- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tukolp
aktív tag
válasz Top cat #71597 üzenetére
Ahhaa, akkor esetleg én is meg tudom csinálni ? :S
hmm, utánanéztem,
https://www.ebay.com/itm/New-High-quality-Original-logitech-G402-G302-mouse-USB-cable-USB-mouse-Line-wire-/281812252038?var&hash=item419d51b586%3Am%3AmaWxHnHdIGw4tUB9934oxXwNa már csak az a kérdés itthon beszerezhető-e
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
Top cat
addikt
válasz Tukolp #71596 üzenetére
Úgy látom ez csatlakozós, nem forrasztva van.
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok, nem tudom jól helyen járok-e,
De szeretném az egerem kábelét kicseréltetni, csak be kellene forrasztani az új kábelt, egy logitech g303-ról lenne szó.
Ha valaki tud valakit aki vállal ilyesmit, megköszönném
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
Inhouse
őstag
válasz imibogyo #71585 üzenetére
Szia!
Ritkán jár nálunk Twingo, megtennéd, hogy csinálsz egy fotót az akkuról? Volt egy ügyfél, aki jobb pozitívos 45Ah-st szerelt bele, de életveszélyesen közel volt a + a testelt lemezhez az akku mellett. Szerintem ebbe balos való, vagy valamiért megfordította a helyén, de kéne a megerősítésed. Köszi!
Üdv Inhouse
-
Dani_kp
addikt
Jófogáson fent van még az a nyírségi csávó, aki bontott, tesztelt ipari cellákat árult? Most gyorsan megnéztem, de nem találtam.
Előre is köszönöm.https://ingatlan.com/33821564
-
emre
veterán
válasz imibogyo #71585 üzenetére
Ez nálunk egy éve volt program, jó hosszú ideig, mert először csak immo probléma, aztán a helyi elektrolakatos elqrta az ecu-t is, kellett vennem másikat. Sorsszám, vonalkód, minden stimmelt, de mint kiderült nem 1,2 hanem 1,4-es motoré volt. A sokadik próbálkozásra találtam olyan szakit aki felprogramozta. Azóta szuper minden.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
PROTRON
addikt
válasz Essejó #71586 üzenetére
Erre az eshetőségre, tehát az UPC Budapest, elvileg koax internet kábel megvágására és a csatlakozó újraszerelésére viszont én rákérdeznék, hogy milyen problémákba ütközhet a mezei villanyszerelő.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
imibogyo
veterán
Bezony. Nagyon szeretjük egyébiránt, csak mostanában egyre jobban szenvedtünk az immo-val (vagyis a kulcsok adhoc jellegű nem felismerésével, mondjuk 20 indításból 5 esetben) és elegem lett. Így most másoltam magamnak új transzpondereket a kulcsokba. Nagyon jól működik a dolog most már ismét 20/20 a sikeres felismerés aránya.
-
PitLee
őstag
válasz csudri #71555 üzenetére
Anno nézegettem én is, de akkoriban EU-ban nem nagyon volt csak Angliában max.
Kel nézni róla pár tesztet, értékelést.A fához kell a fordulat és borotva él, a vashoz meg karbid lap és alacsonyabb fordulat.
Valamelyik gyártó egy köztes fordulatszámmal operál, valamelyik meg kapcsolót szerel a motorra. A lap meg mindent vágó karbid lap, de ha jól emlékszem írtak olyat, hogy ha sok vasat vágott előtte, akkor fánál már nem olyan szép a vágáskép.
A Made in Poland használt ilyen kis masinát , de aztán ha jól láttam csinált magának egy nagyobbat.Pl egy Bosch 10 inches gérvágó üresjárati fordulatszáma 4800,
az Evolution 10 inches meg 2500.más - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Én csak nemrég találkoztam e kis masinával, de már több éve létezik akkus fémvágó körfűrész.
https://youtu.be/l5MOvnJGNZo?t=110 -
seger
addikt
válasz Essejó #71580 üzenetére
Csak a kábelt rakom át. Mi ezzel a baj?
Attól, hogy a nappaliba a padlásról a falba lejövő csőben a telekom szerelő annó letolta a koaxot, most meg a nem telekom szerelő aki Én vagyok és visszahúzom a padlásra, és másik csőbe letolom az előszobába... szerintem a kábel nem fogja észrevenni, hogy nem telekom szerelő keze csinálta...
[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
válasz Essejó #71574 üzenetére
De pont a sagemcom is oda kerülne, ami koax-os.
Sok felesleges kábel nem maradna, mert saját tápom van a sagemhez, akkirára méretezem amekkorára kell. Ugyan ez a router-hez és switch-hez. Utp az eszközök között szintén méretre fogom csinálni. Áram elosztó szintén. Ződsárga szigszalag így nem lesz használva! Izt nem[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Essejó #71574 üzenetére
A melegedést én is belevettem, ezért javasoltam a poszűrt rácsozást, hogy ne kelljen annyit takarítani, nomeg a jól megválasztott szűrő esetén el tud távozni a hő.
Az hogy a fa lefogná a wifit annyira hogy utána már a tégla falakon nem jut elegendő erővel át, azt a helyszínen kell letesztelni, nálam nem okoz gondot.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
qdak
addikt
Hello,
A mosogató/mosdó csaptelep & a wc tartály ezek 3/8"
vagy 1/4" ek?Amúgy mosogatógép bekötésén fáradozok. 1/2" jön a falba, az van Shell sarokszeleppel 3/8", flexi csővel a mosogató csapra kötve.
Úgy gondolom, ne a kis sarok csapon menjen minden víz, ezért kicserélem, 1/2" csap, 1/2" T idom, majd egyik felét a T nek leszükítem 3/8" ra oda a mosogató csap, másik felére a mosogató gép, ami már amúgy is 3/4" ról szűkítve van.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Essejó
veterán
Én egy nyitott valamiben gondolkoznék, mert még egy zárt fa szekrény is kihívások elé állítaná a wifit, arról nem beszélve, hogy ezek a cuccok meleget termelnek, és nincs hűtésük.
A fölös kábeleket meg feltekered, és topikhű ződsárga szigszalaggal rögzíted.Mondjuk ha Telekomos a cucc akkor a Koax felesleges, mert az STB Lanon kapja a jelet.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
seger
addikt
válasz PROTRON #71572 üzenetére
Köszi a választ.
Az előszobabútor egy tömeggyártott darab. Kb 2m magas a kalaptartó része. A belmagasság 2,9m szóval a kalaptartó felett üres. Kábelek a falba mennek. Oda van becsövezve, plafonon a sarokba vannak a csővégek. (Áram, koax, utp ami a nashoz megy a garázsba)
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Szerintem ez még így eléggé kevés információ a helyszínnel kapcsolatban.
Nálam az előszobában pl van 200 magas szekrény a plafon meg messze, így simán csak rárakok valamilyen fa anyagú, a környező bútorokkal harmonizáló "rekeszt" felül szellőző porszűrt rácsozással, amibe elrejthetőek ezek a dolgok, beleértve az egységenként külön kapcsolóval ellátott hosszabbítót. Ráadásul a megfelelő méret esetén még szünetmentest is elférhet, hogy áramszünet idején a mobil eszközökről még elérhető legyen a hálózat, vagy későbbi NAS telepítéshez.
Szekrény helyett vannak a tükörrel ellátott fogasok is, amiknek van kalaptartójuk, vagy afölött még egy felső lap.
Az se mind1 hogy a kábelezést falon kívül, csatornában vagy falba süllyesztet csövekben gondoltad.
De a szekrény tetejére említett rekesz a hangot is szigeteli és még esztétikailag is el tudom fedni a sülyesztett dobozt ahonnan indulnak a kábelek.
Semmiképpen nem használnék fém anyagú dobozt, mert gond lehet wifs router megzavarásából.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
seger
addikt
Sziasztok!
Ötlet kellene.Modemet, routert és egy switch-et kellene elhelyeznem az előszobában. Ez kb a lakás közepén van, jó helye lenne. Kérdés ki hogyan oldaná/oldotta meg? Rack szekrény? Kerestem, de valami nem ipari kinézet lenne jó. Valakinek ötlete?
-
Essejó
veterán
válasz terencehIII #71554 üzenetére
Gondolom máshol is kapható, esetleg nem csak komplett csomagban. [link]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Hőhíd kereséshez vételeznék infrás pisztolyhőmérőt (tudom, a hőkamera tutibb lenne, de lényegesen drágább is). Meg egy páratartalom mérőt...Az olcsó (3-4k) körüli cuccoknál van eltérés, vagy mindegy, melyiket veszem?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
senior tag
válasz darvinya #71566 üzenetére
Igen épp azt néztem én is, hogy nagyjából hasonló mint az einhell, mindkettő kefe nélküli.
A következő nagyobb beruházás ez lesz, egy ilyennel sok helyre odaférek majd.
Azért ehhez kell még gyűjtenem, de majdcsak összeáll a szükséges keret.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
darvinya
titán
válasz Gyarmati_ #71565 üzenetére
Ilyet vettem hobbi célra, mert ezek szénkefések.
Amit most Lidl akcióban van az kefe nélküliek, aminél nincs kefe kopás, stb. hiba.
Viszont elektronikája kényesebb, ha szuper olcsósítot.
Nagyobb nyomaték, stb.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
senior tag
válasz darvinya #71563 üzenetére
Köszi, épp tegnap rendeltem ezeket:
Ez így 63 eft volt innen.
Hasonló teljesítmény, amire kell nekem elég ez is. Van már egy einhell akkus csavarozóm, de már 10 éves és ezt biztonság miatt vettem (ki tudja még mennyit megy el)EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
A Zéé
addikt
válasz mrfire #71561 üzenetére
aljzatkiegyenlítés (ide értve a kis lyukak "befoltozása"): Murexin Lewell ST 330, Mapei Ultraplan Renovation, Uzin NC152. Pénztárcától függően. Alá meg valami tapadóhíd mehet (Mapei PrimerG és társai) Ami eszköz kell hozzá: nagy havarcsvödör, keverőgép, lehúzóléc, tüskés henger és egy nyél.
Fal befoltozásához: Rigips Rimano 6-30, vagy Baumit Finofill. Arra mehet a glettelés. Ha meg tényleg vakolni akarsz, akkor menjen a vakolóanyag bele. Ahhoz a rusztikus valamihez nem kell besűríteni a glettet, simán csak sűrűbbre kell keverni. Ezt a rustzikus falat amúgy nagyon meggondolnám a helyedben, amikor új, akkor biztos érdekes (bár szerintem még így is ronda, de ez ízlés kérdése), de amikor 1-2 év múlva megül benne a por, és nem tudod kitakarítani, akkor inkább néz majd ki koszos, lepukkant, lelakottnak, mint jónak. Glettnek ott a Rigips Rimano A+ vagy a Baumit Finobello. Ami kell hozzá az vödör, keverőgép, glettvas vagy "lepke" + spakli (célszerű megvenni a rozsdamentest). A friss glett felcsiszolásához meg kelleni fog majd "zsiráf", porszívó, csiszolókorong.
Ha lamináltat raksz, akkor mindenképp öntsd fel aljzat kiegyenlítővel a padlót, ne hagyj benne szintkülönbséget.Just a simple Lineman...
-
darvinya
titán
-
mrfire
őstag
Üdvözlök mindenkit!
Lakásfelújításban vagyok, és szeretnék kérdezni egy-két dolgot, hogy milyen anyagokat vegyek a további munkálatokhoz.
A feladatok a következők:
Padló kiegyenlítés (1. kép: https://photos.app.goo.gl/Zcpcrw4CUEhbVU4p6)
Padló befoltozása (2. kép: https://photos.app.goo.gl/8YZDqLwdDes9p5pD7 )
Mély panelillesztések befoltozása (3. kép: https://photos.app.goo.gl/WLrLuiDqys3Bk5MH6)
Rusztikus vakolás (http://www.regiszep.hu/rusztikus-fal-sajat-kezuleg/)
Parkettázás
A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen anyagokat és eszközöket vásárolva tudom megoldani a padló kiegyenlítését. Mivel foltozzam be a kisebb hézagokat a padlón? Mit vásároljak, amivel betömhetem a több centi mély hézagokat a panelillesztések helyén mielőtt nekiállnék vakolni? A linkelt rusztikus vakoláshoz mivel sűrítsem be a glettanyagot, és milyen egyszerűen használható glettelőanyagot ajánlotok? A parkettázáshoz vannak ötletek, amik esetleg segíthetnek a szintkülönbség problémán? Laminált parkettát szeretnék vásárolni és lefektetni, amihez kell egy alátét. Létezik olyan alátét, ami segít az ilyen problémán?
Minden hasznos segítséget köszönök! -
PROTRON
addikt
válasz darvinya #71556 üzenetére
Fúúúú....kár volt megnéznem.
Anno néztem ütve fúró-csavarozót, nem napi szinten használva, de azért tégla fal fúráshoz (tudom ma már az az ajánlás hogy téglát még ezzel sem szabad ütve fokozatban fúrni mert szétszedi a tégla belső részt és nem fog a tipli, elég a sima fúrás max nyomatékon), meg nagyon néha lágyabb betonhoz
Nagyon hiányoltam hogy a premium kategóriában akkor még nem volt, így kénytelen voltam venni sima parkside papíron 50 Nm-est. Csak botor módon nem ellenőriztem a boltban és hát eléggé üt a tokmány, hosszabb fúróval használva necces, de viszi a tégla falat. Mit vár az ember akku meg töltővel együtt 15 ezerért...No de 50-ért 80 Nm-el a teljes koffer nem rossz, mondjuk örök elégedetlenként adhatnák a szerszám készletek helyett 4Ah-s aksikkal, de megértem hogy a beragadt készleteket is el kell szórni.
No meg lehet azt külön is árulni, továbbá ha valaki csak csavarozni akar akkor fárasztó az extra súlyt cipelni mennyezeti szereléskor.
Oké ha merül az akku esik a feszültség és nem tudja tartani a forgatónyomatékot, de oda nem is kell a 80.
Meg körbe néztem most fúró-véső kalapácsok között és az aksisak amik tudnak legalább
2,4 J ütőenergiát, hogy biztosan haladjon az a véső, nem olcsók ha épp nincs akcióban vagy nem tudsz átvenni használtat, szal 30-ért az is megérős.Ezek már elvileg nem azok a barkács gépek amik 1 lakás felújítás után már ki is purcannak és addig is pontatlanok.
Az lenne a faja ha már a mini (kifejezetten a mini érdekel) sarokcsiszolónak is lenne premium változata és akciós szettként lehetne venni a nagy fúró-véső kalapáccsal, na arra ráugranék.
Talán majd jövőre.Nálunk a cégnél a villanyszerelők épületvillamossági kivitelezésekhez próbálták a sima parksideot. 1-2 kisebb projektet bírtak ki (értsd pl gyógyszertár méretű üzletben vasbetont fúrni-hornyot vésni), mivel rájuk van írva hogy hobbi. De amikor először használták sokkal könnyebben vitte a falat pl vésésnél mint a Hikoki barkács feletti gépei.
[ Szerkesztve ]
-
jimmy399
senior tag
válasz macilaci78 #71553 üzenetére
Jó lenne, de Szolnokhoz képest már messze van. 10mm meg 13 000-től indul, annyira nem jó + szállítás. Azért köszi.
--- N/A ---
-
darvinya
titán
Lidl jövőhéttől kefenélküli 20V-os akkus gépek lesznek.
Áruk viszonylag barátságos lenne, mert legolcsóbb akku nélkül 20eFt.
A kis flex -en gondolkodok, de 30eFt.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
csudri
őstag
Szembe jött ma velem Youtube-on egy ilyen mindentvágós cucli:
https://shop.evolutionpowertools.com/products/r210cms
Akármelyik gérvágó tudja ezt a megfelelő tárcsával? Próbálta már valaki ezt az Evolutiont? Barkácsnak elmegy? -
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
A minap sikerült befejezni a burkolást itthon, és a segítségeteket kérem, hogy ezeket hogyan lehetne esztétikusan eltüntetni.
Vettem egy burkolatváltó sínt, de az túl keskeny, nem lehet kapni 7 cm-est. Ti hogyan csinálnátok meg?
A 3. képen majd sima laminált padló lesz, most még a padlószőnyeg van ott.[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Inhouse #71546 üzenetére
Korantom van otthon, mert a felniket már kezeltem amikor hozzám került az autó. Megkérdezem nejemet, hogy tudja-e nélkülözni majd a mosógépet 1-2 napra, aztán szünetben megcsinálom. Ez jobban tetszik, mint a porfestés, mert ott várhatok heteket, amíg megcsinálja a mester (a felnit is azért én csináltam inkább, mert 4-6 hetet mondott, mert kell várni, amíg jön az enyém mellé még 2-3 másik felnikészlet...)
Természetesen köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Zöldsárgát hová tegyem?
-
Inhouse
őstag
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #71543 üzenetére
Lehet egyszerűbb venni egy másik mosógépet.Szétszedi lehet hegeszteni is kell.Végén esetleg egy por festés ami szintén nem olcsó.Én akkor dobtam ki a fagort mikor kiderült a 80K gépre 36K egy ajtó.
-
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Dani_kp #71537 üzenetére
Családi ház téglafallal. Akkor veszek nagyobb csavart meg tiplit. A blau ugye megfelelő erre a célra? Csavarboltban mit kérjek? Vagy mondjam mire kell, és majd segítenek? (Nagyon értek ehhez a részéhez... Majdnem mindent reisserrel rögzítek a ház körül. Még amikor árkot betonoztam, akkor is csavarral rögzítettem a zsalukat egymáshoz...)
-
-ZeeZee-
senior tag
Tv-t szeretnék fali konzollal a falra feltenni. A tv 43", súlyát nem tudom, kb. maximum 10kg. Aldis a konzol, ami kihúzható, forgatható. A tv egy kicsit el lenne a faltól véve, mert egy kicsit forgatni kell. A dobozban van 6db 8x60-as dübel falazatba és 6db 6x55-ös hatlapfejű csavar (4 felülre, 2 alulra). Elég ez, vagy vegyek erőssebb/nagyobb/hosszabb csavart és tiplit? Előre is köszönöm.
-
adam320
senior tag
Hali.
Zalman S5 gépházamba bele fog kerülni egy ilyen szett. Hogy tudnám megoldani hogy szinkronba hozzam majd az rgb világításukat? Tehát ha a gépházon megnyomom a gombot akkor a ventik is színt váltanak. A gépházban 3 pines molex csatlakozója van a hátsó ventinek és az első lednek is (nincs külön panel mint pl. némelyik spirit of gamer gépházba), a thermaltake ventik meg a kicsi 4 pines csatlakozók lesznek.
Remélem érthetően fogalmaztam, köszi előre is -
-ZeeZee-
senior tag
Van egy közel 6 éves Whirpool felültöltős mosógépünk és bizony ennek is rozsdásodik a teteje, lepattog róla a festék. Mindig nyitva van, kivéve ha éppen dolgozik, ezért nem látszik, de maga a tudat, hogy hogyan néz ki... Arra szeretnék tanácsot, útmutatást kérni, hogy mit lehet vele kezdeni. Gondolom le kell szedni a még pattogni akaró festéket, aztán lecsiszolni és valamivel lekenni, lefesteni.
-
Inhouse
őstag
válasz Siriusb #71527 üzenetére
A Hosch-Kleber-re gondolsz?
Maga a ragasztó folyékony, csak van hozzá por formában kitöltő anyag.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Siriusb
veterán
Nem tudom, ebben a topikban volt-e: egy jó ragasztót ajánlott valaki, por formájú, rá kellett szórni a ragasztandó felületre. Keresem mindenhol, de nem találom. Nem rémlik véletlenül valakinek? Azt hiszem, még autókarosszériánál is használják.
-
Rivaul
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat!
A motoros dolgokat úgy is csak tavasszal használom legközelebb. Az elektromosak voltak a kritikusabbak a kérdés szempontjából. Lehet kicsit bugyuta kérdés volt de több mint egy évtized alatt szedtem össze amim most van. Nem lenne jó ha csak a "kényelem" miatt tönkretenném őketEladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
NEMO1968
őstag
-
rosejbli
senior tag
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Nem kifejezetten házi barkács de közvetett dolog. Végre lett egy garázsom. Eddig a szerszámaim: fúró, hegesztő, láncfűrész és sok más hasonló, egy kis fűtött kamrában volt de az csurig van. Kipakolnám ezeket a garázsba hogy kéznél legyenek és elférjek. Viszont ott hideg van. Nem annyira mint kint, egy jó 4-5 fokkal melegebb a hő érzet bent. De hideg. Nem okozna gondot a gépeknek? Tudom hogy nem kell őket 25 fokon tartani de azért a garázsba is lemegy mínuszba a hőmérséklet. Nem tudom mennyire kedvelhetik ezek az eszközök.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
lemmy71
őstag
válasz csudri #71515 üzenetére
A lenolaj jó forrald fel a lenolajat és úgy dörzsöld be egy rongylabdával a fába, lényeg hogy tűzforró legyen. Nálam így van kezelve a teraszon a kőrisfa nagy asztal, tökéletesen bírja a viharos esőperemtett és az őszi párát, évente egyszer átdörzsölöm. Régen a fatányérokat hasonlóan kezelték.
-
csudri
őstag
Madáretetőt mivel kezelnétek? Lenolaj rossz a madaraknak?
-
TheProb
veterán
válasz darvinya #71512 üzenetére
Az a gond, hogy a mágneses lendkerék résznél sem kerek teljesen valami. Tegnap kb 1 órát szoptam vele, mire sikerült hellyel-közzel beállítani. Egyfelől az afelőli szíjtárcsa sem tűnik 100%-osnak, szerintem abban is "kuplungos" már a csapágyazás. Másfelől ha meghúztam a tengely tartó csavarokat és megfeszítettem a szíjat, akkor nem járt szépen a szerkezet.
Lehet jobban járnék, ha valami használt spinning gépet keresnék vagy nemtom. Netán edzőgörgő+bringa.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
darvinya
titán
válasz TheProb #71511 üzenetére
Az a gond, hogy kosaras csapágy nem bírja sokáig, mivel ezek az olcsó/gagyi kosár.
És ennél elég egy kis tengely kopás, máris nem feszül be a cs.csészébe, emiatt folyton kimozdul és gyűrődik.
Pont ezt untam meg, hogy minőségi kosár és új golyók ami már kopáshoz van igazítva, nagyon.drága volt.
Lehet volna kész ipari csapágyat berakni, de azt csak méret rendelés után lehetet.3 szegeccsel van rögzítve, amit hamar leszedhető, azaz minőségi fúrószárral kifúrható.
Ezután rárakható másik hajtókarra.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
TheProb
veterán
válasz darvinya #71510 üzenetére
és #71509Top cat: Mint ha valami olyan anyát láttam volna rajta, az egyik oldalon, ami kerek és egyenletesen elosztva, 3 kis karomnak lenne rajta hely.
De igazából különösebben nagy anyagi és időbeléli befektetést nem akarok erre a szutykos bringra szánni."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
darvinya
titán
válasz TheProb #71508 üzenetére
Megoldható szíjtárcsa levétel, de ahhoz már kellene pár szerszám.
Ismerem ezt tengely+tárcsa kombót, mert Hauser gyerek bicaj is ilyen volt, de a tárcsa préselt és hegesztés pöttyös volt.
Levágtam a hajtó kart, hogy kicsi csonk maradjon, a hegesztés pöttyöket lecsiszoltam.
Ezután vascsőbe állítottam, hogy a tárcsát ez támassza meg míg kiütőttem a tengelyt.
Új hajtókarra rácsavaroztam.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Top cat
addikt
-
TheProb
veterán
válasz darvinya #71505 üzenetére
Hm. Felcsillant a szemem, hogy Qkázhatom a komplett meghajtóművet, mert a pedálok is már kurva gáz állapotban vannak.
De rájöttem, hogy az egész hajtókar és tengely egyben van. Pontosabban a szíjtárcsa is rá van eszkábálva a hajtótengelyre, így szerintem ezt az ötletet buktam."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
hzsolee
őstag
Néha feldob a YT "viccess" videókat. Azért ezek az indiai csávók elég bátrak... Vagy rohadt jó náluk az egészségügyi ellátás, bármit visszavarnak, pótolnak. Itt pölö 3 percnél telenyomja a legyezőt csavarral, előtte a vágót használja burkolat nélkül.... Gondolom a videót papucsban, szemüveg nêlkül, lógó gúnyában veszi fel, Visna vigyázz rá
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
darvinya
titán
válasz TheProb #71504 üzenetére
Már miért ne menne bele.
Szabvány bicaj csapágy van szoba bicóba is, tehát belemegy.
Egyedül kónusz menetre kell figyelni, mert van bal-jobbb menetes, vagy 2 jobb menetes kialakítás.
Amúgy, ha Tacskó bicajba is tudtam monoblokkot rakni, akkor ebbe ebbe is lehet.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
TheProb
veterán
válasz salaud #71501 üzenetére
Jah, közben rájöttem, hogy bicós boltban kéne kapni ilyet. 150ért vettem darabját. Bár a belső átmérő nem votl teljesen azonos. Egész eddig ezt a szart tákoltam, azt hittem a végére, hogy felgyújtom a 3.14csába már...
Golyóskoszorú csere után sem fut 100%-osan, de ha már nem szorul, akkor mondhatni "boldog" leszek.71503darvinya: Ez oké, csak szobabicóba szerintem nem menne bele a monoblokk.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
darvinya
titán
válasz TheProb #71500 üzenetére
Én nem szórakozok már ezekkel a csapágy fészkes kosaras megoldással.
Mert mire az ember rendesen rendbe rakja, addigra annyit költ, hogy egy monoblokk is kijönn, amivel kell szenvedni, csak berakni és használni.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
salaud
aktív tag
válasz TheProb #71500 üzenetére
Ez egy sima "csészés-kosaras" kerékpárcsapágy, bringaboltban párszáz (derohadtul felment az ára) ft-os áron kapsz.
A kosarat a golyókkal mosd el, pl féktisztító sprével, ellenőrizd a golyók felületét, épek-e, illetve a csapágycsésze felületét, nincs-e berágódás nyoma. Ha mind ép, a tengely-t is ajánlanám ellenőrizni, nem ferdült-e el, olcsóbb szobakerékpárokba elég ócska minőséget tesznek. Mivel csapágycsészés megoldás, ajánlanám megismerkedni a kónusz anya fogalmával is.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest