- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali fotós kérdések órája
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
fonok87 #67098 üzenetére
Összedug -->standby on --> bekapcsolom -->logó bejön, majd ad képet 1mp-re kb --> utána is ad szerintem, csak fekete --> szemből és pár szögből világítottam, de nem láttam semmit.
Itt a konkrét bekapcsolás, és a hang ( ameddig a hang megy, addig ad képet ) ITT
Na elővettem a komolyabb lámpát, tényleg ad képet utána is, csak a fénycső hibás. ha nem led-es mennyire vészes pótolni?
-
fonok87
aktív tag
"[...]viszont abban az esetben ha megvilágítanám nem kellene képet adnia? Mert semmi nem látszik, viszont a monitor fekete(sötét) képet ad[...]"
Most ad képet vagy nem?
Ha ad de sötét, akkor valóban a háttérvilágítás rossz. MIlyen hang jön ki belőle? Lehet hogy mégiscsak egy kondi lesz az. Vagy egy tekercs. Vagy a CCFL cső. Ha az van benne egyáltalán
-
EXIEZ
aktív tag
Szakik, segítség kellene.
Kaptam egy monitort, viszont nem bírok rájönni mi a baja.
Összedugom, megy a standby led, plusz a kijelző fix nem törött.
Összedugom, bekapcsolom, kb 1 sec-re ad képet, kisebb fura hang a monitorból és kép ki.
Akitől kaptam azt mondta fénycső hibás, viszont abban az esetben ha megvilágítanám nem kellene képet adnia? Mert semmi nem látszik, viszont a monitor fekete(sötét) képet ad, mert ha kikapcsolom látszik hogy változik kicsit a kép.Kondenzátorok elvileg cserélve vannak, bár ebben nem bízom teljes mértékben.
Ötletek? -
Inhouse
őstag
Most nem tudok küldeni, mert sógoroméknak van ilyen, de ők most 1 hétig nincsenek itthon.
Van más kiképzésű lakat, lehet, hogy ezt is nehezebb leverni.
A lakat védelemre van gyári példa is, bár nem az, amit én láttam. -
-
Inhouse
őstag
Igen, a pántot úgy gondoltam. Egy akkora átmérőjű csődarabot szoktak odahegeszteni, ami körülöleli a lakatot. Nyitni/zárni tudod, de nem férnek hozzá egyszerűen levágni, leütni.
A hegesztés is jó, csak ha neked kell levenni, akkor magad is sz..patod vele.
Az elektromos zár az gáz, mert ha nem működik, akkor kötheted rá a teherautó vonohorgára lánccal... -
Pete55555
addikt
válasz
csabulaxi #67089 üzenetére
Köszi!
Kicsit szégyellem magam... gugli is lehetett volna a barátom
Mondjuk majd vigyáznom kell a csőfogóval, mivel nem akarom összeb*szni az új teleszkópot. Illetve megpróbálom majd finoman kiütni anélkül, hogy leszedem az ülőlapot - nekem az ugye marad - meglátom sikerül-e. Annyi, hogy itthon se kalapács, se eszköz nincs amit oda tudnék rakni
-
csabulaxi
senior tag
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Vettem egy új forgószéket, de úgy néz ki kicsit elszámoltam magam.
(tudom, ott rontottam el, hogy újonnan vettem bármit is...)
A mellékelt képen balra az új, jobbra a régi. Az új a legalsó állásban a régi a legfelsőben.
Na most nekem ez a legalsó pozíció is magas kicsit...Mit lehet ezzel kezdeni? Azt néztem ha a két "csillagot" kicserélem, pont nyernék vagy 5-6 cm-t. Kérdés, hogy kéne ezt szétszedni? Csak egymásba van tolva a teleszkóp meg a csillag, viszont próbáltam kihúzni de kb esélytelen...
-
-
EXIEZ
aktív tag
Vaspánt és lakat módszert szintén ajánlom. De ha egy kicsit ügyeskedsz tehetsz belülről egy tolózárat, amit pl telefonról tudsz mozgatni, vagy egy kapunyitó távval, stb. Még ha a lakat mégsem kerülne oda, lenne egy plusz, amit bármikor be tudsz kapcsolni, plusz kívülről nem látszik.
-
Inhouse
őstag
Az üvegekre rács.
Ha a keret zártszelvény, akkor a felső diók fölött átfúrni és egy komoly átmenőcsavar nehezen megfogható fejjel kívülről, hogy ne tudják leemelni az ajtót, akadjon meg a dió.
A kapu szárnyakon vaspánt keresztben és egy lakat középre. A lakatra egy passzos kis védő vascsőből, hogy ne férjen hozzá erővágó, flex. -
Adott a képen látható garázskapu, ami mögött jelenleg a káosz van (műhely).
Erre kellene a mostani mellé egy jobb zárási lehetőség. A bal oldali szárnyra veszek belülre kettő tolózárat, így azt fixálhatom belülről (most is beépített van benne, de csak az egyik működik). A bevésőzárakon kívül van más megoldás (a mostani mellé)? Nyílván minél olcsóbban, tehát a függőleges hevederzár overkill...
Maga az ajtó fa keret (teljes vastagsága 5cm), kívülről lambéria (ezt le akarom cserélni), belülről fehér farostlemez, hogy a kettő között mi van, az rejtély.
-
salaud
aktív tag
válasz
Inhouse #67081 üzenetére
Ez így van, barátnőm kocsijában 3 halt meg két év alatt. Ezek után beleraktam egy ezeréves cd lejátszós JVC-t, ami kb az autóval egyidős, az megy, szól, tisztán, szépen, rádiót fogja, cd-t játsza.
Ezeket a 10000 ft-os vackokat nem ajánlanám. Sajnos a minősége kritikán aluli mindnek. -
Inhouse
őstag
válasz
macilaci78 #67080 üzenetére
Sajnos ezek az olcsó noname autórádiók korán halnak. A teljesítményük messze elmarad a ráhazudottól. Az FM érzékenységük közelébe nem ér egy korrekt autórádióénak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Inhouse #67079 üzenetére
Ahogy visszaemlékszem, 30$ környékén van egy pénzérő BT okosító eszköz régi rádióhoz.
A kazetta mára már értelmetlen, a szememben a CD lemez is, a rádióban megint több a vízállásjelentés és a reklám, mint az értékelhető tartalom.
Ahogy nézem, 10k-ért már van BT, SD kártyás, telefonálós autórádió újan, garival. Ez csak egy sima bekötés mókolás nélkül.Egy 21 éves öreg autóba lenne, a hangzással kapcsolatban nincsenek illúzióim, és a botfülemnek amúgy is mindegy, csak szóljon valami, halljon a hívó, halljam a hívót.
Barret001: a CD-tár a csomagtartóban van a bal hátsó sarokban a lemez és a kárpit közt. Nem hiszem, hogy gyári lenne sem a kábelezés, sem a CD, sem a rádió, sem a mikrofon.
-
Inhouse
őstag
válasz
macilaci78 #67077 üzenetére
A hack lényege, hogy nem keletkezik új vonal bemenet, egy meglevőre kötnek rá párhuzamosan. Mivel a CD-nél, ill. a CD tárnál ez csak akkor él, ha megy a lemez, ezért kell bele egy üres. Annyi a hátránya, hogy a DAC zaja benne lesz, de ez CD-nél nagyon kicsi, illetve maga a szerelés igen egyszerű és a CD is használható marad. Ezt is meg lehetne csinálni kapcsolhatóra, de ahhoz már kell egy kis tudás.
Ennél kicsit bonyolultabb, amikor pl. az AM tuner rész kimenetét kötjük át. A régi rádióknál ez teljesen jó megoldás, külön kapcsolható AUX bemeneted lesz (a párhuzamosítás nem játszik az AM alapból zajos és mono). Sajnos vannak olyan autórádiók, ahol a tuner már modern és nincs külön AM kimenet, belül megoldja a váltást, viszont magán a készüléken meg nincs még AUX. Itt jöhet a képbe a CD audio jel rész párhuzamosítása.
Az újakon meg már szinte kivétel nélkül van, nincs velük gond.
Elvileg az FM transzmittereken is van vonal bemenet. Viszont maga a cucc is már elég zajos, sok az ócska és monó megoldás. Ráadásul, amik eddig nekem voltak, egyiken sem üzemelt a vonal bemenet rendesen. Vannak már BT-os FM transzmitterek is.
Ha CD tár, akkor annak van az autórádió hátulján egy csatlakozója. Annak a bekötése valószínűleg fellelhető a neten. Ha a csatlakozó is megvásárolható, akkor kell egy fiú, meg egy lány. Kell csinálni egy Y kábelt, így meg lesz a bemenet és megmarad a gyári állapot is. -
Barret001
addikt
válasz
macilaci78 #67077 üzenetére
" BT egységet rakhatnám akár a csomagtartóba és és megmenekülnék a rádió kivételétől is?" Ezeknek általában 10 méter hatótávolságot adnak meg.A kocsiban még 2 méterre sem lesz.Lehetőleg magasra kell tenni,minél kevesebb takarás legyen.
-
macilaci78
nagyúr
Na, ez engem érdekelne.
B5 Passat (1999. dec. havi), kazettás magnó a csomagtartóban a CD-tár és a belső tükör tövénél van valami fekete gyűszűnyi biszbasz, ami akár mikrofon is lehet, viszont multikormány nincs.
Jól sejtem, hogy a BT egységet rakhatnám akár a csomagtartóba és és megmenekülnék a rádió kivételétől is?A telefon kihangosítására (navigáció, telefonálás) egy Patriot BT kihangosítót használok megelégedeéssel, de zenére alkalmatlan.
-
rosejbli
senior tag
Képem sajnos nincs róla, valahogy ehhez hasonlóan csinaáltam meg. A receiver aux kimenet lábait közvetlen ráforrasztottam a rádió lábaira, illetve beszereltem az akksija helyett egy feszültségváltót, ami 12v-ból csinál 3,3v-t.
A feszültségváltó hőelveztő lamelláit szakszerűen a rádió lamelláihoz rögzítettem ilyennel, illetve az egész rögzítésére topikhűen tekintélyes mennyiségű gyorskötözőt és zöld-sárga szigszalagot használtam, hogy véletlenül se ugráljon szét a magyar utakon.
Természetesen az egész bőven elfért a rádió fémházában, ahogy a videón is látszik van hely bőven.
Nyilván ez a jelerősséget nagyban csökkenti, de a hátsó ülésről is simány lehet csatlakozni. -
emre
veterán
válasz
moleculez #67072 üzenetére
Egy 3-5k körüli fm transzmiterrel viszont a telefon kihangosítás is meg van oldva. A linkelt cucc most kicsit drága, 3k körül volt mikor vettem.
-
rosejbli
senior tag
G astrába szerkesztettem bluetooth kihangosítást úgy, hogy egy mezei bt receivert ráforrasztottam a cd erősítőjére és be van rakva egy silent cd. Tökéletesen működik lassan 2 éve és a hang is olyan, mint a gyárinál. Nyilván, ha olyan receivert veszel, ami jobb átvitelt tud, az szebben is fog szólni.
-
Ahol nem megoldható a fejegység csere, de van CD-tár (vagy előkészítés, ami szinte minden egységben van), ott ez az egyetlen megoldás. Drága, (de nem kell a kétes működésű FM transzmitter), megmarad a kormánytáv teljes funkciójú működése (transmitternél csak a hangerő állítás marad). A Dension és a Yatour a legnépszerűbb (utóbbi kínai). És ha olyat veszel, még a kihangosítás is meg van oldva (külső mikrofonnal).
Jó cucc. És teljesen gyári kinézet és funkcionalitás marad.
-
HookR
addikt
válasz
Satyricon #67057 üzenetére
"Adott egy gyári, kazettás fejegység, hátul a csomagtartóban a hatos cd tár. De ez már a múlté. Ki hogy oldja meg a régebbi kocsikban az okosítást?"
Nálam a gyári fejegységbe, a CD-tár helyére dugható médialejátszó van. A telefon felé BT hangfal és kihangosító, ezen kívül a kesztyűtartóba kivezetett USB csatin pendrive-ról tud lejátszani. Az utastérben semmi nem látszik belőle. -
EXIEZ
aktív tag
válasz
moleculez #67062 üzenetére
Szoktam nézni a srácot. Viszont laptopról jut eszembe. Van egy törött laptop kijelzőm, abból lehetne fényforrást csinálni?
Ha már emberünknél maradunk, valami ilyenre gondolok:Ez TV-ből van, viszont kisebb fényforrás kellene, 15,6 laptop kijelző vajon átalakítható ilyenre?
-
moleculez
veterán
Némi inspiráció halott laptopok újrahasznosítására, qrwa jó cuccok
-
salaud
aktív tag
válasz
Satyricon #67057 üzenetére
A Xiaomi bluetooth FM transmitterét használom, teljesen jó hangminőséget nyújt, kihangosító és töltő is ráadásul esztétikus is, nem kell rejtegetni. Felismerhető vele a hangforrás minősége, hogy fos mp3 szól, vagy egy flac, ne adj isten, sacd fájl. Tényleg ajánlom.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Szerintem a lehető legjobb helyre írok.
Valami jó, okos megoldást szeretnék a kocsimba.
Adott egy gyári, kazettás fejegység, hátul a csomagtartóban a hatos cd tár. De ez már a múlté. Ki hogy oldja meg a régebbi kocsikban az okosítást? Valami profi megoldás kellene, hogy telefonról le tudjak játszani zenét. Sokat segítene egy beépíthető jack aljzat, de azt a fejegységemhez nem tudom csatlakoztatni(ehhez legalábbis nem). FM transzmitter nem kell, mert 1. szar a hangzása, 2. nem létezik olyan kicsi belőle, amit el tudnék dugni. androidos 2dines fejegységet nem akarok, mert lenyúlják a kocsiból, vagy ha nem, akkor megpróbálják kilopni de nem tudják, így inkább betörik a kijelzőt!Valami olyasmire gondoltam, hogy a jelenlegi fejegységről leszedem az előlapot, majd beépítek egy alpine fejegységet a régi helyére, majd az egészet úgy eltakarni a régi fejegység előlapjával, hogy ne ehessen látni az alpine-t.
Szóval valami ilyesmi, gyorsba eltakarós, régi előlap visszapattintós megoldás kellene. Vagy ki hogy oldja meg az ilyen problémát? Első sorban az igényes kinézet+rejtett megoldáso érdekelnek, na meg a jó hangminőség(veszteségmentes muzsikák miatt!)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest