Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
enzo89
csendes tag
uh, elnéztem a témát.
-
enzo89
csendes tag
Szervusztok!
Az itthoni hálózatot kellene úgy bővíteni, hogy ne keljen hozzányúlni (a kábelezéshez) legalább 5-8 évig.
Én egyelőre néztem egy új routert (TP-Link WDR3600) úgy gondolom ettől nem kell drágább modell, mivel a drágábbakon sincs még 10Gb-es lan. Így cserés lesz 2-3 év múlva. Viszont nagy problémám a kábelezés, azzal legalább 5 évig nem szeretnék foglalkozni, így a CAT7-en gondolkodom.
Ti mit ajánlotok? (A gazdaságosság a fő szempont)
Olcsóbb lenne most behúzni CAT5e/6-al, aztán később cserélni amikor olcsóbb a CAT7? -
Oszilaci
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Dell PowerEDGE SC440 szerverem gigabites lan,core2duo E6420-as proci 2gb ddr2-667ECC
van egy ASUS RT-N65U router gigabitese portokkal és van egy Samsung PS51D550 tv beépített média lejátszóval.A szerverre van telepítve egy Mezzmo DLNA média szerver progi és valamiért a TV pattog a hang idönként és a képen is látszik néha 0,001s torpanás és elég bosszantó a 20Gb feletti BluRay filmek nézhetetlenek.
szerverről a notebookra gigabites kapcsolaton keresztül 800-900Mbps másolok tehát a sebességgel nem lesz gond ,de valamiért mégis pattog a hang és torpan a kép.(pedig ezért cseréltem le a routert rt-N15U-ról a 65-ösre,hogy hátha.)
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy másik internetet is a számítógépemhez csatlakoztatni. Mit javasoltok, pci vagy pci-e kártyát?
Acrock B75 pro 3 m alaplapom van, mindegyik belemenne, de nem tudom mi a különbség köztük.
7/24 használatra kellene. Mondjuk egy ilyen jó lenne? -
r3dligh7
újonc
válasz
Gubek-Einste #4089 üzenetére
szia! koszi a tanacsot! szerencsere eleg olcson hozza tudtam jutni a tp link aphez, az amazon multkor elszallitott valamit igy kaptam egy 30%os kedvezmenyt erre a vasarlasra
igazan kedvesek. Probalkozom, remelem ez a felallas mar mukodo kepes lesz, ha nem akkor jon a router..
-
válasz
r3dligh7 #4088 üzenetére
Az a funkció ami neked kell azt úgy hívják, hogy kliens mód, az általad linkelt eszköz pont tudja ezt. Sok eszközt rá lehet venni erre a funkcióra 3rd party firmware telepítésével is.
Megfontolandó lenne egy sima wifi router beszerzése mivel nagyjából egy árban van egy AP és egy router de a router-t később más célokra is lehet használni. Az általad kinézett TP-Link 901ND pl 11k, az eggyel kisebb 801ND is 9,5k, ezzel szemben egy 841ND router csak 6,5k (3rd party firmware kell rá a kliens módhoz), de egy Asus N12 D1 router is 8k (erre is kell 3rd party firmware). -
club1
veterán
válasz
r3dligh7 #4086 üzenetére
Az access pointok többsége tud kliensként is működni, ilyenkor pont azt csinálják, mint amire szükséged van.
Vannak olyan routerek is, amik szintén tudják ezt, ami neked azért lehet jó, mert nem kell külön switchet venni (ha azt amúgy is az ap mellett helyeznéd el és elég a 4 port). -
r3dligh7
újonc
Udv mindenkinek!
Szeretnem a segitsegeteket kerni, itthoni halozattal kapcsolatban. Adott egy ket szintes keco, ahol csak berlok vagyunk igy nincs tul sok opcio furasra, faragasra (se 30m ethernet kabelre). Az elso emeletre jon be valami oknal fogva a kabel, ahonnan a wifit kapja a routerrol az osszes eszkoz a lakasban. Az also szinten a media playerhez az xboxhoz, stbehez viszont szuksegem lenne wired kapcsolatra is.
Azt szeretnem megtudni, egy access pointot ra lehet e venni arra, hogy felkapja a wireless jelet es azt lokje tovabb egy switchbe amirol az emlitett eszkozoket ossze lehet mar kotni egy-egy ethernet kabellel, mindezt ugy, hogy a wifi maradhasson wpa2-n.
Probalkoztam powerlannal de sajnos nem jo megoldas, ugyan mukodik, de inkabb nem mint igen, rendszeresen eldobalja a kapcsolatot, se jatekhoz, se filmezeshez a halorol nem tul idealis, valoszinuleg az elektromos halozat nem egy tigris.
Koszi elore is a segitseget,
Gy -
korcsi
veterán
Ezen, meglátásom szerint, pontosan 2x8db csatlakozási pont van, a két rj45-ös porthoz
Ha szemből megnézed az aljzatot (legalábbis amit linkeltél) 16db csavar van a kábelér rögzítéshez, ez alapján és az interneten fellelhető információk alapján már össze lehet hozni a dolgot.
-
válasz
Claude Leon #4079 üzenetére
Közbe megkaptam az infót,hogy tényleg nem volt bekötve,mert csak a telefon használná.
Persze hogy szörnyű,majdnem 10 éves. -
válasz
Gubek-Einste #4077 üzenetére
-
-
válasz
Gubek-Einste #4075 üzenetére
Nem értesz,én nem kábelt akarok kötni,hanem aljzatot.Konkrétan azt,ami a linken van.
-
-
Sziasztok!
RJ45-ös UTP falialjzat szereléssel kapcsolatban érdeklődnék.
Eggyet kiszedtem itthon,hogy behúzhassak a falban levő csőbe egy második utp kábalt,viszont az aljzatba szerelt kábelek(a 8 szálból kettő,konkrétan a barna és barnafehér) kijött a helyéről.
Legalábbis szerintem kijött,mert nem emlékszem rá,hogy egyántalán be lett-e rakva.Az aljzat régi,nincsenek rajta színjelölések,kódok,szinte semmi és erre az aljzatra hasonlít
Van ötlet/szerelési útmutató/videó arról,hogy be kell e kötni,és ha igen akkor hová? Én bújom a netet,de semmi infót sem találtam.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4072 üzenetére
Biztosan akkor tervezték még azt, amikor az ac lehetőségeről csak viták folytak, így az bele sem kerülhetett
-
válasz
Claude Leon #4071 üzenetére
Bocs de megzavart a 600 Mbps mert N600-as de 100-as portú eszköz elég kevés van, a TP-Link 3500-on kivül más nem jut az eszembe, a TP-Link különböző xDSL modem router-reit lényegében azonosak a 3500-al.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4069 üzenetére
Az már igaz, de az olvtárs n-ről érdeklődott
-
LaMotta
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4069 üzenetére
Köszönöm Uraim!
Így már egyértelműbb az összkép. -
válasz
Claude Leon #4068 üzenetére
Van már olyan AC eszköz amely 2,4 GHz sávon 600 Mbps-t tud.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
LaMotta #4066 üzenetére
Annyi az értelme, hogy ugyan, megfelelő képességú klienssel, valóban képes a megadott összteljesítményre, de.
- ha 600-as, de nem ac, hanem szimpla n, az annyi, hogy 2,4 és 5 Ghzn is 300Mbitre képes szimultán ugyan, de nehéz lesz egy eszközzel mindkét tartományban egyidejúleg kapcsolódni hozzá,
- a 300 Mbit a rádiós átvitel nyers maximuma, ebből a protokollra elmegy min. a fele, de ez is ritkán, megfelelő csillagűllással, jön össze, jellemzőbben 80-100 Mbit jön össze hasznos adatnak.
- az ilyen teljesítményú routerek is sok esetben helyi forgalomban tudják ezt kihasználni, LAN-WAN között, mivel ott már elég sokat kell ügyködni az adarátvitellel, eleve határolják a forgalmat a hardveres képességek is, persze van olyan chipset, ami megbirkózik ekkora (100-as) forgalommal.Szóval erre épp elég a 100-as tyúkbeles port.
(a 150-es n-es eszközök szoktak rádión 40-50Mbitet áttolni)Forgalmaznak sok gigabites portokkal ellátott eszközt, de annyira chipsetfüggő a dolog, hogy ezekből több nem bírja a 100Mbit WAN forgalmat kitolni.
-
válasz
LaMotta #4066 üzenetére
A 600 Mbps a wifi elméleti link sebességére vonatkozik, a valósan elérhető sebesség ennek a töredéke a környezeti viszonyoknak megfelelően. A 600-as wifi még nagyon új, csak a AC eszközökben van ilyen, adapter sincsen sok belőle.
A 10/100 a LAN portokra vonatkozik amely a valóságban 90-95 Mbps a valóságban. -
LaMotta
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná magyarázni, vagy van egy weboldal, ahol szépen leírják, hogy pl. mi értelme van egy n-es routernek, ami ugye 600 Mbit/s-ot tudhat, ha csak 10/100-as csatlakozásai vannak?
Köszönöm!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Egy nagyon alap kérdésre szeretnék választ kapni.
Más fajta RJ45 csatlakozó kell a gigabites hálózathoz? Ha igen akkor mi a különbség köztük?
-
krealon
veterán
válasz
Speederer #4058 üzenetére
NAT loopback kellene, hogy mukodjon.
-
Speederer
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis szerverem, ami kívülről valahogy így érhető el: szerver.dyndns.hu:1111
Az mitől lehet, hogy ezt a belső hálózatról nem érem el ebben a formában? Semmi sincs tiltva a belső hálózaton. -
unknownerror
tag
válasz
unknownerror #4056 üzenetére
Esetleg valami online tárhely használata, mint pl dropbox, igaz nem nagy az ingyenes, de egy film elfér rajta, tudni kellene, hogy milyen a médialejátszó.
-
unknownerror
tag
Ha jól értem, te a médialejátszóval a távoli hamacsis gépen megosztott mappát szeretnéd olvasni?
Ha droidos a lejátszó, megpróbálhatod rávarázsolni a hamachit, vagy vpn szerver a másik gépen, a lejátszó meg kliensként csatlakozna, de ez is csak ha droidos. Nekem most más ötletem nincs, amihez ne kellene egy köztes gép. -
Asztee
aktív tag
-
-
dudzsi
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre irok.Van 2 gép mindkettönek saját net , ugyanaz a munkacsoport. Hamacsival összekötve igy VPN be mennek az adatok és látja mindkét gép a megosztott mappákat. Viszont nekem van egy media lejátszo aminek látnia kellene a másik gép mappáit. De nem látja mert neki LAN ip-je van nem a hamacsis. Hogy tudom megosztani azokat a mappákat amit az xp lát. Ugye ez hálozati meghajtoként van de ott nincs megosztási lehetöség. Elöre is köszi minden segitséget.
-
Asztee
aktív tag
A modem menüjében találtam egy ilyet ,hogy : "Manual ADSL Connection Setup". Itt most a PPPoE/PPPoA van kiválasztva,de itt van olyan opció is,hogy "Bridge Mode". Gondolom ez lesz az. De (!) amikor ez kiválasztottam eltűntek az azonosítóim. (minden olyan opció amivel a szolgáltató felé tudom magam azonosítani : Username ,password és még néhány ). Ezeket be tudom majd állítani a router-ben és akkor az fog egyenesen a szolgáltatómmal kommunikálni !? (akkor egyáltalán minek a modem ?
De egyébként kell ,mert próbáltam anélkül ,de akkor nem volt net.
)
-
Asztee
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4049 üzenetére
Nem tudom ,hogy mi az a bridge mód ( bár a neve azért sejteti ) és nem tudom ,hogy hol keressek erre vonatkozó információt. (mármint,hogy ugye abban vagyok-e vagy sem.)
-
A D-Link egy modem-router, milyen módban fut? Bridge vagy router? Ha router akkor át tudod rakni bridge-be? Mert jó lenne és akkor a Belkin-en kellene beállítani a DDNS-t és onnan már menne is minden ahogyan kell. Ha nem tudod beállítani a bridge módot akkor majd kitalálunk valamit.
-
Asztee
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4046 üzenetére
A modem D-Link DSL-2680 ( a szolgáltató TALK-TALK - UK ) ,a router Belkin F5D8235-4.
-
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok. Nem vagyok nagy mágus hálózati témákban.
Azt szeretném megtudakolni,hogy milyen módon is tudnám megoldani a gépem távoli elérését. Odáig már eljutottam,hogy regisztráltam HOST name-t a DynDNS-nél és a modememben ezt be is állítottam. Ha egy másik gép böngészőjébe beírom ezt a HOST-ot, akkor most a modemem kezdő képernyője jelenik meg. Ez gondolom idáig rendben is lenne. A kérdésem az,hogy hogyan tovább. A gépem - statikus IP-vel - csatlakozik egy router-hez és az csatlakozik az előbb említett odemhez. Az egy kicsit furcsa számomra, hogy a router-nek is van DDNS beálítás opciója.
Először ide is beírtam ugyan azt amit a modemnek,de akkor a DynDNS honlapján a router IP-je jelent meg. (192.168.1.3) ez meg nyilván nem jó ezért letiltottam és visszaállt a régi rend.
-
Tedd át a D-Link-et AP/Awitch módba, beállítás menete.
-
catroot
veterán
válasz
Gubek-Einste #4041 üzenetére
Köszi!
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips tévém, DLNA funkcióval. Van két routerem,egy T-Home-os ZTE és egy D-Link.
A ZTE router ami betárcsáz,és megoszt,tehát az a fő router,aztán a másik router meg kapcsolódik hozzá kábelen statikus IP-n keresztül és tovább osztja kábelen a gépemnek a hálózatot.Ha a gépre van közvetlenül kötve a ZTE router úgy működik a DLNA a tévén,ha beírom a hálókártyám IP-jét a tévében. Viszont ha keresztül megy a hálózat a D-Link routeremen,akkor már nem működik a dolog.
Mi lehet az oka? A ZTE 192.168.1-es tartományban van a D-Link pedig 192.168.0-ba. Esetleg ez lehet a gond? Mert a net az rendben van amúgy.
Azért így van kötve a hálózat,mert ZTE valamiért nem akar portot feloldani,legalábbis nem mindig. Aztán igy működik a dolog.
Valakinek valami ötlet?
-
-
catroot
veterán
Sziasztok!
Pár napja érdekes jelenséggel találkoztam:
Folyamatos internet kapcsolat esetén egyszerűen néha a böngészés egyszerűen megakad, gyakorlatilag nem jelenik meg egyetlen weboldal sem.
Viszont a telefonon normálisan lehet netezni wifin keresztül.
Ezt a problémát (hogy nem tölt be egyik böngésző sem) az hozza rendbe, ha pl. az eszközkezelőben törlöm, majd újra hozzáadom a hálózati kártyát (ami integrált).
Az lenne a kérdésem, hogy lehet ez attól, hogy esetleg valami baj van magával az alaplappal/hálókártyával?
-
válasz
[HUN]Zolee #4038 üzenetére
Akkor valószínű, hogy még nem történt meg, általában az ilyesmi 24-72 óra alatt meg végbe.
-
club1
veterán
válasz
[HUN]Zolee #4036 üzenetére
Pedig csak szolgáltatóknál vagy a routernél lehet a probléma.
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Adott 2 exchange server. Az egyik egy cégnél (1) fix ip mögött, a másik itthon virtuális(2) gépen.
Az 1-es gépről telnetelni tudom a 2-es gép 110-es portját de a 25-öst nem, a 2-es gépről mindkettőt tudom telnetelni.
Mi lehet az oka hogy az 1-esről nem látom a 2-es 25-ös portját?
Szolgáltatónál mindkét helyen kinyitották a portokat. Routerbe portforwald beállítva.
Tűzfal kikapocsolva, a 2-est belső hálóról tudom (másik gépről) telnetelni. -
Sytex
tag
válasz
pakriksz #4032 üzenetére
10 szálon, TCP, Window size: 500K
Ezt mérd meg.
Illetve a lenti ötletet is próbáld ki, hogy direkt kábellel kösd össze őket a méréshez (min. 2 méter).
Ha nem tetszik az eredmény, akkor kapcsolj ki a windowsban minden energiagazdálkodást a hálókártyáról, vagy cserélj hálókártya drivert (nem mindíg a legújabb a legjobb)
-
krealon
veterán
válasz
pakriksz #4032 üzenetére
Probald direkt (patch kabellel) osszekotni a 2 gepet.
En arra tippelek, hogy ekkor csak 100-as link jon ossze.Hasonlo tuneteket tapasztalok NAS4free 9.1 (realtek 8168D) es VMware ESXi 5.1 u1 (realtek 8111E) eseten.
A switch mindket kartyahoz gigabit-et mutat, de a 8168D --> 8111E irany lassabb.
Direct kotve (CAt6-os kabellel, egyenes vagy cross mindegy) csak 100-as link-ben tud kiegyezni egymassal a ket kartya.
Sajnos meg nem jottem ra a megoldasra. -
pakriksz
őstag
hello
Van egy linuxos kisgép egy 2magos amd e-350 APU-val, gigabites lannal, és egy win7-es 4 magos athlon II-es gép szintén gigabittel. A kettő közötti lan kapcsolatot (gigabites routeren keresztül) teszteltem a linuxról származó iperf-el ami nem ír a HDD-re így alkalmas tesztelésre. Egyébként mind2 gigabiten is kapcsolódik a routerhez.
Ha a windowsos gép a szerver(ez fogadja), és a linuxos gép a kliens(ez küldi az adatot), akkor 860-880 mbit/sec az átviteli sebesség és a teszt alatt 1 gbyte-nyi adatot visz át, ami jó is hiszen a gyakorlati maximum közelében van.
Fordítva viszont 170-190mbit között ingadozik, holott egyik gépnél sem megy 100% egyik mag sem.
Ez mitől lehet? -
Sundesz
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy laptopommal WIFI-vel csatlakozom az routerhez és olyan anomáliát tapasztalok, hogy random idő múlva - de akár első indításnál is - egyszer csak elmegy az internet. Pontosabban a hálózat csatlakozás tökéletes, más eszközzel megy a net, de a laptopon egyszerűen ilyenkor nem működik. Az érdekesség benne az, hogy böngészőben a facebook ilyenkor is bejön gond nélkül, viszont a többi oldal nem, illetve a torrenteket sem seedeli. Csak újraindítás oldja meg a problémát, hiába tiltom le és engedélyezem a hálózatot, illetve csatlakozom újra. És ugyan ezt megcsinálta már másik routerral is.
A gépem egy Sony VAIO E gyári Win 8-al (ami hagy kívánni valót maga után, gondolom az OEM beleturkálás miatt ilyen xar).
Köszi előre is!
-
krealon
veterán
"mert mekkora szerverpark kellene hogy 36 ezer kérést lebonyolítson?"
Ha egy statikus weblaprol beszelnenek, akkor ehhez egy PC is eleg lenne.
A Neptun viszont egy sok SQL tablabol allo rendszer, amiben tobb evre visszanyulo adatok dagasztjak a tablakat, es mindez meg van fejelve hozzaferes ellenorzessel, radasul a hordozhatoseg erdekeben mindez java alapon. Nem csoda, hogy az isten hardvere sem eleg hozza.
-
yxcv
tag
Üdv!
Szerintetek ez mi lehetett? Bekapcsolás után a böngészők azt írták , hogy 'connection was reset' . Általában úgy volt ,hogy egy pillanatra felvillant az adott weboldalt, majd megszakadt a kapcsolat.
Netem volt,mert ftp-re gond nélkül csatlakoztam és töltötte le/fel file-okat.
Végülis egy újraindítás megoldotta a problémát.Ez mitől volt?
-
escape
aktív tag
A neptun önmagában egy jó rendszer, a gond ott van, hogy az egyetemek és főiskolák a saját diákjaikat egyszerre szabadítják rá a szerverekre. Ha én dönthetnék, 5-6 szakonként osztanám be a nyár során, hogy ki mikor vegye fel, és rögtön nem lenne 120% túlterheltség. DE alapján, 36 ezer diák egyszerre akar neptunozni. Csoda, hogy nem megy? Szerintem nem.
-
flash-
veterán
tud valaki valamit erről a neptunról? mér ilyen szar már vagy 10 éve?
egy helyen vannak a neptun szerverek és az látja el az összes neptunos intézményt?
vagy hogy működik ez?borzasztószernteim hozzánemértő lúzerek a "neptun informatikusai"még mindig nem működik,szerintem googlizzák hogy mi lehet a baj mer kb fingjuk se lehet..
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
Alaplapom topikjában már felvetettem a problémát. De megpróbálom itt, mert szerintem itt helyénvalóbb a problémám.
Elszállt valószínűleg a LAN-om az alaplapon. Érdekes a helyzet, mert otthon még modemről volt hálózat, viszont routerből semmi. Mintha be se lett volna dugva a kábel. (Router, kábel jó. Próbáltam más routerrel és kábellel is). Elég érdekes jelenség, erre tudtok magyarázatot? Annyit hozzátennék a sztory-hoz, hogy kompresszorral kifújattam a gépet előtte. Ez okozhatta? Viszont ha ez okozta, nem értem, hogy modemből miért van rajta net...
Mindenesetre vettem egy külső PCI Gigabites LAN kártyát. Ezzel viszont az a bajom, hogy a WAKE ON LAN nem megy rajta. Bármit állítottam, kikapcsoláskor nem marad ébren a kártya. (Nekem ez a gyanúm) Alaplapival megoldottam, ott simán ment az ébresztés kikapcsolt állapotból is.
Erre van megoldás, vagy felejtsem el, hogy PCI kártyás LAN-t ébresszek. Elméletileg egy TP-LINK Gigabites LAN kártya. Alaplapnál ErP (ha jól sejtem ez az) Disabled. Így ment anno az alaplapi LANról is, míg jó volt. -
SPeti1984
senior tag
Végülis a Gembird FTP CAT6e hálózati patch kábeleket rendeltem meg.
-
escape
aktív tag
válasz
adamssss #4018 üzenetére
Hali! Csak betévedtem ide. Nem tudom, hogy mennyire oldja meg a problémádat, de ilyenkor a http://www.webproxy.hu/-t szokták ajánlani.
-
Sziasztok!
Nem teljesen idevág, de nem hiszem, hogy máshol jobban tudnának segíteni.
Szóval szeretnék az EurosportPlayer-re előfizetni. Viszont mivel kint vagyok Svédországban ezért mindig a svéd oldalt tölti be. Ez egyrészt baj mert nem tudok svédül, másodszor meg pokoli drága.
Szóval arra kéne megoldás, hogy valamilyen úton a magyar vagy a nemzetközi oldalt hozza be és ott tudjak regisztrálni.
Ehhez gondolom valami hazai proxy kéne, viszont én ilyent még az életben nem csináltam. Valami tipp, hogy mi lenne a legegyszerűbb módja a probléma megoldásának?Köszi
-
bambano
titán
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a koax kábelek lettek szerelvényezve (3 db TV, 1 db az internetnek) ezek Schneider Anya típusúak és 1 dB a csillapításuk csak az a baj, hogy amikor felkerültek nem volt adás se internet viszont ezek nélkül működik minden.
Esetleg a Legrand 10 dB-es szerelvény jó lenne?
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Vennem kellene több készre szerelt UTP kábelt a korábban említett iskolai rendszer kialakításához és szerintetek ezek megfelelnek a célra?
PCX:
-Equip 625412 CAT6 bézs 3m UTP patch kábel 4db 432Ft/db
-Kolink Patch CAT6 5m kábel 4db 933Ft/db
-Equip 625416 CAT6 bézs 10m UTP patch kábel 12db 1067Ft/db
-Kolink CAT6e UTP patch kábel 20m szürke 1db 2096Ft/dbEz összesen: ~21.500 Ft
Illetve találtam másik oldalon is: Kábelvilág.hu
Valueline UTP patch kábel CAT6 20m 1 490 Ft/db
Valueline UTP patch kábel CAT6 10m 801 Ft/db
Valueline UTP patch kábel CAT6 5m 590 Ft/db
Valueline UTP patch kábel CAT6 3m 490 Ft/dbEz összesen: ~15.500 Ft
Vagy szintén kábelvilág:
Gembird FTP CAT6e hálózati patch kábel 3m, fekete 510 Ft
Gembird FTP CAT6e hálózati patch kábel 5m, szürke 1 100 Ft
Gembird FTP CAT6e hálózati patch kábel 10m, szürke 1 170 Ft
Gembird FTP CAT6e hálózati patch kábel 20m, szürke 2 400 FtEz összesen: ~23.000 Ft
A három közül szerintetek melyik? Ez a switch van hozzá: TP-Link SG1024D gigabit 24prt switch
Gigabites sebesség miatt lenne fontos, de nem tudom hogy itt a márka mennyire számít egyáltalán. Mert szabvány szerint a harmadik Cat6e kéne hogy a leggyorsabb legyen.
-
-
krealon
veterán
-
Adoka120
tag
Igen az lesz ehhez hülye vagyok
NAT-olás alatt mit értesz? Mi nem fog működni?
Nem mindig üzemelne úgye a cél az hogy a medencénél akarok zenélni a tableten amin van egy rádió ami csak wifivel megy. Az 1. router nagyon messze van a medencétől és ezért vettem egy 2.-at hogy néha kapcsolnám be csak akkor ha ott kint vagyok akkor is gond lenne? -
Adoka120
tag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen járok, akkor valaki javítson ki
Van 2 routerem és + 1-et működésbe akarok hozni.
Van egy fő router abba megy a telefon zsínor és egy kék internet kábel.
Kék internet kábel egy wifi routerhez csatlakozik amiből 4 kábel megy a gépekhez.
Nos a kérdésem az lenne hogy ami a wifi routerből jön egyik internet kábel rá dugnék egy másik wifi routert történhetne baj? Lekodolnám a 2. routert is a 1.nek lenne baja?
Nem tudom értitek e mit szeretnék mondani ezzel de nem értek ezekhez sajnálom
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Teljesen hibátlan, karcmentes Iphone 6s 64gb
- IPhone 15 128GB gyári független 2025.09.12. Apple jótállás
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest