Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Sziasztok! Lenne egy jó kérdésem.
Tegyük fel hogy van egy kollégiumi vezetékes LAN hálózat, a hálózatra PPPOE-val lehet feljutni. Minden szobában van egy fali Ethernet csatlakozó. Egy szobában 4-en laknak. Az egyszem ethernet csatit szétosztják egy switch-el, eddig tiszta. Most jön a csavar, a switch-el 4 felé osztott 1szem ethernet csatlakozóról mind a 4 lakó fel tud kapcsolódni a saját PPPOE accountjával? Vagy egy fizikai csatlakozáson/egy vezetéken csak egy PPPOE kapcsolatot lehet létesíteni? -
krealon
veterán
válasz
Quentin Ruby #9594 üzenetére
Itt erdemes erdeklodni Windows temaban:
Rendszergazda topic -
zolee001
őstag
válasz
PL: [link]
Milyen back up szofter az ami ezeket csodálatosan nem menti el? -
bambano
titán
válasz
az ötlet az, hogy ezt egy windowsos topicban kérdezd meg.
-
Quentin Ruby
senior tag
Van egy tárhelyem, amiről rendszeres mentés készül, és a számos jogosultság beállítása felül lett írva rajta. A mentésben a windows acl fájlokat hol találom, amivel a napi mentésből a jogosultságokat vissza tudom állítani? Fájlok megvannak, csak a jogosultságok tűntek el, a napi mentésből csak azt állítanám vissza - adatok nélkül - ami igazából elveszett!
Ötlet?
-
FerNandor
őstag
Köszönöm. Nem akar sikerülni, de közben már akkor átmentem az Asus router topicba.
-
FerNandor
őstag
Üdv!
Tudnátok segíteni egy Asus RT-AC57U V2 Routeren a portfowarding beállításában?
Pontosan, hol, mit kell beírni, milyen IP cím kell stb.? A router kezelőfelületén már bent vagyok, de nem jutok dűlőre. Előtte egy TP Linkünk volt, de ott simán meg tudtam csinálni. -
cigam
titán
Hogyan tudnám kideríteni hol tűnnek el az UDP csomagok? Adott egy h.264 streamer, és 3 switch. Mire a géphez ér néha-néha elveszik 1 csomag, amitől csúnyán szétesik a kép.
Létezik olyan program, ami ezeket az udp csomagokat figyeli? Esetleg naplózza is a hibákat? -
válasz
kicsi kecske #9585 üzenetére
Egyenes kötés mehet mindenhová.
A mai eszközök már eleve kiigazítják a cross-straight különbséget, de cross eleve csak direkt eszközök közé kellene.
T568A vagy T568B -- ízlés dolga.
MaCS
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Segítsetek pls, kezdek összezavarodni. RJ45 fali aljzatot szeretnék feltenni. A bekötéssel kapcsolatban van zavar a fejemben. CAT6 UTP egyik vége switchbe megy majd , a másik vége az RJ45 fali aljzatba. Arra már rájöttem, hogy az új standard a T568B, azt kéne használnom. Ami nem tiszta, hogy ilyen esetben patch kábel módon kéne krimpelni/bekötni a 2 véget, vagy cross kábelként kéne csinálnom? -
krealon
veterán
válasz
MaCS_70 #9583 üzenetére
A manual szerint alkalmas a WinSCP a tavoli fajl muveletekre.
Viszont a kerdezonek SSH hozzaferese sajnos nincs, csak Samba. -
bb0t
őstag
Sziasztok!
Abban kellene segítség, hogy ActiveDirectoryn keresztül tudok-e böngésző kezdőoldalt állítani a tartományi felhasználók böngészőjében?
-
ReSeTer
senior tag
Köszönöm, ezek nem opciók, én csak egy felhasználó vagyok, nem csinalhatok ilyen telepiteseket.
-
krealon
veterán
válasz
ReSeTer #9577 üzenetére
Secure Shell (SSH) segitsegevel lehetne adatot masolni a tavoli gepen belul.
Az altalad hasznalt Windows network (CIFS, Samba, SMB) csak mozgatni kepes, felcsatolt halozati meghajton belul fajlokat es mappakat, anelkul, hogy a gepeden at kene, hogy folyjon az adat.Ha esetleg a szerveren ZFS lenne, akkor a dataseten beluli masolas sem igenyelne adatmozgast a kliens gep fele Samba kapcsolat eseten.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Hogyan tudnék egy távoli szerveren lévő mappát átmásolni egy másik helyre de ugyanazon a szerveren anélkül, hogy az én internet sebességemet használná minden egyes fájlnál? Nem lehet valahogy megoldani, hogy a szerver saját meghajtó sebességét használja, mintha ott helyben másolnám? A szerverhez csak interneten keresztül férek hozzá és nincs admin jogom hozzá, csak másolgatni tudok meg ilyenek.
-
válasz
kicsi kecske #9573 üzenetére
Nem eleg a PCs app a setuphoz? Azt hittem a cloud key azért kell hogy barmikor managelheto legyen a rendszer. Ha egyszer be van allitva a pc appon keresztül nem kell a key. Neten is ezt olvastam.
Beállításhoz elég de a későbbiekben még jól jön ha van CK is a rendszerben. -
kicsi kecske
tag
válasz
Gubek-Einste #9571 üzenetére
Nem eleg a PCs app a setuphoz? Azt hittem a cloud key azért kell hogy barmikor managelheto legyen a rendszer. Ha egyszer be van allitva a pc appon keresztül nem kell a key. Neten is ezt olvastam.
Bambano:
A 4G mobilnet miatt lesz csak mikrotik eszköz, alapvetően unifi eszközökben gondolkoztam. Sajnos az ő nagy nyereségű antennajuknak nincs párja, ezert nem tudom azt unifi eszközzel pótolni.
Unifi mass management elég egyszerűnek tűnt, mikrotik beallitasrol pedig pont az ellenkezőjét hallottam. Ugyan egyszer kell jol beallitani es utana patika, de az az egy beállítás nem olyan egyszerű. Legalábbis több helyen ezt írták.
Switches tanácsot köszi, megfogadom!
Kozpontositva van egy szekrény az eszközöknek ahol minden IT cucc lesz, amolyan rack szekrény felé. -
bambano
titán
válasz
kicsi kecske #9570 üzenetére
két rossz ötlet van ebben:
1. keverni a gyártókat. ha mikrotiket akarsz, csináld meg az egészet mikrotikkel. ha ubnt-t, akkor azzal. vegyes lomot normális ember nem vesz. a magam részéről nem veszek ubnt-t, a mikrotik mindent tud, amit az ubnt, csak kicsit jobban. nálam külön nagy feketepont, hogy az ubnt folyton fel akar mászni a felhőbe.
2. a switcheket kifejezetten nem táplálnám poe-n, pláne nem azokat, amiket poe forrásként is használnék.az lhg nemigen fog rendes teljesítményt produkálni telerakott tűzfallal...
rendesen megtervezett hálózatban van egy hálózati központ és minden drót oda fut be. oda berakod a switchet, a routert, ami kell.
-
válasz
kicsi kecske #9570 üzenetére
Vagy szerintetek ez megoldható USG router nélkül?
Meg mivel nem tartalmazza a controller-t így kellene egy Cloud Key is a hálózatba, hogy könnyebb legyen a vezérlés.
Alternatíva lehetne egy UniFi Dream Machine ami router-AP-controller egyben.Jobban járok ha veszek 2db 8as switchet mint a 16ost?
Nem mert portot buknál vele. -
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Kis segítséget illetve tanácsot kérnék tőletek.
Új házba kéne kiépítenem a szgép hálózatot. Internet egyenlőre csak 4G LTE antennás megoldás lesz, nincs vezetékes hálózatra lehetőség. Erre hosszú tanakodás után egy Mikrotik LHG LTE 6 kitet tervezek venni. Belső hálónál van 6 szobai végpontom cat6al kihúzva, valamint kellene majd egy AP a wifi részére. Ubiquity eszközökkel szeretném kiépíteni a rendszert, de nem akarok túllőni sem a célon.
A tervem: 6db szobai végpontnak veszek egy sima 8 portos nem POE-s switchet. Smart home és multiroomnak kelleni fog szintén egy kb sima 8 portos switch (most csak 6 de későbbi bővítés miatt jó ha van szabad port). A nanoHD APnak (1v2) pedig kelleni fog a POE tápos switch, valamint ugye a switchek is tudják a POE betápot. A miktorik LHG LTE antenna is POE tápon kap kraftot. Elméletileg a mikrotik routol is és modemként is működik viszont nem látom át hogy fogom tudni mind ezt az sok eszközt értelmesen összekötni egy USG router nélkül. USGről kapnának a switchek betápot, és az LHG LTE antenna is onnan kapna. Vagy szerintetek ez megoldható USG router nélkül?
A másik kérdés, hogy mivel kevés POE eszközöm lenne (gyakorlatilag csak a switchek és csak az AP+4Gantenna) ezért nem feltétlen kéne POE switch. Viszont így ahogy számolom jó 16+ portot felemészt a hálózat.
2db US-8-60W switch kb 80e, a 16 portos 150Wos POE switch pedig 105k. Jobban járok ha veszek 2db 8as switchet mint a 16ost?
Bocsi ha kicsit összevissza lett a dolog, de annyi minden jár most a fejemben nehéz szépen összefoglalni a temérdek kérdést -
Krystal_s
addikt
Ez más téma, csak tegnap vettem észre.
A Technicolor TC7200-ben 4 antenna van. A beállításokban itt azt írja, hogy használt antennák száma 3. Nem 4-et kellene használnia? -
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
egy PS4-en hogyan lehetne letesztelni melyik MTU érték a legoptimálisabb neki? Pontosabban egy online játéknak (Gta5).Mióta szolgáltatót váltottunk (kábelnet, pár km-ről van áthúzva optikáról) gyakran ledobál a GTA online publik szervere. Nem tudom mennyire ismeritek, de ez az a jelenség, amikor többen vagyunk fent kis idő után kb 10-15 perc nálam kiírja, hogy a többiek leléptek (left) és csak én maradok egyedül azon a szerveren.
A vonal elvileg rendben van, már sokszor volt ellenőrizve...pár napja is voltak kint a szerelők átnézni a hálózatot. Szerintem a szolgáltatós Routert (TC7200) utálja a GTA, bár ha saját Routert kötök mögé AP/Switch módban, akkor is ledobál Wifin (100% jelerősség) és Lan-on is.Alapon az MTU 1500. Próbálgattam a PS4-ben más értékeket és azt vettem észre, hogy pl 1473-ra állítva jobb lett. 1472, 1450, 1492-vel nem volt jobb. Egyesével próbálgatáson kívül nincs más lehetőség?
PC-n a ping "cím" -f -l "érték" megmutatja, de PS4-en így nem lehet nézni. -
bambano
titán
az eredeti ethernet koaxon működött és többszörös hozzáférésű hálózat volt. vagyis fogtak egy drótot, végighúzták az épületen és T elosztókkal tették fel rá az ethernet kártyákat.
elvileg véletlen módon kezdtek el adni a kártyák, amikor forgalmazni akartak. ezért fontos volt, hogyha két kártya egyszerre kezd el adni, akkor mindkettő, még a két legtávolabbi kártya is időben értesüljön arról, hogy nem sikerült az adás. ezért kellett limitálni a késleltetést a hálózaton, azt pedig konstans terjedési sebesség mellett a hálózat méretének korlátozásával lehetett megoldani.
úgy működött, hogy minden kártya figyelte a forgalmat a dróton, és ha adni akart, és nem volt forgalom, akkor elkezdett adni. ha ketten összefutottak, akkor az, amelyik érzékelte az ütközést, illegális feszültségre vitte a kimenetét, hogy ezzel jelezze a másiknak is, hogy ütköztek. Ennek a jelnek még azelőtt oda kellett érnie a másikhoz, hogy a másik befejezze a csomag adását, hogy észrevegye, újra kell adnia azt.
na ezért van repeaterben limit. az eredeti szabány 5 szegmenst engedélyez emlékeim szerint, amiből kettő interrepeater link lehet, 3 lehet max. csma. minden fajtának megvan a max hossza, amiből ki lehet számolni a hálózat maximális méretét. az interrepeater linkek emlékeim szerint 300 méteresek lehettek, vastag koaxszal, ahhoz jött a max. 50 méteres maui link, oda a repeater, és a repeaterekre a 180 méteres csma szegmens.
mivel ma már pont-pont kapcsolatból áll az ethernet hálózat, ráadásul full-duplexek, ezért ez a fajta korlátozás már nem szükséges. azon borulhat meg a korlátlanság, hogy az stp vagy rstp vagy ilyenekben van korlát.
-
bambano
titán
válasz
MaCS_70 #9563 üzenetére
a torba épített médialejátszó 0day hibájára írtak speckó törést, ezzel kaptak el egy pedofilt.
arról nem szól a fáma, hogy a speckó töréssel mi lett. fejlett konteómániával rendelkezők nyilván azt fogják mondani, hogy törnek vele minden mást is.szerk: szerintem minél többet torozol, annál inkább figyelnek.
másrészt a tor az elég mocsokság a kijáratok üzemeltetőivel szemben. -
bambano
titán
válasz
snorbi82 #9559 üzenetére
a switch store and forward jellegű, ezért ott nincs olyan probléma, mint a repeaternél volt, ahol ténylegesen volt hármas limit (kis túlzással).
ráadásul a switchekből épített ethernet hálózat nem CSMA/CD hálózat, így nincs értelme ilyen korlátnak.
olyan korlát van, hogyha a hálózaton futtatsz bizonyos protokollokat, akkor egyes protokollok bedöglenek, ha sok a switch.
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
bambano
titán
válasz
sziszi-fuszi #9555 üzenetére
home routerben vlan? és én gondolkodok nagyvállalati rendszerben???
na mégegyszer, mert annyira fontos neked a saját tévedésed, hogy nem akarod érteni:
- ha azt a dobozt routerként használja, akkor nincs más mód, mint a több ip tartomány, ebben az esetben NINCS döntési lehetősége.
- ha azt a dobozt switchként használja, akkor teheti egy tartományba. ez utóbbi esetben van döntési lehetősége -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
bambano #9553 üzenetére
Ha home "routerről" beszélünk, akkor minden további nélkül megcsinálható, ha a második "routerben" kikapcsolja a DHCP-t. Gyakorlatilag egy hálózatot csinál két aktív eszközzel. Igazából nem írta le annak az okát, hogy miért kell a két elkülönült hálózat. Otthoni körülmények között ritkán van rá szükség, és ha van, akkor arra a VLAN a megoldás. (Szerintem mi nagyon elbeszélünk egymás mellett!) Ahogy látom te nagyvállalati rendszerben gondolkodsz.
-
bambano
titán
Ethernet hálózatban nulla darab repeater használandó.
Switchből elvileg nincs limit, de attól is függ, hogy mi egyebet használsz még ott.
a kábelszakaszt inkább nem hosszabbítanám a végtelenségig rézzel meg sima switchel. Van olyan rezes cucc, ami elvileg 200 métert tud, én még nem próbáltam, meg van az optika, ami a szabvány jól működő megoldás erre.a jobb válaszhoz több infó kellene.
-
bambano
titán
válasz
sziszi-fuszi #9551 üzenetére
az nem elég indok, hogy másképp nem lehet megcsinálni?
ha a két részt összekapcsoló eszköz egy router, vagyis l3 eszköz, akkor te nem tudod másképp megcsinálni. -
Rula
tag
Üdv!
Remélem ez a megfelelő helye a kérdésemnek.
Egy Ethernet hálózatban egy adott kábelszakasz meghosszabbításához bármennyi repeater használható, vagy van korlátja? -
zolee001
őstag
-
törölt tag
Üdv!
Hogyan tudnám teljesen elrejteni az IP-címemet, de úgy hogy ne lehessen visszanyomozni? Hide My IP program esetleg? Gondolom az kevés ehhez..
Köszönöm!
-
bambano
titán
válasz
sziszi-fuszi #9545 üzenetére
mert a normális ip címkiosztás tiltja, hogy egy router két különböző ütközési tartományban levő lába azonos címtartományból kapjon címet.
itt most válasszuk szét a router szaknyelvi értelmezését a kereskedelemben kapható dobozoktól, amiben egybe van csomagolva egy router meg egy switch meg még pár dolog. -
ticzi01
aktív tag
Először is köszönöm mindenkinek a válaszát.
Még egyszer leírom alaposabban, hogy át tudjátok ti is látni.Adott egy nagy épület, melynek az első emeletén van egy router, nagy jelentősége szerintem a típusnak nincs, de ZTE és a telecom adta. Talán az IP címe 192.168.1.254, bármikor át lehet állítani bármire, csupán ezt adta a szolgáltató.
Az az anomália adódott, hogy egy távolabbi helyiségbe is szükség lenne Internetre IP kamerák miatt.
A gyári ZTE router nagyon gyenge volt (WIFI) ezért lett vásárolva egy TPlink 5 antennás. Így már jobb a vétel.
De még mindig akadnak olyan helyek ahol gyenge a jel a 2. helyen.
Arra gondoltam, hogy fent marad az eredeti eszköz aminek lesz egy tartománya pl 1.1 a másik eszközt leviszem a leti helyiségbe és egy repeateren keresztül összekötöm a két hálózatot (meglévő eszközökkel kell megoldani). Tiszta sor, hogy a lenti router a fentitől kap IP címet de nem lehet ugyan abban a tartományba.
A lenti routerr lennének rákapcsolva az IP kamerák, de a rögzítő fent marada az eredeti helyén.
Na és itt adódik az anomália, hogyan látja a fenti NVR a lenti eszközre felcsatlakoztatott IP kamerákat?Köszönöm!
-
bambano
titán
válasz
ticzi01 #9538 üzenetére
semmiféle portforwardingra meg tűzfalra meg hasonló marhaságokra sincs szükség.
tisztességesen be kell állítani a routing táblákat. minden eszközön.
sőt, az is mindegy, hogy milyen routered van.szerk:
másik hszed alapján feltételezem, hogy a rögzítődnek 192.168.0.x címe van. a második routernek kell lenni a 192.168.0.0/24-es hálózatból is egy ip címének, ezt az ip címet beállítod a rögzítőben statikus route-nak és akkor menni fog. -
-
ticzi01
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #9539 üzenetére
Két router.
És szerintem szükséges.
A probléma, hogy a fő router a fenti lakásban van, de a lant el kell vinni egy másik helyiségbe, mindezt egy repeater segítségével valósul meg. Ott az eszközbe bele csatlakozik eg másik router amire különféle ezsközök, pc, ip kamera csatlakozik.
A rögzítő biztonsági szempontból maradna a fő router közelében.
Ugyan abban a hálózatban nem lehetnek, de látnia kell a rögzítőnek a másik IP tartományba található kamerákat.Remélem sikerült érthetően megfoglamaznom.
-
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Adott két router, az egyik IP címe 192.168.0.1 a másiké 192.168.1.1
Mind a kettő WIFI eszköz, de ez most nem releváns. Hogyan tudom elérni a 0.1 ről az 1.1-et.
A 0.1 adja az IP címet az 1.1 számára.
Kissé belekeveredtem. Egyáltalán be tudom, úgy állítani, hogy direktben is menjen a ping?
Az alhálózati maszk 255.255.255.0.
Port forwardinggal lehetne megoldani csupán?
Nem igazán találtam nagy hirtelen olyan leírást ami a zavart orvosolta volna.Remélem tudtok iránymutatást adni!
Előre is köszönöm! -
Pontosan ennyire gondoltam én is.
Bár az elméletem akkor igaz, ha a cél IP cím (ahová mondjuk csatlakozni akarsz) a MikroTik valamelyik interface IP címe (külső, belső, bár melyik).
Tehát ha mondjuk az RDP csatlakozásnál a router (valamelyik) címét adod meg, jelen esetben a 999-es port számmal, akkor a Miki átirányít a 123.123.123.123:3389-re -
Ha a Dst-Nat szabályban csak cél portot (és protokollt) adsz meg, akkor az végzi a dolgát.
És minden esetben : akár merről is érkezik a "kérelem". Ez egy egyszerű, átlagos használat esetében : akár WAN , akár LAN felől érkezik a kérelem, oda fog (át)irányítani, ahová a szabály szól.
Persze csak vakon tapogatózom, mivel nem láttam, ismerem a Dst-Nat szabályodat. -
IO.sys
őstag
válasz
Zwodkassy #9526 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy valami baja van a dst-natnak, erre azt válaszolod, hogy valószínűleg valami baja van a dst-natnak. Végül is teljesen igazad van.
Nem hiányzik semmi a szabályból, mert a többi működik, csak ez az egy nem, aminél azonosak a külső portok mindkét oldalon. Szeretném megérteni, hogy ez miért probléma a MikroTiknek.
-
IO.sys
őstag
Erre valaki?
Több emberrel beszéltem, úgy vettem észre, hogy nehezen érthető a probléma. Hogy alaposak legyünk, le is rajzoltam (sok meló volt, lehet nevetni
).
A zöld lenne a kívánt működés, ehelyett a piros történik. Az RDP request az azonos portok miatt eltéved és ki se megy. A routerek kockáiban azok ott külső címek. Nagyon sok NAT-ot beállítottam már sok MikroTiken, soha nem futottam bele problémába, itt viszont elfogyott a tudományom.
Ti hogyan állítanátok be ezt a NAT-ot? Vagy hogy nem?
-
SP4C3
veterán
Van, bridge mode, ha nincs bridge, akkor felhivod a telenort hogy vagy dobjak ok bridge-be ha tudjak, ha nem, akkor adjanak egy publikus dinamikus IP-t es megprobalod hasznalni a huawei-t routernek, megadon az eszkozon a megfelelo portforwardokat.
u.i.:
Ha sikerul bridge mode-ba dobni, akkor egy epkezlab routerre lesz szukseged. -
xplood
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy hely, ahol sem vezetékes internet sem műholdas internet bekötésére nem megoldható, ezért Telenor mobilinternet van Huawei B593 routerrel.
Az internet működik, de a Telenortól NAT-olt (10.x.x.x) IP címet kapok, így a DDNS nem működik, így nem tudok külső elérést létrehozni.Egy Raspberry PI 4-en fut egy NVR kliens, ami a helyiség kameráit fogja össze, legalább ennek az elérését kéne biztosítanom kívülről.
Van-e valami megoldás erre?
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Mikrotik kérdésem van. A témát most tanulgatom.Van a munkahelyem (A), ott egy Mikrotik. Be szoktam RDP-zni (igen) a 3456 porton. dst-nat van beállítva.
Van egy telephely (B), oda is be szoktam RDP-zni. Ott játék router van, port forvarddal van beállítva szintén a 3456 port.Jelenség: Ha a munkahelyi (A) hálóból akarok be-RDP-zni a telepelyi (B) gépre a 3456 porton, a munkahelyi (A) gép RDP-je jön be. Megkérdeztem már egy hálózatost, lekezelő válaszon kívül mást nem kaptam, szóval segítséget kérnék.
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Adva van egy pici hálózat több géppel és egy HP Laserjet P2055dn nyomtatóval. A nyomtató DHCP-n keresztül kap (fix) belső IP címet egy FreshTomato-s router-től.
Belső számítógépről simán elérhető a nyomtató web-es felülete https-en keresztül.
Szerettem volna ugyanezt az elérést távolról is, ezért beállítottam egy 8083 => 443 port forward szabályt a nyomtató "fix" belső IP címére. Érdekes módon a https://a.b.c.d:8083 címen keresztül nem jön be a nyomtató web felülete távolról. Vajon miért?
Valódi publikus IP címet kapott a router, illetve más port forward-ok mennek szépen, csak ez nem. A router log-jaiban nem látok semmit, hogy esetlegesen eldobná a bejövő kérelmet.
Vajon a nyomtató szívat vagy valahol máshol kellene kereseni a hiba okát?
Előre is köszönöm a tippeket! -
Adebayor
aktív tag
Üdv.
Egy domain szolgáltatónál tárhely váltást kértem. A kezelő létre hozott CNAME dns rekordot az új tárhely címmel. Azt írta, hogy "ezt le kell tesztelni úgy, hogy a saját gépen a dns kiszolgálót a [megadott cím] ip címre kell ideiglenesen álltani."
nslookup paranccsal kell elvileg ezt megoldani, amiről azért van némi fogalmam, illetve google is segít. nslookup server [megadott cím] ha jól tudom ez a kód a parancssorba. De ezután minek kellene történni, és hogy tesztelem le?Remélem érthető a dolog. köszi előre is.
ui.: Nem tudom mennyire idevaló kérdés, de jobb topicot nem találtam.
-
Talán ebbe a topikba belefér...
Szeretnék egy backup netet az otthoni UPC mellé, mert képtelen 21. századi szolgáltatást nyújtani.
Amire szükségem lenne az egy 4G modem/router ami kártyafüggetlen, és nem horror ára van. Tudtok valami ár/érték bajnok készülékről? -
4Grider
félisten
válasz
scofield657 #9511 üzenetére
ping 193.239.149.210
válaszol igen/nem, ha igen, van net
ping bix.hu
válaszol igen/nem, ha igen, van névfeloldás is
és így tovább...
Himu-humi szolgáltatóknál cgnat esetén sok helyütt előfordul, hogy egy idő után lehal a kapcsolat. Ez a probléma pl. időzített (pl. időkapcsolós) éjszakai router újraindításokkal többnyire orvosolható. -
4Grider
félisten
Beütöd egy böngésző keresés részébe, hogy vpn szolgáltatók. Jellemzően az ingyenesek lassúak, vagy kevés adatkeretet biztosítanak, a fizetősek meg olyanok, amennyire épp terheltek. És van itt vpn topik is, ott is körülnézhetsz.
Megjegyzem, hogy többnyire sehol sem szeretik az olyan munkavállalókat, akik vpn-t használnak (illetve próbálnak használni). Mindenkinek fel kell tudni vállalni a munkaadója felé azt, amit a munkahelyén csinál. -
height
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném ha a wifi hálózatot működtető munkahelyem ne láthassa az internetes előzményeimet..van erre megoldás ?
Ha nem a megfelelő topicba írtam..akkor bocsi.
-
4Grider
félisten
válasz
scofield657 #9504 üzenetére
Én az adott internet-szolgáltatói topikban tettem volna fel a kérdést. Akkor legalább tudnánk pontosabb ötleteket adni. Így viszont 6 millió dolog okozhatja a problémát. Kezdve azzal, hogy a szolgáltatónak igaza van, vagy nincs, amikor elmegy a net, akkor futtatandó diagnosztikai teendőkről és így tovább.
-
scofield657
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, hogy melyik topik közé tegyem fel kérdésem. A következő gonddal küzdök ismerősömmel 1hónapja kb. Teljesen véletlenszerű időpontban (naponta többször) a hálózatot elmegy. Semmilyen oldal nem jön be. Csak a teljes újraindítás hozza helyre az egészet. Kicseréltem teszt jelleggel már a routert is, a kábeleket, eszközökkel nem csatlakoztam rá és így is előjön a hiba. A szolgáltató bármely telefonhívásunkra annyit reagál, hogy a hiba nem náluk jelentkezik, mert az ő eszközeik visszajelzése alapján minden jó. Hogyan tudnám bebizonyítani, az ellenkezőjét? Mit rontok el? Vagy mit teszteljek? A router log-jai alapján sem derül ki semmi pontos dolog, legalábbis az ott található logok alapján google érdemi találatot nem hoz. Mellékelek egy képet, hátha azok alapján ti tudjátok, hogy hol a gond. Válaszotokat előre is köszi. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
zolee001 #9501 üzenetére
Azért létezik log is, ami igazán kiterjeszthető bármire! Ehhez pedig nem kell humanoid, elég egy jól megírt program, hogy ellenőrizzék amit akarnak. Ami az adminokat illet teljesen egyetértünk! De egy cégnél soha nem lehet tudni, mit adnak "parancsba". S ha jól belegondolunk teljesen érthető lenne az abszolút követés és/vagy tiltás kombó is!
-
zolee001
őstag
Azért azt tegyük hozzá,hogy melyik admin nézegetné passzióból a userek forgalmát?
Vagy marhára unatkozhat vagy aberált,de legtöbbünk örül ha nem kell userekkel foglalkozni
Új hozzászólás Aktív témák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest