Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Havernak is már lassan 1 éve így van. Mikor már elindult nincs gond vele, csak indulásnál makacskodik szintén 2-3 alkalommal 2 havonta. Próbaképpen tedd vissza két magra a procit és szinte biztos, hogy nem fogja csinálni. Úgy látszik ez az ára a +2 magnak együtt kell vele élni, csak rosszabb ne legyen. A bioshoz meg szerintem nincs sok köze csak pont akkor jött rá valami.
-
szki
őstag
Spéci OCZ AMD ramjaim vannak. Itt minden infom megvan belállításokról: [link]
Itt még eggyel korábbi bios volt (F8G). Majd megnézem, hogy a friss F8K-val tudom-e 1600 MHz fölé húzni, vagy csökkenthető az időzítés, vagy esetleg a feszültség.
De nekem nincs szűkségem tuningra. A stabil működés elsődleges, mert fontos rendszerek futnak...HT 2000 v. 2160 MHz mindegy, bár jobb 2000 MHz körül tartani. IGP-s alaplapnál lenne jelentősége.
Kingmax szerintem bírja a tuningot (SimonYana kinyomta a szemét is anno). Ki kell próbálnod.
-
szki
őstag
Gratu! Szép eredmények!
Belőttem én is a cuccot ugyanolyan beállításokra, mint Te:
240x15=3,6GHz X4 PII proci
2,4GHz NB
De a ram 1600-777-19-1T nálam 1600-999-24-2T helyett
Win7x64 nálam WinXP32 helyett
Everest memória mérésen látható, hogy kb ugyanazok az értékek. Bár a másolásnál nem tudom miért lett az enyém gyengébb (12475 <> 11749 MBps) Viszont a szűkebb időzítés miatt a késleltetés jobb (48,7 <> 45,7 ns).
De ezek a z értékek egy inteles rendszerhez képest gyengék. Azonban a gyakorlati alkalmazásoknál, játékoknál nincs jelentősége!SP!T: Akkor inkább hagyd a cserét! Sok macera, és a DDR3 nagyobb sávszélességét csak kevés alkalmazás használja ki!
Ha már kényelem, akkor célszerűbb SSD-n, új videokártyán vagy új monitoron gondolkozni... -
Cadal
őstag
Találtam valamit, de elég gyenge az angolom, talán lesz itt valaki aki tudna fordítani.
Forrás! (PDF) 4. oldal alja. (AMD “Dragon” Platform Technology Performance Tuning Guide)
#3234 McCoy20: Hűű, nagyon pöpec
! Mintha gyári lenne
-
szki
őstag
Akkor 770T UD3P lapra nem okés a decemberi béta bios...
Ramkezeléssel kapcsolatos probléma lehet. Tedd a vissza a korábbi, bevált biost!UD5P-re én a 2009.08. havi biosra esküszök. A többinél nekem is hasonló fagyási gondok voltak, ha meghúztam a picit a rendszert
..
blacky36: minek neked mosfet hűtő erre a lapra? Extrém tuningot akarsz?
HeatPipe-pal mit csinálsz?
Inkább egy szellős ház a megoldás. -
vizirider
tag
így igaz. valamikor valaki lemért egy ilyen konfigot (talán itt a topicban vagy a ph-n olvastam) a full terheléssel valami 260-270 w-ot vett fel............ ezért nem is izgattam magam a tápon. sztem ez elég nagy tartalék. nekem nincs benne 8 venti meg 17 vinyó meg neon meg mittomén mi ami miatt megnőne a fogyasztás.
és mint mondottam mindíg alapon fagy le ilyenkor a proc 15 wattot kajál gondolom a vidkari is vagy 30 at..... (persze bármikor bármi megtörténhet...)
-
Lui76
őstag
Vihar elmult 16 fok padláson, na mondom nem igaz hogy nem megy 3800-on...
HT, NB szorzók biztonságra, RAM is 1066-ról indítva .
+0,100V CPU-nak
1,7V (1,8) Ram
Cpu NB Vid +0,300V
3840MHz
- 3900-on nem ért be a win, 1700 Ram on nem indult a lap visszaállt def értékekre (igaz CL7-ben vagyok)
[link] -
-
Ayg0
senior tag
lehet nagy kérés, de a lap cd-jén lévő @bios progival kimentenéd nekem azt bios-t amit most használsz? ugyanis már csak két forgatókönyv maradt, hogy az enyéim miért nem mennek ahogy kellene: vagy megszórták a kingmaxokat is különböző memchipekkel, vagy valamiben különbözik a te f2-d, a hivatalosan kiadottól. az előbbire nehéz választ találni, az utóbbi viszont két percbe sem telik a kimentéstől az elküldésig. (e-mail címem az adatlapomon) nagyon megköszönném.
-
Ayg0
senior tag
mert ha megnézed az adatlapom, ugyanez a konfigom van, de a beta f2c-n kívül (és azzal se 100%-ig stabilan) egyetlen biosszal sem hajlandó elindulni a ddr3-1600-ra hitelesített órajelen a memóm. ugyanaz az alu bordás, zöld címkés kingmaxod van, mint ami a linkelt képen látható?
-
Ayg0
senior tag
és f2-vel a memory supportban lévő kingmaxot (flge85f-b8mf7) 1600@cl7 tudod használni a 3-4. slotban?
-
-
Bubanc
aktív tag
Szia! Ugyan ilyen alaplapom van és memóriám. Ilyen nagy hűtőbordás kingmax 1600 as CL7-es időzítéssel, de meg ssem tudom közelíteni ezeket az értékeket, még 1333-ban is rakoncátlankodik cl7-es beállításokkal
te hogy tudtad rávenni a normális működésre? egyik ismerősemnek is ilyen lapja van és neki se megy benne 1600-on a mem...
-
Cadal
őstag
Ha megnézed biosban, akkor látod, hogy 1,4V-tól piros színnel jelöli a gyártó a fesz. értékeket. Én adtam neki annál egy kicsit többet is, de nem lett semmi baja. Nem lesz semmi baja, ha emelsz neki egy kis feszt. Ha pl rákeresel itt a fórumon ilyen értékeket adnak a felhasználók. Átlag 1,3V-ig mindenkinek megoldódtak a stabilitási gondjai
-
Cadal
őstag
Igen, ha a HT-t 8 szorzón hagyod, attól az NB-t még visszateheted 10-re. Nincs igazából olyan, hogy a HT 2000Mhz felett problémákat okozna, csak semmi értelme afölött járatni. Ezért szokták azt mondani, hogy hagyd 2000Mhz-en vagy alatta.
Ha pedig emeled az NB-t akkor ha instabilnak érzed a rendszert, akkor tényleg adj egy kis feszt csak a CPU NB VID -nek. Nem kell sok próbáld 0,05V-os lépésekben.
Ha jól tudom, az alap itt 1,1V. Ezt emeld ha kell 1,15V-ra vagy 1,2V-ra és meglátod megszűnnek a stabilitási problémáid. -
Cadal
őstag
Te is meg tudod csinálni, csak a #900 hsz szerint neked 8 szorzó van beállítva az NB-nek. Ezt állítsd 10-re (Ha jól tudom 10-es szorzó fölé csak BE procival lehet menni) és adj feszt a CPU NB VID-nek. 1,2-1,3V-ot. Amennyi kell neki a stabil működéshez. Ha sikerül beállítani, a 10 szorzót, akkor máris 2330Mhz-en fog menni az NB-d 233-as "fsb"-nél.
Gabor970 ezt úgy hozta össze, hogy az NB szorzót 11-re állította és emelte az "fsb"-t. (11*236=2596) -
finest
addikt
Enthusiast és Extreme van. Nálam Enthusiast 1,8V 7-7-7-20 @ 1600Mhz, ill. Extreme 1.9v 7-6-6-28 @1600Mhz.
Én most 7-7-7-20-ra raktam 1.8v-on 1333Mhz-en. Nekem a PC Healthben 1.808-at ír rá, az Everest szerint is 1.81v.Szerintem za 1.8-1.9v nem sok ezekkel a bordákkal. Szerinted?
-
finest
addikt
Szerintem ne hagyd auto-n a feszeket, ha 1600-on megy a Ram. Nézd meg, h az Everest mit mutat most, ha 1,6x, akkor auto-n nem ad több feszt magasabb frekin sem. Én is észrevettem, h ilyen 11-es időzítéseket lő be auto-n, de annak nem sok értelmét látom, ha már a Ram 7-7-7-re van hitelesítve.
-
Ayg0
senior tag
tápod száz, hogy elég. tuningolni viszont nem úgy szokás, hogy mindenen tolok egy kicsit aztán várom a happy endet, hanem részegységenként tesztelj. ha processzort húzol a vga-t felejtsd el, a memóriát osztd vissza és ne 20 ec-vel ugrálj hanem csak kettesével-hármasával. például...
-
Gabor970
addikt
Első nekifutásra, miután nem találtam jumpert idehaza, csak kivettem az elemet, és azt hittem azzal le van resetelve a bios. szal ugye ez nem segített.
alaplap könyve elővesz, kihámoz miként a bios reset.
No itt le vagyon írva, hogy nem elég kivenni az elemet, ezen kívül kb 5 mp-re az elemtartóban rövidre kell zárni egy csavarhúzóval a két pólus érintkezőjét. Megtettem. Bekapcs.
Akkor már bejött a bios, betöltöttem az alap beállításokat. Mikor mentettem, s kilépett, jól megijesztett mert ismét jött a korábbi hibaüzenet a MAIN Biossal kapcsolatban. Ismét elindította a helyreállítást, majd miután végzett vele, rendben elindult a gép.
-
Ayg0
senior tag
grat az x4-hez.
lényeg: visszatetted már a freezert? és minden ok? csak azért kérdezem, mert gigával még nem tapasztaltam ilyet, hogy nem kajálja elsőre a memóriát. eddigi ismereteim szerint ez tipikus anusz betegség volt. ha mégis "átterjedt", bízom benne, hogy csak típushibáról lehet szó.milyen ramokat adtál neki?
-
Gabor970
addikt
Legjobb!!!
Nincs klasszabb, mint mikor az ember előtt ott sorakoznak a cuccosok a gyári ropogós-illatos dobozokba. Kivenni az alaplapot, videokarit....... Kibontani a procit, megérezni a fémes illatát..... Összerakni, ....... eligazítani a tápkábeleket -moduláris rullez- elhelyezni a ventiket, bekapcsolni, oprendszert telepíteni és ürölni mennyivel hamarabb áll fel mint az előző konfigunk (persze ez részint csak a szűz oprendszernek köszönhető, de meggyőződésünk, hogy sokkal jobb az új gép)
Biost megismerni, tuningolgatni......No és feltenni azt a BF2 játékot, aminél nincs jobb, és a 3 évvel ezelőtti gépen is tökéletesen futott, de most maj még ügyesebben henteljük online az ellent!
-
zoleecool
tag
Igen, állítható mind a HT mind a NB frekvenciája, HT-nál konkrét frekvenciát lehet állítani míg a NB-nél szorzót.
Nekem viszont az a gondom lenne, hogy ez a lap (770T-UD3P) nagyon nem szereti a magasabb NB frekvenciákat. Nekem már 2200-nál is sokszor post errort ír ki.Valakinek van vele tapasztalata? Esetleg el lehet érni valahogy stabil és magas NB frekvenciát? Meddig lehet elmenni a NB feszültség emelésével?
Esetleg egy biosfrissítés megoldaná a dolgot? f2c-t használom jelenleg a négymagosítás miatt, nem tudom, hogy későbbi biosokkal lehet-e még négymagosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ELADÓ: Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB 3200MHz DDR4
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest