- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovtiv
tag
válasz vizirider #1155 üzenetére
(Ezt a szöveget már két topikba is beleírtam, az egyikbe tévedésből. Leginkább ide kellett volna.)
Szeretném megerősíteni a nálam hozzáértőbbek véleményét a Kingmax FLGE85F-B8MF7 2 GB DDR3 ramokkal kapcsolatban. (Zöldcimkés, alumíniumbordás.)
Nekem is jócskán voltak negatív tapasztalataim a Kingmax-szal, de DDR3-ra váltáskor olvasgattam a topicot, és úgy döntöttem, beleszavazok. Jól tettem! (A konfigom a nevem alatt.)
Ebben a pillanatban az említett ramok 2X2GB, 1.8V-on,1600 MHz-en, 7.6.6.20, 1T(!) időzítésekkel teljesítenek, Unganged módban, 16 óra prime-mel, Crysissal, super PI-vel tesztelve. Gangedben "csak" 3 órát teszteltem, Nem akartam hinni a szememnek (meg a Kingmaxnak).
Ezennel megköszönném mindazoknak, akik ezen az oldalon ráirányították a figyelmemet!(Később derült ki, hogy a 7.6.6.20, 1T >1.85V-on ment. Elnézést kérek a pontatlanságomért!)
Szerintem nincs mitől félned!...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
Köszönöm, igazad van.
A bios F6, de az F5-tel sem volt gondom, csak annyi, hogy nem írta ki a NB CPU feszültségét.
Csak még annyit, hogy a Ramok ugyanezen beállítások mellett 1.792V-on a Prime-ben 3.5 óra után hibáztak. Ezért kellett nekik +0.05V.
Köszönöm!...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz vizirider #1666 üzenetére
Az a helyzet, hogy én is belefutottam hasonló jelenségbe. Másfél hónapom ment rá. Végül is a proci NB VID feszültsége volt kevés. (Igaz, nálam a probléma 1600Mhz-n jelentkezett.)
Próbaképpen levehetnéd az NB x10-es szorzóját 9-re vagy 8-ra. Vagy adhatnál neki +0.1V feszültséget. Szerintem esélyes, hogy itt lesz a bibi.
(Persze a többi beállítás maradjon egyenlőre alapon.)...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz vizirider #1688 üzenetére
Rendben. Előző hozzászólásaidból azt vettem le, hogy jelenleg ezüst-zöld Kingmaxjaid vannak. Ha így van, 1.7V mellett, 1333 MHz-en a 6-6-6-20-1T időzítéseket viszik. Ebből nem lehet baj, a proci memvezérlőjéhez nincs köze. Ha később mégis elkap a gépszíj, nyugodtan adhatsz a processzor NB VID-jének +0.1 - 0.15 Voltot, és a memóknak 1.8V mellett 1600MHz-en 7-7-7-20-1T időzítéseket. Alighanem menni fog az is.
Persze a jelenlegi BIOS beállításaidat mentsd el (F11).[ Szerkesztve ]
...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz Gorneck #1698 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok!
Semmi kétségem affelől, hogy ekkorát "szívtál" a 939-es platformmal, mint ahogy affelől sincs, hogy akkoriban rajtad kívül rengetegen használtak ilyet, problémamentesen. Nékem például egy P4-es Prescottal gyűlt meg a bajom, Abit lappal, hasonlóképpen. Aztán lett egy K8-as AMD-m, és időlegesen elfelejtettem, mi is az a kékhalál. Azóta is AMD-m van, persze néha kékhalálok is, de csak tuningnál.
Szóval nem tudom......már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz vizirider #1781 üzenetére
+0.075V-on fagyott, +0.05-ön meg nem, ez érdekes.
eszgé 100 kolléga javaslatával egyetértek, a memóriákat CR1-ben próbáld meg. Én például kezdettől fogva így hajtom őket, de többektől olvastam, hogy így stabilabb. (Nem tudom, hogy miért van ez így, ez is tipikus példája annak, amkor a Számítástechnika Ördögének keze beteszi a lábát. )...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz vizirider #1791 üzenetére
Ne várj addig! A CR1-et akár most megpróbálhatod. Nem lesz baj. Sőt!
Az 1600Mhz-hez a CPU NB VID +0.05V valszeg kevés lesz, a történeted alapján. De a memókat nyugodtan beállíthatod 1333Mhz-re, 6-6-6-20 időzítésekkel, 1,7V-tal, CR1-ben.
Én megtenném. De ahogy érzed....már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz Motaba78 #1801 üzenetére
Akik erre panaszkodnak, rosszul teszik. Nem a modulok névleges sebessége a bibi (bár hivatalosan 1333Mhz-es mind). Az esetek döntő többségében a processzor mem. vezérlője adja fel a harcot 1600 Mhz-en, alapfeszen, mert ez már OC. Az AMD 1333Mhz referenciaórajelet garantál. Ha valaki 1600-on járatná a memóriákat, tegye meg önmagának azt a szivességet, hogy a CPU NB VID feszültségét felemeli 0.1V-tal. Ha így stabil, lépésenként lehet csökkenteni a feszt. Ha így sem az, elmehet a processzormagok feszültségéig, 1.4V (+0.3V) bár ez szerintem már nem éri meg. Ha így sem stabil 1600Mhz-en, akkor enyi volt, bár nehezen hiszem, hogy -néhány kivétellel- találnánk ilyen procikat.
...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz skyleen #1829 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott a gondod, bár hozzáteszem, elképzelhető, hogy a +0.025V tényleg kevés. Én is így adagoltam eleinte a feszültséget, és "csak" 2-3 naponta kaptam spontán kékhalált.Tehát használd, nyúzd, és ha akár egyszer is instabilitást tapasztalsz, nyugodtan told feljebb a CPU NB VID - értéket (szerintem 1.25V-ig még megéri). Nem lesz semmi baj.
...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz vizirider #1858 üzenetére
Ahogy szki kolléga is mondta, nem nagy veszteség ez.
De
"nekem 0,05 volt + kell az 1333-hoz is hogy stabil legyen míg más +0,025-ön küldi 1600-on..."
Nem olyan biztos az. Igaz ugyan, hogy eszgé 100 tettestárs 0.025V-ot emelt, de így az IMC feszültsége 1.2V lett (mint ahogy az a mellékelt BIOS képernyőjéről kiderül.) Ez azt jelenti, hogy alapból kb 1.175V-ot ad neki a lap. Nálam az IMC alapon 1.1V. Ehhez képest adtam neki 0.125V-ot, tehát most állok 1.225V-on, igy stabil. 1.2V-nál még nem volt az 1600Mhz-en.
Szóval, érdemes volna megnézned, mennyi az alapfeszed. Csak a tisztánlátás végett. Engem is érdekelne.
Különben meg:
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
válasz superTibcsi #2023 üzenetére
A 82 fok hülyeség. A Magok általában melegebbek néhány fokkal, mint a proci hősapkáján mért hőmérsékletek. Valszeg az alaplapi érzékelővel lehet gond, vagy az Everest, ill. az Amd progija mér félre. Nézd meg biosban! Egyébként a maghőmérsékletek reálisnak tűnnek. Nincs semmi baj. Frissíts Everestet!
...már bocsánat...
-
rovtiv
tag
Kétféle NB állítási lehetőség van a BIOS-ban.
Az egyik a CPU NB VID, erre van szükséged, ezt kell kicsit feltolnod (+0.1V).
A másik az alaplapi NB VID (vagy ilyesmi) ezzel nincs dolgod.
Csak azér írtam, mert nem derül ki egyértelműen, melyiket feszelted.
Ha az elsőt, akkor elnézést kérek, de ha a másodikat, akkor jó esélyed van....már bocsánat...
-
rovtiv
tag
Csak információképpen:
Nemrég vettem a 2x2 Kingmax (1600MHZ, ezüst-zöld) ramjaim mellé még két ugyanilyen modult.
Két dolog tűnt fel.
2 modullal 1366MHz-el, cl6-ban, 1.7Volttal megelégedtek. Ugyanezekkel a beállításokkal a 4 modulnak 1.75V-ot kellett adnom. 1640MHz-nél, cl7-ben (nálam megy stabilan, bár semmi értelme) ugyanez a helyzet, 1.8V helyett 1.85V-ot kérnek.
A másik, ami még fontos lehet, hogy a négy modul olyan szorosan helyezkedik el egymás mellett, hogy hűtés nélkül komolyan felforrósítják egymást (kb 60-65C), a feszektől szinte függetlenül. Két rammal bármelyik beállításon kézmelegek voltak. Amikor viszont föléjük tettem egy kis ventit, 5V-fesszel hajtva, tökéletesen elég lett, nem mennek 30-35C fölé. Úgyhogy valszeg nem a hőteljesítményük nagy, hanem a disszipáció kevés szorosan egymás mellett, passzívan.
Gondoltam hasznos lehet......már bocsánat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest