- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-MA770T-UD3P alaplaphoz
2GB 1600MHz DDR3 RAm Kingston HyperX (KHX1600C9D3/2G) CL9 memóriát néztem.
Jó hozzá, (problémamentes) vagy tudtok jobbat ebben az árban?
-
Aryan
senior tag
válasz
Borokafa #2494 üzenetére
Megnéztem ,
Everestben: 1333mhz-es ramnak ismeri fel és 9-9-9-24 @ 666mhz
Cpu-zben: van 3 JEDEC szabvány aminek a vége szintén a 9-9-9-24 1333mhz-en és 1,5v-on illetve van még a JEDEC 3 mellett egy XMP-1600 is ahol 9-9-9-28 1600mhz és 1.5v szerepel.Lehet hogy bennem van a hiba
, úgy tűnik a DDR3 macerásabb mint a DDR2.
Itt van az everestes kép: spd
-
Borokafa
őstag
Valahogy így:[link]
-
Aryan
senior tag
Sziasztok, van nekem egy "csoda" csigabájt 790fxta-ud4-em. 5x86 óta csak intelem volt egészen q9400-ig. Ekkor gondoltam egy nagyot, váltok AMD-re olcsó és talán hozza is játékban Intel I7-esek szintjét. Természetesen ez nem jött össze
. Csak a szívás van vele. Az alaplapomba nem sikerült eddig 1600-as ramokat használnom. Kingmax zöldcímkés illetve több Kingston hyperx (na ez egy vicc memória). Ti milyen rammal használjátok?
A gép random kéket dob, memtestben szarrá hibázza magát. Most kingmax van a gépben, 1600mhz, 9-9-9-28-as időzítés, 1,5v. De adtam neki 1.7v-ot az sem segített.
Úgy érzem ASUS lesz a megváltás talán.
-
Gerisz
addikt
Normal az nem manual
Bassza meg a Gigabyte! Rohadtul unalmas ezekkel a levelezés is. De akkor is magyarázok. A következőben megemlítem, hogy visszaadhatnák a lapom árát ha ilyen szart csinálnak és nem képesek ellátni. Mi a picsának teszik bele a support list-be a ramot ha nem is jó. Arra meg, hogy 3 utas ramok mit keresnek ott még szép, hogy nem válaszoltak. Jah és a kérdésemre is utóljára az volt a válasz, hogy a lapom nem is támogatja azt a ramot, sajnálják de valamit tuti elnéztem és belinkelték a 790XT-UD4P listáját. Nagy idióták ezek! De ráérek nem hagyom magam!
-
Lasi
tag
Sziasztok,
Öcsémnek vettünk egy AM3-as Athlon II X2 245 -ös procit, az alaplap egy GA-MA770 DS3 az F7 bios -szal. a proci egyszer már elindult, feltettük a wXP-t (ez volt itthon) és a második újraindításnál már lefagyott az XP betöltő screen.
A következő bekapcsolás után már a csippanásig sem jutunk el, bár a ventillátorok pörögnek és indulás után belassulnak. Betettem a régi procit (egymagos Athlon 3800+)
de még ezzel sem indul a gép.Valami ötlet?
-
-
audi100td
nagyúr
Röhej a Giga cust. support, ne is számíts megoldásra vagy értelmes válaszra.
Nekem anno 710-es X3 nem ment 770-UD3-ban, írtam nekik, hogy nem lehetséges-e, hogy BIOS hibáról van szó, erre azt válaszolták, hogy nem tudnak ilyen problémáról és küldjem gariztatni a lapot, amennyiben a proci nem hibás. Persze 1 hétre rá jött egy új BIOS ami megoldotta a problémát... csakhogy közben a lapot meg elküldtem feleslegesen gariba...
-
Gerisz
addikt
válasz
Zoli-206 #2475 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet.
audi100td: Válaszolt a Giga, azt írták, hogy a DDR3 alapfeszültsége 1.5V de lehet ilyen értékhez ezek a ramok nagyobb feszt igényelnek.
Visszaírtam nekik belinkeltem a ramot is (G.SKILL honlapon) és még azt is megkérdeztem, hogy mostmár az AMD 3 utas memóriakezeléssel rendelkezi, hogy a listában zömmel Tri kit-ek vannak! Kiváncsi vagyok mit válaszolnak -
Zoli-206
senior tag
Sziasztok,
GA-790XTA-UD4 lapom van Phenom II X4 965 BE procival és az AOD failed to start hibával elszáll. Van valakinek tapasztalata e téren?
Köszi
-
Motaba78
addikt
válasz
bobababa #2470 üzenetére
ha a fenti szempontokat nézzük
akkor a 770ta-ud3 mellé szavazok, sata3 és usb3 is van rajt, illetve a tuning is megy vele, ha nem is szempont illetve olcsóbb is ha jól emlékszem.
igaz a 790ben is megy a tuning, de ha nem kell crossfire akkor a 770TA is nagyon jó választás.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FRENK1988 #2469 üzenetére
Intel procikat annyira nem ismerem, 45nm óta nem követem a kínálatot, de tesztekből úgy emlékszem kb. a 940-essel volt egy szinten. Ha AMD-re szeretnél váltani, akkor C3 stepping-es cpu-t érdemes választani, az apróban volt (talán még van is) ilyen bazár, ahol tuti olyat kapsz, ezek már 3,8-4GHz-en stabilizálhatóak értelmes feszültség mellett 24/7-re.
-
bobababa
csendes tag
sziasztok.
ha nem fontos a crossfire és a tuningolni se akarok, akkor szerintetek melyik lenne inkább az optimálisabb vétel?GIGABYTE GA-770TA-UD3
vs.
GIGABYTE MA790XTA-UD4?előre is kösz:
boba -
audi100td
nagyúr
-
FRENK1988
veterán
Az Intel mocskos lépései miatt elkezdtem gondolkodni az AMD rendszerén.
Ki is néztem alapnak egy 790FXTA-UD5P-t. Pár kérdésem lenne:
Csak PCI-e csatiban kevesebb az UD5P mint a sima UD5?
BIOSilag milyenek ezek az alaplapok?
Hogy viselkednek nagyobb 955 vagy 965 PhII x4 alatt?
A proci felmagosítás működik rendesen?
Első AMD-s gépem lesz. -
eszgé100
őstag
mi a különbség a címlapos Hazai pályában található GA-MA770T-UD3 és az UD3P között?
-
szutyis
tag
Egész nap nyúztam a gépet teszt (prime 5 óra stbt ) minden ment tökéletesen.
Néztem tv-t csomagoltam ki stb(8-óra óta nyúzom) tökéletesen ment.
16.40-kor sima tv nézés közben bedadogott és szokásos módon megfőtt
Ja játék az mindig is ment. Már majdnem jó ,de csak nem működik úgy ,hogy kibírjon hibátlan működéssel 1 azaz 1 napot
Úgyhogy megy vissza a 1333 7-7-7-20 alapfeszen (KATASZTRÓFA) -
szki
őstag
válasz
szutyis #2452 üzenetére
Ezt jó hallani!
Remélem az UD5P-hez is kiadnak valami friss biost, melyben szintén kezelve lesz a ram probléma. Én ennél a lapnál a nyáron kiadott F6-ost használom, mert az legstabilabb. Hiába jött ki azóta 3 új bios verzió..AM2+ lapomnál 1 év után lett érett a bios. Lehet AM3-nál is 1 év kell hozzá...
mod: Fix cpu szorzó és cnq megy együtt?
-
Lui76
őstag
[link]
Ma 770T-UD3P új bios !? vki próbálta már? -
szutyis
tag
Sajnos ez gyakorlatilag a 8-ik bios ,és ez is csak véletlenül sikerült szerintem
Nekem mindíg ment 1600-on is,de ha pl bekapcsoltam a C1 supportot akkor ha 6gb feletti rart akartam kicsomizni akkor megfőtt.Hozzátenném,hogy mindíg Prime stabil volt a gép ,de jövögettek ilyen tipikus ram hibák mint pl internet explorer működése leállt stb.
Ja és a ram természetesen kezdettől fogva szerepelt a suppor listában.
Volt geil value ramom is 1600 az meg se moccant csak valami katasztrófa11 időzítéssel 1333-on volt hajlandó menni. ellenben haverom vett egy asus evot abban egyből hibátlanul ment alapfeszen. Sok sikert és sok türelmet -
szutyis
tag
Hihetetlen dolog történt a GA-MA790XT-UD4P lapomhoz kijött egy F8B jelű bios amivel a kingmax (zöld) ramjaim végre tökéletesen működnek úgy ahogy az kell 7-7-7-20 1T 1600 1.8V C1 support is bekapcsolva NB stb alapon. Eddig alapfeszen használtam 1333-on 7-7-7-20 1T-ben,de ha beállítottam 1600-ra fagyogatott.Ajánlom kipróbálásra mindenkinek
))
-
Kroni1
veterán
A 770 és a 790X északi híd közt mi a különbség? Vannak teljesítménybeli különbségek is vagy csak szolgáltalások terén térnek el egymástól?
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2448 üzenetére
-
vizirider
tag
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2443 üzenetére
Ha rögzíteni lehet erre a lapra, minden bizonnyal elég lesz, én EnzoTech MTS-88-at rendeltem hozzá itt az egyik bazárban, az ári is viszonylag kedvező (~3e Ft) és kifejezetten erre a lapra való.
-
Gerisz
addikt
válasz
elfelejtette #2443 üzenetére
Havernak csak kis ramsünik vannak rátéve.
-
elfelejtette
veterán
válasz
audi100td #2442 üzenetére
Köszi!
Mondjuk a tuning az lehet, hogy nem az elsődleges lesz, de tervben van, mivel direkt tuningolható változatot kértem Herr Z-től.
Először kiteszteljük majd, hogy a 8800GTS 512MB-os kari, és az egész új gép mennyivel fog jobban teljesíteni játékokban, mint a mostani 3.2GHz-re húzott E2180-nal.Gondolom majd egy Thermalright HR-09 elég lesz rá?
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2441 üzenetére
Üdv,
valamennyit biztosan segít, de B50 tuning esetén nem ártana rá egy borda.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Olyan kérdésem lett volna, hogy 770TA-UD3 lapot veszünk majd havernak, a proci már meg van (X2 550@B50). A jelenlegi CM Hyper TX2-t tesszük a procira. Annak a hátsó "szoknyája" mennyiben fogja segíteni a proci foglalat mögötti FET-ek hűtését így, hogy egyelőre azokon nincs borda?
Üdv. -
audi100td
nagyúr
válasz
vizirider #2439 üzenetére
Miért lennék tévedésben? CPU-NB-ről volt szó, nem sima NB-ről...
CPU-NB meg a prociban van, köze nincs az alaplapon található északi hídhoz. Egyedül az okozott bizonyos esetekben gondot első generációs Giga lapoknál, hogy túl alacsonyra lőtték be az alapfeszét (1,1V)...
-
vizirider
tag
válasz
audi100td #2438 üzenetére
apró tévedésben vagy. NB VID-> North Bridge Voltage Identification Digital, vagyis szabadon mondva egyfajta alapfeszültség, ami gépenként kicsit eltérhet. én pl csak alapon, ramok 1333-on tudom üzemeltetni a gépemet (ramok 1600-as kingmaxok) és bizony csak és kizárólag nb vid emeléssel sikerült a gépet stabilizálni így is
de való igaz ha egy gép stabil akkor nem kell emelni, ha nem stabil akkor érdemes kicsit buherálni vele
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
eszgé100 #2434 üzenetére
Nem tudom mennyi a max fesz amit a gyártó engedélyez, de ezeknek a második vagy talán harmadik generációs DDR3 moduloknak nem igen kell 1,75V felett, szerintem hosszabb távon 1,8-on megsülne.
F2-es BIOS van fent, CPU-NB VID jelenleg 1,45V-on van, szóval az nem szabhat gátat, illetve ennél a lapnál már 1,175V-ra emelték az alapfeszt.
-
eszgé100
őstag
válasz
Borokafa #2432 üzenetére
bazz 4x olvastam el, nem értettem miért írtad...
fesz akart lenni természetesenaudi100td: a gyártó által megadott max fesszel nyugodtan megküldheted, azzal nem lehet baja, csak tudni kellene mennyi az, dobozára sincs ráírva?
cpu nb vid emelés gondolom megvolt ugye?
bios melyik van fenn? -
Gerisz
addikt
válasz
audi100td #2424 üzenetére
1,2 valamennyi a minimum asszem. Próbálgattam most, és ha ettől 1-el is fentebb emelem a ref colckot már nem indul be bármekkora feszt is adok. Pedig DDR2-vel a proci simán vitte.
Érdekes lesz ez. Amikor lesz időm eljátszogatok vele. Jah és a késleltetést bármennyire tágítom akkor sem. Már 11-nél is jártam. elbukik a boot screen-nél. -
Gerisz
addikt
Jelenleg húzva.
De zsír! Így se illesztettem még be képet.
Máshogy nem megy sajnos. Alapfeszen meghalt 1500 környékén. 1.425-el meg nem megy 7-7-7-24-ben. De mindjárt tornászok még rajta. Egyébként érdekes, mert amilyen beállításokkal nem fagy rögtön szénné a win azzal stabil is (eddig).
Most tettem fel valami Beta bios-t. Semmivel nem jobb ez a funkció. -
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Frisseb biosokat érdemes feltenni?
Még annó én raktam fel F2eset, e most látom azóta elég sok kijött. -
Domc30
csendes tag
A gondom ami volt hogy miért nem ment a ramok a másik slotban megoldodott.
Nem csináltam semmit lényegében csak mindent auto-ra állitottam a biosban így már minden szuper lett. -
Domc30
csendes tag
Nem próbáltam egy modulal még.Akkor megprobálom.Dual sem probáltam.
Memtest szerint hibátlan mindegyik.
Köszi a válaszokat -
eszgé100
őstag
írta, hogy az első kettőben megy, a színek szerint azok vannak párban.
Domc30: úgy próbáltad, hogy csak egy modult használsz?
egy teszt erejéig csak egyet tegyél bele, azzal próbáld ki, hogy mennek-e a slotok. szerintem valamelyik hibás, és így ki tudod deríteni. egyébként tényleg nem ez a lapod topikja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mobil flották
- Epson nyomtatók
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest