- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
Pontosan milyen?
Nekem ennek a régebbi változata van évek óta, még 115-ös burkolattal vettem, de az 1050w-os motor viszi a 125-öst is.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Sarokcsiszolót szeretnék venni, mert az előző csapágyas lett (PARKSIDE® sarokcsiszoló PWS 125 B2) és gariba visszakapom az árát.
Igaz túl van egy panel felújításon a gép (vezeték helyét vágtam vele mindenhol) de nem tudom hogy a csapágyazása porvédős e?! Valszeg nem ha ennyi betette a kaput.
Az új gép amit kinéztem Makita 9558HNR ez biztos porvédős. Esetleg más alternatíva van ami fordulat szabályozós? Sajnos a Makitának ~30000ft-tól kezdődik ez a kategória.
125 méretűt szeretnék.
Néztem a DeWalt márkát ezt viszont nem ismerem.
A lényeg hogy most már nem lesz akkora igénybevétel (ritkán lesz használva) mint amit hazavágtam.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
janakbacsi
őstag
válasz pepejoe #60293 üzenetére
már több felfújhatósat próbáltunk, de mind kilyukadt sajnos. lehet, hogy valami ilyesmi kellene inkább. csak nagyon magas a szállítási költség.
[link][ Szerkesztve ]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
pepejoe
tag
válasz janakbacsi #60291 üzenetére
Ez nem felel meg? Kicsit nagyobb de nem hiszem hogy ez gondot okozna.
-
enemi
senior tag
válasz janakbacsi #60291 üzenetére
[ Szerkesztve ]
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
janakbacsi
őstag
6 és 8 éves gyerek részére szeretnék valamilyen pancsoló medencét. az erkély eléggé keskeny 1,2 méter széles. tudna valaki javaslatot tenni, hogy milyet érdemes venni, és hogy az algásodást milyen módon lehetne elkerülni? köszönöm.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
cinemazealot
addikt
A simogatással az a baj, hogy úgy veszi, mint ha azt mondanám "okos cica". És ha a cselekvését ezzel a reakciómmal párosítja, megszívtam, mert az életbe le nem szoktathatom a mi macskánk kajájáról. Elmagyarázni viszont nem fogom tudni neki, hogy ezt nem szabad, hiszen ... macska: akaratos, beképzelt, egoista és sokszor nagyon bunkó. Az pedig, hogy minden alkalommal simi a buksira és finoman kiteszem a garázsból, elég hosszú és vélhetően sikertelen tanulógörbét eredményezne, ráadásul ritkán látom esélyét, hogy összefussunk. De természetesen eszemben sincs bántani, ezért is fordultam Hozzátok ötletért, hogy valahogy kicselezzem.
(#60289) Sándor -P20-
Van felhasználói tapasztalatom a Roger-rel, sőt még embert is láttam közelről, aki az ilyet kiépítette. De ez is kb. az az árkategória, mint a chip-es macskaajtó (akár bőr alá ültetett chip, akár nyakörvre akasztandó).[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz cinemazealot #60287 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Roger beléptető rendszert. [link]
Megveszed a legegyszerűbb offline üzemmódra képes, a billentyűzetéről programozható ajtónyitás érzékelőt (had ne mondjak típust, nagyon régen foglalkoztam vele.) Egy fityegőt a macskusz nyakába, amint megközelíti az ajtót őt beengedi a zár...
Némi doksi a cuccosról, nem kell tőle megijedni. [link]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #60287 üzenetére
Remélem megsimogatnád,hiszen az a cica nem tudja,hogy nem neki tetted ki a kaját.
-
cinemazealot
addikt
A kérdésem főképp arra irányult, hogy van-e ötletetek egy a chip-vezérelt ajtótól eltérő, annál olcsóbb, de mégis valamilyen módon szelektív megoldásra.
(#60283) pepejoe
Jelenleg ezt csináljuk, de lesznek napok, amikor hosszabb ideig nem leszünk itthon. Anyámat meg nem kérhetem meg, hogy naponta többször is jöjjön megetetni a bajszost.(#60284) hotkar
Egyszer megkergette a macskánkat a szomszéd kutyája, azóta eléggé parázik a legkisebb kutyaugatástól is. Max. akkor viselné el, ha kölyökkutyaként kerülne mellé, de az elég időigényes projekt volna.(#60285) emre
Ennyit azért lehet, hogy nem költenék a dologra. De sajnos kezdek barátkozni a gondolattal, hogy vagy high-tech ajtó drágán, vagy a többlet kaja többlet költsége.(#60286) hegegabi80
Ja, csak ahhoz találkoznom is kéne vele, lehetőleg úgy, hogy éppen rajta kapom. Asszony már járt így, de muja volt és egyszerűen csak kitessékelte a garázsból. Tudod, hányszor képzeltem el a jelenetet, amikor én találkoznék vele? Csak szépen lassan, ördögi kacajjal a bajszom alatt bezárom magam mögött az ajtót... -
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #60281 üzenetére
Csúzlizd meg párszor a szomszéd macskát, utána garantáltan nem fog oda mászni.
-
emre
veterán
Ha megér neked ennyit a dolog
Mi telente plusz 2-3 macskával számolunk, mert szabadon bejárhatnak a kazánházba."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
hotkar
aktív tag
Kiskutya. Persze nem annyira kicsi, hogy a nagy macska megegye...
[ Szerkesztve ]
-
pepejoe
tag
Csak annyi tápot hagyj előtte amit egyszerre meg is eszik.
-
pjen
félisten
A nyakörv is tudja hyitni az ajtót.
-
cinemazealot
addikt
Fiúk-Lányok! Segítsetek nekem macska olcsó és hatékony azonosításában!
Adott egy garázs épület, ahova a macskának bejárása van: az ajtóra nemrég vágtam egy macskaajtót (kis darab plexi lengőajtó, nem bolti/gyári megoldás), itt kap enni és itt alszik. A baj az, hogy bejön a szomszéd macskája is és felzabálja a mi macskánk száraz tápját (az a kis hülye meg végignézi):
A téglarakáson lévő tálka előtt az idegen (a nagyobb darab), lent a miénk (a kisebb)A miénk még nincs chip-eltetve, de ha lenne is, nem tudom, van-e olcsóbb/egyéb megoldás a chip alapján nyíló macska ajtónál. Gondoltam már optikai azonosításra (fényvisszaverő nyakörv/farokpánt, face ID, f@$zomtuggya), súly szerinti azonosításra (csak el ne hízzon), egyedi kaja adagolóra (amit csak a mi macskánk ismer ... bár nem tudom, ezt mennyire tudják más macskák eltanulni)...
Egyéb ötlet/megoldás?
-
imibogyo
veterán
válasz macilaci78 #60276 üzenetére
Nem is a laminálttal volt a baj. Csak az utolsó sorhoz kellett ez a kütyü, mert bevágtam a küszöb alá is a lapokat és így nem lehetett "bebillenteni" a helyükre őket, az ujjam is alig fért oda az élhez, hogy "belekapaszkodjak" pedig még így is maradt 1 centi dilatáció. Lényegében vízszintesen kellett őket összeütni egy szűk helyen. Na ehhez kellett a kütyü.
Persze én voltam a balfék (pedig már sokadik padlóm), mert annyi lett volna mindössze a teendőm, hogy arról az oldalról kezdem a lerakást és akkor egy egyenes fal mellett fejezem be. De hát ez van.
[ Szerkesztve ]
-
T 1000
aktív tag
válasz NEMO1968 #60270 üzenetére
Húúú, ez már tényleg kendácsolás lenne! Vettem inkább 1600 Ft-ért egy nyomógombos kilincset. Ennek a nyitásához és zárásához is be kell nyomni a gombot és elég komoly ellenálása van a kilincsnek, így tuti nem tud kizárni a gyerek senkit.
-
imibogyo
veterán
válasz macilaci78 #60272 üzenetére
Van kicsapózsinórom, de csak nagyjából követtük az eredeti tapétázás felső élét, mert ide még jönni fog egy szélesebb 10-15 centis szegély, valószínűleg hungarocellből.
Amúgy haladtam a kerttel is, de szerintem inkább csak be akart szólni... Itt van vegyesen egy pár előtte/utána fotó, nincs szétválogatva, de szerintem egyértelmű melyik melyik (de ahogy látom a Google nagyjából időrendbe is rakta). Még természetesen vár egy 15-20 centis szigetelés is a házra, így a ház külsejével azért sem foglalkoztam túl sokat, de azért így sem okádék, csak kicsit össze-vissza.
Azt hittem többen észreveszik, de az ezen a linken elérhető első képnél kiemelném az alsó szélnél látható házilag készített "laminált padlóösszeütő" alkalmatosságot, ami egy laposvasból és egy fém küszöbből készült. Sajnáltam a pénzt a gyárira, de megoldottam hulladékból.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz donmackó #60262 üzenetére
100% hogy az akrilra a fedő lakk, ha nem is nitrós, de alkidos volt. Azaz agresszívebb, mint a festék és gyakorlatilag feloldotta a megszáradt akril réteget. Kimondottan lassan kötő lakkot szerezz kerékpárfestésre. (Nem árt ha képben van az eladó a spray festékek terén)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
macilaci78
nagyúr
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz imibogyo #60271 üzenetére
A festésnél látom, a zöld felső széle hullámos. Mi úgy csináltuk, hogy egy kendermadzagot belemártottunk a falszín vödrébe, a sarokban kifeszítettük, egyikünk meghúzta és rácsapta, mint a gitárhúrt. Szép egyenes vonalat adott és fölötte nem kente össze a fehér falat. Ezután már csak maszkolószalaggal mentünk körbe fölötte, és hengerrel magabiztosan, nyéllel, létra nélkül lehetett gurítani.
Olyan jól sikerült saját kézzel, hogy tapétabordűrről le is tettünk.Volt aki be is szólt, hogy hát azért fordíthatnátok időt az udvarra is (előző éjszaka majdnem éjfélig szereltem a fűtést munka után) hát mit ne mondjak szívesen a nyaka köré tekertem volna a kéztávolságban lévő 20-as fűtéscsövet... - én inkább benzinessel még levágtam volna a füvet, sövényt, láncfűrésszel kivettem volna a felesleges fát, azt felaprítani, hogy le lehessen tenni a helyére, stb. Mire megpirkad, végzel is, és hogy örülne a szép kertednek a szomszéd!
-
imibogyo
veterán
válasz hegegabi80 #60266 üzenetére
Szétszedtem darabokra és úgy festettem le. Sima szórós festékkel csináltam (Pinty), semmi extra. Csak a már említett tökölős/óvatoskodós módszert használtam. Az előlap nem lett festve, mert az mentes volt minden módosítástól. Csak az oldallapok, az alj és a tető lettek festve. Maszkolást csak a jelölések felviteléig és a tényleges fúrás első részében alkalmaztam utána levettem őket, hogy a hőtől ne süljenek rá a fémre, mint anno a radi8tor-nak készített tetőlemez esetében...
(#60268) Inhouse:
Dehogy vagyok profi. Sokan tudják már itt rólam, hogy "mezei" könyvtáros vagyok, bár tény, hogy elég sok mindenben szeretem magam kipróbálni barkácsolás témakörben.(#60269) cinemazealot:
Bezony. Nekem mondjuk van, de nem használom túl sűrűn. Remélem ez most már hamarosan változik. Jövő hétvégén átköltözünk (ez most már biztos, szereztem magamnak teherautót is kölcsönbe stb.) és utána remélem sokkal több időm lesz alkotni és talán megszaporítom egy kicsit számotokra is a képfelhozatalt.Már csak az egyik szobának a fele van hátra laminált padlózásból a másikat már befejeztem és csak szegőzésre vár, valamint a konyhát kell előkészítenem a bútor érkezésére. Kedden megérkezik a hálószobabútorunk is (kivételesen ezt most nem én készítem). A csempézést végre a folyosón és az ebédlőben is befejeztem.
Még rengeteg munka van hátra, kívülről meg sem merem mutatni a házat és az udvart, mert nagyon gáz.... De majd beköltözés után remélhetőleg normalizálódik ott is sok minden. Egy teljes felújítás közben nem könnyű egy amúgy 10 évig elhanyagolt 3000 m2-es udvarból értékelhetőt faragni. Volt aki be is szólt, hogy hát azért fordíthatnátok időt az udvarra is (előző éjszaka majdnem éjfélig szereltem a fűtést munka után) hát mit ne mondjak szívesen a nyaka köré tekertem volna a kéztávolságban lévő 20-as fűtéscsövet...
-
NEMO1968
őstag
válasz T 1000 #60256 üzenetére
Szia!
Befelé nyílik az ajtó?
Mi lenne, ha az ajtó felett átfúrnád a keretet, bele egy csavar, a csavarra egy vastagabb , mondjuk 5-ös fémlemez.
Az egész szerkentyűt lazára hagyod, a lemez becsukott állapotban az ajtón támaszkodik vízszintesen.
Ha kinyitod az ajtót, a lemez lebillen a keret és az ajtó közé, és máris nem lehet becsukni.
A csavar külső végére is tehetsz valamit, úgy kintről is tudod mozgatni a reteszt, ha esetleg szükséges.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
hegegabi80
addikt
válasz imibogyo #60258 üzenetére
Ennek az alu metisnek a festéséről mesélhetnél még picit. Pl egybe volt, vagy szétszedted darabokra, miként maszkoltad a logot stb, stb. Jöhet akár privibe is, csak mert idővel én is akarok metist festeni.
Még kiscsikó koromban festettem át utoljára a biciklim, az egész jó lett. -
-
Submarine
senior tag
válasz donmackó #60259 üzenetére
Hali!
Azok akkor nagyon nem voltak kompatibilisek. Az a lakk nem nitrós véletlenül? Vagy magas lehetett a páratartalom -> tau pont
Ha mindkető acetonos akril, elég a rétegenkénti 10perc.
Bár legutóbb lakk előtt én is vártam 12 órát (binyigli alkatrész - 3/3 réteg - és nem volt gond).
Létezik csiszolás mentes megoldás: szemcseszórás.. viszi vázzal együtt..
Ilyen finomabb felültekre meg hallottam már valami "gyöngy"szórást, de csak fél füllel - vagy hasonló - a lényege ugyanaz lehet.
Mást nem nagyon tudsz csinálni.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz donmackó #60259 üzenetére
Homokszórás... Vagy mehet más abrazív anyaggal is (pl. szódabikarbóna, ami nem okoz szilikózist). És könnyen gyártható hozzá szerszám is.
-
donmackó
addikt
válasz imibogyo #60258 üzenetére
Szerintem megoldhatta a lakk a festéket (én még ilyenről nem is hallottam), mert megtapogattam mielőtt lefújtam a lakkal és száraz volt. Ráadásul a megvolt a gyárilag ajánlott 24 órás száradási idő is. Viszont miután lakkoztam, ráncos lett és ragadt (egy ronggyal le tudtam törölni a festéket a lakkal együtt még 12 óra száradás után is). Nem értem ezt. Esetleg létezik valami megoldás az egész eltávolítására a csiszoláson kívül (mert abba valószínű hogy bele őszülnék)?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
imibogyo
veterán
válasz donmackó #60257 üzenetére
Ha ráncos, bőrszerű lett akkor szerintem pedig nem volt elég a száradási idő az alaprétegnek (gázosodás), esetleg valamilyen módon oldhatta azt (láttam már ilyet)... Én (szó szerint) 20-30 rétegben festek mindig fémet és több napon át, leheletvékonyan. Így eddig még szinte mindig 100%-os eredményt kaptam. Legutoljára ezt az alu Metis-t fújtam így átalakítás után... Lehet, hogy lúzer megoldás, de nekem ez a módszer biciklinél és motornál is bevált (ez mondjuk annyira szép nem lett, de nem hólyagosodott fel, vagy ráncosodott be)...
MÁS, ha már festés:
igaz, hogy még csak 1 rétegben (összesen 1 flakont használtam el), de haladtam a kád zománcozásával is. Összesen 4 réteggel számolok, hogy annyi elégséges lesz.[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Üdv!
Le szeretném festeni a lányom bicaját. Lefújtam 3 réteg akril rózsaszín akril festékkel, majd amikor a lakkot fújtam rá csúnya ráncos/bőrszerű lett. A száradási időket betartottam, de mégis szutyok lett. Lehet ezt valahogy javítani úgy hogy ne keljen az egészet lecsiszolni? Próbáltam hogy feketét fújok rá (egy kis részen teszteltem), de rosszabb lett. Ötlet?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
T 1000
aktív tag
válasz macilaci78 #60255 üzenetére
Köszi, de nekem nem becsapódás gátló kell. 2 gyerek van, folyton nyitogatják, meg becsukják az erkély ajtót. Nekem olyan megoldás kell, ami automatikus, vagyis ha kinyitják az ajtót, ne tudják kizárni egymást. Ha mondjuk matatok az erkélyen, a kicsi simán kizárhat.
-
Thorus
aktív tag
Egy kis segítség kéne. Képkeretet csinálok mert olcsóbb mintha boltban venném de egy elemet nem találok sehol. Vannak ezek a klipsz képkeretek amiknél az üveget és a forgácslapot fém klipszekkel rögzítik. Ha valaki tudna mondani egy helyet ahol lehet ilyeneket venni az jó lenne. Ali ebay vagy bármi hely jöhet.
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Barret001
addikt
válasz [CS]Blade2 #60250 üzenetére
Pálma tex tökéletes lesz! Mindkét oldalt meg kenni,20 percet várni,össze illeszteni! Ennyi
-
MrDerekas
addikt
FBS, palmatex, patex, vagy bármilyen rugalmasra száradó ragasztóval.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Inhouse
őstag
Talán a szuper erős hőálló Pálmatex jó lehet ide. Mindkét oldalt bekenni, megvárni míg szikkad kicsit és összenyomni.
Üdv Inhouse
-
[CS]Blade2
addikt
Autó 2 ajtajából kiesett egy-egy kárpitozott betét.
Egy vékony furnér szerű táblán volt szivacs és szövet, majd körbe kb 1 cm visszahajtva, és egy puha műbőr szerű, de szerintem valami műanyag anyagon volt fent.A szivacs elporladt, az már nem része a szettnek.
Mivel tudnám visszaragasztani?
Ezen a képen látszik, egy-egy ilyen textiles tábláról van szó.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni: adott egy műanyag erkélyajtó. Szeretnék rá valamit szerelni, hogy a 3 éves kisfiam ne tudja az ajtót bezárni. Az nem baj ha kinyitja, de többször zárta már ki valamelyikőnket és ha egyszer csak egyedül leszünk vele otthon és kizár engem vagy az asszonyt, na az nagy szívás. Tudom hogy van zárható kilincs, de nem akarok kulccsal b@sza....ni. Valakinek ötlet?
-
Essejó
veterán
válasz TESCO-Zsömle #60206 üzenetére
Egy laza Youtube keresés, tippnek jó lehet: [link]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Satyricon
addikt
válasz bitpork #60238 üzenetére
E46
A tompítottra is tettem egy alumínium bögrét, nekem ne világítson feleslegesen :-D
-----------------
Még nem is mutattam a reggeli alkotásom: Tegnap gondoltam kipolírozom az első lámpabúrát, mert az egyik kicsit ramaty állapotú volt. Na, neki is álltam, de könnyebb dolgom lett volna, ha a lakk amivel le lett már fújva x éve, nem pattogott volna le 1-2 helyen. Na, levakartam a lakkot nagy nehezen(persze 2-3-400as papír nem volt itthon, csak 60-80-as, 1500 és 2000res) ezekkel kezdtem csiszolni, polírozni. Szegény, fúróm szenvedett eleget, a végeredmény szinte tökélétes lett, ha leszámítjuk a mikromiliméteres brutál térhálós repedéseket rajta, amit csak bizonyos szögből lehet látni. Na lelakkoztam, majd száradás és két perc káromkodás után rájöttem, hogy majd holnap reggel kemény leszek és adok neki hőlégfúvóval, hogy a repedéyek eltűnjenek.Hát ma reggel adtam is neki. Szappanos kopott 60-as papírral leszedtem a ráfújt új lakkot, majd húlégfúvóval adtam neki, íme a gyönyörű végeredmény:
Nem, az nem egy vaku által előidézett fehér fénylő csillogás, az egy kibszott fehér folt a búrán, amit a hőlégfúvó tönkretett(nem én) szóval ha túl szép a lámpabúrátok szóljatok nyugodtan, házhoz megyek! ;-)
Sebaj... Majd jólesz postaládának a kerítésre, vagy védőmaszknak, ha flexelnék... Kettő van a háznál, de egyik sincs meg, szóval mostmár lesz! Esküszöm megcsinálom két hét múlva ha szabin leszek! De hogy ne csak gányt mutassak, a napokban majd megosztom veletek egy apró, de profi munkámat!
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
bandiras2
senior tag
"lakásfelújítás"
mosogató beszerelése, szifon nincs, vagy nagyon drága ami mégis.
Megoldás?
KÖNYÖKCSŐ!
cipőfűzővel megerősítve, nehog elengedje magát.
Édesapám alkotása.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
-
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Ezt nem én követtem el, de ide kívánkozik.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
MrDerekas
addikt
válasz Satyricon #60231 üzenetére
Már a leírásért is érdemes volt ránéznem Nem kéne szabadalmaztatni a gyűszűt? Lehet nincs rajta semmi jogvédelem.... bele sem merek gondolni, mi jogdíjat lehetne legomboltatni pár száz évre visszamenőleg
-
Satyricon
addikt
válasz MrDerekas #60227 üzenetére
Íme a SA-T1R1-C0N típusú helyzetjelző izzó. Háromszoros retinavédelemmel ellátott elektronika, a szembejövők szeme világa érdekében, 0mm-es hatótávolsággal rendelkezik, tehát este vaksötét színűt világít:
Ha jobban szemügyre veszitek a készüléket, hasonlít a nagyi gyűszűjéhez
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #60229 üzenetére
Szerintem 3G router,akkor meg nincs ennél jobb variáció.
Más értelmét nem látom a dolognak... -
cinemazealot
addikt
válasz Satyricon #60219 üzenetére
Most már csak azt a pillanatot várom, amikor az izzó a gyűszű alatt kiég, a computer visszajelez, Te viszont nem tudod kivenni az izzót, mert a nagyobb gyűszű miatt nem tudod kiszedni a helyéről, vagy ha mégis, a gyűszűt nem tudod levakarni az izzóról, mert az FBS annyira tartja. Sőt, tovább megyek: az izzó túlhevül a gyűszű alatt, eldurran, a gyűszű meg a rázkódástól szétveri a tompított/távolsági fényszóródat is.
(#60214) Byga007
Nem lenne egyszerűbb (...és olcsóbb ...és kíméletesebb) ezt a szerencsétlen router-t levinni a spájzba és a kábeleket áthúzni ezen a szellőzőn? Megspórolhatnád a ventilátort is.(#60225) enemi
Ez nagyon tetszik![ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60224 üzenetére
Rakjuk az üveg közé 4 db konzervdoboz méretű rozsdamentes tömböt. Kötés után megfúrod és mentsük bele menetét.
-
MrDerekas
addikt
válasz Satyricon #60219 üzenetére
Jó az öreg a háznál Képet ilyenkor mindig meg kell osztani Kétszáz foktól kicsit többet is bír az a cucc, főleg, hogy ebben az esetben nem kell a nagy szilárdság. Szinte csak saját magát kell megtartania, meg némi vasat. Bagatell
-
Thorus
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #60224 üzenetére
Ha nem az egész lenne öntve hanem egy 10mm plexi lap lenne az asztal közepe és arra öntenéd a gyantát?
Középre meg rakhatsz valami hangulatvilágítást és akár még lábakat is tudnál rögzíteni bele meg kevesebb gyantából is ki lehetne hozni.
Zsalut a plexi oldalára, feltölteni gyantával és az üvegeket belehelyezni ahogy tetszik neked. A hő miatt meg a plexi másik oldalát jéggel vagy valami hűtő folyadékkel locsolni.[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
enemi
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #60221 üzenetére
tiszta buborékcsapda. video
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz bandiras2 #60222 üzenetére
Viszont akkor is lassan, nagyon lassan kötő cucc kell, mert ennyi litert levákuumozni egybe lehetetlen, nemhogy kiönteni.
Meg ugye a hő...
Igazából nem tudom vastagságban hova/meddig mehetek. Nem tudom mennyire lesz masszív a lap, elvégre nem tömör gyantáról van szó, hanem tele lesz/lenne üveggel, ami nyilván nem fog tartani semmit, csak dekor, illetve teret tölt ki.
Persze azt se tudom, a lábeket hogy/miként fogok rögzíteni egy ilyen laphoz. Ugye belefúrni nem lehet, mert üveg van benne, gondolom akkor csak a ragasztásos illesztések maradnak. Bár akrilra vannak jó ragasztók, illetve üvegekhez (akvárium) is léteznek embertelenül erős szilikon-ragasztók.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
bandiras2
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #60217 üzenetére
Nem az egész asztallapot kell vákuumozni, hanem csak annyit amit éppen bekeversz. Kell egy nyomásálló tartály, amint azt a videón láttad. Másnem kazánlemezből meghegeszted, és szintrevágod, de akár félbe vágott poroltó is jó megoldás lehet ha nem roskad össze. Tetejére gumialátét, sziloplaszt, és vastag lemez, bármiből ami van. Ha találsz vastag polikarbonát lemezt, akkor még bele is láthatsz majd mint a videón.
Nem kell gyors gyantát használni, jó neked a lassú is,l a lényeg az elv, hogy legyen bubimentes.
Vákuumszivattyút nem tudom honnan, de van belőle slagos kivitel, ami a víznyomásra működik. Megvannak a korlátai, de alap dolgokra jó: [link]De ha kiszeded egy működő, akár használt, kidobott hűtőszekrényből a kompresszorát, és kézrátétellel megállapítod, melyik csövön szív, tudsz kb. 20 mbar-ig vákuumozni. Az olajat ne öntsd ki belőle, mert akkor hamar besül, tehát tartsd kb. vízszintesen mindig, kiszedés közben is.
[ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem egészen, mert egy lekerekített sarokasztalról van szó, így a lap tényleges térfogata inkább 58 liter. A vastagság oka pedig -mint már írtam- hogy ennek az 58 liternek a jórészét szeretném üvegszilánkokkal kitölteni, valahogy így vagy így.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
enemi
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #60217 üzenetére
ez 93 liter? Hm...nem lesz olcsó lap...ha sikerül se.
-
Satyricon
addikt
válasz MrDerekas #60213 üzenetére
Basszus ez lett a jó megoldás, köszi szépen!: Gyűszűt ragasztottam FBS-sel az izzóra De mivel nagy volt a gyűszű átmérője és mélysége, az egyikbe egy 10mm-es csapágygolyót, a másikba pedig egy 6-os anyát ragasztottam, majd bele az izzókat, szerintem baromi jó lett!
Most már csak imádkozok hogy az izzó hőmérséklete ne érje el a 200 celsius fokot, ugyanis az FBS eddig hőálló. Szerencsétlen le se tud majd hűlni, mert zárt térben lesz...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv all! Extrém rendhagyó 5letem támadt
Az egyik permetezőgépen már nagyon régóta tönkrement a légüst. Ez egy kis tartály a közepén egy membránnal. Egyik oldalt vegyszer, másik oldalt adott nyomású levegő. Fogalmam sincs mióta van átszakadva, a lényeg hogy ha rendesen működne akkor az utolsó litereknél jellemző nyomásingadozás (belevegősödés) csökkentése volna a célja. Egyébként sztem így is van benne annyira levegő, hogy a nyomásmérőórát azóta se verte szét, de a gyári normának legfeljebb 20%a a most jelenlévő levegőmennyiség benne.
Mivel ez a membrán fogyócikk, a bontás/csere macerás - ki kell emelni az egész szivattyút a gépből úgy gondoltam most hogy veszek egy CO2 oltót, aminek az üzemi nyomása 50bar, próba nyomás 300bar. A permetezőgép munkaponti nyomása pedig 30bar. Ezt a kiürített palackot egy szabad csapra illeszteném 40baros permetező vezetékkel.
Kérdés: ezek a tűzoltókészülék tartályok hogy állnak a vegyszerrel?
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz bandiras2 #60216 üzenetére
Ez fast resin, vagyis gyorsan kötő gyanta. A vákuum meg teljességgel esélytelen. Öntőformát még csak-csak tudok csinálni, ha nagyon megerőltetem magam még helyet is találok, de vákuumkamrát nem tudok szerezni, amibe belefér egy 130x180-as asztallap.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
bandiras2
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #60199 üzenetére
Nem lehetetlen, csak szívás. Ki kell vákuumoznod a gyantát keverés után, és akkor nagyobb lesz az esély a sikerre
[link]A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
hegegabi80
addikt
Nos kicsit utána olvastam a neten a dolgoknak, és egyáltalán nem halott ötlet.
Úgy hívják szürke víz. A mosogató és fürdő vizet külön választva a wc-től fel lehet használni. Természetesen nem fogom ennyire bonyolítani a dolgot.Amúgy én spec nem használok tusfűrdőt csak nagyon ritkán, mert viszketek tőle. Csak házi készítésű szappant esetleg. Sokkal jobban szeretek sima tiszta vízzel megmosakodni.
Na de mindegy is, ez már nagyon nem ide vágó téma. Max ha alkottam valamit, akkor berakom. -
MrDerekas
addikt
válasz Satyricon #60212 üzenetére
Az izzóra nem tudsz valami fémkupakot ragasztani akár pillanatragasztóval? Fém toll kupakja, gyűszű a nagyi hímzőkészletéből... Milyen átmérőben kellene egyáltalán?
-
Satyricon
addikt
Nem a, hanem valami gyors megoldás kellene, mert raknám össze a kocsi lámpáját, ugyanis tegnap este óta szét van bombázva
Esetleg a szigszalagos megoldás? Mennyire jó ötlet? Az van kéznél
Kicsit más téma, de mégis valamilyen szinten kapcsolódik ide:
Szerk.:
Repedezett lámpa búrát hőlégfúvózott már valaki? Valóban eltünteti a repedéseket, vagy ez csak az én agyam szüleménye?[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #60204 üzenetére
Rám ne hallgass,de legalább nézz utána...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
A kocsim uncsi halvány meleg fehér helyzetjelzőjét cseréltem ki más megoldásra, és az eredeti kis w5w izzó fényét szeretném megszüntetni. Kivenni az izzót nem lehet, mert akkor jelez a kocsi, hogy kiégett az izzó. Tehát benne hagynám. Kiszedni foglalatostól és betenni a motortérbe megoldást nem akarom, mert az egyik oldalon le kéne bontani a légszűrőházat, szóval tuti nem szívok vele egy órát! Azt csináltam tegnap este, hogy lefújtam fekete festékkel, majd betettem a helyére az izzót, de ez két perc motor járatás után elkezdett füstölni a rajta lévő festékréteg. Most lekapartam róla a festéket, és betekertem fekete szigszalaggal. Szerintetek meg fog olvadni a szigszalag? Nem akarom hogy kigyulladjon, emiatt valami profi megoldásra lenne szükségem
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem tiszta műgyanta lenne, ezért is a 4cm. Melóhelyen leselejteztek két zuhanykabint, meg kellett semmisíteni őket és a felrobbantott edzettüveg oldallapok "szilánkjaiból" szeretnék egy jókora asztalt csinálni.
Viszont műgyantával életemben nem dolgoztam, műhelyem/eszközöm se nagyon van ekkora projektre, van viszont két 10-15l-es vödröm tele üveggel, amiből mindenféle világító dekort szeretnék csinálni.
Mint írtam, kolléga vetette fel, hogy miért nem csinálom ebből az egész asztalt, vagy legalább a lapját, azóta ezen agyalok, hogy miként lehetne.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
veze
őstag
válasz macilaci78 #60204 üzenetére
néhány éve kaptam zöldhagymát olyan kertből, ami egy termálvíz befogadótól kb 200méterre van ( nem sajtolták vissza a vizet, hanem oda engedték, lehet hogy megszegték az előírás vagy nem, de oda engedték)
Hát mit mondjak.. A termálvíz sem ártalmas, - hogy utaljak vissza egy korábbi hozzászólásra - sőt még hasznos különféle nyavajákra, ha üldögélnek benne, lehet a zöldhagyma sem volt ártalmas, de olyan mellékíze volt.. hogy gyakorlatilag élvezhetetlen (számomra ehetetlen) volt szerencsétlen növény..pedig nem is locsolták azzal, csak egy fúrt kútból, de simán eljutott a talajvizzel odáig is[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60199 üzenetére
azt akrilból önteném, de legalábbis lassan kötő műgyantából, mert keveréskor ehhez a mennyiséghez gép kell, és buburékos lesz, annak ki kell mennie belőle. minél gyorsabban köt, annál nehezebben fog
++ kötéskor melegszik, és az is káros. minél gyorsabban köt, annál melegebb leszElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
veze
őstag
válasz Barret001 #60201 üzenetére
felőlem felhasználhatja, az eredendő felvetés szerint a kérdező nem szeretné felhasználni, hanem szétválasztani..Én azért nem szeretném szappanos vízzel locsolgatni a zöldségeket. De mondjuk egy fára , ami nem gyümölcsfa, folyhat simán amíg bííírja
de majd olvasván a bejegyzésed, felhasználja ugy ahogy van és kész és nem vergődik ilyesmivel.
nekem jo a fúrt kút vize is, nem gondolkodom ebben[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Okos Otthon / Smart Home
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Wii U
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest