- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
Ahogy itt a végén írták ez egy nyomógomb, nem kapcsoló. Ellenállás méréskor nem lehet feszültség forrás az áramkörben, tehát az akkut le kell választani. Ennek a nyomógombnak 4 lába van, de 2-2 közös, az mindig sípolni fog, csak 2 között lesz alapból szakadás és ha nyomod zárlat. Mivel nyomógomb, az elektronika lépteti a LED-eket, hogy éppen melyik menjen. Vagy elszakadt az a vezeték, ami a másik LED-hez megy, vagy az a kimenet halott (mivel írtad, hogy a LED jó).
A képek élesek, de ebből ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy melyik hova megy. Én még LED-et sem láttam...Üdv Inhouse
-
EXIEZ
senior tag
válasz ahenobarbus #65598 üzenetére
Ezt kipróbálom még.
Viszont alternatívának kigondoltam azt, hogy 1 állásban ugye működik, szóval arra kötök egy extra kapcsolót és problem solved. meglátjuk, de újrakábelezem előtte.
köszi. -
ahenobarbus
tag
üdv,
Az a kapcsoló ránézésre egy sima nyomógomb, szóval az elektronika küldi a feszültséget váltogatva a ledek fele, a gombnyomások alapján. Szóval ha nem jelenik meg feszültség az egyik lednél, akkor a elektronika hibája szerintem.
Akár próbából megcserélném a cob led és a másik táplálását, lássam mi történik, melyik világit.uff, ocs.
-
EXIEZ
senior tag
válasz macilaci78 #65596 üzenetére
A LED az le van kötve róla, én úgy vizsgáltam. vagyis pontosítok. 3 állása van elvileg a lámpának, egy ami azt a ledet kapcsolná be ami nem megy. a 2. az az oldalsó cob led-et, ami megy is rendesen, a 3. gondolom OFF.
most feltöltöttem rendesen a cuccost, megmérem a feszültséget benne, aztán hátha kialakul valami.ui: a másik led-et nem kötöttem le róla, de az most nem is fontos, mert az működik. meg szerintem azt nem is kell.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
A lényeg az, hogy ha a multiméter érintkezői között akár csak egy lehetséges útvonalon tud az áram haladni, akkor szakadásvizsgálatra már sípol a készülék. És a kapcsoló állásától függetlenül a kapcsoló két pólusa közt a leden keresztül ez meg is valósul. A kapcsoló szakadásvizsgálatához kösd le róla a fogyasztót.
Vagy ha a kapcsoló megfelelően működik, akkor viszont feszültséget tudsz rajta mérni a megfelelő állásban, ehhez viszont párhuzamosan kell bekötni a műszert.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
EXIEZ
senior tag
válasz macilaci78 #65594 üzenetére
A nagyrésze az oké így hogy kifejtetted, de mi is az hogy sorba kötöm a multimétert? ilyennel nem találkozok mindennap
-
macilaci78
nagyúr
A kapcsoló nyitja-zárja az áramkört. Ha a végére rakott ledet kapcsolod, akkor a ledhez menő áramkör zárt.
Azért sípolt végig, mert a kapcsolóra rá van kötve a fogyasztó, így ha a kapcsolón nem is megy végig az áram, a fogyasztón biztosan, tehát zárt áramkört jelez a szakadásvizsgálat. Szakadásvizsgálathoz kösd sorba a multimétert, ne párhuzamosan.Az ellenállás hasztalan:
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mephi666
nagyúr
miféle a kapcsoló? kapcsolónak van általában 2 lába, ezekhez érinted a multimétert... kikapcsolt állapotban csöndben van, bekapcsolva meg fütyül a multiméter, ha jó a kapcsoló...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
ezen a típuson a bal felső állás, ahol a hangjegy van: fütyül ha összeérinted a 2 végét
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
-
EXIEZ
senior tag
-
-
EXIEZ
senior tag
válasz macilaci78 #65579 üzenetére
Elszakadt forrasztást nem látok. Bár a kábelek színe pont fordítva van ( piros a negatív ) de az egész így van kábelezve, meg mérve is rájöttem. Kapcsolót hogy kellene ellenőrizni? lehet hülye a kérdés.
ui: Mielőtt akkupakkot csináltok, és már megvan a 2 vég ami csatlakozik egy X géphez, ajánlott leszigetelni, vagy megcsap mint engem
-
macilaci78
nagyúr
-
EXIEZ
senior tag
Üdv.
Van egy ilyesmi munkalámpám:A hosszú LED csík világít rendesen, viszont amikor a felsőre átkapcsolnék nem világít. Ott cseréltem led-et és az sem oldotta meg. valami ötlet mi lehet a gond? ( 3 fázisú a kapcsoló, tehát felső led, oldalsó led és kikapcsol. )
-
betyarr
veterán
válasz Barret001 #65572 üzenetére
az nem az volt,hogy húzzak be egy másik vezetéket?mert ez nem járható út.le van falazva...
vagy az nem te voltál
bár már kezdem kapizsgálni ezt a T_chris-féle megoldást.ez lenne amúgy eddig a legjárhatóbb,ha tényleg csak be kell kötni.de vajon miért nincsen bekötve a dobozban?már ha egyáltalán...[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz #33253120 #65568 üzenetére
ám akkor a kérdés felvetődik,hogy ha ott van mindkét helyen,akkor miért nincsen bekötve bár nem tom egyelőre,hogy az a plusz vezeték mi...
más:
van itt valakinek yeelight-ja? [link]azt szeretném elérni,hogy ebből kettőt veszek és elsődlegesen arra használnám,hogy a mennyezeti világítás fényerejét egy kicsit "kipótoljam" vele.másodsorban pedig hangulatvilágításnak használnám.a kérdés az,hogy vajon egy ehhez hasonló lámpába [link] beletéve mennyire érném el az elsődleges célomat?vajon nagyon lefogná a fényerőt a lámpaernyő? magasan lenne,polcon.használja valaki ilyen célra (is)?
[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz NEMO1968 #65556 üzenetére
Persze, hogy jó AC-re is és DC-re is. De AC csak 50Hz (szinusz) környékén. Ráadásul nem túl gyors egy mezei MM mintavételezési gyorsasága. Tehát nem túl pontos nagyobb frekvencián, nem szinusz a jel és hogy éppen akkor vesz-e mintát, amikor a csúcsérték van...nem valószínű, hogy ettől okosabb lesz. Próbálgatás, vagy szkóp...
Üdv Inhouse
-
törölt tag
válasz betyarr #65484 üzenetére
Kb nyert ügyed van.
A 3 eres MMfal vezeték kb úgy lehet nálad bekötve, hogy a fekete a fázis, kék a kapcsolt, a leszigetelt zöld/sárga pedig sehova sincs bekötve.
És, joggyal feltételezhetjük, hogy ha a kapcsoló felőli oldalon megvan a dobozban a plusz ér, akkor a kötödobozban is. Azaz ott ezt a plusz vezetéket ráakasztjátok a nullakötésre, és kész is vagytok, ha attól eltekintünk, hogy nem szabványosak a szinek. -
Reggie0
félisten
válasz Barret001 #65559 üzenetére
Koszi, ez jo otlet.
(#65560) lemmy71 Regi magasabb haz, amugy nem tudom mi az oka, de pl. reggel 6-8 korul meg van normalisabb nyomas, persze az is keves, de napkozben alig van valami. Mivel alberlet, ezert sokat nem akarok foglalkozni vele .
#65563) Bile Demon: Igen, kb. eltalaltad, csak 6. emelet. Igazabol nekem jo a szivattyu, azert neztem kezdetben olyat ami gazos vizet is sziv, mert nem zavar ha masnak visszaszivja a levegot is, amikor bekapcsolom, majd akkor elzarja a csapot Igy talan majd megszavazza a felujitast.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz lemmy71 #65560 üzenetére
A hálózati nyomással gondolom nincs baj...
Ez társasházi probléma, 10 emelet magasságba megy fel egy szál colos cső, és abból ágaznak le a WC-k és fürdők. Gyárilag volt mindenkinek egy 1/2-es kiállása WC tartályhoz + egy másik 1/2 a fürdőnek, kicsi a WC a többség kidobálta a tartályt (mi is). Itt mindenkinek nyomóöblítős vagy 90 fokos csapos WC-je van. Mi is amikor öblítünk a WC-ben, akkor a konyhai csapból kb. fele annyi víz jön... Pedig az egy másik strang!
Zuhanyzásnál fincsi frissítő, az egy strangon van a WC-vel...Szóval a szűkület már a strangok előtt van valahol. Vagy az elosztóvezeték a pincében (rozsda vízkő, lerakódás), vagy az öreg elzáró szelepek.
Amikor felvetettem a problémát, akkor csak a kifogások jöttek.lakók véleménye:
1. nem zavar, nem érdekel, jól van az úgy
2. nem zavar annyira, hogy szétveressem a felújított fürdőt
3. innen ár csak halni készülök a negyedikre felmászni is egy szenvedés (nincs lift), kisebb gondom is nagyobb a nyomásesés kérdéskörénél.
4. az nem miattunk van, már az is biztos, mi csak leöntük néha a WC-t a vajlingos mosogatóvízzel. Amúgy se lakunk itt, csak télidőben, ha nincs mit csinálni a tanyán, akkor jövünk föl.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Egy beltérben lévő, nem zománcozott, kandalló kémény csövet kellene rövidebbre vágni. (az a matt fekete színű) Szerintetek mivel és hogyan lehet szépen levágni? -
lemmy71
őstag
válasz Barret001 #65559 üzenetére
Azért az siralmas hogy mai világban ilyen közüzemi számlák mellet egy hydrofort kell rákötni a hálózati vízre hogy legyen nyomás Nem lehet ilyen esetben perelni a szolgáltatót, valahol csak elő van írva hogy mit is kell biztosítani a szolgáltatónak, a fogyasztó felé.
-
Reggie0
félisten
A szelep az evidnes, sot szuro sem art, mert ha elzarjak a vizet felujitas miatt utana tonna rozsda indul utnak.
Igazabol meg nem neztem konkret szivattyut, komoly nyomasra nincs szukseg, eleg ha 2-bar is, annyira szornyu a helyzet. Konkretan a gaz atfolyasos melegito csak akkor gyujt be, ha tokig nyitva a melegviz es a hideget szabalyozgatom minimum kornyeken.
-
NEMO1968
őstag
válasz Inhouse #65553 üzenetére
Attól függ,milyen multimétere van.
Az enyém pl. jó AC/DC-re is.
Egyébként ha jól tudom, az ilyen magas frekvenciájú hangok már kezdenek a DC feszültségre hasonlítani.
Így ha csipogás közben feszkót mér,többé-kevésbé "pontos" értéket kap.(lehet röhögni )Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
válasz Reggie0 #65552 üzenetére
Házi vízmű esetében a szivattyú után van a tartály, előtte nem is lehetne. Neked viszont ez nem lesz elég kell egy visszacsapó szelep a bejövő ág legelejére, mert hiába pufferelsz, ha többen megnyitják lent a csapot, a növelt nyomású tartályból megindul a víz visszafelé. Meg úgy egyenként szép hangja lesz a szivattyúnak egy lakásban. Nyomásfokozó szivattyút néztél? Mint például a Grundfos Scala2?
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Inhouse
őstag
válasz Barret001 #65544 üzenetére
Ha 0,5V-tól már megy, akkor sanszos, hogy menni fog.
Dauerstage: Multimétered van? Mérj rá csipogás közben és megvan a feszültség.
Sajnos nem ilyen egyszerű. A multiméter DC-re jó, illetve hálózati 50Hz-re. Egy ilyen magasabb frekvenciájú, rövid időtartamú jelnél csak "valamit" fog mutatni.Üdv Inhouse
-
Reggie0
félisten
Mindig van mit nyomni, itt nincs vizhiany. A problema, hogy a kulonbozo iranyokban valtozik a halozat ellenallasa(pl. csapot nyitnak) es akkor valtozik a nyomaseloszlas, amit en kompenzalni akarok. Te a bemeneti oldalra raknak a tartalyt, de azt a kimenetire kell egyertelmuen, mert a szivattyu kimeneti oldalan kell szabalyozni a nyomast. A szivattyut meg vagy bekapcsolni lehet vagy kikapcsolni, tehat az szabalyzashoz energiatarolo is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Barret001 #65546 üzenetére
A szivattyu eleve emel a nyomason, baj lenne ha csak a bejovo nyomas lenne a szivattyu utan is.
(#65547) pjen :Az mindig van a csoben. A szolgaltatas nem akadozik, csak a bejovo nyomas ingadozik annak fuggvenyeben, hogy az alattam levo 5 emeleten hanyan nyitnak csapot. Nekem csak az kell, hogy a csovezetek ellenallasat kompenzalja, meg ha kinyitjak alattam a csapot.
(#65548) DauerstageIgen en is igy olvastam, mert a sima nyomaskapcsolokkal csak ketpont szabalyozas lenne, es a lekapcsolaskor sem all le a szivattyu rogton, emiatt nyomasluktetes alakul ki, igy kell valami ami a viznyomasban az utest csillapitja es pufferkent a kapcsolgatasok szamat csokkenti.
[ Szerkesztve ]
-
Dauerstage
tag
-
Dauerstage
tag
válasz Reggie0 #65545 üzenetére
Szia. A tartály azért kell hogy nagyjából állandó nyomást tudjon biztosítani a szivattyú. Tartály nélkül is megoldható, de a szivattyúd köpködni fogja a vizet( hol lessz nyomás hol nem).
"Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
Barret001
addikt
válasz Reggie0 #65545 üzenetére
Ha rendes hálózatos vized van,akkor is kell hidrofor tartály.De ez csak csökkentett vízkivétellel működik.Ezért kell egy puffer tartály (hidrofor tartálya),ami biztosítja az emelt nyomást addig,amíg ki nem ürül.Utána marad a szokásos nyomás.Ez így működik.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz Inhouse #65540 üzenetére
A joule thiefröl valahol olvastam,hogy 0.5V-nàl àllt le.
Ha jòl emlèkszem,egyszer mèregettem egy jack kimenetet valamièrt.
Nèha mèg 2,2.5V is volt rajta hangerötöl függöen.
Màs kèrdès,hogy ott zene szòlt,ahol ugye a freki is àllandòan vàltozott.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Inhouse
őstag
válasz NEMO1968 #65537 üzenetére
Igen, ezek a kis kapcsolások működnek. De még mindig kérdés, hogy az adott kimenet milyen paraméterekkel bír... Ha jól emlékszem a kapcsolás olyan 0,9-1V-tól üzemképes.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Reggie0
félisten
Hazi vizmu/vizszivattyu es szomszedos temakorokben otthon van valaki? A lakasban szeretnek szivattyut tenni a bejovo vizre, mert alacsony a nyomas. Ahogy elneztem nem biztos, hogy meguszom egy nyomaskapcsoloval es egy gazos vizre is alkalmas+onfelszivo szivattyuval, hanem esetleg kene hidrofor tartaly es valami vizszuro is. Erdekelne valaki tapasztaltabb velemenye.
-
NEMO1968
őstag
válasz Vertigo18 #65529 üzenetére
Első körben én vennék dugót és rámérnék,mi és mennyi jön ki a csatlakozón.
Ha kb. 0.8 -1.5V megvan,akkor megpróbálkoznák egy ceruza elemes lámpában található mini izzóval vagy leddel.
Olyan lámpa kell,amibe csak egy elem való.
Ennél egyszerűbb megoldás nincs.
Ha így nem műkszik,akkor tudnánk tovább lépni.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
betyarr
veterán
válasz Inhouse #65522 üzenetére
igen,én írtam el valamit,ez kondi.
amúgy én sem értem,hogy ez hogyan is oldja meg a dolgot (mondjuk elég láma vagyok ilyen téren),mivel nálam a fázist szakítja a kapcsoló.még abban reménykedem,hogy a szabadon lévő drót hátha nulla a kapcsoló mögött.DJGABI (65527): hát nem tudom,hogy ez hogy férne be bárhová is,mert a dobozt,amiben a kondi van végül megkérdeztem és elég nagyocska: 39mm*23mm*27mm.ráadásul,most mondja após,hogy a csillár alatt nincs is üreg,csak a vezeték lóg ki a falból esetleg ha kivenném a kondit a dobozból,de azt meg annyira nem akarnám.gondolom nem véletlenül tették bele.így mégis marad valszeg a nulla vezetékelése a kapcsolóhoz kábelcsatornában.na meg a vésés a kapcsoló mellett pedig már azt hittem feltaláltam a spanyol viaszt ezzel a kondis kapcsolóval
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Bocsánatot kérek, ha valakinek nem reagáltam volna, elsiklott bizonyára a figyelmem. A videó alapján gondoltam az eszköz megépítését, de akkor úgy látszik ez nehezebb lesz, mint gondoltam. Én azt hittem veszek ebay-ről egy ilyen 6.35-ös DIY jacket , azt összeforrasztom egy piros leddel, ennek valamelyik lábára forrasztok egy ellenállást, ezt beteszem egy led-házba és ennyi. De akkor ezek szerint alábecsültem a dolgot...
Az a "Jacklight" dolog az jó lenne, de 10 dodót kissé sokallom érte.
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Ribi
nagyúr
válasz bucihost #65526 üzenetére
Már leírtuk, hogy lehet nem jön ki elég feszültség a jack csatin. Ezért nem lehet tudni egy ilyen jó-e. Ha igen, akkor egy ilyen bőven elég, de ha nem akkor mókolni kell.
Lehet nem ledet kellene oda rakni, hanem egy sima izzó szerű cuccot ami kis feszültség mellett is világít valamennyire.[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz betyarr #65518 üzenetére
van benn valami, mert amúgy ez is cicereg, mint az olcsó usb töltők. nem tudom a kondival megoldódna-e... nekem kellett a két kapcsolós, de lehet megér annyit a kényelem meg a biztonság hogy inkább egy ilyen sonoffot veszek én is... rohadtul rossz fénye van halogénnel (Gu10), meg alin értékelések közt volt 1-2 elégett példány ebből az olcsóból. szerintem az a doboz nem olyan nagy, még a spot lámpámba is beférne, max le kell róla pattintani a burkolatot
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Ribi
nagyúr
válasz Vertigo18 #65521 üzenetére
6.35 jack semmit sem jelent.
Egy füles megszólal 0.1V-on is, meg 0.5 meg 2V-on is, csak más hangerővel. Viszont ha mondjuk csak 1V jön ki a csatin, akkor az lehet a megoldás amit Inhouse mondott.
Fel kell transzformálni a feszt, hogy elég legyen a lednek.
Mivel a hang is addig és akkor jön amikor a készülék kiad feszültséget, a led is addig és akkor fog világítani mikor a készülék kiad feszültséget. A hangszóró és a led mindig pont ugyan akkor szólal meg és világít, ez nem kérdés.
A kérdés csak az, hogy ad-e ki elegendő feszültséget az a jack csatlakozó. -
Inhouse
őstag
válasz Bile Demon #65515 üzenetére
Azért mondják jobbnak a Wagot a csokinál, mert rugalmasan feszít, a csokinál meg fix szorító erő van. Ez főleg alunál lényeges, ahol az erő hatására idővel egy csavarkötés alatt lapul a vezeték és lazul a kötés. A kioldós Wago-nál az a gáz, hogy egy ilyen mélyre való behelyezés közben, nem is látod, de közben beakadhat a kar és kioldhat, ez okozhat kontakt hibát, ami melegedést és ez a végeredmény. Egy ilyesmi helyen és lecelluxoztam a karokat, hogy nehogy kinyíljanak miközben bepasszírozom a doboz hátuljába.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz betyarr #65501 üzenetére
Nem ellenállás szokott lenni , hanem kondenzátor. Arra hivatott, hogy a LED-es "izzók" magas belső ellenállása által okozott anomáliákat kiküszöbölje. Ha élvilágítós a kapcsoló (vagy éppen egy ilyen elektronikus), akkor a LED villog, mert összemérhető az ő ellenállása és a kapcsoló fogyasztásából adódó. Alaphelyzetben egy kapcsoló zárlat és szakadás, de itt nem. A LED-es izzóban meg elektronika van, ami egyenirányítóval, meg pufferkondival kezdődik. A szivárgó kapcsolón keresztül ez szépen töltődik, majd eléri az üzemelési minimum feszültséget és elindulna, de persze erre nem elég az áram és kialszik, stb., stb...
Azt továbbra sem értem, hogyan működhet egy ilyen kapcsoló nulla nélkül. Hiszen odáig oké, hogy lekapcsolt állapotban kap fázist és az izzón keresztül valamit a nullából. De amikor kapcsol, akkor rövidre zárja magát, kisöntöli a saját feszültségét is.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Vertigo18
addikt
válasz bucihost #65511 üzenetére
Ez nem rossz ötlet, csak valahogy még mindig ki szeretném kerülni azt a plusz áramforrást, amit a beépített akksi ad. Ráadásul nekem ez a sok-sok led nagyon zavaró lenne, nekem egészen pontosan 1-2 led elég lenne, abból is a hagyományos, mondjuk olyan 3mm-es, nem ilyen SMD-ledek.
Ribi (65516):
Mivel ez a nagyobbik (6.35mm) Jack képes egy fejhallgatót megszólaltatni (alap esetben ugye arra való), ezért gondolom egy darab leddel el kellene bírnia az áramfelvételének... Node hogyan álljak neki? Hiszen éppen az a nehéz, hogy AKKOR és ADDIG villanjon a led, amikor és amilyen hosszan az alapból bedugott fejhallgató csippanna...Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Inhouse
őstag
válasz Vertigo18 #65506 üzenetére
Írtam neked, hogy ahhoz, hogy külső áramforrás nélkül menjen, ahhoz az kell, hogy a kijövő feszültségre ki tudjon nyitni a LED. Ehhez minimum 1,8V kell pirosnál és zöldnél. Vagy egy kis inverter, ami ezt megemeli a LED-hez szükséges szintre. Van ilyen kis kapcsolás, 1 tranzisztor, egy kis tekercs és pár passzív alkatrész. Eredetileg arra van, hogy 1db 1,5V-os elemről lehessen fehér LED-et üzemeltetni (3-4V). Lehet, hogy elmenne vele, ha meg tudod építeni.
Üdv Inhouse
-
DJGABI
addikt
válasz betyarr #65501 üzenetére
mótvá. ebay meg smarthome topicban linkeltem, fórumtárs talált olcsóbb, több kapcsolós változatot is [link]
nem tudom melyik videót linkelted, az ellenállás csak ledes meg energiatakarékos izzóknál kell [link], hagyományossal elmegy anélkül is, nálam halogénessel is, de egyik valamiért vibrál
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Ribi
nagyúr
válasz Vertigo18 #65475 üzenetére
Hát itt az a kérdés, hogy milyen feszültség jön ki a jack dugón.
Talán az a legnagyobb kérdés, hogy a led nyitó feszültségénél több vagy kevesebb. Ha több, akkor valszeg árammal már bírja. Utána már csak kb. egy ellenállást kell sorba vele, hogy áramot korlátozza+1 jack dugo. -
betyarr
veterán
válasz betyarr #65503 üzenetére
még az előző hsz-emhez (65501): kérdés még,hogy az ellenállás befér-e a csillár alá,a dobozba...
asszem a legegyszerűbb,ha megkérdem az eladót és utána megnézem a csillár alatti lyukategyébként egy ilyen ellenállás beiktatása,ha normálisan van beiktatva,akkor nem fog okozni semmi gebaszt vajon?
-
do3om
addikt
válasz bucihost #65505 üzenetére
Nekem van bőven de inkább bakelit sorkapcsot szoktam használni.
Ha tudom hogy nem lesz nagy áramfelvétel oda berakom, de műhelybe, meg magasabb feszhez (400v) nem mertem használni, pedig nem gagyi fajta.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
bucihost
senior tag
-
mephi666
nagyúr
ja, mellesleg 1 led-es izzó megy erről, semmi plusz fogyasztó... amperek se nagyon szaladgálnak rajta nézelődtem sokat és a wago-s megoldást találtam legjobbnak a vegyes kötésre
-
pjen
félisten
válasz bucihost #65508 üzenetére
Ha nem vizes,páráa helyen van nem lesz azzal gond.Egyszer még a wago is írt erről.Nemrég cseréltem óra szekrényben kismegszakító sort.Az első három 25A.Egy érintkezőn belül hatos bejövő Al és 2,5 ös elmenő MCU.Piszokul megszorítva.30 évet üzemelt hiba nélkül.Most sem az Al -Cu szomszédság miatt lett a csere.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz bucihost #65478 üzenetére
Aha, valami ilyesmire gondoltam én is... Most próbáljuk megoldani kevesebb, akár egy leddel, viszont külső áramforrás nélkül! A Jacken nem jön már magában is valamiféle áram? Hiszen a fülhallgató is megszólal valahogyan, mindenféle küldő áramforrás nélkül!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
mephi666
nagyúr
válasz betyarr #65503 üzenetére
egy marhajó találmány, amit nem ismertem kb 2 hónappal ezelőttig: felnyitod a fülét, dughatsz bele különböző átmérőjű és anyagú vezetékeket, majd lecsukod és frankón megszorul benne a kábel, tökéletes kötést biztosítva (panelban ilyennel kötöttem rezet+alut...)
-
betyarr
veterán
nem fogjátok elhinni,de úgy néz ki,hogy találtam megoldást a problémámra (lásd: elvileg nincs nulla a villanykapcsolónál).
kicsi kínai mindenre csinálni megoldás: [kapcsoló] és [bekötési útmutató lámáknak]gondolom elég biztonságos ez a dolog?mit szóltok?így nem kellene vezetgetni a nullát meg nem kellene vésni a kapcsolónál,ha a harmadik tyúkbél,ami a kapcsoló mögött van az nem nulla (még nem mértük be).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest