- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az lenne a legjobb ha a net felé 1 ip felé látszódna. Plusz az ISP között meg fail over és bonding is lenne.
Jelenleg van fail over bentről kifelé. De ha kintről akarok vpn-ezni akkor 2 ip cím között kellene váltani. De ha csak IP lenne a VPS miatt akkor automatán megoldaná ezt. -
-
Sziasztok!
Van valakinek ilyennel tapasztalata?
Több ISP szeretnék összefogni,de az SD-WAN túl drága. Ezért vetődött fel egy ilyen megoldás. CSak nem tudok még működő megoldásról.
-
-
Ha van rá mód ne PPTP VPN legyen. Az minden csak nem biztonságos, ráadásul sok szolgáltató eleve tiltja is. Javasolt IPSec, L2TP, OpenVPN vagy valamelyik nagyobb gyártó saját VPN megoldása (CIsco, Juniper, stb.)
De, hogy válasz is legyen a kérdésre a VPN-en a kliens kap átjáró címet? (Egyébként szerintem PPTP-n ezt nem lehet megoldani, hogy a helyi LAN-t lecspod a kliensen.)
Mit szeretnél összekötni? Site-kliens vagy site-site? Site2site megoldásnál az IPSec a best practice. -
Dot
őstag
Sziasztok!
Szeretnék virtuális routert használni VMware ESXi környezetben, amivel tudok PPTP VPN hálózathoz csatlakozni (tehát PPTP klienst ismerje).
pfSense-el próbálkoztam, de ott elakadtam, hogy nem tudom a "LAN" forgalmat a VPN irányába terelni azaz, hogy a VPN-en használja az internetet.
Nemtudom egyáltalán alkalmas-e erre a feladatra.
Nem ragaszkodom a pfSense-hez, csak ezt már nyomkodtam. Esetleg ha van más alternatívája amit gui-ról/weboldalról lehet kezelni azt is szívesen használnám.köszi!
-
válasz
lanszelot #11578 üzenetére
"Azért apache, mert most ment kukába több mint 1 heti munkám, mert a live szerveren tökéletesen működik az oldalam, a szerverre feltöltve teljesen használhatatlan, elölről kell kezdeni."
Sajnos sok ilyen elő fog még jönni. Ennek egyik oka, hogy olyan függvényeket, megoldásokat használsz, ami egyik PHP verzióban még támogatott a másikban nem, vagy nem teljesen. Nem véletlen, hogy egy weboldal elkészítésekor, vagy tartalomkezelő használatakor az egyik legfontosabb információ, hogy milyen futtató környezetet kell biztosítani. -
lanszelot
addikt
válasz
MasterMark #11589 üzenetére
köszönöm szépen a segítséget mindenkinek
-
MasterMark
titán
válasz
lanszelot #11588 üzenetére
Nem kell olyanokat beállítanod. Ahonnan el akarod érni, ott írd be a hosts fájlba, akár linux akár windows. Gondolom nem sok gépen dolgozol rajta egyszerre.
Felesleges elkezdeni egy DNS szerver beállítást, főleg hogy nem fog úgy működni ahogy te akarod.
Oda elég lenne egy DNS forwarder amire fel tudnád venni, de ha azt se érted mi van akkor felejtsd el, és írd be simán csak a hosts fájlba.
Ugyanaz lesz a hatása, hogy a böngészőbe beírod hogy énoldalam.hu és bejön az rpi-n futó webszerver. -
lanszelot
addikt
válasz
krealon #11587 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ.
fatpingvin ha vissza olvasol kiderül miért is szöszölök vele
MasterMark dns szerver a RPI-n van. Már sikerült felrakni.
Valahogy be kell majd állítanom, hogy úgy működjön mint a videóban
A videóban a RPi-n volt a dns szerver, apache2
A videó alatti pdf -ben ott van, csak nem értettem eddig mi a dns szerver
Most meg kell tudnom hogy kell beállítani a dnc server és a dns search -t -
krealon
Topikgazda
válasz
lanszelot #11584 üzenetére
"Nem tudom mi az a dns szerver."
A Domain Name Service az a rendszer az interneten, ami az emberek által érthető elnevezéseket segít lefordítani a számítógépekkel feldolgozható számokká.
A DNS szerver az egy gépen futó program, ami a hozzá delegált domain-ben definiált név-IP összerendeléseket nyílvántartja és a beérkező kérdéseket megválaszolja.
-
lanszelot
addikt
válasz
MasterMark #11583 üzenetére
Nem tudom mi az a dns szerver.
Nem tudom hogy kell bármit rá felvenni.
Mi az a webszerver belső hálós cím?
Raspberry OS -en kell, nem windows-on. -
MasterMark
titán
-
lanszelot
addikt
válasz
MasterMark #11581 üzenetére
Nem kell domain név hozzá. Anélkül szeretném megoldani, ahogy a videóban van: #11573
Csak teszt miatt csináltam egy domain nevet. Ami mutatja is, hogy minden jó, csak kell a dns.
De nem tudom mi az a dns és hogy kell. -
lanszelot
addikt
válasz
MasterMark #11579 üzenetére
Hello,
Ebből egy szót se értek
"Soha se csináltam ilyet. Kezdők kezdője vagyok."
Csak a DNS -t kell, mert a free domain-el ahogy megadtam a dns-t azonnal működött.
De nem tudom mi az és hogy kell. -
lanszelot
addikt
Hello,
Lan -on át jól működik.
Port forward be van állítva a routeren, a router fix ip-t ad mindig.
Csináltam egy ingyenes domain-t, és azzal jól működik a neten is.
Tehát a dns kellene a RPi-re , csak nem tudom mi az, és hogy kell.
Biztonság: erre a kutya se fog feljönni, és ha igen talál idétlen weboldalakat, mint pl felolvassa a beírt szöveget , plusz egy üres rpi os.. Na bumm. Semmi személyes adat. A szerver csak addig megy ki a netre amíg a net kábelt be nem dugom, mert a kimenő a wifi-re van állítva, és ha nincs wifi, akkor csak a lan marad ,lan-ra mind a kettőt belőttem.
Csak saját szórakozásnak tanulgatom, nem munkának. Van szerverem, de macerás kapcsolódni, feltölteni, frissít, nem jó, állít, tölt, frissít...stb
Mint hogy a szerveren csinálom, és élesbe megy. /RPi-n van vs code/
Azért apache, mert most ment kukába több mint 1 heti munkám, mert a live szerveren tökéletesen működik az oldalam, a szerverre feltöltve teljesen használhatatlan, elölről kell kezdeni.
Azért internet, mert erre is legyen minimális rálátásom /hogyan/ Egyáltalán fogalmam legyen róla. Vagy ha később tanulgatni akarom...stb
Tehát ezt a DNS-t kellene megoldanom valahogy.
Tudnátok segíteni benne? -
válasz
lanszelot #11573 üzenetére
Ettől egyszerűbb ha valami ingyenes webtárhely szolgáltatóhoz beregisztrálsz és oda felmásolod a fájlokat.
Ha már a webszerver telepítésével gondok vannak akkor nem biztos, hogy a belső hálózatból az internetre kilógatott szerver a legbiztonságosabb megoldás. A leírásod alapján nem tűnsz gyakorlott webfejlesztőnek, ne nyisd ki a belső hálózatodat a nagyvilág felé, mert kellemetlen meglepetésben lehet részed.
A belső hálózaton egyébként eléred a weboldaladat?
Ha a szolgáltató nem fix IP-t ad, akkor eleve kell egy dynDNS szolgáltatásra beregisztrálnod, utána már csak egy NAT/portforward kell a routerben a belső vagy jobb esetben DMZ zónába helyezett webszervered felé. (Bár több hálózat kezelésére általában az otthoni routerek alkalmatlanok.) -
lanszelot
addikt
Hello,
Amit szeretnék:
- weboldalaimat tesztelni amikor készítem. Internetről is el lehessen érni /read only/, ne csak lan-ról. /html, css, js, php/
Soha se csináltam ilyet. Kezdők kezdője vagyok.
Amit csináltam eddig:
-RPi4 8GB -re dobtam RPi OS 32bit full
-installáltam az Apache2 -t
-installáltam a php 7-est /ez ment fel/
Az internet eleréssel vannak gondjaim.
Ez a videó alapján megcsináltam mindent ami a videóban van, de nekem nem működik.
A video legvégén nem tudom honnan szedte a 127-es ip címet.
Illetve a video alatt van egy leírás pdf, amiben static your IP address -t állítja be, de nem tudom mi az a dns, így a dns server és dns search helyére nem tudom én mit írjak.
Ha egyáltalán kell az.
Tudna valaki segíteni hogy tudom a saját szerveremen lévő weboldalaimat internetről elérni?/remélem ti nem küldtök tovább, ez a 4ik hely ahova tovább küldtek/
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ahogy nézem, ez nem olyan, mint a réznél, hogy sebességszintek között kompatibilis. Nemigen van olyan SFP modul ami BASE1000(-BX?) meg BASE100(-FX)-et mindkettőt tudná. Az összes SFP+-os BASE1000 már és sima SFP-s meg alig van már a piacon, az nem mai már, ahogy nézem...
Szóval az optika másik végére is leginkább egy másik "ellenpár" médiakonverter kell, ami ezt az egész SFP-s switch, meg SFP modul történetet megkerüli. (ahogy a másik topikba is az egyszerűséghez azt ajánlották )
-
csubuka
addikt
válasz
bambano #11569 üzenetére
Hmm...
A 100 Mbps média konverter ezeket tudja:
IEEE802.3, IEEE802.3i, IEEE802.3u
A gigabites SPF modul meg:
IEEE 802.3z, TCP/IPGondolom csak akkor lenne jó az SPF modul a média konverterhez, ha tudna valamit a 802.3z-n felül, ami a 100Mbps sebességhez tartozó szabvány nem? Sajnos nem ez a helyzet így elsőre
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy kicsit kezdő kérdést (de mégis specifikusabb) szeretnék feltenni nektek. Ha van egy média konverter (TL-FC111PB-20), ami 100 Mbps sebességű, WDM, egy szálas optikás, akkor ott az optikai szál másik végére jó lehet egy SFP+-os gigabit sebességű modul (feltéve, hogy WDM képes, és megfelelő az RX és a TX érték)? Vagy az ilyen gigabites meg afeletti modulok már nem fognak tudni együttműködni a lassabb média konverterrel (és csak valalmi régebbi sima SPF-es modul lenne oda jó?)? *nem tudom az optika mennyire kompatibilis visszafelé a lassabb irányba...
-
t420s
aktív tag
válasz
fatpingvin #11565 üzenetére
"akkor meg is van a válaszod...?"
de nem ez volt a kérdés...
-
t420s
aktív tag
válasz
fatpingvin #11563 üzenetére
olcsóbb megoldás? ennél még az is jobb ha egy pendriveról tailsos-t futtatok
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Az ORBOTnak van megfelelője a Windowsos világban? Amely minden hálózati forgalmat tor-on irányít át? A TOR browser kevés
Köszönöm
-
Asztee
aktív tag
válasz
4Grider #11559 üzenetére
Még mielőtt megrendeltem volna tőlük a próbáltam megtudakolni ,hogy tudja e a router-ük a bridge mode-ot ,nem tudták megmondani. Mondom ,akkor legalább árulják el a gyártót/típust és megpróbálok a neten utána járni ,de még ez is meghaladta a képességeiket.
Ennyit a szolgáltató tudásáról. A számlázási problémákban esetleg tudnak segíteni... -
Asztee
aktív tag
Sziasztok. Nekem olyan problémám van ,hogy szolgáltatót váltottam és az ő modem/router-ukban nincs bridge-mode opció (idáig azt használtam). Van rá valamilyen opció ,hogy ennek ellenére valahogy kihagyjam a szolgáltatói router-t a rendszerből ?
Fiber kábel (
) jön a falig , ott belemegy egy kis dobozba ,amin van egy darab wan csatlakozó és az van összekötve az ő router-ük wan port-jával. Próbáltam kihagyni az ő router-üket és direktbe rádugni a fali dobozra a sajátom ,de akkor nem volt net.
köszönöm. -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, ha így van, kérlek irányítsatok át.
Probléma a következő: Van egy gyors, de megbízhatatlan (nagy ping fluktuáció) internet és van egy lassabb, adatkorlátos, de megbízható (stabilabb) mobil internet hozzáférésem. Legyen Internet1 és Internet2.
Sokat WoWozok és szerettem volna Internet2-t használni a WoW-hoz, minden máshoz pedig Internet1-et. A ForceBindIP alkalmazást megtaláltam, próbáltam is használni, de sose akarta Internet2-t használni, mindig csak Internet1-et. Próbáltam alternatív programokhoz folyamodni, route táblát szerkeszteni, de midig csak annyit tudtam elérni, hogy vagy Internet1 vagy Internet2 használható egyidejűleg.Tanácsotokat, segítségeteket előre is köszönöm!
Szerk: Pardon, OS: Win11 Pro x64
-
tjsz
senior tag
válasz
bambano #9905 üzenetére
A sztori folytatása:
1. több wifi-s cégtől ajánlat kérés, nem vállalták
2. egy mikrón szolgáltató cégtől ajánlat kérés, ígéret volt, de a sajnos visszaléptek, miután kiderült, hogy a közeleben lévő, átjátszónak szánt hidroglóbuszon a 3 mobilszolgáltató ott van és legalább 1 évet kell várni az engedélyre, mire oda más is betelepülhet
3. telekom bérelt vonalat akarna adni 3 évig magas áron (mondván, hogy megérje nekik kihúzni az üveget), DE 3 év után is ugyanannyit akarnak szedni (pedig akkor már nem kell kiépíteni az üveget, szóval kapzsik és nagyon nem akarják ők sem).Kérdés: a földbe ásott kábelhez (ha közút mellett lenne) kitől, mitől és hogyan lehet engedélyt kérni?
Kik a telekom alvállalkozói? (erről infót nem igazán lehet találni) -
Spec
őstag
válasz
MasterMark #11552 üzenetére
Más eszközön nem próbáltam, viszont újraindítottam a routert, és utána működött. Úgyhogy mégis csak a router körül volt/van valami gebasz, de nem jövök rá mi lehetett a probléma. Minden más működött normálisan a vezetékes hálózaton, és a wifin is, csak és kizárólag az Instagram nem töltötte be wifin a tartalmakat. Csak pörög, pörög a kis karika, és nem csinál semmit, aztán egy kis idő után kiírja, hogy nem tudja frissíteni a tartalmakat. A fiók adatait se érem el, semmit. Látszólag nincs net kapcsolata az alkalmazásnak. Ahogy átrakom mobilnetre azonnal indul is minden. Én még iylen idióta hibát nem tapasztaltam.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Van egy fura problémám, hátha tud itt valaki megoldást. Adott egy MIUI 13-as teló rajta az Instagram, ami wifi hálózaton nem hajlandó működni, nem tölti le a tartalmakat kb. 2 hete. Előtte nem volt probléma vele.
Azért ide írok, mert valami hálózati gondra gyanakszom ugyanis mobil neten gond nélkül működik, sőt másik wifi hálózaton is, csak az otthoni wifin nem. De érdekes, mert az otthoni neten, PC-n, böngészőben megint csak működik, szóval csak az otthoni neten, és csak wifin van valami gondja.
Próbáltam már minden beállítást a telón, jogosultságokat, DNS-t, de semmi. Nem hiszem, hogy ezekkel lenne gond, mivel előtte működött rendesen. Valami port problémára gyanakszom, de nem tudom mit kellene állítani. A routert se piszkáltam, szóval nem tudom mi csesződhetett el. Van tippje valakinek esetleg? Előre is köszi! -
Magnat
veterán
válasz
Marci112233 #11546 üzenetére
Nekem a padláson egy ideiglenesen felrakott POE kamera ilyen toldóval van bekábelezve és szépen működik hónapok óta.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Marci112233 #11546 üzenetére
:Át kellene, ha meg van miden ér. Kültérre nem a legjobb.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
tervezek beruházni kettő TP-Link CPE210-re. Mindkettőnek van már utp kábel a helyén a még most működő régi hálózatból. na most az egyik 210-nél semmi probléma, de a másiknál a kábel rövid lesz. 1 méter hiányzik (Pontosabban 70cm.) így ha egy ilyen toldót beiktatok, akkor ezen át fog menni ugyanúgy a POE is?
-
milan26
senior tag
.
-
fatpingvin
addikt
válasz
flash- #11541 üzenetére
nem, pont ez a VPN lényege ilyen helyzetben, ha technikailag nem is az akkor is a funkciója pont az hogy elrejtse az adatforgalom tartalmát, viszont üzemeltetés szempontjából ez nem is annyira érdekes. kötve hiszem hogy bármelyik céget különösebben érdekelné hogy pontosan mi megy, ha nem a munkavégzéshez szükséges az már offense.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
flash- #11541 üzenetére
Tightvnc csak távoli asztalra jó tudomásom szerint. Azzal nem tudják nézni a forgalmad, vagy a feltelepített programokat, csak ha átveszik az irányítást, és akkor is manuálisan (olyankor fekete lesz a háttér, és övé lesz az egér, szóval látni fogod, ha ez történik).
Forgalom elemzés/tiltás/engedélyezés nem a te gépeden van.
-
flash-
veterán
ha egy munkahelyi hálózati gépen a tight VNC service fel van telepítve, de a firefox böngészőben fut egy ingyenes vpn addon(browsec) és azon keresztül megy (vpn) a böngészés, akkor a rendszergazda távolból(vagy bárhogy) látja azt hogy a dolgozó milyen weboldalakat néz, vagy nem látja?
-
MrSealRD
veterán
#11536 MasterMark: 2 kliens van vezetéken amivel tudom tesztelni. A Thinkpad T430s nem tudja kihajtani a sávszélt. 650-ig vitte...addig jó volt egymás után többször is.
Az én gépem P51...folyamatosan elszáll. Van még egy különbség. Nálam Win11 van.#11537bambano Kábelezésre én is ezt mondtam az embernek...ezért nem is lett semmi további folytatása ennek a szálnak.
-
bambano
titán
válasz
MrSealRD #11530 üzenetére
Olyat még nem láttam, hogy a kábel közepe romlik el. Olyat igen, hogy a végén a csatlakozók leszakadtak. Szóval én valószínűleg nem vésetném ki a falból a drótot, tegyen a végére két új csatlakozót.
Ha eddig ment a hálózat, utána modemet cseréltek és azóta nem megy, akkor elég nyilvánvaló, hogy mi a hibás. Cseréltesd le egy olyan modemre, amiben nem intel puma 6 chipset van. Beírod a gugliba, hogy intel puma 6 lawsuit és meg fogod tudni, miket kell elkerülni.
Az én tapasztalatomban az sem gyakori, hogy hálókártya tönkremenjen. 4 portos hálókártyából elég gyakori az intel, nem szokott baj lenni vele. Szerintem felesleges szétborítani a tűzfalas gépedet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
MasterMark #11533 üzenetére
A jelenség egyébként egészen hamar megmutatja magát...mert van, hogy a teszt le sem fut...hanem úgy 40-70% között dob egy ilyet.
Mivel a szerverről tartós adatátvitel során nem pukkan le ezért a switchet kizárnám. Viszont a direkt ág is kizárásra került... Így már csak 1 elem maradt ami a kettőt összeköti és ez a 4 portos hálókártya... mert sebességmérésnél ezen fut át minden. Lehet, hogy elfáradt?!
Vagy ha nem hardverhiba akkor esetleg a szoftveres oldalon OPNsense-be lehet valami...Van itthon tartalékban egy 2 portos hálókártya... megpróbálom, hogy azzal mit csinál...
-
MrSealRD
veterán
Sajnos... (vagy szerencsére) direktbe kötve lefuttattam egymás után vagy 10-15 tesztet a Speedtest CLI-al és nem produkálta a hibát.
Visszakötöttem mindent és egyből elhalt... Szóval házon belül lesz a hiba... -
MrSealRD
veterán
A modem: Vodafone [Touchstone TG3442DE] (Ha jól látom akkor Intel procis.)
(Már a szolgáltatóval is vizsgáltattam az ügyet de azóta is PTSD-m van. Kijött egy szerelő aztán jól leszólta a KOAX kábelezést a faltól a modemig. Amit egyébként is ők csináltak... és az lett a konklúzió, hogy szar...és ki kéne vésni a falból és új kábelt behúzni...
A poén, hogy a modemcsere óta jelent meg ez a jelenség...és időszakosan tapasztalható.)Router: OPNsense 22.1.6 (up-to-date) Ez egy virtuális gép, ami host gépbe pakolt 4x1gbps kártya 2 portját használja WAN és LAN lábakra. Értelemszerűen WAN oldal megy a modembe. A LAN pedig a switchbe.
Switch: Unifi US-8-60W. Controller és FW is up-to-date.
Ha hálózaton belül kábelen másolok a szerverről akkor teljesen életszerű a működés. A teljesen 1Gbps sávszélességet hozza...a HDD-re jellemző ingadozással... De tartósan fenntartva az adatátvitelt sem történik semmi...
Egyébként tegnap portalanítottam, de alig volt benne valami...szinte patika volt. Szóval nem melegszik el...
A frissítésektől független a jelenség... egyszerűen nem tudom mihez kötni és nem tudom hol merre mit nézzek ami nem fals nyom lehet... -
#11525 sutszi Először közvetlenül a modemre kösd rá a gépet és úgy néz meg, hogy jelentkezik-e a hiba. Ha igen akkor modem probléma, jelezd a szolgáltatónak.
Ha nem jelentkezik a gond, akkor próbáld meg egy másik routerrel a tesztet. Ha a csere routerrel nem jelentkezik a probléma akkor a routered a hibás. -
MrSealRD
veterán
Helló!
Mostanában van egy elég fura hibajelenség... egyelőre infrastruktúrától függetlenül érdeklődnék, hogy valaki találkozott-e már ezzel:
A vodafone vezetékes szolgáltatásáról van szó 1Gbps/40Mbps.
Sebességmérést csinálok bármely sebességmérő oldalon és van, hogy már közben, de legkésőbb a sebességmérés után a netkapcsolat behal... egyszerűen minden kliens azt jelzi, hogy nincs netkapcsolat.
Próbálkozások:
- Ha a router(saját eszköz) - (saját eszköz)switch között kábelt kihúzom és bedugom, akkor helyreáll
- Ha a modemet újraindítom helyreáll.
- Kábeleket már kicseréltem egyenként kb mindenhol... CAT6 S/FTP kábelek vannak... kevésbé hiszem, hogy erre lenne a gond.Merre kellene keresnem a problémát? (Ha konkrét eszközfüggőség lehet, akkor leírom milyen cuccok vannak. Csak nem akarok félrevezető sem lenni.)
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy program által dinamikusan generált "weblapot" megosztani a gépemről!
A port forwarding és a free dns meg az ilyenek mennek, nem egy minecraft szervert üzemeltettünk itthonról, de most a napi használós gépről menne a megosztás.Mennyire biztonságos megnyitni egy portot a nagyvilág felé? Ezt most tényleg vadidegenek is fogják látni, és így egy kicsit most jobban foglalkoztat biztonság. Stream profilban / stream alatt lenne megosztva a link (msfs 2020 repülési és müszaki adatok live elérése egy útvonal tervező program által generált weboldalon)
Köszi!
Sanya -
p5quser
tag
Sziasztok!
Volna itt egy raspberryn futó openvpn szerver aminek a logjában ilyen hibaüzenetekkel találkoztam;TLS Error: tls-crypt unwrapping failed from [AF_INET]161.35.230.3:55083
A vpn-t csak én használom, telefonról szoktam néha rácsatlakozni, digis vagy vodás mobilnetről. Néha ismerősnél wifiről. Magyarországról.
A gond az, hogy a hibaüzenet időpontjában nem csatlakoztam. Olyan 2-3 naponta -random időpontokban- először fixen 2 IP-címről jött az áldás, majd miután próbából letiltottam iptables-el, bejött egy 3. 4. IP-cím is helyettük.
Az IP-címek vmi DigitalOcean nevű szolgáltatóhoz tartoznak, sosem volt velük dolgom.
Érdemes többet foglalkozni vele, vagy ezek csak ilyen "ping-szerű izékék"? Bocsi, nem vagyok szakember.
Előre is köszönöm, ha valaki segítene! -
IO.sys
őstag
Holá! Tudtok mondani árukeresőről valódi cat7 szerelt kábelt? Kicsit fura a nagy árkülönbség azonos méreteknél.
-
crok
nagyúr
Az foglalkozik vele aki el akarja kerülni a lebukást.. Az gyaníthatóan körültekintőbb lesz ezzel mint az az R1 user akiről te beszélsz meg olvastál, aki rájött hogy kell a Tor a kis üzelmeihez. Az átkódolás pont ugyanez.. amint kiderülnek a trükkök jönnek rá a megoldások..
-
t420s
aktív tag
" lakó középsulis-egyetemista kisbarátja forkolja a VLC forrását, kitakarítja ezt a vackot belőle és leforgatja magának "tisztán" 10 perc alatt és azt néz meg amit akar. De akkor majd szólj az MPlayer-nek, SMPlayer-nek, BSPlayer-nek, n+1; n>1 playernek is légyszi hogy tegyék bele.. Meg hát átnevezni se lehet a file-t"
ezt mind meg lehet csinálni csak ki foglalkozik ilyenekkel? múltkor olvastam hogy nettó 2 media player van a Win home user számára: az alap beépített WinMedia Player meg aki "nagyon guru" az feltesz egy vlc-t... és ennyi.
Aki BSplaseren nyomja azt nem kapják el ezzel a módszerrel, de mennyi az az userszám mondjuk a winmp-ez képest?
A másik meg van még körmönfontabbak is.A videóban betesznek egy egy rövid szakaszt a streamátlagtól nagyon eltérő br és fps értékekkel. És ez is megy a vlc user patternbe.
És rossz józsira rátörik az ajtót mert megvan nála az a videó aminél a képkockaszám minden 10 sec-nél 25 helyett 45 lesz... pl....
és erre jöhet a válasz hogy át lehet kódolni a videót. Át lehet. csak ki foglalkozik ezzel? senki. -
crok
nagyúr
Csúnya bácsi szomszédban lakó középsulis-egyetemista kisbarátja forkolja a VLC forrását, kitakarítja ezt a vackot belőle és leforgatja magának "tisztán" 10 perc alatt és azt néz meg amit akar. De akkor majd szólj az MPlayer-nek, SMPlayer-nek, BSPlayer-nek, n+1; n>1000 playernek is légyszi hogy tegyék bele.. Meg hát átnevezni se lehet a file-t vagy eleve nem ilyen himihumi névvel elmenteni vagy a metaadatokat nullázni benne megnyitás előtt. Annyi értelme nincs mint egy marék követ dobni a Csendes-óceánba ha számít a két centem.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Mit szóltok ehhez a netes lebuktatási taktikához? Preparált video címek - létezhet vagy csak kitaláció?
Csúnya bácsik csúnya videókat töltenek le a netről ami törvénytelen, mert kiskorúakat ábrázol X szituációban. A rendőrség jönne és vinné el a csúnya bácsikat, de nem tudja mert toron keresztül, vpn-en keresztül töltenek.
És az ötlet: tegyünk ki a netre a rendőrség által csali videókat, preparált címekkel.
Ne az legyen a video címe hogy „teen sex“ hanem az hogy teensex P9Dqv7vDdW3VasjL.
Mondjuk. élő ember nem ad ilyen címet egy videónak, egy random generált char sor.
És akkor csúnya bácsi letölt, nem lehet elkapni, mert toron keresztül tölt, de a töltés után lekapcsolódik a torról, és megnyitja a videót a gépén a jól ismert VLC, Media player és hasonló appokkal.
Azok meg mind netképesek a frissítés miatt.
A rendőrség meg szövetkezik a VLC készítőivel (mondjuk) hogy ha valaki egy abszurd nevű P9Dqv7vDdW3VasjL videót megnyit, küldjön el a háttérben egy user pattern attentiont. IP címmel stb... védelem nélkül mert ki használ egy vlc-t is vpn-en keresztül...
és csúnya bácsira rátörik az ajtót a rendőrök. és csúnya bácsi nem érti, hát nem véd meg a TOR?
Na ez egy létező módszer lehet? -
Marci112233
addikt
válasz
MasterMark #11515 üzenetére
Nyilván nem szándékosan okoztam magamnak gondot. Nem is nagyon piszkálgatom ami egyszer már működik, de most a netet akartam átvinni az eszközön hátha átmegy, ezért nyúltam bele. De ezekkel nem fog menni, ha meg mégis át lesz vezetve a net akkor beruházok kettő CP210-re. Annak beállítása meg, mert elvileg ugyan az a módszer mint a már meglévő CPE610-eknél.
És igen ez tanulásnak is megfelel, sőt, ugye az ember mindig tanul.
-
MasterMark
titán
válasz
Marci112233 #11514 üzenetére
Ezek nagyon alap IP címzés dolgok, a hálózat legalapabb dolgai. Ha ez se megy, akkor azért óvatosan állítgasd szerintem.
Persze ha csak teszt környezet akkor hajrá, így lehet a leggyorsabban megtanulni.
-
Marci112233
addikt
válasz
MasterMark #11513 üzenetére
Köszöntem! Már elérem a routert.
Van némi alapom, de ez a dolog még nem szívatott meg.
-
MasterMark
titán
válasz
Marci112233 #11512 üzenetére
Ne ugyanazt írd be, hanem ugyanabból a tartományból egy másikat...
Mondjuk 192.168.2.201
De amúgy pontosan mit is csinálsz ha így az alapok se mennek? Biztos hogy kell azt neked állígatni?
-
Marci112233
addikt
válasz
MasterMark #11510 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Marci112233 #11507 üzenetére
Ha lekapcsolod a DHCP szervert akkor az a gép se kap címet amin épp vagy. Ilyenkor kézzel meg kell adni.
Mondjuk azt amelyiket amúgy a DHCP is adta, maszkkal együtt. Akkor el fogod érni a routert újra.
-
Marci112233
addikt
válasz
MasterMark #11505 üzenetére
Nem de ebben kérnék egy kis segítséget. Sose kellett még ilyet csinálnom.
-
MasterMark
titán
válasz
Marci112233 #11503 üzenetére
De állítottál be manuálisan IP-t a gépre amiről próbálod elérni? Ugyanabba a hálózatba ahol a router IP-je van.
-
Ablakos
őstag
Video filmeket szeretnék megosztani (csak letöltésre) interneten keresztül. A kérdésem, hogy ftps vagy webdav lenne a megbízhatóbb megoldás? (win11+IIS)
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Rápróbáltam és kikapcsoltam a DHCP szervert a 941ND-be majd a z 543G-be is. Ez okozhat olyat hogy utána nem érem el a routereket? Egyszerűen nem találja az IP cím alapján ha beírom amivel korábban elértem, de a gyári IP címmel sem. A 941ND rápróbáltam a resetre, az segített mert most már elérem azt a routert, de az 543G-t még nem. Azt is resetelni kéne és újra beállítani? Ha igen az sem probléma, de mitől lehet hogy egy DHCP szerver lekapcsolása után elmegy minden? Az alap IP címnek nem kéne elmennie csak így hogy nem érem el a routereket vagy mégis? Vagy lehet ok az is hogy döglődőben vannak? Ugyanis több mint 10 éve dolgoznak kültéren ahol csapadék nem éri őket, de szél az igen.
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #11501 üzenetére
Ha úgy is lesz akkor is kettő CPE210 olcsóbb mint kettő CPE610, és a 60 métert simán át kell bírjon lőnie. Ezért is érdeklődöm, mi a legolcsóbb alternatíva TP-Link vonalon. Több TP-Link cuccom van és van amelyik bőven 10 éven felül, de még mindig hibátlan.
-
válasz
Marci112233 #11500 üzenetére
Működni működni fog de ajánlott lenne a másik oldalra is egy CPE210 tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest