetileg 20x20-as födém gerenda volt. Szögtelenítés után körben két centit lefűrészeltek, és a maradék lett négybe vágva. De pl. link
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest