- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoli-206
senior tag
Most került ki!
GA-790XTA-UD4 alaplaphoz megjelent pár órával ezelőtt az F3F BIOS, amely támogatja a 6 magos CPU-kat. Hivatalos Gigabyte oldalról tölthető.
Remélem egyéb újítások is vannak benne
-
Cadal
őstag
Köszi srácok!
Igen, én is olvastam hogy AMD mellett is szépen mennek a G.Skill ramok. Tudom, hogy a Kingmax a favorit, nincs is ezzel semmi bajom de ha cserélek, akkor lehet hogy most mást próbálnék ki.
Gerisz: nézegettem az ECO-t, de a Ripjaws jobban tettszik
Borokafa: Legalább megtudnánk, hogy a G.Skill mire lenne képes ugyanennyi fesszel!
-
Cadal
őstag
Használ esetleg valaki 770T-UD3P laphoz (vagy más AM3 giga laphoz) G.Skill ramot 1600Mhz CL7-es körüli időzítésekkel? Elindult a vezérhangya és memóriát szeretnék váltani
-
(Doki)
tag
bios frissítés után sem lett jobb
Próbálok szerezni egy másik ramot azzal le tesztelni vagy hétfőn beadom egy szervizbe, hogy nézzék át mi lehet a gond, azért kösz a segítséget
-
(Doki)
tag
válasz
Zoli-206 #3384 üzenetére
Gerisz beírta az egyik hozászolásában, letudtam tölteni holnap kipróbálom hátha segít, kösz az ötletet mindenkinek, ha ez sem jön be, akkor kicseréltettem a ramot a hardverkernél.
Most néztem, hogy neked milyen géped van és neked is kingston ramod van, neked is ilyen van?
kingston ram
Ha neked is ilyen van és nálad márpedig jó, akkor nálam is működnie kéne, hátha bios frissítés után jó lesz -
Zoli-206
senior tag
Nekem megvan az F3c Bios ehhez a laphoz, a Gigabyte küldte el, sehonnan nem tudod megszerezni. Sok minden működik vele ami F3A-val sem megy. Kb. 1,5 hónapja használom és eddig semmilyen hiba nem fordult elő. Ha gondolod keress meg privátban és elküldöm neked mail-ben.
Üdv.
-
(Doki)
tag
Hello!
Felhívták a figyelmemet a biosra, hogy a F2 nem támogatja a Phenom II 555 procit, a F3A Béta támogatja a procit, lehet ezért fagy a gépem játék alatt, érdemes frissíteni a biost?
-
tomi1066
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy GA-MA770T-UD3P és egy Kingston 1333Mhz 1x2Gb ram.(KVR1333D3N9K2/4G,BSMH16B094). A kérdésem: Akinek lett volna vagy van ilyen alaplap+ram párosítása annak volt e problémája, tehát a rendszer rendesen futott?A választ köszi.
üdv.tomi1066
-
rovtiv
tag
Csak információképpen:
Nemrég vettem a 2x2 Kingmax (1600MHZ, ezüst-zöld) ramjaim mellé még két ugyanilyen modult.
Két dolog tűnt fel.
2 modullal 1366MHz-el, cl6-ban, 1.7Volttal megelégedtek. Ugyanezekkel a beállításokkal a 4 modulnak 1.75V-ot kellett adnom. 1640MHz-nél, cl7-ben (nálam megy stabilan, bár semmi értelme) ugyanez a helyzet, 1.8V helyett 1.85V-ot kérnek.
A másik, ami még fontos lehet, hogy a négy modul olyan szorosan helyezkedik el egymás mellett, hogy hűtés nélkül komolyan felforrósítják egymást (kb 60-65C), a feszektől szinte függetlenül. Két rammal bármelyik beállításon kézmelegek voltak. Amikor viszont föléjük tettem egy kis ventit, 5V-fesszel hajtva, tökéletesen elég lett, nem mennek 30-35C fölé. Úgyhogy valszeg nem a hőteljesítményük nagy, hanem a disszipáció kevés szorosan egymás mellett, passzívan.
Gondoltam hasznos lehet... -
Csaba.no1
tag
rotiv kolléga beállításai,és idézet tőle, nálam mind a kettő atom stabil!
1366MHz:
"Cpu alapórajelét 200-ról 205MHz-re emeltem. Cpu NB VID értékét 1.175V-ra, az NB frekvenciáját 10x szorzóról 11x- re állítottam.
A Ramoknak 6-6-6-18 1T időzítésekkel 1.75Voltot adtam (2x2-nek elég volt 1.7V, de a 4x2 már kérte az 1.75V-ot.) Ganged-ben, unganged-ben egyaránt stabil.
Ráadásul a processzormagok még így is beérik az alapfesz (1.35V) helyett, 1.24V-tal.
Így a következő értékek jöttek ki:
CPU: 3280MHz
Ram: 1366MHz (6.66x)
NB frek.: 2250MHz
CPU alapórajel: 205Mhz
Feszek:
CPU core: 1.246V
Ramok: 1.75V
CPU NB VID: 1.175V1640MHz:
Cpu alapórajel szintén 205MHz.
Cpu NB VID: 1.225V
NB frek.: 2250MHz
Ram freki: 1640MHz (8x), időzítések, 7-7-7-20 1T, fesz: 1.85V (ez már csak unganged-ben stabil nálam).
A többi beállítás az előzőekkel megegyezik. Mindkét beállítás atomstabil. Én az x6.66-os szorzót (1366MHz) használom, a különbség memóriasebességben elhanyagolható, viszont fogyasztásban, melegedésben már nem az.
Nem biztos, hogy Nálad is ugyanezek az értékek a befutók, de közelítésnek talán megfelel."Teljesítmény miatt én a 1640Mhz-es beállításokat használom!
Üdv: Csaba
-
-
Csaba.no1
tag
A memória kibukására írtam, hogy nézd meg 800-on, erre meg nem kell húzni. Ha jobban kedveled a 1333Mhz-es ramokat, nézz szét a kompatibilitási listán, hátha találsz olyat ami itthon, könnyebben beszerezhető, de még mindig ajánlom az 1600-as kompatibilist amit használok, és szerepel a te listádon is, már csak azért is, mert könnyen beszerezhető.
-
(Doki)
tag
válasz
Csaba.no1 #3370 üzenetére
Hello!
De ezek a ramok nem 1600-as hanem 1333, szóval ezek csak akkor mennének 800-on ha felhúznám, azt meg nem szeretném.
Azért vettem ezt, mert olvastam, hogy a Kingston ramokat jobban szereti és nagyobb rá az esély, hogy működni fog vele, a másik meg nehéz 13333 2X2Gb kit-es ramot találni ami kompatibilis az a alaplappal. -
Csaba.no1
tag
Szia!
Csak egy ötlet, nekem amik voltak 1600-as reaperjeim azok csak 800-on mentek beton stabilan, semelyik más Mhz-en nem voltak stabilak. Nézd meg, hogy 800-on és minden érték auton mit produkál a rendszered stabilitását illetően, ez persze nem jelenti azt, hogy nálad nem fog kifagyni 80Mhz-en. De neked is csak azt tudom ajánlani, hogy kompatibilis memóriát vegyél, amiket most én is vettem az szerepel a te lapod memória kompatibilitási listáján is, sőt nálam 1640-en is mennek beton stabilan, 7-7-7-20-as időzítésen, rotiv kollégának hála!
Üdv: Csaba
-
(Doki)
tag
Hello!
Most már CPU NB VID 1.7v a Ram 1.6-on van és így is fagy a gép, Prime95el megnéztem kb 3 órát ment minden simán ment, eddig windows 7 alatt sem vagy, de el kezdek játszani kb 20 percen belül lefagy, gondoltam kipróbálom XP alatt hátha nem jó ez a windows 7 64bites, de sajna XP alatt is lefagy a játék.
Valami ötlet? Most akkor lehet, hogy ram mégsem kompatibilis? -
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Van egy GA-MA790XT-UD4P lapom, és benne egy 955-ös BE proci. Mikor összeállítottam magamnak ezt a konfigurációt, 2x2 1600Mhz-es OCZ reapert tettem bele. De mivel sajnos nem volt stabil, úgy döntöttem olyan memóriát veszek ami teljesen kompatibilis a lappal, mivel láttam itt is, hogy sokan kedvelik a zöldcímkés kingmaxot, és szerepel is a hivatalos kompatibilitási listán(FLGE85F-B8MF7), úgy döntöttem megrendelem. Hétfőn megkaptam, de nem pont ugyan az a cikkszám volt, ennyiben tért el: FLGE85F-B8MH9. Első tapasznyalatra kifogástalan, 1600-on, 7-7-7-24 időzítésen, gyárilag cl9-es, és 1,7V-ot adtam neki (reaper már rég kifagyott volna) Prime95, és az amd stability tesztje hibátlan
, még nem volt időm agresszívebben járatni, de nálam ez már boldogság, hogy nem fagyok ki
! Szóval ezt a típust én is csak ajánlani tudom mindenkinek ebbe a lapba.
-
reset
senior tag
Egy kis mod a 770TA-UD3 deszkán, a Borokafatól vett MOSFET-hűtővel és az északi hídra pattintott Asus coolerrel. Ez utóbbit végül is leszedtem, mert attól tartottam, hogy magasabb fordulaton rezonál az alatta lévő borda és rontja a chippel való kontaktot / elég gyenge a két rugós pin, ami a bordát rögzíti. [link]
[link] -
audi100td
nagyúr
Nekem sokkal jobban bejött mint a 770TA-UD3, minden működik ahogy kell és a RAM-okkal sincs probléma. Amúgy az Asus a mostani szériával a 20-30e Ft-os kategóriában is elég jó lapokat épített, bár az MSI nekem szimpatikusabb. Gigabyte meg talán Intel vonalon még mindig jó, de az AMD-s userekre nagyívben sz@rik, felháborító az AM2+/AM3 terméktámogatásuk.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #3359 üzenetére
Ha Kingmax van akkor inkább MSI-t ne, úgy tudom nem szereti. Asus M4A785TD-V EVO-t tudom ajánlani de azért kérdezz rá a topikjában, hogy hogy áll a Kingmax ramokkal.
-
Gerisz
addikt
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #3355 üzenetére
Üdv,
helyedben inkább MSI-re vagy Asus-ra cserélném, sokkal jobbak...
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Véget ért haver gépének az összeszerelése, sajna vegyes eredménnyel...
A 770TA-UD3 lapban a Herr Z-től vett előtesztelt 4 magos B50-es procinak csak 3 magját sikerült feléleszteni, kaptunk egy másikat is, de azzal sem indult be 4 maggal, csak 3-mal. Ha a 4. magot is aktiváltam, akkor a Win7 betöltés közben összefosta magát kékhalállal, és ez ellen nem segített semmilyen bűvészkedés az ACC-vel. Feszemelésre sem volt hajlandó reagálni, a 3 mag az alapfeszen is hibátlanul megy...
Beletörődtünk abba, hogy valszeg a lapot le kell cserélni egy MA770T-UD3P-re.
Üdv. -
reset
senior tag
-
Gabor970
addikt
köszönöm a válaszokat!
-
Cadal
őstag
Jééé, és tényleg, alapból 1,2V-ot kap a CPU NB VID.
Node semmi gond, hagyd 1,3V-on és próbáld ki így hogyan viselkedik a masina. Nyúzd, terheld, és ha stabil, akkor lépésenként csökkentheted a feszt amit adtál. Amúgy én azért a biztonság kedvért adnék a ramnak is egy kis feszt hogy 1,600V-ot kapjanak. -
-
(Doki)
tag
válasz
Csaba.no1 #3336 üzenetére
Kösz a segítséget, neked is Cadal.
Így már világos, hogy akkor írja ki a valóst, ha kiválasztok egy értéket.
Csak az a érdekes benne, hogy alapból 1.2v van, ha adok rá +0.025-t, akkor lesz 1.225v, ha felrakom +0.100-re Cadal tanácsa szerint, akkor 1.300v-ra megy fel.
Most akkor érdemes kicsit mégis adni rá pl 0.025-t vagy mennyit?
Nem gondoltam volna, hogy ennyi gond lesz vele főleg, hogy nem értek hozzá -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Bocs, hogy nem olvasok vissza, ha valaki tudja csuklóból a választ, köszönet érte.
Szóval most telepítettem Win7-et, kell AHCI drivert felraknom? Tulképp mi célt szolgál az?
Köszönet mégegyszer!
-
Cadal
őstag
Az első képen levő almenüben, a "+0,100V"-hoz tedd azt a kis fehér téglalap alakú (nevezzük pontnak) pontot a kurzorok segítségével ('fel vagy le') majd üss az "ENTER" billentyűre. Ezt követően vélhetőleg a kettes képen látható bios résznél megjelenik az aktuális beállított "1,200V" a CPU NB VID control sorban kék színnel. Ha ez megtörtént, és azt látod amit írtam, akkor végeztél azzal, amit egy nappal ezelőtt ajánlottak neked.
-
Csaba.no1
tag
Adj neki egy értéket, és miután megadtad neki majd látod, hogy hány volton van, ha nem megfelelő akkor még adj neki, annyira amennyire neked szükséged van. úgy is mentés után véglegesíted az értéket.
Ahogy Borokafa is írta, 1,2 az ajánlott, ha az úgy sem lenne elég, megpróbálhatod majd picivel többel is.
-
-
Gerisz
addikt
A ramnak nem lesz baja.
Nem tudom hol van 0.012v, NB voltage controll 1,2V legyen az érték.
A ramnak nem lesz baja még 1,6V-tól sem.
Itt olvasd el az Advanced Host Controller Interface részt.Kaptunk Zoli-206-tól F3C biost, nekem ez valamennyit segített a ramoknál, a szorzó és fesz állításnál még nem megy a C&Q de remélem a következővel amit jó lenne ha kiadna megoldódik.
-
(Doki)
tag
Belenéztem a BIOS-ba és 0.0125v van gondolom erre kell állítani?
Ha továbbra is fagy, akkor ramnak adok 1.6v ami pontosan 1.605v BIOS-ban ez volt írva, de biztos nem lesz semmi baja a ramnak? Nem szeretném ha elfüstölneEz mire való és kilehet valahol kapcsolni? kép bocs egy kicsit életlen lett a kép
-
-
Csaba.no1
tag
Szia!
Küld meg Prime95-el.
Nekem 790XT-UD4P lapom van, vettem bele 2x2GB OCZ 1600Mhz-es reaper kitet, és stabilan nálam csak 800-on mentek, így el kellett adnom. (955-ös BE mellett)
Most berendeltem ezt: FLGE85F-B8MF7, bár ebből van zöld címkés és cl9-es, és van piros címkés és cl7-es amit én rendeltem (de láttam már zöld címkésben is papíron cl7-est) Ezek szerepelnek a memória kompatibilitási listán is, U5-nél is, a tiedénél most nem tudtam megnézni mert nem hozta be a listát, de szerintem ott is szerepel. Érdemes ebbe a lapokba kompatibilis memóriát venni, bár ki tudja, lehet „kiköpi” de legalább nagyobb eséllyel lesz jó! Hétfőn vagy kedden jönnek meg nekem, majd megírom, hogy, hogy szerepelnek. -
(Doki)
tag
Hello!
Gerisz ajánlásával vettem egy 790XTA-UD4, és hozzá egy Phenom- 2 555 X2 BOX Black, Kingston DDR-3 4Gb /1333 ValueRAM KIT
- 2 x 2Gb D3-1333
- 240pin DIMM
- PC3 - 10600
- 128M x 64-Bit
- CL9 időzítés
- KVR1333D3N9K2/4GAz lenne a gondom, hogy 2x lefagyott a gépem, 1x windowsban 1x Battlefield Bad Company 2-nél, szerintetek mi lehet a gond? Olvastam, hogy Gigabyte lapok elég válogatósak ram terén, direkt ezt vettem, bízva hogy nem lesz gond, de most mégsem szereti ezt ram típust?
Vagy BIOS-bal kellene valamit állítani? Minden beállítás gyárin van, semmi nincs húzva.
Akit tud segítsen, előre is köszi! -
Borokafa
őstag
Este teszek fel róla képet, egy 770T-UD3P-n volt eddig.
90mm a rögzítő furatok (lyukközép) távolsága -
Borokafa
őstag
Üdv! Ha valakit érdekel felszabadult egy kimondottan a 770T-re készített FET hűtés.
-
Lui76
őstag
Egyébként milyen az alaplapunk integrált karija ?
Ezer éve nem próbáltam , amikor még régebben vmelyik lapomét az olyan száraz nyers hangzás volt. -
DummyBoy
senior tag
Üdv all!
Audigy-seknek van több lehetőség is win 7 64 bit alatt!
Az egyik az Audigy Support Pack, amiben minden Audigy-s SW benne van és a driverek, a másik pedig a Youp-pax driverek ...
A Creative drivertámogatása annyira nulla, hogy emiatt nem is vettem X-Fi-t anno ... Bármelyik pillanatban kitalálhatnak valami új HW-t, és abbahagyhatják a régiek supportját
Én már XP alatt is ezeket használtam ...
-
Sziasztok!
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplapom van.
Próbálta már valaki az új Beta biost?Igazából az a gondom, hogy ha "Sleep"-be megy a gép, akkor nem éled vissza. Visszakapcsol, de nem bootol vissza.
Próbáltam Vistával és Win7-el is.Köszi,
Gábor -
Lui76
őstag
hihetetlen dolgok vannak. Hásználjuk a gépem már jó ideje semmit nem változtatok , elmondhatnám hogy már hetek óta nincs gyengeségnek jele és akkor egy sima indítás W7-be nem sikerül 3x egymás után nem tudtam tovább jutni mint az asztal betöltése , ott befagyott és kakukk.
Már azon agyalok lehet nem is a lap / proci/ram hanem akár az öreg Audigy2 hangkártyám lehetne ludas? -
Beri
addikt
De akkor minek lehet hinni? A 212 meg kell hogy tudja hűteni 1.4V fölött is azt a procit, viszont így nem merne a gazdája nekiállni tuningolni (meg hát én sem). Az a 3500Mhz se rossz alapon, de kipróbáltam a sajátommal 1.4V mellett 3800 még rendben volt, tehát nem tartom kizártnak a 4GHz-et levegővel. Várjunk új everestre vagy új biosra?
Nameg a 6-7 fok difi még nem is lenne annyira veszélyes, de ez a 18 különbség, meg 70 fok feletti maghőmérséklet nem túl szívderítő látvány... Még ha valószínűleg hibás adat, akkor is. -
Beri
addikt
Hello mindenkinek!
Gondoltam itt is bepróbálkozom, hátha látott már valaki hasonlót. Egy 955BE, egy hyper212 és egy 790xta-ud4 lap házasságából születtek a következő hőmérséklet-eredmények: [link] [link]. Érdemes megfigyelni, mekkora a különbség a "CPU" szenzor és a maghőmérsékletek adatai között, helyenként majdnem 20 fokról van szó. Az alaplap szintén lángol, ha hinni lehet az adatoknak.
Aztán beraktam a procit a saját lapomba, ráraktam a saját TX2-met és voilá, a kupakhő és a maghő közötti különbség 2-3 fokra csökkent, 1.36V mellett 3500-on fél óra prime után a maghő 56-58 fok, ami teljesen rendben van, minden plusz hűtási segédlet nélkül (egy aerocool házam van 40 centis ventivel, amit a teszt során direkt nem használtam).
A lap lenne hülye? Rosszul mutatná a hőmérsékleteket, vagy netán túlfeszelne? Minden feszt kézzel állítottam be azon is, ugyanúgy, ahogy a sajátomnál.
Mérésre az everest legújabb beta verzióját használtam minden esetben, de a stabil verziók is ugyanazt mutatják. Az xta-n a legújabb bios van fenn, a sajátomon az F6, mivel az F7-essel gondjai voltak az USB klavimmal (nem tudtam belépni a biosba sem vele). -
mrbig25
őstag
Szia!
Személy szerint még nem próbáltam, mivel feszemelés nélkül van a procim "tuningolva", így nincs szükségem az F8B-re (mivel abban már megy a C'n'Q feszemelés mellett is - elméletileg).
F7-et használok, eddig tökéletesen elégedett vagyok vele. Kopp-kopp-kopp.
Majd a végleges F8 megjelenésekor fogok csak BIOS-t frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest