- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
hegegabi80 #63200 üzenetére
Ilyen időben kültéren az estrichen másnap már szinte járkálhatsz csak a széleire vigyázz, egy jó hét múlva meg vidáman burkolhatod.
-
A Zéé
addikt
válasz
hegegabi80 #63201 üzenetére
Fél centis lap nincs, vagy ha van is, akkor se rakd kültérre. 10 millis lapot illik legalább kintre. Egy jobb fajta csempe ragasztó még megáll 2-2,5 centiben, burkolók is úgy adnak lejtést a burkolatnak. Ezt te se hagyd ki, az ajtótól kifelé lejtsen a járólap kb. 1%-ot. Így már el is tüntetted a magasságkülönbséget, illetve az a 3 centi az kell, ahogy mondták is. Egyrészt mert így nem megy be a víz, másrészt ha esetleg kicsit mozdul idővel az ajtó, az még szemmel nem lesz látható.
Szerk.: Jobban megnéztem a képet, ide tényleg kellene valami alá. Esztrich is jó lehet, nem kell megvárni a 28 napot, de sűrűre kevert aljzatkiegyenlítő lehet, hogy jobb, azzal meg tudod adni a lejtést is.
-
macilaci78
nagyúr
Én bevésettem egy 5×5 cm kábelcsatornát a falba, minden belefért, amit a TV-hez vezetéken csatlakoztatható.
Ha ez nem tetszik, akkor rakhatsz valami előtétet rá: egy U-alakú kis doboz, rejtett rögzítéssel akár a bútor anyagából, akár festhető tapétával bevonod és falszínre fested, akár kihasználod, hogy kiáll a síkból és dekorációnak használod. Ha nem bírja el a TV-t, akkor sincs gond, vannak olyan dübelek, ami átmennek ezen az előtéten és a fal fogja tartani a TV súlyát. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Adott egy LED TV, amit a falra akarok szerelni.
Alatta lesz egy TV szekrény, amire házimozi erősítő, beltéri egységek, médialejátszó lesz helyezve.
Hogyan tudom elrejteni a kábeleket esztétikusan? Valamilyen előtétfal kellene? De az előtétfal megtartja a tv konzolt? A kábelcsatorna megoldás nekem nem tetszik.
Van egyéb megoldás? Sajnos nem vagyok egy nagy barkácsoló, tehát elsősorban a kész megoldások érdekelnének.Köszi!
üdv,
YxVs -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #63200 üzenetére
Nos ime a képek. Ha küszöb fém részének az alsó élétől nézem, akkor durván 6 cm van a beton tetejétől . Ha jól emlékszem 0,5 cm-es a járólap. Ha hozzáveszem a a másik fél centi ragacsot, még marad 5cm. Ezt kell akkor valamivel áthidalnom burkoláskor. Veszek majd valami vastag lábtörlőt és akkor már csak 3-4cm marad.
-
hegegabi80
addikt
Nem szigetelés céllal gondoltam, hanem szintkiegyenlítés végett.
Igen számoltam én is, hogy nem lenne olcsó, de tartós.Persze tapadóhiddal mindenképp le lenne kenve, meg tisztítva, ez teljesen alap dolog.
Azt hiszem ezek a dolgok el is döntötték. Simán megy a betonra a járólap, a bejárati ajtónál meg valami fém vagy alu profilt fogok használni, bár még nem tudom milyet, de jó lenne olyan, amit a járólap alá is lehet tenni. Ha lesz időm lövök róla képet. Amúgy műanyag bejárati ajtó fém küszöbbel.
Jó ez az Esztrich ötlet is, csak 28 nap a végleges szilárdulása. Az meg sok idő most.
Köszi mindenkinek!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
hegegabi80 #63195 üzenetére
A lépésállót felejtsd el. A bejárati ajtót nem tudod kikerülni, ellenben a legnehezebb dolgok is itt mennek be a lakásba.
Ha emelet a terasz szintjét, arányosan utána kell emelni a lépcsőfokokat is, hogy a végeredményben azonos fellépő magasságaid legyenek.
Bármit is kensz a betonra, nem csak pormentesíteni, meg alapozni kell, de zsírtalanítani is esetleg. -
lemmy71
őstag
válasz
Akármilyen aljzatkiegyenlítőt használsz, előtte alaposan tisztítsd meg a régi beton felületet (akár meg is drótkefézheted) és mindenképpen kend le tapadóhíddal. Az pedig nem baj ha a burkolat lejjebb van egy két centivel a küszöb magasságától, azt úgy is szokták csinálni, ahogy már valaki írta nem folyik be a víz, mert a szél úgy is beveri néha az esőt. A fa vagy fém küszöb és a burkoló találkozásánál, flexibilis silicon alapú fúgázó anyagot használj, ugyan abban a színben kapható mint a por alapú társai. Szerintem is olcsóbban megúszod cementesztrichkel 3 centi vastagon és felesleges utána az aljzatkiegyenlítő.
-
Sotho
őstag
válasz
Nem értek hozzá csak kérdezem, hogy kültéren mit szigetelnél a lépésálló 3 cm vastag szigeteléssel?
Murexin FMA30: 46.848 Ft lesz 4 négyzetméterre 30mm vastagon, csak mondom.
Zsákos betonnyal tőccsed föl szintbe oszt jó van az úgy! Arra mehet a kiegyenlítő ha nagyon akarod de kalkuláld bele a járólap vastagságot is. -
pjen
félisten
válasz
Nem baj az.Ha véletlen bevág az eső,legalább nem folyik be a lakásba.
-
hegegabi80
addikt
Kellene nekem egy kis segítség, nem gányolás, inkább házi barkács. Említettem már korábban, csak most jutottunk el a felújításhoz.
Adott egy szokványos kocka kertes ház. Bejárat előtt egy 2 m2 kis teraszocska 6 lépcsővel. Ez lenne majd leburkolva. Ami a bökkenő, hogy a bejárati ajtó küszöb kb 5-6 cm-el magasabban van. Ennyi ragasztatót nem jó alá tenni tudtommal.Három lehetőséget látok:
1. kültéri pl. Murexin FMA30 aljzat kiegyenlítő a maximális 3cm-es vastagságban, így ha még nem is kerül pont síkba az ajtóval közelít hozzá. Természetesen körbe kell zsaluzni a teraszt, hogy ne folyón le.
2. Egyből rakjuk a lapot szépen és a küszöbnél valami L alakú lemezt vagy valamilyen burkolatváltót alkalmazunk, így igaz a bejárati ajtó küszöb magasabban lesz a járólaptól, de ha eddig sem okozott gondot az 5-6 cm, akkor a 2-3 sem fog.
3. Lépésálló szigetelés (2 v. 3 cm-es) a járólap alá. Ebben kicsit bizonytalan vagyok, nem használtam még sose, pláne nem kültéren.Az biztos, a 2. a legegyszerűbb és leggyorsabb, esztétikailag már lehet nem annyira. Na meg nem tudom milyen áthidalást alkalmazzunk.
Egyébként van elő tető felette, kell is majd a két sarkát javítani a tartó vas miatt, mert letört. De az külön meccs, meg az már nagyjából kis is van találva már. Vas rögzítése a korábbi megmaradt betonhoz + vas és drót, majd zsalu és sarok kiöntés.
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #63189 üzenetére
FBS. Természetesen csak a topikhűség kedvéért...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gumi O-gyűrű a csavarra, akár a ház mindkét oldalára.
Másik lehetőség, hogy nemes egyszerűséggel beraksz valami szivacsot a HDD alá és a gép alján vágott új lyukakon keresztül gyorskötözővel odahúzod. -
apezka
aktív tag
válasz
Bicikli gumi belső csíkok a ház és a HDD között a csavarozásnál?
-
Sziasztok.
Adott egy Hikvision NVR, amibe alulról tudom rögzíteni a HDD-t. Keresek olyan rezgéselnyelő rögzítési módot, amivel minél kevesebb rezonanciát ad át a háznak. Nehezített küldetés hogy időnként lesz mozgatva az eszköz (takarítás), így fix rögzítésre van szükség.
-
Sotho
őstag
válasz
philoxenia #63185 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve róla hogy a termosztátnál ebben az esetben megnőtt a nyomás a magasabb fordulatszám miatt. A folyadékáram igen de ott meg pont csökkenne a nyomás mert az alacsony ellenállású radiátor van a másik oldalon. Egyszerűen csak volt egy luk amin a hűtővíz jó része már korábban eltávozhatott, csak a motor a kis távokon történt használat miatt nem melegedett túl. Én meg már jó időben furikáztam vele vidáman. Az autópálya csak a veszélyes mivolta miatt kellemetlen. Szóval tönkrement = kiderült a hiba. És ne kötözködj.
-
Sotho
őstag
válasz
philoxenia #63183 üzenetére
Inkább amikor földet ért de mindegy.
-
Sotho
őstag
Kartergáz cső eltört levegőszűrő csere közben (vasárnap), javítva alkatrészt még nem találtam hozzá az a hejjzett: [link]
Utálok autón gányolni de egyelőre működik
-
enemi
senior tag
válasz
lemmy71 #63169 üzenetére
Lent a 10 méteres cső végén... így fel lehet "rázni" esetlegesen a vizet..(Φ 50-es a kút ,32es a cső benne,colos lábszelep)
NIBCO cső. Leginkább ezt használjuk a hőszivattyúknál. praktikus , egyszerű és gyors.
(ne kérdezd miért van egy golyós szelep a mágnes szelep előtt...már én sem emlékszem miért építettem be) -
-
válasz
lemmy71 #63163 üzenetére
Ha jól látom, egy csatlakozás van rajta. Ide kell kötni egy T idommal a szivattyú nyomóágát, és ez lesz a kimenet is egyben? Hol lesz a nyomáskapcsoló? Bocsi, csak kész házi vízműveket láttam eddig, azok kicsit máshogy néztek ki (neten rákeresve kétféle kötést láttam, az egyik a nyomóág T idommal, a másiknál a leeresztőnyílásra van kötve a tartály, a szivattyún a bemenet/kimenet pedig a megszokott).
-
lemmy71
őstag
Igen beköthető sokféle keppén, bocsi az amit leírtam bekötést hidrofor tartályos módszer, csak elfelejtettem javítani. Miért nem veszel egy hidrofor tartályt és hozzá egy mechanikus szelepet, bőven 15 ezer alatt kijössz belőle, és van egy törpe vízműd
-
válasz
lemmy71 #63158 üzenetére
Oké, de ez a mechanikus cucc, pufferes megoldáshoz jó csak, a szórófej bizonyos állásában bő 3 bar felett van a nyomás. Nézegettem videókat, nyomóágba is kötöttek ilyen kapcsolót. Illetve láttam a feltöltőnyílásban is. Miért pont a leeresztőhöz kellene raknom? Mindenféle magyarázat érdekel, mert nagyon kezdő vagyok a témában.
Ez a cucc annyira noname, hogy nálunk is árulják, röpke háromszor ennyiért. Igaz, magyar felirattal. Ha lenne tartályom, én is a mechanikus változatot venném, mert olcsó, és kevesebb a hibalehetőség benne. Aztán lehet veszek tartályt is, kímélném vele a szivattyút.
-
Barret001
addikt
válasz
macilaci78 #63159 üzenetére
De lehet akármennyit változtatni,buck-boost konverterrel.Akár változatlan feszültség is kijöhet belőle.
-
lemmy71
őstag
Amit linkeltél azt nem a nyomó ágba kell kötni! A szivattyúd szívócsonkja alatt van az a sárga menetes vak dugó, oda kell az ilyen fajta nyomás kapcsolót kötni. De szerintem ne foglalkozz azzal az ismeretlen kinai cuccal. Pont ma ajánlottam a szomszédomnak ezt a nyomáskapcsolót 1,4 - 2,8 bar közti üzem bőven elég az általános öntözéshez. Hasonló vízhálózat kiépítés lesz, mint amit te vázoltál korábban, annyi különbséggel hogy még bekötésre kerül egy 24 literes hidrofor tartály, a gerinc vezeték pedig csak 20mm LPE cső
-
lemmy71
őstag
válasz
Essejó #63127 üzenetére
Na ez a építészeti remekmű is jó alaposan ki lett vesézve
-
Gézengúz
addikt
válasz
Bile Demon #63155 üzenetére
Köszi
-
Gézengúz
addikt
Ez a modul a bemeneti feszültségtől tud magasabb feszt előállítani?
Nem kellene sok, 12V-ből mondjuk 12.6V A táp 12V 4A, több dologra használom, talán jó lenne erre is.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #63137 üzenetére
Az Hiltinél HSA néven fut, azzal sincs baj. Alapban porcelán nélkül egy anyával megfeszíted, majd anya le, rögzítendő dolog rá, és anya vissza.
-
lemmy71
őstag
Egy kinai oldalon láttam ezt a házi fáziskeresőt, ahogy közelítette a rugóformára tekert rézdrótot az emberünk a szigetelt vezetékhez és a konnektorhoz, kigyulladt a Led ahogy fázist tálát. Az lenne a kérdésem, hogy vajon falban lévő vezetéket esetleg kimutatna és hogy milyen led kellene hozzá, foglalkozzak vele vagy felejtős a projekt
Új hozzászólás Aktív témák
- GARIS!! MEGBIZHATÓ! PLATINUM!!! Enermax Platimax 1700W 80 PLUS
- GARIS!! MEGbIZHATÓ! CHIEFTEC POWER SMART 1250W 80 PLUS Gold
- Noctua NH-D15 chromax.black processzor hűtő (NH-D15 CH.BK)
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest