- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Barret001 #63399 üzenetére
A drótos tót kb egy házalóügynök volt, aki megbarmolt jellemzően változó minőségben bármit. Ez az a kor, amikor a lányok a nagyanyáik cserépedényeit használták, és bizony egy-más elkopott/eltört....
De hát kérem cserépedényt drótozni, az ma már felér a kókányolással. -
DonElvis
aktív tag
Köszönöm mindenkinek az együttérzést és a tippeket.
Tegnap sikerült vennem eggyet + egy tucat extra hosszú betétet a "takonyágyú" hoz (thx T_chris) igy ma már nyugodtan alszom. Habár nincs rajta kék LED meg "Professional" felirat sem, de remélem azért tenni fogja a dolgát, ma este kiderűl.
Ami nem számít, az nem érdekel
-
Dani_kp
addikt
Lidl-ben van 2k.ért ragasztó pisztoly , illetve van hozzá 600 ft-ért 20 db hozzá való 7 mm-es rúd is, legalábbis Békéscsabán. Ha máshol nincs, szívesen veszek neki és + pk ellenében továbbítom.
https://ingatlan.com/33821564
-
Inhouse
őstag
Most voltam a Tescoban, van 2490-ért és 2990-ért is 11mm-es rúdhoz való.
Az enyém is van vagy 10éves, működik. Fogalmam sincs, hogy milyen márka. A fém csőrét takaró szilikon elfeslett, amúgy jó.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
törölt tag
Akkor én sem maradok ki.
Régen Tesco-s akciós papírládás emelvényből vett sajátmárkás, vékonyrudas.
400Ft volt a takonyágyú, 10 rúddal.
Azóta kb 200 ilyen rúd elment benne, és találó a takonyágyú név rá. Vagy a kelleténél nagyobb a kimeneti lyuk rajta/vagy túl meleget csinál.
Jelenleg azt sem tudom hol van. -
lemmy71
őstag
Én még valamikor 96 -ban vettem, ez még eredeti Henkel Pattex 11 milis rúd megy bele, elpusztíthatatlan mint Columbo ballonkabátja Azt a tízes csavart csak azért raktam a végébe, mert a lányom eljátszotta az összes ragasztót és a maradékot így még kitudtam belőle préselni, egy gyors "taknyoláshoz" Esetleg valaki tud jó árban ilyen vastagságú rudat?
-
Én pisztolyból a Lidl féle vezetékest használom. 4 ezres volt, koffer, állvány (amire bazi nehéz rádugni, szóval ott reszelni kell kicsit még) ami nagyon tetszik, hogy nem folyik, ha lerakom csőrrel lefelé (kb. 30 fokban, mint a legtöbb ilyen pisztolyt). És van hozzá 3 fúvóka.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
macilaci78
nagyúr
Nekem is egy olcsó barkácsbolti valami van, tán 1,5k volt. Olyan 25-30 Patexrúd ment rajta keresztül, a zöme kb 2 hét leforgása alatt, megérte. De nem tenném a nyakam rá, hogy ha most megvenném, kibírna ennyit.
DonElvis: több nem kell, elég ennyi, csak sokszor.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DonElvis
aktív tag
válasz macilaci78 #63372 üzenetére
Uh mit találtam:
Idézet a leírásból:
"Ha a kreativitás szabad szárnyalására van szükség, a Gluey határtalan lehetőségeket biztosít."
Kell ennél több?
Ami nem számít, az nem érdekel
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #63372 üzenetére
Nekem van egy olcsó Tescós vagy két éve.20x biztos használtam és semmi baja.
-
DonElvis
aktív tag
T. Kollégák,
Rettenetes tragédia ért tegnap.
Tönkrement a melegragasztó pisztolyom.
A világ véget ért számomra.
Tudtok ajánlani olyan márkát amely nem megy tönkre 5 használat után? Még egy ilyen traumát nem tuddnék elviselni.
Köszönettel:
DonAmi nem számít, az nem érdekel
-
pjen
félisten
válasz janakbacsi #63367 üzenetére
Ahányszor hallom,hogy aluminium szögvas.
-
Inhouse
őstag
Mi van itt? Kicsit paprikás a hangulat... Ne csináljátok már, ez egy tök jó hangulatú topic.
Azt hittem egyértelműen írtam, a nyél volt spiáter anyagból, sőt az egyik fele most is az maradt. Csak ott mivel "dupla falú" (zárt ovális), erősebb, az még nem tört el. A "gömbvasat" is idézőjelbe tettem (topichű megfogalmazás), aki engem idézett, már nem vonható felelősségre.
Spiáterből készült metszőolló éllel azért megnézném az első vágást!
Én abszolút megfelelek ennek a topicnak szemléletben, mert minden sz.rt meg akarok javítani, semmit nem akarok kidobni. Teljesen értelmetlen, nem éri meg, de a szemlélet ezt követeli. Majd, ha még jönnek szembe ilyen megoldásaim, akkor pakolom fel, de csak, ha mindenki megígéri, hogy elszámol 10-ig, mire indulatos hozzászólást ír egy vélt sérelem miatt. Köszi!Üdv Inhouse
-
Barret001
addikt
válasz salaud #63364 üzenetére
A spiáter nem hegeszthető a technika mai állása szerint.Ha megmelegítik,szó szerint eltűnik az anyag...
Forrasztani lehet különböző "folyasztó" szerek használatával. 400 fokon már elfolyik az egész! Csak azért használják,mert remekül önthető,és nagy barátja a tervezett elavulásnak! Törik,kopik,puha... -
salaud
aktív tag
válasz philoxenia #63363 üzenetére
Az egész szál indító hozzászólása volt. Amúgy a spiátert úgy tudom, lehet hegeszteni, aluhegesztő eljárással.
Nem szeretik csinálni, mert a spiáter egyfosszörnyű minőségű anyag, de lehet.Amúgy meg ha nem inged, ne vedd magadra.
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz salaud #63362 üzenetére
OK. Akkor csak neked leírom, hogy ez a kérdés semmi módon nem szólt a metszőolló nyeléről.
Attól, hogy te nem látsz ki a fejeden lévő két lukon, illetve ha ki is látsz, az olvasott betűhalmaz értelmezésével bajban vagy, attól még nem a kolléga és én vagyok hülye.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
salaud
aktív tag
válasz philoxenia #63361 üzenetére
Ok, akkor ezt most csak neked leírom, mert látom, nem megy az értelmező olvasás.
A kollégának van egy metszőollója.
A nyele spiáterből volt.
A spiáter nyél két csavarral volt rögzítve a vas/acél vágófejhez.
A spiáter nyél eltört.
A vas/acél vágófejhez először csavarral rögzített egy darab gömbvasat.
Később ezt oda is hegesztette. A vágófejhez. Ami vasból/acélból van.Attól, hogy te nem látsz ki a fejeden lévő két lukon, illetve ha ki is látsz, az olvasott betűhalmaz értelmezésével bajban vagy, attól még nem a kolléga és én vagyok hülye.
P.S.
Szakmunkás vizsgám Anyagismeret része (is) 5-ös érdemjegyet kapott.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Barret001
addikt
válasz janakbacsi #63358 üzenetére
Az acél egy másik kategória,az alapanyag neve VAS! vegyjele FE ferro tessék utána nézni.
-
salaud
aktív tag
Vakegerek!
Sehol nem írta, hogy spiáterhez hegesztette, a spiáter tört el, és annak a helyére hegesztette!
Azért ez szégyen, Uraim, ennyien buktatok most meg általános iskola 5.-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz philoxenia #63353 üzenetére
Azt itt nem látom,hogy kell spiátert vashoz hegeszteni.Belinkelnéd,te már úgyis megtaláltad! Köszi előre is.
Meglepődnék,ha ez ebben a formában igaz lenne[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz philoxenia #63349 üzenetére
A kolléga valószínűleg feltaláló,bizonyára már levédette az ötletét!
-
Inhouse
őstag
Egy olcsó metszőolló spiáter anyagú nyele/fogója eltört. Először csak oda csavaroztam a 2 gyári lukon keresztül ezt a 10-es "gömbvasat". Aztán mikor eltört az egyik csavar, akkor fixáltam hegesztéssel.
[kép]
[kép]
Ja, kapott a vas "burkolatot is".A locsolófejek egyik nagy gondja, hogy a rugó benne van a vízben, szét fog rohadni, beépített élettartam. A másik gond, amikor vizet hagysz benne ősszel és télen szétnyomja a fagy. A harmadik az O gyűrűk elöregedése miatti folyás, szivárgás.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
A PC táp is szabályozhatóvá tehető, a Hobbielektronika.hu-n van erre egy külön topic.
Üdv Inhouse
-
lemmy71
őstag
Esetleg megpróbálhatnád valami régebbi autónak a fűtőmotor előtét ellenállásával szabályozni a fordulatot, ezt "sönt" -nek hívják. Bontókban pár száz forintér kapsz ilyeneket, valami hasonlóra gondoltam.
-
tornas
őstag
Fázishasító, trafó és egyenirányító. Ennyiből már egész jól tudod szabályozni a motorod fordulatát. Vagy méretezett előtét-ellenállás sorba kötve a motorral. A Piko-trafó nem lenne jó mert nem tud még 2 A-t sem, legalábbis az FZ1-es típus.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok! Hátha esetleg valaki tud róla mondani valamit... Lidl-ben a Parkaide horonymaró 14-15.000-ért mennyire éri meg? Érdemes lehet megvenni otthonra, egyetlen lakás felújításához, vagy inkább hanyagoljam? Hétvégén láttam az üzlwtben, és elgondolkodtam rajta igen erősen...
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
do3om
addikt
Valaki nem tudja hol szerezhetnék egy szabályzót villanymotorhoz?
Egyenáram kell, a tartomány kb 5-12v ig, viszont 4a erősséget kéne tudnia mert gyenge lesz a hajtás.
Most számítógép tápra van kötve de ott 12, és 5v ami van, a 12 majdnem gyors, az 5 meg annyira lassú hogy gyenge az ereje, félek megáll.
Ventilátor szabályzót próbáltam de sajnos nagy az áramfelvétel, a ventik általában max 0,5a esek, szóval másodpercek alatt füstölni kezdett.
Pálinkafőző keverőmotort készítek, jelenleg 12v al megy, de az elég jól teker, lassítanom kell.
És ugye nem szeretném hogy negáljon kigyúljon szóval, ha 1-2 órára magára marad akkor is biztonságos megoldás kell.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
válasz cinemazealot #63307 üzenetére
Felénk a faluban meg Szeptembertől kb csak olyan fát vehetsz, amin tegnap még a varjú károgott....
Van amikor amikor nem sikerül jó áron vennem Augusztusban, olyankor 17km-ről Debrecenből hozatok inkább fát.
Érdekes módon 30 mázsa akkora kupac, mint a frissből 80-100. Ja, és meleget is tud adni. -
trialboj
őstag
válasz imibogyo #63329 üzenetére
Minden modell van már nekem is. A gagyi pisztoly, semmire sem jó, hónapok alatt elkezd folyni a fejnél, berozsdál, nehezen megy a ravasz stb.
A csavarós az tényleg strapabíró, de én sok mindenre használom, pl kerékpármosás, betonról a koszt lemosni, locsolni stb, és ehhez szükséges az a sok fej ami ezen rajta voltEz a szilikon cucc, akkor is használható, ha erre a gányolmányra ami jelenleg a markolaton van, rányomom, és 2 réteg duct tappel, körbetekerem?
Nem merem vissza csiszolni, nehogy befollyon a csőbe a ragasztó és eltömítse teljesen, onnantól még ennyire sem lesz használható.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Barret001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #63330 üzenetére
Kocka-e vagy?
-
imibogyo
veterán
válasz trialboj #63327 üzenetére
Én amúgy ezért szeretem az olcsó vackokat. 6 éve vettem egy fejet valami 450 Ft-ért szettben (!!!) a vásárban és azóta is rendben szuperál. Igaz, hogy ez a leggagyibb tekerős (de elzárható) fajta, de túl sok minden nincs is ami elromoljon benne.
Van valami gagyi, szintén pár száz forintos pisztoly alakúm is, de bevallom őszintén még csak nem is használtam.
De amit soha nem tudsz überelni tartósságban, az a csináld magad locsolófej. Lehet, hogy nem állítható, de amit apum készített szakipari tanuló korában egy sima szocreál (öntvénynek kinéző) zuhanyrózsa fejből (valami hasonló) még mindig jól működik, pedig annak már vagy 40 éve. Se nem erős, se nem gyenge szórású, fix "terítő" a szórásképe, de alap házkörüli és kiskerti locsolási munkákhoz bőven elegendő és még IFA-val is átmehetsz rajta.
-
trialboj
őstag
Van ez a remek locsolófej, amit tavaly tavasszal vettem, nem volt olcsó, gondoltam sokáig jó lesz. Az 1 évet sem bírta ki, már tavaly októberben ereszteni kezdett. Megragasztottam epoxival, kb 2 hónapja kezdtem használni, mostanáig működött is, aztán megint elkezdett ereszteni. Most nem én ragasztottam meg, nem tudom mit használt rajta a fatter, de ez egy percet sem bírt ki. Az alsó négyzetnél a gumírozás kitüremkedik, mint egy hólyag...
Van bármi ötlet hogy lehetne megragasztani? Ennél még az 500FTos szettben vett fejek is többet tartottak.
Kösz
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
imibogyo
veterán
válasz Essejó #63312 üzenetére
Köszi! Nem régen regeltem be a traktor építése miatt...
(#63314) philoxenia:
Nem igazán támogatom az energiatermelés nélküli égetést száraz anyagok esetében sem. Ha mindenképp égetés mellett dönt valaki, érdemes valami módon hasznosítani a hőt.
Én is így vagyok vele, félre is van téve egy jó adag száraz fa a cserépkályhához, mert mint tudjuk bármikor beüthet valami. Ettől függetlenül az ezen felüli 30-50 mázsa gallyfát nem lehet így elégetni egy szem cserépkályhában, amihez ráadásul az egész házon át kellene mindig hordani az aprólékot pl. vödrökben (amiből úgy 6-800 kanyar lenne). Ha legalább a kültéri kemencével haladnék még azt mondom OK, majd elkopik abban hasznosulva, de hát ugye az meg egyrészt nincs kész, másrészt abban sem süt olyan sűrűn az ember...Jobb lenne, ha a központilag begyűjtött szerves nem lebomló hulladékot államilag/önkormányzatilag hasznosítanák.
100%-osan egyetértek. Ez lenne a legjobb megoldás. Utána is jártam a helyi lehetőségeknek, de nincs sok minden (vagy elég pénzes). A vastagabbját leadtam "szociális tűzifának" amit rászorulók kapnak meg (vagy nem, de ez egy másik kérdés...). De a vékonyabbját az önkormányzat sem akarta átvenni. Még céget is megkérdeztem, hogy bútorlapgyártáshoz, vagy fabriketthez nem-e kell nekik, de nekik meg ez baromi kis mennyiség, ennyiért meg ők nem állnak ide az aprítógéppel.Megkérdeztem azt is az önkormányzattól, hogy akkor ki lehet-e vinni az erdőbe komposztnak (főleg mivel hatalmas területen van akác susnyó), ahol majd szépen lebomlik és mindenki örül. A válasz nem az volt, hogy "persze ez lenne a legjobb megoldás, vidd csak ki nyugodtan, adjuk vissza a természetnek ami az övé", hanem az volt, hogy amint meglátja a rendőr, vagy az erdőkerülő, akkor akár (több)százezres büntetésre is számíthatok. Érted, egy 100%-osan természetes, lebomló és újrahasznosuló anyagért büntetnének meg "szemetelés, környezetszennyezés" címen, pedig már ismert, hogy még a diófa és alkatrészei is jól komposztálódnak pusztán csak hosszabb idő alatt (9+ hónapnál, már teljes lebomlásról beszélhetünk). Mégsem engedik. Ekkora mennyiséget pedig otthoni körülmények között megint csak lehetetlen komposztálni...
Ezért agyalok a legjobban az aprítógépen, mert ha azzal felaprítanám, akkor necchálózva el tudnám adni. Vicces, hogy ingyen egy kis melóért pluszban senkinek sem kell, de feldogozott állapotban, pénzért, már 3 ember is bejelentkezett rá.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz Bile Demon #63272 üzenetére
Végül is feldolgoztam a BLUM katalógus 0-200 oldal közti részét, és megrendeltem az összes pántot, talpat, csavart, fogantyút stb. ami kellhet. OBI-ban vettem fúrósablont a pánt talp csavarok helyéhez. (ha lett volna alkalmas fadarab csináltam volna).
[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
lemmy71
őstag
Nézz körül a használt piacokon, lehet jobban jársz egy használt márkás gépel, int egy új csilli villi kinai hulladékkal. Én 8 éve vettem a vaterán egy FS120 Stihl-t, (32ezer volt hámmal együtt, azonnal lecsaptam rá ) könnyű erős kis gép, egy légszűrön, benzin és damilon kívül semmit sem költöttem rá. Én is a vízelvezető árok, mezsgye környéke , szegélyek - fák és sziklakert környékét vágom vele. Szögletes aluszál erősítéses damilt használok, 2.7 vagy 3 milis, már régen használtam, de lassan indul a szezon
[ Szerkesztve ]
-
válasz Barret001 #63319 üzenetére
7 kiló, vállpánttal nem veszélyes. Ami olcsóbb, arra 3.5 lovat hazudnak, de majdnem nehezebb a leírás alapján, mint ez. Az is csak egy ezressel olcsóbb.
@Essejó: tudom, gondolom a blokk is azonos mindben, meg úgy minden más, csak a matrica különböző.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
cinemazealot
addikt
Én jó pár éve (talán 2012-2013 környékén?) vettem az Auchan-ban egy MTD Smart BC 33 típusú fűkaszát, akciós volt, 30k alatt adták. Szinte minden évben előveszem, és talán idén fogom először komolyabban szétszedni egy zsírozás erejére. Bőven nem ipari kategória, de többször vágtam már vele derékig érő gazt 1000 m2-en, acél késsel náderdőt néhány száz m2-en... köszöni, jól van.
-
Barret001
addikt
Ezek az olcsóbb gépek kevésbé tartósak.A nagy nevű márkák meg ipari szintű használatra vannak tervezve. Nekem is van egy nóném gépem,évek óta használom. Arra amire nekem kell,arra megfelel. Amúgy minek neked ekkora dög nagy gép? Ennek már van súlya is rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
Srácok, kellene vennem egy fűkaszát minél olcsóbban. Minimális munkára kell, vagy összesen 80m2 terület (ennek fele fél méter mély füves árok), amit nyírnom kellene vele. Benzinesben gondolkodom, egyszerűbb, mint a madzagot húzni (a telek túloldalára meg kellene 50m...). Van különbség az olcsó gépek között, vagy igazából mindegy? Gondolok itt ilyenre, hogy GrassPro, Flinke, Straus, KrafTech stb. 20 ezres alatt már van ilyen. Például ez: [link] Ránézésre mind egyforma, hogy nem 5.5 lovas, az is biztos, de olcsó, és van rá gari is. Mondjuk az is olyan, hogy a cég, ami üzemelteti a webshopot, 1 fős, nulla egyéb infóval...Végülis vehetném a románoknál is a vásárban ennyiből.
-
Barret001
addikt
válasz philoxenia #63314 üzenetére
Amit tudok,azt fűtésre használok fel! Ami meg kisujjnál vékonyabb,az ellobban 5 perc alatt! Nem a földön égetem,van egy saját készítésű égetőm,a teljes alja rostély! Pillanatok alatt eltűnik a rőzse benne.
Én sem vagyok híve a felelőtlen égetésnek,jobb lenne,ha minden szerves anyag visszakerülne a helyére!
Ezt egyre kevesebben tudják/akarják megcsinálni. -
cinemazealot
addikt
válasz philoxenia #63314 üzenetére
Hatalmas +1
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem igazán támogatom az energiatermelés nélküli égetést száraz anyagok esetében sem. Ha mindenképp égetés mellett dönt valaki, érdemes valami módon hasznosítani a hőt.
Jobb lenne, ha a központilag begyűjtött szerves nem lebomló hulladékot államilag/önkormányzatilag hasznosítanák.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
cinemazealot
addikt
válasz imibogyo #63311 üzenetére
Jogos, adom mindkettőtöknek a pontot. Sajnos elrettent a sok rossz itthoni tapasztalat, ezért emeltem szót. Bocs, reméltem, hogy itt azért egészen más a szakmai hozzáállás.
Bér ettől függetlenül továbbra is az a véleményen, hogy az égetésnél van jobb/hasznosabb megoldás is. Peace.
-
imibogyo
veterán
Egyrészt nem mindenáron ez a tervem, másrészt ahogy Barret001 is írta, ha JÓL égetsz és SZÁRAZ anyagot, azt még a szomszéd sem veszi észre, nemhogy egy egész környék.
Tegnap nyársaltunk egyet és ma amikor beszéltem a szomszéddal meglepődött amikor mondtam neki. Persze a fészerből hoztam ki a tüzelőt, ami már közel 2 éve ott száradt. Ha esetleg úgyis döntök, hogy elégetem ezeket a gallyakat is, akkor is előtte jól kiszárítom őket a fészerben. Én pl. elég sokat szoktam otthon tárcsázni, nyársalni, vagy épp saslikozni szabad tűzön még sem kaptam egyszer sem még csak egy kis fejrázást sem a környezetemből.
Értem amit mondasz, de az, hogy vannak akik annyira balf...ok, hogy vizes, nedves avart, leveleket, meg fákat égetnek, nem alakítanak ki megfelelő (akár kényszer-levegőztetett) égetési helyet és pernyével terítik be a területet 2 Km-es körzetben, azért az nem jelenti azt, hogy csak úgy lehet égetni.
-
Barret001
addikt
A vékonyakat én is elégetem,nincs darálóm.Annyi a trükk benne,hogy ki kell szárítani! A szomszéd sem tudja hogy égetek Semmi füst.
-
tomcat78
őstag
válasz hegegabi80 #63308 üzenetére
Beton javításhoz nem lesz tartós... Használj Soriplan,Knauf vagy egyéb beton javító rendszert. Nem olcsó egyik sem,de nem is fagy szét 2 évente....
Amúgy van kültéri estrich is."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
hegegabi80
addikt
Korábban ajánlottátok a bejárati ajtó elé az esztrich betont a járólap alá szintbe hozáshoz. De a leírásban csak beltérre írja. Lehet használni kültéren is?
Vagy esetleg használhatok készre kevert szárazbetont? Ezzel már dolgoztam, az ajtó előtti kis teraszrész két sarkát is ezzel fogom javítani vasalás és zsaluzás után. -
cinemazealot
addikt
válasz imibogyo #63306 üzenetére
Szerintem semmiképp se égesd el a maradék gallyakat, akár engedi az önkormányzat, akár nem. Komposztáld vagy csinálj belőle brikettet, de szerintem óriási felelőtlenség csak úgy elégetni és ezzel telefüstölni az egész környéket. Én pl. tök pipa vagyok, amikor a falunkban nincs jobb dolga a fantáziátlan környékbelieknek, mint CO2-t termelni és ellehetetleníteni mindenki mást, aki meg szellőztetne vagy csak kint töltené a szabadidejét az udvaron.
-
imibogyo
veterán
válasz philoxenia #63303 üzenetére
Most azt csinálom, hogy a "vastagját" (4-5+ cm) kiszedem legallyazva a nagybátyámnak, mert ő fával tüzel és akkor már "csak" az aprajával kell valamit kezdenem. Egyébként még érik bennem a sima elégetés is, mármint a vékonyára, mert az önkormányzat engedi heti egyszer.
Ha végre összedobom a láncost (a többi gépet már kipróbáltam), akkor könnyebb lesz, mert most kétkezes ágvágóval csinálom. De legalább kigyúrom magam a nyárra.
(#63304) cinemazealot: bizony, nekem sem hiába akadt meg rajta a szemem.
(#63305) Barret001: tavaly két család is élt a kertben, de már nagyon régen nem láttam őket. Sajnos nem tudom mi történt velük.
-
cinemazealot
addikt
válasz imibogyo #63296 üzenetére
Nyilván nem az ingyen tüzelő nem kell, hanem büdös a vele való munka. Tavaly egy komolyabb (de csak néhány fát érintő) metszés után ennél sokkal kevesebb gallykupac jött össze, amit több délután alatt sikerült csak felaprítanom metszőollóval, gallyvágóval, baltával és körfűrésszel. Ezt az időt nyilván tudtam volna hasznosabban is tölteni, de nagyon ordenáré volt már az udvar.
Viszont az az elektromos gépet nézve leesett az állam. Szerintem ha lett volna egy olyanom, 2-3 óra alatt végeztem volna elpakolással együtt.
-
Barret001
addikt
válasz Satyricon #63301 üzenetére
A szervízekben kúpos csövet használnak,ami először össze tömöríti kisebb átmérőjűre.(mint egy tölcsér)Mikor becsúszik a szilent a fészkébe,azon a részen egyforma a "szerszám" és a fészek átmérője.Pontosan így működik az üveg dugózó gép is! A szilent zsírozása nagyon sokat segít.A helyén majd úgyis kipréseli a zsírt a fészekből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat