- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macko20
őstag
válasz osonte #29517 üzenetére
A két bal oldal felöl fújó venti felesleges ,inkább plexi lapot tegyél oda és az áramlás felfelé ki visz mindent ,ill a hdd-t is a két alsó venti felé tenném vhogy így,ill a fet-ekre vmi kis alu bordát,ill a chipsetre is magas bordát ,v höcsővest mert ha az alaplapi vga-t használod nagyon fog melegedni.. :
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #29508 üzenetére
amit a képen látok, így jó, ahogy van. a cpu hűtőt forgatám el 90 fokkal, hogy az is fölfelé fújjon. és akkor nem kell hátra venti, mert a felső rácson kiszédül minden meleg.
az utolsó ventis gépemben a gép közepében, a cpu hűtő alján volt egy venti, ami fölfelé tolta a levegőoszlopot. a felső rácson ment ki minden meleg.
az aktív (ventis), de csendes léghűtést 2 féle képpen lehet jó megközelíteni.
ha kevés rács van, akkor a ki és befúvást kell jól megtervezni.
ha sok rács van, akkor a gép közepében kell elhelyezni a ventit, ventiket, de mindenképpen fölfelé fújó irányban. ez van nálad.tetszik a képen látott elrendezés, nekem is volt hasonló.
(#29509) FatalEror
szét vagy mostanában zuhanva....
ott van felül a hatalmas lék. (az nem plexi a tetején, hanem egy bazi nagy lyuk.)
milyen hátsó, kiszívó ventire gondolsz?[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
válasz osonte #29428 üzenetére
Azt hiszem JVC volt, de ez már volt jó pár éve, azóta ki lett kukázva több baja is lett. A hangszórók is kihasználatlanság miatt kicserélődtek sima kalaptartós három utas izékra. Persze ez nem villog, mert feleannyi sincs a terhelés, ennyinek meg nem teszek be bikakábelt.
-
FatalEror
addikt
válasz osonte #29428 üzenetére
Alapvetően sokszor előfordul,hogy nem gyári rádió van a kocsiban és eléggé kontár és gány műveleteket látok amiket "kicserélve" tisztességesen megblankolva s forrasztva sokkalta jobb végeredményt kapunk.Volt,hogy haver autóba rakott hangfalakat nem is sz@r minőségűeket asszem pioneer és szintén pioneer rádió az sem volt egy hulladék széria,de szörnyen szolt aztán megnéztük bekötést amit fekete zsugorcső tartott szó szerint mivel nem volt forrasztva és a blankolásnál a kábel fele hiányzott.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz osonte #29352 üzenetére
Megvilágítva az igazi.
De kérdezd meg Blabcsit ő ismeri az ilyen dolgok csínját-bínját.Ez eléggé OFF de akkor is fel akarom tenni a kérdést!
Találtam egy pókeres játékot amit le lehet szedni és arra gondoltam,hogy ha van rá érdeklődés akkor egyik nap mondjuk este csinálhatnák topikon belül egy játszmát.Kérdés a következő van aki tud és akar is egy jó pókert játszani?[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
-
törölt tag
válasz osonte #24225 üzenetére
Jó ötlet és remek barkács Azt viszont szeretném megemlíteni, hogy ezek jó, ha 100 Hz-től adnak le és nem dobozba valók (kocsiban átlagban az ajtó lemez a doboz, oda lettek megcsinálva), érdemes lenne egy pár jó hsz-t beszerezned, fényévekkel szebb lenne a mély és szvsz hangosabb is lenne (eléggé érzéketlenek a kocsi hangszórók a szobai hsz-ekhez képest).
De mindenképp GRAT a műhöz, már a gondolat is figyelemre méltó -
Ringman
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #23694 üzenetére
1 m magasan jobb lenne. úgy lenne tétje.
(kötéltáncos, alatta háló: uncsi, hurka dolog...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
zolee5016
őstag
válasz osonte #22295 üzenetére
Saját tapasztalat nem leugatni egyből!!Az az igazság ,nem is igazán értem a külön adok hütést a hddnek dolgot.Nekem volt komplex hdd hütőm(teljes passziv borda+2venti) de 5-8 foknál nem hozott többet! A ventilátor meg inkább csak televágja porral,de még annyit sem ér.Így hütés nélkül a hdd-im (pedig 5 van )35-38 fokosak.
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
válasz osonte #22291 üzenetére
Ha a homlokfal mögött mennek a kábelek,simán tuti lesz a belseje! Én a 14-es homlokventit a hdd-k elé nem eröltetném Félkészen LINK 2 3
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #20936 üzenetére
"Ez a táp egy igazi túlélő..."
tűzoltók mesélhetnének azokról a leégett házakról, ahol minden porig füstölt, csak a biztosíték élte túl....
a csatinál pedig, hg ymi miatt égett rá, az igen 2 esélyes. nekem egyszer egy tápon a molex ág végigfüstölt táptól vga-ig. de a keletkeztető ok sosem derült ki, hogy a vga vagy a táp volt a ludas. vagy a csatlakozási pont szűk keresztmetszete. (ez volt a legvalószínűbb, de nem biztos)
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #20932 üzenetére
nekem van egy régi alsótápos mániám. ebben a helyzetben jó. de ha nem garis már, akkor megfordított ventivel. minden egység jól jár. tehát hátul beszívja frisset, és feltolja vga irányába a venti.
így totál gáz, mert a 2 venti (táp, vga), egymás elől kapkodja el a levegőt. a gravitáció ellen dolgozik. büntetendő cselekmény, alapesetben 1-3 évig büntetendő...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #20928 üzenetére
alul azmiaz?
táp fejre állítva? ha igen, venti merre forog? a ház belsejéből, felülről szív?[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #20136 üzenetére
EKL EZPF-22030
-fordulatszám szabályzós: 300-800rpm
dobozában, csavarokkal,venti ráccsal, rezgés elnyelő gumicsík, poti-Méret: 225/30/225mm
-Hang: 11-26db
-Működési feszültség 12V, minimum indítási feszültség 3,5 V
-Fogyasztás: 3,2W
-Élettartam: 50.000 óra
-Csatlakozás: 4 pines molex, 50cm-es kábellelehhez terveztem volna....
itt lett volna kb jó 2 akkora fújt alapterület, mint a mostani vf300f-nél, és az összfelület pdig kb. a 4x-es.
6db. 8mm-es cső már bizonyított. és szeritnem a zalman 5 db. 6 mm-esét reggelire megenné.majd 1x megcsinálom. ha lesz befektetni való fölös pénzem alibaba-ból rendelni egy 500db-os hőcső pack-et, akkor sok állatságot meg fogok csinálni. pl. csak hőcsőből egy gépet.
szerk:
mit nem találtál. ott volt a hirdetés linkje, benne a típussal....[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz osonte #19662 üzenetére
Szerintem egy tál hideg vízbe téve úgy hogy csak az aktuális forrasztani való van a víz felett simán működne. De előtte nem ártana kicsit polírozni a csövön hogy jobban ragadjon a cin és feltétlen forrasztó zsírt használni akkor pillanatok alatt megvan
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz osonte #19658 üzenetére
Hát attól függ hogy, miből van, de szerintem bírni bírja, csak fel melegedik kicsit.
De ha meg tudod nézni milyen anyag, akkor könnyebb lenne válaszolni!
Đ
"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
raus
aktív tag
válasz osonte #19568 üzenetére
Hello osonte!
Teljesen szetkaptam a gephazat, kiemeltem a vinyo keretet. Felül 2db, alul pedig 4db csavar rögzitette es semmi res nincs. Minden vinyokeret ket oldalso elere (ami menten becsusztatom a vinyokeretbe) 1-1.5 centis öntapados memoriahab-csikokat ragasztottam. Volt itthon belöle, 10x10 centis kb 2.5mm vastag lapok amiket lehet meretre vagni olloval es eredetileg sicsizmaba valok, hogy ott ahol töri a labat oda ragasszunk belöle bele a csizmaba Elegge összenyomhato anyag de puha. Gumis jellege van. A vinyokeretre alulra es felülre is ragasztottam csikokat hogy femesen ne is erintkezzen ahogy rögzitem, de azert a csavarokat is lazan visszahajtottam hogy a keret ne vetemedjen vagy mozogjon el. Eleg passzentosan tudtam csak visszatenni a keretet es a keretbe a vinyokat, most olyan fogos lett es massziv. Nem lötyögnek a vinyok. Nem tudom hogy segit-e a rezonancian, meg össze kell epitenem a motyot ugy ahogy volt es majd "meghallgatom, megtapogatom". De most betettem 5. vinyonak a 1.5TB-os 5400-as haromlemezes samut is hatha az is elhangolja a rezgeseket. Ha nem valtozik a dolog akkor a 3db szabad 5.25-ös helyre bugyiumival fellogatom a 3db Samut, a keretben meg marad a 2db WD mert azok csendben vannak.
Vannak kepek is de majd kesöbb csatolom.[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #18890 üzenetére
nagyon szép, és ügyes!!!
én plexiellenes vagyok, méhsejtrácsot tennék oldalra. igen szép és szellős lenne.
(2. aláírásom láthatod, mire gondolok.)
(#18893) kukinyo
ahogy írtoma ventik számát,a gépekben is egyre kevesebb a por. kevesebb, ami passzívan a réseken bejut és letelelepedik, mint nagy légszállításoknál beszívásra kerül..[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
-
Beretvás
veterán
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #17390 üzenetére
jón 5let. pláne, ha bevált, nem vitatkozom.
én most inkábba venti nélküli, ementáli típusú utat járom.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #17387 üzenetére
" táp nem csinál nagy légmozgást 550-s fordulaton megy."
szerkk idó....
nálam, ha a3.4ghz-es profilt használom, a lnagyobb ventifordulat a gépben valahol 350-400 között van. az egyik ilyen visszafogott s-felxet elforgatva rágányoltama ninja copper tetejére, (tehát nem hátul van), és így jobbak letteka hűfokok. most teljesen, oszlopszerűen fölfelé fújnak a ventik, (1 kivétellel, de ez hosszú, és érdektelen...)
hátul passzív táp rácsán be, táp tetején lévő rácson fel, 480 zalaman hűtőjén kicsit kilógó 12-es s-felx felfelé, és a cpu hűtő tetején szintén felfelé. ennyi...
ez a ház becsomagolósdi is hülyeség. inkább nagyon kis fordulatú ventik kellenek, és sok rács. és a levegő magától szépen megy.
nem. sokan csinálnak 2 lyukat, beraknak 1600 rpm-es vinnyogókat, és elmondják a levegőnek, merre is kell a házban leírni a kötlező kanyarokat...
és megy csodálkozás, hogy hangos és meleg...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #17387 üzenetére
én sosem értettem ezt a pc-s porfóbiát. engem az zavar, ha a lakkfeketén ott van a por. letörlom. de belül? múltkor egy ventis seasonic tápot vittem valahová, mert vettem tőle egy zen-t, és kellett neki valami a gépbe, amíg kapott másikat. előtte majd 3 évet ment 24/7-ben. nehéz elképzelni, mit csinált amikor a gyanútlan delikvens belefújt egyet a kezében tartva....
a másik 4 évet volt a gépben. igaz, lényegesen kevesebbet volt használva, de alulról szívta a parketáról a port. (cm690, alsó táp.)
és akkor meg mi van?
a kondik allergiásak a poratkára, és tösszögni fognak éjszaka?a légszállítáa akkor hatékony, mégha kisebb is, ha a gravitációs áramlást segítjük. nem amikor 2x-es erővel ellene dolgozunk.
a beömlésre a legjobb hely elöl és alul. általában. mert ott hidegebb van, mint hátul. a következő alul és hátul. és a levegő felül menjen ki, ha nem tud, akkor lehet a hátul felül.
ha sok bővítőkártya van, akkor jöhet szóba az elölről hátra irány, mert párhozamosan tud menni a levegő a slotokkal.
utóbbi hónapokban csak a hűtéssel kisérletezem. minél kisebb aktív légáram melletti hatékonyság növelés a cél.
erre a legjobb eszköz a gravitációs légmozgás, kéményhataás kihasználása. ha a meleg levegő fölfelé tud áramlani, akkor alulról magától húzza be a hideget. és minél mlegebb van, annál erősebben száll fel, és a hideg beömléás is annál intenzívebb. de elég egy ponton folytani, és anbnyi. pl. a visszafelé szívó tápventivel...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz osonte #17354 üzenetére
ügyes, okos megoldás. tetszik.
látom, te is használsz a winyóhalkításra némi szivacsot. én már elvetemültebben körbeágyazom őket....
a táp ventijét ha esetleg megforgatotd, akor tényleg kivülről beszípppantja, és felfelé fújja. hacsak nem melegíti át nagyon a levegőt, ez a jobb megoldás, mert besegít a gravitációs felfelé irányuló légmozgásnak. ha fentről szívná, az nagyon nem jó.még egy példa, hogy le lehet húzni a csövekrőla lamellákat.
nekem sajnos pár hetet többen is állították, hogy ez nem lehetséges. emiatt sok kidobott pénzem, és így fölöslegesen megvett alumínium, réz bánta. mert más irányba kellett kisérleteznem.
ha korábban tudtam volna, hogy a mugen-ről is le lehet húzni a lamellákat....
de ezt csak azután mertem kipróbálni, mikor már volt másik hűtő is.de a példa igazolja, hogy valószínű az álatlános ez a rögzítés.
azt tudja-e valaki, hogy milyen szerszámmal, és hoy lyukasztják a lemezt, hogy a lyuknál perem alakuk ki, ami körbeöleli a hőcsövet, és távtartó is a következő lamelláig?
mert akkor ugye egy felületnövelési technika, hogy egyszerűen ritkábban, de hatalmas lemezeket fűzünk fel a csövkere. csak kellő hely kell, és rögzítés, hgyo ne tépje ki a lapot.
én msot már másfelé nyitottam, kb. 4 kiló aluprofil bordát dolgozik közvetlenüla csövekre. éppen esztergályos műszerésznél van, a hőcsövek járatait marja. pár nap, és a próbaszerelés, próbateszt meglesz. tolok majd képet.
annyora egyedi lesz, hogy picit hasonló van már, de koncepciójában egyedi lesz a világon. (szerintem.)csak majd "múúúkoggy!"
ja, és mazsolák.
ventivel és vízzel mindenki tud hűteni. ezek nélkül! azzal már lehet arczoskodni. nekem már kezd elég nagy lenni. alakul. és ha bejön az új, aluprofil bordás hűtés, akkor mekkora pofám lesz má'. nem fog beférni a hsz. ablakba...[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz osonte #17362 üzenetére
Csak azért gondolom, hogy úgy javulna, mert jobban átfújna a bordán. Egy próbát megér szerintem..szívó állással nincs jó tapasztalatom, vagyis csak ami a hangerőt illeti..általában halkabb.
A projekt jövő héten aktuális, meglátjuk mi sül ki belőle. Sok elképzelés van, első körben a legkisebb méret okán egy gyári Quad hütecs rézmagos bordája lesz kipróbálva, ventimentesen, pontosan fölé pozícionált tápventivel..250es TFX FSP táp, valszeg ki fogja bírni a C440 25-30Wnyi hőjét
A ház egyedi gány, ha elkészül, biztos lövök pár képet rólaThx.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz osonte #17354 üzenetére
Hát ez komoly Ellőtted az ötletemet..épp hasonlóra készülök egy TX3al..ITX konfigba, jelenleg egy 440es ConroeL Cerkára, ami le lesz cserélve E1400ra ha nem győzi a fullhdt a Cerka/X4500 duó..
Ha nincs rajta venti, viszont a hátsó házhűtő ventit megfordítod (tehát nem szív, hanem a bordára fújja a friss levegőt), nem jobb? Mondjuk ebben az esetben optimális lenne, ha lyukacsos lenne a háztető, de hátha..mivel nem látok más komolyabb fűtőelemet (VGA), szerintem így is jó lenne. Az oldallapra szerelt ventiket meg lehetne kifelé irányítani..így valszeg hűs lenne minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest