Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
samujózsi #8999 üzenetére
A klinesnek csak a böngészője állítja hogy Spanyol. Valójában Magyar. Ennek oka, a csatlakozott kliensen beállított VPN szerver szolgáltatás nem megfelelően van beállítva.
Kérdés: igazat állít-e a kliens a tartózkodási helyét illetően?
A válasz, igen, csak éppen nem Spanyol, hanem Magyar.
De pontosan ugyan ezt írtam eddig is.
Én azt mondanám, hogy pusztán IP cím alapján ezt nem lehet megállapítani.
Tévedsz, meg lehet állapítani. Pl, szolgáltató pillanatok alatt megmondja. Még az előfizető nevét is Az más kérdés, hogy ezt az információt nem adják ki, csak a Magyar hatóságnak.
Tehát IP alapján be lehet azonosítani, mint a pontos tartózkodási helyét, és az előfizető nevét.
Ez akkor tud picit bonyolódni, ha valami kávézó wifin keresztül történik. Ebben az esetben több időt vesz igénybe. -
samujózsi
senior tag
válasz
#70234880 #8998 üzenetére
Te nem érted.
Adott egy kliens, aki meglátogatta a kérdező szerverét.
A kliens esküszik, hogy spanyol földön tartózkodik.
Az IP cím meg magyar. Elvileg.
Kérdés: igazat állít-e a kliens a tartózkodási helyét illetően?Én azt mondanám, hogy pusztán IP cím alapján ezt nem lehet megállapítani.
-
törölt tag
válasz
4Grider #8997 üzenetére
Szerintem, meg te nem érted amit írtam.
Ez volt a kérdése:
Azt szeretném megtudni lehetséges e olyan hogy valaki Spanyolországból fellép a honlapomra, es mégis azt írja az IP címére hogy az Komárom megyéből való, magyarországról.Nekem a válaszom, hogy igen. Csak éppen fordítva, mint ahogy azt gondolja.
Tehát nem Spanyolországból, hanem Magyarországról, valami gagyi vpn-en keresztül lépet fel az illető. -
törölt tag
Igen, csak éppen pont fordítva. Feltehetőleg Magyar, és Komárom megyében tartózkodik az illető, a Spanyol kijárat, nem megfelelően beállított VPN szolgáltatásokra utal. ( Csúnyán átverték azzal a szolgáltatással.
)Ezért látod azt amit. Ezek a VPN szolgáltatások amik a piacon vannak, sok esetben közel se nyújtják azt, amit a felhasználó feltételez. Még a fizetős megoldásoknál is előfordulnak érdekességek. Sok esetben csak a böngészőn látod hogy VPN-en vagy, a gyakorlatba meg semmi nem történt.
Az emberek 90%-ban böngészőn keresztül ellenőrzik, pl myip és társai oldalakon. Ott meg azt fogja írni, amit látni szeretne.
De a gyakorlatban, semmit nem csinált. -
4Grider
félisten
-
Lehetséges. Használhat TOR-t, VPN-t... (TOR esetén mondjuk elég pici az esélye annak, hogy pont magyar kilépő pontja legyen.)
Tehát az internetről nem látható csatornán csatlakozik egy olyan routerhez, ami a komáromi szolgáltatót használja. Nem különösebben szokatlan megoldás.
MaCS
-
fulton
addikt
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni ami nem teljesen világos előttem. Azt szeretném megtudni lehetséges e olyan hogy valaki Spanyolországból fellép a honlapomra, es mégis azt írja az IP címére hogy az Komárom megyéből való, magyarországról. Más ip cim lekérdezésen is megnéztem, konkrétan egy komárom székhelyű internet szolgáltatót mond az ip tulajdonosának. Vagy olyan lehetséges hogy Spanyolországból fel kapcsolódik egy magyar szerverre és onnan kapcsolódik az én honlapomra ezért mutat magyar IP címet ? De ebben meg logikát nem látok. Vpn proxy nem használ az illető sztem. Fontos lenne ezt tudnom. Köszönöm előre is.
-
Köszönöm!
Kezd tisztulni a kép.
Nézegettem a netet, és az az érzésem támadt, mintha nem lenne egészen egyértelmű a helyzet -- az Általad leírtak ezt szépen meg is magyarázzák.
Ami viszont nagyon homályos, az a csatlakozók kérdése. A legtöbbször megtalált összehasonlító táblázat szerint a Cat7 Non-RJ45, a Cat8 viszont RJ45 / optional.
Képeken meg egészen vad kialakítású csatlakozókat látok.Köszönettel: MaCS
-
Sajthy
csendes tag
válasz
MaCS_70 #8986 üzenetére
Szia,
Ez a Cat8 -ról szól viszonylag érthető: [link]
A CAT7/7a előnyei nem lettek kihasználva, mert nem készült rá szabványos Ethernet sebesség.
Nem lettek szabványosítva a csatlakozók, minden gyártó csak a saját elemeivel tudja teljesíteni a link/channel értékeket. Ami nem RJ45-ös.
Jelenleg Cat8-as csatlakozókkal lehet értelmes Cat7-es hálózatot építeni.
A CAT7 kábelt a kereskedők adják el a jónépnek, mert az mégis csak jobb mint a Cat6a +30% költséggel. Alkalmazás nélkül.
A Cat 6 UTP is hasonló jelenség, bár mostanában előkerült a 2,5/5 Gbit/s is köztes megoldásnak. [link]
Szerintem, ha olcsón akkor Cat5/e, ha hosszabb távra akkor Cat6/a, ha 10Gbit vagy nagyobb sebességben gondolkozik valaki, akkor optikai összeköttetést kell csinálni.
A szervertermi hálózatépítés egy külön világ, nem érdemes belekeverni.
-
válasz
lszlogal #8985 üzenetére
Nem is tudom, mióta kapható egyáltalán Cat8, talán 2-3 éve...
Elég régen olvastam róla, mert nagyon nem az én pályám. Valami olyasmi rémlik, hogy alapból 45 Gbps 30 méteren a szabvány sebességértéke, és mivel baromi magas az ehhez kapcsolódó frekvenciaigény (tán több GHz?), ezért nem a nagy távolságokra gyúrtak, hanem, ami összhangban van az Általad írt szervertermi alkalmazással, a baromi nagy sebességre nem túl nagy távolságokon, de lesznek belőle alváltozatok, meg aztán az, hogy bírja a GHZ-eket, az nem azt jelenti, hogy a kisebb frekvenciákkal gondja lenne.
Egyébként meg roppantul érdekelne a történet ezzel a pária Cat7-tel. Miért nem szabványos, és ez ténylegesen milyen hátrányokkal járhat -- mert a paraméterei értelemszerűen jobbak, mint a Cat6-oséi.
MaCS
-
lszlogal
senior tag
-
válasz
samujózsi #8982 üzenetére
Különösebben nagy jelentősége vélhetően nem lesz annak, hogy a Cat7 nem része a hivatalos sornak, mivel egyébként remekül működik, és annyira nagy varázslat azért nincs egy kábelben (azért akad elég...), ami miatt érdemi kompatibilitási gondokat okozna.
De elég sok hálózatos forrás szerint nem igazán van értelme a Cat7-nek a 6a-hoz képest, aztán meg majd úgyis a Cat8 nyit új dimenziókat.
De sokan vannak itt, akik ehhez érdemben is értenek.
MaCS
-
samujózsi
senior tag
-
petakpa1
őstag
válasz
krealon #8977 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni.
Nem pontosan értem, hogy mit kérdezel de leírok pár beállítást, hátha így előbbre jutunk.
AC53U:
- DHCP szervere 192.168.1.2 és 192.168.1.254 között oszt IP címet a klienseknek
- Magának az AC53U-nak 192.168.1.1 a címe
- a rajta futó PPTP VPN server 192.168.10.2 és 192.168.10.11 között oszt ki címet a rá kapcsoló VPN klienseknek. Csak egy kapcsolódik rá, amelynek VPN IP címe 192.168.10.2, remote ip címe 176.63.124.180N18U:
- DHCP szervere 192.168.2.2 és 192.168.2.254 között oszt IP címet a klienseknek
- Magának az N18U-nak 192.168.2.1 a címeÉrdekes, hogy miután a VPN kapcsolat létrejött az N18U kezelőfelülete (192.168.2.1 címen belépve) azt mutatja, hogy nincs internetkapcsolat, ugyanakkor a mögötte lévő Windows7-es PC viszont azt, hogy igen, és sikerrel pingelem is róla a 8.8.8.8-at, ellenben a ping prohardver.hu-ra már azt írja, hogy nem találja a pingelt állomást. Mintha mégis az lenne a baj, hogy AC53U nem engedi át az összes forgalmat N18U felé...
-
válasz
samujózsi #8979 üzenetére
A Cat7 nem szabványos, tehát ha nagyon hosszú távra akarsz előre gondolni, akkor majd Cat8...
A lényeg az, hogy most BŐVEN elég a Cat6A, de a kábelezést úgy intézd, hogy könnyen cserélhetőek legyenek majd a kábelek. Tehát legyen tágas a cső, legyen sűrűn elérési pont!
MaCS
-
samujózsi
senior tag
Ugyan nálam már tárgytalan, de egy időben gondolkodtam rajta, hogy ha ilyesmibe vágok, akkor felkészülnék az elkövetkező tíz évre és inkább Cat6a/7 kábelt húznék be.
Csak az a baj, hogy nem tudom, a jelenlegi rendszereknek ez nem okoz-e gondot, megvan-e a 100%-os felülről kompatibilitás vagy okozhat valami gondot a gigabites hálónak. -
krealon
veterán
Persze. Jo lesz a Cat6 falikabel.
Arra ugyelj, hogy
- a kabelek rogzitett ajzatban vegzodjenek (a fali kabelt nem illik mozgatni, mert kontakthibas lesz a csatlakozonal),
- lehetoleg r>10cm sugarban legyenek hajtva (semmikepp se legyen megtorve a kabel)
- a kotes vegen legyenek kimerve a csatlakozasok
- legyen minden dokumentalva illetve feliratozva (mert 1 ev mulva mar a kutya sem fog emlekezni, hogy melyik kabel merre, hova megy). -
TBMC
addikt
sziasztok!
elnézést ha nagyon off, de hátha itt kapok választ
Oly kérdéssel fordulnék hozzátok, teljes kertes ház kábelezése.
3 szint + kertben 2db garázs is kábelt szeretnék elvinni. Minden csőben föld alatt a garázsokhoz, illetve falban fog menni szintén csövekben.
3 szintet illetően minden szobát szeretnék bekábelezni, ajzatokkal, + egy központi rack szekrény lesz, szintenként AP-k. illetve IP kamerák a ház körül, kertben, amiket szintén kábelezni szeretnék.
Milyen utp kábelt ajánlanátok? sima cat 6 fali kábel, mindenhova?
köszi! -
krealon
veterán
válasz
draco31 #8972 üzenetére
"Nem túlzás ez egy kicsit, hogy ennyi mindent tudnak?"
Ha tudnad, hogy mi a Medium Access Control Address es hogyan epul fel, illetve, hogy a szolgaltatok forgalmi statisztikat vezetnek a hibak felderitesere, valamint az eszkozok allapot valtozasit monitorozzak (szinten hiba detektalas miatt), akkor nem kerdeznel ilyeneket.
Az internet szolgaltatodon minden adat keresztulmegy, igy akar lehetoseguk is lenne a lehallgatasra. de mivel manapsag mar minden valamirevalo adat titkositva utazik a neten, igy sok ertelme amugy sincs.
-
petakpa1
őstag
Erre esetleg van itt valakinek ötlete? Nem feltétlenül Asus specifikus probléma, hanem inkább router konfigurálásinek tűnik.
-
draco31
veterán
Sziasztok!
Talán ide jó a kérdésem.
100 megás mikrós netem van. Kb. 90-et tud is. Viszont ma vacakolni kezdet, hívtam is a szolgáltatót, hogy gond van. Mondja is a telefonos, hogy pár perce még egy Xiaomi routert használtam, most meg az alaplapba van bedugva a netkábel, ami gigabitet is tud. Illetve hogy 2 órával korábban még teljes sebességgel töltöttem le.
Nem túlzás ez egy kicsit, hogy ennyi mindent tudnak? Ennyi erővel akkor be is tudnak nyúlni a gépbe, vagy azt már nem engedi a Win10, vagy a WiFi? -
kovyhun
tag
válasz
bambano #8968 üzenetére
Írtam az ügyfélszolgálatnak, nagyon hamar segítettek.
Csak egy pont hiányzott a dinamikus cím után.
Az olvasott leírások szerint ha a teljes címet írom akkor pont kell utána, de azt hittem csak a regelt dns címre vonatkozik, így csak arra próbáltam, a dinamikusra nem
Köszönöm -
kovyhun
tag
Sziasztok!
Remélem nem leszek itt offtopic a témával:
Regisztráltam egy domain nevet, de nem igazodom ki a beállításoknál.
A mostani dyndns címeket szeretném átirányítani rá.
Az A rekord csak ip címet fogad el, a cname-et meg nem tudom hogyan kell használni
Leírásokon nem nagyon igazodom el.sajatdomain.hu -> fix ipcím
lakas.dyndns.com -> lakas.sajatdomain.hu
nyaralo.dyndns.com -> nyaralo.sajatdomain.hu -
-
-
Yeffy
veterán
válasz
krealon #8956 üzenetére
Az mas kerdes, hogy ez egyaltalan lehetseges-e a T-s csodan.
na igen, ez engem is erdekelne. nem hiszem, h annyira lehet az otthoniakat konfigolni, gondolom azok is eleg alap cuccok, minimalis setup-pal, meg egy GUI-val, ha lokal IP-n belogolsz.
De mivel az egesz hajciho alapja, hogy a Wifi ki legyen terjesztve (a biztonsag nem szempont), igy egyszerubb lenne a belso router-t AP/SWITCH modba kapcsolni.
na, ez lesz szerintem a megoldas, koszi szepen! -
Yeffy
veterán
válasz
Gubek-Einste #8950 üzenetére
A haz es a kinti muhely/bolthelyiseg kozott tul nagy a tavolsag, a hazban levo wifi nem er el addig. plusz a falak sem papirveknyak, 2.4 GHz epphogy foghato bent, 5 GHz total nem er el, az mar a haz mellett is szakadozik. ezert lett igy megoldva. en ennyit tudok, nem en csinaltam. mintha wifi extender lenne, csak anelkul.
-
krealon
veterán
"Szoval, van egy otthoni T-s router, amihez UTP kabellel hozza van kotve egy Wifi router, ami ki van vezetve egy masik, udvaron levo helyisegbe. Mindket egyseg szorja a wifit, de mas SSID-k vannak belove.
Na mar most, olyan dolgot szeretne a delikvens, hogy a kinti SSID-n levo privat IP cimet el tudja a benti SSID-rol erni. Mivel ez ket kulon LAN, ugye nem latjak egymas privat cimeit.
Kerdes: hogyan lehetne ezt abszolvalni?"
A T-s routeren egy statikus route szabaly kell a belso halozati cimekre a belso router "WAN" IP-jere.
Az mas kerdes, hogy ez egyaltalan lehetseges-e a T-s csodan.Szerk:
De mivel az egesz hajciho alapja, hogy a Wifi ki legyen terjesztve (a biztonsag nem szempont), igy egyszerubb lenne a belso router-t AP/SWITCH modba kapcsolni. -
seger
addikt
válasz
A szolgáltató eszköz miatt nem lehet megoldani? Miért is nem?
-
samujózsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #8953 üzenetére
Ez tisztán szoftveres kérdésnek tűnik
-
-
4Grider
félisten
Nem is kell elérnie, ha egyszer kábellel vannak összekötve.
Én ezért javasoltam, hogy a második routert tegye az első routerrel azonos hálózatba, logikusan az elsőtől különböző adminisztratív ip címmel, tiltsa le rajta a dhcp kiszolgálót és a két routert LAN lábakon kösse össze. Problem solved…
Van persze más megoldás is, pl. maradhat a mostani felállás, de akkor jobban kell érteni a routerek konfigurálásához, azaz tovább fog tartani a probléma megoldása. És ha nem indokolja semmi a két LAN-t egy háztartáson belül, akkor mi értelme vele szenvedni? -
samujózsi
senior tag
válasz
Miért?
Nem ismerem azokat az eszközöket.
Nem lehet rajtuk routingot állítani?
Vagy egyéb korlátozásuk van?A lan portok összedugásával sosem próbálkoztam, de két routert úgy összekötni, hogy a másodiknak saját hálózata legyen, wifi roaming nélkül, már többször is, csak annyi kellett, hogy a "benti" képes legyen saját routing szabályok használatára, a "kinti" meg át tudja engedni a tűzfalon a másikról érkező forgalmat.
-
-
Yeffy
veterán
Hello Mindenkinek,
Lenne egy erdekes kerdesem, amit a mai napon cimeztek nekem, es gondolkodoba ejtett.
Szoval, van egy otthoni T-s router, amihez UTP kabellel hozza van kotve egy Wifi router, ami ki van vezetve egy masik, udvaron levo helyisegbe. Mindket egyseg szorja a wifit, de mas SSID-k vannak belove.
Na mar most, olyan dolgot szeretne a delikvens, hogy a kinti SSID-n levo privat IP cimet el tudja a benti SSID-rol erni. Mivel ez ket kulon LAN, ugye nem latjak egymas privat cimeit.
Kerdes: hogyan lehetne ezt abszolvalni? Hogyan lehetne ezen otthoni eszkozokon route-olhatova tenni a privat cimeket? Vagy mas megoldas jatszik?
Udv
Yeff -
samujózsi
senior tag
Annak az i210-nek nincs valami a végén, mint az i219 után az -lm?
Az ark.intel.com oldalon találsz részletesebb infót róluk.
Otthon nagyjából mindegynek tűnik, melyiket használod. Az i219-lm elvben tud remote managementet, de ez otthoni környezetben inkább probléma, mint előny. -
krealon
veterán
Egy pontosan nem definialt keszulekrol kerdezel, amiben ket kozel azonos halozati csatolo van.
Ennek semmi koze a halozatokrol alaposan temahoz. A temaosszefoglalo nem adott iranymutatast?
Intel i210-IT adatlap
Intel i219-LM adatlap
2 halozati csatos eszkozbol peldaul router keszitheto. Lasd pfSense es tarsai. -
Sziasztok! Talán nem jó helyre írok, de vettem egy Intel NUC gépet amin 2 db. ethernet port van. Mind kettő gigabites. Az egyik Intel i210, a másik Intel i219-LM. Kérdésem, melyik csatlakozót kössem a routerre? A másik akkor mire való otthoni környezetben, illetve miért két különböző jelölésű?
-
krealon
veterán
"Pardon? Miért nem kérdezhettem?"
Egy ostag rangu tagtol elvarhato lenne, hogy ismerje a
Prohardver alkapelveket:
III, Moderáció
10, Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
5, „Flood” (illetve „keresztpostázás”): ugyanazon vagy nagyon hasonló tartalom egy helyen többször vagy több helyen.A kerdes egy nagyon alapszintu Windows-os felhasznalasi teruletet erintett, amihez a halozatok alapos ismerete teljesen szuksegtelen, tehat itt offtopik. Radasul a Windows 10 topikban meg is lett valaszolva.
-
SP4C3
veterán
válasz
Exelsior24 #8936 üzenetére
Win10 maga a gáz, de túl finoman fogalmaztunk.
-
Exelsior24
aktív tag
Köszönöm a segítségeket, sikerült kijavítanom a hibát!
Megnéztem Linux alól is ott is jók voltak az értékek, így már mindenképpen a Win10-re gyanakodtam.
Újratelepítettem a hálókártya driverét és most újra hasít a net, de elég gáznak tartom, hogy a Windows 10 frissítésektől ilyen hibák keletkezhetnek.
-
SP4C3
veterán
válasz
Exelsior24 #8933 üzenetére
Amint írták ez lehet hibás driver (win10-be integrált, iobit féle driver booster).
Task manager mit mond a hálózati forgalomra? Pinget mértél?
-
samujózsi
senior tag
válasz
Exelsior24 #8933 üzenetére
Először érdemes lenne bootolni egy live linuxot azon a gépen és onnan is megnézni.
Nem biztos, hogy a lassú wifi stick és a lassú vezetékes net oka azonos.
Ha linux alól jó, akkor olyasmire tippelnék, hogy update hozott bugot, vírus vagy egyéb kártevő van a gépen stb.
Ha linux alól sem jó, akkor kábel, alaplap stb. gond is lehet.
Esetleg QoS nincs beállítva valahol?
Stb. -
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Adódott nálam egy nagyon fura hálózati probléma, és nem igazán tudom mi okozhatja, vagy, hogy mi tévő legyek.
Amennyiben rossz helyen teszem fel a kérdést előre is elnézést kérek, de nem találtam ezzel foglalkozó hasonló topikot, amennyiben mégis létezik úgy az útbaigazítást megköszönöm.Szóval a probléma a következő, az asztali PC-men amely kábellel csatlakozik az itthoni HGW-hez leesett a letöltési sávszélesség maximum 2-3 Mbit-re , a feltöltéssel nincs gond az megy majdnem maximummal 13-14 Mbit-el ( amúgy 50/15-ös VDSL-ünk van, amely szokott is jönni szinte maximummal mindenféle eszközről) .
Elsőre hálózati hibára gyanakodtam, de a HGW adatai és a szolgáltató szerint is náluk nem tapasztalható hiba.
Kipróbáltam okostelefonnal Wifi-n keresztül, illetve laptop-ról vezetékre kötve, illetve Wifi-ről is és ott is jön max-al az internet le is, fel is. Playstation 4-ben is futtattam egy hálózati tesztet és ott is 46/12-tőt értem el ami szintén elég jó.
Egyedül ezen az asztali PC-n nyűglődik a letölté ezzel a 2-3 Mbit-tel és sok weboldal is szinte alig akar betölteni.
Van itthon egy USB-s kis Wifi stick-em ezzel is próbáltam az asztali gépről a netet és , úgy is csak 2-3 Mbit-es letöltési sebesség.
Múltkoriban telepített 1-2 kisebb Windows 10-es biztonsági frissítést, lehetséges, hogy azok közül ment félre valamelyik és cseszett el valamit ennyire?
Valakinek esetleg ötlete hol milyen beállítást kellene megnéznem, vagy találkozott már valaki hasonló esettel? -
anglergab
addikt
Sziasztok!
Adott egy TP-Link TL-WA850RE "repeater", ami egy TP-Link routerhez csatlakozik wifin, ami OpenVPN kliens egyben (LAN-client VPN, mögötte van a LAN).
A repeater proxy módban dolgozik: a "mögötte" lévő wifi eszközök MAC-jének első 3 bájtját cserélgeti, nem futtat DHCP szervert.
A probléma a következő:
csatlakozok VPN-en közvetlenül a repeaterhez távolról böngészőből.
Bejön a bejelentkezési oldala (TP-Link gyári), beírom a jelszót, majd Enter/belépés gomb.
Viszont erre nem történik semmi, nem lép be, hibaüzenet sincs.Más kliensekkel (ezen a LAN-on) VPN-en oda-vissza megy a kommunikáció, de a fentiekből látszik, hogy a repeaterrel is (mert tcp/80-on bejön a login oldala).
Mi okozhatja ezt?
-
krealon
veterán
"most viszont szembejött egy Windows 2012 r2 szerver, ezen belül is egy olyan szerver funkció, amivel eddig nem találkoztam.
Ez egy RADIUS server, amivel alapjában véve nincs gond csak annyi, hogy minden évben új tanúsítványt kell létrehozni, hogy wifin keresztül a hálózatra lehessen csatlakozni."Itt nagyobb az esely Windows szerveres segitsegre: Rendszergazda topic
-
xlinux
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki találkozott már ilyennel történettel. Most kaptam lehetőséget egy iskola rendszer felügyeletére.
Eddig linuxos szerverekkel ügyködtem, most viszont szembejött egy Windows 2012 r2 szerver, ezen belül is egy olyan szerver funkció, amivel eddig nem találkoztam.
Ez egy RADIUS server, amivel alapjában véve nincs gond csak annyi, hogy minden évben új tanúsítványt kell létrehozni, hogy wifin keresztül a hálózatra lehessen csatlakozni.Kérdésem, valaki már hozott létre ilyen tanúsítványt? Nagy segítség lenne ha beavatna ennek a menetébe.
A segítségeket előre is köszönöm
-
samujózsi
senior tag
Ha van itt valaki, aki tudja, mi az a port scan
Mióta és főleg miért vált divattá, hogy már a port scant is több száz címről futtatják a rosszfiúk?
Az előbb megnéztem úgy egy óra forgalmát, nagyjából 1500 porton próbálkoztak 185.176.x.x, 185.200.x.x, 185.208.x.x stb. tartományokból úgy, hogy minden címről csak egyetlen, legfeljebb két portot néztek meg. Ennek van értelme? -
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Egy elég komplex kérdéssel fordulnék hozzátok, remélem sikerül érthetően leírom. Adott egy régi hálózat, és egy új.
A régi hálózatról nem tudni szinte semmit, viszont pár dolgot sikerült kiderítenem. 11 eszköz van rá csatlakoztatva, C osztályú címzéssel rendelkezik, van egy csatlakozási pont az internet felé, de nem tudni melyik. (Több szekrény van, tele switch-el, routerrel.) Kértem volna segítséget hozzá, de senki nem tud semmi egyebet. Ahogy emlékszem, az ip valahogy így néz ki: 10.5.13.x -> x ugye változó, eszköz függvényében.
Az új hálózat viszont már akkor épült ki, amikor én is ott voltam, azt ismerem. Van egy SIM kártyás router, azon keresztül csatlakozik az internetre, B osztályú címzést használ, 124 eszköz van rá csatlakoztatva (ebből 1db egy PC). Az ip valahogy így néz ki: 192.15.x.x.
Ami a kérés lenne, hogy kapcsoljam össze a két hálózatot, és az új hálózat sim kártyáján keresztül legyen elérhető távolról mind a kettő. Nagyon nagy nehezítő körülmény a régi hálózat, mivel arról kb semmit nem tudni.
Őszintén megmondom ilyen nagy terjedelmű és komplex hálózattal még nem volt dolgom, ezért kérek segítséget. Lehetséges ez a művelet valahogyan? Ha a két hálózatot így nem lehet összehozni, akkor valahogyan megoldható, hogy mind a kettőt el lehessen érni távolról? Vagy van esetleg valami tipp, hogy hogyan induljak el?Köszönöm előre is a segítséget!
-
törölt tag
Viber beépülőbővítményt blokkolnék Androidon.
A YouTube-ot elsősorban.- hosts fájl
- DNS66 VPN
- Blocksite app
- NoRoot/NetGuard
- modem/router irányban próbálkoztamTalán ezt blokkoljam valahogyan?
https://chats.viber.com/youtubeSzerintem valami in-app-ként zakatol az elérés viber domainről.
Amiből 116 db. van.részletek:
https://prohardver.hu/tema/viber_chat_extensions_blokkolasa/friss.html -
Whysperer
addikt
Ha arra gondolsz hogy laptopom szár wowi most is szoktam utazás közben 17 coloson 5 sérti gsen megy 1600*900 40 fpssel
Csak átmeneti a szitu, mert költözés van stb és az asztali gépem ott van ahol a lányok párom és a gyerekek alszanak. Így ki szoktam menni a nappaliba a kat5ogasra ne ebredjenek fel, de az asztali nem tudom kirakni
Köszike. Hétvégén megnezem ezeket
-
tjsz
senior tag
válasz
Whysperer #8915 üzenetére
Teamviewer esetén ha annak az azonosítóját használod, akkor előbb kimegy a net-re, majd visszajön onnan (vagyis lassabb lesz). Ellenben ha a partnerazonosítóhoz a másik gép IP címét írod és azon a bejövő LAN kapcsolat engedélyezve van, akkor belső hálózaton keresztül fog menni a távirányítás.
Belső hálózat esetén jó a TightVNC is például.
-
Whysperer
addikt
Pedig nem vészes. [link] itt.
igen csak azt kérdezem ha egy Huawei T homeos routerem van akkor ott hol tudok teamvieweren-rel routeren keresztül csatlakozni? vagy csak siman ha beadom a szamot akkro rogton nem is neten keresztl,hanem huawei routeren keresztul csatlakozik?
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
Olyan hálózati dologban tud valaki segíteni nekem ,hogy teamviewer vagy LogMeIn vagy melyik az a program amivel tudok úgy remotebe irányítani egy DESKTOp gépet egy laptoppal mondjuk ,de úgy ,hogy ne interneten keresztül Remotolja aminél kisebb delay végett ,hanem a belső hálózaton? Vagy esetleg van olyan Router ami softwaresen tud ilyet 2 gép között egy épületben?
Ezt azért kérdezem ,mert a Steamen [link] lett egy olyan opció ,hogy desktopomon van a játék és a mivel az egy GTX 1080 és stb.vel rendelkező gép így a játékok nagyon jól futnak rajta. a laptopom meg egy i3 + gt940-es gép. Viszont ezzel a steam opcióval tök jól futnak a játékok rajta úgy,hogy a laptop nem melegszik fel stb. Viszont a World of Warcraftban ilyen opció nincsen és szeretném kipróbálni ,hogy milyen lehetne úgy laptoppal irányítani a WOW-t
-
Szalay123
csendes újonc
válasz
h_benjamin #8911 üzenetére
Proxy beállítást nézd meg.
-
h_benjamin
aktív tag
Szevasztok nem tudok hol kérdezhetném meg Úgy hogy íde írom miért csinálja ezt a böngészőm hogy egy csomó oldat nem hozbe és ezt írja ki.
A webhely nem érhető el
A(z) www.ea.com szerver IP-címe nem található.Próbálkozzon a Windows Hálózati diagnosztika futtatásával.DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
Van hogy eldobálja a netemet is olyankor pl megszakad minden ha játékban vagyok kidob hasonlók. Valakinek valami ötlet?
Előre is köszi! -
Iginotus
addikt
Milyen eszköz kell ahhoz nekem, hogy két internet van egy upc és egy bacup mobil internet. Ezt ossza el majd 8 gépre és ha szakad a upc akkor vált a mobilneternetes routerre. Ez egy olyan switch aminek két lan bemeneti portja van és lehet konfigurálni, hogy melyik a primeri net? Létezik ilyen? Tudtok konrkét példát is rá?
Köszi előre is., -
bigrock
addikt
Üdv,
Tud valaki olyan faék egyszerűségű, akár portable alkalmazást ami két hálózati végpont között megméri a sebességet és a riportban kiírja? -
tzimash
őstag
üdv,
Adott egy hálózat, 1500-2000 géppel (win xp, win7, win10 vegyesen) egy kliens programot cserélünk rajtuk hamarosan, az új verziót fel fogjuk telepíteni, konfigurálni előre, viszont váltásig a régi program lesz használva.
A váltás napján viszont az új verziót be kellene regisztrálni, ezt szeretnénk távolról végrehajtani.
A vonatkozó registry bejegyzések értéke a programra mutató elérési út, ami a következőképpen változna például:
[HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{123456789}\1.0\0\win32]
@="C:\\OLD\\Service\\Service.exe"[HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{123456789}\1.0\0\win32]
@="C:\\NEW\\Service\\Service.exe"Az elérési útban csak az első mappa neve változik tehát, az alkönyvtár és az .exe neve marad az eredeti, viszont nem minden gépen ugyanaz a kliens fut, ezért nem lehetséges az elérési út komplett cseréje.
Van erre valamilyen megoldás? Egy gépnév lista alapján az összes érintett gépen végrehajtani a registry módosítását?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Teljesen hibátlan, karcmentes Iphone 6s 64gb
- IPhone 15 128GB gyári független 2025.09.12. Apple jótállás
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest