- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Dani_kp #66599 üzenetére
Amit linkeltél én beletenném, de nem vágnék neki ki akkora lyukat, csak pár kis fúrt lyuk, ahol látszódna a fény, plusz a teszt gombra ragasztani egy kis pöcköt és kész, vagy azt megcsinálni gombra.
gyári töltővel lenne nekem is, szóval kíváncsi leszek mit produkál majd.
van egy 9.6v fúróm is, ha bevált a gyári töltős és lítiumos dolog az is átesik egy moddon. -
Dani_kp
addikt
válasz
Barret001 #66593 üzenetére
Ha az új cellák feszültsége kb. annyi lesz, mint a régiekkel csak az áramerősség lesz nagyobb, akkor elvileg jónak kell lennie a gyári töltővel is, nem? Vagy nem így működik?
#66594 EXIEZ: sajnos töltés visszajelzőkből nem sok választék van, főleg kis méretben nem. Van olyan is amin egy kapcsoló már rá van integrálva és akkor nem kell külön kapcsoló mint nálam, de számomra elég drága volt 7-800 ft/db ezek meg csak 250 körül és mivel és új cellákkal dolgoztam így nem akartam már rá többet költeni.
[link] <- ezt amikor néztem 2 dollár körül volt, ennél kompaktabb nem igen hiszem, hogy van.#66595 tupacamaru: a mostani átalakításnál én is 3x2 cellát rakok bele, mert fizikálisan nem fér be több, illetve feltöltött állapotban akkor lesz olyan 10-12V x 4A, az meg már nem olyan rossz, alkalmankénti csavarozásra, meg fa fúrásra.
Végezetül már én is másképpen csinálnám. Például ha jó lesz gyári töltővel és nem lesz károsodás (bms miatt nem kéne, hogy legyen), akkor lehet majd egyszer átalakítom az enyémet is és gyári töltőt használok majd hozzá, illetve töltés visszajelzőt sem raknék már bele, csak plusz hely és plusz munka. Ha erőtlen úgy is érződik már rajta.
Viszont, saját magam szórakoztatására és tapasztalat szerzés céljából csináltam és annak tökéletesen sikerült. -
EXIEZ
aktív tag
válasz
Barret001 #66596 üzenetére
(#66595) tupacamaru : Én is 4x2-t terveztem, de az fix nem fog beleférni, így marad a 3Ah és 4 cella azt hiszem. ( 3x2 cella nekem nem fért bele, pedig vágtam a belsejéből amit lehetett. igaz én 18650 keretbe rakom.
Erre gondoltam én is, meg ha merül a pakk, akkor abból végképp nem lesz 12V.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Dani_kp #66591 üzenetére
Én már egy párszor töltöttem vele mostanában, mert bútort csináltunk. Eddig jók a tapasztalatok. Túltölteni/meríteni ugyanúgy nem tudod mert véd az elektronika. Én nem tettem bele töltésjelzőt sem. Amikor eléri a minimum töltést, akkor egyszerűen megáll, mert lekapcsolja teljesen a cellákat. Szerintem a 25A is elég kell hogy legyen. Így a saját alakjában elfért 3x2 cella. LG csokicellákból az kb 6000mAh.
EXIEZ Én 3x2 cellát tettem bele, de jó lehet a 4 is, csak abból egy sor fér el.
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Dani_kp #66591 üzenetére
Most tervezem átalakítani a bosch fúróm. BMS lenne csak, meg a gyári töltő.
de van fölös laptop töltőm, így lehet az lesz, hogy én a kábelre rakom a szabályzót, nem a gépbe, így az dugón keresztül kapná a X voltot és ampert.olyan töltésjelző dolgot tennék bele, de nem akarnám pont az írásnál kivágni az akkut. más ötletek vannak erre? vagy valami kisebb kijelzős dolog?
egy gyors kérdés, 12V os fúróhoz 3 vagy 4 akku kellene? 3.6 al számolva inkább 4 az amit tényleg bele kellene tennem.
-
moleculez
veterán
Sógorom bicajon hátsó keret cserél: rossz kulccsal állt neki, lekoptatta az anyát-> nekiáll lekalapálni -> meghajlott a hátsó villa -> visszakalapálja azt is -> eltört a váz.
Defektről indult a történet.
-
Dani_kp
addikt
válasz
tupacamaru #66590 üzenetére
A töltő amúgy is adott volt, a töltés vezérlő meg vagy 350 ft volt ali-ról. Meg több helyen olvastam, illetve beszéltem egy elektronika bolt eladójával, aki szintén csinált ilyen átalakítást és Ő is ezt javasolta. Plusz így kb. 2 óra alatt feltölt teljesen, mondjuk a régivel meg nincs tapasztalatom, mivel már hibásan került hozzám.
Neked mi a tapasztalatod a csak bms + saját töltővel? Nem károsodhat az cella?
Mivel apósnak is van 2 gépe 3 akkuval, amik most várnak rám átalakításra. Mert ha jó véleményed van, akkor ott már inkább a gyári töltőt alkalmaznám töltésvezérlő nélkül csak bms-sel. -
Ribi
nagyúr
válasz
Barret001 #66582 üzenetére
Szerintem mindegyik ad ki "zavaró" jelet, csak épp téged, vagy a körülötted lévő tárgyat épp nem zavarja.
Más frekit ad ki max, ami nem zavarja a rádiót és nem veszed észre.
Egyenként korlátozva vannak az egyes eszközök energia kibocsájtási értékei, pl Wifi, de amikor egy panelban van körülötted határértéken kb. 10-20 akkor azért lehet nem jó az hosszútávon. Szerintem. -
Dani_kp
addikt
Kicsit megkésve, de pár hónapja pont én is NiCd->Li-ion átalakítást végeztem. Ugyan írni, nem írtam le a menetét, de azért képeket dobtam fel: [link]
Bár látom, nem igazán értékelte a segítséget. -
A Zéé
addikt
vettem kőzetfúrót, körkivágót, de a végén csak az itthon levő 10-es fafúró lett a célszerszám.
Reszelős mozdulatokkal, kis fordulaton forgatva szépen reszelte az anyagot, szóval jól feltágítottam a lyukat, hogy kényelmesen elférjen benne az E14 foglalat, és a tűzhelyizzó.A talpat már nem volt idegzetem átfúrni szóval ideiglenesen* csak kicsit megfaragtam sniccerrel, és átvezettem rajta a kábelt.
Zőccsárga kimaradt, mert nem találtam itthon, pedig az élmény kedvéért tekertem volna rá.* esélyes, hogy így rohad meg az egész
-
EXIEZ
aktív tag
Üdv szakik
Régi tabletet szeretnék megcsinálni digitális képkeretnek, vagy esetleg nagyszülőknek alap dolgokra.
Le van törve a micro usb csati, az 5 pin 2 szélére forrasztottam vezetéket, ha jól tudom akkor az adja a feszt, plusz az adat kábelek nem fontosak nekem, gondoltam azok nélkül is betölt a rendszer. Gyári akku protektor lapkára forrasztottam egy 3.7v akkut, szintén lapkás és lapka nélküli akkuval s próbáltam. Adapterrel csatlakoztatva az alaplapon zöld fény világított folyamatosan, gondolom így a forrasztás a micro usb portra megfelelő volt. Ezek mellett mégsem kapcsolt be a tablet, a kijelző biztos ép. 2 akkus volt a tablet, viszont 1 akkuval is be kellene kapcsolnia ha 0-24 ben töltőn van, legalábbis olvasgatások után ezt találtam.
valaki csinált már ilyet, ha igen tud segíteni vagy bármi hasonló?
-
Samus
addikt
válasz
macilaci78 #66575 üzenetére
Akkor módosítom: jelenlegi ismereteink szerint semmilyen hatással nincs ránk az adott frekvenciájú sugárzás.
Lehet, csak én vagyok szerencsés, mert olvastam már több helyen ezt a jelenséget. Nálunk mindenhol LED "égő" van, márkás, kevésbé márkás, E14, E27, kínai LED panel is volt már, de egyik sem zavarta a rádióadást (bár a rádió bedöglött nemrég, se kép, se hang, az lehet intő jel
).
-
macilaci78
nagyúr
Azért ez ennyire nem egyértelmű. Az evolúció pár millió éves sztori, a mai ember (homo sapiens) is tízezer éves nagyságrendű, míg a modern orvoslás is csak párszáz éves múltra tekint vissza, az iparosodással járó hatások és azok élettani kivetüléseinek vizsgálata pedig csak pár generáció óta foglalkoztatnak bennünket. Majd meglátjuk...
-
Pete55555
addikt
válasz
wasdffafaaff #66565 üzenetére
Remélem már okafogyottá vált, de azért leírom.
Nem ez a megszokott stílus ebben a topikban.
Itt segíteni szoktunk egymásnak, arról nem tehetünk, hogy esetleg egyik-másik válasz a kérdésedre neked nem tetszik.Ha kérdésed van, írd le, válaszolunk, alkalmasint előfordulhat, hogy visszakérdezünk, mert nem elég a kérdésben feltett információ a válaszadáshoz.
-
lemmy71
őstag
válasz
wasdffafaaff #66549 üzenetére
Mielőtt felteszel egy kérdést egy picit olvass vissza, tavaly volt ilyen projekt a topikban
Akkucellák töltésvezérlők bekötések, beszerzési lehetőségek és ez mind képekkel dokumentálva
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
macilaci78 #66567 üzenetére
Kár, pedig kíváncsi lettem volna, mit kendácsol össze.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wasdffafaaff #66562 üzenetére
Az a gond, hogy a félregépelésnek is van értelme egy hozzáértő számára, mégpedig az, hogy nem fog kielégítően működni.
Fogd fel, hogy segíteni akarunk. Ha távozni akarsz, akkor jobb híján abban leszünk a segítségedre. -
macilaci78
nagyúr
Nagyon rég nem játszottam, csak birtoklok, bütykölök, szárazon gyakorlok.
Tokyo Marui Glock 26 Advanced GBB green gas
AEG-ek: Classic Army AUG A1, Classic Army M4A1, saját építésű hibrid (M4, HK 416 és M16), van egy trishot shotgun (Cyma, fém), van még nálam egy M14 EBR, egy AK-SU 74, egy Dragunov és egy ősöreg Marui Mp5A4 is. Meg még ami nem jutott eszembe.
Még kell 1-2 hónap a garázs befejezéséhez és egy golyófogóhoz a garázsba, közben ha látok egy kronót olcsón, megveszem és akkor tavasszal rendbeszedem, amit van értelme és a nagyját eladom.
A pisztoly, shoty, AUG és egy valami, ami M4 tárakat eszik, biztosan marad. Az EBR és a Dragunov biztosan megy. -
wasdffafaaff
junior tag
najó most léptem innen ebből elég volt
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wasdffafaaff #66558 üzenetére
És az rá van írva, hogy hány Wh-s?
a lítium akku nagy előnye, hogy a folyamatos és a pillanatszerű etrhelhetősége is nagyobb - ezt úgy értettem, hogy a lítium akku a kapacitása 20-25-szörösével is terhelhető folyamatosan, tehát egy 1,2 Ah-s akkut akár 24-30 A-rel is tudsz terhelni. Ezért fickósabb egy két cellás (7,2 V-os) lipo akku az azonos kapacitású, 8 cellás (9,6 V-os) Ni-Cd akkuval szemben.
Előbbi jelent 170-215 Wh-t, utóbbi meg az ötödét sem.
De amíg nem tudod, mi a különbség az A, Ah, Wh között, addig nem jutsz közelebb a megoldáshoz. Felőlem gombelemmel is ügyködhetsz, az is 3V, 3 darab elég is belőle. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
wasdffafaaff #66560 üzenetére
Nem mindegy, mert az a szar rozsdás csavar, amikor ki akarod hajtani, elkér 8 Ampert, a biztositek meg elég a pics@ba az adapterben, mert 2A-t tud. Töltéskor meg felvesz 600 mA az éjszaka alatt, oda elég.
-
Samus
addikt
válasz
wasdffafaaff #66560 üzenetére
Ha lenne egy minimális fogalmad az elektromotorok működéséről, és az akkumulátoros üzemeltetésükről, illetve utóbbiak töltéséről, akkor nem lenne mindegy.
De nekem egyébként az. Mondom. Ceruzaelem. Jó a gazdaságos is.
-
Samus
addikt
válasz
wasdffafaaff #66558 üzenetére
A töltőre esetleg. Amúgy problémád van a szövegértéssel? Olvasok vissza, és csak azt látom, hogy write only módban csak nyomod a szöveget, mindenkibe belekötsz, mintha nem is erdekelne a segítség.
Tegyél bele ceruzaelemet, az olcsó
macilaci78 : megkérdezhetem milyen fegyverekkel játszol? Régen hobbi szinten én is üztem, csak nem volt megfelelő csapat hozzá...
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
macilaci78 #66557 üzenetére
1.2 A van rá írva a furora és 9.6v,és nekem így is megfelel és ez inkább csavarozó amugy nem kimondottan furó vagyis mindkettő
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wasdffafaaff #66555 üzenetére
El fogsz keseredni, de inkább 10A körül próbálkozz, ha használható szerszámot szeretnél.
Samus: nem kell oda 1C töltés, és ha a töltésvezérlő cellánként tud tölteni, akkor jó oda az 5V-os USB töltő is. Persze mindezzel a töltési idő megnyúlik.
Lehet kapni 3 cellás tartót 18650-hez is, azt csak egy figyelmeztetővel beköti az akkupakkba és ha merül, akkor ceruzaakku módjára tölti.Airsoftosként rengeteg Ni-Cd és Li-Po akkut használunk pont a 7-12 V tartományban. Vannak kompakt kis pakkok 2-3S kivitelben, töltéskivezetéssel, 1-1,2 Ah kapacitással. Hozzá egy balanceres töltő, meg egy jelző és kész. Tamiya, vagy XT csati. Persze elmondva ez sem tűnik bonyolultnak, de amikor kiderül, hogy a balanszeres töltő, meg az akku mibe kerül, akkor átértékelődnek a dolgok.
Hiába, ingyen sajt nincs, csak az egérfogóban. -
Samus
addikt
válasz
wasdffafaaff #66551 üzenetére
Nem kár foglalkozni vele, ha az ember akarja használni.
Ami kell 3 vagy 6 cella, ha belefér annyi (dupla mennyiség, hosszabb üzemidő), a régi gépek combosabbak is lesznek, ha picit magasabb feszültséggel üzemelnek.
Kell még egy BMS panel (3S típusú, mert 3 cellád lesz sorban) ha lehet, akkor balancerrel együtt. Kell egy áram és feszültségkorlatozó panel (CC/CV), illetve egy töltő, ami legalább a töltési végfeszültség+2 voltot tudja (3 cellánál 3x4.2+2, tehát 15 volt körüli áramforrás, de 14 is oké), továbbá legalább a töltési áramot tudja (általában 1C, vagyis 2400mA celláknál 2.4A). Ez így Kínából, töltő nélkül 2k, cellák vannak jófogáson 800-1000 pénzért/db (high drain kell, általában laptopakkuból bontják őket). A töltőnek jó egy laptoptöltő is, vagy nagyobb dugasztáp. Ajánlott egy töltöttségjelző is, vagy figyelmeztető, ez 400-800 forint.
Némi forrasztás, két óra szabadidő, és némi 1.5 és 0.5mm2 vezeték).
1.2 amperes töltővel nem fogod használni. 10 amperessel talán, autóakkuval viszont hónapokig elmegy
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
Sztyepadzso #66554 üzenetére
ja 900ft/db és kell 8 és egy új furó ára 9 ezer ami dupla akkora teljesitményü mint az enyém,ugyhogy ez esélytelen,egyedül abba látok esélyt hogy valami 1,2 amperes töltőt rákötni és aku nélkül használni
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
wasdffafaaff #66553 üzenetére
Beírod a google-be és kiválasztod.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
Sztyepadzso #66552 üzenetére
na és hol veszek én olyat?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
wasdffafaaff #66549 üzenetére
A hosszabb kérdésben nem tetted fel a lényeget, amire macilaci78 felhívta a figyelmedet. Épp amiatt kérdeztem vissza. De ha veszel 8 db Sub-c-t, és sorbaforrasztod, akár az eredeti vezetékekkel, akár sajátoddal, ahogy volt, akkor kész vagy.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
macilaci78 #66550 üzenetére
jólvan szoval kár foglalkozni az egésszel majd ha eladom azt mondom a vevőnek ha szarrá megy az akumlátor vegyen egy töltőt kösse rá és használja vezetékesen ennyi
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wasdffafaaff #66543 üzenetére
Egy Ni-xx akkutöltő egy az egyben tönkretesz egy lítium akkut, szóval külön töltő és jó lenne valami cellavédelem is, mert a lítium akku kényes is.
A 9,6 V-os nikkel akkukat 2, vagy 3 lítium cellával ki lehet váltani, 7,2-7,4 V, illetve 10,8-11,1 V lesz belőle. Ami a lítium akku nagy előnye, hogy a folyamatos és a pillanatszerű etrhelhetősége is nagyobb, ezért még az alacsonyabb feszüktség ellenére is fickósabb lesz a csavarbehajtó.
A cellavédelem pedig azért kell, hogy ne engedje túlmerülni, sem túltölteni, vagy túlmelegedni az akkut és nem árt egy töltésvezérlő sem. A töltésvezérlő lehet a töltőben, vagy az akku mellé rakod és a töltő lehet egy teljesen átlagos dugasztáp is, amit lomizol valahonnan.Senki nem fogja kifizetni neked, amit foglalkozol vele, se az anyagot, se a munkát, se az időt. De ha megcsinálod, akkor eladhatóbb lesz a portéka.
Más lenne a helyzet, ha egy üzletben, szervizben dolgoznál egy pult mögött, pénztárgéppel, ahova behoznak egy letűnt korból származó csavarbehajtót felújításra. Akkor aztán leakaszthatnád a nagy lóvét ugyanazért. -
wasdffafaaff
junior tag
válasz
Sztyepadzso #66547 üzenetére
én feltettem egy hoszabb kérdést hogy megoldható e 18650-el és nem azt kértem hogy vissza kérdezzél hanem hogy igen vagy nem.ha meg nem tudod nem kell írni
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
macilaci78 #66546 üzenetére
végezhetnek bármilyen munkát nem érdekel különösebben,és a megmagyarázás se érdekel mert egyszerüen azt mondom hogy a boltosnak hogy kössz nem álmodjál tovább csá ugyhogy én ebből nem csinálok problémát és nem érdekelnek a kifogások hogy mi miért annyi egyszerüen kiröhögöm és lépek,én nem foglalkozok laptoppal,és a gépemet megtudom szerelni bármi baja van ugyhogy a szervizesek bohockodása engem nem érint
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
wasdffafaaff #66545 üzenetére
És ugyanaz a cellatechnológia?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wasdffafaaff #66521 üzenetére
Véletlenül valami műanyag pöcök törik akkor még ház csere, stb..
én le is törtem a müanyag pöcköt és úgy hivják a megoldást hogy pilanat ragasztóSzerintem neked is sírna a szád rendesen, ha úgy kapnál vissza akármit is szervizből, hogy valami elbaszást még kókányoltak benne.
Azon meg nem kell kiakadni, hogy minden drágább elemenként, mint egyben. Nézd meg egy új autó árát, majd nézd meg, mennyibe kerülne ugyanazt azonos minőségben anyagárban alkatrészekből összerakni. De vegyél alvázat, kasznit, izzókat, kábeleket is... Engedékeny vagyok, lehet használt, bontott is, de ne a matt foncsort, mert az újrafényezett sárvédőívet. És még a munkát, szaktudást ne is vedd hozzá, csak amit a postás ingyen házhoz hoz.Tudod, te mennyi folyamatos tanulás van egy hardveres IT-s mögött ahhoz, hogy a mai legmordenebb konzumer hardverek mellett a mi, csóró júzerek lefingott 5-10 éves szarjait is tudja, kompatibilitással tisztában legyen, amihez azért hozzá tartozik némi software ismeret is. Az előző laptopot 25k-ért vettem, döglött akkuval, 1 év alatt elhasalt a gyári töltője, vettem egy univerzális minőségit (FSP) boltban számlával, garival az ebay-es gyáritól olcsóbban, majd másfél év után vettem egy újabb üzletit szintén használtan, jó akkuval, patika állapotban, SSD-vel, HDD-vel, dokkolóval 50k-ért. A régit én kidobni valónak ítéltem, de töltő nélkül 5 k-ért elvitte valaki a szülőkhöz home server-nek, nekem pedig az univerzális töltő megmaradt a munkahelyre a dokkolóhoz. Lusta voltam kiárulni a DDR1 notiramot, az N-es wifit, a 320 GB-os HDD-t, a döblött akkuból kiműteni a cellákat, stb.
De fogjuk meg máshonnan a dolgot! Te milyen munkát végzel és mennyiért? És ki az a hülye, aki ezért ennyit hajlandó fizetni?
A Zéé: Neked van igazad.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
Sztyepadzso #66544 üzenetére
3,6v egy 18650 és a furó 9.6v-os ugyhogy az a 3 darab bőven belefér
a sub-c 1.2v-os azért van benne 8 darab -
Sztyepadzso
őstag
válasz
wasdffafaaff #66543 üzenetére
Nem akkora. Nem fér bele. Ezért hívják máshogy.
sub-c átmérő:22.2 × 42.9
18650 átm:18×65 -
wasdffafaaff
junior tag
de attol hogy régi fajta akumlátor van benne még gond nélkül kilehet cserélni 18650-re nem?nem kell hozzá elektronika?mármint a töltő miatt.
csak arra kell figyelni hogy ugyanakkora volt legyen összesen mint amennyi volt és hegesztéssel jó lessz?vagy forrfüles kell?párhuzamosan vagy sorosan kell kötni?vagy úgy ahogy a mostani van és kész? -
Samus
addikt
válasz
wasdffafaaff #66541 üzenetére
Ez Sub C méretű NiCd cella, az olcsóbb és/vagy régebbi (5+ éves) gépekben volt ez a szabvány. Még kaphatóak.
Az SSD-s sztorihoz: kemény troll lehetsz. Ugye tudod, hogy egy PC-ben és laptopban másképp zajlik a meghajtócsere. Vannak gépek, amik úgy vannak összerakva, hogy fogják az alaplapot, és aköré építenek mindent. Atomjaira kell szedni. Ha meg a delikvens meg is tartaná a HDD-t, akkor mit csinálsz? Oda már optibay kell (mert vélhetőleg nincs M.2 port). Vagy magyarázhatod, hogy vagy a CD meghajtó vagy a merevlemez marad, a kettő együtt nem. Utána adatmentés, ha nincs hozzá külső eszközöd, hogy másolod át a családi fotóalbumot az SSD-re? Szóval ez nem ilyen egyszerű. Egy PC-t pikk-pakk összerakok, de asszony laptopját inkább hozzáértőre bíztam, 3000 pénzért. Pedig az EliteBook, a fél háta két kapcsolóval bontható, csavarok nélkül.
-
wasdffafaaff
junior tag
lefotoztam ezt a szutykot eléggé hitvány
[link]
ez nem 18650 az biztos -
wasdffafaaff
junior tag
akkor ne ujicsam fel a furót eladásra?úgy se hinne nekem a vevő hogy kilettek cserélve az aksik nem?azt olyan áron veszi meg csak amennyiért szar aksival adnám
mert valaki árul itt helybe 18650-et 300ft darab áron dehát az is kitudja milyen már ujonnan meg nem érné venni ebbe akumlátort hogy aztán eladjam feláron a furót
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
szaszyka #66538 üzenetére
Kár, hogy akkor még nem voltam ebben a fórumtopikban:
A régiben kétkomponensűvel beöntöttem az egyébként befröccsöntött bronz menetes perselyeket a helyükre. Aztán amikor az új kijelzőburkolat is megadta megát, és nem volt már így szerelhető, akkor bizony jött a M2,5-ös csavar meg az anya. -
szaszyka
senior tag
válasz
Sztyepadzso #66534 üzenetére
Nővérem notebookjának a házából szakadtak ki a zsanért tartó csavarok foglalatai. Komplett házcsere, még jó hogy UK-ból tudtam ebayen rendelni. Csere megtörténik, rá két hétre unokahugica leveri, zsanér megint kiszakad. Azóta nem szerelek másét, mindenki menjen szervizbe, fizesse meg a tanulópénzt.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
wasdffafaaff #66535 üzenetére
Mert ahogy a #66525-ben írtad, neked is csak az SSD SATA portba dugásáig terjedt az meghajtócsere művelete.
És elfelejti.
De igaza van A Zéének. -
wasdffafaaff
junior tag
válasz
Sztyepadzso #66526 üzenetére
igen kimozdulhat ha nem csavarozod be ,de mért ne csavarozná be a a boltos?hülyeséget beszélsz már megint
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
szaszyka #66531 üzenetére
Egyébként jó 8 éve többször javítottam a feleségem NEC laptopjának a zsanérját, amit az egykezes-tekeréses technikával történő kinyitás szétcseszett. Már-már feladtam, de egy ismerős rálépett az MSI laptopjának a kijelzőjére, hogy becsukja(WTF), de az egeret ottfelejtette, aminek meg is lett az ára, a kijelző szétroppant. És egyből láttam, hogy az ugyanaz a laptop, pepitában. Pikk-pakk tudtam borítást cserélni a laptopunkon, neki nem kellett többé. Lehet, hogy az alkaplap is passzolt volna, ha akkor érdekelt volna a dolog.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Sztyepadzso #66532 üzenetére
Egy rendes férfi gyerek-ragasztót használna!
-
szaszyka
senior tag
válasz
Miért nem veszel bele egy új alaplapot, mondjuk ebay-ről? Vagy keresel egy kijelzőhibásat, és a kettőből összeraksz egyet...
-
A Zéé
addikt
a kolléga csak egy troll, nem kell komolyan venni.
Már a múltkori tápkábel helyett inkább kannásbort veszek kommentje óta nem lenne szabad foglalkozni vele. -
pjen
félisten
válasz
Sztyepadzso #66528 üzenetére
Melóztam kereskedelemben,egy rossz adottságú boltban például minden fillér számíthat.500 négyzetméter alapterületű müszaki bolt.Volt olyan nap,hogy egy vevő se jött be.Pedig busz és hév megálló is volt előtte.
-
pjen
félisten
válasz
Sztyepadzso #66526 üzenetére
Az a boltos adót,rezsit,munkabért fizet.Valahol meg is kell keresnie.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
wasdffafaaff #66525 üzenetére
Ki tud mozdulni, ha nem csavarozod be. Mert van mögötte kb 5-6 mm hely, hogy be tudd rakni. Egy laptopnál, amit meg cipelsz, annál pont, hogy kimozdulhat.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
Sztyepadzso #66523 üzenetére
hát arra aztán kell garancia hogy össze dugod az ssd-t a géppel,milyen esetbe tudod érvényesiteni a beépitési garanciát?ebből eredő probléma nem létezik,probálj már meg úgy bekötni egy gépbe ssd-t hogy az mondjuk kimozdul...nem fog menni vagy nem tudom mire gondoltál
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #66523 üzenetére
De egyébként nem tudja senki, csak Te, hogy milyen laptopról beszélsz.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Igen, "6 csavar 2 kábel és 4 perc", pontosan ennyi. Ezért te is megcsinálhatod.
De a Kati néni, akinek az unokája nem ért hozzá, és nem akar 120000-ért laptopot venni, az 10000+2-3000-ért kap egy SSD-t, ők meg adnak rá garit, 3 hónapot a beépítésre(+gyári az SSD-re), hogy az ott bent van, lehet, hogy még az OS-t is rámásolják Acronissal.
Nem védi boltosokat, de nyilván őnekik is meg kell élniük valamiből. Nyiss boltot, csináld utánuk, cserélj SSD-t, olcsóbban. -
wasdffafaaff
junior tag
a boltosokba szervizesekbe csak a jó szándék van,nem is értem hogy juthat ilyen eszembe hogy bármilyen összeget is sokalni merek?ilyen még a történelembe nem is volt hogy valaki tul sok összeget kér,autó szervizbe sincs ilyen meg sehol én kérek elnézést
-
wasdffafaaff
junior tag
-
DJGABI
addikt
válasz
wasdffafaaff #66519 üzenetére
Az hogy x évvel ezelőtt mennyi ért egy dolog...
üdv a való világban, kb eldobhatóra gyártanak mindent, az újabbakban RAM, SSD alaplapra forrasztva, na ott tényleg elhiszem hogy nem éri meg javítani. Hát ha pl alaplap hibás (ami aztán lehet procin, vga-n át csak egy kondi is) te is utána nézhetsz, de külön újonnan -főleg ha régi típus- nem nagyon szoktak árulni alaplapot, kb csak bontottban létezik ez a kategória. Használtan meg sok sikert olyat találni aminek épp "csak" a kijelzője törött. Aztán a munkadíjat számold rá, egy notit nem olyan egyszerű szétkapni, mint egy asztalit. Véletlenül valami műanyag pöcök törik akkor még ház csere, stb.. Nem csodálom hogy nem vállalják...
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
DJGABI #66518 üzenetére
de amugy a laptop szervizesekket se birom azt mondja többe kerülne megjavitani a laptopot mint amennyit ér...de mindegy asztali gépnél mondaná nekem ezt egy elado...azt se hiszem el hogy legyártanak egy laptopot mondjuk 70 ezerből és 60 ezer ki cserélni az elektronikát ez egy hülyeség?kezdjük azzal hogy a monitor meg a hdd kapásból jó meg a hangszorók is meg az akumlátor is meg még kitudja mi jó benne akkor ezek szerint 10 ezerbe került a gyártási költsége amiket felsoroltam?nem hiszem nagy átverés az egész laptopot nem kell venni amugy se az enyém nem vagyok hülye hogy laptopot vegyek
de engem az idegesít hogy letudják gyártani x összegért az egész laptopot és a csere alkatrészt is ugyanannyiból gyártják le,akkor mért kerül többe?nem az hogy többe hanem 5x annyiba mert tudják hogy kell lehuzni az embereket ennyi
-
DJGABI
addikt
válasz
wasdffafaaff #66515 üzenetére
attól függ mi baja, de a laptopból egy próbát megér kiárusítani a cucokat. de ja, meggazdagodni nem ebből fogsz
-
Dani_kp
addikt
válasz
wasdffafaaff #66515 üzenetére
Milyen akkus fúróról van szó amúgy?
-
wasdffafaaff
junior tag
inkább eladom azt a furót,cserélje ki a vevő az aksikat,ha én cserélem ki úgy se hisz nekem
azt a laptop monitort is eladnám de szerintem a kutyának nem kell ilyesmipedig a legolcsobb 15,6 colos led laptop is 63 ezer és ha azt nézük vajon mennyibe kerülhet a monitor része minimum 25 ezer-tehát akkor használtan akár 10-15 ezret is érhet de mindegy,megy a kukába 15 ezer 5 éves laptop eddig birja...no koment
-
Inhouse
őstag
válasz
wasdffafaaff #66508 üzenetére
Amiket te akarsz olcsón kókányolni, azok nem működnek. A laptop kijelzőhöz meghajtó kell, fogadd el, nem lehet csak úgy rákötni VGA, vagy HDMI kimenetre. Az akkus fúrók pedig komoly áramokat vesznek fel, az 500mA az fél (0,5)A, még üresjáratban sem indul el vele. 24V 0,5A->12W, az semmi, egy LED-es izzó teljesítménye. És légyszi most hagyd ki a második kérdést, hogy "..de biztos, hogy nem lesz jó vele?" Ha nem hiszel a válaszokban, akkor nem érdemes kérdezni, illetve próbáld ki, aztán megláthatod a saját szemeddel...
-
A Zéé
addikt
válasz
csabulaxi #66505 üzenetére
Nekem mondjuk nem ilyen van. Szürke, a leírása alapján a parajdi sóbányából van, és fény is alig jön át rajta.
Alapvetően én sem hiszek az ilyeneken, hogy biorezgés, meg társai, és lehet, hogy placebo, vagy más oka van, de karácsony után lett beüzemelve (délután-esténként szokott menni), és nagyjából egy hétre rá elhagytam az orrspray-t. Erre az elmúlt jópár évben nem volt példa, mert egyszerűen nem kaptam nélküle rendesen levegőt ebben a takonykóros időszakban. Szóval egy próbát megér az, hogy tovább üzemeltessem. -
Gézengúz
addikt
válasz
18650-es lítium akksi kell annak, nem vezeték.
-
Dauerstage
tag
válasz
Megoldható ha 24v-os az akkus fúró is. Illetve gyenge is lessz mint a harmat
-
wasdffafaaff
junior tag
van egy akumlátoros furó csavarozóm és át tudnám alakítani vezetékesre?
van egy nyomtató adapterem amire az van írva hogy 24v, 500mA ezzel megoldható? -
lemmy71
őstag
válasz
Bile Demon #66506 üzenetére
Azok a szarvasiak nagyon jól dolgoznak, több helyen láttam már a munkájukat, sehol nem volt velük gond. Jól választottál
-
Bile Demon
őstag
Itt is a fürdőnél volt a legrondább:
Ez ugyanaz a sarok:Ez még csak a szerelőbeton, jött rá GV35 a sarkoknál felhajtva a vízszigetelésig + hungarocell + 6cm beton.
A belső válaszfalon (15cm vastag tömör nagyméretű tégla + 2-2cm vakolat) én csináltam. Ytong fűrésszel átvágtam a fugánál méterenként, nem volt nehéz, mert elég puha a habarcs (1940-ben épült).
A kinti falakon, és a belső főfalon ami duplasoros tömör tégla, kb. 30méter hosszban, ahhoz szakembert hívtam. Messziről jöttek (Szarvas), de még a benzinpénzzel együtt is jobb áron dolgoztak, mint a pestközeliek.
Ilyen kocsira szerelt láncfűrésszel csinálták és 4mm vastag polietilén lapot + műanyag ékeket tettek be. A sarkokhoz volt kézi láncfűrészük is. Utána telenyomattam falazóhabarccsal, bár ez a része nem lett olyan profi, mintha géppel nagyobb nyomással injektálják. -
lemmy71
őstag
válasz
Pete55555 #66500 üzenetére
Máskor zsírozd be az állványcsavart, én szinte minden facsavart reissert megkenek egy kis szilikonzsírral vagy méhviasszal ha nincs előfúrva vagy ha nagyon feszes tiplibe dűbelbe hajtom. Azért jó a szilikonzsír mert a dolomit anyagú tipliket nem dagasztja. A tokrögzítőknek meg akármilyen kenőzsír is megfelel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest