Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasko
csendes tag
Sziasztok!
Keresek egy működő Gigabyte GA-MA770T-UD3P
alaplapot megvásárlásra.Kontakt :
szasko@gmail.comKöszönöm!
-
szatyor1972
tag
Sziasztok
Adott egy GIGABYTE GA-MA770T-UD3 rev:1.4-es lap,szeretnék rá fet hűtést tenni.
A kérdésem az lenne hogy hol tudok ilyet beszerezni? -
Cadal
őstag
válasz
leviske #4813 üzenetére
Vagy készít hozzá home made fet hűtést és mehet bele bármi akár tuningal is! Istenem, mennyit nyúztam én annak idején ezt a lapot. Több mint öt éve... Imádtam.
-
leviske
veterán
válasz
shogilaslow #4812 üzenetére
Kérdés, hogy melyik revízióról van szó. Elméletileg a rev1.0-ba is bele lehet pakolni 6 magig bármit, de gyakorlatban a fet hűtés hiánya miatt SZVSZ érdemes volna 95W környékén maradni, szóval 955/1055 95W-os verzióinak környékén.
De 140W-ig van hitelesítve a lap a Giga által, szóval igazándiból csak rajtad múlik, hogy mit raksz bele, határt senki se szab.
-
shogilaslow
tag
AMD Athlon II X2 245 2.90Ghz AM3 BOX proci van ehhez az alaplaphoz. GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
4 magos procinál mit lehetne beletenni?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
leviske #4810 üzenetére
Részben. Intelen 1,65, később 1,575V ajánlott maximális RAM fesz volt, AMD-nél adhattál 1,9V-ot is. Ez nem jelentette azt, hogy a magas órajel stabilabb volt, csak azt, hogy használhattad a régi, elsőgenerációs, magas üzemfeszültségű, drágán megvett DDR3-at.
Volt gyárilag 2V feszültségű DDR3 modul is: [link]
HGyu
-
leviske
veterán
Elnézést, totál úgy rémlett, hogy anno a K10.5 / Nehalem időkben pont az volt a nagyszám az AMD-s DDR3-as cuccokban, hogy a megengedett magasabb RAM feszültségek miatt (OFF)(asszem Intelen össze volt kötve a memória és a memvezérlő feszültsége, vagy valami ilyesmi)(/OFF) magasabb órajeleket könnyebben el lehetett érni.
Valószínűleg, akkor rosszul emlékszem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
leviske #4808 üzenetére
"egyik proci se tudta stabilan kezelni egyik memóriát se az alap 1600MHz-en (ami fura, mert 1833MHz azért másoknak rendre megvolt már AM3-on is)"
Ez fura. AM3-as CPU-t én csak olyant találok, akárhogy is keresem, ahol csak 1333MHz-es maximális DDR3 órajelekkel találkozom.
Kérlek linkelj (hivatalos AMD adatlapot pls.) olyat, aminek 1600MHz a maximum RAM frekvenciája. Ha ez megvolt (tehát sikerült linkelned), akkor a választ is megtalálod, miért nem volt stabil az 1600MHz-ed.HGyu
-
leviske
veterán
válasz
#24650752 #4807 üzenetére
Köszönöm, közben meglestem pár tesztet is, nem is értem miért kezdtem megint kommentírással a dolgot.
Igazából a lapon járt már az összes BIOS, kétféle memória és kétféle processzor, mindig instabil volt a gyári mem.órajeleken. Szóval tuti a lapon nincs valami belőve rendesen (szórakozni meg azért nem kezdtem vele, mert anno rengetegen panaszkodtak rá, hogy a Giga lapjai vacakolnak memóriabállítások terén. A memóriákat átlagban SPD szerinti értékekre igyekeztem manuálisan beállítani és a hivatalosan 1,5V-os memóriáknak nem akartam plusz többletet adni az alap órajelekhez, mert annyit nem ér a plusz pár száz megahertz. Viszont eddig valamiért unganged-be volt állítva a memvezérlő és gondoltam hátha esetleg ez okozta, hogy egyik proci se tudta stabilan kezelni egyik memóriát se az alap 1600MHz-en (ami fura, mert 1833MHz azért másoknak rendre megvolt már AM3-on is).
-
törölt tag
válasz
leviske #4806 üzenetére
Hétköznapi használat során semennyire nem fog vissza. Egyik tényező sem. És a mostani konfigurációdból ítélve se nem fogsz időjárást szimulálni, se nem fogsz adatközpontot üzemeltetni vagy mondjuk egész nap filmfeldolgozni, ahol kiütközne a PCIe 2.0 vagy a SATA2 gyengesége. 1-2 év múlva meg ha nagyobbat akarsz dobbantani, az SSD úgyis a kukában vagy a HardverAprón fogja végezni a SATAe miatt, ha meg nem, akkor is átörökítheted mindkét eszközt egy újabb alaplapba és kiszolgál még pár évig.
Nem. Ungangedbe akkor kell vágni a memóriákat, ha te eszméletlenül többszálasítasz, mert abban a környezetben jobb felállás a 2 x 64 bit, mint az 1 x 128. Ennek nem szabadna befolyásolnia a gyári órajeleket és a kompatibilitást. Ha ilyen gondom lenne, én először a BIOS beállítások között turkálnék, miután frissítettem azt, esetleg más modulokkal is megpróbálkoznék.
-
leviske
veterán
Úgy döntöttem, hogy FM2+ váltás helyett inkább még hajtom 1-2 évig a FX790-UD5P-t és azt szeretném kérdezni, hogy a SATA2 és a PCIE2.0 mennyire foghat vissza, ha szeretnék a rendszerbe SSD-t és egy R9 280-at? Nekem úgy rémlik, hogy a Tahiti még nem az a teljesítmény fok, amit a PCIE2.0 16x ne tudna kiszolgálni, de azért gondoltam megkérdezem. A SATA2 gondolom egy Intel és Samsung SSD közt már elmossa a különbséget, de azért annyira nem rántja vissza, hogy egyáltalán ne érződjön egy HDD-hez képest a sebesség növekedés, vagy igen? Nem igazán vagyok toppon ebben a sávszélességi témában.
u.i.: Ungangedbe akkor kell vágni a memóriákat, ha különböző színű slotban vannak, míg Gangedbe akkor, ha azonosban, igaz? Mert akkor ezzel lehet megoldódna ~3 év után, hogy miért nem akart egyik memória se futni a gyári órajelein.
-
D4M13N
aktív tag
sajna eddig a "T" nélküli borda topikjába írtam.
volt egy proci lábletöréses problmám amit Helkis sikeresen megjavított.
Ma hazaérve vissza is raktam a helyére(MA770T-UD3 rev 1.5)
és ismét valami hiba van.Nem kap jelet a monitor, sem a billentyűzet.három hosszút sípol mikor bekapcsolom.A ramokat végigpróbáltam slotról slotra.Semmi nem történt.Két tápot is kipróbáltam,ugyanaz a helyzet.A vga a helyén van.Vékonyan kentem a cpu-ra pasztát és az működőképes.A vga ventilátora is felpörög és azzal nem lehet baj.
CMOS reset is volt(kivettem az elemet,hagytam állni).
A monitor működik ha laptopra dugom.
Amire gondolok bár nem látom,hogy a letört proci láb benne maradt a foglalatban.De nagyon nem akarok belenyúlni.Ez okozhat ilyen hibát?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
törölt tag
válasz
Nyirike #4802 üzenetére
Lap: 5-6k, RAM (1600): 9-10k, CPU: 7-8k, ha feloldható stabilan a negyedik mag, akkor talán 12-13k, de van erre megfelelő topik is.
-
törölt tag
válasz
Nyirike #4800 üzenetére
Revíziótól függetlenül a legerősebb processzor, ami belemegy a lapba, az a Phenom II X6 1100T. Az más kérdés, hogy a 4+1 fázisnak mennyire egészséges egy 125 wattos CPU. Ha én emellett döntenék, biztosan megoldanám a VRM környékén az erőteljesebb hűtést, de nem biztos, hogy áldoznék még pénzt és időt ebbe a platformba. Talán vennék egy SSD-t, amit később átörökíthetek az új gépbe.
-
Nyirike
csendes tag
Hali!
770-UD3 lapom van már 3-4 éve. x3 procival. Kéne erősebb gép. Maradhat a lap erősebb procival vagy már érdemes lapot cserélni? Mit tud még ez a lap ami megállja mostanság a helyét?
Köszi
-
törölt tag
válasz
realmadrid92 #4796 üzenetére
Vagy POST-oláskor nyomsz egy End billentyűt és Q-Flash-sel betölteted merevlemezről vagy pendrive-ról az új BIOS-t, vagy letöltöd a Utility közül a @BIOS programot és Windows alól megcsinálod. Csak arra figyelj, hogy melyik revízióhoz töltöd le pontosan a BIOS-t! [link]
Másrészről, nekem nagyon úgy rémlik, hogy hozzám F5-tel került egy ilyen lap és a Samsung 64 gigás SSD-t benyelte frissítés előtt, AHCI móddal együtt. Nézd meg, hogy tudod-e állítani, mert emiatt nem muszáj frissíteni: Integrated Peripherals > OnChip SATA Type és OnChip SATA Port4/5 Type.
-
shogilaslow
tag
válasz
shogilaslow #4795 üzenetére
Kingston hyper ramokat vettem. Nincs gond velük úgy néz ki.
-
realmadrid92
tag
Giga MA 770T-UD3P lapom van és Win 8.1 használok
ezen a lapon hogyan tudnék bios-t frissíteni?
ssd használat miatt kéne, ahci miatt. -
shogilaslow
tag
válasz
_DiEGO_ #4752 üzenetére
Ez gondolom ízlésen múlik, hogy milyen szín, semmi köze nincsen, hogy eltérő lapok lennének ugye?
Amúgy egy GIGABYTE GA-MA770T-UD3P -em van már jó pár(lassan 5) éve. Van benne két darab KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz ram. Most tervezem, hogy veszek bele 2*4gb ddr3-as 1600as ramot, Corsair Vengeance-t.
Egyszerre a kettő nem ütné a másikat?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Martin094
csendes tag
válasz
#24650752 #4792 üzenetére
Kondik rendben, most vettem bele egy 550-es Chieftech tápot kb 1 hónapja, Kondik kb rendben. Volt 1 olyan időszakom, hogy biosnál szétfagyott a cucc, aztán 1x valahogy sikerült belépnem Q-flashbe, ott újrahúztam a biost, azóta megy a rendszer, de néha produkál 1 ilyet. Tehát ez a sípolós cuccot. Olyankor kikapcsolom várok pár percet, aztán visszakapcsolom, és megy. Hőmérsékletek szemmel rendben vannak. Lap:35C CPU 1-6 mag: 24C kupak: 34C VGA:36C VGA-VRM-37C HDD:22-22-25C.
A lap úgy emlékszem olyan 4 éve lehet meg, én arra gyanakszom, hogy a végét járja.
-
törölt tag
válasz
Martin094 #4789 üzenetére
Award BIOS-nál pedig erre utal a rövid, végtelen csipogás. Az lehet, hogy a RAM-nak semmi baja, de mi van, ha inkompatibilis az alaplappal?
Szerezz bele másik memóriát és próbáld meg vele. [link]
Ha idegesítően magas tartományban van a pittyegés, akkor megnézheted még a processzort (hűtést) is.
-
Martin094
csendes tag
Hello.
Adott egy ma-790xt ud4p lap ami indításkor ad 1 rövid hangjelzèst, ès ezt ismètli a végtelenbe. Közben kèpet sem ad. A ramnak fix semmi baja mert másik gép vígan indul vele és memtest szerint is pöpec.
Ötletek? -
Ed3r_X_
nagyúr
Vettem egy kék Zalmant (univerzális). Az érzéseim vegyesek. Fennáll, hogy szenzorhiba is lehetett (bár akkor a gyári chipset hűtés volt a nagyon rossz, mert azon tojást lehetett volna sütni) A kék Zalman jó rá, ez hűvösebb némileg, de a felfogatása kissé fordítva ment. A pöckök kicsik voltak, nem kattantak az alaplapba, ezért fordítottam rajta, az alaplap háta mögül indítottam a pöcköket, és elől kattantak be. Eddig jó.
-
talpas
aktív tag
válasz
Ed3r_X_ #4782 üzenetére
Hőcsöves chipset hűtő, méreteket le kell ellenőrizni, felfogatás, ne akadjon bele más alkatrészbe, esetleg kisebb venti rajta.Vagy 1 masszívabb régi P3-P4-es bordából gyártani, méretnek megfelelőt. Enyém alapon ment, tuning semmi és forró volt nekem is. Pont ennek a pasztázása után meg már fel sem éledt a lapom, azóta is sajnálom...Ja és a felfogatás lesz a probléma még ha barkácsoló ember vagy akkor is, mert az a két pont kevés szerintem. Lesarkazásra veszélye, nagyon figyelj rá!
-
talpas
aktív tag
válasz
Ed3r_X_ #4780 üzenetére
Azért lötyög mert kicsi a mag, nincs igazi lesarkazás védelme, szervizek szerint mindenki abba kapaszkodik, ha az alaplapot ki, vagy behelyezi. Laza kis feszítő rugók a két felfogatási ponton. A szürke, hőátadó gyári anyag száraznak tűnik és ha egyszer megmozdítottad a magon, akkor még feltűnőbb a lazaság. Írod forró a borda. Hát langyos még ventilátorral sem lesz, hidd el. A ház légcseréje legyen jó. Asus evo r2.0 án pld az északi borda alatt GAP réteg található. Javaslom ez utóbbit vékony mm.alatti vastagságban.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok! Adott egy Gigabyte GA770T UD3. A chipset hűtő lötyög, a borda forró, mit tudnék vele kezdeni?
-
-
-
SirKero
őstag
Üdv.
MA-770T-UD3 alaplap. A biosban beállítottam a memóriákat ganged módra de a bootolásnál unganged-et ír ki valamint időnként nem tudom leállítani folyamatosan újra indul. Csak a táp lekapcsolásával lehet leállítani. Most ráadásul olyat is csinált,hogy fekete képernyő mellett párszor hosszan sípolt majd újra indult.
2X2GB Kingson 1333 Mhz memória van benne ami párban lett véve és a giga szerint az alaplap támogatja. A memória teszt nem ír hibát. [link]
F12 bios.
Döllődik az alaplapEsetleg valakinek ötlete
-
M@Db0Y
senior tag
-
tPedro_
őstag
Pedig pont, hogy a nagy számoknak hittem. Gondoltam, hogy ha már egyszer hozzányúlok, akkor felrakom a legújabbat.
De akkor ezek szerint, ha olyan procim lett volna alapból amihez F12 kell és aztán váltok olyanra, amihez F4, akkor is cserélni kéne?
Gondolom akkor most is visszarakhatom az F4-est, nem?(mindenesetre megvettem azóta az új ramot, fut már pár órája a gép, lement 2 PC Mark teszt is, eddig hibátlan: TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT. Alapbeállításokkal fut 1333MHz-en. Beírom, hátha valaki hasonlót venne.)
-
talpas
aktív tag
válasz
tPedro_ #4769 üzenetére
Nem értem miért nem a CPU supportban ajánlott verziót használod? Ez a verzió nem a procidhoz való!
A nagyobb számok ne csapjanak be.GIGA honlap 965-C3-BE 125W-os F4-es kell neki. -
Ger_man
senior tag
-
tPedro_
őstag
Keresgeltem a topikban, csak eleg regi hozzaszolasok vannak zommel, azota jott ki ujabb bios, masik ram stb.
Nekem eddig F2-es biosfutott es azzal tokeletesen ment 2x2GB DDR3 1333-as ram, egyik Adata, masik Kingmax. Viszont procicsere miatt nemreg frissitettem az F12 biosra es azota a Kingmax rammal fagy/ujraindul a gep. Az Adata-val tokeletesen megy.
Most vagy Kingston ramot vennek bele, bar visszaolvasva lattam, hogy a HyperX 2x4GB nem mindenkinek szuperalt. ezet gondoltam a Kingston Valueram-ra vagy a Teamgroup Xtreem Vulcanra, bar utobbirol nem talaltam tul sok infot.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Hasznal valaki kozuletek MA770T-UD3P lapot Kingmax memoria modullal?
Udv.
-
kola1234
tag
helo.nem tudom segít e,rég jártam erre,csak most olvastam a gondod.
nekem gigabyte ma770tud3p rev 1 van. tplink wdr3600 dual gigabit router. a hálózat cat5e vel van szerelve itthon.
gigabitet ír ki a gép. alaplapi hálókártyával.
a drivere:2011.09.27. 7.49.927.2011.
win7 64 en. nincs gondom vele. -
talpas
aktív tag
válasz
Motaba78 #4736 üzenetére
itt olvass Dual Bios megoldásról, hátha feléled még a lap. Én ud3p lapban proc. hűtőt cseréltem, nem csináltam zárlatot stb, nincs hangjelzés sem, másik gépben graf, proc, memo. működik, másik táppal is próba. Lehet még bekapcskor már lenyomva tartod az alt gombot és f11-et v. f12-őt bökdösöd. Az elsőnél a felelősség a tiéd.
-
Xirnox_
csendes tag
-
Xirnox_
csendes tag
Üdv!
Egy Gigabyte GA-MA790X-DS4 típusú alaplappal kapcsolatban lenne kérdésem, remélem jó helyre írok.
A proci körül lévő műanyag keretről (amihez a hűtő rögzítve van) letört egy pöcök. Így a hűtőt nem tudom rászorítani a procira. Csak a fölső oldalon tudom beakasztani és a paszta tartja még. A gép így is elindul, de nem teljes értékű. Játék indítása után túlmelegedik és lekapcsol.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e cserélni ezt a keretet, vagy az egész alaplapot kell?
A választ előre is köszönöm. -
ebegab92
senior tag
-
-Fekete-
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #4740 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Természetesen adattárolásra kellene, mint írtad, nem rendszernek, annak egy ilyet szeretnék beújítani (nem tudom van e ennél jobb is hasonló, esetleg kicsit drágább árfekvésben?): KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120GNéztem a linkjeid, az elsőt + a lapom manuálját egész nap böngésztem, de nem lettem okosabb.
A második linked, bevallom őszintén nem értettem és ezt a képet nem is találtam.
Ezek szerint megetethető a lappal a 3 TB és nagyobb winyo is a segédprogram segítségével?
Nem dobnék ki ennyi pénzt, ha esély van rá, hogy esetleg nem működik inkább veszek kisebbet és később bővítem, hisz van rajta elég csati.
De ha azt mondod működik, uccu neki. -
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #4740 üzenetére
Én soha de soha nem vennék akkora HDD-t
arra nincs garancia , hogy az nem hibásodhat meg
ezért van 3db 1TB -s HDD-m inkább .. Ha baja lesz ekkora vinyónak , akkor ha van még rá idő is , hova mentesz annyi anyagot ? másolási idő sem kutyafüle 2-3TB mozgatása .
De ez csak az én véleményem . Én még a 2TB-s vinyót sem vennéms nem is veszek .
-
_DiEGO_
őstag
Gondolom neked sem , mint másnek sem rendszernek kell egy 1-2-3TB-os HDD ?
ezek adattárolásra lettek kitalálva létrehozva ... az hogy pár gyártó képessé tette , hogy bootolható legyen - egy plusz dolog .
Érdemes utánnajárni bővebben ... Gigánál is van már megoldásMegnézted a 2. linkem és hogy mi az ? Magyar fordítás nem a legtutibb , de a lényeg ott van .
-
-Fekete-
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #4738 üzenetére
Köszönöm a választ!
A HDD rovatban ezt a választ kaptam:
Szerintem nem mert nem hiába hoztak ki új reviziót amihez oda van írva hogy DualBIOS™ 3TB+ HDD Support (Hybrid EFI Technology) [link]
Asrocknál asusnál ezt ugy oldották meg hogy kihoztak egy 3tb+ unlocked progit amivel lehet háttértárnak használni ilyen chipszetekben is az ekkora méretű vinyót viszont rendszert futtani csak uefi lapokon lehet.- djculture (PH! nagyúr) -Most, akkor vegyem, vagy ne vegyem?
-
-Fekete-
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy GIGABYTE GA-770TA-UD3 1.0 alaplapra mekkora HDD-t lehet rakni.
A manualban nem találom sehol az esetleges korlátot, a HDD fórumban pedig írták, hogy nem minden lap kezel nagyméretű winchestereket.
Konkrétan, ezt elbírja: WD 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRXA válaszokat előre is köszönöm.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordultam ide, mert kicsit tanácstalan lettem.
A problémám:
Pénteken használtam a gépem, majd hétvégére elmentem otthonról, vasárnap hazaérve, mondom olvasgatok kicsit, amikor is a gép nem ezt gondolta.
Először is kékhalál, fagyások fogadtak, majd elkezdtem szelektálni az alkatrészeket, hátha valami megmakkant, de nem jutottam előrébb, egy ram, cpu vga, ram különböző foglalatokba, cmos reset, minden megvolt, de nem jutottam semmire.
Már ott tartok, hogy a deszka unkown processzor ír ki, és a legnagyobb gondom hogy biosba sem tudok belépni, mert mindig restartol a gép, így biost sem tudok frissíteni.
A gép giga 790xt-ud4p alaplap (F6 bios), 1090T amd cpu, 2*2GB Kingmax ram, 7770 VGA, egy 500GB vinyó, dvd író.
Mik lehetnének a következő próbatételek, vegyek új deszkát, ilyesmi válaszokat hanyagoljuk.
Előre is köszönöm. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Ger_man #4726 üzenetére
Az hőre olvadó/terülő paszta ... kár volt leszedni - nagy hőséget semmi sem bírta igazán kordában tartani - azaz de , a klimatizált szoba ...
Ha maradt a lekapart pasztából , próbáld ki gáztüzhelyen platnira téve és tegyél rá csak egy más bordát és lassan hevítsd - meglátod kiterűl az anyag és átadja bordának a meleget ... -
ebegab92
senior tag
Memory support
Ezek szerint menne a dual-channel, de látható, hogy vannak olyan modulok is, amiket csak DIMM 3 és 4 eszik csak. 1600 MHz bőven elég, azzal sokkal kisebb gázszokott lenni, ennél már rizikós. Különbséget csak egy AMD APU-s gépnél éreznél, ennél nem igazán. Pl. ha HDD-d van, akkor az a szűk keresztmetszet a gépen. Nem javaslom a mostani modulok cseréjét, elég ha felbővíted 8 GB-ra -
aelod
veterán
Sziasztok!
Ilyen alaplapom van.
Ezekkel a RAM-okkal hajtom.A kérdésem a következő. Elvileg a gyártó oldalán OC-ként fel van tüntetve, hogy az alaplap kezeli az 1866Mhz-s RAM-okat is. Tényleg tudja?
Gondolkozom bővítésen még egy 2*2-es kiten, csak low profile-os jöhet szóba mert a hűtő alatt nem férnének be nagy bordás ramok. Amik vannak azokat is a CPUtól kivül eső slotba tettem pontosan ezért.
Esetleg ha tudnátok ajánlani vmit megköszönném! -
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Megosztok egy kis érdekességet.
Adva vagyon a lapom, GB GA790FXTA-UD5.Most ebben a nagy melegben 5°C-kal magasabb hőfokokat mértem a NB-n. Gondoltam a nagy meleg teheti, de játék alatt annyira forró volt hogy gondoltam megnézem a pasztát a hűtők alatt, és ezt találtam:
Ennyire kemény volt:
http://kepfeltoltes.hu/130813/DSCN0440_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130813/DSCN0441_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Noctua NT-H1 ment rá...
A hőmérséklet nem sokkal ment lejebb 1-2°C, de játék alatt talán hűvösebb, bár nem sokkal -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Aida infó alapján
Gigabyte GA-MA770T-UD3 v1 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
alaplapban FX procit használ valaki vagy tud róla, hogy v1 lapban működik ilyen proci?Giga CPU Support oldala szerint AM3+ procit nem támogat a lap [link]. Ahogy látom a v3.1 revízió támogatja csak az AM3+ FX procikat
-
leviske
veterán
1. Nagyon frankó, hogy a topikra célzottan rá se lehet keresni az idióta név miatt.
2. Másnál is előfordult UD5P-nél, hogy Kingston pendrive-okra csak 2MB/s-al volt hajlandó másolni? Van egy macis EMTEC is, arra lazán másol 8-a, 10-el, de a Kingston-ra nem hajlandó, akármelyik portba dugom. A pendrive-okkal se lehet gond, mert más gépekben képesek azok is a rendes sebességre, csak az én gépemben vegetálnak.
-
gregus021
tag
yep
majd ha füstszag van akkor valami nem jó
-
törölt tag
válasz
gregus021 #4718 üzenetére
A nagyobbakat, vagy a hosszabban átnyúlókat újjal össze lehet nyomni és ki lehet tolni. Máskülönben műszerész csipesz. De szerintem ne aggódj ez miatt. Nekem már évek óta megy ez a gép így és még nem főtt meg a chipset. Mérj egy hőfokot mondjuk AIDA-val is, hogy megnyugodj.
-
finest
addikt
-
gregus021
tag
HWInfo nem is írja ennek a hőmársékletét, és semmi a közelében sincs, viszont kicsit parás, hogy lötyög kicsit.
Mit lehetne tenni vele?
Kipróbáltam, kézzel tapintva elég forró, és ez még csak a hűtő, nem is maga a chipset. Konkrétan még most gépelés közben is érzem, hogy elég forró volt. -
gregus021
tag
Sziasztok! Egy MA770T-UD3P alaplapnál ez normális?
A chipset hűtő elkezdett most lötyögni, de a kiszedtem az alaplapot,, és a pushpinek átmennek a lap másik oldalára. Mit tegyek vele? Így is eléggé lötyög és szerintem annak a hibája ez a hőmérséklet. Eddig nem figyeltem, hogy mennyi volt, azért lettem kíváncsi, mert mozgott a hűtő, szóval nem tudom, hogy ezelőtt is ilyen volt-e.
Előre is köszi a segítséget! -
Tci
csendes tag
válasz
lolchief70 #4710 üzenetére
Hali,
update:
bocs, sok mas dolgom volt, de vegre raszantam magam a bios frisittesre (az uj Synology DS213 NAS megvetele megadta a loketet, mert tetu lassu ahogy masolom ra az adatokat). Sajnos nem tudok jo hirrel szolgalni, tovabbra sem megy gigabiten. A F12-re frissites utan raprobaltam a 2012-es es 2013-as LAN driver-eket, de ismet vissza kellett valtani.Talan meg futok egy kort a Gigabyte Technical Support-nal, aztan ha az sem, akkor veszek bele kartyat. Majd megirom mi lett. Udv!
-
lolchief70
aktív tag
Szia!
Hasonló problémám van nekem is Gigabyte 790Gp DS4H alaplappal.
100Mb működik a Win7 driverrel és a Realtek 7.049-es driverrel is, de gigabites kapcsolatot nem tudok létrehozni. Ha van valami fejlemény majd írok és Te is szólj ha jutottál valamire a Bios frissítéssel.
Lehet hogy kénytelen leszek venni egy hálókártyát? -
-
törölt tag
Nekem ugyanígy az 1.0 revíziós lapom van ebből és nem tapasztaltam ilyen problémát vele.
Bár minket nem hiszem, hogy érintene, azért megpróbálhatod felnyomni rá az F12-es BIOS-t, mert az F10-esnél azt írják: Support new version of LAN chip.Utána tégy egy friss Windows telepítést, rögtön a Realtek-es meghajtóval kezdd, ha nem jó, próbáld a Gigabyte-ossal. Ha utána sem jó, passzolom tovább, mert ilyen körülményesnek nem szabadna lennie egy kábel- és switch-cserének. Nálam kicsit több, mint 1 éve van gigabites rendszer kiépítve, s ha jól rémlik, Windows telepítés után azonnal 1000 Mbiten működött a hálózat.
Esetleg még nézd meg szemmel a hálókártyának az érintkezőit, nincs-e valamelyik beragadva vagy eloxidálódva...
-
Tci
csendes tag
Hali,
Az "Otthoni hálózat és internet megosztás" topikban ajánlották, hogy tegyek itt is egy próbát az alaplap miatt, hátha valakinek ismerős a probléma. Bemásolom az egészet a teljesség kedvéért:
----------------------------------------------------------------------
pls, help!
Gigabites hálózatot szeretnék otthon építeni, mert lesz majd egy NAS (meg egy smart TV is).
Ehhez első lépéseként lecseréltem a router-emet egy gigabitesre: a jó öreg TL-WR1043ND
Ám a Win7 (64bit) csak 100 Mbps-t ir ki. (Korábban XP volt fent, azzal is detto ue volt.)
Vettem CAT6-os UTP kábeleket (mindenhova azt használok már). Egy kábel tesztelő kütyüvel ( http://www.dhgate.com/hot-sell-cable-tester-lan-usb-rj45-rj11-rj12/p-ff808081371761cf01372b4fba3d6d38.html#s1-2-1 ) le is csekkoltam, mind a 8 vezeték be van kötve. De ez nem segített.
Egy kölcsönkapott gigabit-képes switch-et betettem a PC es a TP-link router közé, ami azt mutatja, hogy a switch és a router között gigabites kapcsolat van (égett az 1000 Mbps lámpa), míg a PC és a és a switch között csak 100.
Tehát úgy érzem leszűkíthetjük a PC-re a problémát.
Az alaplapom az alábbi: GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0)
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma770t-ud3p_10/
Leírás alapján a mobo tudja a gigabitet: Nagysebességű Gigabit Ethernet és IEEE 1394
Az alaplapra intergrált hálókártya pedig egy Realtek: Realtek 8111C/D(L) chip (10/100/1000 Mbit)
A fenti gigabyte-os honlapról letöltött alábbi LAN driver-rel viszont nincs hálózati kapcsolat:
Realtek LAN Driver; ver: 7.049.0927.2011; dátum: 21/03/2012
Vissza kellett állni a korábbi verzióra.
Próbáltam a Realtek oldaláról is egy zsír új driver-t:
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false
Win7 and WinServer 2008 R2 Driver; ver: 7.069; dátum: 2013/3/26
Ezzel sincs hálózat.
Btw a Win7 alapból install-kor egy 2008-as driver-t tett fel. (ezzel megy 100 Mbps-en)
Átnéztem a BIOS-t is, hátha valami opció tiltja a gigabites kapcsolatot, de nem találtam ilyen menüpontot.
Ja és persze a halókártyánál próbáltam a Speed and Duplex-nél az „Automatikus” és a “1.0 Gbps & Full duplex” beállítást is.
Már alaplapi firmware frissítésen gondolkodom, de gondoltam előtte tanácsot kérnék inkább.
Vajon mi lehet a megoldás? Mi maradt ki?
Előre is köszi a segítő szándékot! -
törölt tag
válasz
#24650752 #4705 üzenetére
Sztem ott az is bekavarhat, hogy 1 vagy kétoldalas a modul.
Végül most ez van a gépben:
- 2x2G Kingmax DDR1333
- 2x4G Kingmax DDR1333Az első kettő eredetileg volt "anno" belevéve a géppel, utóbbi kettőt pedig sikerült beszereznem most, belement, pisszenése sincs. Viszont 1T-n felejtettem, de gyönyörűen muzsikál a vas 12G RAM-mal. (Lehet levált 2-re de nem néztem, BIOS-ban 1 maradt).
Végülis mindegy, az SSD meg akkorát lökött, atyaég
(A Marvell SATA3 vezérlőhöz néztem egy nem-Sandforce-os Corsair Neutron-t). Pöpec masina most. Haverom is csak pislog atyaég mi történt
-
törölt tag
válasz
#40935168 #4704 üzenetére
Igen, valószínűleg levált 2T-re 4 modul esetén, de ez nem túl nagy érvágás a gép használatának ismertetése után. A RAM-os topikokban bátran ajánlgatják a 2 x 8 GB kiszerelést Phenom 2-esekhez, de sikerült a minap belefutnom egy olyanba, hogy nem vitte se a Kingstont, se a G.Skillt ilyen felállásban, míg a hivatalos 4 x 4-et igen. Ezért én továbbra is javaslom mindig áttanulmányozni vásárlás előtt a felhasználói kézikönyvet, és ha ott 16 GB-ot írnak, akkor leosztani a DIMM-ek számával, s megvan, mekkora modul mehet a foglalatba. Ez a biztos. Ha meg bele is van írva, nincs miről beszélni.
-
törölt tag
válasz
ebegab92 #4703 üzenetére
Ok, nagyon köszönöm. Végülis ha veszek két 4-est, akkor össz. 12-vel sem olyan rossz ez már, lényegében Starcraft II -n kívül az égvilágon semmi nem megy rajta, van egy passzív hűtésű ATi HD4000-valahanyas benne, a maradék géperő elmegy netre, youtube-ra és hasonlókra, semmi komoly.
Még egy érdekesség: Command Rate - jelenleg 1T BIOS-ban. Gondolom 4 modulnál inkább 2T ha nem akarok kék halált..
-
ebegab92
senior tag
válasz
#40935168 #4702 üzenetére
Sajna nem enné meg a 8 GB-os modulokat,max. csak 4 GB-ig,mivel így jöhet ki a maximális 4x4=16 GB RAM
Én akkor vennék 4x4 GB DDR3-as modult,csak sajna mostanság az áruk eléggé felment
Memsupport lista -
törölt tag
Sziasztok,
remélem jó helyen (többé-kevésbé): GA-770TA-UD3 lapba (AM3) szeretnék a Phenom II X4 B50 mellé RAM-ot. Amennyit csak lehet. Egy barátom gépe, kicsit gyorsítjuk + kap egy SSD-t is rendszernek.
Kérdéseim lennének Hozzátok:
- tényleg csak 16G a max ? 4 slotos alaplap. Proci ennyit tud ?
- 2x2G DDR3-1333 Kingmax van benne
- 2x8G DDR3-1333 Kingmaxot néztem ki hozzáErre olvasom, hogy 16G a max, uhh. Nem mintha 32 kéne, de 20 még elment volna.. nem mindennap bontjuk meg a gépet..
Ti mit tennétek ?
8G-s modult nem is tud ?Thx.
-
törölt tag
válasz
hovika81 #4700 üzenetére
És ha kihalásznád a lapból a mostani RAM-okat? A 2 x 4 GB meg mehetne a CPU-tól távolabbi foglalatokba. 8 GB sok mindenre elég lesz még egy ideig. Vagy ott vannak a low profil memóriák. Azok arányaiban beférnek a nagy hűtők lamellái alá. Nem annyira fontos a RAM-on az a hűtőborda sem, mint amennyire azt sokan hiszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest