- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
Az arcomba tolt egy reklámot a net, és ugyan nem szokásom, de erre ránéztem. [link]
Fel is merült bennem pár kérdés. Bár megjegyzem, hogy a hazai árképzéshez nem értek, de:
1., ilyen filléres sz@rt hogy van pofájuk ennyiért adni?
2., Mitől biztonsági ez a csatlakozó? Tán a végén levő lyuk miatt ahol kitolható a kábel, és krimpelés előtt még ellenőrizhető a színsorrend? Ugyan láttam Yt videót ilyen csati krimpelésről, de ott a krimpelő le is vágta a kilógó kábelvéget. Mondjuk az a fogó már a nem filléres kategória volt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
macilaci78
nagyúr
válasz diegho #66180 üzenetére
Vannak ilyen vasalatok, de hétfőn leszek a katalógusok közelében, hogy márkát tudjak írni. Írj privit, hogy ne felejtsem el.
Ha jól látom, a sín a bútorlapba van süllyesztve. Ezt cserélni nehézkes és a görgővel párban van. Van olyan görgő, aminek a futófelülete ék, így keskenyebb és szélesebb sínben is központosan fut, tehát nem kell a sínt cserélni, ha nem sérült, illetve a csavarfejek nem érnek a kerékbe.
Viszont a sínt takarítani kell.Görgőből van olyan, ami az ajtólap élében fut, és van olyan, ami az ajtólappal párhuzamos síkon. A képek alapján neked az előbbi van. Előfordulhat, hogy az új görgőnek új marás kell, vagy az ajtólap magasságából kell visszavágni. Itt öröm, hogy normál, 18 mm vastag az ajtólap.
Az, hogy most könnyen kijön a helyéről, lehet, nem méretbeli gond, hanem konstrukciós hiba: például az alsó és felső sín közti távolság nem egyenletes, nincs kiszintezve a bútor, az alsó lap nincs megfelelően alátámasztva és az ajtó súlya alatt megereszkedett, vagy a felső lap lett púpos valamitől.
A sín érzékenysége miatt én a felső függesztésű ajtókat preferálom, amikor az ajtólap súlyát felül tartja egy sín és alul csak egy kis tüske vezeti meg a lapot, nincs sín.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lemmy71
őstag
válasz diegho #66183 üzenetére
Nekem ugyan olyan csúszóm és műanyag görgőm van, ráadásul a sínem nem alu hanem az is műanyag, közel 20 évet bírt, pedig 220X90 ajtólapok vannak a gardrób szekrényen. Szerintem rosszul van beállítva a tied, excenteresen tudod állítani, én is eljátszottam vele mire tökéletesen beállítottam. Lehet hogy gyárilag rosszul van fúrva az ajtód, én most [ezt] raktam az ajtólapba.
-
Zozzant
addikt
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
diegho
nagyúr
Ez a felső rész. Alul is hasonló van. A probléma az, hogy nagyon könnyen kijön a helyéről az egész ajtó, ez a műanyag rögzítő rész nagyon instabil. Valami olyasmire cserélném, ahol tényleg van görgő. Pl ez [link] Most konkrétan a 3 ajtóból 1 olyan, hogy nagyon kis erőhatásra is kiugrik a sínből, mert csak 3 tartó van meg, 1 ajtó teljesen bent van a helyén, de balra komoly erőhatásra lehet csak elhúzni, az okát nem tudom és nem is értem, minden a helyén van, a harmadik ajtó úgy ahogy működik.
-
-
Inkább melegtakony, szépen ki lehet tölteni a réseket Sőt, van színesben, ha olyan színű a fala, amit kapni, akkor még mázlija is van. Meg van csillámporos is, ha a kislány szobájában kell gányolni valamit.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Egy csodálatosan fos tolóajtós szekrényt (Jysk) szeretnék használhatóvá alakítani. A jelenlegi állapotában a műanyag kis "lábak" állandóan kijönnek a helyükről, a szekrény szinte használhatatlan. Létezik ezekhez fém vezető és láb szett, amivel használhatóvá alakítható? Csinált netán már valaki ilyent?
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #66170 üzenetére
Nem kell durva vésésre gondolni.Elég ha a vakolatban csinálsz egy "árkot" Pár milis a vezeték.
-
válasz Inhouse #66166 üzenetére
Pedig van, középen sikerült elkapni a habarcs, de a széle mind tégla (a fúrkálás nyomai látszanak benne.
Véstem én is 50 centis falat, mikor az elszívónak csináltam a kivezetést a konyhából. Soha többet. Bérelek inkább állványos gépet. Amit én ott fölöslegesen bontottam...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #66170 üzenetére
Külföldről ~2500 Ft környékén van az egész egy kapcsolóval, ~3500 Ft körül két kapcsolóval (alternatívhoz pl.). Ez nem hiszem, hogy komoly kiadás, vagy kockázat. Ha pedig ígyis úgyis tervben van a ház okosítása, akkor ennyiért nem mindegy, hogy mikor kezded el? Okosítva teli lesz úgyis elektronikával az egész ház...
-
cinemazealot
addikt
válasz hotkar #66169 üzenetére
"Milyen vastag a fal (vakolattal együtt)?"
13,5 cm
"...mindegy, hogy miből van..."Nem, mert mint utaltam rá (ezek szerint nem elég egyértelműen), a fúrást fontolgatom. Van egy 50-es fúrószáram, ami egy érpárnak az eredeti dobozig bőven elég vastag lenne, csak ugye a hossza nem elég. Betonvas elkovácsolt véggel befogva az SDS-es fúrókalapácsba talán működhet, de legfeljebb akkor, ha nem tömör téglából van a fal, hanem lukacsosból.
(#66168) imibogyo
Kábelcsatornát sem szeretnék, és az elektronikát is inkább kihagynám a világítási hálózatból. Hosszú távon persze tervben van egy okosotthon-szerű projekt, de az még a sokkal távolabbi jövő. -
hotkar
aktív tag
válasz cinemazealot #66167 üzenetére
Milyen vastag a fal (vakolattal együtt)?
Ha nem akarsz vésni, akkor meg mindegy, hogy miből van...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #66167 üzenetére
"nagyon nem szeretnék vésni"
Kábelcsatorna, vagy pedig vezeték nélküli kapcsoló... -
cinemazealot
addikt
válasz Inhouse #66166 üzenetére
Ha már falfurkálás! Adott egy étkező, aminek a képen látható helyen van a lámpakapcsolója. Ez a kapcsoló a baloldali, a jobboldali pedig az étkezővel egybenyíló konyha lámpájáé, ami pl. a hűtőhöz, kamrához, mosogatóhoz stb. nagyon nem árt. Ha tehát a konyhába menet nem gondolkozom előre, akkor a hűtőtől vagy visszacaplatok az étkező asztalon túlra (azt megkerülve), vagy átnyúlok az étkező asztalon, ami nem túl kényelmes. Ezért egy ideje azt fontolgatom, hogy a jobboldali kapcsolóját áthelyezem a hűtő mellé:
Ez kb. 100 cm, és nagyon nem szeretnék vésni. Elvileg nincs semmi az útban, a fal pedig tégla, de azt nem tudom, hogy tömör vagy lukacsos. Szerintetek?
-
válasz Inhouse #66163 üzenetére
Nevermind. Megoldottam brute force módon. Hatos fúró, és a meglepetés ereje, mikor a 150es fúrószára átért. Élére állítva van rakva a válaszfal...12cm az egész. Glettelni továbbra sem tudok, de igyekszem. A fürdőnek nem ártottam nagyon (csak két tenyérnyi vakolat szakadt ki), pár évet kibír, amíg összejön a felújításra a zseton, akkor úgyis lesz ott banzáj...
Topikgazdának: kérném #66164 hozzászólásomat törölni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Inhouse
őstag
150-eset vettem ugyanebből az okból. A 125-ösnek pont jó lett, tudtam rajta igazítani. Nekem az első vert falba ment, a második lesz a tégla, de csak tavasszal most már.
Egy vékony hosszú fúróval kifúrtam a falat, így meg volt a középvonal és tudtam fúrni kívülről is, meg belülről is. Kapaszkodni kell bele, a fúró sem fogja szeretni, 1200W minimum jól jön neki. Sajnos ez a sima SDS plusznak már igen megerőltető, de még éppen elmegy. Meg tudom keresni neked, hogy honnan, az első hely át akart verni és még csúsztak is, csak ezt nem jelenítik meg a weboldalukon...Üdv Inhouse
-
válasz #33253120 #66159 üzenetére
Egyelőre még semmilyen, beszerzés előtt állok (keményfém betétes korona). Teglába akarok fúrni (egyelőre sima közfal, tehát egy sor, de később szeretnék páraérzékelős szellőzőket a ház több pontjára, tehát akkor is kell majd, kérni most nem tudok, mert nincs ismerőseimnek, csak 65 és 80as). 130as-t már találtam, 9 ezres...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Milyen koronafúró? Mibe akarsz fúrni? Ha az amire gondolok, akkor ha a 6.35-ös hegyet kicseréled kb 4.0-esre, akkor pont annyira lesz excentrikus, hogy a külső átmérő 4.7mm-el megnő.
Plexi, vékony vaslemez esetén ez szokott működni. Viszont a koronafúrót ilyenkor fém esetén jobban illik hűteni.
Szerk.: Félreszámoltam, nem nő annyival, de 120-nál nagyobbat fog fúrni.[ Szerkesztve ]
-
Új kérdés. 120as koronafúróval tudok fúrni 125ös furatot fúrni? Egyszerűen alig találok 125ös méretet, de 120at viszont szinte mindenhol kapni.
-
lemmy71
őstag
válasz Shingen #66149 üzenetére
A google a te barátod [alu szegecs] de bemész egy csavar és kötőelem boltba és a kezedbe nyomnak egy marékkal
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Kettöt tennèk be.
Egyet minèl közelebb a plafonhoz ès a fütötesthez ùgy,hogy a meleget àtnyomja,a màsikat pedig minèl közelebb a padlòhoz,hogy a hidegebb levegöt àtszìvja.
Ìgy elèrhetnèl egy kis cirkulàciòt,ha mindkettöt együtt müködteted.
Esetleg ha nincs rà szüksèg hogy àllandòan menjenek a ventik,egy idökapcsolòt is beiktathatsz,amit ùgy programozol,ahogy akarsz.Boldog Ùj Èvet minden Kedves barkàcsolònak.
[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Shingen
addikt
Hali!
Melyik szögnek lehet elkalapálni a végét legkönyebben?
Értsétek a szög szárát elcsípem fogóval, kilyukasztott lemezen átdugom a szöget elkalapálom a végét mint egy szegecsnek.
Alu anyagból szöget nem nagyon találtam obi, praktiker, pedig az lenne a legjobb puha az anyaga.風林火山
-
Egyik helyiségből (ahol nagyon meleg van) szeretnék a mellette lévőbe (ahol nincs fűtés) meleg levegőt mozgatni. Vettem hozzá szép 125ös ventit. Milyen magasan kellene beraknom? A belmagasság 2.8m.
-
Ribi
nagyúr
válasz moleculez #66131 üzenetére
Én sem javaslom a passzivitást, mert vagy a winyó fog zümmögni, vagy valami ciripel.
Procit esetleg újrapasztázni, lehet az is már beszáradt, kiporszívózni a bordákat.
Illetve keresd meg melyik venti az ami hangos, mert lehet csak azzal az egy darabbal kell kezdeni valamit. -
F.E.K..
senior tag
válasz Submarine #66133 üzenetére
No igen... Beszereltem a be quiet! Cpu hűtő mellé a szintén be quiet! (Silent wings2) házhűtőket annak idején... Na azóta persze hogy hallom a hdd-ket (a rendszerek ssd-n vannak, de adat tárolásra van még 3 hdd is a gépben)
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Precorus
tag
válasz moleculez #66134 üzenetére
Pl rakeresel az alaplap nevére, és spec sheet megmondja.
Vagy benézel a lapra, és keresel 4 pines venti csatit.
Egyébként 3 pinest is be lehet ám állítani halakra. Sőt, én a pwm et kikapcsolni nem is tudom, csak valami 20%ra levenni. Viszont a 3 pines minden gond nélkül megáll. Először biosba lépj be szerintem, hogy vannak-e megfelelően precíz beállítási lehetőségeid, és ha nincs,speedfan progit nézd meg, a mostani ventiket mennyire tudod lehúzni.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz moleculez #66131 üzenetére
Jó nagy borda, felfelé szabad út a hőnek.
Volt olyan, hogy játék alatt is tök néma maradt a 1050-i5 4460, mert 60 fokig simán engedtem a CPU-t, úgy hogy álltak a ventik. Biosból/speedfan progival tudod állítgatni.
Most az rx 580 már kicsit hangosabbszerk.: de vannak low rpm ventik, pl amit most vettem, arctic f12 pwm, az 350 rpm-en is tud menni, 5-600ig hangtalan, mégis keringeti kicsit a levegőt.
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
moleculez
veterán
PC passzív hűtés
Adott a hobby gépem, aminek elég hangosan zúg a ventije, pedig csak alapjáraton pörög. Egy Linuxos ex-szerverről van szó, (HP ProLiant ML110), és az a helyzet, hogy max egy böngésző, torrent fut rajta, szóval semmi CPU/GPU intenzív meló, gondoltam elmennék passzív hűtés irányába.Ez gondolom nem annyi, hogy lekapom a ventit, azt eriggy. Mikre kell figyelni? Hogy iktassam ki a ventit? Vagy van olyan csendes venti amit benn lehet hagyni, mert nem hallatszik?[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
EXIEZ
senior tag
Üdv!
Aki villanyszerelő/mérnök vagy hasonló, erős hobbi és javítós célra milyen könyveket olvasott/tanulmányozott? ( leginkább panelok javítása, szóval ellenállás, váltóáram, egyenáram, kondenzátor, relé, mosfet és tranzisztor témákban jönne jól valami ). nem minden esetben az élet adta tapasztalat a legjobb út.[ Szerkesztve ]
-
Van egy Sárkány típusú vegyes kazánom, az álló gázkazán mellett. Jelenleg mezei kontaktos csőtermosztáttal üzemel, amivel az a baj (képen látszik), hogy rettentő közel van a füstcsőhöz. A hő el is deformálta kicsit. Mostanában elfelejt kapcsolni, ritkán van használva, de nagyon nem megbízható. Még jó, hogy felfigyeltem pár "buggyanás" hangjára, 85 fokos volt a víz a kazánban...(huzatszabályzós, az jól működik, automatán zárva volt, de attól nem lesz hidegebb a tűztér). Eredetileg gravitációs volt a rendszer, de látható, hogy át lett alakítva a gáz miatt, ebben magától nem fordul meg a víz.
A kazán hátulján van kettő, 3/4-es (nem tűnő, de lehet 1/2"-os), jelenleg dugóval lezárt furat. Ide vajon mehet merülő termosztát?
Sok csoda van ebben a rendszerben, a füstcső alatt jön ki az előremenő ág, a tetején légtelenítő (műanyag), a füstcsőtől 2 centire...Légtelenítőnek tűnő szelep van a kazán hátsó felső sarka felé is.
-
lemmy71
őstag
válasz cinemazealot #66125 üzenetére
Léteznek szép lekerekített élvédők is, egyszerűbb mint lemarni a szélét. Az [Asztalos klubban] biztos tudnak neked konkrét dolgokat ajánlani.
-
Met
nagyúr
válasz cinemazealot #66125 üzenetére
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
cinemazealot
addikt
Mesterek, miként tudnék rákeresni erre a "sarkoló"/"élkerekítő" szerszámra?
Egy ősrégi bútorlapból készült, de máig használatban lévő asztalom megtért élvédőjét akarom letépni (ezt még az asztal eredeti tulajdonosa hegesztette rá) és a szabadon maradt szélét lekerekíteni és valamilyen lakkozós/műgyantás élzárással eldolgozni:
Javaslatok?
-
Blabcsi
senior tag
válasz macilaci78 #66122 üzenetére
Bocsi, akkor törölhető a hsz.
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Pete55555
addikt
válasz macilaci78 #66122 üzenetére
Így van
Hardveraprón van rengeteg 2,5-ös házikó lehet nézelődni.
...Szeretem leracsniztatni...
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Végül vettem beépítő keretet, abban van a kicsike.
Viszont ha valakinek van esetleg külső sata 2,5-es fülös házikója ne tartogassa...
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
lemmy71
őstag
válasz Sokimm #66118 üzenetére
Az oldalfalhoz visszatérve használj szériaglettet vakolt falakra az a legtökéletesebb, szép fehérre szárad ki. Nem minden esetben alapozunk glettelés előtt, de mivel nem látom milyen a falad ezért te kend át egy réteg falfixel glettelés előtt, festés előtt újra mélyalapozd le a falat ügyelve hogy egyenletes legyen mindenhol és ne legyenek folyások csorgások.
A mennyezetre lehet gipszkartont ragasztani, van a soudalnak habformában hasonló mint a purhab de létezik por formában mint a csemperagasztó. De én nem ragasztanám a helyedben, inkább függesztővel raknám fémprofilra vagy cseréplécre, 3 - 4 centit leengeded az már jó. Nem a béléstesbe kell fúrni hanem az áthidalóba, nem kell parázni nem fog eltörni a gerenda, én ilyen [dübellel] rakom a függesztőt a gerendához. -
Sokimm
senior tag
Szuper, köszi minden tippet!
Már csak egy témához kapcsolódó (ha illik kisujj-kar effektet játszanom):
Poroterm béléstestes gerenda struktúrához milyen plafon bevonatot ajánlotok?
Sokan gipszkartont tanácsolják (de nem akarom fúrni a téglát, mert reped, pattan), ragasztani nem tudom, hogy lehet-e a kartont (12 négyzetméter), hokedliről elérem, nem nagy a belmagasság.
Vagy a plafont is valami trutyival kenjem?
Ha kész a helység (étkező), jöhet minden építő válaszoló egy kávéra![ Szerkesztve ]
-
válasz Sokimm #66115 üzenetére
Használj mélyalapozót csiszolás után. Azért pereg le, mert por van alatta. Az egész ház 6-30 1 réteg + 0-10 (A Plus) két réteggel készült, rá két réteg Platinum, és köszöni, sehol eszébe sincs lejönni. Az ablakbeépítés utáni javítást kartonnal csináltam, és nem kapott mélyalapozót, mert gyorsban kellett csinálni. Mikor fúrtam fel a karnist, egy pici darab le is ugrott.
Glettelni lepkével érdemes másodszorra, hogy minél szélesebbet fogjon, vékony réteg megy fel úgyis, szebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
válasz lemmy71 #66114 üzenetére
És mennyiért vállalsz ilyen melót?
Köszi a választ, beruházok ilyenre, életemben nem láttam még ezt a szerszámot! (bár sarkokban szép lesz...)
Gletteléshez milyen anyagot használjak? Mert a rigipsz több vékony rétegben lepergeti az előzőket (tapasztalat), azt érdemesebb elsőre jól csinálni. -
lemmy71
őstag
válasz Sokimm #66111 üzenetére
[Falgyalu] én ilyennel szoktam lesimítani ha nagyon "gázos" a fal, utána egy dúrva majd egy finom glettelés és szép felületed lesz, lehetőleg széles glettvassal vagy nagy [lepkével] . A flex nem jó ilyen helyre mert egyből belekap, a kis kézi csiszológépektől pedig hullámos lesz a felület, és amikor egy síkba rakott spottal megvilágítod a falat festés után, szörnyülködni fogsz a látványtól
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz Sokimm #66111 üzenetére
Én rezgőcsiszólóval csinálnám.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Sokimm
senior tag
válasz lemmy71 #66108 üzenetére
Témához illően kérdeznék: A minőségtelen vakolat ellen (én csináltam ) van valami ötletetek, mivel egyengethetném "egyenesre", mielőtt rigipsz-el rámegyek?
Flex-en gondolkodtam én is, de a turbó tárcsa annyira rossz szögben éri a falat, hogy csak újabb hullámokat gyártanék a gyatra vakolatba. Vagy ebbe fogjak be polírozó gépbe való tépőzáras korongot?
Olyan gépre gondoltam, mint a forgós smirglis faipari rezgőcsiszoló, vagy polírozó gép.
(Csak ezért venni a 3 négyzetméterre, fáj a szívem)
Ki mivel csiszolná a vakolatot simára? (sok a 90 fokos rész, él, macera kézzel, ahhoz túl sok) -
lemmy71
őstag
válasz Dani_kp #66109 üzenetére
Ilyen turbótárcsám van, rettenetesen szépen lehet vele dolgozni, festéket hegesztést acélt követ stb. Van egy hasonló flexbe való "műanyag" kefe korongom mint amit linkeltem hegesztési varratok tisztítására. Na majd meglátom ez a 4K -s gép nem vág a földhöz ha nem jönne be, max majd jó lesz fát csiszolni
-
lemmy71
őstag
Van valakinek valamilyen tapasztalata [ezzel a géppel] kapcsolatosan, régi kisméretű bontott tégla falazást szeretnék tisztítani vele [ezzel a kefével].
Drótkorongot és fazékkefét nem akarok használni mert nagyon belekap a téglába, pór kosz nem számít kültéren csinálnám -
moleculez
veterán
válasz cinemazealot #66104 üzenetére
Gyorsabb voltál, igen az lesz az😁
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
chopin42
addikt
válasz cinemazealot #66104 üzenetére
Köszi szépen! Sajna nem ezt keresem
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
NEMO1968
őstag
válasz Sokimm #66092 üzenetére
Közben kutakodtam kicsit.
[link]
Vannak kisebb kapacitásúak,17-20 Ah-sak ,azok olcsóbbak is.
Ha jól emlékszem,Neked ebből kettő kellene.
A gond az lehet még,hogy a hagyományos töltők nem biztos hogy jók hozzájuk,vagy csak nagyon nagy odafigyeléssel,így lehet hogy jobban jársz,ha nézel töltőt is.
Egy elektromos bringa induláskor pedálrásegítés nélkül 20-25A-t is felvehet,átlagban menet közben 10-25A között fogyaszt,és ezt ezek az akksik bírják.
A mélykisülésre persze itt is figyelni kell.
Pl. egy 48V-os bringa vezérlője 45-46V-nál letilt.
Ez már a határok feszegetése,azonnal tölteni az akksit.
Remélem hasznos volt ez a kis szösszenet.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
cinemazealot
addikt
válasz chopin42 #66101 üzenetére
Szerintem ez akart lenni az a link.
Hű, de rég nem jártam errefelé. Remélem, mindenkinek jól telnek az ünnepek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Asus ROG Strix 850W G (850W,GOLD)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest