Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsi kecske

    tag

    Sziasztok!
    Kis segítséget illetve tanácsot kérnék tőletek.
    Új házba kéne kiépítenem a szgép hálózatot. Internet egyenlőre csak 4G LTE antennás megoldás lesz, nincs vezetékes hálózatra lehetőség. Erre hosszú tanakodás után egy Mikrotik LHG LTE 6 kitet tervezek venni. Belső hálónál van 6 szobai végpontom cat6al kihúzva, valamint kellene majd egy AP a wifi részére. Ubiquity eszközökkel szeretném kiépíteni a rendszert, de nem akarok túllőni sem a célon.
    A tervem: 6db szobai végpontnak veszek egy sima 8 portos nem POE-s switchet. Smart home és multiroomnak kelleni fog szintén egy kb sima 8 portos switch (most csak 6 de későbbi bővítés miatt jó ha van szabad port). A nanoHD APnak (1v2) pedig kelleni fog a POE tápos switch, valamint ugye a switchek is tudják a POE betápot. A miktorik LHG LTE antenna is POE tápon kap kraftot. Elméletileg a mikrotik routol is és modemként is működik viszont nem látom át hogy fogom tudni mind ezt az sok eszközt értelmesen összekötni egy USG router nélkül. USGről kapnának a switchek betápot, és az LHG LTE antenna is onnan kapna. Vagy szerintetek ez megoldható USG router nélkül?
    A másik kérdés, hogy mivel kevés POE eszközöm lenne (gyakorlatilag csak a switchek és csak az AP+4Gantenna) ezért nem feltétlen kéne POE switch. Viszont így ahogy számolom jó 16+ portot felemészt a hálózat.
    2db US-8-60W switch kb 80e, a 16 portos 150Wos POE switch pedig 105k. Jobban járok ha veszek 2db 8as switchet mint a 16ost?
    Bocsi ha kicsit összevissza lett a dolog, de annyi minden jár most a fejemben nehéz szépen összefoglalni a temérdek kérdést :D

    “Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

Új hozzászólás Aktív témák